Typiskt

Skrivet den 2011-09-30 kl 12:58:30 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag känner att förkylningen är på väg och en sak har jag lärt mig här i USA och det är att man inte får bli sjuk för ingen sjukanmäler sig o man inte ligger på dödsbädden. Great! Jag har liksom ingen tid just nu att vara sjuk. Men jag ska bekämpa den så mycket jag kan om jag måste kissa 15 ggr per timme. Usch alldeles för tidigt för att vara uppe, men det är ett morgon event som jag måste vara på.

Idag är det familjen middag som gäller. Jätte mysigt att ta ut min man på middag igår. Han gör så mycket för mig, så det var kul att göra lite för honom. Lägger upp bild senare.

Jag har drogat mig på mina sista Alvedon. Sedan får jag mumsa på annat. Jag är fortfarande mätt från gårdagens tre rätters middag. De hade så bra service och fantastisk mat. Ok dags att vakna CARRA!!!!!


 


The big 30

Skrivet den 2011-09-29 kl 04:16:30 i kategorin av Jenira
Permalink

Om två timmar fyller min älskade man 30 år och det skall firas ända tills på söndag har jag bestämt. Jag är en för STOR planerare och gillar att planera in massa saker, men jag känner mig själv och hälften kommer inte att gå som jag förväntar mig, men det är ok bara han blir glad.

Nu kan man ÄNTLIGEN blogga från min iphone, så det känns kul eftersom jag pendlar till jobbet. Idag var det en ytterligare lugn dag på jobbet. Höjdpunkten var att gå ut på lunchen och köpa en tuna Veggie sandwich. Den är så himla god. 

Imorn har jag en fullspäckad dag och på jobbet är det en massa event, SÅ JAG HOPPAS JAG FÅR EN MASSA OCH GÖRA, men inte för mycket när jag ska hem. Jag ska ju ta ut mannen min på en av hans favorit restauranger. Jag har typ spanat in menyn i två dagar och kan fortfarande inte bestämma mig. Restaurangen heter Roy's och är en Hawaiian fusion. Här är länken. 

Jag mår lite illa så jag ska göra min läxa och lägga mig så att jag kan vara pigg imorn. Ciaoooo


Dagen mellis: Vattenmelon


Hösten börjar smyga fram lite i vackra Georgetown, men det är fortfarande varmt ut tycker jag.


Gick in i denna cupcakes butik idag. 


Så här mörkt var det ute när jag och min man var ute och joggade, nästan lite läskigt. De kanske ska satsa på GATULAMPOR???



Min sista dag med min "vän"

Skrivet den 2011-09-28 kl 05:26:49 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag vet att man egentligen inte kan kalla detta för "vän", men det är stället där jag har spenderat mest tid sedan jag kom hit till USA. Jag hälsar på samma receptionist och tänker, undrar om hon kommer sakna mig? Kommer hon ens märka att jag är borta? Ser hon mig som en vän? Ne usch jag skoja bara, poängen är att idag var det min sista dag på gymmet Lifetime. Jag kan säga att det är ett dyrt medlemskap och jag har verkligen utnyttjat kortets värde. Jag har simmar, gymmat, Yoga, Pilates, Zumba och till och med klättrat på vägg. Men min främsta vän har varit löpbandet och min älskade viktboll. Jag kommer sakna min viktboll. Men det var i alla fall det sista jag såg av detta gym, när vi flyttar så kommer vi ha ett gym i byggnaden, vilket kommer göra mitt liv mycket lättare. Jag hoppas nämligen på att gymma på morgonen INNAN jobbet. 

Vissa hatar det, men jag älskar det och får mer energi på morgonen (om jag nu kan komma upp på morgonen) och det bästa är att man har hela eftermiddagen fri och kan slösa sin energi på annat. Men det kommer även vara skönt att inte behöva åka en bit för att gå på gymmet, så man kan gå hur ful som helst (yeiiiii). 

Jag "shoppade" min vanliga kajal idag, den är från Revlon och är den bästa kajal jag prövat på länge. Den sitter som en smäck och rinner aldrig, MEN den är supersvår att få bort (vattenfast). Men vill man va fin så vet ni vad som gäller. Jag hatar när kajalen rinner. 

Imorn är det jobb som vanlig och hoppas på att få göra lite mer än vad jag fick göra idag. JAG VILL JU HA MER STRESS. Men på torsdag och fredag är det flera stora event, så imorn får jag förbereda lite inför dem. Min chef är fab, men svår att ge bort saker att göra. Jag antar att man vill göra allt själv, men GE MIG LITE, HALLÅ PLEASE! 

Jag såg även ett ytterligaste avsnitt av "New girl" den har verkligen min dåliga humor. Perfekt för en tisdags kväll. Men nu måste jag sluta kolla på Food Network och sova. Ciao



Jag måste verkligen fixa mina naglar, orkar inte idag.


Hej då bollen


Här har jag spenderat massa tid...


En del av mig själv och min identitet: den svarta kajalen

Måndags Business English

Skrivet den 2011-09-27 kl 04:37:29 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag tycker att läraren är bra och trevlig, men hennes lära-ut-teknik kan verkligen ifrågasättas. Hon läser saker från boken och sen hoppar hon sidor och läser lite mer. VAD är poängen med det? Jag kan väl läsa detta hemma om hon inte ska förklara och diskuttera mer. Boken i sig är bra och jag kommer nog ha användning för den, men lektionerna skulle jag kunnat slippa. Detta skulle kunnat vara en online kurs istället. 

Nu är det amerikansk fotboll som gäller hemms hos oss, idag är det en viktig match och jag försöker att hänga med även om jag bloggar och gör annat. Jag måste nämligen göra klart veckans läxa så snart som möjligt eftersom jag från och med torsdag har jag fullt upp med mannens födelsedag.

Vi ska måla vår lägenhet den första helgen då vi flyttar in och jag försöker få inspiration över vilka färger vi ska välja. Jag tror att jag kommer att välja en mörkare gråaktig färg till väggen bakom sängen. Jag vet att det låter tråkigt, men jag tror att det kan passa den bild som vi försöker få fram. Jag vill istället ha dekorations föremål i coola färger som sticker ut. Jag skulle inte må bra utav att ha en röd vägg till exempel, men röda coola dekorations saker gillar jag. Det är verkligen mycket att tänka på när man ska flytta in. Jag har ju redan flyttat in till en ny lägenhet en gång, men då hade jag redan säng, soffa och köpte ett matbord. Sedan gjorde jag inte mycket mer med lägenheten. Här känns det mer som om jag vill göra det till ett hem, med lite mer bilder osv. Men det får ta den tid det tar. Men jag hoppas att jag är någorlunda klar tills thanksgiving och kan bjuda hem lite folk. 

Om ni har tips för hur jag ska inreda lägenheten eller vad jag ska tänka på, eller vad man MÅSTE ha i en lägenhet, snälla hjälp mig och ge mig så mycket tips som möjligt. 



Måndagens lektion


Jag hejar tydligen på Redskins och det är de som skall vinna hela grejen. Tänk om det vore sant, då skulle min man vara glad hela året hela tiden. HOPPAS!!


Vem sa att grått är trist?
Men vi kommer inte måla alla väggar, kanske en.



Panter tanten = Jag

Skrivet den 2011-09-26 kl 17:03:56 i kategorin av Jenira
Permalink

I helgen så har jag bevisat att jag bokstavligen blivit en tant. Både på fredag och lördag var jag i säng kl 23.00 om inte tidigare om jag ska vara ärlig. I fredags kunde jag skylla på att det varit en lång vecka. Vi hade en mysig familjemiddag tillsammans och min man lagade kockosris som han hade ätit i Columbia. Han köpte en indrediens som man ska ha i riset och OMG vad gott det var. Det smakade nästan som risotto med mandel och russin. 

På vägen hem i fredags gick jag även förbi en Cupcakes butik som heter Bakek & Wired. Ni vet att jag tidigare pratat om DC cupcakes som är en av de populäraste cupcakes butikerna här. Det är alltid kö utanför och de har en egen TV-show. Men alla har sagt att det finns bättre cupcakes ställen som inte är så "hypade" av media och detta är nog en av dem. Jättegoda cupcakes och massa smaker och jag var ju tvungen att ta hem några för lite fredagsmums. 

I lördags degade vi i sängen länge, men vi hade en lunch bjudning kl 12, vilket betyder kl 2 i bengalisk tid om inte senare. Så vi tränade på morgonen (och jag tror det är sista gången jag kommer gå till vårt gym för kontraktet går ut denna vecka) och sedan gjorde vi oss i ordning. Jag tänkte ta på mig något enkelt eftersom jag trodde det var lunch, men min svärmor lade fram lite finare sari till mig och TUR det, för alla var uppkläda. De som vi var hemma hos hade verkligen satsat. Det var liksom en "Newlyweds lunch", för det var 5 par som nyligen hade gift sig. Vid matbordet fick alla par dela på en GIGANTISK tallrik mat. Det är bengalisk tradition att ett nygift par ska få dela på en hel kyckling, men jag som varit gift ett tag har fått äta en jäkla massa kycklingar under ett år. Men hela konceptet var sött och alla par satt omkring bordet och delade den stora tallriken med mat. De hade även massa efterrätter och en tårta för oss. Vi hängde där länge, men jag hade ju även blivit lovad att få gå till IKEA. Så vi lämnade festen och begav oss dit för att planera inför vår lägenhet. 

Meningen var att vi skulle komma hem och byta om för att åka in till DC, men sängen var så mjuk och skön att jag inte kom ifrån den och SOMNADE. 

Jag jobbade även denna helg och hade verkligen INGEN motivation att åka in till Georgetown, men när jag väl kom dit så måste jag säga att det var den lättaste arbetsdagen hittils. Jag kom dit och pratade lite mer Catering firman och gav dem lite saker som de ville ha. Det var en grupp "Bankers" från hela världen som hade en cocktail fest med härlig buffé men det var nog den torraste festen jag sett hittils. Det fanns så mycket mat och de rörde knappt maten.

Men jag var mest nere i köket och prata med köksmästaren i 3 timmar, sedan åt jag all denna goda mat och mini efterätter som de hade med sig och gick hem. Det var en soft jobbdag och perfekt för en söndags eftermiddag. 

Idag fick jag ta ledigt för att jag måste plugga inför ikväll och skönt att vara ledig och inte behöva pendla en dag. Jag har ätit en STOR frukost. Jag älskar när det finns massa frukost saker hemma. Det blev en bagel med pepparjack cheese och roasted turkey (och en bit marabou choklad) Yum Yum. OK PLUGGA NU CARRA!!!!



Jättesöt liten affär



Inte den traditionella formen och en cupcake kan ätas av 4 personer


Det blev 4 sorter: German chocolate, Strawberry, Lemon and Blueberry (min favvo) och chai


Alla fyra par, det fanns ett till par som var tvungen att gå tidigare. Alla har haft en bröllopsfest denna sommar.




Nom nom


Alla par fick en varsin tallrik med mat, jag tror ingen klarade att äte upp maten utom ett par hehe



Hugger in


Jag tror att jag åt 12 av dessa goda Shrimp cocktails på jobbet. Det gick liksom inte att sluta...







Första dejten

Skrivet den 2011-09-23 kl 06:33:30 i kategorin av Jenira
Permalink

Idag har det varit en lång dag men den avslutades på ett bra sätt, men det började inte bra alls. Idag åkte jag till tåget med en granne som ville ha hjälp me tunnelbanan och det hela började med att Automaterna inte fungerade så hon fick vänta hundra år på mig. Sedan glömde jag att kolla vilken station vi var på och hamnade lite fel, sedan irrarde jag omking lite för mycket (vilket aldrig händer annars såklart)  så hon måste ha tänkt att jag var helt galen. 

Jobbet i sig är kul när jag får lite att göra, men det finns stunder då jag inte alls har mycket att göra och min chef är helt sönder stressad. Men så småningom hoppas jag på att kunna ta över lite så att jag också får stressa lite. Jag gillar lite stress i vardagen. 

Idag var jag på min första dejt med min nya vän och det kändes faktisk som en dejt eftersom jag skämtat om det så himla mycket. Jag kom hem och tränade och duschade för att sedan göra mig fin till vår lilla träff. Hon betalde för middagen (hade en liten fight där) och skjussade hem mig till dörren. Vi hade jättekul och som vanligt pratade jag för mycket. Det blev italiensk pizza och mozarella med tomater...yummiiii

Nu är jag så trött men happy att min Boo kommer hem imorn efter 5 dagar. Ska krama honom lite extra hårt. 


Jag har en bra vana att dricka mycket vatten varje dag. Dricker du tillräckligt med vatten?


Diggar mitt nya armband och de härliga budskapen


Hade två kompisar med mig till parken


Invigde min klänning (marinblå med guldknappar) från H&M



Singel all over again

Skrivet den 2011-09-22 kl 03:41:09 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag har väldens bästa vänner hemma i Sverige, och min kusin som BORDE bo närmare mig, bor för långt bort för att kunna ta en kaffe och tjattra massa bullshit. Så jag försöker hitta nya vänner här i USA som man kan umgås med och ha kul. Jag vill t. ex. sedan hundra år tillbaka starta en bokklubb. Jag har verkligen försökt att starta en i Sverige och jag har den perfekta bilden av hur den ska gå till.

1. Vi ska träffas på en Barnes & Noble och leta efter en bok tillsammans och sätta oss på ett mysigt fik och ta en kaffe.

2. Efter en månad skall vi träffas upp och laga middag ihop eller äta ute på olika restauranger som vi alla vill pröva på. (Two in one helt enkelt, mat + bok + tjejsnack = YIPPIII )

3. Varje månad får varje person välja datum där alla kan träffas upp och välja nästa bok. 

ÄR DET SÅ HIMLA SVÅRT? Är jag den enda i världens som tycker att detta verkar kul? Jag tror det. Men jag skall lyckas om det är det sista jag gör i livet. Kanske tänker ni, vadå har inte kul med sin man eller? Det har INGET med saken att göra. Jag älskar min man och han är min bästa vän, men jag gillar att ha tjejkompisar och prata och göra saker som man bara kan göra med tjejer. 

Jag kom totalt bort mig. I alla fall, så är jag på jakt efter nya vänner och jag pratade med en vän idag och förklarade för henne att jag är tillbaka i singellivet. Det känns så och jag jagar vänner som man kan hänga ihop med och ha kul. Men för det behövs det lite kemi och "butterflies". 

Imorn ska jag nämligen på en "första" dejt med en tjej jag träffade på det senaste bengaliska bröllopet. Hon var nämligen brudens kusin. Jag gillade verkligen henne och efter den tredje dagen bytte vi nummer och nu ska vi på vår första dejt tillsammans. Ja, det låter nästan lite romantisk men nej nej, det är inget sånt, rent vänskapsmässigt. Vi får se imorn om vi har någon kemi :) (hihi)

Det är nästan julafton här hos mig varjedag. Idag kom jag hem från jobbet och det låg ett ytterligare paket i rummet. Jag börjar bli riktigt bortskämd av mina vänner. Det var ett paket från min soul sista Sara, min gamla SEB kompis, min jag-kan-prata-om-allt-utan-att-hon-tröttnar-på-mig kompis. Mycket glad blev jag i alla fall, men när jag väl öppnade paketet så börjar jag tro att min vän och min kusin har ingått i en pakt som skall göra mig FET. Det var så mycket godis i paketet och sorter som jag inte ens prövat än. Det bästa var mina läkerol (jag har redan ätit upp ett helt paket) som jag fick av henne. Jag är nämligen läkerolberoende, det är en sjukdom och inget att skämta om. Men jag måste äta upp hela läkerolpaketet om jag köper ett och som ni vet är det laxerande verkan på dem, så jag känner redan nu att magen börjar betee sig konstigt :)

Förutom allt gottis så låg det ett par jättefina örhängen från Snö och ett sånt där armband med olika meddelande på, som jag älskar och kommer användas VÄL. I love it, nu är jag för bortskämd och kommer titta efter paket varje dag. 

Nä, nu måste jag plugga. Ciao



Grå dag i DC


Hann fönstershoppa lite på Cusp


OMG igen???


Jag tror Sara blivit galen


Jag älskar snö och har fler grejer från dem som jag bland annat fått av kompisen Jessa. 
Tack Saraaaaaaaaa me löve it all


Man kan om man vill, precis som Lotta

Skrivet den 2011-09-21 kl 04:07:52 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag älskar Lotta från Bråkmakargatan ända sen jag var liten, för hon är en liten jobbig snorunge som tror att hon kan allt. Precis så känner jag mig ibland, men inte för att det alltid blir så, men ibland har man såna där dagar då allt bara flyter på och man får saker och ting gjorda. 

Det var en tidig morgon och jag fick KÄMPA för att hålla mig vaken på tåget och det första jag gör varje morgon är att köpa kaffe från Starbucks, men tanten börjar irritera mig. För VARJE morgon ber jag tanten att INTE fylla min kopp med så mycket kaffe så att jag kan få plats med lite mjölk, men min SVENGELSKA måste vara svår att förstå, så istället sprutar det kaffe från alla håll eftersom jag tydligen går som ett MIFFO och inte kan hålla kaffet stilla.

Hur som helst, det var en helt ok dag som började med regn och slutade med sol och efter en lång resa hem så har jag varit hurtig ända tills nu (usch det låter som om jag skryter). Men ibland har man bara såna dagar där allt bara flyter på. När jag kom fram till bilen efter tågresan så har en FÅGEL SKITIT SÖNDER sig på min bil och min man har tjatat på mig i 2 månader att jag ska tvätta bilen och damsuga den innuti, så jag såg detta som ett "sign". Det kanske var dags ändå. Det ända irriterande var att det stod två Gringos vid macken glodde på min rumpa medan jag böjde mig ner för att damsuga bilen, NICE liksom. 

Sedan åkte jag för att handla mat och hämta min ppiller. Jag måste hämta ut de varje månad, hur jobbigt är inte det, men annars gäller inte min försäkring här. Sedan åkte jag till parken för att jogga under solnedgången. Det är det bästa med träningen, att vara utomhus när det är fantastisk skönt väder. Jag var HUUUUR trött som helst, men jag vet att efterkänslan är den bästa och jag hade verkligen rätt. Fick världens energi när jag kom hem och städade hela rummet och duschade samt gjorde min matlåda (lax med sparris och sallad med avocado). Mitt mål var att hinna klart allt detta för att kunna måla mina naglar och samtidigt titta på Glee kl 20.00 och titta på det första avsnittet av den nya serien: New girl. Det är helt klart min nya favvo serie (ok bara sett ett avsnitt, but still).  

Men det var inte allt, när jag kom hem låg ett paket till mig från min kusin från Boston och hon prickade verkligen rätt. 

1. Ett fint kort med BRA budskap: All you really need is love, but a little chocolate now and then doesn't hurt.
2. En påse karamellkungen: och alla de bästa smakerna i påsen (som mina vänner kallas äckelgodis) MASSA laktits och annat gott.
3. En Marc Jacobs låda: Med en snyggaste ringen som helt klart matchar min klocka. Jag fick även en liten spegel som jag och hon hade kollat på i butiken tillsammans men båda var för lata för att ta upp plånboken. Den kommer komma till bra användning. 

Så nu är jag lycklig och kan inte sluta glo på godiset. Men jag fick verkligen min energi av att vara ute och det känns skönt att veta att man kan hinna med träningen även om man har fullt upp. Jag spenderar inte mer än en halvtimme per dag, inte alla dagar. Men jag älskar att springa ute och kommer göra det så mycket som möjligt innan vädret blir kallt och grått eller gå på powerwalks med BRA musik (Bra terapi). PASSA PÅ, hösten är den bästa tiden för härliga prommenader. Nu har jag tänt lite ljus i rummet och ska läsa lite i boken tills på måndag, fick världens läxa. Ciao


Enligt denna kallender så börjar hösten på fredag


Dagdrömmer


MAX BLIR ATTACKERAD


Men titta så fin han blev, stackars liten. Husse varit för lat för att tvätta dig innan.

En trött Carra utan energi innan joggningen


En glad lärka efter med massa energi


Paket till moi???

Vill gråta...

Hej lille vän, välkommen till min Marc samling.



Check Check Check

Skrivet den 2011-09-20 kl 05:25:17 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag fick typ allt gjort på min to do list idag, men jag kom till lektionen springande 19.01 och detta för att jag stod i kön för Starbucks i 5 minuter, men kom igen jag tänker inte sitta där i 3 timmar utan att ha något att sippa på. Det måste ju vara värt att gå på lektionen eller hur? Lektionen i sig var rätt bra, för de pratade om "Workplace communication" vilket är relevant för mig just nu. Men det finns en tant som gör mig galen med hennes kommentarer och jag tror till och med att läraren vill strypa henne.

Imorn börjar jag 8, vilket betyder att väckarklockan ligger på kl 05.00 ( GAAAAAAAAH) men jag har lagt fram mina kläder, strykta of course, vilket gör morgonprocessen lite snabbare och jag hoppas på att hinna göra min lilla matlåda på morgonen. Kanske äter en Starbucks Oatmeal om jag inte hinner med frukost. 

Jag önskar att jag hade kunnat ta med lite kaffe på tåget, så jag och min man ska investera i en sån där maskin där man lägger in en polett eller vad det nu är så att vi kan ta med oss gott kaffe på tåget eller hans bilresa. Jag vill även köpa en liten kaffetermos som skall göra mig sällskap hela dagen. Jag borde dock inte dricka för mycket kaffe, min mage HATAR det. Så jag får hålla mig mig till min vän " Green Tea", för det uppskattar magen bättre. 

Nu borde jag sova egentligen, men jag är som Sarah Jessica Parker i filmen "I don't know how she does it", måste gå igenom alla listor i huvudet. Imorn behöver jag bara komma ihåg att gå till apoteket efter jobbet. OK SOVA NU CARRA!!!


Jag gillar verkligen dessa från HM, men vet ej hur de är på. Hoppas de INTE finns i butik så att jag INTE kan köpa dem :) och att de är SUPER FULA PÅ!!!!



To do list

Skrivet den 2011-09-19 kl 20:39:39 i kategorin av Jenira
Permalink

Man vill hinna med så mycket som möjligt när man är ledig känner jag. Homework klart och lunch med mannen klart och tvätten sorterad, hinna kolla lite på food network och så vidare. Men tiden bara försvinner ibland och vissa dagar går den inte alls. 

Minns ni att jag skickade ett bret till min mamma, Succé! Min pappa ringde mig och berätta att hon grät tårar, vilket kanske inte var min mening, men hon blev ju glad i alla fall. SÅ jag kanske ska fortsätta med det, även om kvinnan aldrig svarade tillbaka :) Så småningom MÅSTE hon ju svara. 

Idag fyller en av mina VIP (närmaste) vänner år och jag saknar henne lite extra mycket idag. Hennes födelsedag förra året var en av de roligaste och jag hoppas hon hade en minst lika rolig födelsedag i år. Hon är nog anledningen till att jag från första början flyttade till Stockholm och vi har många galna minnen ihop samt många plugg timmar tillsammans. 

Min man kom hem för lunch idag eftersom jag var hemma, innan han skulle vidare till Dullas Airport. Vi åt rester från igår. Min svärmor hade gjort något med Sweet potato (någon slags mashpotati med pekannötter) som är en av mina favorita råvaror och vi kom in på samtalet Thanksgiving. Min man säger att det är en hel helg bara för mat och fotboll. Låter som en dröm helg, BARA MAT LIKSOM vad är bättre än det?

Man spenderar mycket tid med familjen, men eftersom vi kommer att ha ett hem och förhoppningsvis lite möbler då, tänker jag passa på att ha en "potluck" hemma hos oss för alla hans kompisar. Jag har redan nu sagt att jag INTE vill göra "The Turkey" för jag vill inte förstöra en sådan viktig grej, men jag vill pröva göra min första stuffing och pumpin paj. INGA färdigköpta grejer hos moi.....(säger vi nu i alla fall)

Jag ska hinna med träna, duscha och hämta upp mina skor från skomakaren, gå till banken samt tanka på bensin innan dagens lektion. Better get going. Ciao


Dagens dilemma. Chai eller Green tea?



Bio helg

Skrivet den 2011-09-19 kl 04:37:15 i kategorin av Jenira
Permalink

Det börjar faktikst bli kallt här, igår kväll frös jag i min höstjacka men idag var det perfekt höstväder/sen sommar väder där man kan gå runt i sin tunna jacka och inte frysa. Min favvo period helt klart!

Igår latade vi hemma hela dagen för att det var rätt kallt ute. Vi ville bara ligga under täcket, men till sist så bestämde vi oss för att gå ut lite för att röra på oss. Vi både behövde göra saker som att plugga och han behövde jobba, så istället för att plugga hemma åkte vi till Barnes and Noble i Bethesda för att komma ut lite. Det gick bra och vi fick det mesta gjort och jag älskar ju Bethesda. 

Efteråt gick vi runt det mysiga området och jag blir alltid full av liv när vi är där. Det är så mycket männsikor och massa restauranger och butiker, jag blir alltid glad av att gå omkring i området bland alla människor. Vi hitta en mysig thai restaurang där jag åt min favvorätt "Drunken Noodle" eller det hette något annat här, men det var samma sak. Feta nudlar med kyckling och grillade räkor.

Eftersom klockan inte var så mycket hann vi även men en bio " Contagion " med Matt Damon och massa andra. Jag tyckte att filmen var bra och det skulle lätt kunna hända i verkligheten. Lite sådär "creepy". Idag såg jag en helt annan film, nämligen " I don't know how she does it". Det är verkligen en tjejfilm men alla killar borde se den. Jag tror att alla tjejer som vill eller gör karriär och samtidigt vill blir eller är mamma kommer gilla filmen. Jag tyckte den var rolig och inspirerande. För jag bara älskar Sarah J P, hon är bäst och i denna film inspirerar hon mig totalt. 

Efter filmen åkte vi till Tutti Frutti för att njta av deras goda frozen Yogurt med överdrivet mycket pålägg. Jag kan äta hur mycket som helst. När vi väl var hemma hade min svärmor lagar massa mat, jag ville spy men jag ville inte vara otrevlig och åt en massa och nu kan jag inte röra på mig. 

Imorn är jag ledig och ser fram emot att vara hemma ensam och få lite saker gjorda. Jag ska göra klart min Homework och söka mer jobb samt lite annat. Min man åker bort för en hel vecka, men nu när jag jobbar så blir det kanske enklare med hans resande då jag själv är lite mer upptagen än vanligt. Imorn är jag ledig på grund av att jag ska jobba nästa söndag istället för att se hur det går till på ett kvällsevent. Jag kommer som sagt inte att göra många kvällsevent men min chef tyckte att det var bra att se hur de går till och dessa kommer från Kommuninvest.  

Nästa vecka är det min mans 30 års dag och veckan efter flyttar vi (JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA JA JA JA JA JA JA JA JA JAAA)


Lite lördags plugg, men helt ok att sitta på en Barnes and Noble och få saker och ting gjort med en starbucks kaffe. 


I heart Bethesda


Jag älskar deras FETA nudlar


Bio med hubby


Det bästa med hösten är väl att man äntligen kan tända lite ljus hemma.


Perfekt höstväder idag


Vi paxade våra platser i Tutti Frutti


En av mina favvoställen är nog som ni märkt: Tutti Frutti




Lugn Lördag

Skrivet den 2011-09-17 kl 20:45:17 i kategorin av Jenira
Permalink

Igår gick jag och mannen min ut efter jobbet för att njuta av lite god mat efter jobbet, men när vi väl kom hem somnade vi båda kl 22.00. Vi vaknade heller inte tidigt för det för det var så kallt i rummet, men det är det bästa att frysa i sängen när man ligger och myser under täcket. Men för att inte bli för lata åkte vi till Centennial Park (där ormen bor) och tog en joggingrunda så att vi hade det överstökat. Sedan lagade min Boo jättegod lunch, cheeseravioli med korv dränkta i Vodka sås. Det kanske låter sådär, men var super Nom Nom. 

Nu känner jag mig lat igen och är tillbaka i sängen, men jag ska skicka iväg våra thank you cards innan jag blir galen på dem. Jag måste även plugga lite inför måndagens lektion. Vi fick sjukt mkt hemläxa, Fy fabian. Men jag kanske kan ta en liten powernap, det skadar väl ingen :)


Ostbrick och Pizza med nutella och jordgubbar
YAAAMMMIIII



Ventilera

Skrivet den 2011-09-16 kl 04:18:54 i kategorin av Jenira
Permalink

Det är vad jag behöver ibland och det är jobbigt när vännerna är långt borta. Jag har visserligen träffat nya vänner, men ventilera gör jag bara med vissa personer. Jag vet inte vad jag skulle göra utan iphone och appen whatsupp och viber. Jag hatar viber, men det är ju fria samtal som bryts 100 ggr per minut, men som sagt så är det gratis så man kan inte klaga. 

Men whatsupp har räddat mitt liv, eftersom den är snabbare än viber och man kan ha bra konversationer som känns som ett telefonsamtal utan att prata och bara skriva. De som har whatsupp har jag nästan daglig kontakt och kan ventilera när som helst, vilket gjort mitt liv 100 ggr lättare. Man kan även skicka bilder så jag är glad att kunna ha koll på vad som händer i mina kompisars liv, speciellt när en av mina vänner är gravid och jag missar hennes lilla resa, men får se lite bilder och höra hur det går. Nästa gång jag är i Sverige får jag krama min underbara Jacob och min andra bebis som kommer komma i vår.

Idag höll jag på somna i bilen, såååå trött var jag på morgonen. Men imorn börjar jag kl 10 och kan sova till 7, vilket känns som världens sovmorgon konstigt nog efter dessa två dagar. Helgen kommer nog att bli lugn, inga speciella planer. Min mans amerikansk fotbolls söndagar har börjat, så jag pallar inte kolla varje söndag och har därför planerat in en bio med några tjejer ( Saraj Jessica Parkers nya film) och Tutti Frutti efter. Sen ska jag tjata på min man att åka till Ikea och handla lite saker.

TGIF imorn och det känns kul och jag har gjort min lilla matlåda tills imorn. Idag var det ett event så jag åt typ BOKSTAVLIGEN hela dagen. Jag ska nog hålla mig borta från "Catering" firmorna från och med nu. Det är ju så mycket mat på dessa event, jag kommer bli en boll snart. Sen handlade vi lite mat och min man hade köpt godis till mig för att han hittade "Swedish fish". Vad skulle jag göra utan min andra halva ?


Inte karamellkungen men det var gott ändå


Hade en liten stund för mig själv efter jobbet


Ligger på minus

Skrivet den 2011-09-13 kl 23:23:17 i kategorin av Jenira
Permalink

Det är vad jag ligger på just nu, alla pengar jag har och får går till bensin och tåg och det känns inte billigt och jag måste betala tillbaka skatt i November så just nu är det inte kul när det gäller ekonomi. Men när jag började på SEB så låg jag även på Minus då jag inte fick lön på en och en halv månad, men efter ett tag så började man komma tillbaka i balans igen. Alla våra pengar går till huset just nu, i helgen hoppas jag på att vi ska till Ikea för att köpa saker som är bäst hos Ikea. Vi kommer inte att ha möbler i två månader, då det kommer att ta ca 6 veckor för möblerna att levereras. Vi tänkte passa på att måla lägenheten, så det kanske är lika bra. 

Jag hatar att vara ny på jobbet, det är så mycket roligare när man vet vad man ska göra hela dagen. Men man måste ha tålamod, det säger jag till alla så jag får väl lyssna på mig själv ibland. Jag är ändå på trial i 60 dagar och sedan kanske jag får sparken eller så får jag vara kvar. Men jag känner att man inte ska ta något för givet, så ikväll ska jag fortsätta kolla jobb, så att jag har en backup plan om de väljer att låta mig gå. Man vet liksom inte, detta är inte Sverige. Här kan man bli sparkad väldigt lätt verkar det som. Men just nu jobbar jag bara 30 timmar i veckan och jag vill att de ska erbjuda mig mer. Är det så att jag får ett bättre erbjudande så kanske JAG väljer att inte vara kvar, men vi får se. 

Det är varmt ute idag och jag väntar på att min hubby ska komma hem så att vi kan gå ut och jogga. Annars tror jag att jag åker själv om han blir sen, för imorn ska jag vara på jobbet kl 7 (AAAAAAAAAAAAA) vilket betyder att jag måste vakna runt 4 (GALET). Men det är event hela dagen, så han ville att jag skulle vara med från början. Ska även till affären och handla mat för att göra matlådor. Jag köpte en helt värdelös sallad idag, det var 90 % ruccola och 5 st ostbitar, så jag fick inspiration att göra egna sallader och ta med. Mycket godare och mer ekonomiskt.


House of Swedens fantastiska utsikt

Mysiga Georgetown

Långis dag men FAB helg

Skrivet den 2011-09-13 kl 05:23:51 i kategorin av Jenira
Permalink

Hej mina vänner, det har varit en lång dag, även om jag började lite senare än vanligt så måste jag vakna tidigt och det är inte lätt när man är en soffpotatis som jag blivit. Efter jobbet åkte jag direkt till min Business Writing lektion. Idag var det BARA grammatik (skjut mig i huvudet) men det är väl bra, jag lärde mig lite i alla fall. 

Helgen som gått har varit så rolig att det känns lite tomt just nu. Jag hade länge sett fram emot detta fantatiska bröllop och nu när den är över känns det tråkigt. Men det levde verkligen upp till sina förväntningar. Vi gick inte på det första morgon eventet eftersom det skulle bli för stressigt att komma hem och byta om för att gå på kyrkobröllopet. 

Det var mitt första kyrkobröllop och jag tyckte att det var så fint och organiserat. Brudtärnorna var så fina, man vill bara spola tillbaka tiden lite och göra om HUNDRA saker om jag hade vetat mer i mitt huvud. Jag hade verkligen inte gått på många bröllop innan mitt eget bröllop och detta år har jag gått på MASSOR. Men allt var fint och min man var en av "Groomsmen" så han hade en liten roll i kyrkan. Efter kyrkan åkte alla tärnor och gubbarna i limon och jag och Libby mötte upp dem i deras hotel, där de skulle ta alla bilder. Vi hade bokat hotel och jag fick stressa lite för att inte missa cocktail hour. Men på något sätt hann jag fixa mig relativt snabbt och vi var inte sena alls. 

Stället var helt fantastiskt och jag var helt förbluffad och impad över hur fint det var. Men det var inte bara det, hela kvällen var rolig och underhållande. Bra appetizers och när vi satte oss vid borden skulle de presentera in alla brudtärnor och gubbar och alla dansade in två och två till Pitbulls sång. Sedan var det dags för "First dance" och efter det BÖRJADE ALLA DANSA INNAN MATEN. Jag och Libbo som älskar att dansa joinade alla och jag måste säga att Sheik indier kan verkligen festa och dansa. 

Det var liksom dans sedan mat och sedan dans igen och sedan tårta och smått gott och dans igen, helt galet kul. Jag har aldrig varit med om något likande. Idag fick vi vår inbjudan för det sista bröllopet i år, det är oxå ett indiskt bröllop, men vi känner inte paret lika bra som helgens par, men det ska bli kul ändå. 

Jag blev väldigt nöjd med min klänning och fick så många kommentarer att jag tror jag blev lika röd som klänningen. Det var första gången jag hade en långklänning och jag älskade hela elegant känslan. Det var helt enkelt en BRA FÖDELSEDAG. Finns inget bättre med en födelsedag där humöret är på topp. 

Dagen efter var vi sååååå trötta att vi brunchade på vår favorita Busboys and Poets och åkte hem där jag deckade på sängen i flera timmar. Nu är det över och dags att fokusera på jobbet och flytten. BARA EN MÅNAD KVAAAAAR!!!!!


Outfit nr 1
Klänning: Nordstrom
Halsband: H&M
Skor: Nine West


Så kul att ha långklänning



Drömställe


Jag älskar min Busboys and Poets



Birthday girl

Skrivet den 2011-09-12 kl 06:14:46 i kategorin av Jenira
Permalink

Oj oj oj vad mycket som har hänt de senaste dagarna, jag önskar nu att jag hade en ipad så att jag kunde blogga när jag åker tåg på morgonen. Jag måste ju visa min nya kompis och tillskott i min Marc familj.  Jag har pratat länge om att köpa en Marc klocka och denna prövade jag i Boston och jag gillar att den är bronz färgad. Så jag blev en glad flicka när jag såg den fina svarta boxen, så tack till min underbara man. 

Hela veckan har varit hektisk, men kanske för att jag inte är van att göra så mycket under veckodagarna och nu är det full rulle, men skolan och jobbet och förra veckan var det rehersal dinner, min lilla underbara överaskningsfest och det fantastiskt roliga bröllopet. 

I tordags så fick jag vara med på mitt första event och det var så himla kul, men jag var tvungen att springa till tåget i regnet för att min man hade sagt att jag skulle komma hem i tid, för att han ville ta ut mig på middag. Så när jag kommer hem så blir jag överaskad med en liten tema (black and white) fest. Jag blev helt förvånad att det var så många som hade kommit för min skull. De har inte känt mig länge men ändå ansträngt sig så mycket för att jag skulle få en liten födelsedags fest, blev mycket glad och överaskad. Jag har äntligen hittat dessa underbara tjejer till vänner. 

Det var varit en fantastisk kul födelsedags helg, men mest på grund av bröllopet. Jag berättar om den senare. Tack till alla mina vänner för de fina födelsedagshälsningarna, korten och tack Mandy för presenten. 




Hej hej



Svensk eller vad är jag?

Skrivet den 2011-09-08 kl 04:27:07 i kategorin av Jenira
Permalink

Idag var det min andra dag på jobbet och det var mycket att lära och ta in, men en sak är intressant. Jag hade en vision över att jag skulle känna mig hemma bland alla svenskar på min arbetsplats. Men istället så får jag motsatt reaktion. Alla som hälsar eller pratar med mig, pratar givetvis på engelska och det klandrar jag dem inte, jag ser minsann inte svensk ut någonstans. Men det är när jag Cecilia nämner att jag är svensk och den reaktion jag får som gör mig lite ledsen. Det är en sådan chock i deras ansikten vilket har gjort mig lite besviken. Men jag får " grow some balls" som min man säger och inte låta det påverka mig. 

Jag har alltid känt mig svensk och vet inget annat och jag är verkligen inte amerikan och ser ut som en bengal och har bengaliska föräldrar, så idag fick jag lite identites kris idag men det är bara att kämpa vidare. Jag måste visa att jag kan göra ett bra jobb och då kanske det inte spelar någon roll vad jag ser ut som eller vart jag kommer ifrån. 

Fy jag har jobbat 2 dagar och jag vill redan klaga på trafiken. En timme i bilen och sedan en till timme med tåg. Det kommer bli tufft och jag blir så trött när jag kommer hem, men jag är ändå väldigt förväntansfull över vad som väntar mig i höst. Det är många event och jag har MASSOR att lära. Andrew vill att jag ska bli hans Mini Me, så det är mitt mål i höst. 

Jag kan vara lite lättpåverkad men jag måste skärpa mig och bli en starkare person som inte vågar ta för sig. Imorse joggade jag på morgonen innan jobbet, kände mig stolt, för efter jobbet orkar jag verkligen inte. Ska göra mitt bästa för att göra samma sak imorn, INTE LÄTT men jag tänker inte ge upp träningen. 

Snart är det min födelsedag, jag vet inte varför men jag gillar inte födelsedagar av någon anledning. Jag tror att man bara har massa förväntningar över att känna något speciellt den dagen, men blääää det gör jag aldrig. Så jag är glad att jag slipper fira den och ska på bröllop istället. 

Appropå det, jag har frågat några kompisar om jag ska använda min röda klänning från nätet eller den vita från H&M och jag fått så blandade med svar att det gjorde hela processen jobbigare. Men de flesta sa den vita, MEN jag har valt att ta på mig den röda, då min motivering lyder: Den passar bättre för detta maffiga indiska bröllop även om jag älskar den vita mer i modellen och färgen. Men det är något som fattas på den och jag tror att den passar ett vitt bröllop mycket bättre, så jag sparar den tills det. Så jag har gjort ett val i livet, fastän de flesta sagt emot mig. JAG kanske kan utvecklas trots allt...jag som aldrig göra ett val själv :)



Inga fler soff & Lat dagar

Skrivet den 2011-09-07 kl 02:20:50 i kategorin av Jenira
Permalink

Idag började allt, från att vara hemma i nästan 5 månader till att börja jobba och pendla 4 timmar per dag. Jag fick uppleva något som heter trafik på morgonen (inte van). Men det är bara för en månad för sedan flyttar vi närmare och min resa blir 1,5 timme kortare (yeiiii). 

Men det var en regnig dag att börja jobba på och jag var så himla nervös igår av någon konstig anledning och kunde inte sova alls, men det gick jättebra. Min chef Andrew är så himla snäll och sedan jobbar jag med Cecilia som är svensk. Jag kommer arbeta med event på House of Sweden och själva svenska ambassaden ligger i House of Sweden. Så självaste House of sweden är INTE ambassaden som många tror (inklusive mig själv). Det arbetar massa andra svenska organisationer som sitter i byggnaden och hyr lokaler som till exempel Svenska Handelskammaren som är anledningen till att jag idag jobbar i byggnaden. De rekommenderade mig dit. 

Så jag kommer tillsammans med Andrew sköta all event som förekommer i byggnaden och det är många kan jag lova. Det är allt från dags event som möten till stora fester. Det skall bli så spännande och lära sig allt. Det var mycket att ta in idag, men så är det väl på alla arbetsplatser. Imorn ska jag få gå på ett event med Cecilia, som ska ta hand om 45 handels studenter från Stockholm och på torsdag är det ett annat kvällsevent. Än så länge får jag inte betalt för kvällseventen men jag får gå på alla för att lära mig om jag vill. Hans mål är att jag en dag skall kunna sköta eventen själv och då får jag betalt för att göra dessa event. Men tills dess kommer jag sköta systemet och träffa kunder samt ta hand om dagseventen. 

Det enda som är jobbigt är färden dit, men det blir värt det för en månad. Nu ska jag in i duschen och softa lite. 


Me från bröllopet




Vilken bröllopsvecka

Skrivet den 2011-09-06 kl 04:51:28 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag vet inte vart jag ska börja och berätta om denna fantastiskt roliga vecka jag upplevt. Det har varit så mycket att göra som ni kanske har märkt på bloggen. Jag har haft något att göra varje dag hela veckan, det har verkligen varit ett 5 dagars event. Jag och LIbby dansade till två danser på ett utan eventen. Det bästa är att jag träffat massa roliga tjejer och haft kul och skrattat massor. 

Jag berättar mer om bröllopet sen, men nu ska jag förbereda mig inför morgondagen. Jag ska nämligen börja jobba imorn och det känns otroligt pirrigt och nervöst. Jag måste åka 2 timmars resa men det är bara för en månad. Men jag är jätte nervös och jag vet inte varför, jag har ju haft en första dag innan, men detta känns annorlunda. 

Idag var vi även och köpte möbler till vår nya lägenhet och det var så himla kul men stressande för vi kunde verkligen inte välja något och tyckte om allt i den butiken vi var i, men till sist så åkte vi till lägenheten för att få en klar bild om hur stort det var och sedan åkte tillbaka till affären och köpte: en soffa (Divan såklart, jag velat ha länge) ett matbord med fyra stolar och en säng. Mina föräldrar gav oss sängen och det är vi väldigt tacksamma för :)

Jag berättar imorn om min första dag.....


Min favorit

Skrivet den 2011-09-02 kl 17:10:48 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag böjer alltid mina ögonfransar då mina fransar pekade neråt istället för uppåt som de flesta. Jag använder alltid min Shu uemura böjare som jag gjort i några år (fick tips från en kollega). Denna har inte funnits i Sverige innan, så jag brukade alltid köpa den i London. Men nu när jag flyttat till USA har de SÅKLART slutat sälja den i USA också, men man kan beställa hem den (dumt). Det finns en likande produkt hos Shisheido som skall vara lika bra har jag hört. Men jag älskar denna böjare och är så glad att ha en ny, för min gamla som jag köpte i vintras har förlorat sin power. 


Bröllopshelg igen

Skrivet den 2011-09-02 kl 17:05:10 i kategorin av Jenira
Permalink

Då var det dags för ett till Bengaliskt bröllop. Igår var jag på brudens Mendhi eller så kallade henna fest och det var mycket trevligt, men jag glömde min dumma telefon i bilen så jag kunde inte ta några kort. Jag hade bakat en äppel/blåbärs smulpaj och en kladdkaka och min dumma smulpaj började läcka och det var liksom blåbär överallt. Hela min outfit fick blåbär på sig, men som tur var min sari samma färg som blåbärsfläcken lämnade efter sig, vilket gjorde att man inte märkte av den FETA blåbärs fläcken. Det var väldigt mysigt att sitta där med alla tjejer och vi tränade på dansen och hjälpte henne med det sista inför ikväll.

Idag är det som sagt dags för "Holud" dvs gulfest kvällen eller vad man ska kalla det. Jag har precis fixat klart min och min svägerskas kläder (sari som alla fått av bruden), min vän Libby visade mig igår hur man kan stryka sarin i förväg för att den skall sitta bättre, för detta material som vi fått är BLAAAAH att ta på sig, för man ser så FET ut. Men Libby lärde mig ett trick som verkligen funkar, dock var det ett sån JÄDRANS pill, men till slut lyckdes jag få till det.

Imorn är det "Nikka", dvs det muslimska bröllopet hemma hos henne och på söndag är det självaste bröllopsfesten. Jag såg bara att de kommer ha en chokladfontän vid dessertbordet där jag kommer att hänga HELA kvällen, med aniktet i fontänen såklart.


Alla har fått likadana Sarisar, jag hatar dessa sarisar, men det blir fint när alla har likadana. Jag tvingade mina vänner att ha liknande, så alla måste gå genom det :)


Förbereder mina smycken för ikväll