Sista dagen

Skrivet den 2011-02-28 kl 15:02:42 i kategorin av Jenira
Permalink

Hej,
Idag e det sista dagen om du vill vinna en biobiljett genom att skriva upp allt som du äter under en vecka.

Lycka till.

OSCAR GALAN 2011 - GLAM GLAM ATTACK

Skrivet den 2011-02-28 kl 11:59:00 i kategorin av Jenira
Permalink

Tänk och bli bjuden på Oscars galan, vilken upplevelse. Jag har en gång i mitt liv varit vaken för att kolla på denna fantastiska gala som sker varje år. Men nu är jag för gammal för att orka vara vaken till kl 6 på morgonen. 

Men jag måste säga att jag är väldigt chockad över hur många av alla kändisar som inte hade fina klänningar. Kanske går de på för många galor så att inspirationen tar slut, men jag personligen tycker att Oscarsgalan skiljer till från de andra galorna då man kan experimentera lite mer klänningarna. Här vill jag se GLAM!

När jag tänker Oscar, så tänker jag minnesvärd, glammig, stilren klänning med häftiga smycken. Hur mycket jag än älskar Lady Gaga, men inga sådana fasoner. Kanske lite tråkigt tänkande. Men varje år ser jag fram emot att se dessa fantatiska prinsess liknande klänningar och blev tyvärr lite besviken. MEN, så klart fanns det vissa som stack ut mer än andra. Jag vill liksom se Glam Glam Glam, en liten fest för ögat helt enkelt. Vad tyckte ni själva?

Sedan har jag valt ut några klänningar som jag själv hade valt till årets gala OM MAN NU SKULLE VARIT BJUDEN SÅ ATT SÄGA. Alla kommer från Elie Saab, min absoluta favorit och jag såg att Mila Kunis bar en fantastik klänning som jag har bland mina favoriter. Bilderna kommer från: www.style.com



Här kommer mina favoriter från Årets Oscarsgala 2011

Anne Hathaway är en av mina favorit ikoner idag, hon har ett fantastiskt utseende och hon (eller hennes stylist) Kan verkligen klä sig. Här i en fantastisk klänning med Valentino.
När jag såg denna bild på Matthew McConaughey fru Camila Alves så fick jag en aha-upplevelse. Jag bara älskar hennes hela outfit från top till tå. Vilken hit även om den är helsvart. Helt klart en favorit. HOT HOT till båda.
Mila Mila Mila, hon har verkligen prickat rätt. Hon har valt en klänning från Elie Saab Couture. Tio plus från mig, hon har även ett fantastiskt utseende men med denna klänning prickade hon helt rätt.
Jag gillar röda klänningar och av alla så var denna en favorit som Sandra Bullock kom in med. Fina Sandra! Klänning från Vera Wang
Jag gillar den här klänning från Chanel, jag vet inte om jag hade valt den till en Oscars men den är väldigt klassig och fin, så tummen upp till Michelle Williams.
Wow Anne, bra val! Jag älskar dekorationen på klänningen, 100 % glam
Åter igen gillar jag klänningen efter som Nude är en av mina favorit färger, men jag tycker tyvärr att Mandy Moore försvinner i den och framhäver inte dens bästa sida. Men klänningen i sig skulle passat bättre på tex Halle Berry.
Åter igen WOW Anne, Glam poäng till dig.
Jag är ju lite hemligt kär i Natalie, denna färg är helt fantastiskt, kanske kunde klänningen varit en aningen längre, MEN jag tror att pga hennes graviditet sm knappt syns så har de valt att inte satsa hellång. Smart Natalie, du får en tia av mig i alla fall.
Den här är bara att die for GLAMCHOCK!
Hilary Swank får en 9:a av mig, klänningen från Gucci är sjukt fin, men det känns som om något fattas. Kanske ett par lite större örhängen. Men annars mycket fin.
Halle Berry är Halle Berry, hon kläs i det mesta, här i en fantastisk Marchesa.

Halee Stienfeld även i Marchesa. Jag gillar den gulliga looken med tanke på hennes unga ålder.


Jennifer Hudson har verkligen gått ner många kg om jag får säga det. Jag gillar inte urringningen på hennes klänning, men jag gillar hur hon ser ut, helheten liksom. Jag måste säga att jag är impornerad över den viktminskning hon har gjort. I USA är hon med i vartenda reklam med Viktväktarna. Well, det har verkligen hjälpt. Hon verkar vara en underbar tjej. 

Året hon var med i Dream Girls
Till Årets gala, FAB Hudson!

Om jag nu fick gå på denna fantastiska gala, vad skulle jag ha på mig? Det skulle givetvis vara Elie Saab, men jag skulle antingen gå för en mer Nude look med ett glammigt inslag eller något rött. Det skulle nog sticka ut lite från mängden.

Jag bara svimmar när jag ser dessa fantastiska kreationer.

Eller kanske denna klänning med en eldig look och eldiga smycken
Om in en klassisk figursydd svart klänning, med sotade ögon och FETA bling örhängen
Eller något rött skulle jag även kunna tänka mig




GLÖM INTE ANTA MIN UTMANING

Skrivet den 2011-02-26 kl 10:52:06 i kategorin av Jenira
Permalink

GLÖM INTE ATT NI FORTFARANDE KAN VARA MED PÅ UTMANINGEN!

Kom igen och banga inte!!!!!

OFF TO GÄVLE

Skrivet den 2011-02-26 kl 10:50:52 i kategorin av Jenira
Permalink

Hej vänner,

Lööööördag!! Nu har jag vaknat tidigt, tränat och ska åka till gävle för att hälsa på min vän Nadia eller Nerr som jag kallar henne. SKa bli kul. 

Lite krig om duschen idag. 

Ha en underbar dag. 



Chic meddelar om Whitney Port + Bikbok

Skrivet den 2011-02-26 kl 02:23:16 i kategorin av Jenira
Permalink

Enda sedan Karl Lagerfeld gjorde sin första designers kollektion med H&M så har det blivit en positiv trend. Jag gillar samarbeten, kanske inte alla, men visst är det kul.

Men det är inte bara H&M som gjort detta, bland annat Kate Moss för Topshop, Narciso Rodriguez för Lindex och nu ska Lindex göra ett samarbete med Stjärnstylisten Rachel Zoe.

Men Bik bok verkar inte vilja halka efter så de har tagit en av mina favorit tjejer. Jag älskar Whitney och hennes serie: The City. (kanske lite för att Olivia Palermo även är med i den)

Jag gillar Whitneys kläder, de e chic och härliga. Ska bli spännande och se vad hon hittar på för Bik Bok, tyvärr såg jag att den kommer släppas i Oktober, men jag får ha mina informatörer visa mig via bilder. Jag fick denna information från Chic.se ( Emelie Cederquist blogg).

Bild från hennes blogg: http://whitneyport.celebuzz.com/


Bild från Mtv.com


ANTA MIN NYA UTMANING VINN BIOBILJETT

Skrivet den 2011-02-25 kl 11:08:09 i kategorin av Jenira
Permalink

Hej Vänner!!

Ording och reda är det bästa jag vet, ok kanske inte bästa, men det är kul i alla fall. Sen så gillar jag att ha kontroll. Jag älskar att ha kontroll äver vad jag stoppar i mig. Jag som alla andra har inte alltid disiplinen på top. Men man kan liksom anstränga sig för att få den kontrollen.

Imorse vaknade jag lite innan 6 och började läsa lite på " French Woman don't get fat". Hon är verkligen rolig. Men jag hann bara skumma igenom den innan jag skulle upp. Jag hann se att hon uppmanade en att under en vecka skriva ner vad man äter. Jag tänkte som alla andra, ja ja jag kommer komma ihåg och så fortsätter jag läsa och hon skriver. " Jag vet vad du tänker, att du kommer komma ihåg, men det är inte själva poängen" Hon säger att det handlar om att våga ta ett papper och en penna och skaffa sig en rutin.

Jag har faktikst prövat detta förut, dock var det att jag skulle skriva ner att jag handlade under en månad. Jag tror att jag tog det för långt, jag orkade bara två dagar.

SÅ JAG VILL ATT NI ALLA SKA ANTA DENNA UTMANING MED MIG. KOM IGEN NU!!!

Kan jag, så kan ni och jag hoppas verkligen att ni gör det. Det blir kul och vi kan väl se om det finns någon poäng. Så:

VECKANS UTMANING: Skriva upp allt man äter under en vecka

Då behövs:

- En anteckningsbok (ex 10 kr HM som jag alltid har i väskan. Har du en filofax eller callender, använd den)
- Penna
- Lite engagemang



Mitt mål är att efter en vecka få in ett mail: Där jag vill höra att någon har klarat att göra detta. Tror ni att det låter lätt. VERKLIGEN INTE! Jag har i alla fall inte lyckats hittils.  
Maila mig senaste Söndag den 6/3 och berätta om du tyckte att det var onödigt eller om du tyckte att det var kul.

Vinnaren får ett Bio presentkort på 100 kr. (Den som jag tycker skriver bäst, eller om det nu är en person så får den personen den skickad till sig, glöm inte skriva  namn och adress)

För att vinna, skicka ett par rader till mig vad du kom fram till oavsett vad det är och en veckodags matlista. OCH FUSKA INTE NU. Det är ju för dig vi gör detta. Kul kul kul, eller hur?

Så börja redan idag som mig, inte imorn. Du kan börja senast på måndag. Skicka ett mail till:

[email protected]

Jag förväntar mig lite engagemang nu!!!  Så kom igen. Hur svårt kan det vara. Nästa vecka kör vi ny utmaning!!

Tex:

Fredag 25/2

- Ett glas vatten med citron
- Rågfras med laktosmjölk
- Banan (höll på svälta när jag kom till jobbet)
- Två knäckebröd med lätt räkost och kalkonskiva
- Ett tuggummi
- En bit läkerol (bara ett, sen tog paketet slut)
- En kopp kaffe

KOM IGEN NU OCH GÖR MIG STOLT!!! SKRIV NER SKRIV NER SKRIV NER..och det måste vara en bra motivering. ENGAGEMANG TJEJER!!

Är det så att du misslyckas, skriv till mig varför du slutade, så kan du även vinna kortet om det är en bra motivering.


Man kan inte alltid vara på top

Skrivet den 2011-02-24 kl 23:49:24 i kategorin av Jenira
Permalink

Idag kände jag mig inte alls glad efter gymmet. Det gick inte alls bra, jag bara var inte på humör och kunde inte få upp motivationen. Min Mp3 spelare var död och jag kan inte springa utan musik och jag va inte på lust för aerobics alls...så jag sprang 15 min och sen gick hem. Gud så dålig man känner sig efter. Men det blir så ibland I guess.

Hemma väntade min bok som äntligen kommit. Ska bli kul och läsa den. Min vän Sara älskar böcker och jag tror att hon skulle gilla den. 

Jag saknar min Boo massor, en sådan här dag skulle det vara mysigt med en kram. Nu ska jag sova och för imorn kommer det bli en bättre dag. Det känner jag på mig. Jag ska träffa Pantea efter jobbet, en kompis från SEB. Ska bli kul och ta igen, vi babblar alltid så mkt när vi ses.

Sen måste jag komma ihåg att gå till apoteket och köpa ett pannband, jobbigt att ha mössa när man har tofs. OCH en sista nyhet, jag hörde att kylan ska gå ner, ÄR DET SANT? Känns som sommar med 0 grader. Hurra!!

Ha de gött

Saknar sommar, Barca och min Boo
VÄRMEEEEEEEE
Miss u Boo



Godaste lunch buffé

Skrivet den 2011-02-24 kl 13:58:15 i kategorin av Jenira
Permalink

Är ni i sthlm stan och vet inte vart ni ska luncha. Gå till Waynes Coffie på sveavägen. Jag vart impad, det var frecht och gott. De har lunch buffé för 89 kr och då ingår kaffe.

Det är libanesisk inspirerad men ändå åt hälsohållet. Ett tips från mig. Jag kommer definitivt att gå tillbaka. Det var mkt folk där, så man får nog inte vara för många.

Gå dit :)
Passade mig som älskar Libanesisk mat


Fantastiska bloggar

Skrivet den 2011-02-23 kl 22:13:31 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag bara fattar inte hur många och fantastiska bloggar det finns. Jag som inte ens börjat läsa internationella bloggar. Bara de svenska är helt fantastiska. Jag kan fastna i timmar med att kolla på alla dessa bak bloggar som finns. Vissa har talanger man bara kan drömma om. 

Men gillar ni bakning som mig, kolla in denna blogg:

http://onecharmingparty.com/

Hon gör en tårta som kanske inte är den nyttigaste eller godaste, men den finaste tårta jag sett innuti. Man blir helt lycklig av att kolla på den. Ska göra något sånt här kul senare när jag får barn. Jag älskar kalas och jag önskar jag kunde få ordna ett. Bara vara planerare, jag vet att jag skulle vara super. Kanske ett framtida projekt.

Bilderna har jag tagit från hennes fantastiska blogg:

http://onecharmingparty.com/2010/09/14/art-gallery-party-rainbow-cake/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+OneCharmingParty+(One+Charming+Party)

Gå in på sidan och hitta fler fantastiska bilder :)


Sen hade hon bilder från hur man gör dessa vackra choklad doppade jordgubbar. Visserligen är det inte så svårt, men kul att se ändå. En gåva för ögat. Jag ska göra det någon gång, definitivt. :)


Vårkläder - Förvirrning

Skrivet den 2011-02-23 kl 21:49:44 i kategorin av Jenira
Permalink

När våren kommer blir jag nästan alltid sjuk. Man tittar ut genom fönstret och ser att solen skiner in i rummet och självklart tar man fram alla de vårkläder som man har lagrat under flera månader. Men problemet är när man kommer ut och känner att luften fortfarande är kall och man nästan önskat att man hade haft kvar finger vantarna. 

När man går runt på stan känner jag ofta mig förvirrad, på ena sidan ser man tjejerna med Goose och fjällräven jackorna och på andra tjejer i ballerina. Det är en tid då alla känns lite förvirrade över vad man ska ta på sig. Man får ju äntligen chans att se snygg ut igen.

Men jag sitter verkligen och tänker hur min vår look skall se ut. Jag har en bild framför mig. Men just nu vill jag bara att det ska bli några plusgrader så att man kan gå utan att frysa om tårna. Då blir jag lycklig. DÅ kanske jag slipper min Goose och kan ha en tjocktröja under min kappa. 

Jag är en såndär som fryser hela tiden, så att frysa ihjäl är plågsamt för mig. Vissa tål mer kyla än andra, det ser man tydligt och klart på stan. Jag önskar att jag hade den förmågan att inte bli sjuk och kunna se lite mer mänsklig ut.

Idag klickade jag hem en svart långkjol från H&M, den var på rea 74 kr och jag ser framför mig, denna slappa kjol med ett vitt löst linne och en söt jeans jacka. Vi får inte glömma Rayban glasögonen. Ohh den dagen.....
(eller så blir det totalt fult, vad vet jag :) hihi )

Idag hade jag på mig något som jag verkligen gillar. Jag är inte så rockig av mig. Men en stil som jag älskar, är att blanda in lite rock vs dandy. Då får jag ändå fram det kvinnliga. Om jag har en rockig top skulle jag kombinera den med spetsiga pumps eller stövletter. Idag hade jag på mig en tröja från forever 21, den var inte så favorit när jag kom hem, men med en svart pennkjol och svarta mocka stövletter. Tadaaa....I like :)

Jag har en vision...




Guess produkter

Skrivet den 2011-02-23 kl 21:33:20 i kategorin av Jenira
Permalink

Hej,

Jag har fyra produkter från Guess som min kompis vill bli av med. Hon har sagt att de är knappt använda Om det är någon som är intresserad. Maila mig på: [email protected]

Väskor: 800 kr st (Ord pris ca 2000 kr)
Klockor: 1000 kr (Ord pris ca 2300 kr)

Hoppas att någon får nytta av dessa produkter. 


Guess saker

Skrivet den 2011-02-23 kl 09:22:48 i kategorin av Jenira
Permalink

Hej,

Är ni intresserade av att köpa Guess produkter till ett lite billigare pris, men även vanliga väskor för 200 kr. Väskorna är nya och väldigt oanvända. De kommer att säljas för 800 kr och det finns två klockor för 1000 kr st. Ord pris ca 2300 kr.

Jag kommer att lägga ut bilder ikväll. Det kommer att finnas 2 st klockor och två st Guess väskor samt en vanlig väska för 200 kr. Helt oanvänd ord. pris 500 kr. 

Det blir först till kvar. Produkterna passar de som gillar lite mer "bling bling". Hoppas att det är något som ni gillar. Nästa vecka kommer hon att ge mig bilder på fler vanliga väskor. 

Kramis 

Missa inte stylisterna

Skrivet den 2011-02-22 kl 22:25:38 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag älskar att kolla på styling, har du det också som intresse. Missa då inte stylisterna på kanal 5 play. Låter som om jag gör reklam, men jag tror inte Frida och Sofie Fahrman läser denna blogg hehe. Dock gillar jag programmet, man kan lära sig massor. Jag önskar jag fick höra vad de lärde sig i klassrummet.

http://www.kanal5play.se/program/stylisterna?gclid=CMzI0YjZnKcCFZG-zAodbDXIbg



Stirrade på en tjejs rumpa idag

Skrivet den 2011-02-22 kl 22:21:04 i kategorin av Jenira
Permalink

Idag när jag var på friskis, så kom det in en tjej med shit snygga jeans. Jag är i desperat behöv av nya fina och bekväma jeans. Jag hatar dock att köpa jeans. Men jag bestämde mig för att glo tills jag såg vad det var för märke, men tyvärr är jag blind och jag såg bara att det stog Nudie på hennes rumpa, men det var verkligen smått. Men jag har för mig att Nudie är herr jeans, eller har jag fel? Vad kan det ha stått?

Är det någon som kan tipsa mig vart man kan köpa bra jeans för korta människor?

Sen är jag på jakt efter den perfekta röda blazern, men den som jag trodde jag skulle köpa från Zara var ju alldeles för stor, vilken besvikelse. Jag tror jag samlar på blazer, jag ska ta kort någon dag och lägga upp de som jag har hemma. Jag bara älskar detta plagg. 

Sedan kommer jag att investera i två basplagg, en svart och en vit kortärmad tröja som är lite lös på magen som man kan ha under dessa kavajer. Jag har inte hittat någon som jag gillar än. Jag vill att det skall vara bra material som håller, så jag slipper köpa nya hela tiden, eller som förstörs i tvätten.

Imorn kommer jag att lägga upp bilder från min kompis garderob, hon vill nämligen sälja lite saker, så vi får se vad hon skickar till mig. Hoppas det är något som kan vara nytta för någon annan. 

Ha de gött, ska läsa tidningen och sova. Puss på pannan :)

Shit snygg på bild, men inte fin på mig
Jag vet inte vad jag tyckte om denna, färgen gillar jag stark! Men jag var lite osäker hur den satt på.
En investering, men jag vill helst inte ha bommull.
Vill ha en väska i denna färg, denna var super, dock inte billig. Men skulle passa i vår.
VARFÖR ÄR DET SÅ SVÅRT ATT HITTA JEANS I MIN STORLEK?
Jag gillar denna, lite tant men ändå modern, passar mig perfekt! :)

Hurra hurra hurra....

Skrivet den 2011-02-21 kl 23:57:46 i kategorin av Jenira
Permalink

För det är ingen vanlig dag, för det e pappas födelsedag, hurra hurra hurra. Ja, idag är det en speciell dag, både i Bangladesh historia men även i mitt liv. Min käre far fyller 56 år. Så jag fira självklart detta med litet mini kalas hemma hos oss. Jag vart lite stressad då jag skulle möte upp pappa efter jobbet och så åkte vi till gränby centrum där han fick välja de skor han hade önskat sig. Jag ville ge något som han verkligen vill ha och han har länge velat ha ett par bra skor, så då fick han välja ut dessa själv, jag är tyvärr kass på att köpa present till killar.

Sen försökte jag göra en tårta. Detta är mitt klassiska tårtrecept. Ni kanske tycker att den låter för enkel, men man ska verkligen inte underskatta enkelheten. Komplicerat behöver inte alltid vara bättre. 

Jag lärde mig detta recept när jag var student och inte hade råd att köpa dyra tårtor. Men jag var på besök hos en vännina och hon gjorde denna enkla tårta. Jag vart verkligen chockad hur enkelt det var att göra tårtan, man tror nästan att det finns mer ingredienser än det som finns i tårtan. 

Den här versionen som jag gjorde idag hade jag aldrig smakat förr, men min pappa och mamma gillar syrliga tårtor mer än chokladtårtor som jag själv gillar. 

I dagens Tårta:
  • 1 st tårtbotten
  • Citron fromage
  • Ett litet paket grädde
  • Frukter till garnering (jag hade hallon mellan ett lager ovanpå fromagen)
Det är allt. Du vispar fromagen och ställer den i kylen och sen grädden och sen lägger du två lager frogage och jag la hallon i en. Lägger på översta lagret och täcker den med grädde. Sedan garnerar man med valfri frukt. Jag brukar alltid ha Jordgubbar, men de hade blivit förstörda, så jag fick improvisera det som fanns hemma.

Detta är första gången jag prövar citronfromage. Jag kan säga att jag alltid annars använder chockladfromage och sedan kan man lägga in dajmbitar i. Så himla gott. 

Det är den lättaste med den godaste tårtan. Jag lovar, att ni inte kommer bli besvikna. Ett tips från mig som kommer uppskattas. Mina kräsna föräldrar älskade den, så det var lite kul :)

Helt ok, inte ett av mina finaste verk. Men jag gjorde denna på 15 min, så den får G.
Den bengaliska matar traditionen måste finnas!!
Pappas present :)

Kulturell Söndag med Lars

Skrivet den 2011-02-20 kl 23:03:46 i kategorin av Jenira
Permalink

Med tanke på att jag har vilat hela helgen så var det ganska skönt att komma ut idag. Det var en kall dag, men jag behövde få lite frisk luft. Det var en mysig söndag med Lars. Vi åkte spårvagn till nordiska museét och jag hade aldrig tänkt på hur stort det var där inne. 

Jag tycker att det är trist att jag missar alla dessa bra föreställningar. Lars frågade mig varför jag bara inte gick på dessa utställningar själv. Jag har inte kommit dit än (det här med att trivas att gå runt själv), men jag skall verkligen börja. Är man mobbad om man går på sånt själv?

Utomlands kan jag tänka mig vandra runt själv, utan några problem, men i sthlm, not so much. Men jag gillade verkligen utställningen. Vi hann äta en god lunch samt se hela modemakt. En sak som var kul var den sovande bruden. Jag skulle aldrig kunna tänka mig en svensk brud med så mycket smycken, så bengaliskt av henne. Men det var tydligen vanligt på 1700-talet. 

Sen på 1800-talets mitt så var det status för männen att ha en röd klack, jag kunde inte låta bli att tänkte Christan Louboutin. Det är lite status för mig ett par äkta klack med röd sula. I'll get there soon.

Mandy alltid kallat mig dandy, så jag var ju tvingen att se utställningen Dandy. Men dandy är förknippat med den välklädda mannen, fick jag lära mig en dag. Han följer inte trender, men klär sig alltid perfekt och ofta är det folk som följer hans stil. Kanske inte så mycket jag, men kul och få en definition på ordet. 

Jag hann även se män i baddräkt, den var rätt tråkig men dockskåpen gillade jag, hade ett litet dockskåp som liten. Dock tyckte jag det kändes trist att se en utställning om sopor, nej tack, det är väl bara att besöka vårt soprum.

Nu är jaf så himla trött och pappa fyller år imorn, så jag måste gå hem tidigt för att baka tårtan som vi aldrig gjorde i helgen. Ha de gött!

Nordiska museét
Hon ser ju ut som en bengal med alla smycken
Meningen var att han skulle ta kort på mig och Gustav Wasa, men det blev bara på mig :)
Gustav Wasa
Orkade inte se denna utställning om sopor
Jag introducerade Macarons för Lars. Espresson var super, I LOVE KAFFE
Världen vackraste Stockholm
Min vän Lars

En lugn men aktiv lördag

Skrivet den 2011-02-19 kl 22:41:49 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag hade ju tänkt att göra macarons idag, men jag fattar inte, tiden går så himla fort. Jag vaknade tidigt idag för att göra brunch till min familj, det vart jättebra. Det enda problemet är att det var Cricket match mellan Bangladesh vs Indien så min pappa kunde inte tänka på något annat än det. Min mamma kan inte sitta still och min bror skulle på träning. Så jag satt där med min kopp kaffe och DN och mysade medan solen sken in genom fönstret. I bakgrunden lyssnade jag på Anoushka Shankar (en Indisk sitarspelare vars pappa Ravi Shankar är mycket känd och halv syster till Norah Jones, de är väldigt lika). Jag såg henne när hon kom till Sverige och blev förälskad i hennes musik. 


Det var väldigt härligt och avkopplande. Visst, nu tycker ni, VILKEN TANT. Men jag är en liten tant. Sen blev jag på städhumör och fick för mig att städa mammas lådor. Min mamma samlar på recept, fråga mig inte varför. Hon har en låda här hemma där hon klipper ut recept. Hon säger alltid: den här kakan eller rätten ska jag göra, men jag kan säga att jag aldrig ätit något utav dessa recept. Men det var kul att titta igenom alla recept från 90-talet. 

Jag sortera alla och la in dessa i en pärm, som jag bestämde mig för att ta med till USA. Sen blev det gymmet och så köpte jag mig ett paket Hallomi som blev dagens middag. Jag måste säga att jag blivit påverkad av hur man ska lägga upp maten. Lite fint var det, eller hur?

Omgång 1
Omgång 2
Kaffe med en bit mörk chokad, sååå himla gott
De påstår att tjejen i röd är en man, jobbigt nog ser hon ut som en man, men tänk om hon inte är det, jobbigt att anklaga någon för det.
Alla dessa gick in i en pärm
Min fina middag: Bulgul med rödlök och körsbärstomater. Avocado och grillad Hallomi och Stark Aivar.


Min pappa frågade idag:

- Vart ska du?
- Ingenstans
- Vad ska du göra?
- Kolla på melodifestivalen eller film.
- Vart?
- Hemma.
- Med vem?
- Själv
- Helt själv?

Ja, som ni märker så har de inte vant sig med mitt tantliv, för några år sen skulle jag nog aldrig sitta hemma en hel helg. Men Vadå, jag haft en jobbig vecka så det är lite skönt. Man får liksom pyssla om sig själv, jag hann till och med ge en ansiktsmask. 

Aja, imorn blir det Sthlm och Nordiska museét. Jag har ju velat se utställningen Modemakt men inte hittat någon att gå med, så vem skulle vara bättre än min vän Lars, han har varit som en svensk farbror till mig och är väldigt nära min familj. Så han nappade direkt, så det ska bli kul. Jag har faktiskt aldrig varit på Nordiska, så det ska bli kul. Det är faktikst med Lars som lyckats se de flesta museér i Sthlm. Han är att stort fan av Östasiatiska, så där har vi varit några gånger. 

Jag tänker vad jag ska ha på mig för att vara snygg, men varm. Jag borde köpt typ raggsocker eller nåt, jag ville ha svarta men hitta bara gråa. Kanske ska pröva ha 3 par strumpor i mina boots, jag vill så gärna inte ha mina Uggs, jag känner mig som en mupp. Jag vill ju vara lite fin, jag tänkte köra stilen "softsnygg" som är min absoluta favvo stil.

Softsnygg är ett uttryck jag och min kompis Karine alltid använde. Det ska liksom vara snyggt men ändå bekvämt, min absoluta favorit stil. Helst stilrent med slipade kanter, lite genomtänkt fast det skall inte synas. Man ska se ut som om man inte brydde sig, men egentligen har man ju lagt ner lika mycket tid som i andra fall. Jag gillar Sofie Fahrmans softa stil som hon har och hon lägger alltid till en extra detalj på något kvinnligt. Hon blandar soft med tex klack.

Gillar klänningar som är bekväma men snygga
Det här är väldigt jag. Något som jag skulle bära, speciellt detaljen med de svarta pumpsen.
Älskar den här stilen fullkomlig. En härlig träffa kompisarna outfit, men klacken gör att man ändå känner sig upp piffad.


Jag hitta ett par jeans som jag ska pröva tänkte jag. Jag gillar att dessa jeans kommit tillbaka, lite högre i midjan, jag tror att mina ben skulle se långa ut. Så dessa ska jag def. pröva. Kommer vara snygga i vår med en tajt eller lös blus och markerande skäp. 


Nu ska jag sluta babbla och sätta på filmen. Ha det gött vänner.



Fredagsmys

Skrivet den 2011-02-18 kl 22:03:06 i kategorin av Jenira
Permalink

Fredags mys är på gång, jag köpt lösgodis (som jag redan lyckats äta upp) och hyrt filmen Dear John som jag velat se länge. Så jag ville bara passa på och önska en mysig fredag. Jag har även köpt ingredienser till världens lättaste tårta som jag ska baka imorn till min far som fyller år på måndag. Men min mor, bror och jag vill fira honom imorn. Vi tänkte göra brunch och amerikanska pannkakor och sen ska han få välja ett par nya skor.

Den här tårtan gjorde jag alltid förr, men jag har bytt ut chocklad fromagen till citronfromage. Vi får se om den blir äcklig eller god. 

Jag fick även massage på jobbet idag, jag måste erkänna att det gjorde mest ont. Men mot slutet så började det blir skönt igen. Men jag kommer definitivt att göra om det. Men mitt smink blev helt kaos. Jag såg ut som ett miffo de sista timmarna på jobbet.

Nu ska jag mysa med Dear John. Ciao


Klänningarna från idag som jag vill ha

Skrivet den 2011-02-17 kl 22:42:11 i kategorin av Jenira
Permalink

Denna klänning kanske inte ser så märkvärdig ut, men den var väldigt fin på, utan och med skärp.

Detta är en investering, man kan inte ha tillräckligt många bra svarta basklänningar. Jag älskar 3/4 ärmen och den flickiga modellen. Finns en längre variant utan axeldetaljerna, men jag gillar längden på denna.

French Woman don't get fat

Skrivet den 2011-02-17 kl 22:31:24 i kategorin av Jenira
Permalink

Vilken jobbig hemresa från jobbet, jag orkar inte med detta pendlande och stående på perongen. Jag nådde min gräns när jag väl hade kommit till uppsala. Jag började nästan grina och jag grinar aldrig. Men mina fötter klarade inte mer. Nu bara ligger jag och skakar. Men jag är i alla fall hemma i värmen. Så man får vara tacksam för stunden. 

Nu till något mycket roligare. Min gamla kollega Stephanie presentera mig för boken "French women don't get fat". Hon berättade lite om den, så innan jag bestämde mig för att beställa den så googlade jag lite på den och hitta en fantastisk hemsida. 

Jag är helt fast. Hon är ju så himla rolig. Den är skriven av Mireille Guiliano som under många år var VD för Champagne Veuve Clicquo. Hon har skrivit denna bok som jag bara längtar till att läsa. Men jag hann läsa en massa på hennes fantastiska hemsida. Jag vet, jag är förtrollad. De som känner mig väl vet att jag är besatt av mat och hälsa. Men jag försöker hitta någon slags balans. På senare tid har jag märkt att nu är jag i min bästa form, men samtidigt äter jag som mest nu. Jag äter frukost, lunch, mellanmål, och en middag. När allt är regelbundet så har jag lyckats hålla mig rätt stabil. Men, det var något som fattades och min käre vän Stephanie visade mig denna fantastiska kvinna. 

Hennes filosofi är enkel, hon är trött på dumma dieter som inte leder någonstans än ångest och förlust för mat med bra kvalité. Så logiken är enkel, unna dig bra kvalitets mat, men till mindre portioner. Det handlar lite om prioriteringar. Hon skriver att man kan få allt, men det gäller att dela upp det så att man inte äter allt på en gång. Jag kan säkert skriva en bok om bara det jag har läst. Men det handlar om kvalitet och inte kvantitet. Hon har bott i USA i flera år, då hon jämför med hur amerikaner äter alldeles för stora portioner. 

Hon nämner att man ska unna sig en bit chocklad och äta en bit bröd, men då kanske man ska skippa brödbiten på kvällen osv. MEN jag fastna inte BARA för detta, utan i humorn i hur hon skriver. Hon är så himla rolig och man känner verkligen igen sig. I alla fall jag som älskar mat och brinner för bra mat. 

Jag längtar att få läsa hela boken och tror inte att boken passar alla. Det är en livsstil att unna sig kvalitetsmat och hon är lite emot storhandla osv. Men man behöver ju inte följa den ordagrant, man kan ha boken som en inspirationskälla. Men är man matälskare men ändå vill leva ett hälsosamt liv så ska man nog läsa denna bok. Så kan man unna sig en chockladbit till kaffet eller ta en bit av bullen på fredagsfikat. Man behöver ju inte äta hela bullen, bara en bit. Hon skriver hur hjärnan funkar i sådana här sammanhang. Jag tror att boken skulle passa några av mina vänner, så därför väljer jag att skriva om den idag. (Bild från hemsidan)


Mat är life och det handlar om att njuta av den, inte glufsa i sig. Hon skriver även om andra saker än mat. Men så långt har jag inte kommit. EN INSPIRATIONS KÄLLA HELT ENHELT.

Tack Steffy :)

Boken finns på Adlibris eller läs på hemsidan samt bokens roliga hemsida om man inte vill beställa den:

http://mireilleguiliano.com/

eller bokens hemsida:

http://frenchwomendontgetfat.com/ (REKOMMENDERAR!!! finns massa bra recept och råd, hur man kan leva ett liv med mat med bra kvalité osv.)

Bild från Adlibris 107 kr




På väg hem lyckdes jag gå förbi Zara, varför gjorde jag det? Jag hittade bara hundra fantastiska saker som jag INTE borde köpa, men en klänning som inte var för dyr kommer jag att gå och kolla på igen. Sen prövade jag vissa av de klädesplagg som jag bloggade om. Vissa var fina, men jag la tillbaka alla dem. Ska betala en dyr läkarundersökning på tisdag, måste vara lite smart oxå. Ville typ ha allt i butiken.

Imorn är det fredag. TACK GODE GUD!


Orance pants och biobesök

Skrivet den 2011-02-16 kl 21:58:48 i kategorin av Jenira
Permalink

Min Astma håller på döda mig och det hjälper inte för att jag är så himla irriterad idag. Jag har mina anledningar. Men vet ni vad jag försöker göra då, använda den energin, sätta på Swedish House Maffia, HÖGT i mitt öra och fantiserar om hur FRAMGÅNGSRIK jag ska bli när jag blir "stor". 

Det e sagt, jag vet inte hur, men jag ska bli det. Jag har för mycket energi och tid i mina händer, jag vill kunna använda de till någon nytta. One day, säger jag bara.....

Sen läste jag om hur oranga byxor kommit tillbaka in i modet. Jag personligen tycker att orange är en fantastisk färg, men jag skulle aldrig kunna bära upp färgen och det finns en anledning. Min första skoldag i årskurs 7. Jag och mina två bästa vänner hade likadana oranga byxor som vi hade köpt på JC och vi gick alla på rak och kände oss så snygga. Ja, det var tyvärr ingen annan i skolan som hade oranga byxor, så det var den enda dagen jag hade dem. Men jag kommer minnas de oranga byxorna för alltid. Hur mycket jag kämpade och tjatade på mamma om dessa oranga byxor och nu är de tillbaka och tillgängliga på Zara. Nej, jag kommer inte köpa dem, så trendig är jag inte. Men jag tyckte det var lite kul :)

Shit snyggt på henne

Bara genom att blogga försvann lite av min irriterande energi. Känns genast bättre, så jag ska unna min sista timma att titta på halv 8 hos mig.

Ohh jag höll på glömma, jag var juh på bio idag och såg Love and other drugs. Jag gillade den, väldigt gulligt par må jag säga. Det var många kärleksscener men en touch of mjukhet i det hela. Jag gillade den. Dock var det en massa snorungar som störde under filmen. Jag sa till dem en gång, men det verkade inte hjälpa. Varför finns det ingen vakt som kan kasta ut såna typer?

Nästa vecka vill jag se 127 hours. Någon som sett den? Bra?Hört att AR Rahman gjort musiken. Han e ju min favvo!

Tummen upp ;)
Bra? Dålig?



Mina black - Swan Ögon

Skrivet den 2011-02-16 kl 11:35:30 i kategorin av Jenira
Permalink

Så här ser mina ögon ut varje vardags morgon. Jag ser läskig ut och detta utav att jag somnar en timme senare än vad jag ska. Så lägger jag mig 11 så är det ok, men lägger jag mig 12 då blir det horror ögon på morgonen :)


Såhär såg jag ut imorse


Kommentera gärna om ni tycker något :)

Skrivet den 2011-02-15 kl 23:36:46 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag älskar kommentarer, och jag vet ju inte om man ens har några läsare, men om det är så att ni gillar eller ogillar något, kommentera gärna. Bara kul för mig och se vad ni tycker och tänker. 

Puss på er alla :)

Hitta en kulig länk - Cupcakes Sthlm

Skrivet den 2011-02-15 kl 23:33:41 i kategorin av Jenira
Permalink



Jag glufsa i mig alla...
Halv 8 hos mig maraton med morgon te
Nigella gör mig sällskap till lunch
Dricker ni inte Grönt te, gör det nu. Jag har haft svårt och hitta ett som är gott, men denna gillade jag verkligen. Grön te är bra för hälsan och kan hjälpa viktnergången.


Kolla vad jag hittade på en annan tjejs blogg. En sida som påminner lite om det jag brukar skicka till USA. En Cupcakes butik i Sthlm, jag fattar inte varför man själv inte öppnade en sådan. Det är ju en sådan himla trend och dessa är inte sådär jätte komplicerade som vissa kan vara. 

Men de har Cup- cakes - gram, lite kul grej om man inte vill skicka blommor. Jag skulle bli glad om jag fick något sådant i alla fall. Skulle inte du?

Kolla in länken:
http://www.cupcakesthlm.se/pages/event

Bilder från hemsidan



Hemma idag med min MacBook

Skrivet den 2011-02-15 kl 13:34:25 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag mådde inte så himla bra i morse så jag bestämde mig för att stanna hemma. Jag är inte så mycket för att vara sjuk, tycker att det är så fruktansvärt tråkigt, men ibland måste man bara helt enkelt.

Men jag har unnat mig alla program via kanal 5 play och tv 4, är det inte underbart att de finns. Jag började med att ta igen alla stylisterna programmen som Frida och Sofie Fahrman har. Jag tycker att de är roliga, men stör mig på en och en annan karaktär. Som Viktoria, jag har lite svårt för människor som vill vara med i häftiga tävlingsprogram och sedan inte ta kan lite stress. Det här är ett program jag själv skulle vilja söka till och dessa människor får chansen och verkar inte bry sig alls. Tråkigt tycker jag. Man vill ju se lite engagemang av dessa människor. 

Stylist skulle nog vara ett yrke som skulle passa mig, men jag vet inte. Jag tror jag gillar den här stressfaktorn som de får gå igenom. Det ger mig någon slags adrenalin. 

Men idag har jag unnat mig detta och sedan reprisen från Masterchef, som är otroligt spännande och samt gårdagens avsnitt från Halv 8 hos mig. Jag hade så gärna velat göra detta med mina vänner, men det är svårt och få våra scheman att passa ihop. 

Sist men inte minst så kollade jag på det nya avsnitttet med Nigella. Ohh Nigella vad jag är förälskad i dig. Jag skulle vilja ärva hennes passion för matlagning. Om det är något som hon inte är, så är det hälsosam, men man struntar liksom i det. Man blir bara så himla glad av att se henne och i det nya avsnittet som du kan se på TV 4 play så gör hon två fantastiska rätter och en otrolig efterrätt och alla recepten verkar så himla enkla. Detssa ska jag göra någongång snart har jag bestämt mig.

http://www.tv4play.se/hem_och_fritid/nigellas_kitchen?title=nigellas_kitchen_del_5&videoid=1223064

Hon är FAB!





Det är något magiskt med våren...Längtar

Skrivet den 2011-02-14 kl 21:29:52 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag bara längtar tills härliga kavajer och solglasögon och trenchcoat...allt blir så mycket snyggare.

Jag älskar vårkläder, det är då jag känner mig som snyggast
Kavaj från Vero Moda
Älskade trenchcoat...en dag blir vi förenade. Bild från London 2010
Trench från Topshop 2009
Skinn väska HM
Men Sommar är sommar...
Klänning från Vila
Skor från Jimmy Choo HM (en favorit)

Överraskad trots allt <3

Skrivet den 2011-02-14 kl 21:02:06 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag hade verkligen inte förväntat mig få något på Alla kärlekens dag, men när jag kom hem så låg det såklart ett paket till mig. Min Boo e lurig han, vi som hade lovat varandra att inte byta något. 

Så glad man kan bli, bara för att man INTE förväntade det. Jag älskar ju Reeses och han hade till och med skickat Reese med Vit choklad, den hade jag inte smakat. Den här dagen var inte rolig, då jag fick stå ute och vänta i detta förjäkliga kalla vädret. Nu känns allt lite bättre :)

Tack Boo (Även om du kanske inte läser min blogg, kanske smygkollar)

Glad alla hjärtans dag till alla mina underbara vänner och min familj, ni betyder allt för mig och jag uppskattar allt ni har gjort för mig och hoppas ni hade en mysig kväll.

Älskar och saknar min BOO 

Ett paket kommer lastat
Yummiiiiiii
Blommor till min Mor
Pappa känner sig lite kärleksfull idag
Äcklig efter träningen, men sjukt glad


Intressant med Vita Reese, I like :)

Påhittig Alla Hjärtans Dag

Skrivet den 2011-02-14 kl 11:37:22 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag vet att jag sa att jag inte var så mycket för Alla hjärtans dag, men jag är mycket för mys och kärlek och hitta på massa roliga finuliga saker. Så om det finns pyssel så blir jag glad. Man borde göra det en oväntad dag, men kanske är det bra att bli påmind om att uppskatta sin älskade Boo.

Här e lite tips om hur jag föredrar mina Alla hjärtans dag:

 - Skriv ett kort på kvällen innan och lägg det under kudden på din man/pojkvän/ mamma eller pappa.  Så kommer han eller hon vakna med ett leende. Skriv något personligt, tex ett roligt minne, eller hur ni känner för varandra. För att piffa upp det lite extra, skriv ut ett kort på er tillsammans, så att det blir ett kort som personen kommer att spara.

- Jag tycker att det är onödigt att köpa massa dyra presenter (men det är en smaksak) Jag är med för att man ska vara med varandra och uppvakta varandra. Det ska liksom inte vara någon press. Känner man för att fira ska man göra det. Sen är det många tjejer som gillar att bli uppvaktade på just Alla Hjärtans Dag och gå kan väl killen gå och köpa lite blommor. Men som tjej tycker jag att det är lika kul att uppvakta killen.

- Om man tycker att det är en process att fira alla Hjärtans dag. GÖR DET INTE. Va hemma, gör en vanlig middag men tänd några ljus. Det gör nog en stor skillnad på en vardag. Kanske kan man ha en efterrätt för att lyxa upp vardagen, mer komplicerat behöver det inte vara.

- Gör en middag ihop, eller turas om att hitta på saker varannat år som tex turas om att göra middag eller bjuda på middag.

- Mysaaaaa, det är kallt ute och det finns så mycket man kan göra tillsammans. Vill man slösa pengar så kan man göra det. Jag läste på Frida Fahrmans blogg att hon och hennes kompis hade lurat iväg deras pojkvänner på en romantisk weekend med mat, bubbelpool och vinprovning. Hur kul är inte det?

- Har man familj och inte får barnvakt, varför inte ha en mysig familjemiddag och lägga en liten mysig present på tallriken, som en liten godis ask eller ett strumpa med ett hjärta på. Det finns så mycket man kan göra.

I år ska jag uppvakta min mamma och pappa. Mamma har redan fått en rosa mp3 av mig eftersom hon pendlar och sedan blir det blommor från Hötorget.

Ha en mysig dag eller en helt vanlig dag :)

Ciao



En outfit är inte HEL utan ett par perfekta skor

Skrivet den 2011-02-13 kl 22:51:42 i kategorin av Jenira
Permalink

En dag skall dessa skor göra plats i garderoben, men helst i mocka, men dessa går hem lika fint dem. Sen hur bekväma de ser ut är inte relevant. :)

Kom till mamma . Skor från CL
http://www.net-a-porter.com/product/48417



Veckans - Vill ha lista (Zara)

Skrivet den 2011-02-13 kl 22:40:39 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag är en riktig klänning människa och helst ska de vara bekväma samt inte sitta åt för tajt i magen. Sen är jag besatt av jackor. Jag sålde och gav bort en massa jackor när jag sålde min lägenhet. Men jag kan säkert ha hur många kappor som helst. Jag bara älskar jackor och kavajer. 

Här är några som jag inte hade tackat nej till:



Jackor


Jag passar inte i krage, så denna modell är perfekt för mig. Jag bara älskar den.

Denna är ombloggad och skulle vara så himla fint till en helsvart utstyrsel vilket jag har väldigt ofta. Denna skulle piffa upp min garderob regält.


Klänning

Läder detaljen är en favorit i år.
Älskar den eleganta modellen med 3/4 längd arm
Dessa skor SKA JAG HA I GARDEROBEN 2011

Jag är ju en sucker för prickigt

'
Härlig kvinnlig modell

En perfekt sommar/Vår klänning




Jag är ett mat monster på helgerna

Skrivet den 2011-02-13 kl 22:25:50 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag vet inte vad det är med mig, men jag är definitivt att matmonster på helgerna. Jag joggade rätt bra i lördags istället för att gå på Affron. Men sen när jag ser mat, det finns liksom ingen gräns. Men jag tänker mer, jag tränar för att få äta. Men jag är få himla mätt fortfarande.  Jag kommer förmodligen att sova dåligt av all mat jag har glufsat i mig.

Min mamma har haft gäster idag och jag skulle ta kort på den goda maten, men jag har stått och diskat hela dagen och serverat samt plockat undan, så jag fick liksom ingen tid. SÅ det blev ingen bild. Det är lite synd med tankte på hur gott det såg ut. 

Igår jag jag och Bobbsie hemma hos Mou. Hon hade gjort jättegod pasta plock och tre sorters efterrätter. Man ville ju smaka på allt eftersom det såg så himla gott ut och det bästa var att hon hade gjort chocklad och hallon macarons som hon INTE tog fram för att de blev misslyckade. MEN de var ju så himla goda. Jag tror jag åt minst 5 st. 

Sen tittade vi på några nya avsnitt från Outsourced och jag och Bobbsie skratta så mycket att vi fick ont i magen. Helt klart min humor. 

Idag mös jag en stund med Bobbsie innan hon far till Stockholm och mer än så blev det inte. Jag fick i alla fall lite sol när jag skulle till träningen, men kallt är det verkligen. Men så länge solen skiner så klagar jag inte. (Eller kanske lite)

Jag har kommit in i en " jag- har- inga - kläder mode" och jag vet vad det beror på, det är för att jag inte städat min garderob så jag hittar ju ingenting. I den här kylan vill jag bara ha på mig tjock LÅNG ärmade tröjor. Men i veckan måste jag sortera den så att jag hittar lite kläder. 

Sen vill jag se filmen " Love and other drugs". Jag tror det blir på Onsdagen. (Jag offrar Yogan, verkar liksom vara en bra film) Sen ska jag klämma in Nordiska museét på lördag, måste se utställning Modemakt.  Imorn är det Alla hjärtans dag och tro det eller ej men jag är inte ett stort fan av denna kommersiella dag. Jag ser bara inte poängen med allt rosa tjafs. Men min mamma älskar denna dag av någon konstig anledning, så jag ska försöka hinna med och köpa blommor på vägen hem så att hon blir glad. 

Jag måste blogga mer om mode känner jag, på senaste har jag bara pratat mat mat mat. Så ska avsluta denna mening med att visa en underbar bild som jag hitta på Frida Fahrmans blogg. Denna klänning skulle jag vilja ha på ett sommarbröllop. Helt fantastisk!

Klänning från Alexander Wang
http://www.net-a-porter.com/product/111763


Helgens mys med tjejerna


Det gömde sig något gött under
Hyper goda
Tiramisu glass, min favorit



LÖRDAAAAAAG!!

Skrivet den 2011-02-12 kl 10:55:22 i kategorin av Jenira
Permalink

Igår vad jag på Vappe och träffade min gamla kollegor från SEB. Gud vad man saknade dem, man förstår det nu när jag fick träffa dem. Men kul var det i alla fall. Jag åt en jättegod sallad, med extra mucket nötter och en tiramisu till efterrätt. Yum Yum!

Igår tog det mig tre och en halv timme att komma till jobbet. Det var som ett krig på stationen igår. Folk gjorde vad som helst för att få komma med på tåget. Jag fick en plats till slut efter lång väntan, men bekväm var den inte. Sen när man äntligen kom fram skulle man på något sätt ta sig till självaste jobbet. Men så lycklig man var när man väl var inne i värmen. 

Idag är det jättefin ute, så fort solen är kommer känns allt lite bättre. Nu har jag ätit en god frukost, läst lite om Mubarak och ska börja dagens städning. Mitt rum är helt katastofalt. Ha en härlig lördag. Idag blir det Affro för mig och mys med några härliga tjejer. 

Dagens frukost:

  • mammas nybakta bröd med ost och kalkon
  • dofilus yogurt (min mage är inte snäll) med hallon, torkade frukt och valnötter

Tjingeling





Avslappnad

Skrivet den 2011-02-09 kl 23:22:06 i kategorin av Jenira
Permalink

Idag blev det Yoga för mig, jag gillade det. Det var inte så avancerad Yoga, mer för nybörjare. Timmen gick så otroligt fort och på den sista kvarten hade hon en relax stund. Jag tror bokstavligen att jag somnade. Jag har sedan länge haft ont i ryggen, Yogan ska ju hjälpa. Så jag får hoppas på det. Jag bokade även in en massage den 18 feb på jobbet, jag bara längtar. Ska bli skönt och få bli lite omhändertagen när det gäller min rygg. En anledining kan vara att man sitter stilla så himla mycket. Så därför är träningen bra för mig.


På väg till Yoga, dock lite sent 20.30 (vet inte varför bilden är sne)

Jag kan lätt tappa motivationen att träna, men jag har hittat knepet. För jag kan säga, det är en kamp att ta mig till gymmet efter att pendla från sthlm till uppsala. När jag lämnar jobbet, är jag pigg, när jag sätter mig på tåget är jag pigg, men när jag stiger av så är det som att all energi sugs ut ur mig. Så jag har märkt att genom att variera min träning så mycket som möjligt, så lyckas jag hålla uppe motivationen. Jag personligen ser mest skilnad på mig själv när jag löper, men jag kan tycka att det är ganska tråkigt, så pass har varit en bra lösning för mig. Löpa är roligare utomhus, man stirrar inte så himla mycket på klockan då.

Jag såg en fin fake mocka klänning på Gina som jag blev sugen på. Den kommer gå bra till en röd kavaj som Rachel Bilson, eller ett stort gigantiskt halsband. Kommer vara fin till sommaren tror jag. Jag älskar enkla kläder som man kan piffa upp. Men jag ska försöka bli bättre på att använda mer färgglada kläder. 


Imorn ska jag köra en mer bekväm stil, det är torsdag och jag skall inte träffa någon och det är kallt. Det kanske till och med blir mina UGG's, eller mina skor som jag klackade om idag. ÄNTLIGEN! Dagen outfit blev:

  • Svartgrå kjol
  • svart tröja med spets
  • svart cardigan
  • svart skärp
  • svarta mocka stövletter
Så svar JA, jag måste få in lite mer färg :)



Orka att jag redan längtar till helg

Skrivet den 2011-02-08 kl 22:50:14 i kategorin av Jenira
Permalink

Idag åt jag middag med en vän på Bolero, även om jag tycker att de e dyra så är maten jättegod. De har de bästa hälsotallrikarna, jag åt en grillad lax tallrik. Gå dit och har du inte prövat deras macka Chimmi Churry, snälla gör det och få en AHA - upplevelse. Fab!!

Min matlåda imorn blir stakt tror jag, mamma hade lagat någon vegetarisk gryta som jag smakade lite av. Jag kommer nog att få springa på toaletten så det kanske blir något annat istället. Men den var fantastisk god, men till och med mamma sa: Den här är lite stark. NO KIDDING!

Imorn ska jag gå på Yoga. (Hoppas jag orkar, eftersom den börjar 20.30) Jag kan verkligen rekommendera det, men det tog mig ett tag att gilla det. Men jag har verkligen kommit in i Yoga grejen. Pilates gillade jag från början, men nu fattar jag även poängen med Yoga och det här med att slappna av. Jag läste idag om att det även var bra för immunförsvaret av någon anledning. Men det är en konst att slappna av har jag märkt. Ofta tar tankarna över, men med övning kan man få bort de där tankarna som stör en och ta in tankar som är roliga. 

Bara för att jag INTE ska shoppa, ser jag massa kul på stan. Måste hålla mig borta. Men jag köpte en sak idag när jag i Åhlens och det var nagelolja, jag fick ju en kommentar om fina naglar och fick lite ångest hur fula de är under den fina färgen, helt torra och spruckna. Så lite olja kanske kan göra dem fina igen. Men jag gick till Åhlens för att köpa sidenlinnet, men jag tyckte inte att det var nå fint. Så då var den saken ur vägen.

Google

Dröm sött vänner.



Frukost - Vad äter ni?

Skrivet den 2011-02-08 kl 09:15:34 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag är en riktig frukost människa. Jag älskar frukost och brunch. Jag är alltid som hungrigast då. Så nu när jag pendlar hinner jag inte riktigt äta frukost på morgonen, så jag har skaffat mig massa frukost på jobbet. Idag blev det två knäckebröd med ost och kalkon, och lite Kellos K med lättmjölk. Men på vardagar blir det så himla enformigt. På helgerna är jag mer kreativ.

Men jag är så himla nyfiken på vad folk äter till frukost. Kan ni inte kommentera vad ni äter till frukost, kanske en bild eller tips på vad ska äta, så att man blir mätt till lunch.

Jag vill inte höra, jag hinner inte äta frukost, den där kommentaren gillar jag inte. Frukost är det bästaaaa :) och jusde Kaffe är ett måste för mig, annars börjar inte min dag :)

Det roliga är att jag varje morgon går jag förbi Nordic Hotell och deras frukost buffé. Den skulle man ha varje morgon :)


Ny vecka och vårlängtan

Skrivet den 2011-02-07 kl 23:07:52 i kategorin av Jenira
Permalink

Snart kommer Black Swan ut på bio och är ni fan av balett eller bra skådespeleri då ska ni se denna film. Jag tyckte att den var fantastisk bra. Den är lite obehaglig men alla spelar sitt bästa. men man får även se den hårda vardagen för en smal ballerina. Inte en lätt bransch att jobba i.

När vi ändå är inne på ballerinor. Längtar man inte till plus 10 graders värme och att solen skall lysa, så att man kan smyga ut med årets första ballerinor. Jag måste verkligen skaffa mig ett par nya. Ballerinor är det bästa som finns, man känner sig snygg och det är bekvämt. I år skall jag skaffa mig lite färger, jag är juh en tråkig svart människa. Men i år skall jag piffa upp min ballerina garderob till ett par svarta, rosa och ett par beiga. Sen kanske röda :)

Ohhhh vad jag längtar till våren

Bilder från hm.se

Jag vill helst ha ett par beiga i mocka eller lack. Dessa fina från Chloé från Net a porter


Appropå sol, så var jag och tränade i söndags och efter det lunchade jag på Tsatiki i uppsala. Det var så himla fint väder att mina zonnenbrillor kom på för första gången i år. Kanske lite tidigt, men varför inte :)

Ny vecka och nya utmaningar mina vänner. Idag var jag på mitt första pass på friskis och svettis, det var meningen att jag skulle på dans aerobics men HERREGUD vad han körde hårt, jag kände mig nästan svimfärdig, dock hade han så himla bra house musik, men tydligen var han bara vikarie. Synd!

Idag var jag på Åhlens på lunchen på Odenplan och vilket misstag, de hade så himla fina saker. Nu när man inte ska shoppa. Men jag spanada in ett svart siden linne som jag velat ha från Vera. Jag tror att det blir ett sånt där plagg man kan ha till allt. Jag har bestämt att satsa på baskläder mer i kvalite eftersom det är dem man använder mest. Oftast köper jag dyra kläder och har i garderoben, trist liksom. Men denna fina linne skulle passa bra till mina nya kjol som jag fyndade på HM 75 % rea. I like :) Jag såg en röd kavaj idag på rea som jag kanske ska slå till. Jag såg nämligen en härlig bild från Malins blogg i Chic.se på Rachel Bilson. Visseligen var inte kavajen lika fin som hennes, men denna look kommer jag ha på minnet till våren. 

Bild från chic.se


Jag har precis satt på mitt fina favvo lack från Chanel, men den använder jag så mycket att den kommer inom en snar tid ta slut känner jag. Men jag kommer att komplitera den med ett likande lack från Essie. Deras lack är även bra. De har typ miljoner färger på hemsidan, men i USA var det inte lika lätt att hitta dem. I Sverige finns det butiker som säljer ett flertal färger, men här kostar de 150 kr, medan i USA 8 dollar. Det känns ju lite billigare.




Mys fredag och en SPA helg

Skrivet den 2011-02-05 kl 21:37:14 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag struntar i vad alla tycker, jag tycker melodifestivalen är kul och en grej som jag har växt upp med. Så det var kvällens helgens mys. Jag hade massor med mys även igår, tre rätters middag med älskade vännen. Vi babblade så mycket att vi inte ens hann se filmen som jag tog med. Förrätten blev Chevé med mangochutney och varmrätten blev min nya sallad som jag gör hela tiden och en laxbit. MUMS! 

Ok, bilden blev inte så fin, men det var himla gott


Idag kom jag hem från sthlm, då jag sov över hos henne igår. Det är så himla halt ute så jag lyckades missa tunnelbanan vilket i sin tur gjorde att jag missade tåget, men det var ingen förlust det. Jag är ett jättestort fan av Lush produkter, just för att det bara är naturliga produkter i dem. Så jag spenderade massa tid i den butiken eftersom det är en av de få butiker som finns på centralen. Men om jag kunde skulle jag köpa allt. 

Till slut blev det i alla fall, tre saker från butiken. Jag hade läst min kompis Bobbsans blogg och hon tipsade om ansiktsmask och det är ju något som jag velat göra länge. Så jag köpte en härlig ansiktsmask, av leva och avokado och massa härliga oljor. Den skall vara bra för just torr hud. Sen köpte jag även mina favorit ång grejse mojs. Det är som en liten mini badbomb. Man kokar upp vatten och sen stoppar man in den lilla bokstaven C eller E. Idag använde jag E bollen eftersom jag fick massa C- vitamin i dagens efterrätt. 


Sen gjorde jag denna härliga mask, man kunde ju knappt röra ansiktet, inte så konstigt att det kändes härligt när den var borta. Men jag ska försöka använda den 2 ggr i veckan. Efter använde jag den härliga ansiktskrämen för torr hud. Super!!



I fredags gick jag förbi MQ och hitta en underbar lavendel färgad halsduk som vad på 70 % rea. Sånt gillar jag :)


Nu har jag gottat mig med mammas mat och sen gjorde jag en härlig C- vitaminrik efterrätt eftersom jag dödade mig med kalorier igår. se Den gjordes med:

- Apelsin
-mandarin
-blodapelsin
-pistagenötter
-lite honung
- Vanilj kesella

Sen fick jag även mina böcker som jag hade beställt. Så himla glad, nu blir mina tågresor lite roligare. Jag vet inte vilken jag ska börja läsa. Jag tror det blir Elsas värld. Imorn blir det lunch med några vänner och träning innan dess om jag lyckas vakna.

Vilken?



Snart är det TGIF

Skrivet den 2011-02-03 kl 23:23:58 i kategorin av Jenira
Permalink

Den här veckan har ju gått så himla fort. Jag har haft massa på jobbet och jag blev medlem på friskis, men har mina hormoner lekt lite hejvilt, så jag vaknat upp svettig på morgonen, klimakteriet redan??

Men jag har haft fantastiskt goda matlådor i alla fall och det är väl något. Idag blev det en blandning mellan allt som fanns i kylen. Men den salladen som jag hade hemma hos Sarah i lördags innehöll:

  • bladspenat
  • körsbärstomater
  • rödlök
  • kärnfria vindruvor
  • avocado
  • russin
  • pinjenötter
Sen tar man i lite citron, salt och peppar och lite balsamvinäger och tadaaaa världens godaste sallad. Idag blev det nästan en sådan. Till den blir det kyckling eller avocado, jag har inte bestämt mig än. Eller varför inte båda. Avocadon lägger jag in i morgon så att den inte bli brun och ruttnig. Sen kom jag på att att jag skall äta tre rätters imorn, så då kanske man vill vara lite mer light på dagen. Vi får se.


Som jag sa innan, imorn blir det mysig tjej movie night. Vi ska äta lax (tror jag) och ta igen massa. Jag såg lite repris på halv 8 hos mig och fick abstinens för chevré igen som är min favorit ost (och Halomi så klart). Men detta recept hade en annorlunda tvist. Så det ska jag pröva imorn. Här hittar man receptet om man är sugen på det med. Det är i alla fall en chevré toast med mango chutney. Yummi!

http://www.recept.nu/1.316696/rikard_stockholm/forratter/ost/chevretoast_med_mango_chutney




Medlem på friskis och Svettis hurra

Skrivet den 2011-02-02 kl 23:17:44 i kategorin av Jenira
Permalink

Idag blev jag officiellt medlem i friskis, jag är egentligen inte så stort fan av dem i Uppsala, jag är tyvärr en mer sats tjej, de är dyrare men de har även fler varierande pass, som pilates och massa danspass som passar mig. Men som sagt, det blev friskis och pga att jag har en vän och en mamma som tränar där, känns det lite roligare. 

Så jag använde enbart löpbandet idag, vilket det var kö till, aldrig sett något liknande, det var som om man hade publik. Nu är jag dööööö trött. Jag glufsade i mig middag och gjorde en härlig matlåda, känner mig extremt duktig. 

Google

I morgondagens matlåda har jag: 

Sallad, äpplen, russin, valnötter, tomater, fetaost och något mer som jag inte minns. Men det blir jättegott och till detta tog jag med mig en vegetarisk burgare som är kalorisnåla och goda som bara den. Jag har köpt så mkt grejer till jobbet att det är lite kul. Idag blev det mellis för mig, lite kul att gå till köket och kunna göra i ordning en macka om man nu känner för det.


Jag är sugen på att se två utställningar i Stockholm, den ena är på nordiska museet och den andra på arkitekt museet. Båda handlar om Mode och historia, verkar otroligt intressant. Nu ska jag bara locka till mig någon som vill följa med mig :)

Just nu håller jag på att planera till två saker, min wedding reception i USA och en sak till mina föräldrar. De firar nämligen 30 år aniversary så jag skall hitta på något bus, jag säger inte vad det är än :)

PMS dag + Modeveckan i Sthlm

Skrivet den 2011-02-01 kl 23:49:10 i kategorin av Jenira
Permalink

Överallt ser jag bilder från Stockholms modevecka. När är det min tur att få gå på en visning. Det är ju självklart ett av målen. Jag hade gärna velat se Ida Sjöstedt modevisning, hon hade en svanliknande prinsess visning. Jag tyckte att den såg fantastisk ut, även om den påminde om förgående år. Men jag älskade de bilder jag fick se. Sen tyckte jag att Filippa K och Whyred hade gjort ett bra jobb. Men jag har inte haft tid att titta på alla bilder, har enbart blickat på alla bloggerskor som varit där, som bland annat Elin Kling, Sofie och Frida Fahrman osv. 

Bild från Modette.se
Bild från http://rodeo.net/agnes-b/
Idag var det min älskade systers födelsedag i USA, hon är fantastisk så jag skickade underbara cupcakes till henne. Denna hemsida är fantastisk. Jag har redan skickat chokladdoppade jordgubbar, en tårta och fantastiska blommor för tillfällen innan och nu ville jag skicka något annorlunda. Så vad är bättre än tre sorters cupcakes. De har fått bra betyg och de kommer alltid i tid. Men tyvärr kan man bara skicka inom USA. Tråkigt tycker jag, det borde finnas tillgängligt att skicka även här. Men hoppas hon blev glad :)


Bild från http://www.proflowers.com/

Idag har jag även haft lite PMS, men alla dagar kan ju inte vara bra dagar eller hur? Jag jobbade över lite, vilket var bra och sen fixade jag min vackra matlåda och tog en varm dusch. Imorn har jag bestämt mig för att börja på friskis och svettis. Jag har tröttnat på att träna själv, jag tror att det är roligare att få uppleva lite gruppträning samt se lite människor. Så jag packat min väska för att jag ska nämligen BASTA. Det är det bästa jag vet, jag längtar att få uppleva lite värme i kroppen. 

Bild från http://web.friskissvettis.se/

I morgon är det en ny dag, men nya utmaningar. Nu ska jag få lite skönhetssömn....