Kan jag, kan du

Skrivet den 2012-03-30 kl 04:42:43 i kategorin LIVET av Jenira
Permalink

Vad veckan har gått fort och jag har inte hunnit blogga alls. Jag satt och tänkte vad jag har gjort eftersom det inte jag inte känt att jag haft tid och sätta mig ner med datorn en liten stund. Men det har varit en bergochdalbana helg. Veckan började inte så bra då jag totalt hade tappat motivationen för allt i livet. Jag tror det var jobbigt att vara utan Hubbz för första gången och sedan kände jag mig stressad över allt som ska göras och som jag inte orkade ta tag i. Men i tisdags vände allt, då jag var hemma hela dagen och en kompis ringde mig och frågade om jag ville komma över på middag. Just då ville jag bara krypa in i sängen och inte prata med någon, men eftersom jag älskar att träna så tvingade jag mig upp och åka till en ställe där det finns ett joggingspår. Många många många joggar där och det är bara 10 min körväg från vår lägenhet. Vädret var härligt och jag hade som mål denna vecka att springa 6 miles, vilket motsvarar ungefär 1 mil. 

Motivationen var INTE på topp och precis innan jag skulle springa ringde Hubbz och jag började sakna honom så mycket att jag blev helt emotionell. Sedan började jag springa med en STOR klump i halsen och de första 100 meterna var jobbiga, men SEDAN så släppte allt. Jag sluta tänka på allt som var jobbigt och hur ensam jag hade känt mig och koncentrerade mig på joggningen och allt bra som hänt mig. 

Jag vet inte hur jag ska förklara vad joggningen har gjort för mitt liv, det kanske låter helt knas när man berättar det. Men jag gick genom en jobbig period hösten 2010 och jag hade aldrig i mitt liv varit en person som gillade att jogga utomhus. Jag skulle nog säga att jag nästan hatade det, men jag satt där 2010 och deppade i månader och sedan insåg jag att det fanns något värre än att deppa hemma och det var att JOGGA. Så jag bestämde mig att börja jogga regelbundet. Det blev en slags terapi för mig och det tog lång tid innan jag började gilla själva joggandet. Det som fick mig att fortsätta var den lycka jag upplevde efteråt och hur stolt jag kände mig över att ha klarat av att göra något som detta.

Ett och ett halvt år efter har joggningen blivit en del av mitt liv och jag har turen att ha min partner med mig med samma intresse. Hans stöd har fått mig att våga stretcha på mina gränser och kämpa hårdare. Så jag bestämde mig i alla fall att springa en mil och i efterhand så glömde jag bort alla problem som jag haft under dagen. Jag fick så mycket styrka och log hela vägen hem efter springningen. Jag började tänka på alla roliga saker jag gjort och hur bra jag har det. Jag kände mig stark och bestämde mig för att bara fortsätta min resa och se vad mer jag kan klara av som jag inte trodde att jag kunde innan. Jag säger bara, OM JAG KAN SÅ KAN ALLA. Nu ska jag försöka bättra på min tid lite så att det inte går över en timme :)

Resten av veckan har varit hektisk men rolig, jag har hunnit med ett Latino Heat pass, lite Bikram Yoga, en födelsedags middag där jag träffade massa nya människor och sushi lunch. Sedan har jag suttit MASSA med Swea (non-profit) grejer och försökt förstå mig på amerikanska checkar, ohhhh vad jag inte gillar dem, men jag har suttit och pillrat med alla papper och ÄNTLIGEN fått koll på saker. När man väl är klar så inser jag att det faktiskt är kul (om det nu stämmer).

Sista grejer som jag hållit på med denna vecka är mitt körkort och jag HAR ÄNTLIGEN fått ordning på alla papper registrerade hos dem. Men jag kuggade mig teori vilket är rätt komiskt då jag gjorde 100 test innan och klarade alla online men under tidspress (15min) så kändes allt mycket svårare och jag var inte alls lika självsäker. Det bästa är väl att det stod en STOR sign på datorn FAIL med rött i STORA bokstäver (oh well). Så jag ska göra ett nytt försök snart igen :) Får hålla på tills jag klarar det.

Imorgon kommer Hubbz ÄNTLIGEN hem från Schweiz :)



Voluntär arbete för non-profit


Redo för B-day dinner


Härliga desi tjejer




Sushi lunch med min fashionista amiga. Vi var på Raku som är ett av mina favvo ställen här, nom nom. 


Nude comfort

Skrivet den 2012-03-27 kl 04:11:21 i kategorin MODE av Jenira
Permalink






Just nu skulle jag behöva dessa och två par till skor som jag sett för att vara snygg i vår och sommar. Dessa var bekväma vilket betyder att man kan gå lite i dem och klacken är inte så hög, passar bra till vardagar och ställen man vill vara fin men ändå måste gå omkring lite :)





Colourful Workout

Skrivet den 2012-03-27 kl 04:00:21 i kategorin TRÄNING & HÄLSA av Jenira
Permalink







Idag shoppade jag för första gången på länge för jag behövde verkligen nya träningsbyxor, men jag kunde inte hitta några bra som passade. Sen hittade jag dessa gråa med lite neon på. Jag är inte så himla färgglad av mig tyvärr, men det vill jag ändra på och tänkte börja med mina träningskläder. Dessa hoddies kommer nog att komma till bra användning när vi joggar, hikar, bikar eller vad man nu kan göra. Jag vill hitta ett par helsvarta också. 

Jag har ett gym i huset men det ligger även ett LA Fitness i huset där man måste vara medlem. Jag fick ett några gratis pass kort och passade på att utnyttja dem idag eftersom det var Latino Heat kl 19. Lite som Zumba med massa bra musik. Jag har verkligen saknat att gå på pass och får se om vi blir medlem där senare. Det blir så tråkigt att bara jogga hela tiden, jag tror inte min kropp reagerar när jag tränar längre. Man måste ju chocka kroppen med varierad träning. 




Diggar vitt

Skrivet den 2012-03-26 kl 02:40:12 i kategorin MODE av Jenira
Permalink


Från Zara.com


Regn helg

Skrivet den 2012-03-26 kl 02:20:27 i kategorin LIVET av Jenira
Permalink

Jag lämnade av min man på flygplatsen idag och det känns helt tomt i huset men efter en dag så blir det alltid lite lättare. Det är lite kul att han sa åt mig 1000 ggr att inte missa min exit på vägen hem,vilket jag såklart gjorde men huvudsaken är väl att jag kom hem.

Denna helg var helt annorlunda från förra helgen. Förra helgen var jag och Hubbz sjukt hurtiga och denna helg har det regnat hela tiden så vi har verkligen sovit ut, slappat, ätit pizza, glass och hyrt film. I fredags så var jag och tittade på Cherry Blossom i DC för att de har slagit ut en månad tidigare än vanligt och de håller tyvärr inte så länge så jag och min kompis passade på att titta på dem innan de skulle försvinna. Sedan mötte jag upp alla vänner och myste i Georgetown vilket var trevligt, MEN jag fick världens POLLEN attack. VARFÖR VARFÖR VARFÖR?

Jag såg en film med mannen i lördags som fick mig att rysa i hela kroppen. Filmen hette: The Whistleblower. Man måste bara se filmen och alla kvinnor kommer vilja rädda alla dessa unga tjejer från hemska män. Jag mådde nästan dåligt av filmen, men det är en sådan film man bara måste se för att inse hur mycket ont det finns i världen och hur viktigt det är att att stödja organisationer som hjälper dessa människor. Se den!


Jag och Roshini lyckade matcha varandra väldigt bra utan att vi visste vad vi hade på oss. Mina kläder är dock från 1800-talet men vi båda hade nude klackar, beige väska, liknande klocka, korall underdel och nude tröja. Lite kul :)






Pink beauty

Skrivet den 2012-03-26 kl 01:52:49 i kategorin OUTFITS av Jenira
Permalink

























En rosa dag i DC med min underbara vän Tarmin som passade på att ta en titt på alla dessa helt underbara träd. Det var så mycket folk att man nästan fick köa för att få ta ett kort vid ett träd och jag lovar er att det finns många träd. Man behöver inte skämmas över att man posar, alla gör typ samma sak för att få lite rosa bilder. Men jag hade väldigt svårt att titta in i solen, men min vän Tarmin gjorde ett bra jobb :)





BFF's

Skrivet den 2012-03-22 kl 19:53:00 i kategorin LIVET av Jenira
Permalink

Jag har träffat många härliga människor här och jag är så tacksam att de är så roliga och mysiga att umgås med. Men jag växte upp med att ha vänner omkring mig och vara trygga i dem. Att ha bra tjejkompisar har alltid varit en sådan stor grej för mig och jag minns inte hur det är att ha den tryggheten. Det är svårt att hitta vänner där man är prio.

Min man är min bästa vän och min livskamrat, han gör jobbet så himla bra. Men han e ju EN POJKE och man kan inte prata i-landsproblem med pojkar :). Men som igår så gnällde jag lite att vi alltid hyr mansliga filmer och att jag aldrig få se tjejiga filmer. Jag fick ju som sagt äta upp detta eftersom filmen visade sig vara superbra (THE DEBT, se den). Men det är inte min poäng. Jag har så många härliga vänner hemma i Sverige som jag skulle göra vad som helst att få träffa lite och bara kunna vara mig själv och ses för att prata om livets onödiga saker i timmar. Jag älskar tjejiga saker och prata om tjejiga ämnen. Jag längtar tills man träffar vänner där jag är prio, men det är svårt i den här åldern när alla redan har sina prio vänner och man själv är den vill komma in i "gänget". 

Allt har sin tid och det vet jag. Inte kunde jag tro för 6 månader sen att jag skulle träffa alla dessa härliga människor. Jag har ju inte bott här ett år och allt kommer väl med tiden. Jag saknar alla mina bff's och vet inte vad jag skulle göra utan vissas stöd som jag får dagligen via iphone. Jag tackar mitt liv till min lilla elektroniska apparat och sociala närverk som gör detta möjligt. Min kusin/mentor som bor några timmar ifrån mig har gjort det så mycket enklare för mig att känna mig trygg här och så fort mitt liv är mer "settled" här så har jag stora planer för oss. 


Jag försökte tvinga denna Bff att gå med mig på Mani/Pedi, det gick inte så bra. Ska lura med honom :)






En ny hörna

Skrivet den 2012-03-22 kl 19:20:51 i kategorin LIVET av Jenira
Permalink


Jag har suttit på bibblan ett tag och blev uttråkad och sugen på kaffe. Jag gillar att ha lite ljud i bakgrunden, annars blir det så deppigt. Här kan jag slappna av mer. 


Lättlagad indisk mat

Skrivet den 2012-03-22 kl 17:04:24 i kategorin MAT av Jenira
Permalink

Om jag kan så kan du laga mat. Jag är en nybörjare som precis fått ett stort intresse av att laga mat. Däremot så lagar jag aldrig mat från min egen kultur. Jag bara tycker det verkar krångligt och det blir bättre när mamma gör det. Jag gillar mest enkla smaker som italienska smaker och jag kan unna mig indisk mat hemma hos mina svärföräldrar. Men vissa rätter är lätta att laga och en av de få rätter jag kan laga är väl butter chicken. Jag har gjort den från "scratch" två ggr i mitt liv, men här i USA finns det så bra kryddblandningar att jag inte tycker man behöver göra den helt orginal. Jag köper en kryddblandning som heter butter chicken och den finns på de flesta indiska affären, men jag har sett att de har vanliga "paste" i bla ICA och Coop som går lika bra och då kanske man inte behöver ha lika mycket vatten. 

Igår var min man sugen på detta och jag hade kryddblandningen hemma, då är det bara att lägga till kyckling och andra valfria ingredienser. Jag brukar ha lök, min man brukar lägga i svamp (ej traditionellt) men jag prövade att lägga i cashewnötter och spenat. 



Kryddblandning & kyckling är de ingredienser man måste ha samt vatten, grädde eller Sour cream som jag använde. OCH ingen indisk matlagning utan koriander. Jag hade även lite osaltade cashewnötter i för lite crunch.


Jag stekte lite rödlök (för att jag hade det hemma, men vanlig lök går bra) i lite olivolja och en tesked smör. Sedan lade jag i kycklingen och stekte den i 3-4 min.


Sedan la jag i kryddblandningen. 


Rörde om så att all kyckling till ta del av alla de goda kryddorna. 


Sedan hällde jag i 1 cup vatten och 2 msk smör och lät det koka under lock i några minuter och la i 1.5 dl sour cream. Men det går lika bra med 1 dl grädde så att såsen blir krämigare. Låt koka i några minuter. (Lägg i lite mer vatten om såsen blir för tjock. 


När kycklingen är klar är det bara att lägga i de sista valfria ingredienserna. Jag la i lite nötter och bladspenat och vill du ha den godare så skall man lägg i en msk smör till. Det är tyvärr inte den mest kalorifria maten, men den är väldigt god. Det går att skippa den extra klicken av smör, det är valfritt. Smaka av för att se hur såsen smakar. 


Tadaaaa, garnera med finhackad koriander och lite nötter och så är det dags att hugga i. Man äter ofta rätten med lite ris och vi har ofta sallad och färdigköpt Naan. 


Nom nom
Lätt som en plätt eller hur? OM JAG KAN SÅ KAN DU!!

Stress innan Månadsmötet

Skrivet den 2012-03-21 kl 15:48:38 i kategorin LIVET av Jenira
Permalink

Igår stressade jag omkring som en dåre. Som kassör för SWEA måste jag göra vissa grejer som att hämta posten som ligger i DC och sedan månads bokslut som skall representeras på varje styrelsemöte som hålls hemma hos Ordföranden en gång i månaden. Igår var det styrelsemöte och jag gjorde typ allt i sista sekunden. Allt detta jobbsökande har gjort att jag lagt bokföringen lite åt sidan och jag behövde lite hjälp av den förre kassören och hade inte hunnit sätta upp ett möte.

Jag bokade en tid med henne igår och passade på att hämta posten. Hon lärde mig hur jag skulle göra och efter några timmar fick vi ihop sifforna. Jag skyndade mig hem för att skicka ut infon till de övriga styrelsemedlemmarna. Jag måste erkänna att när man jobbar med excel så önskar jag att jag hade en vanlig dator med en mus (även om jag älskar min lilla macbook). Men efter lite pill så fick jag ihop det och fick springa till Staple ( en affär med office stuff) och skriva ut alla dokument.

Sen ville jag hinna träna och sprang mina 5 km snabbt (men samma tid som vanligt hehe) och fixade i ordning mig snabbt (fick en JAG HAR INGA KLÄDER MOMENT) och POFF in i tåget. Jag passade på att göra klart mina noteringar på tåget. Detta var mitt första styrelsemöte hemma hos Ordförande Cecilia och jag blev helt kär i hennes fina lägenhet i Georgetown. Vilket läge och vilken fin, modern lägenhet. Vem behöver bo i hus när man kan bo så fint inne i stan. I alla fall, jag slapp skämma ut mig och kunde presentera alla siffor som vanligt och det var ett trevligt möte. Till nästa möte har jag lite mer kött på benen tack vare den förre kassören och ska försöka göra allt i tid istället och inte samma dag som mötet (ett tips till mig själv).

Idag ska jag ta igen lite på allt annat som jag inte hann göra igår och hitta träna utan stress. Ha de gött vänner.




Hubbz hade shoppat lite på Zara och hade en liten grej till mig. Jätte härlig "fresh" lukt. Me gilla!

Hej hå Hej Hå vi ut på vandring gå

Skrivet den 2012-03-19 kl 16:15:57 i kategorin TRÄNING & HÄLSA av Jenira
Permalink

I söndags bestämde vi för att inte sitta hemma och tänkte hyra cyklar för att åka omrking någonstans fint, men det kändes som ett projekt så tyckte att det var en bra idé att hika istället. Vi hörde om ett ställe som skulle ligga nära vårt hus och till vår förvåning låg det EXTREMT nära vårt hus, bara 20 min med bil. Inte kunde jag tro att vi bodde granne med så mycket natur och vattenfall. Innan jag började hika med min man, så trodde jag att hiking betydde att man gick och gick och gick. Men jag upplever att hiking här, menas att man följer ett spår med många andra människor och går och hoppar igenom stora stenar, träd och massa annat.

Det är mycket mer krävande än vad man tror och det tar på krafterna. Det är kul att möta på andra som hikar och alla hittar alltid ett ställe där man kan sätta sig ner och njuta av sin massäck som man packat med sig. Inget är så gott som en macka på bergen med en härlig utsikt. 



Motiverad!








Lite då och då kan man sätta sig och njuta av utsikten och göra en liten pose. 








Det gäller att ha balans och inte vara höjdrädd.


Min vandrings buddy


Dags för lunch. NOM NOM macka som Hubbz hade gjort!




Man blir lycklig av att få njuta av den fantastiska naturen. 


Detta var ett fantastiskt ögonblick då jag fick se små lata sköldpaddor ligga och sola. Är de inte söta?








Vad skulle jag göra utan min andra halva?




Lördagens Outfit

Skrivet den 2012-03-19 kl 15:58:45 i kategorin OUTFITS av Jenira
Permalink


Väska: Francesca 
Linne: Ann Taylor
Alla smycken: H&M (Halsband, örhänge & ring)
Glasses: Ray Ray

Swedish Summer in DC

Skrivet den 2012-03-19 kl 15:56:33 i kategorin LIVET av Jenira
Permalink

Jag skulle inte kalla detta väder vår väder som de kallar här i USA. För mig är detta typisk svensk sommar, det är varm på dagarna så att man kan gå runt i linne, men på kvällen när solen går ner så blir det kyligare och man behöver en tunn jacka. Jag blir lite chockad att de kallar detta "spring". 

Efter den härliga joggingrundan så bestämde vi oss för att åka in till DC till våran lilla hörna vid vattnet ( DC Waterfront, precis granne med Svenska Ambassaden) och njuta av solnedgången. Vi mötte upp några av hans vänner och njöt St. Patricks day med många andra grönklädda människor. Detta är en dag, då man klär sig i grönt och firar med sina vänner (Irländsk tradition). Jag hade inget grönt på mig, men firade med vännerna och vädret, fint väder på helgen är nog det bästa som finns.  












Helt klart DC's bästa plats i Georgetown.

 


Ett steg närmare

Skrivet den 2012-03-19 kl 15:45:56 i kategorin TRÄNING & HÄLSA av Jenira
Permalink

Jag har haft en sån himla bra helg med min man, i fredags gjorde vi inget speciellt. Vi var bara hemma och laddade upp batterierna inför helgen och jag gick en lååååång promenad by myself i det härliga vädret. Jag har som sagt lärt mig att lyssna på min kropp som måste återhämta sig av all joggning, jag börjar märka på mina knän. 

Men på lördags morgon vaknade vi upp till en härlig solig dag och jag var beredd på att springa på samma spår som vi hade sprungit några dagar tidigare och då gick det ju inte så himla bra. I lördags gick det betydligt bättre och jag var fullt motiverad och kroppen var utvilad av att inte ha sprungit i två dagar, jag fokuserade istället på att styrketräna och gå promenader för att inte slita ut mina knän. 

Jag tänkte springa 6 miles som är mitt mål, men bestämde mig innan rundan att satsa på 5 mile (engelska mil) och till min förvåning klarade av det. Det enda jobbiga är att det blir lite uppförsbacke på vägen hem, men den känslan man får efter springningen gör att alla andra problem i huvudet känns små. Bästa terapi och mediation som verkligen fungerar på mig. De år de få gånger jag känner mig stolt över mig själv :)


Dagens mål: 5 mil go go go

Att stretcha innan är en bra idé och givetvis efter.


yohooooooooooooooo, man kan om man vill och jag lovar er för att jag har aldrig varit en som gillar att springa :)


Utkastade

Skrivet den 2012-03-16 kl 21:32:49 i kategorin DINING OUT av Jenira
Permalink

Igår hade jag en så himla trevlig kväll, jag träffade en grupp bengaliska tjejer och vi alla kom så bra överens. De flesta kände varandra, men det var så kul att träffa ett gäng tjejer och kvällens långa topic var: Bengal tjej problem. Tro mig det finns många, och vi kunde ha babblat hela kvällen. Vi åt middag på en mysig restaurang och sedan blev vi utkastade och vi hade så mycket mer att prata om att vi fortsatte till Cheesecake factory för att dela på en bit (de är stooooora). Vi satt där tills vi blev utkastade igen. Jag hoppas det blir flera sådana träffar :)



Jag beställde lamm och fick chock av storleken på lammet. 


Härligt gäng men jag ser ut som ett MONGO. 


Cute as a Button

Skrivet den 2012-03-15 kl 18:37:22 i kategorin DINING OUT av Jenira
Permalink


Det är namnet på min Essie.

Kroppen säger NO MORE

Skrivet den 2012-03-15 kl 03:18:42 i kategorin LIVET av Jenira
Permalink

Jag mådde lite illa idag innan vår joggingrunda, men vi har hittat ett nytt ställe att spinga på och det var helt fantastiskt så jag ville inte säga något till Hubbz innan joggingrundan (dumbom). Det jag älskade mest var alla hundratals människor som sprang omkring på samma bana. Men efter 2 mile (engelska mil) så började jag känna hur kräkningen var nära och var tvungen att stanna ett bra tag och sedan orkade jag springa tillbaka. Förmodligen skulle jag INTE ha sprungit tillbaka eftersom jag mådde piss på vägen hem. Hela min kropp gör ont nu, jag kan inte ens gå utan att det är jobbigt. 

Min man var gullig och lagade Vodka Sauce pasta till oss till middag eftersom jag kände mig mördbultad. Vi tittade lite på American idol och ska lägga oss snart och jag tror att vi kommer sova gott. 

Jag har varit lite tjurig idag, vill inte erkänna det men det är sant. Jag fick nämligen två nej till två andra jobb jag sökt, men jag KAN JU inte ta allt så personligt, eller hur? Men man undrar ju vad man ska göra annorlunda. Min man förslog att jag skulle lägga ner sökandet ett tag och söka en kurs, men ni förstår inte. Jag kan inte göra annat än att tänka på jobb. Jag känner att det är nära nu och kan inte tänka mig koncentrera mig på böcker, även om det kanske är en bra idé. Vi får se, jag har sagt att han ska ge mig några veckor och om det inte hänt något så kanske jag måste tänka om. 

Oh well.....snart är det helg.


Det var meningen att vi skulle springa 6 mile, men så blev det inte.


Köpt Vodka sås med fjärilspasta (min favvo) med kyckling och räkor mums...


24 grader sol i Mars

Skrivet den 2012-03-14 kl 23:02:54 i kategorin LIVET av Jenira
Permalink

Jag har inte haft någon lust att blogga idag, har suttit framför datorn i många många timmar och sedan ute i solen i några timmar. Nu är jag helt slut, känns som om jag haft en effektiv dag på jobbet. Jag kan inte beskriva hur konstigt det är att det är sommar helt plötsligt. Jag hoppas att vädret håller i sig. Jag vågar inte tänka på hur varmt det kommer att bli här under sommaren. 

Nu ska jag göra något helt annat, Hubbz har jobbat hemifrån så vi ska åka till en park och jogga. Det gör mig alltid glad och speciellt nu när man kan springa i shorts. Såååååå trött på mina fula joggingkläder. Ni ska se min lista på allt jag vill köpa när jag får min första lön. Den börjar bli LÖJLIGT LÅNG :) Kanske kan skicka den till Tomten. Hoppas alla mår bra och tack för ert stöd, det får mig att kämpa mer.



Jag älskar våran bakgård som alla får njuta av i byggnaden. Men det var bara jag ute hehe. 


Dumbo parad

Skrivet den 2012-03-14 kl 19:53:51 i kategorin DINING OUT av Jenira
Permalink






Lite elefanter gör en alltid glad.

Suck 2

Skrivet den 2012-03-13 kl 17:29:54 i kategorin DINING OUT av Jenira
Permalink

Well, jag fick beskedet att jag inte fick jobbet imorse. Det börjat bli en dålig trend. Det är 24 grader ute och jag kan liksom inte njuta av detta väder. Jag ser folk gå omkring i sommarkläder och det är Mars, så jag känner mig förvirrad. Jag är inte ett fan av mina sommarkläder som känns gamla och tråkiga (ja detta är ett bittert inlägg). Jag var så himla arg när jag vaknade och läste meddelandet, eftersom det stod att jag INTE var kvalificerad för tjänsten. SKÄMTAR DET MED MIG??? Kan de inte vara ärliga, så jag skickade ett mail och frågade om de kunde vara ärliga och ge mig feedback och jag fick svaret jag trodde. På slutet av intervjun igår frågade en kvinna mig varför jag ville jobba med Commercial Real Estate och jag vet att jag gav ett för kort svar. Jag borde ha ljugit mer, men det är det som är grejen, jag är inte bra på att ljuga. Jag kan inte sitta och babbla massa skit utan att jag inte menar det. Jag vet att jag verkligen hade motivationen för att klarat jobbet, sen kanske jag inte drömt om att jobba i denna bransch och det kanske är det som kom fram av hennes fråga. 

Jag minns bara inte av mina intervjuer i Sverige att de ville att man skulle kunna allt om företaget. Visserligen frågar de för att se om man har lite koll, men jag visste inte att jag skulle rabbla upp all historia och antal anställda i världen, siffror mm.

Vet ni vad det roliga är, igår kväll hade jag panik innan jag la mig i sängen om jag verkligen ville jobba med denna tjänst. Men nu visade det sig att jag ändå inte fick det. Tyvärr så sjunket mitt självförtroende lite efter varje intervju, för att jag borde fått denna tjänst egentligen, för de krävde inte så mycket.

Jag orkar inte söka mer, men har inte så mycket val. Många går genom samma process "I guess". Jag är bara frustrerad just nu och vill åka bort från detta jobbsökande men då kommer det bara ta längre tid. Blaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah och det värsta är att detta fina väder gör mig bara mer stressad hehe. Jag sa ju att det var ett bittert inlägg tyvärr. Jag ska bättra på mig. 


Fick i alla fall två bra tidningar i brevlådan.


Amen!


It's in the details....

Skrivet den 2012-03-12 kl 02:58:48 i kategorin DINING OUT av Jenira
Permalink










Jag drömmer om ny detalj som kan göra mycket för en simpel outfit. Dessa färger vill jag ska pryda min garderob i vår.

I can't wait for Cherry Blossom

Skrivet den 2012-03-12 kl 02:54:39 i kategorin DINING OUT av Jenira
Permalink







Vi hittade några fina träd som hade blommat ut och jag började skutta omkring av lycka. Jag tycker att det är så fint och våren betyder hopp, längtan, uteserveringar, längre dagar. Visserligen börjar min allergi, men nu ska vi inte vara såna. Det var en härlig dag i DC och jag hoppas på många fler. 



Våren är snart här

Skrivet den 2012-03-11 kl 20:40:50 i kategorin DINING OUT av Jenira
Permalink

Idag skulle man lugnt kunna säga att våren är här och jag tror att vi kommer ha tur med vädret resten av veckan. Jag får som vanligt stresskänslor när jag inte går ut så fort det är fint väder. Det måste ju vara något svenskt eftersom fina dagar betyder mer för oss än några andra. Jag tror inte några uppskattar våren så mycket som svenskarna. 

I fredags var det ju meningen att jag skulle göra pizza till mig och Hubbz, men han tog ett senare flyg hem att det slutade med att jag gick och badade med Evalena och hennes underbara Jacob som är 10 mån. Det var längesen jag "badade", för jag simmar ofta men badar aldrig. Men det var det mest avkopplande jag gjort på länge. Bara flyta omkring och sedan sitta lite i bubbelpoolen. Det roligaste var nog ändå att leka med Jacob i bassängen. Sedan njöt vi en av en Wholefoods sallad och yummy kaffe. Efter min härliga träff med Evalena, så träffade jag upp en annan kompis som är gravid och åt glass och tog igen lite om den tid vi missat. 

Hubbz kom hem kl 22.30 och då var jag redo för sängen, men han tyckte att vi skulle besöka den nya restaurangen som öppnats under vår lägenhet, en italiensk kedje restaurang med namnet Brio. Jag var ju redan mätt, men drack en god Lemonchello som var dunder. 

I lördags sprang jag mina första 8 km, men det var ingen jobbig joggingrunda eftersom vi sprang runt towncenter och då måste man stanna lite för rött ljus. Efter det så bjöd jag hem Roshini och hennes man som också sprang mes oss på Svensk brunch. Det blev svenska pannkakor med sylt och grädde samt Nutella of course. Jag bakade även nygräddade scones efter Leilas recept som ni bara MÅSTE pröva (lite mer fett, lite mer gott). Vi hade även turkey bacon som jag är besatt av nom nom. 

Efter brunchen var vi alla i koma, men jag och hubbz lyckades ta oss till biosalongen för att kolla på "Safe House", den nya filmen med Ryan Renolds och Denzel Washington. Den var bra och hade en MASSSSSSSSSSSSSSSSSA action. 

Väntar på att min andra halva ska plocka upp mig så att vi kan åka in till DC....



Så himla kul att bada med en bebis och snällaste Eve.




Mycket mat?


Man får unna sig efter en bra joggingrunda och min FETA APTIT!

Jag pratade lite med min man om hur mitt liv skulle se ut utan mat och jag vet inte alls. Jag vet inte vad lycka är utan mat. Ingen mat, ingen lycka!



American Diner Brunch

Skrivet den 2012-03-11 kl 20:11:52 i kategorin DINING OUT av Jenira
Permalink

Jag är så mätt att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Det är superfint väder idag och jag vill inte sitta hemma, men jag måste förbereda mig lite inför en intervju jag ska på imorgon. Tjänsten är lite annorlunda från de tjänster jag sökt tidigare, men verkar ändå vara rolig (tror jag). Jag ska göra mitt bästa för att ge ett bra intryck. 

Vi åt precis brunch på Silver Diner som är en av många Diners som finns i USA. Jag tycker att de är gulliga och man kan önska låtar på en liten juke box. Jag gillar Diner mat även om det är lite sliskigt, men perfect på en Söndags morgon. Jag älskar allt som är "Benedict" så jag beställde en taco version av detta. Förra gången beställde jag pannkakor och våfflor, men det är FÖR söta, till och med för mig. Vi träffade ett annat par som jag verkligen gillar och ser fram emot att hänge med dem mer. 


Kön är alltid lång på söndagar.




Jag och Hubbz delar alltid på en av deras många shakes. Denna var en vanilla latte med chocolate fudge.


Jag önskade en Jackson 5 låt, men det inte om den spelades ;)


Min älskade fina Munia.




Pizza hut at home

Skrivet den 2012-03-09 kl 17:43:00 i kategorin DINING OUT av Jenira
Permalink


Har precis använt min kitchenAid och gjort Leilas pizzadeg. Det är ju trots allt Fredag!

WHITE IS THE SUMMER BLACK

Skrivet den 2012-03-09 kl 03:31:16 i kategorin MODE av Jenira
Permalink





Bilder från zara.com


CASUAL FOR YOGI

Skrivet den 2012-03-09 kl 03:18:51 i kategorin DINING OUT av Jenira
Permalink

Jag kom precis hem från en snabb träff med vännen Roshini och vi har alltid något att prata eller klaga på. Vi åt lite middag på Cosí och glass på Berrycup. Om någon av mina vänner kommer hit ska jag ta er till Cosí ovh beställa deras smores bricka som är det bästa som man kan äta som efterrätt. MUMS!

Det är alltid lika trevligt att träffa henne. Hon bor rätt nära mig och det ligger ett town center nära henne där det finns massa restauranger, bio och andra saker. Det är rätt mysigt och i detta fina väder blir man ju sugen på glass. Grejen är bara att det blåser så himla mycket att jag faktikskt frös lite och var rädd att jag gjort ett dumt val att inte bära en jacka. Så nu gottar jag med lite te med honung får att hålla borta alla baciller (BORT FRÅN MIG).






Mys & Bekväm Outfit




Alla Yogiställen och jag menar alla ägs av Asiater och det finns tusentals av olika Yogiställen. Bra affärsidé!!!!
Tutti frutti, Pinkberry och Fro Yo är mina favoriter.






Lite färg på bordet

Skrivet den 2012-03-08 kl 21:44:56 i kategorin LIVET av Jenira
Permalink

Det är jättefint väder, men jag har inte lämnat huset än. Sitter fortfarande med pyjamas och fixar saker. Jag ska gå ut snart för jag får panik av att vara inne när det är fint väder som idag. Jag trodde att jag skulle gå på middag med några tjejer, men det visade sig vara NÄSTA VECKA. Hur pucko är jag på en skala? 

Tittar på Nigella och tänker vad jag ska unna mig för mat ikväll. Jag är så lat att jag tror det blir Wholefoods. Min man kommer hem imorgon så jag får unna Internationella Kvinnodagen för mig själv. Idag kanske det är värt att hyra en film, men jag har övertalat Roshini att äta glass med mig. Det var ett tag sedan jag åt Frozen Yogurt och sedan kan jag väl hyra film. 

I helgen ska vi FÖRSÖKA springa 10 km (vi får se) med hans kompisar och sedan ska jag göra svenska pannkakor hos mig. Jag tänkte även göra Leilas enkla scones och kanske en blåbärspaj. Hoppas det inte blir för mycket sött, för jag kan äta massa frukost till skillnad från min man. Idag åt jag gröt med kanel och valnötter, en stor macka med ett stekt ägg och en stor kopp kaffe. Jag kan äta frukost hela dagen om jag kunde :)



Från vitt till orange.

När man inte har något bättre för sig

Skrivet den 2012-03-08 kl 04:33:58 i kategorin TRÄNING & HÄLSA av Jenira
Permalink

Då kan man alltid träna. Jag satt på Starbucks i några timmar och sedan blev jag hungrig och kände inte för att äta något där, eftersom de inte hade så mycket "matigt" att välja mellan. Så jag åkte hem och åt lätt lunch och sedan gjorde jag något busigt, JAG ÅT CHIPS. Jag äter aldrig chips, men de låg där framför mig och smakade som jag minns hur Svenska lantchips smakade. Som straff fick jag ta mig en tur till gymmet och sedan var det meningen att jag skulle springa 6 km men efter 4 km dog jag av håll (inte bra, men bättre än inget). Mina chips hade inte hunnit smälta och jag fick lyssna på kroppen istället.

Jag måste hitta variation i min träning nu när jag inte har pass att gå på? Vad kan man göra förutom att jogga och styrketräna som man inte behöver betala mycket pengar för? Så småningom kommer vi nog att bli medlem på LA Fitness som ligger i vårt hus och de har olika pass samt en pool som man kan simma längder i. Det är den bästa träningen som finns, enligt mig. Jag ska pröva köra intervall träning någondag, men problemet är att det är lättare att göra det i en park och jag vet inga nära parker, inte här i alla fall. Om ni har tips får ni gärna ge dem till mig.

Nu skall jag läsa och sova. Imorgon ska jag äta middag med ett par härliga tjejer och söka vidare på dagen.


Min styrketräningshörna. Idag såg jag två nya övningar på TV om hur man tränar armar. Min svagpunkt är min mage som aldrig förändras. Jag behöver Bootcamp för magen, finns det?


Mitt motto: Många samma övningar med lättare vikter. Det funkar i alla fall på mig. Eftersom jag är kort, så vill jag inte se ur som HEMAN när jag nått mitt mål.


MARNI imorgon

Skrivet den 2012-03-08 kl 04:13:38 i kategorin MODE av Jenira
Permalink

Imorgon är det Marni för HM och jag är inte så himla stort fan av kollektionen. Den är fin, men det är inget i min stil och jag ser bara fyrkantig ut i sådana kläder. Min teori är att man måste vara lång för att vara snygg i dessa kläder eller kurvig på rätt ställen. Men smyckena är mina favoriter men ändå inget jag kommer stå i kö för. Men om jag skulle handlat något så hade det varit dessa:











Alla bilder från hm.se

KONY 2012

Skrivet den 2012-03-07 kl 22:19:09 i kategorin LIVET av Jenira
Permalink



Mitt depp är totalt borta efter att ha sett detta klipp om vad människor i denna värld kan åtstadkomma med lite vilja och tro. Om ni inte redan sett den, se detta klipp HÄR

Sprid!!





"SUCK"

Skrivet den 2012-03-07 kl 18:36:47 i kategorin LIVET av Jenira
Permalink

Jag önskar att jag hade lite roliga nyheter att skriva på bloggen, men tyvärr. Jag fick inte jobbet jag verkligen verkligen ville ha, och de stod mellan mig och en annan kandidat på slutet och den andra kandidaten kom direkt från en Hedge Fund och företaget jag sökte till var ju en Hedge Fund, så de tog ingen risk och valde honom (ohhhhhhh).

Jag var lite förtvivlad för att jag trodde verkligen att jag skulle klarat av denna position och hade önskat att de hade tagit en risk och anställt mig och jag lovar att de inte hade ångrat sig, med tanke på hur hungrig jag är för att jobba. Så jag spenderade 10 minuter att böla lite snabbt och sedan är jag tillbaka på Starbucks och tillbaka på ruta ett. Jag har i alla fall haft massa flyt i morse och hittat bra positioner att söka till, så det är väl bara att hålla tummarna och hoppas att de hör av sig till mig. 

Det positiva är att det är 20 grader ute och solen skiner så jag får nöja mig med det idag. Jag ska inte springa ute och ta en paus idag och kolla om det finns något bikram pass och hyra en film eller något. Min man är på resa, så jag ska unna med lite girly film. Nya tag som gäller....


Lite mindre lager idag.


Motivation tack!!

Dagens middag - Mini Spenat & Champinjon Lasagne

Skrivet den 2012-03-07 kl 03:40:58 i kategorin MAT av Jenira
Permalink





Jag är urdålig på att skriva recept eftersom jag nyligen lärt mig laga mat, men här kommer receptet:

För 2 personer

2 st långa Lasagneplattor
Bladspenat
8-10 st Champinjoner
2 st Vitlöksklyftor
Getost ( Ricotta går oxå bra, använd en krämig ost)
Bechamel Sås
2 tsk smör
1 msk mjöl
3 dl mjölk
Lite salt & peppar (smaka av)
1/2 dl ost (jag använder parmesan, men all ost går bra)

Detta är ett recept jag hittat på, eftersom vi alltid slänger så mycket mat när jag gör en stor lasagne. Så jag såg Giada på "Cookingchanel" göra mini lasagner. Jag kunde inte hitta receptet, så jag improviserade lite med det det jag hade hemma. 

Koka lasagne plattorna tills de är "Al dente" och jag använder mig av smala plattor som man sedan viker över varandra. Kom ihåg att inte koka dem för mjuka för de skall vara i ugnen i 25-30 min.

Jag skalade två vitlöksklyftor och finhackade dem. Sedan stekte dem på medel värme i lite olivolja. Lägg sedan i den finhackade champinjonerna och stek tills de blir mjuka och lägg i spenaten. Jag la i ganska mycket eftersom det typ försvinner när de steks med champinjonerna samt lägg i lite salt och peppar och jag har alltid i 1 tsk chiliflakes i all min matlaging (skyller på Hubbz, han gillar en kick i matlagningen). 

Gör bechamel såsen vid sidan. Smält smör och lägg i en msk mjök och vispa sedan i mjölken så att det inte bildas klumpar. Lägg i 1/2 tsk salt och peppar och 1/2 dl ost. 

Smörja miniformarna och lägg i lasagneplattan. Varva spenatfyllningen och sedan en bit valfri ost, jag använde mig av getost men ricotta går lika bra. Lägg 2 matskedar bechamel och viköver med lasagne platta. Det är precis som en vanlig lasagna men liten mini version. Varva så många gånger som det går och toppa med så mycket sås som får plats och pinjenötter samt parmesan ost på toppen. Lägg in formarna i Ugnen på 175 grader i 25-30 min (håll koll efter 20 min, för att formarna är små och de skall bara få en gyllenbrun färg. Låt svalna och njut. Hubbz verkade i alla fall gilla denna version och det är en lagom portion för en person. Ska nog göra den fler gånger och pröva köttfärs nästa gång. 



Solen skiner i alla fall

Skrivet den 2012-03-06 kl 21:27:12 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag sitter på min Starbucks och försöker plugga teori till körkortet, eller mitt andra körkort. Man är lite irriterad att man ska behöva ta om det igen, men visserligen kan jag förstå att det finns vissa regler som skiljer sig från Sveriges, så det kanske är lika bra. Det som är positivt är att det INTE är så dyrt, så det gör det hela lite lättare. 

Jag väntar på att Munia ska komma och hälsa på mig, vi måste till Sephora och jag ska köpa min ansiktstvätt som jag inte kan leva utan. Jag måste alltid tvätta mitt ansikte 2 gånger om dagen för att hålla bort all smuts som finns i luften samt allt spackel man sätter på ansiktet (jag har extremt känslig hud som inte klarar sig om jag inte tar bort all smuts). 

Funderar om jag ska laga lite middag till ikväll, kanske lite lax eller pasta? Jag har även en hel kyckling i frysen, men Hubbz ska resa lite så kommer säkert kasta om jag lagar lite för mycket. Jag är alltid sugen på pasta, men känner att vi kanske ska äta en god sallad kanske med något annat nyttigt. För att få tips går jag alltid in på Måbra's hemsida. Vänta, kanske en god soppa med knäckebröd? Jag är så dålig på att komma på vad man ska äta. 


Blaaah så tråkigt. 


Vill bara att telefonen ska ringa med bra nyheter.





Obsession

Skrivet den 2012-03-06 kl 19:18:33 i kategorin av Jenira
Permalink


Haaaaaaa, jag hittade burken som min Hubbz gömde och detta kommer bli min död. Det är ju så himla gott så att jag döööör. Jag tror att han måste gömma den på ett bättre ställe. 



Outfit önskelista

Skrivet den 2012-03-06 kl 05:50:24 i kategorin ÖNSKELISTA av Jenira
Permalink


Mila är ju en skönhet i sig, men såhär vill jag se ut i vår på något event. Jag älskar spetsklänningen med skärp detaljen, skorna och den fantastiskt fina kappan. GE MIG SNÄLLA!

Bild från: Aftonbladet. se

What did I do today?

Skrivet den 2012-03-06 kl 05:40:36 i kategorin av Jenira
Permalink

Absolut ingenting, jag hade svårt att komma upp från sängen imorse. Jag hade en sån där klump i halsen och kunde int riktigt förstå varför. Min mamma fyllde år i lördags och jag har missat båda deras födelsedagar, så kanske därför eller så vet jag inte riktigt. Jag hade i alla fall klumpen hela dagen och jag kunde inte få bort den, så därav kunde jag inte komma ur sängen. Stora delar av dagen spenderade jag med att kolla på cooking channel och food network. Sedan tvingade jag mig till gymmet och fick en "sädär ok" träningsdag. Ibland har jag tyvärr såna här dagar, jag kan inte hjälpa det. Jag vill vara positiv hela tiden, men jag sitter på nålar just nu med jobb och sånt och kan inte tänka på annat.

På kvällen åkte vi hem till mina svärföräldrar och fick i alla fall äta en härlig middag med familjen och spenderade lite tid med min svägerska. Vi stal hennes Nutella burk och nu känns det som om vi gjorde något olagligt. Jag lovar att jag egentligen inte ville sno burken, men min man övertalade mig. Fy skäms på oss !! Jag ska köpa en ny nästa gång vi åker dit, jag lovar. 


Family time



I heart Brunch

Skrivet den 2012-03-05 kl 05:43:12 i kategorin DINING OUT av Jenira
Permalink

Brunch helg kan man verkligen kalla det både lördag och söndag. I fredags spenderade jag min tid hemma, eftersom jag inte mådde så bra. Jag kollade på filmen "Moneyball" som jag gillade och åt för mycket popcorn samt var i säng innan midnatt. Jag behövde verkligen sova bort mitt illamående (nej jag är inte gravid). 

Resten av helgen brunchade jag en massa och var på en modevisning där jag missade själva visningen, men fick glo på alla människor och deras outfits. Jag analyserar alltid allas outfits, det bästa som finns. 

Ny vecka imorgon och hela kroppen och jag är nervös, jag kan inte tänka klartt. Jag vet ju inte hur det gick på intervjun och de andra träffarna jag har haft. Blir det ett negativt svar så finns det inget jag kan göra, men nu är jag på G så jag hoppas att något positivt kommer fram snart. Nu är jag så himla trött och ska sova och uppdaterar med roligare nyheter under veckan. Det känns som om att jag inte kan slappna av förrän jag får veta lite nyheter. 


Fredags mys


Snart är det påsk 


Peanut butter and Jelly Creps, do I need to say more?


Och nej jag åt inte allt, en bit av alla räcker för att mätta magen. 

Ja, vi är fullt normala. Jag snodde min kompis Burberry glasögon som jag gärna hade velat ha för mig själv. 



Back in bed

Skrivet den 2012-03-02 kl 23:10:44 i kategorin av Jenira
Permalink

Ja, jag är tillbaka i sängen igen, för att jag blir inte av med huvudvärken. Det kan väl inte vara migrän, eller? Jag vet inte, men jag orkar inte tänka på det. Idag är jag ensam hemma, min Hubbz ska hem till sin kompis och fira hans födelsedag och jag orkar inte följa med för att det är typ 8 killar om inte fler och de alla ska kolla på fotboll klockan 7 på morgonen imorgon bitti (ehhhhh don't think so). Jag ska passa på att kolla på filmen "Moneyball" och äta något gott. Ska ner till Whole foods och köpa lite middag och en mumsbit. Men först jag vill vila bort min huvudvärk. 

Jag började min dag tidigt med att gå till House of Sweden som hade ett Seminarium som handlade om Young Innovators. Seminariet var otroligt intressant, jag älskar att höra om andra entreprenörer som har lyckats med deras fantastiska ideér. Jag hoppas på att en dag bli en framgångsrik entreprenör. En dag....

Mest var det kul att åka tillbaka till House of Sweden och träffa mina gamla vänner. Men jag stannade inte länge då jag hade min andra intervju idag och om jag ska vara ärlig, så har INGEN aning om hur det gick. Det var mycket mycket svårare än förra gången och de hade mycket mer detaljerade och komplicerade frågor. Så jag vet inte hur det gick, vi får väl se. Det kan verkligen gå hur som helst, ett tag fastnade de på min visum situation. Om jag inte får jobbet för att de inte anser att jag har tillräckligt mycket kompitens, då kan jag leva med det. Men om jag inte får jobbet för att de är rädda för mitt visum, då blir jag inte så glad. 

Nu ska sova lite nu och ta en Advile (deras alvedon) och hoppas på att värken har försvunnit när jag vaknat. Imorgon ska det bli blaaah väder, men jag ska till DC och bruncha med Rosh. I love Brunch :)


Back ti HOS


Svenska Ambassadören för USA


Sveriges Näringsminister Annie Lööf


Lunch innan intervjun på Starbucks, en tonfisk sallad som INTE var så god. 





Fetaost fyllda Kalkon köttbullar

Skrivet den 2012-03-02 kl 05:28:08 i kategorin MAT av Jenira
Permalink



Fetaost fyllda Kalkon köttbullar

500 g Kalkonfärs (men använd vanlig köttfärs om så önskas)
1 st lök
1ägg
2 klyftor vitlök
Lite ströbröd ca 1dl
Hackad persilja eller koriander
1 tsk Salt
1 tsk peppar
1 tsk chili flakes
(lägg i fler valfria kryddor som du gillar)
Feta ost eller Blue cheese

Blanda alla ingredienser för köttbullarna. Finhacka löken och vitlöken och blanda ihop det med kalkonfärsen (jag blandar alltid med händer, bästa verktyget).Forma köttfärsen till små bollar beroende på vilken storlek du vill ha. Gör ett hål med ett finger och stoppa in en bit ost (helst krämig då det blir godare) och kläm ihop bollen med köttfärsen för att se till att man inte ser osten. 

Lägg in lite olivolja i en stekpanna och steg köttbullarna på medelvärme i några minuter tills de får en fin brun färg. Ett tips är att steka en boll innan man lägger in resten och sedan smaka och se om det behövs med kryddning, så slipper man få smaklösa köttbullar :)

Jag använder kalkonfärs för att det är ett nyttigare val, men det går givetvis lika bra att använda vanlig köttfärs eller annan färs. Såsen ovanpå är en vanlig gräddsås som jag köpte på IKEA. 







Ingen latdag precis

Skrivet den 2012-03-02 kl 05:15:02 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag och Hubbz hade hyrt film igår kväll, för vi båda har velat se filmen "Moneyball" med Brad Pitt, men vi var så trötta efter matlagning och träning att vi var i sängen redan 22.00 (Hubbz lagade Cajun Shrimp Pasta med Sausage). Men detta gjorde att jag kunde vakna tidigt för att gå till (tråkiga) Social Security Office och fixa mitt namn på mitt kort som var fel och fick sitta där i en och en halv timme. Sedan åkte jag till DC för att träffa den förre kassören Monica och VP för SWEA för att föra över alla bank behörigheter. Detta tog sin tid och efter det åkte jag hem till Monica (förra kassören) för att hämta resten av grejerna och DET VAR INTE LITE SAKER JAG FICK (oooboy). 

En av SWEA's medlemmar som åkte hem med mig från styrelsemötet i tisdags hade glömt en påse i min, bil så jag åkte helt vilse tre gånger men lyckades tills slut hitta hennes kontor (dumma GPS som krånglar ibland). När jag väl kom hem vid halv 4 tiden var jag slut och hade VÄRLDENS huvudvärk. Jag kunde inte röra mig och tänkte att det berodde på jag inte hade druckit någon vatten under hela dagen. Jag vill bara påminna att det även var 20 grader (FANTASTISKT) men det blev varmt i bilen, så kanske därav min jobbiga huvudvärk. Meningen var att jag skulle få lite grejer gjort innan min man kom hem efter jobbet för att jogga med mig med våra vänner. Så jag tänkte, en powernap på 10 min kan inte skada.

Två timmar senare hör jag att någon bankar utanför dörren och jag är helt inne i djup sömn och totalt lost. När jag väl kommer ut i hallen, står en man där och håller på med vår dörr. Jag får hjärtattack och desamma gäller honom (stackars man). Han skriker: Madam, I didn't know you were at home, I knocked five times (detta är beviset på att jag inte hör något när jag sover). Jag var i chock och nickade bara och lät honom göra sitt jobb. TYDLIGEN hade min man lagt in en order för att fixa dörren, MEN GLÖMT ATT MEDDELA HANS STACKARS FRU. 

Konstigt nog hade jag kvar huvudvärken efter sömnen, men den var inte lika stark som innan. Hubbz kom i alla fall hem och vi åkte till "Rock Creek Park" och vi hade som mål att pringa 6 miles (amerikanska miles) vilket är ungefär 10 km. Men när vi väl kom till parken började det bli mörkt och det fanns inga lampor någonstans. Det var faktiskt riktigt läskigt och efter 2 miles blev vi beordrade att vända för att det inte var säkert. Hubbz skrämde livet av mig när han stannade för att det var något som sprang förbi oss och vi tror att det var en Bambi. Jag tror inte vi kommer tillbaka till parken i mörkret, men definitivt på dagtid. Ett perfekt ställe att springa på, helt klart. Vi sprang i alla fall 4 miles, vilket är lite mer än 6 km (glömde sätta på min app på mobilen från början grrrr). Efteråt belönade vi oss med "Pita Hut" där de har turkey kebab nom nom. 

Jag är helt död och redo att somna närsomhelst. Imorgon har jag en viktig dag, jag ska nämligen på ett seminarium på svenska ambassaden och sedan åka tillbaka till Bethesda för en andra intervju på ett företag. Dags att ZZzzzzzzzzzz..........





Gårdagens middag: Pasta med korv och räkor och massa spicy sås.