Happy New year allesammans

Skrivet den 2011-12-31 kl 18:29:09 i kategorin av Jenira
Permalink

Ett år är borta och vad mycket som har känt, jag har gått igenom en emotionell bergochdalbana ända från början av året. Den första januari 2011 var jag i USA för att hälsa på min Hubbz och några dagar innan jag reste hade jag slutat mitt jobb på banken. Jag fick äntligen till tillstånd att komma till USA godkänt och kunde flytta till USA i april. Sedan dess har jag försökt anpassa mig till att bo i ett nytt land och börja om mitt liv från början. 

Som sagt det har varit fantastiska stunder och många jobbiga stunder, men man har lärt sig otroligt mycket och träffar massa nya människor och framförallt så har jag lärt mycket om mig själv. Så nytt år igen och nya nyårslöften igen och jag vet inte vad jag lyckades åtstakomma förra året, men i år vill jag i alla fall komma igång med karriären och fixa mig ett bra jobb. 

Nyårslöften 2012

1. Fixa bra jobb
2. Fixa gardiner
3. Resa till Sverige
4. Resa till andra länder (KAN JAG FÅ MITT GREENCARD)
5. Fortsätta min träning men variera mer.
6. Prova nya utmaningar som hiking på andra ställen.
7. Börja simma igen

Det är ju inga fantatska mål, men jag vill fokusera mer på mig och min hälsa och min karriär och samtidigt fortsätta bygga ett bra förhållande med min Hubbz. Nu har vi vår lilla lya och jag hoppas på att kunna dekorera klart den så att den blir perfekt.

Igår hade vi en massa av hans kompisar över för middag och jag gjorde min svenska marängtårta och min man lagade Thai och det blev supergott. Gästerna stannade länge och vi är lite trötta nu, med tanke på att vi ska fira nyår snart. Men ikväll hoppas jag på att ha kul och fira in det nya året med massa skratt och god mat. Vi ska nämligen till Washington harbour och fira in året med ett annat par (Libby) och har fixat oss en hotellnatt där så att vi kan njuta av natten och inte tänka på hur vi ska komma hem. 

Nu har jag ätit frukost och är mätt och belåten (och en macarons såklart) och ska packa lite för ikväll. Min träning är begränsad pga min lilla olycka, så jag kan inte träna :( men jag ska gå på en promenad idag så att jag får röra på mig lite. Jag hatar att jag inte kan träna men jag vill heller inte ha ont för att jag gör ett till misstag, får nog kontakta läkaren nästa vecka. Har även precis läst klart min bok "One day" och det var en del av vår bokklubb och nästa bok vet jag är skriven av massa författare som skrev "Dagboken" som jag vet var en FAAAAB film. 

Gott Nytt år mina vänner
Jag hoppas ni får en fantastisk dag vad ni än gör och en fantastisk fortsättning.
Vi ses nästa år :)


Läste 90 % på engelska och fuskade 10 % på Svenska




Mina favorit smaker är Citron, Chocklad, Caramel och Hallon och Pistacio (eller hur det stavas)


Blev sugen igen, men det är tur att det inte finns nära mig. Det var sjuuuukt dyrt om man jämför med Sverige.


Gott nytt år mina älskade vänner





Borta bra men hemma bäst

Skrivet den 2011-12-29 kl 06:07:27 i kategorin av Jenira
Permalink

Vi var bara borta en natt men vi åkte igår (tisdag) klockan 6.45 på morgonen och kom hem nu (onsdag) 22.30. Det har varit en intensiv resa och vi har verkligen utnyttjat varje sekund och jag är verkligen nöjd med allt vi gjort. Det blev inte som vi hade tänkt oss samtidigt som vi hann bocka av allt vi ville göra. I tisdags regnade det massor och vi åkte hem i mitten efter att ha träffat Hubbz kompis och tog en tupplur i vårt fanatastisk rum. När vi vaknat till lite hade regnet minskat lite och vi begav oss till Kittichai som är en Thai fusion restaurang i SoHo. Jag kan verkligen rekommendera denna restaurang om ni har vägarna förbi SoHo och maten var verkligen super, i alla vad vi beställde. Vi var för mätta för efterrätt (och det händer aldrig) att vi begav oss till Rockerfeller center eftersom regnet hade försvunnit. Vi hade så himla tur med vädret, för det var inte alls kallt och regnet hade spolat bort massa människor. Det var fortfarande massa turister där som vanligt (jullov i USA) men kanske inte lika många ifall regnet inte hade funnits tidigare. Så allt händer för en anledning I guess. Det var så himla mysigt att se den STORA FETA GRANEN och isbanan bredvid den. Vi var för trötta för att åka skridskor men vi tittade på hur de andra åkte ett bra tag innan vi tog taxi hem till hotellet igen. 

Idag tog vi sovmorgon och vädret hade totalt förändrats, det var sol men vinter helt plötsligt. Om det är något jag älskar med hotell så är det väl deras frukostar. YUM YUM YUM! Vi åt en FET frukost och sedan begav oss för att titta på staden. Vi tog metro hela dagen som vi i början tyckte verkade komplicerat men efter ett tag kändes det mer logiskt (eller kanske inte). Första stop var Sockerbit, den svenska butiken i Manhattan och jag fick lyckorusningar när jag såg GOD JUL skylten. Butiken var väldigt enkel och hade ganska få saker, men jag fick hem det viktigaste bland annat VANILJSOCKER YAYAYAY samt lite lösgodis för bussresan. Jag tyckte dock att de hade dåligt med lakrits, men jag var nöjd ändå. 

Sedan gick vi mest runt i New Yorks gator för att titta omkring i olika områden och hamnade av någon anledning på Museum of Sex. Vi betalade inte för att se deras show men vi var ju tvungna att se butiken. Jag hade jätte roligt i butiken för att se alla konstiga och roliga saker. Sedan fortsatte vi promenaden och tittade in i lite olika coola butiker och på vägen såg jag en PUPPY store. Jag dog bokstavligen, de var alla så söta och jag frågade massa frågor och min Hubbz var nog orolig att jag skulle ta hem en puppy hem, men inte den här gången :)
På vägen hem så var vi tvungna att hitta det kända ståndet som säljer Chicken and rice med kebab och det var världens kö för detta, men jag lovar att det var VÄL värt det även om det var svinkallt att stå ute i kylan.

Nu ligger jag i sängen efter bussresan hem och det var verkligen fantastiskt att komma bort från DC. Men att ligga i sängen i värmen helt nyduschad i sitt eget hem, finns det någon bättre känsla?

Jag lägger upp lite bilder imorn från resan, nu ska jag mysa med min bok.


Jag älskar hotell frukost.





Blöt stad med Macarons i handen

Skrivet den 2011-12-28 kl 05:36:59 i kategorin av Jenira
Permalink

Ja då hade man då lite otur med vädret, men men vad ska man göra för NYC är ändå lika spännande regn eller inte och det skulle inte stoppa mig från att hitta Laduree som är rätt nyöppnad här. Vi bor i ett hotell precis bredvid där World Trade Center låg, det är en fantastisk view från vårt fönster och just nu kom vi hem från upper side av Manhattan tillbaka till rummet för att mysa och äta våra macaroons. Vi åkte till Laduree och kön var mil lång men det var väl värt det även om det regnade och sedan träffade upp en av hans nära kompisar för lite lunch. Planen var att vi sedan skulle till Rockerfeller center och åka skridskor men pga regnet tänkte vi att vi istället skulle köpa ett paraply för att se den fina stora granen där, men icke sa Nicke. Det blåste så mycket att vårt paraply gick sönder efter 5 min och jag fick världens skratt attack mitt i allt samma. Inte så kul när jag får sjukt ont av att skratta, så vi tog taxi tillbaka till hotellet.

Efter lite vila ska vi fixa oss lite och våga oss ut igen. Men jag fick mina macarons, vad kan vara bättre än det? Yuuuuuuum filibaba...



Laduree i New York där jag hade svårt att välja smaker.


 


On our way

Skrivet den 2011-12-27 kl 17:01:20 i kategorin av Jenira
Permalink

Nu är vi på väg efter att ha sovit 4 timmar i natt. Vi tog 6.45 bussen och ska vara där snart hoppas jag. Vi har bokstavligen gjort vår (eller snarare min) planering på bussen. Jag har bläääää ont på sidan av magen men jag vägrar låta detta förstöra min resa. Det är verkligen inte lätt att hitta en restaurang i New York då det finns miljoner av dem och sist var vi på Budakhan som jag älskade. Det kommer bli svårt att toppa den, men än så länge har vi kollat på trendiga Kittichai som verkar vara en cool restaurang där. Vi får väl se.

På listan har vi: Sockerbit, Laduree, Max Brenner för brunch (ett ställe med bara choklad på menyn) och chicken and rice ställe på gatan (google detta, helt sjukt). Vi ska även hinna träffa en av Hubbz kompisar för Happy Hour. Vi får se vad vi faktiskt hinner med och inte hinner. Jag är glad om vi antingen går till Laduree eller sockerbit :)

 


Tomten har lämnat oss

Skrivet den 2011-12-27 kl 06:52:21 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag har haft så mycket att göra att jag inte hunnit säga God jul till alla mina vänner. Jag inte hunnit sätta mig ner för 10 min för att blogga lite.  Det har varit ett par roliga dagar och jag har bakat som en galning till varje event. Jag prövade att göra amerikansk Mac & Cheese med champinjoner och bakade även en prinsesstårta för första gången. Mina saffrans bullar blev GIGANTISKA och jag har även vart med om en liten olycka. 

Olyckan är inte värsta grejen, men den är lite dum och det är mitt egna dumma fel. Jag gick upp på diskbänken för att hämta en påse godis som låg på den översta hyllan. På väg ner halkade jag roligt nog och sidan av mitt revben slog till soffkanten. Men jag ska vara glad att jag ändå inte slog i huvudet någonstans. I början gjorde det bara lite ont men nu har det tyvärr blivit värre och jag kan inte lyfta så mycket. Men jag hoppas att det ska gå över snart. När jag föll visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta för hur dum får man egentligen vara. Jag tänkte lite på vägen ner; tänk om jag ramlar för det är ju ganska högt. Hoppsan sa Nisse och så var på marken. Men som sagt, det kunde vart värre så jag ska vara glad. 

Jag orkade tyvärr inte att göra hemmalagad risgrynsgröt så jag gjorde svenska pannkakor istället och varm choklad på julafton. Dagen innan hade vi även lilla julafton hemma hos mina svärföräldrar och jag fick massa fina julklappar. Ett armband i vitt guld, ett par skor (som jag måste byta för de var för trånga) och en Marc by Marc Jacobs ring (som jag även bytte ut, för att den var för stor) som jag älskar. Jag fick även en ny röd jacka som jag verkligen verkligen gillar. Så tomten måste trott att jag varit snäll i år. 

Imorn ska vi iväg till New York TIDIGT på morgonen med bussen med min Hubbz. Vi ska bara vara där en natt men det räcker väl och hoppas på att hitta roliga saker att göra. Vi får hoppas på OK väder pleaseeee pleaseeee pleaseeeee. 

SNAAART ÄR DET NYTT ÅR.....

Min första prinsesstårta


Kladdkakan till tävligen, tyvärr så vann han men min var god ändå :)


FETA BULLAR


Julafton mys


Min egna korg som jag gjorde till mina svärföräldrar med massa gottigheter




GOD JUL






Min dag som Baktant

Skrivet den 2011-12-23 kl 06:00:28 i kategorin av Jenira
Permalink

Idag åkte jag ända in till jobbet och vår internet fungerade inte så jag hade inget och göra och fick gå hem tidigt. Jag tog en sväng förbi H&m för att se om det fanns något jag kunde mumsa på till nyår och jag provade minst 18 plagg och gillade inget på mig. Men sedan hittade jag en kjol som hade färg (låter inte som mig) och några billiga byxor som jag gillade. Jag hitta de snyggaste Bootcut byxorna men gillade inte hur de satt på mig. Jag har nämligen hamnat mellan två storlekar på vissa kläder, så himla irriterande. 

Sedan begav jag mig hem för att baka baka baka. Jag började med att baka finska pinnar (som egentligen inte har något finskt i sig tror jag) och sedan gjorde jag klassiska hallongrottor. Mitt tredje bakverk blev en citronkladdkaka som jag velat pröva länge och den blev tyvärr inte som jag tänkte mig. Jag måste säga att den vart OTROLIG GOD, men jag tror det är bättre att göra den i antingen muffinsformar eller en stor form. Så imorn ska jag göra om den igen till bjudningen vi ska på lördag. Mitt sista bakverk blev kockos tosca som är en av mina favoriter, jag blev introducerad av receptet via min vän Bobby och sedan dess har jag bakat den många gånger och den är alltid lika god och en hit. 





Finska pinnar

200 g smör (rumstempererad)
1 dl socker
4,5 dl vetemjöl
5 droppar bittermandelarom
(1/2 dl finhackad mandel) om du vill

Pensling
1 äggvita
pärlsocker blandad med hackad mandel

Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser tillsammans till en deg och låt vila i kylen i 30 min. Ta ut degen och forma i fyrkantiga former (pinnar) och doppa ena änden i äggvitan och sedan i nötblandningen. Lägg pinnarna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 10-12 grader. 






Hallongrottor

 

125 gr. smör eller margarin
¾ dl. strösocker
2 dl. vetemjöl
½ dl. potatismjöl
2 tsk. vaniljsocker
1 tsk. bakpulver

 

 

Fyllning:
½ dl. fast hallonsylt
florsocker

 

Sätt ugnen på 200º. Rör rumsvarmt smör eller margarin och socker poröst. Blanda ihop vetemjöl, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner det i matfettsblandningen och arbeta ihop till en deg. Forma degen till en längd och skär den i 24 bitar. Rulla bitarna till kulor och lägg dem i små pappersformar. Gör en fördjupning i varje kaka och lägg i en syltklick. Ställ formarna på en plåt. Grädda kakorna i mitten av ugnen, ca 10-12 minuter. Sikta över lite florsocker när kakorna kallnat.



Recept HÄR

Imorn är jag ledig och ska göra min sista bakning, nämligen Saffransbullarna. Nu kanske ni tror att jag ska äta allt detta själv, men nej nej. Det är min julklapp till min svärmor och hälften ska gå till familjen vi ska till på lördag. Hoppas de gillar allt. Jag måste även göra lite ärenden imorgon som att hämna min kemtvätt och träna och köpa askar till alla kakor. Min Boo kommer hem imorn från Mexico och till perfekt timing för att fira mini julafton. 

Dan före dan (svensk jul) före dan före dopparedan.......




Do I dress for my husband or do I dress for me?

Skrivet den 2011-12-22 kl 05:42:20 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag har ett dilemma i mitt liv, jag känner inte att jag och min man har samma smak på vad som är fint på mig. Jag letar just nu efter en nyårsklänning och personligen gillar jag en mer sofistikerad chic stil som samtidigt är rätt bekväm så att jag känner att jag flyter omkring. Men om min man fick bestämma skulle han nog välja en mer tajt klänning som är rätt kort och kanske mer sexig. Visst han är ju kille som vem kan klandra honom. Min kompis sa idag, "go for the dress that you like". För när man känner sig fin, utstrålar man självförtroende och det klär mig oftast bättre än när jag känner mig obekväm. Tjejer klär sig ofta upp för sig själv och för andra tjejer. Men samtidigt vill man ju att ens hubby ska tycka att man är fin. Så jag är lite kluven. Vad tycker ni?

Jag hitta en kjol idag, det blev liksom tajt på tajt och jag hatar den kombinationen på MIG. Jag kan inte känna mig bekväm. Min teori är tajt + otajt = bra kombination för min kroppstyp. Men jag hittar inget, allt här som är fint är så himla dyrt och jag vill inte slösa massa pengar på en klänning som jag ska ha en dag. Jag är för snål för det just nu. Det är mitt ilandsproblem just nu. 

Imorn är det torsdag och jag ska ha mitt bokklubbsmöte med två tjejer och sedan ska vi kolla på filmen. Men just nu jag är så himla sugen på att läsa "Män som hatar kvinnor". Man kan få tag på den på engelska, men jag vill verkligen ha den på svenska. Men jag vet inte hur jag ska få tag på den, ska tjata lite på pappa att han ska skicka den. Man har liksom haft tillgång till den hela livet och då har man inte läst den och nu är jag besatt av att få tag på boken, för jag vill inte se filmen innan jag läst boken. 


Chic+bekväm+elegant= Me like även om det kanske är tråkigt för min man :)
Klänning från Asos.se




Jag åker bergochdalbanan ibland

Skrivet den 2011-12-21 kl 05:03:03 i kategorin av Jenira
Permalink

Mitt liv är en levande bergochdalbana, ena sekunden fantastisk och ibland inte allt så uppiggande. Men så är väl livet för många, inte alla men många. Igår var jag på Banana Republic för att köpa en sak och i kön tjatade damen att jag skulle skaffa mig ett klubbkort och jag ville verkligen inte, men hon sa att det var gratis och att jag skulle få 15 % rabatt om jag blev medlem. Så jag sa JA JA JA och väntade medan hon tog alla uppgifter och sedan hade jag ju inget amerikansk ID kort och inget creditkort, så hon kollade lite konstigt på mig och till slut skrek hon, you have been denied. Jag skämdes ihjäl, var hon tvungen att skrika det framför alla. Jag kände mig lite krängt helt enkelt, nu har jag bott när sedan April och jag kan inte ens skaffa mig ett bonuskort. 

Så idag var jag inte på topp och mådde inte alls bra hela dagen, inte bara av den händesen men över att inte hittat ett fast jobb och en fast trygghet. Jag tappade motivationen för allt och kunde inte komma på hur jag skulle få tillbaka den. Det är lätt att gräva ner sig, men inte lika lätt att klättra upp. Så när jag kom hem från jobbet grävde jag ner mig i sängen och låg där en bra stund innan min make tvingade mig ut på en jogging runda och hela kroppen bara sa: JAG ORKAR INTE. Men när vi väl kom ut och jag insåg att det inte alls var så kallt som jag trodde så var det helt fantastiskt. Det var som att jag fick tillbaka alla krafter som jag förlorat under dagen. Träningen hjälper mot mycket kan jag lova, men det gäller att variera den annars blir det tråkigt.

Jag saknar verkligen min moder och fader och broder. Ta vara på familjen, en dag är man många mil ifrån dem och då kan man inte krama dem. 




Lunch från en av mina favvo ställen, ett franskt ställe som luktar magisk när man stiger in. Idag blev det tomatsoppa (den godaste jag ätit) och spenatsallad och jordgubbar. YUUUUUUUUUUM!


If Santa was real....

Skrivet den 2011-12-20 kl 21:38:00 i kategorin av Jenira
Permalink


I would wish for....


Sweet Potato Casserole

Skrivet den 2011-12-20 kl 01:16:11 i kategorin av Jenira
Permalink




 

Ingredients:

 

8 st Sweet Potatoes, skalade

2 msk Butter (50 g)

½ Cup Brown Sugar ( 1dl)

½ tsk Salt

1 msk kanel

·      ½ Cup hot Milk

·      Optional- 1 msk vaniljsocker

·      1 Bag of miniature or regular sized Marshmallows

 

Directions:

1.   Peel skin off potatoes

2.   Boil sweet potatoes until just fork tender

3.   Place in bowl and add remaining ingredients, except for marshmallows. Add milk slowly until you get the desired consistency (not too runny)

4.   Mash/mix together until smooth.

5.   Pour into casserole dish

6.   Top with generous amount of marshmallows

7.   When ready, bake at 175 degrees until marshmallows puff, melt, and get golden brown on top (just keep a close eye on it, around 15-20 minutes)

 

Notes: you can add some crunch to it by adding some toasted pecans to the casserole or just add them on top.


Nu har jag bara receptet på engelska, men jag kan säga såhär, koka 7-8 st sötpotatisar och sedan mosa de och i kastrullen och lägg i resten av ingredienserna. Men innan ni lägger in brunsocker, smaka av potatisen. Mina potatisar var inte så söta så jag hade i mer brunsocker. Så jag skulle säga 2 dl brunsocker, men jag skulle smaka av innan jag lägger in mer eller mindre. När du känner att du fått den rätta smaken. Lägg röran i en form och dekorera över mashmallows och pekannötter och grädda i 20 min. 

Lycka till :)


 

 

 


Mums julig helg

Skrivet den 2011-12-19 kl 16:47:48 i kategorin av Jenira
Permalink

Vad mycket mat det blev i helgen, men det är väl som vanligt. Mitt liv kretsar alltid kring mat och det har det nog alltid gjort. Jag tror att det började med min uppväxt och kultur och sedan har jag bara alltid varit besatt av mat helt enkelt. Denna vecka ska jag försöka kontrollera mig, jag och min man måste hålla oss i kontroll under vardagarna eftersom vi har en fantastiskt helg framför oss. 

I fredags var jag på middag hemma hos den svenska Ambassadören. Anledningen till detta var att Frida som jobbar där som deras egna personliga kock är med i gruppen DC Tjejmiddagar för svenska tjejer. Detta var min första middag och jag fick veta att detta är inte en normal middag då Frida lagade mat för 40 tjejer och vi betalade en liten summa. Normat är man hemma hos varandra eller ute på picknic och det är en poluck där alla tar med sig något. 

Jag lyckades träffa några tjejer som var ett år äldre än mig och gick i samma gymnasium som mig själv, hur liten värld lever vi i egentligen? Men det  var som sagt mycket mycket trevligt med massa mat och gravad lax och alldeles för mycket godis till efterrätt. Snacka om matkoma, men det var det värt minsann. 


Fantastiskt hus och ingång.






Jag älskar svensk julmat


och svensk egengjorda julmums


Tallrik nummer 1


I lördags kom min make hem från sin lilla "guys night out" och han måste haft kul för att han sov hela dagen (hehe) så jag passade på att lyssna på Michael Bubles julskiva och städa och baka minikladdkaka (till mina mini tomeluvor) och kockosbollar. Sedan skulle jag till affären och handla mat och kom hem perfekt i tid då min hubby vaknat och piggnat till lite så att vi kunde äta på en persisk restaurang som vi pratat om. Jag älskar persisk mat och detta var nog det bästa jag ätit på länge. Tallriken var gigantisk och jag fattar inte hur jag lyckades äta upp det mesta. Sedan var det mest en lugn lördag och jag la mig tidigt, eftersom jag hade min Christmas potluck på söndagen. 


Vu funderar på att bjuda hans föräldrar hit på deras bröllopsdag.


yuuuuuuuuuuuum


Christmas potluck blev en hit kan jag lova, jag hade lagat några saker: Grillade kycklingklubbor och Sweet potato souffle. Kladdkakemuffins (mini) och kockosbolla samt hade jag varm chocklad med mashmallows. Sedan tog alla med sig lite av allt möjligt, men allt var supergott. Det fanns mini mackor, spagetti and meatballs, tuna mac and cheese och potatisgratäng och massa efterrätter. Allt var supergott och vi var mätta och belåtna. Jag hade en liten lek för alla (då jag älskar lekar) då de fick rita en tomte med bolywood style. Vinnaren fick ett starbucks presentkort. Sedan körde vi secret santa med lite annorlunda regler än vad jag är van med, men det blev riktigt kul och jag fick ett hemma spa kit så jag är nöjd. Jag ville nästan ha min egen present, vilket var smink från Sephora, men det blev en massa fajt över den så jag tror att jag köpte en bra present. 


Fick denna vackra tallrik i julklapp av min svärmor och jag bakade dessa tomtar som jag fick tips från Sarah. De vart helt perfekta och mumsiga.



Mini kladdkakor

100 g smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
3 msk kakao
1tsk vaniljsocker

grädde
jordbubbar

Jag vispade allt detta för hand då jag anser att kakan blir mer fluffig men det är väl en smak sak och sedan lade jag dem i en smörad mini muffins form och hade i dem i ugnen för max 6-8 min. Inte mer än så och vill man ha mer kladd skulle jag säga 6 min beroende på ugn. Jag ville ha lite mittemellan så att de inte skulle sjunka ihop.






Gör de helst dagen innan då jag anser at kladdkakan bara blir bättre och sedan vispa grädde med lite vaniljsocker och spritsa på kladdkakan. Skär av ändena på jordbubben och sätt på kakan och grädden och spritsa på en liten klick grädde på toppen. Voilaaaaaaa....en liten brun tomtegubbe. 


Min Sweet potato souffle (säg til om ni vill ha recept, suuuupergod!!




maaaaaat maaaaaaat maaaaaaat




Varm Choklad med mums bitar av Mashmallows som smälte i munnen.


Frosseri




Härliga gänget


Kvällen avslutades med fettförbränning då vi spelade Xbox dansgrejen och det var mycket roligare och jobbigare än vad jag hade förväntat mig.


En fab mat helg med trevligt sällskap och idag är jag ledig så jag tänkte faktikst fortsätta i samma tema och ställa mig och baka. Jag jobbar som sagt bara tre dagar till och sen är det jul, helt sjukt.

Lite knas att jag e hungrig nu efter allt matprat....







Du vet när det är helg när...

Skrivet den 2011-12-17 kl 16:24:22 i kategorin av Jenira
Permalink


kaffet börjar bryggas......Jag vaknade upp ensam imorse eftersom min hubby hade guys night out, så jag ska passa på att lyssna sönder lite julmusik och städa lägenheter så att vi kan gå och julshoppa lite när han kommer hem. Saknar min Boo :)
Nu ska jag njuta av mitt helgkaffe....yum...

Chloé smakprov

Skrivet den 2011-12-17 kl 06:41:38 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag hitta en liten mini Chloé på Sephora och tänkte pröva den innan jag köper den stora. Jag ÄLSKAR doften och jag vet att det är en hit då min man sa: Du luktar gott vad e det? That's a hit :)



Bara i USA

Skrivet den 2011-12-16 kl 05:58:49 i kategorin av Jenira
Permalink

Är det inte lite komisk att i USA har man knappt någon semester. De flesta som börjar arbeta i USA har (om de har tur) bara 2 veckor semester under hela året. Men min man har 3 veckor eftersom han har jobbat där över 5 år. Men den här människan har bara tagit ut en vecka semester under ett år och sparat en vecka vilket gör att han måste ta ut en vecka innan året tar slut, annars förlorar man de dagarna. Jag tror inte jag känner många som tar ut sin semester för att de är tvungna, fastän vi har 5 veckor semester i Sverige. Jag tycket nästan att 5 veckor var för lite förra året då man alltid tar ut tre veckor under sommaren. 

Idag har det varit en hektisk dag på jobbet och jag kan lova att jag inte har många sådana på jobbet. Men det känns som att de gett mig allt jobb nu när jag ska sluta. Jag önska jag hade fått allt detta jobb lite tidigare och kunnat vara mer sysselsatt innan. Men imorn är det sista dagen för min chef innan kan ska dra till Miami på semester och fira jul med hans familj, så jag var tvungen att köpa något fint till honom. Han har ändå varit en FAB chef och introducerat mig till många. Han är en riktig vin människa så jag åkte till en finare vinbutik i området och frågade efter ett riktigt bra vin som jag hoppas att han ska gilla. Sedan är det secret santa imorn och jag passade på att köpa en flaska vin till min person med, men inte lika dyr. Så det känns skönt att ha det överstökat. 

Jag ska försöka gå hem tidigt imorn så att jag hinner att göra lite ärenden innan jag ska till DC Tjejmiddag hos Ambassadören. Det ska bli kul att träffa alla dessa tjejer imorn men samtidigt lite nervöst då alla kännt varandra ett tag. Jag får ta fram mitt sociala humör så ska det väl gå bra. 

Snart en vecka till jul, helt sjuk vad tiden går snabbt. Vad mycket det kan hända under ett år. 2011 är året jag flyttade till USA, det kommer jag nog aldrig glömma. 


Har julpimpat upp vå ytterdörr lite.


Jag använder mitt nya halsband från H&M lite för ofta, ska nog ha den imorn också.


Har lyssnat sönder Mickael Bubles skiva totalt, helt fantastiskt mysig.


Det var lyx lunch för kunderna idag på HOS.


Jag köpt klart mina presenter för imorn, känns skönt. Den röda påsen är det dyra vinet som skall ges till min chef som är förtjust i vin. 


Min man gjorde sin klassiska thai kycklingm dränkt i jordnötsås. Jag kommer bli tjockis av att vara gift, men har bestämt mig för att träna varannan dag. Jag blivit lite trött igen på att jogga och gymma så jag behöver slöa ner lite annars så kommer jag inte kunna gå tillbaka till gymmet utan att må dåligt. Det ger mig lite tid att göra annat kul. 





Träningsverk

Skrivet den 2011-12-15 kl 05:26:51 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag har inte haft träningsverk på länge men i förrigår så tränade jag min mage med min man och jag har så himla ont i dag. Kan inte ens böja på mig, jag vet inte om det är träningsverk eller om jag tränat fel, men ont gör det. Nu är det inte många dagar kvar på House of Sweden. Det har blivit ett litet hem för mig och jag har kommit väldigt nära vissa av personalen. Kommer sakna min Anette som jag tar lunch promenader mer varje dag. Jag tror och hoppas att vi kommer vara vänner även när jag slutat. De är så söta på jobbet, de har lagt upp julstrumpor med allas namn på och jag tror att vi ska få ta hem de på fredag. Då ska vi även leka Secret Santa. Jag tog upp en lapp där det stod ett namn med den person som jag skulle köpa till och jag hade ingen aning om vem det är. Jag måste göra det imorn, jag vet att det är en kvinna och att hon är vakten som kommer på natten. Det kanske är därför jag inte sett henne, för jag jobbar ju aldrig sent. 

Jag måste köpa present till henne, till min chef som ska till Miami och Frida som är ambassadörens kock. Jag FÅR INTE GLÖMMA. Jag hann i alla fall skicka min brors födelsedags present och julklapp på posten idag och beställde en julklapp till min svägerska. Check, check check...nu ska jag bara baka massa på måndag och sedan köpa lite lådor att lägga dem i. 

Idag hade jag tänkt att komma hem och laga lasagne till mig och min eftersom vi båda älskar det, men jag fick så ont i magen när jag kom hem och orkade inte gå ner till affären för att köpa köttfärs. Så istället gick vi och gymmade (efter att jag svalt 20 vanilj Mashmallows bitar) och köpte mat på Whole foods. De har fantastiska sallader och annat gott. Det var lite skönt att inte behöva förbereda mat, även om jag gillar att laga mat så är det väl skönt att bara slöa och köpa färdig mat. 

Imorn ska jag försöka gå hem tidigt och köpa grejer och laga lasagne. Det är även mat som är gott att äta dagen efter. Om ni har några bra recept, skicka gärna de till mig. Är super trött nu och har varit det hela dagen. Jag tror att jag är spänd hela tiden och vill veta NU om jag fått någon av jobben eller inte....kanske imorn...kanske....





På önskelistan...


Happy Lucia

Skrivet den 2011-12-13 kl 17:11:05 i kategorin av Jenira
Permalink

I totally miss Lucia. I remember being voted to be Lucia in 9th grade and I always watch lucia on television or at school, work. It’s just a very cozy occasion. But to my comfort, I saw some pepparkakor in the kitchen this morning…that totally made my day.  Happy Lucia everyone. I hope you had some lussebullar with some glogg.
I might have some when I come home.  Today I might also go the movies with hubby, I reallt want to see this new movie with George Clooney: The descendants. Hope hubby wants to see that movie....


Pic from Google


Köpte jag Guld eller?

Skrivet den 2011-12-13 kl 04:52:17 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag vet att saffran är dyrt, men det är ju ett stort skämt hur dyrt det är med lite saffran här. Jag tog en liten biltur till Trader Joe´s som är en rätt cool affär här. Allt är Organic och de har massa roliga produkter (jag har nog nämnt detta innan). Men jag pratade lite med Bobbsan och frågade vad jag skulle äta och hon sa soppa, vilket jag tyckte var en super idé i denna kyla (jag vet att det är kallare hemma i Sverige, but still). Förra gången köpte jag butternut squach soppa och denna gång blev det en ny favorit nämligen Sweet potato soppa SÅ KLART. Jag är ju besatt av denna potatissort. Jag kan äta hur mycket som helst och vad som helst med lite sötpotatis i. 

Jag satt nyss och läste min kompis Annas blogg, jag har vissa blogg som jag går genom dagligen och hennes är en av dem och plötsligt ser jag ett inlägg med mitt namn. Jag satt och tänkte, hmm känner igen det där kortet och det var ju ett av mina julkort som jag skickat ut i år. Jag älskar att skriva och skicka julkort, men om det är så att ni inte kan läsa texten så är det för att min arm höll på att dö mot slutet och min text blev bara värre och värre. En gång i tiden hade jag en fin handstil, Gud vet vart den tagit vägen. 

Kvällens höjdpunkt: Jag plockade undan alla matvaror och POFFFFFFFFF där ligger en bit marabou chokladbit i kylen (jag hade totalt glömt bort det). Jag fick nästan tårar av lycka. Tänk vad något så litet kan göra så mycket. Föresten, appropå choklad. I helgen hade jag tagit med min kladdkaka med dajm och en kille gillade verkligen kakan. Han ville så klart ha receptet men påstod att han kunde pimpa upp min kladdkaka. Så, vi ska hem till honom på självaste julafton och han utmanade mig på en baktävligt med bästa chokladkaka och det är här jag behöver eran hjälp. Ska jag hålla mig till kladdkakan eller ska jag göra något mer makalöst? Min magkänsla säger, go for the kladdkaka. Det är ett klassiskt och enkelt recept som alla tycker om, men den måste som sagt vara kladdig annars är det INTE gott. 

Men maila eller kontakta mig med förslag. Vilken är er bästa chockladkaka? Jag vill att den ska vara kladdig och inte för mäktig. Jag har en ide om hur jag ska göra, men jag är så nyfiken på om det finns bättre förslag. JAG MÅSTE VINNAAAAA!!! Så för att smöra, ska jag baka saffrans bullar också...hihihihi.

Idag hade jag min intervju och det kändes som att det gick bra, men som jag har sagt tidigare, man vet verkligen inte. Jag sitter fortfarande och hoppas på att BCG ska kontakta mig imorn eller denna vecka. SNÄLLA GUD, jag vet att det är hemskt, men jag vill inte åka en och halvtimme till jobbet. Jag ska vara tacksam om jag får jobbet, men om jag får välja så vill jag ha BCG, please please please. Men min man säger: Don't put your heart on one position. Oh boy, vad jag jag har gjort det. Men får jag inte den, så kommer jag inte fälla tårar och kämpa vidare. 

Oh well, ska sova snart och upp imorn. Jag måste planera lite julklappar. Jag har inte köpt en enda present, helt katastrof. Den 23:e är det lilla julafton med mina svärföräldrar och jag åkte och köpte en korg idag som jag ska fylla med godsaker. Jag tänkte baka massa goda saker och fylla korgen med det och lite bröd, sylt och olika tesorter. Till min svägerska tänkte jag antigen en kamera eller en klocka. Min bror fyller år den 25:e så jag har hans present redo men som vanligt är jag för lat att ta mig till posten. Jag måste även köpa present till min chef som försvinner på semester på fredag och Frida som ska ha julmiddag hemma hos Ambassadören. Jag är med i en grupp som heter DC Tjejmiddagar och detta är min första gång jag ska gå på en middag. Normalt är det potluck, men denna gång så lagar hon all mat för hon är deras kock (svenska ambassadörens kock) och tar lite betalt. Det ska bli kul att äta ett svenskt julbord yum yum.




Enkel middag med lite svenskt knäckebröd och edamame bönor.



Så lite för så mycket...suck. Jag som behövde 100 g, får gå och köpa en burk till imorn. 






Jag skulle anlita en cateringfirma

Skrivet den 2011-12-12 kl 05:00:58 i kategorin av Jenira
Permalink

Idag var det min mans mormors minnesstunds grej och min svärmor hade bjudit MASSA människor och det fanns massa massa mat. Men jag och några andra sprang runt hela dagen för att fylla på och plocka bort och jag vet inte vad jag gjort, men suttit ner har jag inte gjort. Det värsta är när det hela är över och man ska plocka undan allt och det fick mig att inse att OM jag någonsin kommer ha stora fester i framtiden i mitt eget hus ska jag fasiken anlita några personer från en catering firma för att hjälpa mig laga maten och sköta det mesta under festen. Typiska bengaliska mammor, de kan ALDRIG riktigt ha kul under själva eventet. De ska springa runt som galningar och stressa över alla småsaker. Jag vill inte bli så alls och det är lätthänt då jag är en sådan människa som alltid vill göra allt från scratch och ha kontrol över allt. Men jag insåg idag, NEJ NEJ NEJ. Jag ska slappna av lite mer. Folk kommer kanske uppskatta att det är hemmalagat, men jag tror inte att de uppskattar mindre att man tar lite hjälp av folk och han vara lite mer tid för att vara social under eventet istället för att missa hela FESTEN. Så typiskt min mamma dock. 

Igår var vi på julfesten och jag hade ju lånat en klänningen från Ola för att ha på festen och det var inget fel på den men när jag tog på mig den så blev det bara Blaaaaaaaaaaaaah och jag kände mig inte alls fin konstigt nog. Jag kände att klänningen inte passade min personlighet och jag tvekade ända in i sista sekund då jag sprang in och bytta om till en helt annan outfit. Det blev en svart tubtop och min svarta jobb pennkjol med ett gammalt glittrigt bälte. Jag mådde så mycket bättre och frågade min man: What do you think? och han sa: Now you look happy. Festen var trevlig och maten var OK, men jag gillade nog efterätterna bäst som vanligt. Jag önska man kunde ha förrätter och bara efterätter ibland. 

Imorn är jag ledig, men jag måste upp tidigt ändå för att jag ska på en intervju på Mercuri Urval, ett svenskt consulting company och jag ska träffa självaste Presidenten av företaget vilket gör mig liiiiite nervös men excited på samma gång. Jag hoppas jag kan göra ett bra intryck.
DAGS ATT SOVAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA




Den lilla svarta går alltid....




Banankaka

Skrivet den 2011-12-10 kl 22:07:46 i kategorin av Jenira
Permalink

Idag bakade jag Leilas goda banankaka hos mig svärmor och jag och hon gjorde en cool fruktkorg fast den skulle se ut som en blombukett. Jag tyckte nog att den blev ganska fin när den var klar. Snart är det dags att göra sig i ordning. Känner mig lite lat, men lite bra musik borde få mig i spirit.



Leilas banankaka

Färdigt på: 40 min
Ingredienser

1
dl strösocker
2 dl florsocker
150 g mjukt smör
3 st mogna bananer
2 st ekologiska ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.5 tsk malen kanel
0.5 tsk malen ingefära
50 g valnötskärnor
smör och ströbröd till formen

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.

2. Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt.

3. Mixa bananerna och blanda dem i smeten, tillsätt äggen.

4. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten.

5. Fyll en smord och bröad 24 cm i diameters kakform med löstagbara kanter.

6. Grädda kakan mitt i ugnen, i cirka 30-35 minuter.






Tadaaaaaaaaaa, helt ok för första gången. 

Säg till om ni vill veta hur man gör denna. Jättelätt men mass pill. 





Lite latino känsla

Skrivet den 2011-12-10 kl 05:19:02 i kategorin av Jenira
Permalink

I torsdags hade vi nacho kväll och idag åt vi på Nandos så det har varit två latino kvällar i rad. Gårdagen blev mycket lyckat, tacos måste vara den enklaste maten att förbereda. Det är väl inte så mycket "laga mat" om man ska va ärlig, men perfekt för en vardagskväll. Jag bakade även en kladdkaka med dajm som jag hade köpt på bazaaren. Yum Yum vad god den var med dajmbitarna och den blev perfekt kladdig. Vad lite vaniljsocker kan göra. Sista helgen i December ska jag och mannen till NYC och då har jag KRÄVT att vi ska besöka butiken "Sockerbit" som säljer SVENSK GODIS och "Laduree" som öppnades i år. Ska passa på att köpa ett ljus och MACARONS så klart. 

Idag fyllde en annan Carolina och Emilio år på jobbet, så jag och Anette köper alltid Baked & Wired cupcakes på allas födelsedagar. De måste nog vara de bästa cupcakes ever, men de är så himla stora. Vi köpte vara 4 st och de räcker för mååånga personer. Efter jobbet träffade jag upp min Boo och han skulle byta ut sin kostym och jag köpte en kofta och ett par byxor. Koftan blev ett YES men byxorna ett NEJ. Jag kan ALDRIG hitta byxor, det är helt omöjligt. Sedan kurrade magen och då det ett besök på NANDOS och höll på dö av mätthet på vägen hem och köpte färska Dounats på en julmarknad fast jag inte kunde andas, men de var värt det. IMORN SKA DET TRÄNAS så att jag kommer in i klänningen.

I morgon ska jag till H&M nära vårt hus och se om kjolen från H&M finns där som jag vill ha till nyår och sedan måste jag hem till mina svärföräldrar och baka tills på söndag då de ska ha en minnesstund för hans mormor som gick bort ett år sedan. Jag måste även hämta upp klänningen som jag ska låna till JULFESTEN. SKA ÄTA SOM EN GRIS, men med stil såklart.



Taco night


Min kladdis med hallon på toppen och Ola hade med sig en kaka oxå.


Säg hej till min nya kompis, the humidifier. Den gör så att luften blir bättre.




Födelsedags cupcakes från Baked & Wire


Bästa snabbmaten i stan


Desert: färska dounts





Julmingel i huset

Skrivet den 2011-12-08 kl 03:51:33 i kategorin av Jenira
Permalink

Idag hade vårt lägenhetscomplex en julmingel fest, vi kom hem lite sent och stresstränade för att kunna äta loss och kom dit i lagom tid innan all mat tog slut. Hur mycket mingel det blev vet jag inte. Vi stod där och glodde på alla människor och kollade på varandra och tänkte, SKA VI? Men båda var så trötta att vi åt maten och begav oss hem. Alla dagar är inte mingeldagar och vi ska mingla massor på Hubby's julfest i helgen. JAG HAR FORTFARANDE inte hittat en klänning. Jag vet inte vad jag ska ha på mig. Jag har två dagar att klura ut detta problem. Hade jag haft kompisar nära så hade jag lånat en klänning, jag känner inte för att shoppa en klänning för en enda kväll. Jag vill hellre lägga pengarna på nyår istället. På fredag ska jag möta upp mannen för lite shopping, så jag hoppas på att hitta en klänning då (pleaseeeeeee).

Min morgon började dock väldigt hemskt, världens regnväder och jag vågar inte klaga då jag hör min pappa säga "DET FINNS INGA DÅLIGA VÄDER, BARA DÅLIGA KLÄDER". Ja ja far, jag vet, men idag klagade jag inte på regnet utan att en man körde lite väl snabbt bredvid mig och skvätte MASSA äckligt bakterie vatten all over me. Jag var helt genomblöt och funderade starkt på att gå hem, men jag tänkte "What the heck". Så jag gick till jobbet och såg ut som ett troll i håret. Jag fick trösta mig med all god mat som Cateringfirman hade med sig, jag bli knäpp av alla godsaker. De är över allt...DET ÄR NÄSTAN SOM ATT DE JAGAR MIG med alla godsaker. Det är så svårt att ha disciplin. Jag bantar inte, tro mig. Men jag vill välja tillfällen att äta saker. Som idag visste jag att jag skulle på julfesten och då vill jag ju inte proppa i mig massa saker på dagen. På lördag är det massa mat och JAG TÄNKER INTE SNÅLA. 

Imorn skall två par komma över till oss och jag ska ha taco mexicano kväll. Egentligen borde jag ta chansen att laga lite mat, men på en jobbdag så behöver jag mer tid för att laga mat så tacokväll med Margaritas får vara kvällens underhållning. Jag är dock ett stort fan av tacos och har alltid varit det sedan jag åt det första gången i 6:an hemma hos Linnea. Jag tycker att det är enkel mat som är sjukt gott. Jag och Mandy brukade glufsa i oss hemmagjorda Nacho de Lux när vi var hemma hos mig (under plugget). Det måste nog vara den enklaste maten att förbereda. Just för att det är så enkelt måste jag ju göra livet mer komplicerat, så jag tänkte göra lite quesadillas och en dajskladdkaka till efterrätt. Varför låta livet vara enkelt och slippa stressa ?

Nu ska jag läsa min bok, jag är sjukt efter i bokklubben och har halva boken kvar och vi ska ha träff nästa vecka. Måste läsa, får aldrig tid. Ciaooooooooooooooooo



Min besatthet varje morgon och min man kallar detta att för att äta hårt papper (han hatar Cheerios). Ohh well, I still love it :)

Hot Mama in heals

Skrivet den 2011-12-07 kl 16:21:12 i kategorin av Jenira
Permalink

Wow she is not only beautiful and married to Orlando Bloom and has the cutest Baby ever. She also is in shape and wearing heals everywhere. That is an inspiration for me :) Or who knows she might just do it for the pictures. But she is still a HOT MAMA.





Pictures of Miranda Kerr (Favourite Victoria Secret Model)


Leftovers

Skrivet den 2011-12-07 kl 04:29:29 i kategorin av Jenira
Permalink

Hello amigas, idag har vädret varit blä här och då vill man vara hemma framför granen och mysa med TV istället för att jobba och det är exakt det jag gjort hela dagen. Jag var på min tredje intervju och jag vet inte riktigt om jag skulle kalla det för en intervju för hon ville träffa mig för att se om jag var en normal människa innan hon kunde referera mig till någon annan. Hon var väldigt trevlig, men hon ville titta på något jag hade skrivit. Nu har jag ju gjort två stora arbeten när jag gjorde min C- uppsats och D-uppsats, men DE ÄR JU PÅ SVENSKA. JAG VISSTE INTE ATT JAG SKULLE BO I USAAAAAAAAAAAAA!

Så jag hade inget att visa, och tjänsten kräver att man ska lämna in något som man skrivit. Så himla irriterande för hon sa att jag var perfekt för rollen, men så klart ska det finnas ett hinder. Jag är inte så bra på att skriva saker på engelska. Blogga är en sak, men att skriva långa texter är inte min grej. Vad ska jag göra?

I alla fall så åkte jag hem efter intervjun och mådde inte tillräckligt bra för att jobba och kom hem för att försöka fixa lite saker, men nej nej nej. Jag hade ont i huvudet och somnade på sängen. Jag skyller på vädret. Sedan bestämde jag för att komma på något fiffigt med gårdagens leftovers. Min man är ett stort fan av Mac & Cheese och jag har alltid förknippat det med fettomat även om det är ganska gott. Så vi gick till Wholefoods som hade en nyttigare variant (men självklart skulle mannen köpa ett orginal paket också). Det var typ Whole Grain Mac & Cheese som man skulle tillägga kött och det hade jag ju hemma (mina meatballs). Resultatet blev gott och jag försökte presentera maten på ett fint sätt eftersom det är en geggig massa. Jag tror att mat om är fint för ögat är roligare att äta. Det behöver kanske inte betyda att det smakar gott, men i detta fall var det väldigt gott. 

När jag var på butiken Marshalls häromdagen och skulle köpa två nya kuddar till sängen, hittade jag plötsligt en bokavdelning men MASSA billiga kokböcker som såg väldigt nya ut. Det fanns säkert 15 stycken olika cupcakes böcker. Men jag hittade två böcker som jag inte kunde gå hem utan, den ena var en indisk kokbok (måste LÄRA MIG) och den andra var en kokbok skola av Martha Stuart (BIG FAN). Hennes bok är helt fantastisk med alla bilder och beskrivningar steg för steg. Detta kommer nog bli min väg att lära mig laga god mat. Sedan fanns det massa böcker om Spanien och Italien, men det får bli nästa gång. Jag ska definitivt bli en samlare. 

Nu ska jag sitta och stirra på datorn för att se om jag kan skriva en lång text på engelska, WHY GOD WHY?



Två kompisar till min samling


Hon visar massa saker steg för steg för Miffosar som mig själv. 


Den indiska boken har fantastiska recept som jag vill lära mig laga.


Mac & Cheese mix


Gårdagens leftovers som jag skurit i bitar för att sedan blanda med mac & cheese blandningen. Det vita är blue cheese.


Härlig geggamoja yummm



Det fanns även lite sötpotatis kvar så jag hade med dem också på sidan med lite bladspenat sallad med körsbärs tomater och hackade mandlar. Det är roligare att äta när man lägger upp maten lite fint. Right?



Middagstips

Skrivet den 2011-12-06 kl 05:26:28 i kategorin av Jenira
Permalink

Hemmagjorda kalkon meatballs med sweetpotato

Köttbullar


500 g Kalkonfärs
1 st lök (finhackad)
2st vitlöksklyftor
1/2 dl mjölk
1 ägg
salt
Peppar
Chilicorn krydda (grov chili krydda)
Valfria kryddor

Blue cheese (går säkert bra med valfri ost)

Sweet potato
Sötpoatisar
Olivolja
salt
peppar
Valfria kryddor
Lite kanel




Blanda färsen med alla ingrediense och krama ihop dem till små bollar. Du kan välja att skippa osten, men jag gillar ost så jag väljer ett mer magert kött som kalkon än köttfärs för att ha lite ost i dem istället. 




När alla är klara, häll lite olivolja i pannan och stek tills de blir gyllenbruna. Mina blev inte så runda efter stekningen, men vem vill ha perfekt runda bollar:)



Skär upp sötpotatisen i små bitar. Detta skall man helst göra först, då det tar ungefär en timma innan de blir klara. Lägg potatisen på en plåt och häll lite olivolja samt alla kryddor. Blanda väl så att alla potatisar får ta del av kryddorna. Lägg in i ugn i ca 45 min och rör om då och då. Kolla om potatisarna är klara annars låt de vara. Beroende på ugn så tar det olika lång tid. 






Tadaaaaa....enkare än så kan det inte bli och med lite sötsur sås blir det en mer Thaikänla, vill man hellre köra ett svenskt sätt kan man tillsägga lite brunsås och sylt. Jag skulle nog gillat båda. 






Common sense eller?

Skrivet den 2011-12-05 kl 20:58:48 i kategorin av Jenira
Permalink


En skylt i badrummet i en rätt fin that restaurang, men hallå säger jag bara....
Don't we all have to wash our hands??



Santa's Month

Skrivet den 2011-12-05 kl 17:06:21 i kategorin av Jenira
Permalink


December månad måste nog vara en av mina favorit månader under året, det är alltid så mycket att göra och planera. I helgen har jag fått massa jul spirit genom att jobba på årets julbazaar som ordnas av föreningen SWEA. Jag måste säga att det var den roligaste dagen på länge. Jag började dagen med att baka prinsesstårtor och det var jag och massa äldre svenska damer (som bott i USA över 50 år) och alla var så himla roliga, världens teamwork. Meningen var att alla skulle hjälpas åt att baka 32 prinsesstårtor. Jag insåg inte hur lätt det är att baka dessa tårtor och fattar inte varför jag aldrig försökt göra det förr. Sedan var det meningen att jag skulle hjälpa våffelgruppen med att göra våfflor men på väg dit så såg jag hur de söta damerna på delikassavdelningen inte var klara inför öppningen och bestämde mig för att hjälpa dem istället och tur det. För FY FASIKEN vad mycket folk som kom dit. Hela vårt bord var fullproppat med varor och vi sålade ALLT, jag menar verkligen ALLT. 

Nästan alla de första 500 gästerna var nog svenskar och de var smarta, för de plockade på sig alla produkter som man idag inte kan köpa på IKEA längre. Jag tror att vi alla klagade på detta under hela dagen. Jag kände mig smart och shoppade allt innan rushen kom in och det blev en hel del kan jag säga. 

Men det var verkligen kul att stå där och räkna huvudräkningen och jag är sämst på och jag hoppas verkligen att jag tog rätt belopp från folk :)

Mot slutet av dagen så var det ett luciatåg och sedan mötte jag upp min man och vi begav oss till ett thaiställe med några vänner för att äta lite god mat. Så detta köpte jag på bazaaren:



Tårtmarsipan
Svensk grovbröd
Saffranskrans med marsipan
pepparkaksdeg
Två begagnade böcker, 1 dollar
En recept samling
Marabou
Dajm
Bilar
Knäckebröd
Pärlsocker
Marsansås
Lingonsylt
Herrgårdsost
Brända mandlar

Ja, som ni ser så blev det lite saker. Jag blev helt "hypad" av att göra alla tårtor och beslöt mig för att köpa marsinpan täckte (väldigt dyrt) och göra en prinsesstårta till julafton. Det blir min Sverige gåva till dem. Vi ska nämligen fira juldagen hemma hos Libby den 25:e och det blir en Christmas potluck. Jag ska ta med mig potatisgratäng med svamp och saffrans bullar samt min prinsesstårta. Det blir väl bra? 

Jag ska även ha en potluck hemma hos mig den 18:e men mer som en mini middag med några tjejer och byta lite julklappar. Jag tänkte pröva göra en roast chicken med sweetpotatos samt massa gottigheter så klart. 

Igår hade jag bara värsta städ dagen som slutade med att vi handlade massa mat och min man lagade yummi lax med green beans. Idag är jag ledig och borde som vanligt göra massa saker, men snart jag ska plocka undan lite grejer, bege mig till gymmet och SEDAN starta dagen. 




Member of SWEA


Här fanns några av de kakor jag hade bakat innan. 


I köket förbereddes alla tårtor och mackor


Inte de perfekta tårtorna men goda var det och jag kände mig riktigt stolt.




Färdiga mackor och prinsesstårtor






Det kom totalt 3100 besökare till Bazaaren men bara 500 st fick vara inne i huset åt gången. Så det var en lång lö hela dagen. 






Thank you

Skrivet den 2011-12-02 kl 20:40:47 i kategorin av Jenira
Permalink

I just want to say thank you for all nice comments I have got the past week. I really really appreciate it and is very thankful for those nice comments. However, I totally overslept this morning, but I had a long discussion yesterday with my husband and he has this wonderful personality of never sleeping angry and that I really admire that about him. Life is always going to have these bumps, but it’s the way you face and come up with good solutions that makes you want to move on.

Anyway, yesterday I had my big interview and as soon as I stepped into the office I knew that this was a place I wanted to work in. The work environment was amazing and that mean a lot to me. Then I met up with the HR manager and also the Financial Manager. They were both really nice and I hope I made a good expression. I really think I did my best and now I have to pray that the other candidate don’t have any personalities at all (pleeeaseeeeee GOD). Yesterday I also went to the Kennedy Center in Washington DC, it was magical. I can actually see the building from my work, but I have never been there. It was HUGE and they have all the classical ballet and operas shows there, but the tickets are pretty pricy. But I went to see a documentary art show called: Islamic Art and it was about Islamic architecture and the history behind it. For example, Taj Mahal is one of the. It was really great and interesting but also beautiful. I just realized how many places in the work I want to travel too before I die.

Paris - every year (spring or fall) Been there once – Magical

India – Dream destination and want to see the classical Taj Mahaj and Rajastan but also Mumbai and Delhi.

Hong Kong -  I have always been obsessed with Hong Kong and the city and just think it will be  AHA- place to see.

Spain -  I’ve only been to Barcelona, but I want to see Granada and other southern parts of span.

Portugal -  It just seems magical with the architecture and the culture beside the water.

Peru -  Since I just fell in love with Hiking, I feel like I have to see and climb Machu Pichu, that would be a fantastic experience that I have to do before I die.

Turkey -  I feel like Istanbul is a city me and my husband will love, the food, the colors and the culture. Can’t wait to go there.

Maldives – The beach is how I describe heaven and I don’t really have to go to the Maldives but any country that have a great beach will make me happy, like Bali, Bahamas, Aruba.

The rest of USA -  I live here now and I have so much to see, all from California, Las Vegas, Chicago and the Rocky Mountain. This country is huge and many places to discover.

Montreal -  I want to go there for their Jazz festival in the summer. Heard it’s fantastic.

Dubai -  My mother’s sister lives there but I still haven’t been there. It has always been a great dream to see that city.

Azores -  I love doing adventures stuff and in Azores, which is in Portugal, I want to see the Wale Safari, what can be better than that?

Singapore & Malaysia -  I love clean places hehe so Singapore is a must but also Malaysia seems fantastic.
Prag - I just always wanted to go there.

I can go on forever, you see my point, there is so much to do before I die. I want at least want to see these places and many many many more.

Ok are you interested if any if my networking is actually working?  As matter of fact YES today I feel I had some good results from all my social activities. So I met a girl who said her boss will contact me for an Swedish consulting company. And then I met a girl at housewarming party and her sister worked for the DC Chamber of commerce and she sent me resume to them and now they want to meet with me. It doesn’t mean I will get a job, but they might be the right connection, who knows.

I passed by H&M yesterday and they had this shirt for only 10 dollars and I was looking why it was so cheap, cause I thought it was pretty nice. Anyways, of course I bought it. Anything nice for 10 dollars is welcome to my house. OK folks FRIDAY is hereeeeeeeeeeee but unfortunately I have to wake up at 6 am tomorrow to work here for the Bazaar, but it’s more for fun, so I am not complaining.  Today I’ll visit my in laws house, cause his mom is sick. So I’ll bring a treat for her :)

 

 
The kennedy Center


Bara 10 dollar :)


I need a break

Skrivet den 2011-12-01 kl 01:51:24 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag behöver en paus från facebook, jag har för mycket tid på dagarna och då blir det att man går in för ofta och kollar för mycket på andras liv. Jag borde spendera min tid åt annat än att vara avis på andras grejer. Till exempel hon är så smal, han e framgångsrik, de ser ut att ha roligt eller Oj vad han/hon reser mycket och oh vad snygga kläder hon har och så vidare. Jag tjänar inget av att hålla på med sånt. Jag kommer säkert att gå tillbaka, jag känner mig själv, men just nu vill jag bara bort bort bort. 

På lördag är det SWEA Bazaaren och jag har hjälp till med det hela dagen samt prissätta produkterna, bland annat kosta boda produkter. Det ska bli kul att se hur eventet blir på lördag, det skall få plats för 3000 människor men jag tror att de flesta kommer att komma till Luciatåget. 

I morgon är det min intervju och jag känner mig mest stressad över det hela. I Sverige gick jag på många intervjuer och nu är det mer nu eller aldrig som gäller eftersom jag inte får så många chanser. Allt handlar om att networka i DC och jag gick till och med på ett Networking event i tisdags och träffade två trevliga tjejer. Men det är nästan jobbigt att sälja sig själv hela tiden. Vara på top humör och prata om sig själv och ens framtida planer. Det har nästan blivit som ett jobb för mig nu (obetalt). Men alla går igenom det i DC och det är därför alla går runt med deras visitkort (som jag MÅSTE skaffa mig) och träffas gärna upp för att prata om sig själva. De vet nog hur det kändes att jaga jobben en gång i tiden. Intervjun är 2,5 timme och jag vet att de kommer att ställa krångliga frågor samt olika case. Jag får bara göra mitt bästa och läsa på lite mer om företaget ikväll. Mer än det kan jag väl inte göra.

Nu ska jag gå till gymmet efter att ha glufsat i mig middagen. Det känns som om jag börjat små äta nu igen (haft disciplin ett bra tag, men den verkar vara över), men det är så svårt när det ligger godis på jobbet framför mig hela tiden. Alla Catering företag skickar massa julgodis till oss och det är väl snällt, MEN JAG KAN JU INTE HÅLLA MIG BORTA. Jag ska börja min disciplin imorn igen och koka massa ägg nu så att jag kan ta med det som matlåda. Ägg gör att man blir mätt. I morgon skall jag även på en artshow med några tjejer, det ska bli kul och få göra något mer kreativt. Jag älskar att drömma mig bort i olika konstverk, bort från verkligheten en stund. 

Ok, kl är 19.40. Först ska jag koka ägg, diska, plocka ut diskmaskin, ta bort nagelack, plocka ut tvättmaskin och sedan gå och gymma, göra en inpackning i håret, få bort mina porer på näsan och sedan lägga nytt nagerlack. Ta fram kläder för intervjun imorn (man skulle helst ha kostym, sa killen som fixa intervjun), så jag måste stryka dem och sedan läsa allt om företaget, lägga fram CV och referenserna samt läsa min bokklubbs bok. Ja allt detta ska göras inom 3 timmar. Det går väl :) Nu har jag ju ingen facebook HOPPAS JAG, OM JAG INTE AV MISSTAG GÅR IN IGEN!!



Den FETA adventljusstaken på House of Sweden. Folk måste tro att den är trasig eftersom att det bara är ett ljus som är tänt :)