Hollywood vs Bollywood - Indisk/Pakistansk/Bengalisk mode

Skrivet den 2010-11-29 kl 22:21:42 i kategorin av Jenira
Permalink

Hollywood vd Bollybood, det är en bra beskrivning på mig själv. Desi vs västerländsk, så man tar det bästa av båda världar. Jag tänkte att jag skulle ta upp något som är en stor del av mitt liv. Bengaliska/Indiska/pakistanska kläder. (Alla bilder är tagna från Google)

Jag är som sagt mycket intresserad utav mode, men samtidigt så gillar jag även indisk mode. Under Manisha Arora seminaret berättade han att det fanns många indiska designers som bara är kända i indien och inte internationellt. Anledning är att de inte behöver vara kända utomlands för att lyckas. Det finns en stor marknad inom landet samt iom grannländerna som gör att efterfrågan är större inom dessa områden. Indian fashion week består fortfarande av mycket det traditionella samt det västerländska inspirerat av det indiska. Han nämde även att Indier och desimänniskor (indier, pakistanier/bengaler) har mycket att fira. Det är mycket bröllop och födelsedagar och fester allmännt och bjudningar och då har man alltid för det mesta traditionella kläder. De klassiska är:

Sari ( En lång tyglängd som man virar runt på ett speciellt sätt)
Salwar Kameez ( tunika, med byxor och en sjal )
Lehenga (långkjol, med matchande överdel samt en sjal)

Att sätta på sig en sari är något man måste lära sig, det kan vara lite knepigt i början, men man lär sig snabbt. Idag kan man klicka på youtube och sedan se hur andra klär sig (mycket smart alternativ). Jag provade även att googla och fick fram massa tips hur man klär sig i en sari. Nu lärde jag mig detta som liten. Jag brukade alltid titta på min mamma och hur hon tog på sig sin sari. Sen när hon inte var hemma, brukade jag sno en från garderoben och sedan pröva mig fram framför spegeln. Men med lite träning kan alla lära sig.


Indiska kläder får mig att känna mig väldigt feminin och färgglad. Jag personligen gillar uttrycket "less is more". Så till vardagen använder jag inte mycket färger, därför kan det vara kul att bryta detta mönster när jag väl skall handla dessa kläder. Jag handlar de flesta kläder i Bangladesh, men även i London och Usa. I Usa finns många bra hemsidor där man kan beställa hem fina, nya, trendiga indiska plagg. I Rinkeby i Stockholm har det innan funnits en bra butik, som idag har gått i konkurs. Men jag tror att hemsidan finns kvar. (
www.sarees.se)


Sari

Det finns olika sätt att sätta på sig en Sari. Det är ett 5-6 m tygstycke. Detta används tillsammans med en blus samt en underkjol. Jag personligen använder bara Sari vid större tillfällen, som bröllop eller fester med mycket folk. Jag älskar att ta på mig Sari, man känner sig smal och uppklädd. Ofta har många andra även Sari på samma fester så bilderna blir alltid helt fantastiska av alla färger.Naomi Cambell på Indian fashion Week
Idag kan man tom smycka till den traditionella Sarin med accessioarer

Vackra Ashwariya Rai på runway

Salwar Kameez
Tre in One plagg. Med detta menar jag att det är tre delar som hör ihop till ett "set". Detta är det vanligaste plaggen som används. Det går att köpa färdiga delar eller så brukar jag ofta sy upp tyg efter min egen storklek. One size är det värsta som finns. Som bengal har man oftast Salwar Kameez när man hälsar andra personer från samma land. Som liten hatade jag detta, jag skämdes så mycket att jag tvingade pappa att köra fram bilen till porten och min snälla pappa och mamma skakade bara på huvudet.Jag ansåg detta vara tortyr mot mänskligheten. Sen en dag växte jag ifrån "skämmas perioden" och  insåg att det var mer fint än pinsamt, så idag är det något jag älskar. Men jag skulle aldrig kunna använda dessa kläder till mitt vardagliga liv i Sverige, hur fint det än är. Men det är kul att kunna ha möjligheten att kunna använda dessa kläder när det är bengaliska event.Det finns många olika typer av Salwar Kameez, olika modeller. Detta är trenden just nu. Anarkali, en mer klänning variant. Min favorit just.Prianka Chopra i sin fina AnarkaliMer traditionell salwar kameez, byxorna är som stuprör - Churidar

Anarkali poppis bland kändisar just nu, här vackra Katrina.En bild som jag verkligen gillade


Lehenga

Lehenga är ett mer festligt plagg. Den består av en långkjol, en matchande överdel samt en lång sjal som man kan hänga på sidan eller på annat sätt. Jag använder sällan lehenga, oftast gjorde jag det som tonåring. Jag föredrar Sari, men idag finns det något som heter Lehenga Sari och det har numera blivit en favorit. Det är en kombination av båda. Smarta indier :) För mig är Lehenga mer förknippat med bröllop.Plagget kan vara väldigt "sexigt" beroende på hur mycket hud man visar. Ofta visar jag bara ryggen och lite av magen. Men vill man så kan man vara extremt vågad. Jag gillar som sagt "less is more". Så det blir lite hud, inte allt för mycket. Men det är en smak sak. Har man en OMG kropp så varför inte. Men det finns inget värre än tanter som visar för mkt hud. Usch…riktigt tacky enligt mig. Men thats me.Exempel på om man vill visa hudLehenga Sari

Så för alla bengaler som läste, var det kanske inte så intressant (förutom bilderna förstås). Men jag kände bara för att skriva om detta ändå. Det är ändå en stor del av mitt liv.

// Ha det bra vänner. Hoppas det var lite kul af =)Me i en Lehenga Sari som jag satte på lite fel, men det syns väl inte ;)


Första advent = mysfaktor på högsta nivå

Skrivet den 2010-11-28 kl 11:21:53 i kategorin av Jenira
Permalink

Idag är det Söndag och det är en ljust ute pga snön. Jag skall strax kliva ur sängen, men ja känner verkligen för att ta en promenad eller något. Bara man får gå ut lite, jag måste ändå handla mat. Jag firar ju inte första advent på samma sätt som alla andra, men jag älskar hela julkonceptet. Att baka tillsammans och träffas och tända upphemmet nu när det är så mörkt ute. Man mår helt enkelt bra av det. Så jag kommer att hålla i mig dessa traditioner när man får barn. Finns ju massa kul att göra.

Bor du i Uppsala, finns det massa aktiviteter att göra. (Om man vill, annars kan man bara ligga hemma och njuta av alla repriser.)

Annars är det julmarknad vid Saluhallen och Slottet, sedan är det den årliga advents fyrverkerierna 16.30. Som liten brukade jag och mina vänner alltid åka och titta på den. I år tänkte jag göra samma sak. Sedan efter skall jag hem till en vän och fika. 

Minns ni att jag berättade att jag och mina barndomsvänner samlades alla advent och turades om att ha fika. Jag skall träffa dem igen. Det skall bli riktigt kul att höra vad de gör idag. Så idag är den perfekta BAKdagen. 

Recept.nu är min absoluta favorit hemsida. Här finns alla Leilas recept och massa massa annat, man hittar verkligen allt. En annan blogg som B tipsa mig om var: http://kalasgott.blogg.se/ Detta är en ung tjej som är fantastisk duktig på att baka och laga mat.  

Gillar ni Macaones och cupcakes, kolla in hennes hemsida: http://call-me-cupcake.blogspot.com/ Fantastiska bilder och recept för den som vill våga sig på det lite svårare. Jag kollar mest på bilderna och håller mig till Leila.
Därför passar denna blogg mig mer. Hon är expert på att göra fina cupcakes. Tänk om man hade denna talang.
http://blixman.blogg.se/index.html klicka på cupcakes och njut.


Leila bakar, ett av de bästa programmen som finns. Tagen från Google


Så hoppas det blir lite bak idag. Ska se vad jag ska hitta på.

Hörs sen.Manish Arora - Passion

Skrivet den 2010-11-28 kl 02:05:06 i kategorin av Jenira
Permalink

Vilken man han var Manish Arora. Han har en sådan drivkraft jag inte sett hos många människor. Tisdagen den 23:e November trodde jag vara all uppmärksamhet på Lanvin kollektionen, men istället köpte jag inget och fick uppleva ett otroligt bra seminarium. Han gästade kulturhuset i Stockholm.

I salen fanns modebloggare som:

Marcella från Metro (http://marcella.metromode.se/) 
Hon har lagt upp bilder från HM´s vårkollektion. En klänning som JAG MÅSTE HA (60 tal) och en mocka jacka från HM Divided. Min min min. Hela kollektionen är lite 60 tal, vilket jag älskar. Mycket beige och gula/orange nyanser verkar det som. Det feminina raka såg man mycket av. 

Agnes B, Duktig Modebloggerska och Sofie Gulolf, VD för indiska dessutom Karin Winter. 

Jag kan säga att han var fantastisk, men jag kände ändå att Karin och de andra hade lite saker som störde mig. Vissa frågor var för upprepande, då han sa, "As I said before" och vissa saker kändes lite oförberett. Men i helhet var det bra.
Bild från Lisa C's blogg. Bilden från denna kväll.


Manish Arora's kläder har burits av Lady Gaga, M.I.A samt Katy Perry. Han berättade mycket om sin kollektion och sin resa genom Indien till London och Paris fashion week. Karin frågade mycket om vad hans drivkraf var och han berättade att hans arbete var hans passion samt drivkraft. Han var full av energi och väldigt stolt över sina verk samt att vara den första Indiern att slå stort internationellt. Google bilder

Han har gjort många stora samarbeten, bland annat med Nespresso. Jag var förbi bilbiloteksgatan här om dagen och tittade på ett an hans verk. Bilden är tagen från Google och inte Biblioteksgatan. Men det var väldigt coolt.Han berätta även om alla färger som han arbetar med och hur Indier alltid har något att fira och därav klär upp sig mycket. Det stämmer juh mycket väl. Jag fick reda på i veckan att jag skall gå på 11 bröllop nästa år. DET ÄR GALET, men hur kul som helst. Här går vi knappt på ett per år. Så det kommer bli många färgglada event. Så han har en poäng.

För mig är det väldigt kul att klä mig i indiska/bengaliska kläder. Min garderob består i annat fall av svart, beige, grå och marinblå. Detta poängterade även Manish, sedan sa han, om vi skulle våga vara extravaganta, hade vi på oss något helrött. Hihihih så himla sant. Jag känner mig alltid uppklätt i rött.

I alla fall, det var en ära att få lyssna på honom. Jag blev mer driven att nå mitt mål. En fantastisk man som gör fantastiska kläder samt har en talang att skapa kläder som är intressanta samt fascinerande. Jag hoppas jag får chansen att träffa honom igen en dag.Sjukt coola kläder


Ha det G-natt

Snygg i varma kläder

Skrivet den 2010-11-28 kl 00:53:06 i kategorin av Jenira
Permalink

Sitter och trycker i mig massa tomeskum tills jag nu mådde illa. Blä!

Jag kom och tänka på en sak som jag kanske babblat mycket om. Men det är någon som är värt att nämna igen. Ska man bosätta sig i ett land som Sverige, så är det bäst att satsa på vinterkläderna. Har man råd, så kan man även satsa på kvalitet, för detta är nog saker som kostar mer än vanliga inköp och då förväntar man sig även att de skall hålla ett tag.


Jag har länge velat ha en päls jacka. En original kostar nog lite för mycket för mig. Men en tjej på jobbet hade köpt sin på second hand i Paris, helt fantastiskt. Men den var nog äkta, men hon hade varit smart och bytt ut fodret på den och den var så gott som ny. Sjukt fin. En sån här skall jag ha nästa år OM det behövs. Annars så vill jag iaf ha en pälsväst. En av mina "looks" inför våren är detta: (Olivia Palermo, sjukt fab stil, vill och ska ha)En av Olivias bilder som jag fastnat för, speciellt pälsvästen med kavajen. Något som kommer finnas i min garderob i vår/höstJag kan tycka att man ser lite stor ut i en päls, men det är nog lite meningen. Jag har provat någon kompis och kan inte låta bli att känna mig lite lyxig. Men man måste kunna bära upp den också.

Men även om jag inte skall för all framtid på här, så insåg jag att pendla utan bra kläder i detta väder kommer att vara en mardröm och varför komplicera sitt liv. Så jag gick in på blocket för att hitta en boomerang jacka. Men tydligen så tänker alla samma sak. Till slut blev det en Goose, och jag som aldrig velat ha en Goose var tvungen och tänka: Är den fin på mig, kommer jag se stor ut, passar den min stil?Min bästa investering i år. Räddat min vinter

Sen kom den där kalla dagen och jag stod ute i 45 min. Där fick jag mitt svar. Jag investerade i en second hand Goose, och ack det var det bästa jag gjort. Jag kan säga att mina pendlar dagar blivit mycket lyckligare. 
Nu säger jag inte att alla skall gå och köpa en dyr jacka. Men att handla en jacka som man trivs i, även om den kostar lite mer. JAG HATAR ATT FRYSA. Så jag köpte en söt mössa, nya snygga vantar och denna jacka och känner mig inte alls så ful som jag trodde, utan lycklig av att vara varm.

Men en pälsjacka hade varit FAB när man skall på lite finare tillfällen och de är juh så varma. Jag har tom en pälsmössa, den är nästan för varm. Man kan inte ha den inomhus. 


Fattar inte att hon lyckas bära upp denna gigantiska mössa. Min är INTE så stor, men den är fantastisk snygg och varm. Nästan som sagt för varm.

Så investera i bra vinterkläder, för vintern kommer alltid tillbaka och den är lång. Hade jag bott kvar här skulle jag tom investerat i ett par curlingkängor. Inte så sofistikerade för mina kosta ben, men heven att gå i. Att style ute och frysa har jag insett är bara brist på hjärnceller. Ja menar, det är inte så att du skall ha på dig dem på en date. Men till vardags, varför skall man frysa!! För vem är det man fryser? DOCK vad jag (förr) en av dem som ville se bra ut istället för att vara varm, så vem är jag att döma :) 

Men idag tycker jag att modet är anpassat för att man skall se varm och snygg ut. Vill du inte slösa pengar, kolla lite på blocket. Finns hur mycket bra saker som helst för dig som inte vill köpa allt för dyra vinterkläder. Det är klart man tröttnar och då säljer folk dem lite billigare. 

Visst man blir lite enformig på vintern, men som jag säger hela tiden, satsa på olika Acc, halsdukar och mössor och varför inte öronmuffar. Köp en svart 100 % Ull jacka, och piffa upp den lite färg. ( Ska jag säga som alltid har svart eller vit halsduk) Men jag har haft en Röd halsduk, sjukt fint till den starta kappan. En sådan skall jag nog investera i igen.

Det finns en kappa som jag än idag ångrar att jag inte köpte. En röd kappa från Zara. Jag har letat ihjäl mig i tre år efter en fin röd kappa. Men ingen liknar den som jag ville ha. Om jag ändå bara köpt den. Aja...det finns alltid något man vill ha som man inte köpte. Varför köpte jag inte den, ännu finare i verkligheten.Men varm är jag iaf denna vinter och hur bra är inte det :)

Helg på G - Se hur det snöar

Skrivet den 2010-11-27 kl 11:36:36 i kategorin av Jenira
Permalink


Hej mina vänner, nu är det äntligen helg. Vad är bättre än helg, är är på helt superduper humör idag. Med vad som väntar mig, borde jag inte vara så glad. Det är STÄD helg, tvätta kläder, lakan och allt som man kan tänka sig. Damma, stryka u name it. jag måste oxå gå och kolla om varje planta i huset lever. Jag ser redan två stycken som lider så de kommer att bli utbytta mot nya julstjärnor.
Lite kul bild, även om jag är en av dem som gillar att ha kliniskt rent hemma


Visserligen är det kallt ute, men är det inte så himla fint. Jag är juh inte van att se dagsljus, jo det e sant. När jag går hemifrån är det mörkt, när jag lämnar jobbet är det mörkt. SÅ JAG BLIR GLAD av att se lite ljus. Men nu till dagens problem, hur ska jag träna. Jag joggar ju i normalt fall, men jag vet inte. Kommer att bli en snögumma. Men jag vill ändå gå ut, jag behöver ljusterapi.

Jag ska iaf sätta igång dagens alla aktiviteter. De må inte vara så roliga, men sätt på Barbra Streisand (inter personen, en mix låt) på spottyfy eller youtube. Sjukt bra måbra låt. Sen är det bara och ta fram städartiklarna. Jag måste juh även betala alla räkningar, det är nästan värre än att städa. Men its gotta be done.


Igår träffade jag en god vän till mig och vi åt på italiensk restaurang, min mat var iaf fantastisk. Jag uppskattar verkligen kunnig personal. Ägaren var säkert persisk, dock märkte man hur han säkerligen bott i Italien under stora delar av hans liv. Jag kommer tyvär inte ihåg namnet på restaurangen, men den låg på slutet av Malmskillnadsgatan. FAB!

Jag kommer att fortsätta mitt italienska tema för helgen och äta på min abosoluta favorit Vapiano. Jag bara älskar Vappe, hela konseptet. Första gången jag åt var på stureplan, den var rätt ny på den tiden och redan fullsatt. Vilken Sex and the City känsla jag upplevde då. Sen dess har det öppnats på Gamla stan samt senare på min favorit Kungsbron. Den ligger nära stationen för mig som pendlar. Så idag blir det Vappe igen (Tredje gången inom kort tid), jag vet redan vad jag ska äta, jag min favorit, ruccola ravioli, med chili och pinjenötter mmmmmmmmmmmmmmmmmm!! Italiano I love.I love Vappe


Men detta är ikväll, nu ska jag börja dagens städkur. Massor att göra men tänk såhär, man kan inte göra allt på en gång.

"En sak i taget"


Jag måste även berätta om Harry Potter som jag såg häromdagen. Detta är boken som jag inte läst. Men jag ger den tummen upp. Lagom spännande dock lite läskig för barn kanske. Jag hoppade upp två ggr. Men det var kul att inte ha läst boken och inte veta vad som skulle hända. Boken är säkert mycket bättre som alla säger. Men jag gillade iaf filmen. Min pappa gillar Harry Potter spelaren Daniel Radcliffe. Han sa en gång: (På engelska givetvis)

"Var inte orolig, allt ordnar sig"
Saknar min pappa, men snart kommer de hem

OK, då kör vi. Spellistan är i gång, frukosten är i magen och det snöar för fullt. Dock är frågan, skall man lyckas jogga i detta väder? Ni får väl se i mitt nästa inlägg :)
Såhär mycket snö, kan man jogga? Eller ska jag ta en eskimowalk?


Ha en bra dag!!!!!!

//Snögumman

Mode dag det blev 23/11

Skrivet den 2010-11-23 kl 23:09:12 i kategorin av Jenira
Permalink


Hej,
Jag har ingen ork att blogga idag, men jag måste säga att det finns massa och säga om Lanvin dagen samt seminariet med Manish Arora. Vilken fantastisk man, helt underbar måste jag säga. Vilken inspirationskälla. Men vi tar det imorn. 

Ha de

En ny vecka nått sitt slut

Skrivet den 2010-11-21 kl 22:36:00 i kategorin av Jenira
Permalink

Denna vecka kommer bli en kul vecka, jag ser fram emot den. Imorn ska jag på lunchen gå förbi två ställen. Jag sett en jättefin klänning på HM som jag hoppas komma till bra användning, ska gå och pröva den. Jag prövade 34, men jag e ju inte jätte förtjust när det är för tajt, så får se om 36 sitter bättre.

Sen ska jag även förbi NK's julskyltning eftersom vi ändå går förbi där varje dag. Kul och se vad de hittat på i år. 


NK julskyltning tagen från Google

Sen ska jag hinna med en modevisning med fantastiska Manish Arora. Jag kan inte fatta att jag ska få se honom personligen. Det ska bli spännande. Han kommer att hålla modevisningen på kulturhuset. Sen skall det även blir lite Harry Potter, men på något sätt ska jag klämma in Social Network. Vill ju så gärna se den. Vi får se. Det blir säkert bra. Jag återkommer med nyheter om Manish senare under veckan.

Men jag måste berätta om en artikel jag läste. Jag älskar Elle tidningen och har prenumererat på den under flera år. Dock inte detta år så såg jag Zlatans Helena på omslaget och bara var tvungen och köpa den. Hon är så himla media skygg så det var spännande att läsa om hennes liv. Jag gillade verkligen artikeln och fick en helt annan bild av henne. Positivt. Hon verkar vara en stark tjej som inte tar mycket shit av andra. Hon sa två saker som jag kommer att ha i åtanke:

"Man är inte rik förrän man är skuldfri"

"Lyckan och den inre friden får man när man lärt sig att vara nöjd"

Två saker jag kommer att bära med mig i livet. Jag har inte läst ut tidning, brukar ta mig en månad. Just love it. Ser fram emot att börja köpa amerikanska Elle, den är nästan lite bättre. Sen lyckades jag få tag på HM Magazine, mycket bra nummer och GRATIS dessutom. Fånga den om ni går förbi en HM butik. Denna vecka är även det Lanvin, det ska bli kul att få se om det blir någon hysteri. Kanske går förbi lunchen, men de har ju kösystem, som gör att man får vara inne bland produkterna under en viss tid. Men de där solbrillorna hade jag verkligen velat ha. HOPPAS!! Sen hitta jag en sjukt fin ring i tidningen, dock har jag inte sett den i butiken. Säkert slut eller inte kommit in.
Jag fikade hos Lars idag som lånade ut två filmer till mig som jag velat se. En balett trio samt en japansk animerad oscars belönad film som jag velat se otroligt länge men inte haft tiden. Balett är något som fascinerar mig oerhört. Lars ar den som tog med mig under min gymnasieperiod på min första balett "Törnrosa". Jag hade aldrig under 3 timmar upplevt något mer vackert. Det var en upplevelse. Men sen jag var liten fick jag ofta låna balett dvd eller videoband som det var på den tiden. Så får se om denna trio är bra som han rekommenderade. Jag är väldigt sugen att se "nötknäpparen", den har jag enbart sett på videokassett som liten. 

Hoppas ni haft en bra söndag. Gossig och Greys var lika fab som vanligt, dock blev det pilates istället för en springrunda.

Ha det bra...

Söndag is back

Skrivet den 2010-11-21 kl 11:05:13 i kategorin av Jenira
Permalink

OK, nu ska jag ta min lata rumpa upp och jogga och sen ska jag handla yoghurt och göra amerikanska pannkakor. Nerr kommer på fika, så passar på att göra nåt gott. 

Så min söndag:

 • Jogga
 • Amerikanska pannkakor (se recept nedan) Mums
  Nerr kommer på besök • Tanka bilen - Sedan fika hos Lars
 • Hem och mysa och städa och kolla på alla repriser....yeeeey Grays och Gossip girl


Ha en bra söndag.
kramar

Undvika extra kilo - Artikel från MåBra

Skrivet den 2010-11-21 kl 10:52:55 i kategorin av Jenira
Permalink


Jag går alltid upp lite under vintern, vilket inte är hela världen, man täcker ju det med massa kläder och en tjock jacka. Men för att undvika behöva jobba allt för mycket under våren så hittade jag en jättebra artikel i en av mina favvo tidningar: MåBra

http://mabra.com/sa-undviker-du-att-lagga-pa-dig-vinterkilon/

Jag har inte skrivit artikeln själv, utan den är från MåBra's hemsida. Ville bara dela med mig med den med er. Sjukt bra tidning, med massa bra tips och recept.

Artikel från MåBra:
Brukar du lägga på dig några extrakilon under vintern? Det kan lätt bli mindre träning och vardagsmotion i mörkret och kylan. Men det behöver inte vara så. Här har sajten KK.no tagit fram några tips på hur du håller vikten under vintern. Nyckeln är att göra en plan – och att hålla sig till den.


Sätt ihop en plan som är rimlig. Det är lättare att komma iväg på två träningspass i veckan – i stället för att sätta ett högt mål som fyra i veckan. Om du sedan skulle komma iväg någon fler gång i veckan så är ju det bara en bonus!

 • Skriv ner exakt vad du ska träna, när och med vem. Det behöver inte se likadant ut varje vecka, men planeringen för kommande vecka måste vara klar på söndagen. Att ”ta det som det kommer” är ingen bra lösning.
 • Skriv in alla träningspass i din kalender, precis som alla möten och andra aktiviteter. Då kan du inte avboka dem utan vidare.

 • Om något kommer i vägen för träningen, försök att snabbt hitta ett annat datum under samma vecka – och skriv in det i kalendern.

 • Den bästa träningen för hösten och vintern är gruppträning eller att träna med någon bekant. Att ha sällskap i mörkret gör det lättare att ta sig ut på en promenad, och om du är ensam är en ljus träningslokal bättre än att ge sig ut själv i mörkret. ( Jag brukar träna med min bror på helgerna, vi joggar tillsammans och då går tiden mycket snabbare, sen har jag även en pilates video som jag gör 3 ggr i veckan. Nu kan jag hela videon utantill och kollar på mina favorit serier samtidigt som jag tränar)  Träna med kompisar, ett kul sätt att träffas och träna tillsammans.

  Det här är min dröm, jogga vid stranden, medan solen går upp eller ner. FAB!

 • Lägg in delmål i planen. Till exempel: ”När jag har lyckats träna två gånger i veckan under en månad köper jag stövlarna jag vill ha. Efter två månader unnar jag mig en underbar massage…” • Berätta om din plan för familj och vänner. De kan hjälpa dig med stöd och pepp. Du kan också få en extra push av att berätta för andra, genom att du vill visa att du följer planen.

Om du ändå tenderar att hamna i soffan under hösten och vintern, var noga med att soffhäng inte betyder att det är fritt fram för snacks och godis. Rör du på dig mindre måste du dra ner på kalorierna i stället.

Känner du dig begränsad av mörkret? Passa på att gå en promenad på lunchen mär det fortfarande är ljust ute.
Blir du trött under vintern? Tänk på att träningen piggar upp. Du blir inte piggare av att ligga hemma i soffan.
Du behöver inte bege dig till gymmet varje gång. Passa på att njuta av snön genom att bygga snögubbar - eller varför inte ett snöbollskrig med familjen! All rörelse är bra rörelse!

Av: Anna Sundesten

Hoppas den gav något. Jag tycker den var bra skriven.The secret

Skrivet den 2010-11-20 kl 00:20:01 i kategorin av Jenira
Permalink

Det är många som har frågat mig om boken "The secret"

Jag vill inte prata för mycket om den, för jag har kompisar som inte gillat den sedan har jag vänner som bara älskar den. Så det är väldigt olika från person till person. Jag hörde om den på ett Oprah avsnitt. Hon pratade om boken samt filmen som jag inte sett. De har även en hemsida som ni kan gå in på och få lite information. Det var mycket "hype" om boken för några år sen. Nu pratas det inte lika mycket om den.

Hemsida: http://www.thesecret.tv/

Meningen med boken är ganska logisk om man tänker efter, om man vill något i livet så kan man nå det, ingenting är omöjligt. Det gäller väl allt. När man tänker negativt så blir man negativ själv.

Om vi tar ett exempel. Det är kallt ute, innan man går ut, så klagar man hur kallt det är. Sen på väg till bussen så mår man dåligt över vädret och så håller man på i flera månader. Istället så bör man sluta slösa energi på vädret och fokusera sig på mycket annat istället. Genom the secret lär man sig att tänka bort negativ energi och istället hitta möjligheter. Om det är kallt, så ta på dig en extra tröja och mössa så är det kanske skönt att vara ute. Vintern är juh trots allt fin om det är snö ute. Idag gick jag och min vän Jessica hem från jobbet, och all julbelysning vad uppe. Fantastiskt mysigt!

Om man är nere, slutar det med att man lyssnar på deppig musik, men pröva då istället att lyssna på musik som gör en glad. Då kommer man på helt andra tankar. Så ett tips från mig, lyssna inte på deppig musik på morgonen, jag vet att det är skönt. Men lyssnar man på glad musik, så kommer man igång mycket mer på morgonen.

Hur använder jag mig av boken?

Jag använder bland annat i karrären och i det dagliga livet. Jag vet att en dag så kommer jag arbeta med något som får mig att gå upp på morgonen och ståla. Det är mitt mål, det skall främst vara inom mode, management eller marketing, det är där jag är bäst. Jag tror inte att det jobbet som sagt kommer komma flygande till mig, så jag är beredd på att jobba hårt för det. The secret ger mig energi att alltid tänka, jag kommer komma dit, men hur?

Så man får hitta lösningar som gör att man når dit.

2008 köpte jag min lägenhet i Sumpan, en fin liten 1,5:a som jag förälskade mig i. Jag är 100 % säker på att jag fick den för att jag läste boken precis då. Det kom 2 andra bud, men ändå sålde säljaren den billigare till mig. Jag gjorde alla möjliga "secret" övningar varje dag. Så fort jag fick tid, så ställde jag in mig på att lägenheten var min, jag möblerade den i huvudet och sen hittade jag snabbt lösningar för att lösa den ekonomiska biten. Men tror du på det? Det är upp till dig. Den fungerade i alla fall på mig, men lätt är det inte. Mycket lättare att tänka, "jag kommer inte få den" och POFF så e den någon annans.

Ett exempel från boken:

Varje dag på morgonen, ägna dig fem minuter åt att komma på 5 saker som du är tacksam över.

Ex:
Mitt liv
Min familj
Min hälsa
Mina tillgångar och möjligheter
Min frihet

Ha det som en vana, på bussen, på tåget eller någon annanstans där du är själv. Tänk de högt för dig själv. Jag lovar att det är en bra övning. Man tar mycket i livet för givet. Jag gör det också. Men då gäller att stanna och tänka, vad man egentligen har i livet. Jag pratade om detta igår med en vän och blev påmind om en kille som jag satt bredvid på flyget till Bangladesh i sommar. Han var en ung arbetare från Bangladesh. Jag var mycket irriterad på honom eftersom jag hade fördomar mot sådana bengaler. Men efter att han berättat om sitt liv, tänkte jag hur dum jag varit och började tänka på allt man egentligen har och inte uppskattar. Han hade inte hälften så mycket som en själv och han var en sådan glad person.

Det jag har är
möjligheter. Jag alltid trott att jag är begränsad att göra många saker, men jag har möjligheter att bli nåt. Det har denna kille också, men mina möjligheter är så mycket lättare än hans. Jag har ett jobb som ger mig en inkomst och jag bor i ett land som ger mig möjligheten att studera och utvecklas. Jag kan bli vad jag vill, bara jag lägger lite energi på det.

Sedan tacklas jag med i-landsproblem varje dag. Men vem gör inte det, bara man inser och särskiljer i-landsproblem mot riktiga problem.

På hemsidan  finns många historier på personer som upplevt saker genom att tänka som boken. Tror jag på detta? JAG gör det, men det är ingen magi, om man tänker efter, det e fullkomligt logiskt. Det krävs inte ett geni för att lista ut efter ett tag hur man skall göra. Jag försöker alltid tänka. Om man mår dåligt och inte ser något hopp, så kan det bara bli bättre. Imorn är en ny dag där man kan uppleva nya uppleverser. Allt är upp till oss själva.

Ok, läs den eller gör det inte. Det är ditt val :) jag skulle kunna prata om den hela natten.

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9153434234

Kramar från ett fan av "the secret"


Ryck upp dig i under vinterhalvåret

Skrivet den 2010-11-17 kl 23:46:58 i kategorin av Jenira
Permalink

 

Vintern är lång och många timmar om dagen går åt att klaga på hur kallt det är (köp en varmare jacka) och hur mörkt det är ute (gå ut på lunchen).

Jag är en av dem. SKYLDIG!

 

Varje morgon är som att vakna mitt i natten, så gnäller man 5 till 10 min medan man snoozar och sedan fryser man och funderar om man ska inhandla tjocka stora tröjor som och gömma sig i dem. Men efter att ha tvättat ansiktet, satt lite färg på nyllet, sprungit till bussen och tåget och fått i sig lite kaffe så är man igång. Visst, på vägen till jobbet räknar man hur många dagar det är kvar tills fredag och inser att det fortfarande är början på tisdag.

Men det som piggar upp mig är att ha saker att se fram emot. Många känner kanske att de inte är lika aktiv under vinterhalvåret eftersom man inte är ute lika mycket. Men det är dags för en förändring. Vintern är kall men mysig, i alla fall innan nyår.

När du kommer hem, tänd några ljus och sätt på bra musik som får dig på bra humör. Jag brukar ju jogga och då gnäller jag lite extra innan självaste joggingturen, men känslan efteråt är guldvärd. Jag tänkte dela med lite saker som jag tycker om att göra på vintern.

1. Tänd ljus….det är väl det enda som man inte kan göra på sommaren och få samma känsla som på vintern. Jag lovar att det gör stor skillnad. Lägg ett ljus rummet eller varför inte en ljusbricka. MEN GLÖM INTE SLÄCKA DEM INNAN DU SOMNAR! Ett tips är att köpa ett stort doft ljus som man kan ha bredvid sängen, håller jättelänge.

2. Baka baka liten kaka. Baka lussebullar. Är det inte det godaste som finns. Samla ett par vänner och ha en bak kväll. Köp glögg till de som gillar eller något för de som vill ha annat ( eller varm chocklad mums), ta fram ett spel eller hyr en rolig tjejfilm. Har du ingen och baka med, men baka själv och hyr en mysig film själv. Det är lika underbart och kul.3. Snöar det?? Något som jag vill göra när jag får barn är att leka i snön, har du bra kläder så är det väl det roligaste som finns. Men i dagsläget skulle jag nog inte åka pulka själv. MEN det är det bästa som finns. Och göra en liten snölykta som man kan tända.

3. Gå på bio och hitta sedan hitta ett mysigt cafe där du beställer den godaste chailatten eller varm choklad med marsmellows. Diskuttera filmen, man har alltid olika tolkningar.

4. Starta en bokklubb eller matklubb eller något annat kreativt. Det är något som jag har försökt göra i flera år, men inte lyckats. Men har du ett gäng kompisar med samma intressen. Starta en liten bokklubb om du gillar att läsa. Ha träffar om boken hos olika personer i gruppen samtidigt som en av personerna skall bjuda på mat eller fika. Gillar du inte att läsa, ha bara en matklubb en gång i månaden. Då kan man ta olika temamånader osv. Jag tror att om man lyckas så tror jag det är ett roligt koncept. Många tror att man måste vara "tant" för att göra dessa saker. Man behöver juh inte följa detta helt, bara kul att träffas o diskuttera saker, man kommer säkert in på massa annat istället. Matklubben är ett bra sätt för att prova nya maträtter. Jag såg att det fanns ett spel på Ica "halv 8 hos mig". Det är ju mitt favvoprogram (efter greys anatomy).
Kan vara en kul grej att pröva och bedöma varandra.

5. En sak som jag och mina kompisar gjorde som små, var att bjuda varandra på adventsfika. Under 4 veckor så valde vi en varsin söndag att bjuda på hembakta lussebullar, knäck och annat gott. Det var väldigt kul och den sista advent hade vi oftast (om jag minns rätt) julklappsbytning. Om man är flera och inte vill köpa för dyra presenter. Köp en present. Antingen så bestämmer ni redan vid första adventsfika tillfället vem man ska byta med genom att alla får ta en lapp i en korg. Helst ska man inte säga vem man ska köpa till och eller så kan man köpa en present som sedan lottas ut. Det kanske låter komplicerat med det var verkligen jättekul. Så är man ett gäng kompisar, pröva om ni har tid. Man fikar juh inte hela dagen, kanske någon eller några timmar under 4 söndagar. Jättekul.

6. En grej som min kompis Haffa (
http://blaggeur.blogg.se/) börjat med om man inte har tid för fika varje vecka. Det är en årlig julfika. Hon skapar ett event på facebook och bjuder in hennes närmsta vänner och har en gemensam julfika. Det är en jättebra idé och kul sätt att träffas på. Förra året var iaf en hit.

Det finns säkert massa andra tips och dessa kanske var helt självklara. Men vintern kan vara jättemysig och är du en "hater" så spara semestern till vintern och inte sommaren och dra till solen. Det går ju också. Men för alla andra som skall vara kvar. Pyssla och ha olika aktiviterer under helger och kvällar. Det gör vinterhalvåret mycket roligare.

Ha deeeeeNyårslöften eller rättare sagt nyårsmål - rolig aktivitet

Skrivet den 2010-11-17 kl 00:16:31 i kategorin av Jenira
Permalink


Hade du några nyårslöften förra året?

Inte? Börja med de nu! Jag skulle inte kalla det löften, mer mål. Dock ha realistiska mål, du kan inte bara bli miljonär bara såhär (eller vem vet).

De som känner mig väl, vet att jag älskar boken "the secret". Den förändrade mitt liv. Jag kan redan säga nu, boken är inte till för alla. Men den funkade på mig (många kanske uppfattar den som flummig). Det ändrade i alla fall mitt sätt att tänka. Boken handlar om universums dragningskraft, att tänka positivt och alltid ha i åtanke - "vill du så kan du". Men du måste jobba för det, det kommer inte komma flygande. Det handlar om allt i livet. Vill du bli rik? Skaffa dig en utbildning och jobba för det och kanske kommer du på idéer på vägen. Visst kan du vinna på lotto, men då kanske du hinner du bli bankrutt innan dess. Positivt tänkande ger ett bättre liv. Jag har blivit skadad. T. ex. Om jag får ta en längre väg på jobbet och det är kallt, så tänker jag " aja, jag bränner några extra kalorier".Det är inte så lätt att tänka positivt hela tiden. Boken delar med sig övningar som gör det lättare.

Ha flera mål. Det gjode mitt liv lite enklare. Många säger, ta dagen som den kommer. Jag håller med, men jag fungerar bättre genom att ha mål under året. Det ger mig hopp. Men ha realistiska mål.

Så mina nyårslöften förra året lyckades jag bocka av. Ett av dem var att ta körkort och det var juh samma som jag hade året innan dess, men bara för att jag inte klarade den, så ska man inte ge upp. Så jag satte samma mål året efter. Men vad jag brukar göra är att köpa en ny kalender varje år och sen så skriva in vad man vill åtstakomma under året. Vill du inte ha ett mål, ha kvartalsmål eller varför inte månadsmål.

Det behöver juh inte vara: Gå ner 5 kg. Det kan vara. Denna månad skall jag ha sorterat förrådet som ingen har gjort på 6 år. Eller denna månad skall jag lära mig laga en speciell rätt. Använd fantasin. Tror du inte att du har motivationen att fullfölja detta, gör detta med en kompis. Det är ju mycket upp till en själv.

Livet blir vad du gör det till. Det är bara vi själva som har makten att förändra vårt liv.

Jag har inte själv bestämt vilka mina nya nyårslöften skall vara men jag har en liten aning.  Men om ni följer bloggen så får vi veta senare under året :)


Dagens - Söndagsmys

Skrivet den 2010-11-15 kl 00:10:06 i kategorin av Jenira
Permalink

Denna helg har varit mycket aktiv och rolig, man har hunnit med ett och annat och sen har man inte hunnit med en massa andra saker som man hade planerat. Som att tvätta kläder, sy in flera saker osv. Men men..det får bli nästa helg. Men söndagar kan vara förjäkliga eller underbara. Idag hade jag en underbar söndag med min vän.

Vi började dagen på Clarion Hotell Brunch på Norra Bantorget. Jag har ju nämnt innan hur mycket jag älskar hela brunch konceptet. Jag hade varit på detta ställe innan och jag gillar stämningen och maten. Så jag skulle definitivt rekommendera detta ställe. Men det är lite saftigt pris om man jämför med andra ställen. 
Men jag ska tills jag flyttar ha som mission och pröva olika ställen. Nästa vecka skall jag äta brunch på Kung Carls Bakficka. Jag återkommer med review om den då. Jag kan verkligen tipsa om att bruncha med sina vänner istället för att äta middag. Så himla mysigt och perfekt avslappning en förmiddag.

Sen fortsatte vi kvällen mot Sergel och det blev bio med filmen "Due date ". Mys pys helt enkelt. 

Men jag inhandlade något som jag har velat testa länge. En ansiktstvätt som från serien "REN". De fokuserar sig mot mer icke kemikaliska produkter. Så det passar mig som har känslig hud. Jag får se om den är bra. Fick rekommendation via en bra vän.
Så söndagsmys e super tycker jag. Men nästa vecka måste jag bocka av det som man missa. Men brunch varje helg tycker jag :)


Sov gott

Årets nyårsdrama - What to do, What to wear?

Skrivet den 2010-11-14 kl 10:13:53 i kategorin av Jenira
PermalinkWhat to do? What to wear? Det är mitt årliga problem kring nyår. Men i år kommer jag att befinna mig i ett annat land, och fira med "le löve" så då kanske man ändå ska göra något lite utöver det vanliga. För mina nyår ser ungefär likadana ut.


Tänkte tipsa på saker som jag tycker är kul på nyår och saker som är mindre kul:

Gå ut på nyår - En Big No No för me. Och då menar jag gå ut och festa i en klubb med människor man inte känner. Det värsta man kan göra på nyår är att stå med kortklänning och frysa ihjäl i en kö utanför Berns i 50 min. Nej tack. Been there done that. Men de flesta kvällar har de sett ungefär likadana ut. Middagen är jätte trevlig sen när man ska ut så är man "hype" och kön dödar hela stämningen och på slutet av kvällen har man spenderat alldeles för mycket pengar.


Gå ut och äta middag - Detta är något som jag inte har gjort om jag ska vara helt ärlig. Jag har nästan alltid haft middagar hemma eller hos någon annan. Men jag kanske kan tänka mig eftersom vi kanske ska fira nyår i en annan stad och land, så kanske detta är mer ett alternativ för oss. I Sverige så brukar jag inte tycka att det är värt priset, för kvaliteten av maten man blir serverad. 600-1000 kr per person för en tre rätters middag. Jag har inte blivit tillräckligt rik för att uppskatta detta. Men det kanske är annorlunda utomlands. Men det som är kul med att äta ute, är att man kan piffa upp sig lite extra. Det roligaste för mig i sådant fall skulle vara att gå tillsammans ett litet gäng och njuta av maten tillsammans samt boka bord i tid.

Middag hemma - Min absoluta favorit och det jag gjort många år tillbaka. Jag har alltid firat nyår med vänner och alla gånger har vi gjort en lite finare middag hemma. Förra året, ville jag ha lite lugnare nyår, så jag och en liten grupp vänner, lagade mat tillsammans och hade stor fokus på efterrättsbuffén. Helt fab, sen avslutade vi kvällen med singstar.

 

(Tema fest på nyår hade varit kul, hemma fest med tema, som disco eller Hollywoodtema)


Så ofta blir det middag med vänner, sen sluta man kvällen på en hemma fest. Men ett år så kom jag och min vän "Haffa" (
http://blaggeur.blogg.se/) (otrolig underhållande blogg by the way) en jättebra idé. Vi var trötta på samma tema och de året orkade ingen av oss klä upp oss (året innan hade varit en stor hit) så vi hade en tjej pyjamasparty. Alla kom med olika pyjamas och vi var 8 personer men hade mat för säkert 50 personer. Alla hade med sig en maträtt eller en efterrätt och det var en stor hit. Vi åt och körde lekar och hade verkligen jättekul. Det året var vi bara tjejer, så det var lite annorlunda. Ett tips om man är en grupp vänner som vill hitta på något. Maila mig om ni vill ha tips på lekar som vi körde.Bild från Google

I år vet jag inte alls vad jag ska göra, så jag kommer fokusera min energi på min outfit. För nu har jag slappat 2 år på nyår, så i år vill jag va fab fab fab glamor glamor glamor. Jag personligen tycker att oavsett om man är hemma med killen, eller middag hemma med tjejkompisarna osv. så ska man piffa upp sig lite extra på nyår. Man behöver ABSOLUT inte köpa en ny outfit (tänkt kreativitetssjukan). Om man ska vara hemma på nyår med sin kille, ta fram en enkel klänning som legat i garderoben ett tag och piffa upp den med lite extra smink eller ett par snygga örhängen. Ta ett kort tillsammans. Många tänker, ohh man orkar liksom inte. Men jag är säker på att om 20 år så sitter man där med hängpattarna och då kommer man uppskatta titta tillbaka på de unga åren och vad man gjorde 20 år innan. Minnen är bra :)

"Life is nothing but memories"

 

I år vill jag däremot ha en ny klänningen. Men jag tänker inte gå all expensive, så jag redan har köpt ett par dyra skor som jag ska ha. Så jag kommer säkert (om jag känner mig själv) satsa på en svart klänning som man kan ha till flera tillfällen. Och sedan piffa upp med accessoarer eftersom det är min grej i år. Jag tänker nog inte köra röda läppar utan häftiga ögon och en cool håruppsättning.

Eller så tänker jag göra helt tvärtom, köra något i en färg som lyser upp tillvaron. Vi får se, jag har inte bestämt mig. En röd klänning skulle vara häftig eller en grå klänning som Olivia har på en av bilderna lite längre ner i bloggen. Vi får se, jag får återkomma om detta.

Så vad ska du göra och ha på dig och vad ska du göra ?


Så i år känner jag för party party och känna mig riktigt glammig och äta god middag ute med " le löve's" vänner och sen är det ett frågetecken. Han får bestämma, jag ska fokusera mig på outfiten. Men nyår är alltid så "hyped up". Men ändå är jag en av dem, som vill göra något speciellt den dagen. Ligga på soffan kan man göra alla de andra 9 månaderna under vintern. Inte ofta man får en dag där alla vill vara glammiga. Jag tror jag skulle glamma till mig till en middag hemma med killen. Men thats me :) Saker och ting kanske blir annorlunda sen när man har barn, så man ska passa på tycker jag.Ett fint alternativ till nyår :)Den längst ut var finast, enkel med bling bling I likeEller varför inte en guldklänning. Det skulle vara något för ögat. Bilder tagna från Google

Lite enkla tips:

1. Vill du inte köpa nytt (smart) - så ta fram gammalt och använd fantasin och kombinera med nya skor eller accessoarer. Lägg till ett skärp eller en sjal eller en cool håruppsättning eller varför inte ett rött läppstift från Lanvin H&M.

2.Stressa inte upp dig över nyår. Är det ingen som tar tag i saken. Gör det själv. Kolla med vännerna vad de ska göra. Har ingen planer, planera ihop en middag. Samla in 150 kr var och "poff" man kan få en lyxmiddag hemma.

3. Umgås med familjen, om allt kraschar i sista sekund. Alla tillfällen att umgås med familjen är bra tillfällen. Kolla vad familjen skall göra och mys med dem.
Jag tycker inte att man vara ensam på nyår om man inte själv vill det förstås, det är det enda kravet jag har. Sedan skall man bara ha bra människor omkring sig och om man är mig, lite extra lyx. Det är ju trots allt nyår.

//Gott nytt år…hehe…(lite tidigt)


Jättebra länk till mitt förra inlägg - Gå in och läs

Skrivet den 2010-11-12 kl 11:42:00 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag älskar MåBra tidningen. Men detta hamnade i min mailbox och det var ju exakt det jag pratade om. Gå in och kolla och få inspiration. Punkt 10 är bäst. Jag ska krama min bror när jag e kaksugen :)

http://mabra.com/sa-gar-du-ner-i-vikt-utan-att-vara-hungrig/

Jättebra tips! och jag personligen tycker att det fungerar

//Kraam


Lagom träning med regelbunden kost

Skrivet den 2010-11-11 kl 23:29:31 i kategorin av Jenira
Permalink

 


 


Jag älskar frukost och brunch och mat överhuvudtaget. Så som jag nämt tidigare: Jag tränar för att få äta. Men jag märkt hur pass bättre kroppen mår av att bara ha lite mer träning i vardagen. Så det finns inga ursäkter att man inte har tid eller råd att träna. Alla sträckor som man får gå lite extra ses som bonus :)

Min vardag ser ut såhär: Vakna 06.00 gå till jobbet, kommer hem runt 19.00-19.30 ibland 18.30 om jag åker direkt hem från jobbet. När man kommer hem är man trött, hungrig och grinig. Men som sagt, det finns inga ursäkter för att inte träna, men känslan efteråt gör det värt att lida några minuter om dagen. Jag är tyvär inte den som gillar att träna, men när man väl kommer igång är det inte så farligt. Förr när jag tränade på sats med vänner, så kul man hade.

När jag bodde i sthlm, orkade jag (ibland) att vakna en halvtimme innan och träna. Men nu är det nästan omöjligt för mig som är extremt morgon trött. Så det får bli en aktivitet efter jobbet. Men när jag säger att det inte finns ursäkter så menar jag: Om jag ville skulle jag kunna träna på lunchen som många andra. Jag har ju gratis gym på jobbet, men icke sa Nicke. Jag orkar inte släpa med mig kläder och sen duscha och sminka om mig. Nej, det är inte för mig. Så jag kommer hem och sedan gnäller i 15 min samtidigt som träningskläderna åker på och sedan ut och jogga.

Ja det är kallt, men man blir varm efter en stund, och det är lite halt, men det går. Jag springer inte länge på vardagar, kanske 25-30 min. Sen lite längre på helgerna eftersom då kan man springa på dagtid. Sedan om vädret inte tillåter blir det promenader. Det är lika bra och skönt. (mer på helgen)

Pga att jag ska flytta har jag sagt upp mitt gymkort. Så det blir joggning och pilates. Men pilates är det bästa. Det är bara 20 min, 3 ggr i veckan. Sen jogga eller powerwalka några gånger och det räcker för mig. Jag mår bra och kan äta godis (jag älskar lösgodis) på helgerna och god mat. Sen är det alltid regelbunden kost som gäller. Jag tror att det kan gynna mig långsiktigt.

Så vad äter jag då:

Frukost - Jag älskar frukost. Jag vet att det är lite nördigt, men jag längtar till frukost. Jag kan skippa annat men inte frukost. Jag äter inte frukost hemma på vardagar. Jag e juh inte morgonpigg som sagt, så det blir när jag kommer till jobbet. Jag försöker även att variera mig:

 

 • Gröt med massa lättmjölk och kanel och en liten macka
 • Två knäckebrödsmacka med olika pålägg: ost, kalkon och saltgurka eller ost och apelsinmarmelad
 • En grovbrödsmacka med ost och paprika och en liten yogurtshot (de är så goda och bra för min mage)

  Till helgen: Då är det alltid brunch för mig. Jag älskar helg frukost. Man kan liksom ta sin tid och lyxa till det en dag i veckan iaf och äta i lugn och ro.

  Ett tips som jag gjorde häromdagen, tagen från en jättebra blogg:
  http://halsofreak.blogg.se/category/recept-frukostmellis.html Hon har jättebra recept och jättefina bilder om man gillar hälsosam mat och bröd.

 

Jag prövade detta recept i helgen. Supergott och mättande och lite nyttigare.Två portioner:

2 dl yoghurt
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

 

2 msk olja eller smör att steka i
ca 100 g blandade bär
2 msk sirapVispa ihop ägg och yoghurt och tillsätt resterande ingredienser (förutom oljan, bären och sirapen). Hetta upp en nonstickpanna med med lite av ljan och häll i så mycket smet att pannkakorna blir något större än plättar. Grädda pannkakorna tills de svällt och fått fin färg, ca 2-3 minuter på varje sida. Servera dem med bären och ringla över sirap.

Pröva, ni kommer inte att ångra er.

Resten av dagen, blir det ordentlig lunch på jobbet, jag har turen att slippa matlådor eftersom vi har en bra restaurang på jobbet. Sen till middag blir det en lite lättare variant. Jag är för lat för att laga mat till mig själv. Så det blir enklare mackor, yogurt med frukt och mussli eller om jag e duktig: grillad kyckling eller kalkon, med sallad. Jättegott.  Det blir lite lättare på vardagar då jag äter lite mer på helgerna.

Men så ser ofta min vecka ut.

Kramelikram


Hitta kläder för din fina kroppsform

Skrivet den 2010-11-11 kl 22:52:02 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag är hundra på att alla kläder i nästan alla butiker är i första hand anpassade till en lång tjej på 1,75 m och st 32-34.

Nu är jag inte stor själv, men jag är mer 160 och har väldigt korta ben. Även om jag inte är i närheten att vara överviktig, så går jag väldigt snabbt upp 2-4 kg om jag slarvar. Så grejen är att jag tränar för att äta, så enkelt är det! Men jag kommer till det senare.

Så är man 1,70 m och 34 så är det lite lättare att se trendig ut samt om man har mer cash. Men detta är bara i-landsproblem. Modellerna i modetidningar är till för att ge inspiration, inte för att efterliknas. Så när man förstått vad man har för kroppsform är det lättare att shoppa och leta efter rätt kläder.

Trend är en något som man följer för att man vill vara rätt just nu. Men all trend är inte fin trend och inte fin för alla. Modellerna på catwalken kan ofta bära upp och komma undan med det mesta, eftersom de har längden och kroppsformen. Jag kan tycka att mycket av trenden är fint, men kanske inte för mig. En för lång kappa som har en rak form, kommer gömma mina ben samt min midja. Men jag älskar långa kappor, fast varje gång jag prövar blir jag besviken.Bilder tagna från Style.com från en av mina favvo designers Elie Saab. Det här några bilder från höst kollektionen, men den sista bilden är för att visa hur något sånt skulle se ut som ett skämt på mig och många andra. Men hon på bilden kan komma undan och se bra ut i klänningen. 

Kolla JLo, hon har stor rumpa men smal midja och ser alltid till att markera den.
Så, om vi tar mig som exempel:

Jag är kort, så jag gillar högklackat, inte nödvändigtvis jättehöga klackar till vardags, men liten klack får mig att sträcka på ryggen mer så att jag känner mig minst 1 dm längre. Jag har ingen rumpa, men en midja, som jag gillar att markera med tex ett skärp. Sen har jag stora bröst, så jag undviker för stora urringningar. De syns ändå, jag lovar! Men detta är en smak sak. Stora urringningar passar inte mig, men det kanske passar dig.

Mode är individuellt, alla har åsikter om varandra. Bästa kompisar kan tycka att samma tröja är fin och ful. Det finns inga rätt och fel, för i slutändan har alla olika åsikter. Men jobbar man med mode, så ser man ett större utbud av kläder och tänker i andra banor, då är det kanske fel att komma med förra årets spetsskor. Men de finns ju fortfarande ute på markande, så någon modeguru måste ju gilla dem, eller hur? 

Åter till mig, så vad väljer jag för kläder efter min kroppsform:

Klänning klänning klänning
- Får mig att känna mig feminin och med ett par svarta helst tjocka strumpbyxor, så tycker jag benen ser finast ut. Jag känner mig bekväm, fin och magen mår bra =) Perfekt! Klänning med kavaj är en annan favvis. Funkar till jobbet som till fest.

Kavaj - Min bästa vän, de flesta av mina outifts går att piffas upp med en svart kavaj. Till klänningen, till byxorna. En oversize och en mer kroppssydd. Woala….

Tajta byxor med lös tröja - Jag älskar sqin byxor dvs. stuprörsbyxor. De får mina korta ben att se längre ut. Något som jag är dålig på är att lägga upp byxor vilket gör byxorna mycket finare. Dessa kombineras med lösa tröjor i olika former. Blusar och vanliga långärmade.

Jag tål inte tajta byxor med tajta tröjor. Missförstå mig ej, det är superfint. Men min lilla mage, har ett eget liv, så jag skulle aldrig känna mig bekväm. Min mamma hatar mina vida tröjor och tyckler att jag ser gravid ut, men det är hennes smak. Jag gillar att känna mig snygg men bekväm.

Tröjor
- Om jag nu skulle ha lite tajtare tröjor, är det oftast tillsammans med ett par vida byxor eller en kjol som markerar midjan med mer lös i formen.

Jag älskar dock det bekväma modet

Snygg men bekväm det är mitt mode motto

Klassiska tidlösa kläderna är de bästa köpen

Jag älskar svarta mocka skor

Så detta är vad jag tycker passar mig. Så saker som jag inte passar mig som är snygga på andra undviker jag att köpa. Vad man jobbar med eller sysslar med har en stor betydelse hur ens garderob ser ut. När man studerar ville man vara bekväm-snygg på ett helt annat sätt än hur jag vill se ut idag. Så vill ni ha tips, maila mig :) Men jag måste säga, svenska tjejer kan verkligen klä sig. Alla mina kompisar är trendiga och fina. Jag får alltid massa inspiration via mina vänner.

//Kramelikram från svarta mockaskor freaket


Bok Bok Bok - mys mys mys

Skrivet den 2010-11-10 kl 22:35:40 i kategorin av Jenira
Permalink


Att läsa böcker är mysigt, man hamnar i en annan liten värld. Jag läser böcker väldigt sakta (speciellt på engelska), men det är kul, speciellt för mig som pendlar.

Jag tänkte bara tipsa och non-tipsa om tre böcker som jag läst nyligen och några som jag tänkte beställa.

Tummen upp:

LA Candy av Lauren Conrad -  Jag har inte läst ut den än, men än så länge är den bra. Så ska bli kul att följa hela serien då hon skrivit tre stycken.

Elsas mode av Sofie Fahrman - Mycket bättre än vad jag hoppats på. Rolig, lättläst och massa fakta om mode. Är man mode intresserad och gillar tjejböcker, så är denna är fab bok. Handlar om Elsa som är från en småstad och flyttar till Stockholm från NYC. Mycket underhållande! Ser fram emot att läsa Elsas värld som precis kom ut, jag väntar på att den skall komma ut som i pocket form. Men när kommer den? I värsta fall får jag köpa den som bok.

Tummen ner:

Carries diary's av Sex and the city författarna -  Jag måste säga, jag tror jag hade för höga förväntningar. Efter halva boken gav jag upp, det fanns liksom inget som fångade mig. Men kanske beror det på att småflickors liv inte intresserar mig. Men man fick reda på det viktigaste. Vem är hennes familj och sista kapitlet var bra. I mitten började jag skumma mig igenom allt och bla bla bla. Så tyvär, inte tillräckligt spännande för min smak. Men det finns säkert dem som älskar den. Jag hade bara för höga förväntningar för man är ju ett sex and the city fan. Men tyvärr. Jag älskar att läsa om böcker som kvinnor som lider. Vet inte varför, men de är alltid så spännande. Men nu ska jag följa Lauren Conrad ett tag. Såg någon bok om Gucci oxå. Den måste jag läsa.

Har ni några tips på bra böcker?? Kommentera eller maila.

//Godnatt från Godismonstret


Kreativitetssjukan - "Inget att ta på mig-problemet"

Skrivet den 2010-11-10 kl 22:26:42 i kategorin av Jenira
Permalink

Någon gång lite då och då upplever många av oss samma problem

1. Man vaknar upp och skriker i huvudet " JAG HAR INGA KLÄDER!!! "

2. Man har bestämt sig dagen innan vad man ska ha på sig, men så fryser man rumpan av sig och hamnar i situation 1.

3. Man har bestämt sig dagen innan i huvudet vad man ska ha på sig, sen på morgonen när man har en kvart på sig att fixa sig, så ser det förjävligt ut. Så då är man tillbaka till situation 1.


Men det finns en lösning på alla problem, lösningen heter kreativitetssjukan. Brist på kreativitet. Dessa problem gäller väl inte alla, men jag är väldigt petig vad jag har på mig. Så jag har lärt känna mig själv och vägrar att vara den typen som är sen på morgonen p.g.a. att jag inte kände mig fin nog att ta på min en grå tröja tex. Så jag planerar lite i förhand, så hinner man med bussen på morgonen och äta frukost.

Känner du igen dig? Om ja, så har jag lite tips.

Jag planerar alltid dagen innan vad jag ska ha på mig (eftersom vissa måste vakna 6 på morgonen och ingenting är positivt just 06.00), ser till att de är strykta om det behövs. Då går allt mycket smidigare. Men detta är mer för dem som måste vakna tidigt varje dag. Ska du träffa en kompis kl. 10.00 så kanske man inte behöver vara så rutinerad. Så:

 • Innan du går och lägger dig, beroende på vad du ska göra ( tex. Om du ska till jobbet/plugget/ möte/ träffa någon) ta din tid i några minuter natten innan och tänk igenom vad du vill ha på dig och lägg fram det. Så kan man sova några extra minuter istället. (Så stor skillnad på 06.00 och 06.15)

 • Får du "jag har ingenting att ta på mig - problemet" så ängna dig en stund på helgen att sortera dina kläder. Tro mig, du kommer hitta sånt som du totalt hade glömt.

  Ta fram dessa och sortera de i högar, långärmat, kortärmat, kjolar, klänningar osv.
Lägg dina favoriter överst och använd fantasin samtidigt som du sorterar. Föreställ dig och lägg ihop de som passar med vad. Är du extra ambitiös, kan du pröva olika kombinationer, tills du är nöjd. (Lite kul oxå, kan nästan bli en aktivitet med kompisen, så får man även smakråd)

Detta kan resultera till att du faktikst använder kläder som man köper. Finns det plagg som du fortfarande efter 2 år känner, "jag kanske kan ha de någon gång" släng de till Myrorna eller ge bort till en vän. Du kommer inte använda den!


 • Vill du ha inspiration om hur du ska kombinera dina kläder - kolla bloggar. Det finns tusentals bloggar, en blogg för allas smak. Hittar du tjejerna som bär din stil, få inspiration och kombinera dina kläder på liknande sätt. Jag älskar Olivia Palermos stil, mycket dyr stil, men jag älskar hennes stil och kombinationer. Får massor av inspiration från att bara googla hennes namn. Och just för att hon bor i NYC och inte LA, så har hon lite mer höstkläder än t.ex. Lauren. Och just nu ser jag bara en lååååång vinter framför mig. Men man vill ju vara snygg ändå. Man behöver inte ha hela outfiten, men ofta snor jag delar av hennes kläder och köper i en budgetvariant på t.ex. H&M. Det fungerar för mig. • Bilderna kommer från Olivias style blogg samt Olivia Vouge UK


 • Så lär dig mixa och matcha. Köp en "bas" kjol (svart) som sitter perfekt och sen matcha med olika skärp och accessoarer. Ser du en bild på någon som har en snygg outfit. HÄRMA!! Det är ok, du känner inte henne. Sedan gör tex. en klänningar till en top, genom att sätta en kjol över. Det finns så mkt man kan göra. Använd fantasin.
Tycker du fortfarande att det inte är lätt? Maila mig eller fråga vänner om råd. Shoppa inte mer än som behövs om du redan köpt 3 nya toppar samma vecka (det är ett råd som jag själv måste lyda). Maila mig på: jenira83@gmail.com. Jag hjälper dig gärna för att hitta inspiration till vardag eller fest.

Så hamnar du I "jag har ingenting att ta på mig-problemet" Rensa, tänk och lek med kläder. Jag lovar att du kommer bli chockad hur mycket man har. Det är kul med kläder och glöm inte, detta I-landsproblem har alla, miljonär till fattig student. Du är normal :)

Ha de bra vänner :)

//Kreativitets apan


Accessoarer - en detalj som gör hela outfiten

Skrivet den 2010-11-09 kl 20:49:30 i kategorin av Jenira
Permalink

Accessoarer är väl något som kanske alltid varit inne, men det är inte alltid lätt att hitta den rätta balansen. Men det är väldigt individuellt vad man passar i, vad man har för stil osv. Sen kan det krävas lite självförtroende för att bära upp vissa häftiga acc. Men hittar man den rätta balansen är det bara att köra på. 

Min filosofi är:

Stora halsband - (det bästa jag vet) gör hela outfiten, men ha då lite mer nertonade kläder. Oftast har jag mycket svart till vardagen och då kan ett stort halsband sätta liv i hela outfiten. Men då har jag alltid lite mindre örhängen eller inga alls. Annars blir det ofta för mycket för ögat, enligt mig. 

Örhänge - (naken utan) Att sätta på sig örhängen är som att sätta på sig underkläder, något som jag gör per automatik. Inom finansbranschen finns en "tyst" dresscode, så stora örhängen passar inte riktigt in. Så oftast blir det fina pärlörhängen, vilket jag anser är ett klassiskt drag. Men till festen, gillar jag att överdriva lite mer. Men som jag sa innan, Stora örhängen = inget halsband. Eller tvärtom. 

Armband - (dålig på att bära) Jag älskar armband, men det är ofta något jag skippar, då jag sitter med datorn hela dagen. Det slutar alltid med att jag tar av dem. Men till festen är armband ett måste. Nakna armar tillhör min vardag och eftersom jag älskar att lägga lite extra energi till festoutfiten, så är armband ett måste. Jag ska nog satsa lite mer på att köpa mer armband, det är ju så himla fint.


Dessa är några av mina favoriter just nu. Halsband är det som jag är mest inne på. De flesta halsband är från H&M. Men resten är från Oasis, MQ, London och Vila. 

De nya örhängena ser väldigt tunga ut, men de är jätte lätta. De är i samma serie som halsbandet bredvid. Kommer vara superfint till festkläderna. De ser jag fram emot att använda.


// Accessoar lover

Dagens - Chokladchock

Skrivet den 2010-11-09 kl 19:52:13 i kategorin av Jenira
Permalink

Bloggen kommer juh även att handla om mat som är bra och gott osv. Men jag är juh en sötsugen liten monster som inte kan låta bli att njuta lite då och då. Lösgodis kan få alla mina problem att försvinna, för en stund iaf.

Men jag måste tipsa om något som jag gjorde idag. Jag och två kollegor smög till Berns i den fruktansvärda snöstormen, men det var värt det. Jag hade läst på Blondinbellas blogg som bloggade om detta, så vi tänkte varför inte liva upp en tråkig tisdag.

Det var fantastiskt gott. För 95 kr fick man äta hur mkt gott som helst. Om man då även vill äta lunch kan man betala lite till. Men jag lever för efterrätter, så det räckte för mig. Hur nyttigt var då detta, INTE ALLS. Men som sagt, alla andra vardagar är så kontrollerade, så en liten miss gör väl inget :)

Men en supermysig ide om du vill vara lika busiga en vanlig vardag. Dock måste jag varna för chokladchocken. Efter första tallriken är man juh egentligen mätt, men ändå måste man fortsätta eftersom det är en buffé. 

Bilden tagen från Berns.se


Jag tror jag smakade allt som innehöll choklad. Favoriten blev någon form av hjortron/passionsfrukt dessert och vit choklad tryffel mmm.

Vill du kolla på menyn:

http://www.berns.se/extra/tools/parser/?url=/html/parse/offer.html&id=1113&lang=se

//Ha de bra alla dessertmonster

Glömde brillorna

Skrivet den 2010-11-09 kl 12:39:13 i kategorin av Jenira
Permalink

Bilderna är tagna från hm.se. Sen glömde jag juh brillorna. Men de va oxå fab.

Mina Lanvin favvosar

Skrivet den 2010-11-09 kl 12:32:25 i kategorin av Jenira
Permalink
I love H&M och H&M loves Lanvin, men blir det nån Lanvin för mig?

Skrivet den 2010-11-09 kl 12:24:57 i kategorin av Jenira
Permalink

Svar Njaaa!!


Jag måste säga, Lanvin som designer är fantastisk och jag drömmer om den dag jag kommer ha råd att bära hans kläder. Så när jag fick höra att HM skulle samarbeta med denna legend, så lös ögonen upp. DOCK, måste jag säga. Jag kommer nog kanske inte handla något. Priserna är lite för höga för en klänning på H&M. Om jag skulle satsa så skulle det bli en klänning till nyår, men för detta pris kan jag hitta finare klänning på NK som inte halva jordklotet också har.

Men de är mkt mkt fina, speciellt de som är lite beige transparanta ovantill med kristall paljetter, I like. Jag kommer istället att satsa på acc och då menar jag handskarna, solbrillorna samt läppstiften. Den röda är ett måste för mig.

De som känner mig väl, vet att jag inte är så mkt för läppstift men det är något som jag gillat på andra men inte mig själv. Efter några försök, har jag insett vilken fantastisk acc det är. Livar upp hela outfiten. Personligen är jag mer för ögonsmink, men läppar är även fab.

Så Lanvin, jag tror inte jag kommer köa iår, som jag gjorde för ett par Jimmy Choo förra året. Men däremot så kommer jag hålla utkik efter acc och kanske om klänningarna faller på rea senare under åren. Eller man vet aldrig….jag e juh H&M fanatiker så mina inre krafter kanske tar över när jag ser dem live. Men jag kommer inte kriga. Får se om något blir över som man kan pröva :).

Men skulle jag köpa nåt skulle det definitivt vara något av dessa:


Så vad handlar bloggen om? Syftet?

Skrivet den 2010-11-08 kl 23:06:03 i kategorin av Jenira
Permalink

Syftet med bloggen är inte att babbla vad jag gjort idag och vad jag ätit osv. Jag vill dela med mig tankar som finns i mitt huvud varje dag. Bloggens undertext lyder ju - Fashion Outside & Inside.
Vad menar jag med det?

Jo, såhär är det. Mode är mitt liv, jag är ingen trend gud, men det är en drog och en av mina största intressen. Jag blir lycklig av mode och allt som kretsar kring mode. Mode för mig är konst. Enbart genier kan skapa mode, men vi vanliga människor kan lära oss och sedan skapa vår egen lilla modevärld.
Mode är inte bara kläder, det är helheten för mig. Det är allt från hår till smink och till det viktigaste attityden. Utan ett bra självförtroende så kan man oftast inte bära upp de mest fashionabla plaggen. Men mode är även det som finns på INSIDE. Med detta menar jag, vad vi äter och stoppar i oss, påverkar hur vi känner oss och hur vi mår. Vår hud påverkas vad vi äter och huden är det som skall lysa upp kläderna. Visserligen finns det smink för detta, men insidan är det som gör utsidan. Så det är minst lika viktig.
En viktig poäng för mig är: DET handlar inte om att vara smal eller size 0. Det handlar om att hitta mode som passar ens kroppsfigur. Lära känna sin kropp och bära plagg som framhäver ens bästa sidor.
Jag är en kort tjej och har under många år haft komplex för detta och det kanske aldrig kommer gå över. Men det gör att jag alltid kunnat gå i höga skor. Men jag som många andra vill alltid ha det man inte har.
" Om jag var lite längre, så skulle detta vara finare på mig" Men det e allt i mitt huvud. Så därför kommer jag berätta om vad som finns i mina shoppingpåsar som jag anser framhäver mina bästa drag. 
Så vad kom vi fram till?
Bloggen kommer handla om hur man kan se bra ut på utsidan men även på insidan. Alla påverkas av mode, oavsett hur intresserad du är eller inte. Alla vill se någorlunda bra ut, vissa mer än andra. Men kläder måste vi alla ha. Vissa mer praktiska och vissa helt tvärtom. Men det kanske är bra om man kan hitta nån slags balans.
Så i bloggen kommer ni att få se lite av:
 • Shoppingtips
 • Mattips
 • Sminktips
 • Kläder som passar din figur
osv....
Kärlek i kylan
xoxo
Jen
PS. Jag har inte fattat hur man gör mellanslag än.....

Välkommen till min nya blogg!

Skrivet den 2010-11-08 kl 22:35:33 i kategorin av Jenira
Permalink

Hej alla vänner,

Länge har jag tänk att jag ska skapa en blogg, men inte förrän nu har jag orkat sätta mig ner för att äntligen starta denna nya blogg. Jag tror att jag skapade en blogg när jag gick i gymnasiet. Men på den tiden så var det inte många som bloggade.

Idag är bloggen en del av min vardag. Typiska bloggar som inspirerar min vardag är: Frida Fahrman, Blondinbella, Kenza, Kelly Biddle, Angelicas closet, Colorelle, Elin Kling mfl. Dessa är stora bloggare, sen har jag via dessa samt via min bästa vän GOOGLE hittat massa andra roliga bloggar.

Inspiration - det är vad bloggar gör. Man får nya idéer hela tiden och det finns hur många som helst så det tar aldrig slut och den ena är bättre än den andra. Men nu är det dags för mig att se om jag kan inspirera andra i min omgivning. Sen ska jag juh så småning om flytta till USA, så lite kul för vännerna att hålla koll på mina galna tankar.

Så, då e det dags att säga hej till min blogg. Hoppas jag kan inspirera er så som andra bloggar har inspirerat mig.

Kärlek i mängder

xoxo

Jen