Halloween in Richmond

Skrivet den 2011-10-31 kl 17:13:24 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag har precis upplevt min första Halloween i USA. Idag är det egentligen den riktiga Halloween dagen, men de flesta firade i helgen, då den hamnade på en måndag i år. Jag började min helg med att klippa mig på en frisör skola nära mitt hus. Jag kan säga såhär:  det kostade mig enbart 15 dollar. MEN nästa gång vill jag tillbaka till min gamla frisör här i Maryland. Han var en expert och visste exakt vad han gjorde. Jag ska inte trasha denna tjej som toppade mig, för du får det du betalar för eller hur. MEN HON VAR SÅ SLÖÖÖÖÖ, så jag tror jag hellre betalar mer och får en härlig frisör upplevelse istället. Men för enbart 15 dollar nära mitt hus, så det var helt ok.

Vädret i lördags var helt katastrofalt, det regnade och det var kalllt och från ingenstans började det komma blötsnö och jag som satt där med mina ballerinor var inte så glad. Men när vi kom fram till Richmond, så var vädergudarna på vår sida, INGEN regn eller snö. Men kallt var det, men detta skulle inte stoppa våran lilla get-away-weekend. Jag gillade Richmond, en mysig liten stad, men jag tror inte att jag skulle kunna bo där. Lite för liten, men de hade en gata (Cary st) med massa små söta butiker och restauranger. Medan vi gick på gatan, så var det SÅKLART ZOMBIE WALK just då och jag höll på att få hjärtattack och sprang över till andra sidan av vägen. Folk var utklädda till Zombisar och tyvärr var jag för skraj för att ta kort på dem. 

Vi hittade till slut ett liten söt Thaiställe och yum yum vad gott det var. Fastän mättheten så var vi tvungna att pröva på Frozen Yogurtstället bredvid, bara för att det var så mycket rosa i rummet. Jag hade iaf en fantastiskt rolig helg. Lady Gaga var en succé och jag har nog inte haft så roligt och skrattat så mycket på länge. Hela staden var utklädd och vi hamnade på en rolig halloween fest. Men jag fick panik lite då och då, när dessa LÄSKIGA människor gick förbi. Ni vet ju hur det fungerar, när de ser att man är rädd så fortsätter de att skrämma en. Jag hade 3-4 killar gå förbi mig hela tiden bara för att skrämmas och en av dem kunde jag inte en titta på utan att få hjärtattack varje gång. 

Igår var det jättefint väder helt plötsligt och vi hade en mysig dag i Richmond. Vi åt brunch på ett jättefint ställe och jag tror jag åt den godaste soppan i mitt liv och sedan var det dags att åka hem tillbaka till Maryland. När vi väl kom hem blev jag sugen på något lätt och det blev hemmagjorda scones och varm soppa. 

Idag är det Happy Halloween och jag är ledig, men jag måste städa och göra lite ärenden samt laga mat till mina halloween gäster som ska komma idag. Hedersgästen är 6 månader Gianni som ska gå "trick or treat" med oss ikväll. Jag tänkte laga Butterchicken och INTE BAKA och köpa något gott från Whole foods. Sedan måste jag köpa massa godis till alla barn som jag hoppas skall knacka på.





Enkel toppning, men det tog LÅÅÅÅÅNG tid :)




Ready to Rock n Roll



Vädret var inte på topp, men det var en rolig resa dit. 




Äntligen framme.





Jag beställer alltid mina Drunken Noodles.








Vi hittade en godis affär och jag blev lite för "Exited".






Jag tror aldrig jag kommer att tröttna på Frozen Yogurt.



Fun trio, men Parya kom och joinade oss mot kvällen.




Lady Gaga och The Situation från Jersey Shore.





Den här killen gjorde mig galen under kvällen, jag kunde inte ens kolla på honom. Här med Parya som inte alls var lika rädd som mig :)



En trött liten plutt i Lobbyn.



Yeii the Sun is back




Den godaste Sweet potato soup jag någonsin ätit med Peanut.



Pistachio Waffles med Lemon Curd... YUUUM




Sola Sola sola medan vi kan.




Hemmagjorda scones med soppa när vi kom hem.




Zzzzzzzzz

Skrivet den 2011-10-28 kl 05:25:43 i kategorin av Jenira
Permalink

Så trött är jag just nu. Jag gjorde något spontant idag efter jobbet. Roshini ringde mig på vägen hem, så jag träffade upp henne och gick till Yogi Berry och pratade en liten stund. Det kändes skönt att inte gå hem och träna för en gångs skull. Jag är helt slut efter dagens arbetsdag. Min man kom även hem, så jag lagade lite mat till honom. Nu e det dags att Zzzzzzz.



Min lilla sminkhörna som jag spenderar en liten stund på morgonen. Jag ska sätta upp en längre spegel senare och sätta en pall där. Jag får ont i knäna efter ett tag. Men det är rätt mysigt med kojkänslan :)





Två produkter för mina ögonbryn som jag bara kan köpa i Sverige. Pennan är från H&M och den finns inte här och jag hittar INGEN som är lika bra. Så typiskt! Den andra paletten är från Make up store och jag kommer sörja om den går sönder. 



Mörk blå räknas väl till en färg, eller?? 



Svenska nyheter att ta igen

Skrivet den 2011-10-27 kl 05:21:34 i kategorin av Jenira
Permalink



Jag vet vad jag ska göra imorn kväll, eller varför inte ta med en på tåget. Måste ta igen lite svenska nyheter :)

Book club trial

Skrivet den 2011-10-27 kl 04:13:03 i kategorin av Jenira
Permalink

Så jag har gjort det igen, jag har skapat en bok klubb och än så länge är vi 4 stycken som skall vara med i den. Jag vet inte om det kommer att fungera denna gång, men jag vill verkligen verkligen att det ska fungera denna gång. Jag valde första boken och det blev "One day" av David Nicholls. Jag kommer vara den första som bestämmer datum och sedan träffas i upp och pratar om boken. Vi har en månad på oss, så det ska bli kul och se om folk är hängivna eller inte. 

Idag fyllde HOS 5 år och det firades med väldigt goda mini cupcakes från gotteaffären "Sprinkels". Jag gillar deras cupcakes och speciellt när de är så små och saftiga. Jobbet i övrigt är ok, det var massa förberedelser idag inför morgondagens stora event med "The World Bank". Det är ju KLART drömjobbet, men jag har hört att, för varje ansökan som läggs ut, så söker 8000 personer samma jobb och då kan ni ju tänka er att de som inte har vad de söker, sållas bort först. En kvinna berätta för mig att har man ett stavfel så sållas den bort på en gång även om det kanske var ett bra CV. De måste ju välja EN av alla dessa 8000.  Det är sjuk vilka kvalifikationer de vill att man ska ha där, men det gäller liksom att komma in på något sätt. Jag har tänkt mycket på att göra ett försök och prata med någon imorn. Men hur lätt är det när jag skall jobba där med eventet och sen ba " Excuse me, can I have your job ? ". Nej jag vet inte hur jag ska göra, men mitt mål imorn är att antingen hänga i toaletten och hoppas på att någon pratar med mig, eller så ska jag hoppa på någon på något sätt. Vem vet, kanske träffar rätt person på rätt plats, man kan väl hoppas?

Min morgon var kaos och jag tycker att det är upprepande mönster nu för tiden. Tågen, för det första fastnar alltid någonstans och jag blir sen, eller som idag när jag skulle öppna ett nytt paket av Cheerios och blev lite för våldsam så att alla Cheerios flög åt alla håll. JAG ÄLSKAR MINA CHEERIOS och nu har jag ett halvt paket mindre, så typiskt. Är man klant så är man. 

Nästa vecka är det November, det är nästan läskigt vad snabbt det har gått och snart är året slut. Jag minns inte vad jag hade som nyårslöfte för 2011 om jag ska vara ärlig. För 2010 hade jag körkortet och det klarade jag och för 2009 hade jag lägenheten och det gick också bra, men vad hade jag för 2011? Jag minns inte alls och min kalender är kvar i Sverige. Men för 2012 har jag MÅNGA stora mål :)

1. Hitta en position som gör att vi kan betala räkningarna OCH ATT JAG KAN SHOPPA NÄR JAG VILL. 

2. Åka till Paris i vår med min kusin.

3. Dekorerat klart vår lägenhet.
4. Resa två ggr per år med min man, en gång till Sverige och en gång till varmt land.

Ja, det är väl inte så konstiga mål eller hur? Men jag pratade med Mandy idag och hon hade gjort väldens sötaste lilla visionboard och jag älskar sånt. Jag blev ju kär i boken "The secret" en gång i tiden och även om många säger att det är ett skämt så tror jag på det helhjärtat. När jag kom till USA Januari 2010 så tog min man mig till House of Sweden och jag hade ingen aning om vad det var och varför han tog mig dit. Men när jag väl kom fram så sa jag "WOW, här ska jag jobba". Nu kanske jag inte jobbar med det jag hade tänkt mig, men jag är där och kanske är det där jag träffar den där "rätta" personen som kan ge mig lite möjligheter. Så sluta inte drömma för jag drömmer hela tiden. Det kommer om man tror på DET.

Jag har mina upp och ner dagar, som igår när jag insåg att jag har en dålig månad då jag inte kan köpa alla de saker jag hade tänkt mig. Men samtidigt har vi precis flyttat in till världens sötaste lägenhet i mitt favvo område, så varför klaga. Jag får fortsätta drömma och kämpa. Det är verkligen upp till mig hur min framtid ser ut eller hur? 

Håller på tvätta kläder och gottar mig lite i soffan. Jag ska tänka lite på vad jag ska ha på min vision board. Ett nytt projekt kanske?? Jag som älskar projekt :)




Som ni ser var jag väldigt färgglad idag. 
Tröja: Zara



Cupcakes ätande på HOS, jag tog en peanutbutter chocolate och apple caramel.



En prins på besök

Skrivet den 2011-10-26 kl 04:39:07 i kategorin av Jenira
Permalink

Idag och igår var prins Daniel på besök hos House of Sweden och idag fick jag se en liten glimt av honom. Stackars människa, han har suttit i konferans i timmar efter timmar, så det kan inte vara helt lätt att vara prins I guess, men han får äta massa god mat, det såg jag i köket.

Jag körde på all black outfit som vanligt, men idag såg denna kvinna sitta på tåget med en orangefärgad klänning och insåg att jag måste komma med lite mer färg i vardagen. Jag är en black and white människa, men hon såg så himla härlig ut med sin färgglada klänning och gav mig lite inspiration. More color CAROLINA!!

Jag har haft en ganska lugn dag på jobbet och hade tänkt och jogga ute efter jobbet (måste ju passa på innan det blir för kallt), men efter att ha varit på banken och betalat massa pengar som ska till räkningar, försvann min lust helt och hållet och istället kom jag hem och satte mig framför TVn med choklad (från gårdagens event) och tittade på filmen Jane Austins book club. Jag älskar sådana filmer men kollade inte klart på hela filmen, för till slut fick upp motivationen att gå till gymmet. 

Jag väntade på att de skulle spela min nya serie som jag följer "New girl" men såklart hoppade de över denna vecka och jag måste vänta en hel vecka till. Jag som hade förberett med en av mina favorit Ben & Jerry's och allt, oh well, jag fick i alla fall njuta av min goda glass. Hubby är i Ohio, så det är jag och lägenheten under några dagar. Imorn ska jag mysa till det lite och köpa middag från Wholefoods eller tvinga någon att gå med mig till Yogiberry. Aja mina vänner, dags att hoppa in i sängen så att jag inte är lika trött som imorse. 



Det blir alltid all black under stressiga dagar.
Klänning: H&M
Halsband: MQ




Denna kvinna fångade mitt intresse, måste lära mig sätta på mig lite färg.




När mannen är borta, vem ska jag cuddla med?
Jo, med mina två vänner Ben & Jerry. 
Jag älskar denna smak, den är inte så "overwhelming" som alla andra smaker (även om jag älskar de andra också)





Gottegrisen Carolina

Skrivet den 2011-10-25 kl 05:26:02 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag är verkligen en Gottegris, men vad ska jag göra när alla saker är " IN MY FACE". Jag var på ett event med min chef på "National Museum of Woman in Art" i DC. Jag var lite stressad eftersom Gubbarna som lämna sängen kom i sista minuten så jag fick inte mycket tid att fixa mig. Men jag kom fram precis i tid och fick uppleva ett ytterligare fantastiskt event. Eventet handlade om hur man hanterar krissituationer när man har tex ett event. Det var mycket intressant eftersom det är aktuellt, då vi på senaste tiden har drabbats av jordbävningar och stormväder. Men efter seminariet så kom vi till den bästa delen: Reception med massa plockmat. Jag har ju sett massa event, men det var kul att vara den som fick vara på självaste eventet och inte jobba.

Jag älskade lokalen och hur de hade satt upp maten, temat var katastrof och krissituationer. Tex vid skaldjursbaren hade de flytande rök och det fanns en skylt där det stod " Where there is smoke, there is a fire ". Men jag kunde inte sluta glo på efterrätt baren som rörde på mig. MASSA chocklad och cupcakes, mini glassar osv. Min favvo av maten var de goda små söta mini hamburgare som fanns där, YUM!!.

Jag vågade inte ta för mycket kort, då jag inte ville framstå som en amatör (hihi). Jag försökte att inte hänga efter min chef så mycket och minglade mycket för mig själv och måste säga att jag är stolt över mig och lyckades prata med några roliga människor. Jag fick deras kort och skall maila dem imorn, så att de kommer ihåg mig. Jag har ju inte fått mitt kort än, så jag vill inte att de ska glömma bort mig. En av gubbarna jag pratade med, jobbade med att boka band till olika event och han sa att han skulle ta med mig på massa event, så att jag fick träffa lite folk. Hoppas att han bara inte babblade :) för man vet aldrig.

Så imorn ska jag jobba med ett bra humör och jag insett att sakta men säkert så kanske jag lyckas bygga upp mitt lilla nätverk. Nu ska jag sova fastän jag är uppe i varv. Måste vara för all chocklad jag ätit (KUNDE INTE LÅTA BLI). Kanske är bra om jag inte går på för mycket events, kommer bli smock FET annars. 



Snabb fixning, men körde på en klassisk look.
Klänning från Forever 21 och gammal kavaj från H&M


Denna bild gör inte rättvisa, men det var en fantastisk byggnad och det är många bröllop här.




Titta vad jag fick på posten Tihihihihihih jag såg så rolig ut, men glasögonen kommer inte att användas, för jag såg NADA i dem. 












Måndags morning chill

Skrivet den 2011-10-24 kl 18:47:54 i kategorin av Jenira
Permalink

Att vara ledig en måndag känns helt underbart. När jag var hemma i 5 månader så klagade jag väldigt mycket över hur mycket tid jag hade över. MEN jag älskade att vara hemma på måndagar. Så jag är glad över att få vara ledig på måndagar. Man får liksom lite tid att varva ner lite och mysa på soffan. 

Jag har inte riktigt varit hemma i vår nya lägenhet sen vi flyttade in, så jag gillar verkligen denna lilla stund för mig själv. Bara lata och blogga och vänta på att BOVA skall komma med våran nya säng som mina föräldrar gav oss.

Jag har ett viktigt ärende att göra idag och det är att gå till banken, förutom det så ska jag träna och duscha och sedan gå på kvällens event med min "Boss". Nu ska jag njuta av mitt kaffe och titta klart på "What not to wear". 




Lata kan vara så skönt ibland.




Titta vem som bor utanför vår lilla dörr, är den inte söt :)





Intense weekend

Skrivet den 2011-10-24 kl 05:26:23 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag tror att det är första gången idag jag sätter mig ner för att vila lite. Helgerna har varit så hektiska och intensiva så att man är tröttare efter helgen och inte alls utvilad som man kanske hade önskat. Men jag är tacksam att jag nästan är ledig imorn. Jag börjar jobba kl 18, men det är för att jag ska få gå på ett event med min chef på ett museum i DC. 

I fredags var vi och firade Libby på hennes födelsedag. Det var många av hennes kompisar och familjevänner som kom, nästan 24 stycken och vi alla åt och bowlade tillsammans. För en gång skull gick det bra för mig i bowling men vi var så många att man fick vänta länge på sin tur. Jag hade även beställt hennes favorit tårta från Cheesecake factory och lyckades ta hem 2 bitar och dessa två FETA bitar vilar i min mage. 

Men fredagen slutade väldigt sent och vi kom hem tidigt på lördagsmorgonen och jag vaknade av att min svägeska ringde mig runt 2. Vi försökte hinna med några ärenden under dagen fastän vi var supertrötta och på kvällen var vi på en bjudning med många av våra vänner. 

Idag hade jag bjudit mina svärföräldrar på middag för första gången i vår lägenhet. Det känns som om jag har stått upp hela dagen, mest för att göra efterrätten. Jag ville pröva mig på ett nytt recept att göra mini äppel pajer och jag måste säga att äppelblandningen är nog den godaste jag ätit på länge. Men slutresultatet efter massa pill blev INTE som jag trodde. De vart väldigt fina, men jag tyckte att degen var alldeles för saltig, vilket var synd då jag hade lagt ner massa enegri på det. Men på samma gång så vet jag det till nästan gång och kommer förhoppningsvis inte göra massa misstag igen. Men söta var det, så lite poäng får jag väl :)

Till förrätt gjorde jag hemmagjord skagenröra på mini toast och till huvudrätt lagade jag mandel torsk i ugn med en spicy lök blandning. Jag blev väldigt nöjd med fisken och kommer definitivt att göra den igen. Torsken är ju så mycket billigare än lax och det var så himla lätt och göra. Sedan lagade min man Colombiansk kockosris och lite grönsaker. 

Men nu är jag slut och ska decka på sängen. I veckan ska jag försöka träna lite för att bränna bort lite av all god mat jag ätit i helgen och nästa helg är det Halloween, så det ska bli kul att fira första gången i USA. På måndagen den 31:a är det självaste Halloween dagen och om man i receptionen hämtar en grej som man hänger på dörren, kommer det komma massa småttingar och fråga om godis under kvällen. Det är ju bara ett måste, jag ska köpa massa godis och hoppas på att det kommer massa små söta vänner och knackar på. Sen kanske Gianni, min väns 1 åring kommer på besök så at vi själva kan gå en runda med honom. 

En bra helg, men efter dagens middag saknar jag verkligen mina päron. De skulle verkligen ha uppskattat att komma på middag hos oss men jag försökte ta massa kort och skicka till dem, så att de får vara lite delaktig. Så blir lite emotionell men men, what to do liksom...



Jag älskar helg frukost. Jag gjorde egg muffin med korv, så himla gott och mättande. 


Snodde hem två bitar av denna fantastisk goda cheesecake från Cheesecake factory.



Köpt en ny kräm av samma serie som jag alltid använer Gubben i Sephora rekommenderade, eftersom han sa att det är viktigt att byta kräm efter säsong. MEN han sa även att jag inte skulle ha en kräm på natten som har solskyddsfaktor i sig på natten och det hade ju denna, vilket är irriterande för den var så himla dyr och jag ville inte ha två krämer. Men nu blir jag tvungen att köpa en nattkräm. 




Jag invigde min KitchenAid idag och super bra var den. Det tog mig nästan 5 min att göra min degen kändes det som. Härligt liten assistent. 




Pillrigt men kul. 




Körde med en traditionell look. Jag vet inte var sjalen till denna outfit är så jag körde en svart sjal på sidan. Man måste ju vara fin när svärföräldrarna kommer. Lite iaf!








Smygtitt på lägenheten. Vår säng kommer imorn, Yippi




Maten i ugnen




Hemmagjord skagenröra




Inte så härlig bild på maten tyvärr.




SÖTA men tyvärr inte så goda som jag hade hoppats på. Bättre lycka nästa gång.







Blåser bort i Georgetown

Skrivet den 2011-10-21 kl 05:35:19 i kategorin av Jenira
Permalink

Det var en jädrans blåsande idag dag i DC. Jag kunde knappt stå stilla och mitt flög åt alla håll och in i mina ögon att jag nästan var blind i 5 sekunder. Men hösten har kommit hit och vacker är det, men kallt. Jag fick ta fram mina vantar idag (som har legat i min väska i ett år) och det är lika kul när personen bredvid mig i tunnelbanan sitter där med kort kjol och tunn cardigan. JAG fattar inte, hur kan jag frysa så mycket. Ska jag inte vara från Sverige och van med kyla? Tydligen inte. 

Jag var hos läkaren imorse. Jag ska vara ärlig, jag var lite orolig ett tag att det var en bebis i magen. Jag vill verkligen ha en liten skrutt en dag, MEN INTE NU, så jag var glad att det visade NEGATIVT. Dock var det konstigt att gå på ett ultraljud eftersom jag alltid förknippat det med graviditet. Men jag har mått mycket bättre idag och hoppas att det håller i sig. 

Jag vet att det är hemskt av mig att säga detta, men om jag var en "nurse" så skulle jag inte vilja gå runt med deras kläder. De måste ju re-designas helt enkelt. Bara för att man ska vara klädd i bekväma kläder måste de väl inte vara fula. Man skulle lätt kunna göra snygga bekväma kläder. Det är ändå en plats man spenderar MÅNGA timmar av sitt liv. Då skulle jag personligen tycka att det är kul att se lite "fräch" ut. I don't get it! Men men..vad vet en bimbo som jag :)

Idag prövade jag på Kickboxning med min vän Joya och jag måste säga att det var det värsta och roligaste jag gjort i mitt liv. Hon tränar där 2 ggr eller 1 gång i veckan. Men jag kan säga en sak, jag kommer INTE bli medlem. Jag gillar att träna och tyckte att det var mycket rolig. Men jag är helt slut och skulle inte kunna träna ofta om jag boxades. Om man har styrkan så kan man nog gå ner mycket i vikt med detta, men jag som trodde jag hade bra kondition kan inte lyfta ett finger just nu. Hela min kropp är öm och det är bra i sig, men jag skulle bara kunna göra detta max 2 ggr i månaden FÖR MIG.

Jag gillar att variera min träning med löpning, yoga och styrketräning med lätta vikter. Men att kickboxa hela veckan skulle MÖRDA mig helt och jag skulle nog tappa motivaionen. Det är det som är enligt mig nyckeln att hålla vikten, man måste ha MOTIVATION. Mitt tips som har funkat på mig är: Variera din träning så mycket som möjligt och beroende på vad du vill åtstakomma med din kropp, anpassa din träning efter det. Bästa träningen är att power walka eller jogga flera gånger i veckan. Mitt mål är inte att gå ner i vikt, utan att behålla den och det har varit den största utmaningen för mig hittils. Men jag har lärt mig massa knep under de månader jag varit här. 

Personligen så försöker jag jogga så mycket som möjligt, det räcker mer 15 - 20 min per dag och lite styrketräning. Men jag försöker jogga ute om det går så att man INTE TRÖTTNAR för tiden går mycket snabbare när man är ute. Så fort man tröttnar så försvinner motivationen. Om man hellre vill träna mindre ggr i veckan så kan man nog ta ut sig mer. Men den metoden fungerar inte på mig. Jag skriver alltid ner i min almanacka vilka dagar jag ska träna i förväg och sedan anpassar allt annat efter det.


Ett tips:
Om du ska träffa en av dina vänner, gör en tränings träff. Antigen kan ni gå ut där ni bor och promenera i 40 min tillsammans och babbla så mycket som möjligt under promenaden. Jag lovar att det kommer vara de snabbaste 40 minuterna i ditt liv. Man behöver inte alltid gå ut och äta.



Men träning är som sagt indivuduellt och det beror på VAD du vill göra med din kropp. Jag har insett att gå ner i vikt är lättare än att hålla en stabil vikt. Men jag känner att efter flera år, så har jag hittat en metod som funkar och gör mig glad. Jag gillar mat och det är ingen hemlighet och jag kommer aldrig att utesluta god mat från mitt liv. Men jag har hittat ett sätt att hålla balansen och jag vet att jag tjatar, men jag fick det av "French woman don't get fat". Men det kanske bara fungerar på mig, but I love the method. Allt handlar om portioner och prioriteringar.

OK, ska sluta leka hälsa coach och sova :) Imorn är det fredag YIPPI och Libby's födelsedags event. Ser fram emot det.


Halsduken är på för första gången.
Ny från: Forever 21


Hår överallt....


Jag gillar den här säsongen i övrigt och alla höstens färger


No joke my friends...









I love GAGA

Skrivet den 2011-10-20 kl 22:17:44 i kategorin av Jenira
Permalink

Either you love or you hate her and I Absolutely LOVE Gaga and her lifestyle and image. I can't wait to go to her concert and that will be my first GAGA experience. But until then I am going to dress up as her for Halloween. She has so many looks, but I chose a classic one, since everything is too complicated to make or expensive to buy. I am hoping the hair will come today. My hubby is going to be “ Mr situation” from Jersey Shore of course with 12- pack abs costume, soooo funny. He wanted me to be Snookie but I’ll just end up looking like a slut or something so I rather go as GAGA power.






I am just going to have a golden dress with HIGH BOOTS to stand out Tihihihi


Dagens detaljer

Skrivet den 2011-10-19 kl 07:19:46 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag är nästan beroende av vissa acc och idag matchade jag dessa med en marinblå klänning från Zara. 


Present från Sara


Present från maken och kusinen


Mycket bekväma skor från H&M :)



A la France in Bethesda

Skrivet den 2011-10-19 kl 07:08:27 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag var i lilla Frankrike idag och åt middag med Rosh. Jag var där lite tidigt och njöt av live musiken som spelades i bakgrunden. Jag vaknade 5 imorse eftersom jag började tidigt. Vid 12 så höll jag på att somna sittande och fick stoppa i mig en kopp kaffe (fast läkaren sa INGEN KAFFE) men jag kunde ju inte hålla mig vaken. 

Det har varit en lång dag och dags för mig att nattas. Lite ensamt ikväll då min man är i San Antonio i Texas och beskriver det som lilla Venedig. VA LIKSOM? Aldrig hört talas om stället och han visade bilder och han hade verkligen rätt. Nästa gång han åker dit, ska jag komma dit för någon dag. Jag som tittar på alla rese program i Sverige har aldrig hört talas om detta ställe, men detta är tydligen ett stort turistställe i USA. Kul att vi hittat lilla Europa innanför gränserna. 




När jag ser detta är det nästan värt att vakna så tidigt på morgonen.




Lilla Frankrike i ett litet hörn...





Live musik med en fransk Baguette medan jag väntande på henne. Mysigt!


Grillad Brie med garlic och hasselnötter


Fisk med sötpotatispure. Jag fick chock av hur mycket mat det var, men ännu mer chock över att lyckats äta upp maten :)



C as in Chanel

Skrivet den 2011-10-18 kl 15:40:46 i kategorin av Jenira
Permalink

These are the new colors for Chanel's spring collection, I love it. I am not a pink person, but the other two will look nice on my fingers.








Trassel morgon

Skrivet den 2011-10-18 kl 04:54:46 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag hade en jobbig morgon, det hela började med att jag skulle till läkaren eftersom jag inte får bort min jobbiga halsbränna och det har gått ett par dagar nu. Jag fick så klart en ung indisk läkare och han bad om ursäkt hela tiden. GÖR DITT JOBB BARA, det gör inget om du ser min mage. I allafall så det gick bra, men jag känner att jag inte frågade honom tillräckligt och var mest förvirrad när han förklarade vad jag skulle göra och vad jag hade för problem. Han sa på slutet några frågor? Jag tänkte: JAG PRATAR INTE LÄKARSPRÅK, kan du bara säga vad jag ska göra. Jag hörde bara CPT, PSI OPT....ehhhhh. 

Besöket hos honom var kort, men sen skickade de mig till blodprovmottagningen och där fick jag sitta i evigheter. När jag väl var klar så tänkte jag ta bilen hem för att sedan ta tunnelbana till jobbet, men NEJ NEJ, då måste jag betala för min vistelse när jag skulle köra ut bilen eftersom jag hade varit där mer än en timme. Visst tänkte jag och gav henne mitt kort. NEJ NEJ, då tar de bara kontanter och jag hade såklart inga. Så jag fick vända tillbaka till sjukhuset för att ta ut pengar. NEJ NEJ NEJ, då fungerar inte deras automat maskin. Så jag fick mentalt utbrott och gick tillbaka till kvinnan och sa att jag lovade att komma tillbaka efter jobbet för att betala hennes JÄKLA 4 dollar.

Sen fick jag ett emotionellt utbrott såklart, men solen sken härligt och jag försökte glömma mina problem när jag kom till jobbet. Men allt har sin lösning och jag bestämde mig för att vända på dagen och laga mat till min man. Det blev bakad potatis med tonfisk röra. Jag gjorde två varianter, en stark för honom och en icke stark för mig. Jag tror Dr Pathel sa minst 5 ggr att jag INTE skulle äta stark mat, så lika bra att lyssna på honom. Jag ska nämligen tillbaka på torsdag för att göra ett ultraljud, så innan dess ville han att jag skulle behärska mina matvanor. 

Jag skulle personligen kunna äta Cheerios varjedag, men man vill ju mysa lite med mannen nu när vi har lägenheten så jag känner för att laga lite mat till oss. Imorn ska jag som sagt på dejt så det ska bli kul. Men det blir en låååång dag då jag börjar kl 7 på morgonen till 5. 

Tiden bara försvinner, men jag hann iaf träna, laga mat och måla mina naglar. Nu har jag även beställt min Halloween kostym. Vi ska nämligen åka ett gäng till Richmond som ligger en bit utanför DC och fira Halloween om två veckor. Jag har kollat runt, men det blev MISS GAGA. Jag beställde 3 saker hihihi.


Tänk om alla höstdagar var såhär fina






Last Wedding of this year...

Skrivet den 2011-10-17 kl 04:05:21 i kategorin av Jenira
Permalink

Och så var det över, jag har nog aldrig i mitt liv varit på så många bröllop som jag varit detta år. Men det slutade väldigt bra. Bröllopet igår var jättefint och kul men jag kände inte en enda kotte i hela salen. Jag hade träffat brudparet en gång och det var på vår egen fest. Men de hade den finaste dekorationen jag sett hittils och det bästa inträdet. Brudparet kom in med LMFAO låten som jag älskar och plötsligt börja folk okring oss dansa när de kom in och POFF så hade de ett uppträdande framför scenen. Både bruden och hennes man dansar på fritid och det syntes verkligen. Ett fantastisk ögonblick för mig var när han gick ner och sjöng för henne. Hon grät nog floder och jag hade svårt att hålla tillbaka själv. Men det var vackert, inte ofta man ser det. 

Tiden bara försvinner tycker jag, jag hinner knappt tänka och plötsligt är det måndag igen. Vi har dock fått mycket gjort hemma denna helg. Vi har ÄNTLIGEN tallrikar och jag invide våra tvättmaskiner. Det är verkligen en fantastisk känsla att ha sin egen lilla lägenhet. Jag kan ibland fortfarande inte fatta det. 

Hösten har kommit till Maryland och om detta är deras så kallade höst, så är det helt klart min favorit årstid. Vi gick upp på morgonen för att springa ute och sedan gjorde jag Svenska varma mackor med Champinjon stuvning hemma. Jag älskar stuvning, det är så enkelt och gott och jag tror att gubben gillade det. 

Sedan hämtade jag upp en tjejkompis och åkte till mitt "NYA" mall ställe " Montgomery Mall". Den är lite större än Columbia mall och jag är glad att ha ett nytt ställe att besöka. Vi hittade en present till henne eftersom vi ska fira hennes födelsedag på fredag. HOPPAS hon gillar den. 

Under veckan skall jag vara själv första gången i huset på tisdag för min man åker till Texas men jag har en dejt med Roshini som även bor i mina nya trakter och vi ska besöka en fransk restaurang som ligger i Downtown Bethesda. Jag ser verkligen fram emot det eftersom hon är min lilla tvilling här och alltid lika kul att träffa henne och få ut lite tjejsnack. Imorn ska jag till läkaren och sedan jobba som vanligt, så typiskt eftersom jag hade sett fram emot att vara hemma en måndag och fixa lite hemma. OK, ska inte klaga och vara glad att jag har ett jobb igen. 


Kvällens Outfit




Jag gillade bordsdekorationerna


Fantastiskt par och en fantastisk outfit


Detta var det bästa uppträdandet


Hubby Bubby


Hur romantisk kan man vara?
Han sjöng hans egna version av Forever av Chris Brown


Massa dans som vanligt


Nattinatt mina vänner









It's baaaaack

Skrivet den 2011-10-15 kl 06:45:04 i kategorin av Jenira
Permalink

Yeiiii vi har äntligen internet hemma och TV, det gör en sådan stor skillnad i hemmet, mycket mer än vad man anar. Jag älskar att ha lite ljud hemma även om jag inte tittar på TV just då. Nu är det äntligen fredag och jag ligger i sängen efter en låååååång vecka. 

Jag har tyvärr inte mått så bra eftersom jag haft halsbränna i 4 dagar och fått en läkartid på måndag. Det är inte kul då det varit jobbigt att jobba, men jag hoppas på bättre dagar. Nu har vi bott i vårt nya hem i en vecka och sakta med säkert så försöker vi att fylla hemmet med våran personliga "touch". Än så länge så har vi bara köpt ett TV ställ denna vecka och idag var jag vi på Macy's efter jobbet och köpte en FET dammsugare. 

Under veckan har det varit full rulle efter jobbet, då vi firade min svärfar i onsdags och igår var vi hemma hos ett par och käkade middag. Imorn ska jag mannen på ett indiskt bröllop, det är en av hans gamla collage vänner som skall gifta sig i Baltimore. Jag har bara träffat honom en gång, så det ska bli kul, hoppas jag. Jag hoppas även på att kunna vila ut och få bort lite av min halsbränna. 

Nu kan jag inte hålla ögonen öppna. Ciao 







Gargeroben är någorlunda sorterad



Såhär ser det ut innan ett event


Inne i HOS



Ett kvällsevent men jag var på väg hemmåt.





Fredags godis på Yogiberry



Jag skar min regält under veckan med den vassa kniven. 




Jag ska börja samla på Martha Stuart produkter, hon har verkligen allt. Jag köpte lite saker från hennes kollektion, b.la MUFFINS FORMAR







Past couple days

Skrivet den 2011-10-12 kl 15:48:56 i kategorin av Jenira
Permalink



Our apartment is finally painted. The final result was nice with the furniture all set.
I'll show you pic later






My first basic food shopping and I feel like I forgot everything, like SUGAR!



I miss my SEB lunches, we were always a BIG crew going to eat lunch everyday. I try to at least get out for lunch so I don't feel too isolated. Sometimes it feels like you have everything but without fun co-workers it's not the same AT ALL.



A little bit color on a clowdy day in Georgetown





My first attemt to cook in the house and the result:
Butterchicken with Bread and Jamie Oliver's Spicy Carrot sallad (u have to try, it make my husband who hates carrot ate it) with Mango Chutney. YUM!!

Recipe:

Carrot
Chopped almond (rostade mandlar)
Ginger (mosad)
Koriander
Chopped Red Chilli
Oliveoil
salt
Citron saft

You will love it, the almond gives it a bit crunch texture. YUM YUM!




Getting a Cold?

Skrivet den 2011-10-11 kl 19:32:00 i kategorin av Jenira
Permalink

I hate getting a cold and I'll do anything to find a cure as soon as possible. This morning I got a news letter from MaBra.com and I though why not share this with you. It's cold season right now and these are stuff that you might have at home. 

Vitlök

Den smakrika löken innehåller antibakteriella ämnen och kan också motverka virusinfektioner.  Låt skivade klyftor dra tillsammans med honung och timjan över natten. Ta sedan en tesked mot luftvägsbesvär och halsont.

Lök

Lök är antiseptiskt och passar utmärkt som aktiv ingrediens i omslag mot öron- och halsont. Lägg skivad lök i en varm raggsocka, placera mot det värkande området och fixera med en halsduk, mössa eller gasbinda. Låt verka 30 minuter till en timme.

Ingefära

Ingefära är inflammationshämmande och dess starka smak är uppiggande, särskilt vid en förkylning. Riv ingefära och blanda med färskpressad apelsinjuice för en effektiv vitamininjektion.

Honung

En lenande dryck mot halsont får du om du blandar honung med ditt favorit-te, varm mjölk eller hett vatten. Honung är också slemlösande och kan lindra envis hosta.

Citron

Citron är antiseptiskt och verkar sammandragande. Svullnaden i svalg och näsa avtar med hjälp av fruktens saft och skal. Citron är dessutom laddad med C-vitamin, som boostar immunförsvaret. Pressa färsk saft och drick eller gurgla (söta med honung om det blir för surt).

Morot

Morötter är slemlösande och har en lätt bakteriedödande effekt. Rårivna morötter till maten, en värmande soppa eller en juice på morot, apelsin och ingefära är extra bra vid förkylning.

Info from www.mabra.se


No internet at home yet

Skrivet den 2011-10-11 kl 19:07:35 i kategorin av Jenira
Permalink

I am sitting at a computer that don't have the Swedish three letters so therefore I'll write my message in English for once. It's not my best skills at all and I have thought about writing my blog in English, but the whole charm is to have it in Swedish, so I like to keep it that way.

So of course I have no internet at home right now and my Blog app on my phone is not working, so therefore my poor blogging. However, moving have been fun and exhausting. But the painters came yesterday. They were pretty quick and did a good job, but they were NOT perfect. However, you get what you pay for I guess and for the price the job was good. I am happy with their job.

My commute this morning was on hour,door to door and that includes the little walk from my house to the metro and from Georgetown to my work. PRETTY GOOD! I love to walk a little bit in the morning, so I don't mind it all ( as long as the weather stays this way ). I think the metro is the same location here, as it was in Sundbyberg in Stockholm.

I have created an own spot in our closet to do my makeup in the morning, since me and hubby wake up at the same time. But I need something to sit on cause my knees are hurting now (old lady). I also went grocery shopping yesterday while hubby was watching the game. I looooove shopping food, but I was totally lost. OMG they have sooooo many brands here, I can't choose anything. I needed for example dishwashing stuff and how do you know what brand to go for? I always end up choosing the middle price, not too cheap and not too expensive. I only bought the basics but when I came home I felt like I had forgotten so many things.

But at least we were able to have some breakfast and I can finally drink my tee with honey. Today we are going to look for a TV stand and hopefully some plates. It’s funny how guys thinks having a TV stand is more prior then having a plates to eat from hehe. But that’s where I come in " the KLAGANDE wife". GIVE ME SOME PLATES HUSBAND!!! hihihi

Had my lunch outside today since the weather still is gorgeous and its somehow warmer outside then inside. This week i have to continue to unpack my stuff and then fill in the stuff we need to our new home. "Our home" love saying that.





Fjärilar i magen

Skrivet den 2011-10-09 kl 07:02:17 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag hatar att flytta och har gjort det många gånger i mitt liv men idag fick jag fjärilar i magen. Det känns fortfarande overkligt. Jag är så trött och ska lägga mig efter en låååång dag. Men flytten gick bra och vi har massa saker att göra. Vi gick till Ikea och köpte MASSA saker, men har massa kvar och glömde en hel del också. Det enda som inte gick enligt planerna var nog att målaren kom väldigt sent och hade dubbelbokat sig. Men han lovade att komma imorn och BÄST för honom att han inte skämtar för våra möbler skall komma imorn, så han gjorde inte den saken lätt för oss. Ok ser fram emot dag nummer två imorn. Ciaoooo


Våran nya kaffemaskin


Köpte så mycket saker till vårt lille köke, men allt är gömt.


The place är ett mess med alla kartonger


Våran byra är klarbyggd från Ikea och tack gode Gud att jag slapp göra något. Har för många minnen från min lägenhet i Stockholm, när jag skulle göra allt själv!


Försökte pynta upp toaletten lite med det vi hade.




Min nya hang out spot Whole Foods


Vi har ingen TV än så vi titta på Hockey i våran Lounge. 











Ryckningar i ögat

Skrivet den 2011-10-07 kl 06:08:35 i kategorin av Jenira
Permalink

Ibland är jag ett EMO som min man kallar det. Emotionellt vrak med andra ord och vissa stunder har jag så mycket motivation att jag inte vet vad jag ska göra med mig själv. Men det går i intervaller. Jag vart lite irriterad idag på jobbet, eftersom jag anser att jag är redo för att ta mer ansvar än vad jag får. Men det känns som om min chef inte tror att jag kommer att hantera situationen. Jag förstår att det är mycket som står på spel om jag säger fel saker och så vidare, men hur ska jag någonsin annars lära mig. Men vad ska man göra, så jag satt och var lite bitter på jobbet.

Jag tror att det är mycket och tänka på för tillfället med flytten, jag vet att jag tänker för mycket eftersom jag ständigt har ryckningar i ögat. Jag tror att jag tänker på hur vi ska måla och inreda och alla saker som man behöver för att skapa ett hushåll från start. 

Idag var jag död efter jobbet, men vi åkte till Bed, Bath and Beyond för att handla saker till badrummet och kom ut med massa saker. Men det var inte lätt, för jag och min man hade lite olika åsikter om saker och färger. Men till slut så hittade vi något och kunde mötas i mitten och jag är nöjd med hans val och det ska bli kul och se hur det ser ut i badrummet. 

Vi gick även till Home Depot för att handla färg för att måla och som vanligt så gick vi in med ett beslut och kom ut med ett HELT ANNAT. Det var nästan som en lek, jag valde ett rum och sedan så valde han ett annat och sedan ändrade vi oss igen och det slutade med att vi valde fyra färger till tre rum. Två till vardagsrummet och en till sovrummet och sedan fick min man välja en grönaktig färg till kontoret. Först så tyckte jag att den gröna var alldeles för mörk, men jag tror att det kommer bli fint eftersom vi ska måla en del av rummet. Svårt att förklara. Ni får se efter helgen.

Imorn är det sista dagen (HOPPAS JAG) som jag pendlar denna långa väg. Det har varit inget annat än plågsamt, speciellt denna vecka med alla olyckor på vägen, vilket gjort min 2 timmars resa MER PLÅGSAMT. Jag kan nästan inte tro det, äntligen är det dags. Jag har väntat ett år och nu ska jag få börja mitt liv med min man, det känns nästan overkligt men fantastiskt. Jag är tacksam över mina svärföräldrar som tagit emot oss och verkligen tagit hand om oss väl, men NU ÄR DET DAGS YAYAYAYAYAYAYAYAYAY!!! Jag hoppas att det blir bra, SNÄLLA GUD!

OK fredag imorn och jag ska hjälpa Gubben att packa och skriva upp listor vad vi behöver köpa på lördag. Ciao



En av burkarna kom från Martha Stuarts färg kollektion. Hon har verkligen allt. Massa produkter i Macy och nu även färg. Vi köpte en liten burk av henne som skall vara på en av väggarna i vardagsrummet.



Lunch i solen

Skrivet den 2011-10-07 kl 05:48:41 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag tycker att alla har rätt att ta en liten lunch break. Det har varit lite luddigt det här med lunch så hittills har jag bara gått ut och köpt lunch eller så har jjag med mig lunch och då missar jag det fina vädret.

Idag bestämde jag mig för att gå ut och sätta mig i solen. Jag anser att det är min rättighet som människa.

Även om man har mycket att göra, anser jag att en lunch paus utanför sin arbetsplats är nyttigt. Eller så är jag bara super svensk :)


Apple forever

Skrivet den 2011-10-06 kl 14:38:46 i kategorin av Jenira
Permalink

Efter gårdagens dödsfall med Steve Jobs så började jag tänka lite på hur många minnen som jag delar med hans produkter. Mitt första minne, ett i mitten och ett nuvarande.

Mitt första minne med Apple är nog mitt första minne med en dator överhuvudtaget. Det var hemma hos mina kusiner i Uppsala som fick hem deras första dator och jag minns hur jag stirrade på denna stora maskin och var fascinerad hur mina äldre killkusiner titta ivrigt för att få använda denna grej. Den tillhörde min äldsta kusin och jag minns tydligt hur hängiven han var till produkten och hade Appleklistermärken på den. För mig var denna maskin något helt helt annat. Det var en hel produkt skapad bara för att få spela TETRIS. Varje gång vi var hemma hos dem, samlades alla vi småttingar för att få turas om att få spela tetris tillsammans.

Men jag kom bort från Appleprodukten då min pappa köpte vår första PC när jag gick i 6:an och mitt mellanminne med Apple var när jag läste naturmedia i gymnasiet och ett av ämnena var grafisk formgivning. I den salen fanns enbart massa gröna (skolans färger) macintosh datorer och fy vad jag hatade dem och sade till lärarna att de bara skaffat dem för utseendets skull. Inte skulle jag någonsin skaffa mig en mac någonsin.

Tills det var dags för mig att köpa en ny bärbar dator (min gamla blev stulen när vi hade inbrott) och jag var BOMSÄKER på vad jag skulle ha och hade gjort min research i flera veckor. Men sedan står man där vid de snygga Apple produkterna och en kvart senare stod jag vid kassan med min första ibook. Än idag kommer jag kalla det en av mina bästa köp och fastän jag fick kämpa lite med den i början så kommer jag aldrig gå tillbaka.

Alla mina Apple produkter har gjort min vardag lite lättare och jag kan nog tala för många många många andra. OCH SNYGGARE :)

 


Aldrig sluta drömma

Skrivet den 2011-10-06 kl 06:05:55 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag drömmer om massa i livet och jag tänker inte ge upp dem än. Man vet verkligen inte vart man hamnar om till exempel ett år. Ena året spenderade jag varje dag med mina gamla vänner, året efter så var jag gift med en amerikan som jag älskat i många år och året efter det så flyttade jag bort MÅNGA mil bort från min gamla trygghet. Så jag tror allt kan hända, man är bara naiv om man inte tror att livet är full av äventyr. 

Jag pratade nyss med en vän och vi pratade om hur många i detta land är så dåliga på att klä sig till vardags, men sen finns det dem som är fantastiska och de sticker verkligen ut mer eftersom alla inte kan klä sig i vardagliga snygga kläder. Så vi kom fram till att det skulle vara coolt om vi kunde utveckla vår hobby som stylister och jobba som det på fritid och kanske utvecka det till en FRAMGÅNGSRIK blogg i framtiden. Mycket snack och massa drömmar, men är det så omöjlig?

Grejen är, den drömmer kanske inte kommer imorn, men jag måste fortsätta tro att jag kommer göra något mer i livet än bara drömma. Jag är lite dåligt på att njuta för stunden och det är heller inte bra. Just nu jobbar jag som Event Center Assistant och jag måste ta vara på dessa erfarenheter och sedan inom en viss tid så kanske jag gör något annat, men det är upp till var och en att se till att man är beredd på att satsa allt för att komma dit på något sätt. Min dröm är att vara UPPTAGEN, det kanske låter konstigt, men jag vill ha många bollar i luften och massa projekt på gång. Det är då jag är som lyckligast. Det roliga är att det är då jag hinner med det mesta i livet också. LATA ska jag ändå göra i graven eller efter 65 hoppas jag. 

Idag köpte jag en bok som jag velat se filmen på. Min vän sa att jag skulle läsa den och eftersom det inte blivit av med att se filmen, så tänkte jag läsa boken medan jag pendlar istället. När jag väl stod i kassan fick jag syn på alla fina kalendrar och blev helt kär i en rosa läderalmenacka med en liten penna i sig. Jag älskar att ha kalendrar och skriva i massa saker så att det ser ut som om jag är en upptagen kvinna :)

Jag hann även att ta en sväng förbi IKEA efter jobbet och det var nästan som terpi att gå omkring där och titta på alla saker i lugn och ro. Jag studerade nog hela IKEA under en timme, och planerade vad vi skulle köpa på lördag. Jag blev så himla hungrig att jag satte mig ner och åt en måltid för mig själv. Jag kan verkligen inte tänka mig sitta äta middag själv på IKEA för några år sen, men idag så är det ganska normalt att jag gör saker för mig själv. Var rätt mysigt tills barnen bredvid mig kollade lite snett på mig. 


Massa köksvaror shopping på Macy's Rea




Handlade mig två nya saker som kommer finnas i min väska.




Tänkte äta köttbullar men det blev min älskade favorit Gravad Lax och en Mozzarella Sallad


Jag hittade inga flyttkartonger, istället blev det massa IKEA påsar som borde gå lika bra :)





Höstens mysminnen

Skrivet den 2011-10-04 kl 23:33:39 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag fryser väldigt lätt och jag hatar att frysa. Efter att ha bott i detta gigantiska hus i några månader hoppas jag frysa lite mindre i vår lägenhet. Jag blir tyvärr sjuk när jag är frusen och hur mycket kan man klä sig egentligen?

Men hösten har sina små mysiga höjdpunkter. Det är då man lägger på sig sina extra kilon och mumsar i sig. Jag är glad att vi har nära till gymmet i höst för jag ser fram emot MASSA härliga hösmiddagar framöver. Thanksgiving är också på väg och det är ju en hel festival med massa mat YEIIIIII!!!!! Min bror kanske kommer och hälsar på så jag är väldigt glad för det.  

Jag börjar bli bättre tror jag, när jag väl blir sjuk så verkar det hålla i sig, men jag har verkligen vilat hela dagen idag. Sovit stora delar av dagen, men jag tror verkligen min kropp behövde det. Jag hatar verkligen att vila och även om jag är ledig så är jag expert på att toppa upp alla aktiviteter jag kan under en dag. Men jag antar att kroppen har sitt eget lilla sätt att säga ifrån sig. Jag hoppas på att bli bättre så att jag kan följa med till Ikea och köpa flyttkartonger så att vi kan börja packa våra kläder. 

Jag har tittat på food network hela dagen och fått en massa tips.

1. Köpa färdig Chicken Tikka masala paste och marinera kycklig i yogurt och lite lime och sedan koka upp kycklingen med den färdiga tikka masala pasten och servera med basmatiris med lite russin och hackade mandlar samt toppa med hackad koriander. Lätt som en plätt!
2. Surdegsbröd med hemmagjord eller köpt Hummus med en lätt tonfiskröra. Yummi, det såg lätt och gott ut. Skulle aldrig tänkt på tonfiskröra med hummus.

Nu väntar jag på mannen min och sen ska jag stoppa något i munnen, känner att magen kurrar. Det värsta med att vara sjuk är väl att jag inte får träna, men jag ska erkänna att det är lite mysigt att ligga i sängen med en kopp te och titta på mysiga program. Men bara när man är på förbättringsvägar. 

En av Sarah's mysiga middagar. Det bästa med hösten är väl alla middagar man kan göra med sina kära vänner. Jag saknar hennes och Bobby's goda mat. 


Min svaghet för ost kommer aldrig att försvinna


Jag älskar goda soppor såhär dags tills hösten och Sarahs kräftsoppa var yummi


Fashion Mistake

Skrivet den 2011-10-04 kl 02:34:02 i kategorin av Jenira
Permalink

I torsdags kom jag hem sent så jag hade under dagen redan planerat vad jag skulle ta på mig för att vi inte skulle bli sena till min reservation. Men ni vet hur det är, man har en vision i huvudet hur man tror att man ska se ut och sedan när man tar på sig sin outfit så ser det inte alls lika bra ut. 

Jag tog iaf på mig en gammal klänning från H&M som jag kanske köpte för 3-4 år sedan. Jag tänkte, den använder jag ju aldrig, den kan jag ha på mig. Men det finns alltid en anledning till att jag aldrig tar på mig den. DEN SITTER liksom inte bra på mig. 




Jag vet vad eran första tanke är. Det är väl inget fel på denna bild, men om man analyserar lite på bilden så kan man se att denna klänning är helt fel för min kroppsfolm. Jag ser ut som en platt pannkaka. Mina bröst ser helt missformade ut. Jag har som sagt ingen rumpa och därav det stora felet. För att denna klänning ska se bra ut på en, MÅSTE man ha en liten rumpa som formar klänningen. 

Klänningen har ett skärp i midjan och den är alldeles för högt up för mig. Mina bröst ser därav lite konstiga ut på grund av detta. Sedan är det V-hals på klänning och jag personligen gillar inte V-hals på mig så jag försökte gömma den med ett halsband. Hade klänningen varit lös under midjan så kanske det inte hade sett lika farligt ut, men tyvärr så passar denna klänning inte min kroppsform alls. Det saknas helt enkelt en rumpa. Men jag köpte den främst för färgens skull, denna blå är en av mina favorit färger och hoppas på att hitta en annan klänning i samma färg. 



Äta, sova och lata

Skrivet den 2011-10-04 kl 02:15:29 i kategorin av Jenira
Permalink

Det är allt jag gjort idag. Men det var skönt att vara hemma, dock måste jag vara hemma en dag till. Annars kommer jag inte kunna flytta i helgen. Vi skulle måla, men vi har hyrt en kille som ska göra det åt oss. Lika bra att inse att vi inte kommer kunna göra det lika bra som honom och han tog ett bra pris, så varför låtsas göra det när man kan för ett bra pris låta en expert göra det. (Alla som målat skakar säkert på huvudet hehe)

Så jag tagit alla droger som är möjligt för att bli frisk. Borde egentligen äta en apelsin men känner mig för att skala eller be någon skala en apelsin åt mig. Jag började även packa idag, men jag tror inte mina saker kommer att vara ett problem. Jag gjorde redan en rensning när jag flyttade från Stockholm till Uppsala och sedan Uppsala till USA. Men min man har så mycket shit att vi får hjälpas åt senare när det är hans tur att rensa sin FETA garderob. 

Ligger och tänker på hur vi ska måla vår lägenhet och vilken färg vi ska välja. Men vi får se i helgen men jag har en idé om hur jag vill ha det och hoppas på att det ska bli fint och inbjudande. 




Detta är det enda nyttiga jag ätit idag.


Birthday Weekend med snor

Skrivet den 2011-10-03 kl 03:44:42 i kategorin av Jenira
Permalink

Birthday weekend är över och jag känner mig helt död. Precis lagom till torsdag kom min förkylning och mycket har med att göra att det är ISKALLT på jobbet men det har även att göra med att hösten kommit till DC. Jag fattar inte. I fredags var det säkert 23 grader ute och i helgen så kändes det som 10 grader. Min förkylning som höll på att bli bättre blev värre, men jag vägrade låta detta komma i vägen över allt som jag planerat för min mans 30 års festligheter. 

Dag nummer ett var ett restaurang besök på Roys. Dag nummer två var familjemiddag hemma hos oss. Jag och min svärmor planerade en mysig middag och jag köpte en annorlunda efterrätt. Jag är trött på vanliga tårtor och kände mig inte tillräckligt frisk för att baka. Så jag gick till Ben and Jerry och köpte coola strutar och sedan två sorters Ben and Jerry glassar. 

Dag nummer tre blev inte som jag hade tänkt mig. Jag vaknade upp med feber och klarade inte av att köra paintball vilket var bra, för vädret var KATASTROFALT och min man orkade inte heller. Istället åkte vi till White Flint Mall och vi köpte en B-day Outfit till min man och sedan njöt vi av en "Couple Massage" tillsammans under en hel timme. Jag var i himlen, förutom att jag inte kunde andas lite då och då. På kvällen blev det en "Toast" och tårta hos hans bästa vän och sedan hade jag bokat bord på Restaurang Oya. Jättecool restaurang med en häftig modern miljö. Det blev en lyckad kväll. Idag var vi hemma hos Jaime och kollade på amerikansk fotboll och åt pizza, nachos och bara njöt av att lata. Jag lekte med Gianni, men vågade inte gosa för mycket så att han inte skulle bli för sjuk. 

Nu är jag helt död och energin är borta. Men vi ligger och myser i sängen och min man kollar på mer fotboll. Jag gick ner för att äta något litet, men min svärmor bakar scones, vilket är helt perfekt. Jag älskar nybakta scones med en kopp VARM te. Imorn är jag ledig (THANK YOU GOD) så jag ska verkligen vila ut och börja packa lite i taget. Måste bli frisk!!!

I helgen var det även min älskade vän Sarah's bröllopsfest i Sverige och tråkigt nog missade jag detta. Men jag lyckade efter 14 försök att spela in ett klipp som skulle visas på festen. Mitt ljud på inspelnings saken fungerade inte och jag höll på att bli galen. Efter varje inspelning så glömde jag en sak efter den andra. Jag vet inte hur det blev, för det slutade med att jag spelade in detta på min iphone och tydligen så var ljuset direkt på min panna. Så min mamma ringde och grät att allt mitt hår hade fallit av och att jag halva Uppsala tror att jag är en flintis. GREAT!!! LYCKAT CARRA!!

JAG HATAR ATT VARA SJUK!!! 


KALLT helt plötsligt och Oktober ska vara en varm månad, men Global Warming har gjort allt knas 


Nom nom




Mys middag med familjen








Restaurang Oya
Klicka för att se länk. 






Jag är numera ett Redskins fan tydligen :)