Gula kyckling naglar

Skrivet den 2011-03-31 kl 22:08:52 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag hann springa till nya Topshop på lunchen. Det är farligt att jag jobbar i stan. Jag kan nog shoppa varjedag, året runt. Jag borde ha det som jobb. Jag hittade iaf en produkt som varit väl bloggad, så jag blev nyfiken att pröva den själv. Jag älskar Topshop kläder, men de ligger runt 599-999 kr för ett normalplagg så man vill ju vara lite mer säker innan man handlar dessa kläder, inget man bara tar och springer. Sedan har de så mycket fint att jag får beslutsånget och kan inte välja. Jag undviker alltid Topshop i London, jag får panik för att det finns så himla mycket och jag kan inte välja. Sist spenderade jag 3 timmar och handlade nada. Men de hade mycket fint, men inget jag riktigt behöver just nu. 

Jag var iaf mer intresserad av deras nya sminkserie som kommit ut. Jag gillade det jag såg. Så jag köpte deras skin glow. Den finns i två nyanser, en lite mer bronser som jag köpte och sedan en ljusare variant. De båda fungerar som en highlighter produkt som ska framhäva till exemper kindbenor. Jag älskar sådana produkter, som ger en naturlig look med lite glans. FAB! Ska pröva den imorn och i helgen DÅ DET SKA BLI VARMT OCH JAG ÄR FRISK!!

Sedan blev storshopping bland strumpbyxorna. Jag har verkligen fått skämmas för mina fula noppriga strumpbyxor. Jag köpte tre olika varianter: 100 den som täcker helt, 50 den för lite mer fest och 20 den, den mer tunna billiga varianten, bra att ha. När jag väl stod i kassan fick jag syn på det här snygga gula nagelacket som jag tror kommer vara snyggt i sommar. Kyckling sött. Det är mycket gult i sommar. 

Jag har inte kommit igång med träningen än, vilket känns surt, men kroppen är fortfarande blä. Jag tog med mig träningskläder idag, men tåget var 35 min sen, så jag tappade all motivation. Men nu har jag gjort en hårinpackning (vilket jag måste bli bättre på) och ska hoppa in i sängen. 


Imorn är det min sista dag (yayayayayayayayaaaaaaaaaaaa) sen blir det middag med SEB gänget på restaurang 1900. Jag kommer få stryk om jag inte röjer som jag hade lovat. MEN JAG ORKAR INTE, det är sanningen! Jag vill mer se fram emot en härlig kväll.



Tortellini Italia

Skrivet den 2011-03-30 kl 23:26:09 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag har kommit hem från ett mysigt besök med min vän Ahmad från Sthlms Uni. Vi pratade minnen och mycket framtid. Han är en inspirerande person och alltid lika kul att träffa. Han sa en sak som fastnade på min hjärna:
Det gör ont att utvecklas. Bra sagt Ahmad! Den kommer jag att bära med mig länge. 

Jag åt en fantastisk italiens pasta rätt. Jag älskar italiensk mat, enkelt med gott, favoriten är tortellini mums. Sen så var tanken att jag skulle fortsätta att fylla mina rosa macarons när jag kom hem, men jag ska nog göra om min hallon fyllning. Jag använde mig av Leilas recept, men jag tycker att den smakar för mycket smör, så jag ska göra om den och använda mig av tjejen som har bloggen: Bli min jäst

Vill ni göra macarons, använd hennes recept och hon beskriver väldigt bra hur man skall gå tillväga. Ha gärna en våg hemma, men det går att göra det utan vågen. 

Nu ska jag sova. Ciao




Just nu....

Skrivet den 2011-03-29 kl 20:44:10 i kategorin av Jenira
Permalink

Här ska det bakas till på söndag, men konstigt nog blir det inte lika många som förra gången och de kändes jobbigare. Konstigt!

Hoppas på slutresultat, nu ska de stå i en timme medan jag hoppar in i duschen...:)

HÄRLIGT ATT VARA 89 % frisk 


Läkarintyg

Skrivet den 2011-03-28 kl 17:12:05 i kategorin av Jenira
Permalink

Idag fick jag läkarintyg att jag skall var hemma hela veckan, men jag vill verkligen jobba mina sista dagar, så jag skall verkligen försöka ta mig till jobbet. Hoppas hoppas!

Men fick hem mitt älskade mandelmjöl idag...jippppiiii. Så här ska det bakas fler makarons. Sen så måste jag tacka Sarah för den fina avskedpresenten. Vilken bra present, det var en receptbok, där man kan skriva in sina favorit recept. Jag kan säga att bakningsdelen kommer vara svårtast att snåla. Jag har redan börjat skriva mina favorit recept som jag gjort eller vill göra. Så tack tack!


Söndagens bravader

Skrivet den 2011-03-28 kl 17:07:58 i kategorin av Jenira
Permalink

I söndags började jag packa lite och det är inte lätt. Känns som om jag ska ta med allt men ändå inte. Men jag är inte bra på att packa, men till sist blev det en resväska i alla fall. Sen på vägen hittade jag en massa kul som jag totalt glömt att jag hade sparat "till ett bättre tillfälle". Men mina bästa skor har jag redan förflyttat till USA, så det känns skönt, bland annat mina Jimmy Choo (jaja HM) och mina svarta hösta mocka pumps.

Om man kollar såhär så ser det ut att vara mycket kläder kvar. Men tro mig, jag kommer inte ha det lätt. Sen ska alla jackor in och jag har en grej för jackor och kavajer.
De här hade jag totalt glömt bort, så de får följa med till USA, tror till och med jag har likadana i svart från två säsonger sen. Mina favvosar ligger på jobbet dock.
De här kanske ni tänker, varför ska hon ta med dessa. Men jag har VERKLIGEN använt dessa. Man kan liksom gå i dessa men ändå känna sig lång. Så ni får följa med, bara för att ni alldrig svikit mig.
Nej snälla sko, du får inte följa med. Men jag kan i alla fall säga att de blivit använda.
Här är en favorit från Paris, de är mina "jag-ska-ha-ballerina-mode" skor, fast de har en liten klack så man känner sig liksom inte lika kort.
Jag älskade dessa, från London, men de kommer inte klara ett steg till. De är helt förstörda. Så tyvärr =(
Några fler arbetspumps :)
Mina bröllopsskor, dock hade jag ett par andra högre.
Dessa ful fina skor är en life saver, de är så platta att man kan ha dem i festväskan. Räddade många utekvällar. Men de är så platta, så det känns som om man är barfota. Ett bra köp från Primark för 3 pund ;)

Sen hittade jag lite roliga saker :)

En snygg klänning från H&M, jag tror jag hittat ett tillfälle att ha den. Denna klänning kan man variera mycket med, den kan bäras med en svart kjol och då blir det en tubklänning eller med en snygg kavaj över så blir den inte lika festlig.
Detta är ett nytt tillskott till pumps famijen. Jag älskar pumps och jag älskar mocka och dessa är en kopia av mina stövletter från Vagabond Jag kommer att använda vid många tillfällen. Bekväma och lagom klack, passar till vardags och fest.

I min förkylning lyckades jag shoppa, jag har en talang :)
Det blev en plisserad kjol från Monki och en baströja i lite färg. 
Sen köpte jag denna produkt som är bra för mig som fönar sitt hår efter duschen. Ger naturlig volym.


The Devil bär Prada på riktigt - Anna Amazing Wintour

Skrivet den 2011-03-26 kl 23:37:35 i kategorin av Jenira
Permalink

Om jag fick veta att jag skulle intervjuas av Anna Wintour imorn, jag tror inte att jag skulle ha självförtroende till detta, för jag skulle nog glömma mitt förnamn. Det är inte många människor jag skulle få en Aha-känsla av att se, men förutom Obama kanske så är nog Anna en av de människor som skulle få mig att hoppa som en groupe om jag fick syn på henne. Självklart skulle jag behärska mig, men innerst inne skulle jag nog kissa på mig BOKSTAVLIGEN.

Så om du är intresserad av denna kvinna, läs denna artikel från tidningen WSJ. Jag råkade få syn på tidningen via Sofi Farmans blogg (Tack Sofi, inte för att hon läser min blogg haha) där Anna är på omslaget.

Detta är nog den bästa artikeln jag läst om henne på länge.
Artikel från WSJ Magazine

Makt

Fantastiskt närverk





Dead tired woman in bed

Skrivet den 2011-03-26 kl 23:19:12 i kategorin av Jenira
Permalink

Kära vänner, jag har shoppat lite fina grejer idag som jag hade tänkt och visa upp, men jag håller på att dö av trötthet. Energin har sugits ur min kropp, jag minns inte känslan av att vara frisk. Snälla Gud, jag pallar inte mer. Ta min högra tå, men gör mig frisk. 

Så jag ska gotta mig med nya numret av MåBra, en av mina favorit hälsotidningar. Det var mellan den och Vouge (haha) men jag orkade inte med massa reklam idag (Vilket stora delar av Vouge består av). Kanske nästa gång.

En sak till innan jag gottar mig, kan någon snälla uppfinna ett mirakel piller mot förkylning, och inte massa trams piller för saker som lindrar förkylningen. JAG HANN JU INTE REAGERA INNAN DEN ANFÖLL MIG. Så ett mirakel piller tycker jag att dessa snillar skall ta fram. Jag kommer bli evig tacksam, det måste väl betyda något.



Just nu denna lördags morgon...

Skrivet den 2011-03-26 kl 09:54:25 i kategorin av Jenira
Permalink

Ja lördag eller inte, efter att ha varit hemma en hel vecka, så känns lördag inte så himla speciellt. Men idag tänkte jag våga ta mig ut. Jag ser förjävlig ut och jag låter förjäklig, men jag kommer att gå ut annars kommer jag att gå in i väggen som det heter. Jag måste få träffa människor och se lite dagsljus. 

Igår var jag så deppig över att vara hemma och då gick jag till ICA för att köpa det som alltid gör mig glad: LÖSGODIS. Det var väl värt alla kalorier jag stoppade i mig tills jag ville spy upp allt. Sen läste jag en artikel som gav mig kraft att ta mig upp på mina ben igen. Jag kommer skriva om den senare. Jag säger bara ett ord: Anna Wintour, du är Guds gåva till fashion världen, vilken kvinna. 

Jag läste även i Chic om nya ipad 2. Jag har ju nu jobbat i två månader, men känner att allt gått som plus minus noll. Pendlingen har kostat och visumet och att leva ett socialt liv i Sverige, så jag är evigt tacksam att jag kunde få ett jobb så snabbt när jag kom tillbaka. Dock får vi se hur länge det räcker i USA, men om det är något jag skall investera i så är det denna ipad. Jag tror att den kommer bli en nära vän till mig eftersom jag är så fäst vid min ibook. Men datorn orkar jag inte ta med mig överallt. Visserligen ger den samma funktion som en iphone, men för mig som är blind krävs lite större format. Jag bär ju inte mina glasögon till vardags (vilket jag borde, men jag ser inte dåligt på långt håll, utan jag är som en tant). Så om det är en sak jag skall köpa där så är det denna pryl.

Men nu ska jag läsa lite nyheter och tjafs och sen ska jag vila innan jag tar mig ut.

Jag ville visa min ananas tallrik, som bestod av ananas vitlök och grön chili, enligt min mamma en killer mot förkylning och jag lovar att det blir mängder av svettning. Men tyvärr prova inte detta hemma om du inte är van med starka kryddor.
Bilder från chic.se
Hoppas vi kan bli en du och jag och jag kommer nog inte välja rosa den här gången.

Sarah's kväll

Skrivet den 2011-03-26 kl 09:29:12 i kategorin av Jenira
Permalink

Eftersom jag blev sjuk efter detta event hann jag aldrig lägga upp några bilder. Men tack för en mysig kväll med fantastisk tre rätters middag och roligt sällskap, många roliga konversationer och såklart avslutade vi kvällen med läskiga historier, vilket jag ångrade. Presenten hon fick av mig är det hon har på sig, klänningen och skärpet. Jag hoppas att hon gillade det, jag tycker i alla fall att hon var fab :)





All day long knep

Skrivet den 2011-03-25 kl 10:52:09 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag har under mina flyttar lyckats kasta många av mina favoritplagg. Man brukar väl säga att har man inte använt ett plagg under 2 år, så skall den bort. Så se till att använda era plagg, spara dem inte till specilla tillfällen som mig. Använd dem så slipper ni kasta dem. 

Från tidigare somrar kommer här några bilder men tricks som jag använt mig av för att förnya en klänning eller för att ta en vardaglig dress till ett afterwork tema. 

Alla dessa är mina afterwork tillfällen. På bild nr 1, så sprang jag in på toaletten och satte på mig lite accessioarer, men behöll väskan, eftersom jag kände att den passade in i outfiten.  Och till sist bytte jag mina svarta pumps, till ett par lite högre svarta pumps. De lägre pumpsen ligger i väskan och väntar på att få användas igen på vägen hem.

Bild nr 2, var ett födelsedagsfirande efter jobbet. Men här blev det lite kyligare, så jag packade med mig en längre cardigan och en lite mindre väska.  Hade jag varit lite piffigare, skulle jag idag puffat till det med ett snyggt halsband och målat mina tånaglar mörkröda. En miss där. 

Bild nr 3. Här har vi ett favoritlinne till mig från H&M trend. Jag har den både i svart och vitt. Jag har kunnat variera det på många olika sätt. 
1. utstäppt med ett par tajta byxor
2. eller med ett skärp i midjan, till byxor, kjolar, instoppad, eller utanför som i denna bild.

Helt klart ett av mina favvo klagg. Jag älskar att markera midjan, det ger mig lite större rumpa, vilket jag behöver. Väskan är ett av mina bästa fynd, från Bianco. Den kommer bli min vintage väska om 100 år :)

Samma linne instoppat i en mörk sommarkjol
Denna längd brukar vara min favorit, jag är inte mycket för kort kort och denna längd med ett par klackar gör at jag känner mig lång. Precis ovanpå knäna.

Den andra bilden är väl inget märkvärdigt, men här har jag valt ett par låga klackar så att jag skall känna mig chic i Paris, eftersom jag visste om att vi skulle gå långa sträckor. Jag ville liksom inte se ledig ut, bara för att det skulle bli en lång dag. Så jag är FÖR att vara chic i alla tillfällen. Hade detta varit ett mer festligt tillfälle, skulle jag använt samma kläder, dock med högre klackar och ett större halsband till. 

Detta är en gammal gammal klänning som jag inte gillade formen på, men på grund av att jag piffade till den med ett brunt skärp lyckade jag använda den 2 somrar till. Så ett bra tips. Acc gör det mesta användbart och stora solbrillor kan jag inte få nog av.



En vårlook i huvudet

Skrivet den 2011-03-25 kl 10:00:03 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag är ju helt inne på vårkläder, men jag bara planerar och planerar, jag hoppas jag får komma ut i verkligheten och ha på mig alla dessa plagg som jag planerar att ha, sen får jag spara resten till sommaren. 

TIPS:För att förbereda sig på en svensk sommar, krävs att man inte bara har fram alla härliga sommarklänningar. Det gäller att alltid vara beredd på kyliga sommarkvällar men även de dagar då det regnar. Så se till att ha snygga kläder för dessa tillfällen. Man skall vara chic i alla tillfällen. Så i väskan ha alltid:

  • En härlig kavaj (kanske inte får plats i väskan, men ha med den i handen)
  • Mysig sjal som man alltid kan ha i väskan (bra att täcka sig om det regnar)
  • En tunn cardigan som alltid får plats i sommarväskan
  • Ett litet mini paraply, den kommer att behövas
  • Varför inte ett par tunna leggings, så slipper du frysa på vägen hem.

Men just nu måste jag hitta ett par snygga beiga byxor, ett par som är lite för korta och ett par långa som man kan ha med klackar. De långa finns på H&M, eller fanns en gång i tiden, jag får kolla i helgen om jag är frisk tills dess. (Längtar) De lite kortare har jag spanat in på Zara, får ta och leta när jag är frisk. 

Dessa skulle jag matcha med en ljusblå eller vit enkel blus. Härlig vardags chic.
Härlig inspirationsbild av Sonaam Kappor, dotter till
känd skådespelare och hon är idag även skådespelerska. Visserligen har hon mils långa ben, men ändå en härlig vardags chic bild att bli inspirerad av.


Ögonkräm

Skrivet den 2011-03-24 kl 10:27:59 i kategorin av Jenira
Permalink

Använder du ögonkräm? Om inte, börja idag. Huden kring ögon är extra känslig och behöver en speciell ögonkräm så att man inte får rynkor. Jag personligen har prövat många olika. Men just nu har jag fastnat för Luch ögonkräm. Jag vet inte om jag ser någon stor skillnad, men jag skall ge den en chans innan jag byter. Men denna kräm kan man ha i kykskåpet som sedan ger en härlig lugnande effekt. 

Tidigare använde jag Benefits ögonkräm som även är bra, men jag har töttnat lite på den. Men den är bra mot svarta ringar runt ögonen. Samma gäller för Lush och den finns i Sverige.

När jag var i Sephora sist i USA, så fanns det en kräm för 100 dollar som jag var tvungen att fråga om. Vad var så himla specellt med den? Och hon sa att den var både anti-rynk kräm och tar bort mörka ringar under ögonen. Medan dessa som jag prövat tar enbart bort mörka ringar. Så i framtiden får man nog investera i något som gör mer underverk. Man måste ju tänka långsiktigt. 

Men jag är sugen på att pröva dermalogicas ögonkräm samt några andra märket som jag läst på Google skall vara bra. Men just dermalogica har fårr bra recensioner. 

Glöm inte att du ska dutta ögonkrämen med fingertopparna och inte smörja in den.






Influensa...

Skrivet den 2011-03-23 kl 17:37:25 i kategorin av Jenira
Permalink

Så detta var min konversation med läkaren. Hon sa:
- Du har influensa
-Nej, sa jag
- Jo, du har alla symptomer.
-Nej, sa jag.
- Har du den och den och den symptomen.
- Ja, sa jag
- Du har influensa, sa hon
- NEJ SA JAG!!!


Jag som aldrig blir sjuk får spendera mer tid på soffan och sängen. Detta kommer bli min död. Man kan liksom inte be en aktiv människa som mig sitta stilla så här länge. Det är ett brott. Men när öronen börjar värka blir jag som ett barn igen. 

Well, well, det stoppar mig inte från att titta på vår trender. 

TIPS: Hitta kläder som passar din kroppsform, följ inte det som är trendigt, utan följ det som är din egen stil och det som sitter snyggt på dig. Din klädstil skall berätta om vem du är som person och det syns när man är nöjd med det man har på sig.

När det gäller smink och mode: LESS IS MORE, enligt mig. Men det betyder inte att man ska ta på sig vitt, svart och se helt tråkig ut. Snarare tvärtom. Färg, mönster, leopard, neutralt you name it. Men har man starka kläder, så kan man istället tona ner på sminket och kör en naturell hårstil. Hitta en balans, som får en att må bra och se bra ut. Våga sticka ut, men akta dig till exempel för transa looken. Men jag gillar tjejer som ser naturliga ut men ändå sticker ut med deras look i helheten. Man ser när en person lagt ner energi på vad de har på sig. Det gör mig glad :)
Jag är sugen på en ljus sommar väska inspirerad av Mulberry Alexa, den har jag tyvärr inte råd med idag, men denna kopia från Wera gillade jag. Så får se om den passar mig i verkligheten. Men denna kommer passa fint till alla sommar event i år.
Jag har letar länge efter den perfekta beiga väskan, även här inspirerad av Mulberrys Alexa. Men här är två varianter som inte är för mycket fake och har en egen karaktär. Den första är snygg och billig från Lindex och den andra är favvo märket DKNY. Någon som jag lätt skulle kunna ha till min samling.

Dessa kjolar fångade mitt intresse. Båda från Ginatrocot. Jag skulle kunna matcha dem med ett tunnt bommulslinne och ett par sköna vita tygskor. Jag är väldigt kort och vet inte om detta är en bra längd för mig. Men väligt trendigt i år.  Jag gillar verkligen båda färgerna. Så hoppas de finns kvar när jag lyckas lämna hemmet.

BAS BAS BAS BAS BAS....det e allt jag säger. Det är mitt absoluta prio detta år. Jag kommer att satsa på mer baskläder som man kan kombinera andra plagg med och framför allt accesioarer. Här en härlig skjorta från Lindex, jag är kär i halsen, den passar mig som är bredaxlad.

Går och går men aldrig kommer fram...

Skrivet den 2011-03-21 kl 20:08:21 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag vill investera i en snygg klocka som passar till det mesta, men vilken ska man välja?
Självklart håller jag till mig Marc.

1. Silver som passar till det mesta
2. Eller en släkting till min väska, gillar att den matchar min bebis.
3. Jag är sugen på en koppar färgad klocka. Det skulle nog passa mig.

Svårt val...






Sängliggande...

Skrivet den 2011-03-21 kl 19:58:36 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag har varit sängliggande hela dagen. Jag började dagen med stylisterna och sedan Nigella och sen blev det maraton på alla Elin Klings Showroom som jag missat på tv4 play. Jag skulle döda för hennes kropp. 

Men i alla fall, kul har det inte varit, men vad ska man göra? Men på lördag ska jag träffa lite vänner och funderar vad det ska bli för outfit. 

1. Helsvart långärmad klänning med ett halsband från Oasis
2. Eller ska jag köra färg färg färg. 

Jag håller på funderar under veckan. Jag är nämligen sugen på en klänning från Zara. Men man vet ju inte vad jag kommer vara sugen på just då.

Usch, jag har migrän på köpet. Inte lätt....

Denna med ett stort halsband


Kanske färg?

Min outfit från lördags...

Skynda kolla nu - MAT

Skrivet den 2011-03-20 kl 13:10:07 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag måste ge er ett tips nu nu nu. Gå in på tv4 play och kolla på Jamie Olivers program hur han skapar en indisk rätt på 30 min. Helt fab och jag vill göra det nu.

Jamie Oliver - indisk mat


Macarons CHECK CHECK CHECK

Skrivet den 2011-03-19 kl 08:23:21 i kategorin av Jenira
Permalink

OK mina älskade vänner, nu är de klara, jag fortsatte med häften imorse. De är inte 100 % snygga, vissa var finare än andra, men jag är sjukt nöjd och goda var det. Jag ser fram emot att göra massa olika smaker till de blir perfekta. 

Sen vill jag säga: GRATTIS MIN UNDERBARA SARAH. Ser fram emot att få mata dig med macarons och ge dig en stor kram. Massor med kärlek till dig. 

Här är lite bilder från skapande helvettet igår :)

Var tvungen att göra eget mandelmjöl, aldrig igen.
Gottade mig med min nya bok, jag är kär igen. Så himla bra recept och hon är besatt av Chevré som mig.
Jobbigaste jag gjort i mitt liv.
Min lilla choklad bebis, välkommen till the Rahmans.
Tadaaaaaa... :)
Mor och Far sa: ohh du kan ju göra såna här hela tiden nu, ehh jag må ha massa tid, men DON*T THINK SO!





Just nu...

Skrivet den 2011-03-18 kl 22:46:09 i kategorin av Jenira
Permalink

Just nu bakar jag choklad macarons, men de är egentligen till Sarah imorn, men vi får se om jag lyckas. Jag kan säga såhär, har ni inget tålamod så glöm det. Eftersom jag tillverkade mandelmjöl från start så kanske detta var lite jobbigare än om jag hade beställt mandelmjöl, vilket jag kommer att göra i fortsättningen. Men just nu ska de stå i ytterligare en kvart och då har de redan stått i 45 min. Sedan ska de gräddas. Jag måste säga att det var svårt och få dem i samma storlek, men imorn får ni se slutresultatet. Jag valde choklad eftersom Sarah är ett chokladfan.

Så håll tummarna för mig. Medan jag väntar så blir det repris av veckans stylister.

Hoppas de blir såhär fina.

Lunch

Skrivet den 2011-03-18 kl 11:44:32 i kategorin av Jenira
Permalink

Nu väntar jag på att Camilla ska följa med mig på lunch, är så hungrig så att jag dör. Men jag ska ut på lunchen och bege mig till Lidl, jag hört att de har mandelmjöl och det är något som skall vara bra till att göra Macarons. Hoppas jag hittar.

Tills dess så känner jag att min bebis saknar ett syskon, kanske ett färgglatt. Vad tycker du?:)


Huvudvärk

Skrivet den 2011-03-17 kl 22:21:06 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag tror jag använt alla mina hjärnceller idag, fick vänta nästan 3 timmar i väntrummet så jag har rätt så ont i huvudet. Så för er som är nyfikna hur min intervju gick idag så skriver jag om det imorn och så måste ni se min nya bok som jag fått hem från posten, så himla fin och perfekt för min samling. Men tills dess vill jag bara berätta om en dokumentär som jag såg idag om restaurangen Noma och den klassas som en av världens bästa restauranger i världen. Den ligger i köpenhamn.

Ägaren är bara 30 år och 10 ggr värre än Gordon Ramsey, men man måste nog vara det för att få sådan bra kritik världen över. Jag säger bara, jag ska dit minsann. Kanske är det inte mat för mina smaklökar, jag har inte ens hört om hälften av ingredienserna. Men det måste vara något speciellt att få en stämpel med titeln världens bästa restaurang och det är över 3 månaders väntetid. Så jag ska dit till 100 procent. Vissa saker måste jag bara pröva och lära mig mer om. Jag stuntar i om rätten är gjord på 3 såser och är i mini storlekar, något måste det vara som gör smaken magisk.

Nej, sjukt bra dokumentär och jag kollar sällan på tv längre, men jag läste i SVD om att de skulle sända och är det något som jag gillar så är det väl att titta på mat samt ambitösa människor som lyckats i livet.

Artikel om Noma

Föresten jag träffade Sana efter intervjun och vi besökte Berns älskade efterrättsbuffe. Jag säger till er, GÅ DIT om ni kan och om ni gillar efterrätter. Den är FAB!!!!!!!!!!!!!

Bilder från Google, men den ser ut såhär om inte bättre. Idag fanns det även Macarons, jag var i himlen för några timmar. Ska def tillbaka en gång till.



Årets garderobsmål - BAS

Skrivet den 2011-03-16 kl 10:44:19 i kategorin av Jenira
Permalink

I år ska jag skaffa min en ordentlig bra BAS garderob. Så jag vill att ni ska träffa mina nya kärlek, "The little black dress" Passar året om och på sommaren kan man kavla upp ärmarna lite. I love.



Från Modekungen.se


Uppskattar mitt liv

Skrivet den 2011-03-15 kl 23:04:09 i kategorin av Jenira
Permalink

Idag råkade jag av en slump sätta på kunskaps kanalen och se en dokumentär om Nel från Afganistan som är född där, men uppvuxen i London. Hon ville ha svar på hur hennes liv hade varit om hon hade bott kvar i Afghanistan. Jag måste säga att jag blev väldigt emotionell efter denna dokumentär. Då jag kände igen mig själv i henne.

Detta är en film som många borde se och hur bra vi har det här. Jag kan verkligen sitta och klaga inom mig hur jobbigt det är att pendla och vänta att få svar och så vidare och så ser jag denna film och blir helt till mig. Här får man se flickor i Afghanistan kämpa för att få en gå ut på gatan och små flickor som lever i fara för att de vill gå i skolan. Hon besöker även ett kvinnofängelse där 18 åriga tjejer suttit inne sedan de var 15 år för att de vägrade gifta sig med en 60 årig man. 

Så idag blev jag lite mer tacksammare för att jag har ett jobb och ett liv och en jäkla massa frihet och inte minst hur mycket möjligheter som helst. Jag har haft en jobbig uppväxt då jag ansåg mig vara mycket begränsad under mina tonår. Jag ska inte ljuga och säga att det var tufft. Men idag är jag en fri kvinna och har alla möjligheter framför mig. Man kanske för börja om sitt liv en gång till, men hela mitt liv är upp till mig och ingen annan och dessa tjejer måste leva under sådana hemska omständigheter. Jag kan liksom inte ens förstå vad de går igenom. Tänk att veta att vilken som helst sekund kommer skolan att bombas av män som vill stoppa utbildning för tjejer. Jag kan inte ens förstå den rädsla de går igenom. 

De e starka de tjejerna och jag blev mycket inspirerade av några av de tjejer som var med i programmet. Så se den. Den berörde mig. Man får liksom tänka om en sekund. Vi har det bra och vi BÖR tacka våra föräldrar för det.

Tillbaka till Afghanistan från svt play




Hur skulle jag se ut i större kindben och Feta läppar?

Skrivet den 2011-03-14 kl 14:00:56 i kategorin av Jenira
Permalink

Snygg?


Mina söndags drömmar...

Skrivet den 2011-03-13 kl 23:01:47 i kategorin av Jenira
Permalink

Min förra veckans träningsschema blev inte alls av. Jag lyckades träna onsdag, torsdag och söndag, men ingen yoga hann jag till och ingen bodypump, men poängen är väl att röra på sig.

Denna vecka är en speciell vecka för mig, jag berättar mer på slutet av veckan. Nu har jag tränat och duschat och ska sova snart. Matlådan e klar och jag är redo för en ny vecka. Denna vecka vill jag hitta ett par mörka jeans. Hur svårt kan det vara, tydligen jättesvårt. 

Jag inledde mina nya vecka med en nudefärgat nagerlack. Man ser inte så bra på bilden men känns frächt även om mina naglar behöver mer vård. 

Fick en gratis kokbok på Ica Kvantum, ser den inte otroligt tråkig ut, men jag vart glatt överaskad över alla roliga recept som fanns i dem. Så det blir en bra bok till min samling :)
På lördag ska jag baka en kaka, om Sarah nu fortfarande vill det, men jag kan inte bestämma mig vilken det skall bli. Hittat några bra i denna bok.
Kör Naturale denna vecka

Drömmer om...


Min framtida walking closet. Det är något jag aldrig haft som jag bara måste ha i livet. Jag älskade min förra lägenhet, men jag fick klämma in alla mina kläder för att ha någon ordning. Men jag hittade några fantastiska garderober som jag kan dö för. När jag tänker walking closet så var det nog Carrie som introduserade detta fenomen till mig. Om jag får min walking så kanske jag ÄNTLIGEN kan ha lite ordning på alla mina kläder...

Här är några favoriter som jag hittade på nätet

Nicole Ricci
Olivia Palermo
Christina Agulera
Eva Longoria
Och självklart Carrie :) Kärlek





Matblogg - för de som gillar mat

Skrivet den 2011-03-13 kl 16:30:46 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag läste i DN om Lotta Lundgren som driver bloggen Om jag var din hemmafru och hon har släppt en kokbok som jag är väldigt nyfiken på att köpa. Hon har helt fantastiska nya recept och jag vill lära mig laga ny mat och blanda smaker som jag aldrig tidigare prövat. Boken Om jag var din hemmafru har fått bra recensioner och jag ska börja samla på kokböcker har jag bestämt. Jag älskar att läsa recept. Jag vet inte varför, men jag bara älskar det. Så det blir nog ett klick hem till min samling. Äv så länge har jag bara några böcker. En kladdkakabok, en om muffin och jag ska köpa hem båda Leilas böcker samt Nigella såklart. Men de kan jag köpa sen. Hur ska jag liksom bära med mig allt :)

Men kolla bara framsidan. Jag skulle kunna beställa boken bara för att den är så fin.

Kolla in hennes blogg: http://hemmafru.taffel.se/

Ett till mål: Samla på BRA kokböcker....



Vilken vecka...

Skrivet den 2011-03-13 kl 14:33:13 i kategorin av Jenira
Permalink

Gud vilken dag det var igår, från att jag var på jakt för att kunna hitta någon som kunde lösa mitt problem att koppla in min macbook till tvn, men icke sa nicke, jag tror jag körde runt hela uppsala. Men sen när jag köpt alla sladdar så kunde jag ändå inte få till det. Men till slut så fick jag hjälp av en kompis man och min bror gjorde det sista klicket och det fungerade. Jag tror jag grät av lycka. 

Men kvällen blev bra, slide showen var jag jättenöjd med, men jag höll på fnatt av min tårta som jag gjorde, jag tror det var det sämsta recept jag gjort i mitt liv. Smaken var det inget fel på men herregud vad grädde inte ville vara kvar. Nej, jag var totalt missnöjd och höll nästan på att få fnatt, eftersom man lagt ner mycket tid och pengar och så blir det inte bra. Men jag lyckades samla mig och sången blev bra, samt frågesporten så jag är nöjd att det blev bra till slut.

Men fy f-n vad jobbigt och diska allt, jag hade ont i hela kroppen. Så idag vill jag bara ta det lugnt. Jag är glad att det gick bra, men samtidigt glad att det är över. Men jag vill tacka mina älskade vänner som hjälpte mig att göra kvällen till en hit. SÅ KÄRLEK till er alla. Jag lägger upp fler bilder från Bobbsans bättra kamera senare.

Idag har jag gottat mig med lite masterchef och stylisterna på kanal 5. se. Får se om det blir någon träning, måste ta tag i lite saker som man lagt undan. 

Försökte göra lite mysigt
Hade på min mammas sari från 30 år sedan.
Red crew
Hann med lite melodifestival, men inte länge..men Grattis Sadee
Försökte träna på låtarna så mycket som möjligt
Tack prinsessor
Jag försökte rädda situationen men egengjord ros masipan, men övning ger färdighet right? Nästa gång tänker jag INTE misslyckas.



Sju dödssynder i en ask

Skrivet den 2011-03-10 kl 22:35:23 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag är så trött, att pendla och träna efter jobbet tar på ens krafter och det värsta är när man kommer fram och byter om och sen går till löpmaskinerna och det är KÖÖÖ. 

Jag förstår inte hur man orkar pendla, nu har jag gjort det sedan sommaren och är det så att man bor bredvid stationen så förstår jag, men det tar på ens krafter helt klart. Så tummen upp till alla krigare som gör  detta varjedag och har gjort detta under flera år och kommer göra detta under flera år.

Jag fick ett mail från Libress att de skapat nya askar. Jag använder inte libress då jag är en always person, men jag kommer nog att köpa ett paket bara för att få med en av dessa sju snygga askar. De skall föreställa de sju dödssynderna. Tänkte visa några som jag gillade. Bilder från Libress.

Jag unnade mig även det nya numret av chic. Jag älskar chic tidningen, den är lagon tjock för att läsa på tåget och att ha i väskan och det är mycket kläder och shopping men ändå några reportage. Jag är även besatt av hemsidan: chic.se för de har alltid bra info om trend, mode och skönhet.

Frosseri
Fåfänga
girighet
Vällust


Unnade mig lite mys på tåget, fick massa inspiration, jag tycker att Charlotta chefredaktör på Chic verkar vara en sådan rolig person. Så jag föredrar chic framför liknande tidninar. Sofis mode händer det att jag köper.

Jag som hatar dockor och nallar egentligen..

Skrivet den 2011-03-10 kl 12:20:22 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag gillar inte nallebjörnar och sånt. Men när jag gillar dem, måste de vara lite speciella. När jag var på östasiatiska museét så hitta jag en liten Ghandi figur (nalle) som jag spenderade 150 kr på (jag vet jag är störd). Men jag bara älskade den helt enkelt och den finns med mig än idag. Skulle någon ge mig en gullig nalle så skulle jag inte förstå poängen. Visst den är söt, men vad ska jag göra med den. Men så fort den sticker ut lite och ser lite sådär mobbad ful ut, så kan jag lätt förälska mig med dem.

Jag hittade två dockor som skulle passa så fint i min "framtida" Walking closet som jag bestämt mig för att ha. Men jag kommer nog inte spendera 99 kr/st för dem innan jag har denna fabbiga closet. Men dessa var precis i min smak. Trendiga och fulsöta. I love :)



Bilder från HM.com


Jag drömmer i färg

Skrivet den 2011-03-10 kl 09:49:38 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag kollade på massa bilder från Paris modevecka och allt var så fantastiskt färgglatt. De som känner mig vet att jag använder sällan färgglada kläder. Men jag gillar att hitta en balans när man väl väljer roliga färger. Men nu verkar det som om man skall gå hejvillt.

Jag tror att man i dessa färgkombinationen ändå måste hitta den rätta touchen. Det är en konst att kunna kombinera rätt färger. Jag är inte så bra att blanda grönt med rött och blått. Jag kan mer, beige med brunt och naturvitt. Men jag kommer definitivt att satsa på lite färg i sommar.

Här är lite plagg som jag inspireras av:


Två klänningar som skulle sitta fint på vår/sommarfesterna. Med dessa skulle jag inte köra så mycket acc, då klänningarna säger mycket i sig.

jag tänker mig en snygg svart eller beige klänning med dessa skor. Härlig färgklick!

Jag vet inte om det var denna väska jag såg i butiken, men med ett par jeans och en vit top och svarta pumps..så skulle jag känna mig väldigt chic.

Jag gillar att sola, men jag undviker att sola ansiktet för mycket. Så i år kommer jag att satsa på en härlig stor solhatt.

Jag gillar dessa, med antingen vit eller svart top till och en svart kavaj. Men jag får se, jag tror inte jag skulle använda dessa mer än 2-3 gånger. Så det skulle i sådant fall bli ett par billiga. Men very chic till våren.


Bästa känslan?

Skrivet den 2011-03-09 kl 23:42:07 i kategorin av Jenira
Permalink

Vad tycker ni är den bästa känslan för er? 

Jag älskar känslan av att ha tränat och vara nyduschad och färdigfönad. Men jag ska skriva mer om det imorn. Nu svimmar jag av trötthet. Jag kollade in lite av mode veckan i Paris, vilka coola bilder. Tänkte visa upp dem imorn.
Ciao vänner

Oh vad har jag satt mig in i

Skrivet den 2011-03-08 kl 22:48:40 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag har tränat min sång och försökt koppla datorn till Tvn, jag vet inte vilket som är värst. Men det får bli vad det blir. Jag hoppas på mitt bästa. 

Idag var det mycket på jobbet och jag åka hem direkt efter jobbet, för att hinna med allt som jag måste fixa innan lördagen. Nu känns det bättre av att ha tränat sången en gång.
Är det inte helt fantastiskt väder!! Jag bara dör av lycka av att inte frysa ihjäl på mornarna. Helt fantastiskt. Nu ser jag fram emot när all snö smälter bort och jag kan använda mina kilklackar igen. 

Våren måste vara den bästa säsongen. Man har så mycket att se framför sig. Livet fylls med lite mer hopp och bitterheten försvinner sakta men säkert. Alla dessa pendlar dagar känns långt borta. Men som sagt vi är bara i mars, jag kan tänka mig att det kommer snöa ett par gånger. Men som sagt, den kommer, jag kan lukta på den redan nu.

Oh jag får inte glömma och säga GRATTIS till alla kvinnor idag och hoppas ni fick stoppa i er en liten semla. Jag fick en god semla, den vilar i magen.
Det här ska tydligen ge volym i håret. Jag tänkte vid krisdagar så kan den komma till hands.
På fredag ska jag baka två tårtor och jag tänkte utmana mig själv lite :)
Väldigt enkla men fina och framför allt SKÖNA :)
Mina naglar var bra en gång i tiden, tills jag bestämde mig för att pröva på gelenaglar och sedan dess har jag fått kämpa mig tillbaka till mina fina. Men jag vägrar ge upp, de skall komma tillbaka. Jag gillar denna produkt från Make up store. Bekväm att ha i väskan.
Jag vet inte vad som hände med min hud, men denna produkt har räddat min torra hud. Helt magisk, huden har inte mått bra av kylan, så några veckor med denna tills det blir varmare och jag är back to normal hoppas jag.

Har ni oxå problem med torr hud, pröva denna, mycket fet, men det hjälper. Huden blir silkeslen.
OBS FÖR MYCKET TORR HUD!

Gaaaaaaaaaaaaaaah tiden går för fort

Skrivet den 2011-03-08 kl 09:07:13 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag kom hem efter att ha varit i stan och bytt min Zara tröja som var hemsk på, men sen hittade jag två nya vänner. Ett par nya ballerina. Jag visar er imorn. Sen hann jag köpa ballonger och en nagelförstärkare från Make up store. MINA NAGLAR E KAOS. Allt tack vare min dumma idé att pröva gelenaglar. Sedan dess har de aldrig riktigt återhämtat sig, så jag måste sköta dem.

Jag har gjort en slideshow till mamma och pappas fest på lördag. Gud vad lång tid det tog, men bra vart det. Jag blev nästan tårögd. Men jag sa nästan.

Men jag hitta massa roliga bilder som jag hade glömt. Jag tänkte visa några roliga :)

Aja, nu svimmar jag av trötthet. Imorn skickar jag även bio-kortet till vinnaren. Du mäker när du får den :)


Citat tagen från Gabby's blogg

Skrivet den 2011-03-06 kl 22:58:19 i kategorin av Jenira
Permalink

"There are no ugly women, only lazy ones."

Från: Gabbi


Aktiv söndag men ändå relaxing

Skrivet den 2011-03-06 kl 22:26:14 i kategorin av Jenira
Permalink

Vänner mina, hoppas att ni haft en underbar söndag. Jag är nyduschad och nytränad (jag hade väl lite kalorier att bränna från helgen) och ska snart föna mitt nyklippna hår. Jag har bara klippt mig 3 cm, men jag känner verkligen stor skillnad. En sådan frächhet, jag måste lära mig klippa oftare. 

För mig är att klippa mig en upplevelse, så jag brukar lägga ut ett par extra hudralappar för att få lite extra service. Jag klippte mig på Klipper på norra Bantorget och jag gillade det verkligen, fina lokaler och massagestol medan man tvättade håret. Jag ska nog unna mig lite lyx då och då. Det är väl därför man jobbat 8-17 eller?

Men idag var jag och storhandlade med mamma, för nästa vecka är det hennes fest som jag ska vara delaktig i. Så jag körde bil efter 3 månader, men det gick jättebra och kul var det också. Jag älskar köra bil, men jag måste säga att jag är helt blind av solen, även om de fina brillorna var på. 

Appropå brillor så passade jag på att inviga mina fab rayban som jag fick av min Boo i julklapp, nu när solen lyser. Gud så härligt det var ute, jag bara längtar tills all IS smälter så att man kan gå som en normal människa igen. Vi åkte vidare till Grändy C där jag hade lite ärenden bland annat till festen och ambassaden.  

Jag måste säga att jag har alltid tyckt att det är pinsamt att ta kort offentligt bara på mig, men nu bryr jag inte. Pinsamt är för mesar. Jag lever en gång och om någon tycker det e pinsamt, så är det väl deras loss. Jag får massa roliga minnen som jag kan skratta åt när jag är 60 år.

Sedan blev det i alla fall liten Choklad attack ätning, det måste vara mens-genen, det är tyvärr ingen jag kan styra :) Sen så fick jag straffa mig på gymmet, men nu känns allt helt underbart när man ska få sova. Nästa vecka ska jag träna lite bättre än denna, så såhär ser mitt träningsschema ut:

Måndag- Ledig (Hallååååå jag duschade ju idag)
Tisdag - Joggning eller fuego om jag hinner, men säkerligen inte som vanligt
Ondag - Yoga
Torsdag- Joggning 30 min och intervall 10 min
Fredag - Ledig
Lördag - Cross 40 min
Söndag - Bodypump

Haha vi får se om jag klarar det :) Man behöver ju inte göra allt...men att ha en plan känns bra. JAG HAR INGET LIV SÅ LÅT MIG VARA!!!!!!!!! TID ÄR DET JAG HAR och jag gillar att äta som ni har märkt så då måste man hitta balansen i träningen, så att man får det goda av båda delarna. Det är min filosofi, ät gott, träna massa och upplev massa. 

Fick såååå mycket vårkänslor idag, jag som alltid fryser frös inte alls..så brillorna kom på. Jag e sugen på ett par till Ray Ray.
Min nya frisyr, like? FINE, det är ingen skillnad, men jag märker det i alla fall :)








I have a dream....

Skrivet den 2011-03-05 kl 21:19:53 i kategorin av Jenira
Permalink

Visioner, drömmar, mål det är vad jag lever för. Nu när jag har mina drömmars man så vill jag bara börja mitt liv med honom. Jag vill ut på äventyr lika mycket som jag vill ha mysiga hemma kvällar, bio kvällar, ja allt möjligt. Men sedan ett tag tillbaka har jag börjat tänka på vad jag mer i livet vill göra och uppnå.

Ingenting är försent, och nu har jag börjat drömma om att få lära mig franska och åka till Frankrike minst en gång per år varje vår, bara för att njuta av härliga bakverk men även för att utforska detta fantastiska land, jag har flera vänner som jag skulle kunna tänka mig träffa upp där som även älskar Paris. Jag läste spanska i skolan, vilket i sig är ett härligt språk, men nu är jag så sugen på franska tack vare denna roliga bok jag läser, en kollega till mig gjorde en mysig resa till mig och jag kom och tänka på det nu. Men det känns inte aktuellt för mig som har en stor flytt framför mig. Men här är en liten lista på vad jag är sugen på att göra och lära mig:

  • Lära mig franska - börja en kvällskurs en gång i veckan
  • Lära mig business english - fortsätta läsa engelska böcker
  • Åka till Paris en gång per år, bara för en weekend och njuta av den franska kulturen
  • Lära mig laga bengalisk mat och andra härliga maträtter
  • Lära mig bakgrund till modet historia - och de legendariska modeskaparna.
  • BLI FRAMGÅNGSRIK GENOM ATT: Börja jobba med något inom Marknadsföring, management, event eller market
  • Förflytta mig vidare till en framgångsrik mode tidning och såsmåningom
  • Bli chefsredaktör på en häftig tidning eller öppna min egna eventbyrå.
  • Bli proffs (eller shitbra) på Yoga/Pilates
Om man gör det man är bra på så kommer man må bra och så tror jag att man når sina mål såsmåningom. Allt handlar inte om pengar, men det är självklart något jag vill sträva för, men jag måste brinna för det jag gör. Många har gjort det, så det måste vara möjligt. 

Men nu ska jag drömma lite om Paris....och hur jag ska nå mina mål. Men som sagt...ett steg i taget :)

Bilderna har jag själv tagit från min resa till Paris 2008.


I Love Paris







UTMANINGEN AVSLUTAS IMORN

Skrivet den 2011-03-05 kl 20:15:58 i kategorin av Jenira
Permalink

Kom ihåg att du kan få en bio biljett om du skriver ett par rader om vad du kom fram till att skriva en matblogg i en vecka. Jag vill inte ha en lista på vad du har ätit. Jag vill veta vad du fick ut av att skriva en matblogg, gav det dig något? Skulle du kunna forsätta skriva matblogg? Eller var det helt värdelöst. Skriv och vinn en biobiljett :)

Skriv ett inlägg eller maila mig på: [email protected]


Härlig början på en helg

Skrivet den 2011-03-05 kl 20:05:12 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag älskar att göra något på en fredag, då känns helgen lite längre helt enkelt. Vilken härlig tjej helg det varit. Jag och Bobbsie bestämde oss för att mysa igår och Gud vad vi har pratat och ätit och pratat pch åter igen ätit. Men det var värt det, så skönt att bara ta det lugnt och prata av sig. 

Idag åt vi en god frukost och begav oss till stan och jag hittade en bluch/ögonskugga från Make up store och en tröja från Zara som ska tillbaka på måndag. Inte så fin på tyvärr. Ville ha en fin bas tröja som man kan ha under mina kavajer, men den var inte fin.

Sen blev det härlig lunch på Café del Mundo eller vad det hette. Nu ska jag bara mysa med en kopp te framför tv'n och kolla på melodifestivalen för jag är fortfarande mätt. Imorn är det dags att bränna bort en tiondel av dessa kalorier :) MEN DET VAR HÄRLIGT :)

Tack tjejer för en mysig helg och jag tänker fortfarande på Bobbsans fina servett ringar som ser ut som en diamantring, kanske köper med mig några innan jag åker hihihi. Så passande för en tjej kväll. 

Nästan lika fin som min :)
Måste nog ha en sån här trots allt
Självklart måste jag ha Macarons, även om dessa inte var de bästa jag ätit.
Jag vill åka till Larudee
Nu börjande spyan komma fram, vi slängde nästan all fondue..men frukten blev uppäten i alla fall. Banan och choklad är den bästa kombinationen.
Kommer sakna min Bobbsie
Känner man mig, så vet man vad jag har för relation till Chevré
Gillar ni min nya Rouge from Make up store?
Piffade upp mina fingrar med lite rosa
Himmelsk peanut butter efterrätt
Sist men inte MINST, Världens godaste morotskaka


Bilder från Gävle

Skrivet den 2011-03-03 kl 21:42:05 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag har ju glömt att lägga upp bilder från mysiga Gävle, jag vill definitivt åka tillbaka på sommaren. Mycket mys pys stad. Självaste stan kändes större än Uppsala.

Min vän Nerr är besatt av två saker, rött och får. Hon har varit det sedan vi gick i gymnasiet. Men självaste Nerr har jag känt sen vi var 3 år. Hon är underbar barndomskompis till mig och den smartaste människa jag känner. Hon var alltid före i allt som liten och kanske e det därför hon nu är Dr Nerr. Men jag har många roliga minnen med henne. Som att hon fick hjälpa mig med alla matte tal och jag fick göra hennes bilduppgifter. 

Här kommer lite bilder från vår mys kväll:

Jaa, jag har en godispåse i handen, det var ju lördag :)
Ankattack
Min underbara Nerr
Såååå Nerr
Det roliga är att det finns såååå många fler, och den sista hitta jag på ett konstigt ställe. Men det var nästan som en lek att man skulle hitta alla dessa får.
Baka liten kladdkaka med mint (after Eight)
Jag älskar fajitas, enkelt men otroligt gott
Sen fick man smaka på mysko roliga godisar från hennes Kina resa.



Mammas födelsedag

Skrivet den 2011-03-03 kl 21:32:44 i kategorin av Jenira
Permalink

Idag är det mammas härliga födelsedag, så det blev Fajitas till middag. Men på dagen fick jag ett sms att hon inte ville att jag skulle stå och laga mat och köpa kebab. 

NEJ TACK, nu när jag läser min nya bok "French woman don't get fat". Hon skriver att man ska äta det som man gillar och jag är inte så stort fan av den kebab som vi har hos oss. Men jag kom på en idé. Jag handlade alla ingredienser till fajitas och sedan beställde jag en kebabtallrik med enbart kebab.

Det vart en hit. Så det kändes som fajitas med kebab. Mycket godare enligt mig. Sen så köpte jag whole gran totilla bröd såklart :)

Jag tänkte om jag skulle köpa en bit tårta på vägen hem, för att baka en tårta kändes onödigt. Men sen kom jag på att mamma älskar semlor. Så jag köpte den största semla jag kunde hitta som jag tänkte vi kunde dela på och tur det, inte ens hela gick åt. Men god var den. Så det var årets första semla. 

Jag skulle vilja pröva baka semlor och experimentera och göra chokladsemlor helst mini semlor. Men jag snackar bara, kommer säkert inte göra dem. Men det vore kul. 

Jag köpte semlan på Café Bel Mundo på drottninggatan. Jag har aldrig varit där inne, men om ni är fan av amerikanska bakverk, GÅ DIT. Vilka goda saker de verkade ha, amerikansk mototstårta och massa massa annat som bara smälte i ögonen på en. Ni kommer inte ångra er. 

http://www.cafebelmondo.se/


Det var mycket godare än vad det ser ut
Stackars semla var så fin från början, men det var en lång resa hem från cafét.





Ny i sminkfamiljen

Skrivet den 2011-03-03 kl 21:03:03 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag var förbi Make up store häromdagen och gjorde mig en investering. Jag vet inte om ni såg bilden på sminkningen som jag visade häromdagen. Jag handlade i alla fall "tri brown" som jag tror att jag kommer få stor användning av, både som ögonskugga samt för ögonbrynen. 

Men jag hann se den vaniljvita pennan som hon hade i ögonen. Den fick också följa med. Nu saknas det tre saker i sminkfamiljen:

- Ny mascara
- Naturell men fab ögonskugga för dagligt bruk
- Loreals magic touch conceler - den bästa hittils

Jag köpte en benefit conceler i USA, som jag inte använder, den passar inte min hudton, jag tycker inte att den passa mig alls. Den är inte mycket använd kan jag säga. Så om någon vill ha den, kan jag skicka den till er. 

Maila mig: [email protected]


Lite saker som surrar i huvudet på mig

Skrivet den 2011-03-01 kl 20:07:52 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag är lite sugen igen som vanligt på saker som jag absolut INTE behöver. Men jag hitta en härlig smink bild från Tesesa Grundins blogg på Elle.se. Jag gillar den naturliga smink looken lika mkt som den spacklade looken till fest. Jag har lite speciella ögon, då det inte syns på bild hur mkt ögonskugga jag än har. Men för det mesta strävar jag efter att få en mer naturlig look till vardagen. Jag tror det är där mina pengar kommer att hamna i framtiden. Som typ: Primer, conceler, ögonkräm och highligher. En bas är det bästa för ansiktet.

Sen är jag sugen på att sätta en färgklick i min garderob. Här kommer lite bilder från mina tankar.




Jag gillar verkligen sminkningen. Tydligen har hon använt sig av denna ögonbryns palett som jag def. ska satsa på. 185 kr på Make up store och även en beige penna. Jag hann hastigt att gå förbi make up store, men får göra ett till besök under veckan.




Är verkligen sugen på en färgklick, dessa från Zara. Dock så hitta jag ingen av dessa i röriga Zara. Trist!


Gillar denna Chic väska, skulle passa till våren/sommaren