WORD

Skrivet den 2011-11-29 kl 03:54:15 i kategorin av Jenira
Permalink

Wow vilka kommentarer jag fick för mitt förra inlägg, jag blev nästan lite chockad. Jag är många mil borta men det känns skönt att veta att vissa står bakom en. Jag har haft en OK dag, jag hade en sådan där dag där man ska hinna, tvätta, städa, diska, äta, gymma, duscha sen köra till posten och banken och sen till the mall och lite till. 

Men något är fel på mig, jag kunde inte shoppa något ALLS. Jag vet inte vad som är fel, jag fick lite pengar häromdagen att shoppa och jag kunde inte köpa något. Jag måste vara sjuk. JAG ÄLSKAR ATT SHOPPA. Men det bara gick inte, jag gillade inte något i någon butik. Men jag köpte en grej och det var för att jag var tvungen att använga ett presentkort. Jag fick ett presentkort på butiken "Black and White" och man kan tro att det ska vara min favorit affär, men hon som köpte presentkortet tänkte inte på att kläderna var egentligen från AXARA. Jag har en allergi mot AXARA kläder, och de är dyra (värsta kombinationen). Bebe är en butik jag aldrig går in i, de kan ha vissa fina klänningar men jag fattar inte vem som betalar så mycket för sådana plagg. Inte min butik alls. Ann Taylor hade lite fina grejer, men inget som stack ut direkt.  

Jag har varit i denna "Black and White" butik 10 gånger och jag hittar aldrig något som jag gillar, men idag tvingade jag mig att gilla något och till slut hittade jag något användbart. Jag tror att jag ska ha på mig den på Hubby's julfest om två veckor. Jag gillar att ha något nytt, man känner sig lite finare helt enkelt :)

Hubby är i Californien och idag ringde en dam till mig för att bjuda oss på middag och lät lite sådär orolig för att han reser så mycket och lämnar mig ensam. Men min man har alltid rest mycket med jobbet, det var så vi träffades och fick det att fungera. Jag visste vad jag gav mig in i innan jag gifte mig och jag har bott ensam innan jag gifte mig, så lite ensamtid dödar ingen. När jag jobbar, så har man ändå inte många timma ihop i alla fall. Men bengaliska damer skall alltid oro sig, det är i deras natur.  

OK dags att gå till sängen trots att det är rätt tidigt men jag sitter och gäspar hela tiden. Imorn är det jobb som gäller. Jag glömde att nämna att jag fick ett samtal för en intervjuuuuuuuuu till ett annat företag som är större än den förra samt mycket närmare mitt hus. Men intervjun är inte förrän torsdag, SÅ HÅLL TUMMARNAAAA! Det är för en position som Financial Anlyst, hoppas hoppas hoppas.


Det märks att black friday är över.




Detta linne kostade 100 dollar, utan mitt presentkort och 25 % rabatt hade jag nog aldrig köpt den. Men det var nog det finaste som fanns i affären. 





Jag är inte JK Rowling om man säger så

Skrivet den 2011-11-28 kl 05:04:28 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag fick min första kritiska kommentar på min blogg idag och jag är verkligen inte van att få dessa. Men det var lite kul, för jag glömmer att det är andra än mina vänner som läser min blogg. Men jag vill bara säga att jag är INTE en skribent och jag har ALDRIG varit bra på att skriva uppsatser eller artiklar. Det är inte min grej. Jag startade bloggen som en hobby för mig själv och jag vet att det finns många brister i mitt språk tyvärr.

Men jag ser inte detta som ett hinder för att INTE blogga. Jag gör detta för att det är kul och för att de som vill kan få följa mitt liv och mina nya utmaningar i livet. Sedan vet jag att jag säkert har 5 stavfel per blogginlägg och särskrivningar hit och dit. Jag är verkligen ledsen för detta, men mitt mål är inte att bli en känd bloggerska eller att rädda världen med mina inlägg. Jag skriver för att jag tycker att det är kul att skriva av sig lite. Man kan säga att det är lite terapi för mig. I'm sorry om det är lite irriterande med lite fel hit och dit, men I am doing this for fun så lite språkligt fel kommer nog att förekomma på bloggen :)

MEN jag ska göra mitt bästa för att läsa igenom mina inlägg innan jag publicerar dem, I promise :) 

Undrar hur många fel jag hade i detta inlägg...hihi










Holiday Weekend is over

Skrivet den 2011-11-28 kl 04:51:07 i kategorin av Jenira
Permalink

Så då var denna lilla lediga helg över och Gud vad mycket saker man kan klämma in under några dagar. Det började redan Onsdags då vi hade några vänner över och jag försökte stress fixa mat till oss alla och sedan kan jag säga att det var en låååååång natt för jag fick knappt 3 timmars sömn den natten.

Thanksgiving
Tordag var det självaste Thanksgiving dagen och jag bestämde mig för att baka en klassisk svensk marängtårta eftersom jag gjort den många gånger och ville ta med mig något svenskt. Middagen var fantastisk och jag längtar redan tills nästa år. Men vi ska försöka göra lite av sakerna till julafton, för jag orkar inte vänta ett år. Allt var väldigt kaloririkt kan jag lova, men Sweet Potato Suffle med pekannötter blev helt klart min favorit med cranberry chutney. Jag hamnade definitivt i en matkoma efteråt tack vare efterätterna som säkerligen var 100 stycken. I fredags fortsatte våran matfest hemma hos några bekanta, så igår bestämde vi oss för att göra något annat än att äta hela dagen, samt bränna bort allt fett vi mumsat i oss. Vi hade tänkt oss en extra lång joggning i parken, men Amir, hubby's kompis frågade oss om vi ville vandra i bergen. 

Black Friday
Så i USA så finns det något som kallas Black Friday och det är deras typ mellandagsrea men 1503283923 gånger värre. Folk är HELT galna och det är en tradition att man efter ätit 2000 kalorier till middag går och shoppar. Detta år öppnades vissa affärer och malls redan vid midnatt och jag ville så klart inte missa detta. Jag och min man var inte så sugna att köpa kläder för de bästa köp gör man på elektronik affärer och vi behövde en ny TV till sovrummet. Vid midnatt åkte vi till Best Buy (som är som Sveriges Elgiganten) och kön var minst en MIL lång, jag skojar inte. Vissa människor hade köat över hela 36 timmar, HELT GALET. Så vi skrattade lite och åkte hem. På morgonen åkte vi tillbaka och hittade vår lilla TV för ett bra pris, men alla billiga saker var slut såklart. Men jag skulle inte orka köa så länge. Det enda som kunde få mig att stå ute i kylan skulle vara om de reade ut chanel väska. Jag skulle tälta i en vecka. 

Lördags hiking
Vi åkte tidigt på morgonen dit, med lite mackor för att äta uppe på toppen. Det tog oss 2 timmar att åka dit och USA är verkligen ett stort land. Den delen av Virginia som vi hamnade i, är så himla annorlunda från området där jag bor. Men det är så himla kul att se lite annan kultur än den man är van vid. Det fanns ingen mottagning på telefonen eftersom man är så långt bort från det vi kallar "the city".

Jag kan säga att jag hade verkligen ingen aning om vad som väntade oss. Jag har vandrat med Hubby förr men detta var mer "Rock climbing" än vandring. I början vandrade vi upp en timme och man kände redan då hur det började kännas i benen. Det är många som vandrar, vilket känns tryggt, men det finns ett vandringsspår med blåa markeringar så att folk inte skulle gå vilse. JAG KAN LOVA ATT DET ÄR LÄTTHÄNT att gå vilse om man inte följer spåret. Efter en och en halvtimme så började vi klättra upp för stora stenar och vissa ställer var så branta och man kunde se flera hundra meter ner. Vissa ställen fick vi ta hjälp av varandra för att komma vidare. Men det var så himla häftigt och spännande att jag kunde inte slute le under hela vandringen. Alla kallade mig "monkey" hela tiden eftersom jag hoppade omkring mellan klipporna. Min man trodde jag skulle ramla av klippan hela tiden av mitt hoppande. 

Efter drygt 3 timmar nådde vi toppen efter att ha gått vilse till fel topp. Hela poängen var att komma till "the summit" där de flesta njuter av utsikten med lite mat. Mot slutet var vi sååååå hungriga att vi BARA ville komma till denna summit för Amir insisterade att vi inte fick äta våra mackor förrän vi var där. Men han hade rätt, för det var verkligen värt det och utsikten var helt fantastiskt. Det var den godaste och mest välförtjänta macka jag ätit i mitt liv.

Vi kunde inte sitta där för länge för vi var tvungna att gå tillbaka ca 8 km för att komma till bilen innan det skulle bli mörkt. Plötsligt blev det lite kallt också. Mot slutet så ville man bara komma fram, speciellt jag som hade varit kissnödig i 5 timmar och vägrade gå i skogen (gör aldrig som mig). 

Det var en fantastisk upplevelse och jag skulle ABSOLUT göra om detta, MEN INTE NU, kanske i vår. Vi har planerat att gå till ett annat berg som skall vara ännu brantare än denna. Vi får se om vi klarar det, men just nu så kan jag inte gå för att alla delar av kroppen värker. Men jag kan lova att det är ett bra sätt att bränna MÅNGA MÅNGA kalorier. 

Idag var jag och mannen på en lunchbjudning med fantastisk mat och träffade massa äldre härliga damer. Som "nygift" bengal så är det tradition att besöka olika familjer och man måste gå minst en gång, annars kommer de aldrig att ge upp, tills man besökt deras hus. Så jag har typ en bjudning per helg framöver. Nästa helg avbokade jag en bjudning då jag ska arbeta på Julbazaaren och sälja våffor och baka prinsesstårta samt se ett svenskt luciatåg. 

Nu ligger jag i sängen och kan inte röra på mig för att jag är så trött men tacksam över att jag är ledig imorn men måste tillbaka till verkligheten. Jag har massa att göra, städa, gå till posten, betala räkningar och gå till banken och lite annat. Men snart är det även december och det är jättevarmt här för att vara så pass sent på året och jag har många härliga event att se fram emot. Det enda som saknas är att jag skulle döda för att få träffa mina vänner och krama min famlj lite. Men jag hoppas alla mår bra och jag sparar mina kramar till sommaren. 

Muaaaaaaaaaaaaahhhhh


Lite snacks hemma hos oss




Me and sister på Thanksgivingdagen


Det var svårt att inte fylla tallriken även om man tog en matsked av allt. 


Jag bakade min klassiska tårta med lemoncurd




Nom nom nom


Kön var minst en MIL långt, jag skojar inte


Lugnet före stormen


Dagen efter var vi tillbaka och hittade lite godis. Man kan se hur trött jag är här, men vad gör man inte för lite shopping. 


Körde en black look mot kvällen


Feta gänget






Lite coolt hur creepy det var, tur att vi inte var själva.






Vissa grejen är värt att göra bara för att få uppleva känslan att nå toppen. Jag kände att efter detta så kan jag klara allt, man möter massa hinder på vägen, men tillsammans kan man ta sig genom det. I can do this....





I am dreaming about vaniljsocker

Skrivet den 2011-11-23 kl 20:27:19 i kategorin av Jenira
Permalink

It’s so strange how small things that you had all your life suddenly means so much to you. I was trying to bake a kladdkaka yesterday and I left my vaniljsocker at my parents in laws house and oboy how I miss it. I can't bake without my vaniljsocker. So I went to the store and bought Vanilla extract and blaaaaaaaaaaaaaaaaaah OMG it was not the same at all. I hated the flavor, but hubby said it was eatable. But I was so upset and missed my vaniljsocker all night.

Today some of our friends are coming over to just hang out and you know me, I can't have people over for the first time without having some food. My hubby said, it's NO dinner party, but I don't want to serve nothing. So I baked a kladdkaka (DISTASTER) and then I prepared mini turkey sliders with blue cheese inside and I also made fetacheese and tomato pajer (ursakta min svengelska). I am going to have some pepparkakor with cheese and mangochutney and some nachos with salsa and hummus. That should be fine right?

I mean if I had more time I would have planed it better, but hopefully it will be fine. I'll have some chocolate too of course. So yesterday I bought my little Christmas three and I love it, it’s so cute but not completed yet. I feel it needs more decoration stuff. So I'll try so buy them after work, but they are NOOOOT cheap dear God. I guess it's an investment hihi.

It feels like a Friday, cause of the holiday and I can't wait to get home and prepare the food and make the apartment to its cozy mode. Next time my dad send me stuff, I'll say no more candy, this time I want Vaniljsocker :)


Our new Christmas three at House of Sweden. It's very swedish style.


My new member to the family. I am going with a white theme.


Hittade dessa underbara kulor. Men det fanns bara fem stycken, sa jag tog alla.


Då var det dags igen

Skrivet den 2011-11-22 kl 05:02:07 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag ska på min andra stora intervju imorn och denna gång är det mer en mer seriös intervju än min förra misslyckade katastrofala möte med BT Capitol. Jag sitter och förbereder lite inför mötet, men jag vill inte låta som en robot när de frågar mig frågor så jag tänker inte gå in på det för mycket. Men som sagt bara för att jag har en intervju behöver jag ju inte få jobbet eller kanske inte ens vill ha det heller, men jag måste få så många som möjligt för att komma in i intervjuandet.

Jag kom hem förberdde fisken, tränade och sedan lagade jag middag som jag blev väldigt nöjd med, men det måste nog varit den färska fisken som jag köpte från Whole Foods. Det var som att de hade fiskat den igår, så himla färsk. Jag köpte en bit färsk torsk och lite green beans och YUM YUM vad gott det blev. Över fisken stekte jag lite skivade mandlar, vitlök och massa kryddor och basilika och sedan lade den på torsken med massa citron och hade den i ugnen i 25 min. Fisken var helt underbar med de knapriga bönorna. Jag hann även göra en tsatiki sås som jag tyckte passade bra, men vilken sås som helst hade passat. Så enkelt och gott...nom nom. 




Kolla min kaos kalender, det ser ut som att jag har värsta livet haha, men det är mest massa klotter. 



Ungsbakad torsk med gröna bönor stekta i olivolja och citron med massa kryddor och lite tsatsikisås. Jag kan ge er recept om ni vill ha det, för det var så himla enkelt och det gick snabbt. 



One year anniversary just passed

Skrivet den 2011-11-21 kl 20:06:42 i kategorin av Jenira
Permalink

I sat down and wondered to myself, when did I start my blog? And it just hit me that my blog had its first anniversary November 8th. One year has passed and God what a year since I first started writing. This proves that a lot can happened in a year, you never know. I quit my job at SEB and then went to US for a month. Came back and then started a temporary job at Aktieinvest and then April 7th I moved to US and was unemployed for a while. Watching TV all day and discovered my passion for working out again. Had another wedding party and experienced the hottest summer of my life. Went to Boston and then started my work in House of Sweden and finally moved out from my in laws house to our cute apartment. I don’t know is that a lot, or just normal? Well emotionally it’s been a rollercoaster for me, however I have really developed as a person and hopefully become stronger too (and a little big crazy).

I wore my new shoes from H&M today. I have tried there 5 times and finally I decided they can come home with me (very cheap), cause I walk a lot and I needed some shoes that are flat. What I really wanted to buy is those Tory Burch flats that everyone in US wears. BUT THEY ARE $200 for some flats, that’s insane. But I really wants them and hopefully can save up to that. It’s just hard for me to buy expensive stuff right now, I feel selfish somehow.

Anyway, Monday today and in a couple of hours I can go home. I will try to go to the gym right away cause I need to buy that Christmas tree before it sells out again....

And what’s for dinner tonight?



Flat Boots for the fall from H&M


Hole in the wall

Skrivet den 2011-11-21 kl 05:37:47 i kategorin av Jenira
Permalink

Min Weekend når mot sitt slut men det känns inte så jobbigt, även om jag ska jobba imorn eftersom det är en kort vecka. Normalt är jag ledig på måndagar, men jag fick jobba eftersom det bara är en tre dagars vecka. På torsdag är det äntligen Thanksgiving, något som jag sett fram emot länge. Bara äta och äta och äta...

Men helgen har varit relativt bra. I fredags såg jag Breaking Dawn och jag gillade filmen, speciellt slutet. Men det roliga är att jag precis slutade läsa boken vid samma kapitel som filmen slutade. Jag tyckte att boken blev lite konstig mot slutet, men jag tyckte i alla fall att filmen var bra och tror att de flesta Twilight fan kommer att gilla den. Sista scenen var bra och jag fick panik över att behöva vänta ett helt år innan nästa film kommer, så jag får nog läsa boken trots allt. 

Som vanligt äter vi alltid massa gott på helgerna, så i fredags var vi på Nandos (YUM) och på lördag morgonen ville vi äta riktig slusk frukost i något coolt ställe. Vi åkte in till DC där det finns ett litet "Diner" eller som de kallar "hole in the wall". Ett sånt där ställe som är skitigt och sluskigt, men har riktig god mat. Jag tyckte att det var mysigt att sitta där i det lilla huset, vid baren och se hur de gjorde vår frukost. Det var ingen mirakel mat, men det var riktigt gott och jag gillade hela konceptet, vilket gjorde det lite extra kul och säkerligen massa fett :) Men fett är gott ibland!

I lördags var vi även ute och träffa några vänner, inga vänner till mig, men han som hade middagen hade ordnat en pre- turkey middag och sedan gick vi ut i DC och tyvärr måste jag säga att jag hade riktigt AP tråkigt. Människorna var roliga i sig, men de var en tajt grupp som jag inte riktigt kände någon "klickning" med. Så jag hade inte så kul, MEN maten var bra, så det var inte totalt bortkastad tid. 

Idag var det meningen att jag skulle upp tidigt och hjälpa "Project Downtown" att göra mackor till de hemlösa, men jag vaknade upp så sent att insåg jag skulle aldrig hinna dit, men det är ett till tillfälle i december. Jag får se till att gå på den istället. 

Söndag är min fixa och trixa dag men jag hann ta en biltur medan Hubby kollade på sin Amerikanska fotbill och gick till Pier 1 som är en inredningsbutik. De har så himla fina saker där och det finns allt möjligt, man kan gå runt i timmar och kolla på allt. Jag kunde inte välja vad jag ville ha, men jag kommer nog gå tillbaka dit snart igen. Efteråt åkte jag till Target som har ALLT för ett lite billigare pris och hitta en jättesöt liten gran som skall pryda vår lilla lägenhet har jag bestämt. Julen gör mig lycklig och jag älskar denna mysiga holiday. Men den var så klart slut, men jag får gå tillbaka imorn istället. Tänkte köra white tema på granen (big chocker eller hur).

Nu är det dags att sova efter att ha tittat klart på American Music Awards med lite glögg i handen (ÄLSKAR GLÖGG MED PEPPARKAKOR). Hubby lagade så himla god mat att jag håller på att svulla över. Men jag har gymmat hela helgen för att kunna dyka in i maten under långhelgen. Här ska det inte kompromissas heller.....


I sure am a messy eater...



Jag älskar allt på deras meny, här beställde jag min klassiska kyckling med butternut squach och hallomi ost.



Det här är verkligen en " Hole in the wall"



Jag körde en klassisk äggröra med toast och turkey sausage, men det var så himla gott. 



Turkey Dinner hos Omar, jag gillade verkligen maten och alla fettigheter som fanns på bordet.



Hej hej lilla fake granen :)



Hann julpynta lite och visst är det kul att lite saker kan göra så stor skillnad.





Thai mat av min man. På menyn var det kyckling i jordnötssås med green bean och naan bröd, yum.





Jag är jätte jätte irriterad att IKEA börjat sälja deras enga dumma varor. Kunde de inte ha både deras grejer för ett lite billigare pris och alla andra svenska produkter. Jag vill ju ha BLOSSA glögg och massa andra produkter som man bara kunde köpa på IKEA och nu har de t.o.m ett mindre sortiment. Tråkigt tycker jag, men det fick ända följa med lite glögg och pepparkakor hem till mig. 

Natti mina vänner





TGIF

Skrivet den 2011-11-18 kl 19:12:00 i kategorin av Jenira
Permalink

I feel like my mind is somewhere else since its Friday. I am sitting and working and at the same time planning stuff in my head. As you know I love planning planning planning in my head, what to wear, what to eat, what to cook, what to do ( I know it’s too much, but I can’t help myself). It’s like a full calendar in my head. But I have to have a pocket version in my purse that keeps those thoughts in order, so it doesn’t get messy. Growing up, I was an expert on double booking everything, and then people just get disappointed.

Today its very cold in DC and I decided to wear my UGGs for the first time this year. I look like goofy teddybear when I wear these shoes, but sometimes it’s totally ok. I was thinking of going to some stores in Georgetown after work and I just don’t want to think about me feet. Cause I wear heels most of the time of my day, so today I was in heaven going to work, even though I look goofy.

I am hoping to eat at Nandos tonight before the cinema (Breaking Dawn), I am a huge fan of Nandos and have been ever since I first ate it in Manchester year 2002. Ever since that day I was hooked. When me and my friends used to go to London back in the days, we used to meet up at Nandos almost everyday. It’s not just great food, it also very affordable.

So how much water do you drink everyday? My husband thinks that my water habits are insane, cause I don’t actually drink water cause I am thirsty like normal people. I drink water with a mission every day. One bottle before noon and then refill the bottle and drink the second one before 5 pm. And then I have drink water before I go to sleep and that’s where my hubby always laughs at me . I’ll admit, I inhale a whole bottle but if I would wait and drink water when I am thirsty (like normal prople) I would probably never drink water and have a headache all day. So drink water and make it a habit if you don’t drink enough of it. The only problem is that I have to run to the bathroom all the time and people think I have a problem or something, but what can you do J

Time for lunch, I should probably go out and get some D-vitamin, but I feel lazy today. I’ll just steel some stuff from the fridge J Happy Friday amigas!!


My teddy bear footsies



DRINK WATER AS A DRUG


D-vitamin from the inside.


Some good tips to keep your brain healty

Skrivet den 2011-11-18 kl 15:56:38 i kategorin av Jenira
Permalink




Träna hjärnan

Hjärnan är ett organ som behöver träning som alla andra. Se på din hjärna som en biologisk dator, och precis som en dator behöver huvudet processa ny information regelbundet för att må bra. Genom att läsa, lösa korsord eller sudoku får hjärnan stimulans och träning. Svårare än så behöver det inte vara!

… och träna kroppen

Glöm inte att träna resten av kroppen, den behöver också aktiveras – och när den gör det gynnas också din hjärna. När pulsen höjs ökar också blodtillförseln i hela kroppen och underlättar processen att bilda nya hjärnceller. Fysisk aktivitet höjer också humöret och motverkar depression.

Och du behöver inte gå till gymet eller sätta på dig löparskorna för att det ska räknas som motion. Cykla, dansa, promenera eller gör något annat du tycker om – men gör det minst tre gånger i veckan.

Ha mer sex!

Sex är också en form av motion. Och kärleksfull sex resulterar i en mängd trevliga bieffekter. Kroppen slappnar av och nivåerna av stresshormoner minskar, något som annars kan påverka hjärnan negativt. Det finns också studier som visar att hjärnan blir större av frekvent sex, kanske blir man smartare på kuppen?

Träffa vänner

Socialt nätverkande är en riktig boost för hjärnan och din mentala hälsa. Samtal med vänner, både nya och gamla, kickar igång mängder av tankeprocesser som håller din mentala hälsa i schack. Vänskap och känslan av delaktighet minskar också stressens negativa inverkan på hälsan.

Ät smart!

Hjärnverksamheten kräver mycket energi, och är beroende av vad som finns i blodet eftersom den inte kan lagra energi själv. Genom att äta en kost rik på omega-3, som bland annat finns i fet fisk och valnötter, hjälper du kroppen att bekämpa dåliga blodfetter och kolesterol.

Mat med lågt glykemiskt index ger en försiktig stegring av blodsockret, vilket också ger en jämnare energifördelning i blodet. Resultatet blir ett skarpt intellekt och ett humör på topp


I love this website, so many good stuff to read and learn from. Information from HERE


Dags att sova

Skrivet den 2011-11-18 kl 06:09:16 i kategorin av Jenira
Permalink

Tiden går så himla snabbt när jag väl kommer hem från jobbet. Jag han i alla fall proppa i mig ett paket mashmellows med vaniljsmak när jag kom hem och sen springa till gymmet för att hinna hem och duscha innan jag skulle få besök. Joya skulle komma till mig och kolla på mitt CV och hjälpa mig söka jobb. Vi sprang ner till Whole foods och köpte deras goda sallad och åt den hemma hos mig. 

Jag måste säga att jag fick ett jättebra tips av henne som jag inte alls har tänkt på ochs sedan sökte vi massa jobb tillsammans. Det var ett bra möte och jag fick massa tips som gör att jag har ännu mer att tänka på, men det är bra saker i alla fall. 

Imorn är det FREDAG och jag ska på bio för att se "Breaking Dawn". Jag är ett stort fan av dessa high school böcker och har givetvis läst dem, utom denna sista bok. Jag läste halva och sedan tyckte jag att den blev helt knäpp. Men jag är lite glad för det, för då för första gången vet jag inte hur den slutar. Så det ska bli kul, vi är fyra tjejer som ska kolla på den.

Nästa vecka är det Thanksgiving helg och det är en av de största högtiderna i USA och jag ser verkligen fram emot detta. EN hel helg (tors - sön) med BARA massa mat, eller rättare sagt 3 hela dagar. Vi är bortbjudna på middag på fredagen och söndagen. KOMMER BLI MASSA TID PÅ GYMMET. Men jag ska passa på att baka för alla brukar ta med något på dessa middagar och jag tänkte göra en Sweet Potato soufle med pekan nötter och mashmellows. För mig är Mashmellows mer en efterrätt men detta äter man alltså till kalkonen. Jag skulle kunna utesluta mashmellow, men varför skulle jag egentligen göra det. Jag älskar SWEET potato och jag älskar pekan nötter och jag älskar mashmellows, det är ju en perfekt snuskig kombination. Jag tror att jag ska provbaka den på lördag för att se om den e god, så att jag inte skämmer ut mig på torsdag. 

Jag tänkte även göra min svenska marängpaj som jag gjort några gånger och visserligen är den en somrig tårta, men jag tror att folk kommer att uppskatta den och ha något som är lite annorlunda. JAG ÄLSKAR ATT BAKA. 

Jag fått tillbaka mitt förstånd igen, det var på tiden och nu är jag tillbaka på ruta ett. Jag har en ny strategi på hur jag ska söka jobba. Jag ska söka max 5 jobb per dag, men jag ska satsa på mer kvalitet. Idag söker jag kanske 10-20 jobb per dag och de kastas säkert i sjön. Så jag tror inte att den strategin fungerade, så nu är det dags att ändra på det. Sedan tror jag att det är bra om jag sökert mindre jobb per dag, för då kan jag slippa tänka på det hela dagen. Det tar för mycket energi. 

Aja vänner, nu ska det sovas, kommer vara AP trött imorn, men det är ju fredag och massa event på House of Sweden, så jag slipper köpa lunch iaf :)

Ett tips: Eftersom det är Thanksgiving i USA och detta firas ju inte i Sverige. Mitt tips är att samla ihop några nära vänner och ha en knytis thanksgiving middag. Istället för kalkon, kan man väl göra kyckling som är lite lättare och köra en knytisfest. Vill man ha recept, kan man googla dessa eller gå in på min favorit sida. Klicka HÄR.
Det är Martha Stuarts sida och hon har fantastiska recept. Ha en knytis och välj en grej att göra och ha en liten mysig thanksgiving middag med massa ljus och höstfärger. Jag lovar att det kommer att uppskattas. 

Zzzzzzzzzzzzzzzzzzz...............



Ska pröva göra min första Soufle med en av det bästa saker jag vet : SWEET POTATOS




Och min marängtårta med lemon curd yuuuuuum!! Måste ju ha lite Sverige på bordet!



Gör en egen thanksgiving middag, så himla mysigt och gott och tänk på vad du är tacksam över. 






Quesadillas con Buttersquash Soup

Skrivet den 2011-11-17 kl 19:12:54 i kategorin av Jenira
Permalink













I try to make easy stuff on weekdays. Yesterday I made whole weat Quesadillas with caramel onions (my new thing), fried tomato and spicy chicken sausage and some cheese and chopped sallad leafs inside. With the Quesadillas I had the butter squash soup and it was a great combiation. Yum Yum Yum...


Just nu

Skrivet den 2011-11-16 kl 22:11:44 i kategorin av Jenira
Permalink



Efter allt shit ätande hemma så lugnar jag ner magen med lite grönt te. Inte bra för mig att vara hemma och plocka på allt i köket. 



En grå dag

Skrivet den 2011-11-16 kl 21:45:33 i kategorin av Jenira
Permalink

Usch.... inte haft en bra dag alls, jag var på en intervju idag och den låg ungefär 35 min från mig, men bara för att det är lite regn ute så tog min resa mer än en timme. När jag äntligen började närma mig mot slutet av min resa så var jag tvungen att betala tull. Jag fick lite småpanik eftersom jag aldrig gjort det innan och har inte en sådan där maskin som alla verkade ha och slapp stanna. Så jag gick till coin rutan och TACK GODE GUD ATT JAG SAMLAR på mina mynt, för jag behövde vartenda öre. 

När jag väl kom fram satt jag och hurrade lite för mig själv i bilen, då jag kände mig stolt över att ha hittat detta ställe, men detta hurrande tog snabbt slut. Min intervju var lika bajs som jag trodde innan jag ens kom innanför dörren. Killen var otroligt otrevlig och frågade mig hur det var och så. Jag sa: I hate traffic when it rains. Han sa: What, you don't like rain, is rain a problem for you? Ja, som ni förstår så gick det inte så bra. Jobbet var inte alls som jag förväntade mig och till slut sa jag, this is nothing for me och avslutade samtalet och gick därifrån. 

Jag var så himla förbannad, jag hade ju tagit en hel dag ledigt för detta och åkt hit för NOTHING. Jag åkte hem och har sedan dess suttit och tyckt synd om mig själv. Men till slut så fick jag slå mig själv i ansiktet och börja om från början och har sökt en hel del tjänster. Jag bara önskar jag kunde få något positivt beskev, men men. 

En kul grej som hände igår i alla fall var att jag träffade några svenska damer från organisationen SWEA som jag precis blivit medlem i. Jag var på mitt första möte och vi skulle alla baka till Jul bazaren i december. Alla tog varsitt recept och jag skulle såklart ta något som jag aldrig gjort tidigare: Strassburgare. Det var lite jobbigare att göra smeten än vad jag trodde, jag saknade min kickenAid hemma. Men det gick bra och det var jättekul att träffa alla dessa damer och tjejer och alla med amerikanska män. Vissa bott i DC över 50 år och jag var helt impornerad över att höra deras historier. Vi samlades hemma hos den svenska ambassadörens kök och WOW vilket hus, men vi höll mest till i köket. Jag träffade två andra tjejer som är medlem i DC tjejmiddagar och de träffas en gång i månaden och äter middag ihop. Nu är jag också medlem och ska på julfest med den den 16:e December. 

En av tjejerna visade sig vara granne med mig, så jag hoppas på att träffa henne nästa vecka. Så lite kul har jag haft trots detta moln som är över mig just nu. 

Jag fick även en inbjudan till ett annorlunda event på söndag. Min man kollar ju som sagt på Amerikansk fotboll varje söndag och jag kan inte kolla på sport mer än 2 timmar. Så jag ska åka med en tjej till DC och göra mackor och ge ut till de hemlösa där. Det ör något som jag aldrig gjort förut och jag har nästan lust att säga åt den hemlösa mannen som sitter nära mitt jobb att komma till detta. Han sitter där varje dag, på samma ställe och hälsar på mig, känns som om vi känner varandra lite nu. Det är lite annorlunda grej som jag ska göra. I övrigt blir lite bio i helgen samt en födelsedags middag, men nu är det Onsdag och jag tänkte göra lite middag till min man ikväll som måste stå ut med en emotionell fru som bara VILL HA ETT BRA JOBB. Jag tänkte göra soppa med Quesadillas med kryddig korv. Mat gör mig alltid glad i alla fall :)


Mitt första glögg drickande för i år. Jag ska tillbaka till IKEA och köpa mer snart YUM, jag älskar glögg.






Jag bakade dessa strassburgare och de blev inte alls som på bilden, men helt ok :)


Träffade ett härligt gäng och ser fram emot nästa event. 




Måndags ledig

Skrivet den 2011-11-15 kl 05:32:25 i kategorin av Jenira
Permalink

Ligger i sängen och tänker igenom dagen, det är måndag igen. Veckan har bara börjat men känns som om mycket har hänt under en dag. Jag vaknade dock med en klump i halsen och kände mig inte alls så glad, jag var på en lååååång intervju. Då menar jag inte att självaste intervjun som var lång, utan jag fick sitta i ett rum i 2 timmar och men prata med totalt 5 killar om olika saker. 

Efteråt fick jag migrän på vägen hem, jag var liksom tvungen att organisera vad de hade sagt till mig och vad jag själv tyckte. Jag ska vara ärlig och säga att jag för det mesta är lite förvirrad just nu och ska ta en dag imorgon och inte tänka på jobb för en liten stund, orkar inte mer och tar det igen på onsdag. 

När jag väl kom hem blev det lite träning och sedan träffade jag upp min man på IKEA för att handla lite saker. Det vi egentligen åkte för att köpa hade givetvis tagit slut på lagret, men det blev i alla fall massa små grejer samt två lampor till sovrummet. Lamporna var billiga, men ibland kan billiga saker vara så himla fint och praktiskt. Hela rummet känns helt annorlunda och upplyst. Tänk vad små detaljer kan göra. 

Imorn ska jag till jobbet igen samt baka hemma hos ambassadörens fru. Det är till SWEA Julgrejen och allt som sälj bakas för hand av SWEA medlemmar. På självaste SWEA dagen ska jag sätta ihop prinsesstårtor och sedan tror jag att jag ska göra våfflor och sedan sälja dem. Varför valde jag våfflor egentligen ? Det skriker ju KATASTROF...men jag gillar att välja komplicerade projekt. Enkelt är ju tråkigt :)

Nu ska jag äntligen sova :)



Jag gillar vårt lilla gym där jag ofta är själv. 


Blev en tur till IKEA och självklart så köpte jag en ljusstake. JAG ska sååååå julpynta vår lilla lägenhet :)


Jag är besatt av dessa Edamame bönor, YUM!! Detta är bara en del, jag åt nästan hela påsen.

Köpte lite bakgrejer, HÄR SKA DET BAKAS TILL JUL, någon som vill äta?


Man ser knappt lampan på sidan, men vi köpte två likadan som ligger på varsin sida.


Jag bytte ut min ljusstake mot en ny :) Men lite knepig att bygga denna, har ont i armarna nu. Ibland gillar IKEA att krångla till det.




Sportdåre fruar

Skrivet den 2011-11-13 kl 21:06:24 i kategorin av Jenira
Permalink

Om det fanns en show för fruar till sportsfanatiker så skulle jag kunna vara med i det programmet. Jag tror inte det finns en enda sport min man inte kollar på. Men jag börjar äntligen lära mig lite regler för amerikansk fotboll och det är inte så dumt som jag trodde. Just nu är hans kompisar över och hittar på söndagsfotboll i våran TV-lounge som ligger på samma plan. 

Själv har jag en liten tvätt dag och me me me dag. Jag måste fixa mina naglar och gjort massa spellistor på spotyfy samt rensat mina väskor. Efter ett tag förvandlas mina väskor till sopkassar med miljontals av kvitton och andra papper samt mynt. Jag rensade alla väskor och tog ut alla visitkort som jag samlat på mig sedan jag kom hit och la dem i en liten visitkortshållare och alla mynt en egen postmonä. 

Helgen i övrigt har varit bra, men igår hade jag en lite emotionell stund igen (orka vara jag), för det var nämligen Bobby's Baby shower. Efter våran härliga höst joggning var det tänkt att jag skulle duscha och fixa mig för att sedan spela in en video på mig med en hälsning som jag skulle skicka till Bobby's kompis innan vi begav oss hem till mina svärföräldrar på brunch. Men plötsligt hade min man två biljetter till kvällens CAPS (Washingtons Hockey lag med många svenska spelare) match. Så vi var tvungna att gå tidigare till DC för att hämta upp biljetterna, vilket i sig resulterade med att jag inte hann spela in videon.

Hur som helst, innan matchen såg jag på faceshit att alla verkade ha kul på baby grejen och blev helt emotionell över att jag var tvungen att missa denna stund med henne. Det bara kändes som om jag missar alla stora stunder med mina vänner. Men när vi väl kom in i arenan och jag såg alla röda hockey fans så försökte jag tänka bort det och koncentrera mig på matchen, ville ju inte förstöra kvällen för Hubby. Men jag hade verkligen kul, även om vi förlorade mot slutet. Men jag saknar verkligen mina vänner, men hoppas att de hade roligt på eventet. 

Idag söndag har jag hubby storhandlar lite för att ha något att äta under veckan och nu ska jag bege mig till gymmet. Jag tror att jag ska åka till Montgomery mall eller för att hänga lite där medan killarna kollar klart på matchen och efter det hoppas jag att vi ska ta en sväng förbi IKEA, det blir liksom aldrig av :) Samt är så sugen på YogiBerry igen (När är jag INTE sugen på glass?).

En glad nyhet är att jag ska på min första intervju imorgon, eller jag har två stycken. Men den ena är för en konsultfirma (not so exciting) och den andra för ett bra företag. HÅLL TUMMARNA FOLK!!! Min första amerikanska intervju, så det ska bli intressant. Hoppas att jag kan sälja mig tillräckligt bra och att jag inte missuppfattar några frågor eller börjar prata riktig svengelska eller något, man vet aldrig när jag blir nervös. 


Jag var ensam på kontoret i fredags och såhär ensam kände jag mig i 8 timmar. 


Men jag blev lite gladare till kvällen då vi skulle på hemma festen men tant som jag är så höll jag på att somna på deras soffa kl 22.00. Det var ju inte så lyckat !





Härlig höst jogging bland alla härliga färger, jag önskar att det kunde vara höst lite längre. Jag längtar INTE till vintern kan jag säga, även om jag älskar snö. 







Dags för brunch hos mina svärföräldrar. YUM YUM







Sport fans är ju helt galna, men jag hade riktigt kul och blev helt inne i matchen. Så tycker ni att jag borde göra en läpp förstorning ?



Jag älskar helg frukost. Jag är en frukost fanatiker och äter alltid frukost innan jag går till jobbet. Jag förstår inte folk som missar frukost, hur klarar ni er ? Vardagar blir det oftast Cheerios med lite nötter och mjölk och en knäcke macka med ost och pålägg av något slag. Helger så lyxar vi till det lite. Idag blev det hemma bakade scones med ägg, pålägg, peppar jack cheese och lite stekta lökar. Jag har fåttt en ny facination för stekt lök. Det passar till så många rätter. Passade så bra till vårt goda kaffe. 









Dear Santa I have been good this year

Skrivet den 2011-11-11 kl 19:28:07 i kategorin av Jenira
Permalink



Come to mama...


Crazy People

Skrivet den 2011-11-11 kl 16:21:34 i kategorin av Jenira
Permalink

I just don't get it. On my way to work I was really really cold today and I don't get it. I was born in a cold country, therefore I am suppose to be used to the cold right? But I think I figured out the answer for that. It must be a different type of cold here. Cause I remember all the trips we went to London, me and my friends used to be super cold even though the temperature showed lower in Sweden and when I came to the US January 2010, I was freezing to death, even though it was colder in Sweden. So It’s weird, but I think it’s the wind here. It's really breezy and I feel like the cold air goes inside your jacket. However, I intend to dress after the weather, cause I hate complaining all the time, but there sure are some CRAZY people out there. And I mean CRAZY. I see people wearing bear legs with cardigans and they are shaking cause they are so cold. Come on people....summer is over, let's just face it and stop pretending.

Yesterday I came home to my Hubby, who had cooked a fab dinner for him and me, he kept saying he messed it up, but my mouth wasn't complaining at all. Lemon Scallops with Pasta Ravioli with Pesto and almonds and on the side he made my favorite Edamame beans. I think I had a whole bag of edamame and told him to get some more for me. Trader Jones is a food store here who has different type of food and he also bought this special Ice cream what we both fell in love with. Yum Yum Yum....

Friday Friday Friday and it didn't start so great, since I found out it's that time of the month again and my stomach is killing me right now, however, it’s still Friday and I am happy for that. I am going to buy some fresh soup for lunch and tonight we have a house warming cocktail party at Thomas and Ola's house.

I have also decided to skip the Lucia Train, don't get me wrong, I really love Swedish Christmas and all their traditions. However, I think it's too many Lucia performances for me. It's like 10 of them and practice every Sunday before the event. The Weekends are very Holy for me and my Hubby and I rather have brunch on a Sunday then practice song all day. And I could probably do maximum two Lucia trains, BUT NOT 8-10 of them. So I turned it down, but I will help them during the actual Bazaar.



All covered up and ready for the wind.



If you ever see this combo, try it YUUM



Happy Member of SWEA


That one phone call...

Skrivet den 2011-11-10 kl 22:08:38 i kategorin av Jenira
Permalink

That the only reason I am trying so hard, cause I am waiting for that one e-mail or phone call that seems so far away right now. I have applied for over 30 jobs just this week and nothing has come back. I have been stalking people, you name it, I have done it. I just want a little sign of something.

The funny part is, we are just talking about getting a interview, not even getting a job just a interview. Why is that so impossible? It's not like I necessary have to get the job just because I get an interview. So it’s getting frustration, applying for all these jobs and NOTHING comes back. Worthless, that's what it is. Or that's what it seems like right now.

I am working late today, I need the cash and the hours so why not.  But my cousin said something yesterday about a girl who almost gave up and then.......that one phone call....

That’s all I want, and I have to keep doing it until it happens. It has to happens (right), even if I go crazy (It feels like I am going crazy, just a little bit).


Missa aldrig träningen pga lathet

Skrivet den 2011-11-10 kl 02:11:37 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag skulle önska att jag satt här och hade tränat klart, men så är det inte. Det var meningen att jag skulle träna när jag kom hem och sedan äta middag, men jag var så hungrig att det fanns inte på listan. Men för att inte bli för lat efter middagen så tog jag på mig träningskläderna innan jag satte mig på soffan. 

När latheten väl kommer in, så är det lätt att komma med lata tankar: jag kan träna imorn. Men jag har fem minuter kvar sedan ska jag köra lite core innan jag ställer mig på löpbandet. 

Idag har det varit en bra dag, fick massa gjort och min intervju med konsultfirman gick bra och jag skall tillbaka dit på måndag. Men jag känner mig så aktiv helt plötsligt. Jag gjorde massa listor på vägen hem, för det är massa saker jag behöver ha gjort som jag lagt åt sidan. Tråkiga ärenden som jag måste reda ut, lika bra att ha de gjort medan jag är inna på min hyperperiod. Man vet aldrig när batterierna tar slut. Idag är det även styrelsemöte för SWEA, vilket innebär att jag imorn får reda på om jag ska vara med i styrelsen eller inte.

Det är redan torsdag imorn, vart tar veckan vägen egentligen? Imorn skall min hubby laga middag (jag hörde han säga nåt om pilgrimsmussla....yuuuuum) till mig och på fredag skall vi på en inflyttningsfest. Jag måste hitta något till dem, men det kanske jag kan göra på fredag efter jobbet. Vad ska jag köpa?

OK CARRA SLUTA SLABBA OCH IVÄG TILL GYMMET men vänta...det är contry awards på TV, kanske skall stanna hemma trots allt. Jag som älskar Carrie Underwood eller vad hon heter, söt som en sockerkaka. 




Orkar inte...



Eller??



Contry awards, eller bränna 300 kalorier? That's the question...








Vart tog all energi vägen?

Skrivet den 2011-11-09 kl 04:42:33 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag kan inte röra på mig, att vara social gör mig tröttare än ett pass på gymmet. Jag är helt slut och har lagt mig i sängen redan kl 22 (det händer typ aldrig). Jag har lite sådär mild huvudvärk och det är INTE för att jag druckit för lite vatten, nej nej. Utan jag tror att jag tänker för mycket hela tiden och planerar allt i mitt huvud om och om igen.

Idag träffade Lisa Mabe som jobbar på en PR/Advertising firma och har haft mycket erfarenhet inom detta samt att hon startat ett eget företag som verkade väldigt intressant. Mitt första intryck av henne var att hon var VÄLDIGT SNYGG och otroligt trevligt. Vi träffades på ett mysigt ställe mitt i Dupont Circle i DC och pratade rätt så länge om jobbrelaterade ämnen. Jag tyckte att våra konversationer flöt på väldigt länge, men jag kunde inte sluta tänka på vad hon fick ut av det hela. Men jag tror helt ärligt att hon verkligen bara ville hjälpa. Fick verkligen en massa råd och jag minns knappt hälten av dem även om jag försökte skriva ner så mycket som möjligt. 

Hon tyckte att jag skulle vara mer aggresiv i mina online ansökningar och ringa upp alla kontakter jag får. Hon tipsade även om platser hon trodde jag skulle passa hos och massa annat. Så nu måste jag samla allt hon sagt och följa upp alla mina ansökningar och leta upp lite personer på LinkedIn. Men inte just nu, jag orkar inte ens tänka på jobb, i alla fall inte idag. Men imorn ska jag vakna tidigt och gå på en intervju hos en Finans konsult firma i DC och hoppas på att göra ett bra intryck så att de kan marknadsföra mig lite och sälja in mig på ett bra företag.

På House of Sweden jobbar även General Manger Cecilia med mig och hon råkar även vara Vice Ordförande för SWEA i DC. SWEA är en organisation för Svenska kvinnor världen över. Det är via dem jag ska delta i luciatåget här i DC, vilket ska bli kul. Jag blev vald till Lucia i 9an för att jag var med i kören, men jag varken tror eller hoppas på att bli lucia, har hemska minnen av stearin som fastnade i mitt hår och som var fruktansvärt svårt att ta bort. 

Jag hann även springa in på MAC för att köpa en ansiktsprodukt som jag förälskat mig i. Jag använder inte foundation, men gillar att ha något i ansiktet för att ge det lite lyster. Denna produkt är som en ansiktskräm med foundation i, så den lägger sig inte så tungt på ansiktet utan blir mer som en lätt kräm som smälter in i huden. Hoppas bara att jag köpte rätt färg!







Tog en promenad efter lunchen och det var jättefint väder till min förvåning. Jag ville nästan inte gå in igen.




Häftig uppgång till Dupont Circle.




Ny favvo i sminkhyllan



Turkey Burger with Blue Cheese

Skrivet den 2011-11-08 kl 05:35:46 i kategorin av Jenira
Permalink

Eftersom jag var hemma idag så ville jag laga lite middag till mig och min hubby, så det blev hemmagjorda kalkon burgare. Jag föredrar kalkon på vardagarna eftersom det är ett hälsosammare alternativ och jag älskar hemmagjorda hamburgare då man har mer frihet och kontroll över vad man lägger i dem. 

Jag blandade kalkonfärs med lite jalapeno och kryddor och min lilla egna touch som jag lärde mig på food network: att lägga blue cheese innuti burgaren och sedan steka dem. Resultatet blir en härlig blue cheese surprice när man tar en bit mmmmm. Till burgaren gjorde jag karameliserad stekt lök och en spicy Mayo sås. Denna burgare försvann snabbt i min mage. 



Jag gjorde 2 stora burgare med blue cheese innuti och tre som var utan som jag kan ta med till jobbet imorn.






Jag lovar er mums filibaba.


Back to business

Skrivet den 2011-11-07 kl 18:05:51 i kategorin av Jenira
Permalink

Haft en bra och känsloladdad helg. I fredags ville min hubby göra något kul eftersom vi hade lite tråkiga nyheter i fredags, så det blev suchi på ett populärt ställe i Bethesda med namnet RaKu och trots att vi hade bokat bord fick vi vänta i 20 minuter. Men det var väl värt det och efteråt var vi ju tvungna att äta lite Yogiberry eftersom det är min favvo grej nuförtiden. 

Men jag fick även reda på lite tråkiga saker, som jag har sagt tidigare är det inte lätt att hitta vänner i denna ålder i ett nytt land, men jag är typen som kommer att anstränga mig för att kanske till slut hamna med rätt personer vid min sida. Så, egentligen skulle vi gått på en födelsedagsfest i fredags men avbokade och jag fick höra att några tjejer hade snackat lite skit om mig och hela min bok klubb idé. I lördags träffade jag några av tjejerna och höll mig lite på avstånd, vilket de kanske märkte av och sedan skickade ett falskt facebook meddelande till mig efterråt. Blaaaah för falska människor, världen är fulla va dem.

Igår var det i alla fall Eid 2 som jag kallar det. Det är två styckna Eid dagar per år och detta var den andra där man offrar kött och i fattiga länder ser till att de fattiga får en riktig måltid. Jag försöker alltid ha en strategi på Eid eftersom man skall besöka många hus med massa mat. Vädret var på top och jag hade riktigt mysigt, men mot slutet blev jag riktigt trött så vi åkte hem, bytte om och gick på bio för att se filmen "In time" med Justin Timberlake. Jag måste säga att jag verkligen gillade filmen, ett annorlunda koncept men det gav oss en liten tankeställare när vi kom hem. Jag älskar sådana filmer. Vad de ville få fram var: TIME IS MONEY.

Idag är jag hemma och SKA söka så mycket jobb som möjligt. Jag måste bara ge mig en slap i ansiktet och börja. Men en god nyhet är att jag ska träffa en tjej imorn som äger ett marketing företag. Så nu ska jag göra mitt bästa för att jaga :)



Inte helsvart för en gångs skull




I agree.








Eid 2




En morgon favorit.




What a week

Skrivet den 2011-11-04 kl 18:01:10 i kategorin av Jenira
Permalink

Talk about rough week. I had an emotional moment last night and didn't feel like blogging at all. I have this problem, some of the things of my past keeps haunting me and I can't get over it. Sometimes I see things that reminds me and it triggers my weak points and I get very emotional. Everyone has stuff in their past that they wish they could have done differently. However, it's better to move on. The past is the past and my problem is that sometimes it keeps haunting me and I can't get over a lot of stuff. 

Other then that I had a good evening and I tried to make " Korvstroganoff" but It turned out as a spicy pasta dish and nothing like I expected at all. But it wasn't bad but I don't think he can say that he had Swedish korvstroganoff hehe :)

And today I unfortunately have some bad news. I kind of got fired (well my trial is over) in the nicest way that is possible. But let’s be honest, I have absolutely nothing to do here at work and I could see this coming or I would have been surprised that they would pay someone to do nothing. My boss is wonderful and was very friendly and he said I was over competent for this kind of stuff. I don't know if he was trying to be nice but I DON'T regret working here at all. I have meet a lot of people and realized what I actually want to do. Surfing at work is not my thing. It's a weird feeling though, but I got to move on and try to find something that fits me better. But I meet a lot of new friends, that's for sure.  

Its Friday today and tonight it’s NO EMO night and I am going to leave my past behind and look into the future and tonight it's Sushi night at Raku in Bethesda and we might also catch a movie.





Some kind of Korvstroganoff with pasta





Krigare

Skrivet den 2011-11-03 kl 04:00:50 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag kan i alla fall säga att jag har kämpat efter dagens försök att "networka" på karriärsdagen. Jag åkte till Parya igår som bor i Arlington och jag som precis har lärt mig Maryland var tvungen att köra i Virgina för första gången som är 10 ggr mer komplicerad än Maryland. Så jag försökte hitta min "Exit 45 B", men tack vare all trafikarbete så missade jag den och plötsligt började min "Navigation" på min telefon krångla (SÅKLART) och jag vet inte vart jag hamnade om jag ska vara ärlig. Jag stannade MÅNGA exit senare på ett litet hörn och började gråta som ett litet barn (hihihi måste skratta lite åt det nu). Men tog tag i telefonen och ringde min man som hjälpte mig från Chicago att hitta tillbaka till rätt väg. Allt ordnades till slut, men idag hade jag verkligen INGA problem att åka hem som tur var.

Så här var det för mig när jag var ny i Maryland och efter några misslyckanden lyckades jag lära mig vägarna. Så det handlar om att våga ta risker och lära efter dem I guess :). Men jag vet inte vad som hände med vägbeskrivningen PRECIS när jag behövde den. Den vägrade jobba med mig helt enkelt. 

Idag har jag krigat, igår sov över Parya för att vi skulle kunna vakna tidigt och åka vår lilla resa till University of Virginia. Det tog oss 3 hela timmar att åka dit och trots det fina vädret så var vi dödströtta när vi väl kom fram. Både jag och hon hade klätt oss i kostym för att se så professionella ut som möjligt och TUR DET. ALLA såg så himla snygga och professionella ut. Det fanns massa massa företag där och jag kände inte till 80 % av dem. Men vi stannade där från 10.30 till 14.30 och vi splittrade på oss för att jaga så många företag som möjligt. Så hur gick det ?

Jo, det är lite blandat. Jag kan säga att jag verkligen INTE ångrar att vi åkte dit, men det är inte lätt att jaga jobb i ett främmande land. Vissa företag var jätteintresserade av mig och vissa ville inte kolla på mig eftersom jag hade en "konstig" bakgrund". I början tappade jag hoppet helt och insåg att jag aldrig kommer att lyckas, men sedan bytte jag strategi och började gå till andra slags företag och fråga mer om dem och hittade rätt bra människor att prata med. Så jag tror inte att det var helt bortkastad tid. Jag ska nu gå igenom alla mina visit kort jag fått och maila så många jag kan. Jag tror att många kommer att maila dessa människor och jag måste se till att jag är en av dem. 

Resan tillbaka kändes längre, men den var även 3 timmar och sedan skulle jag hem vilket tar 20 minuter men istället tog en timme med trafik. Slutsats: EN LÅÅÅÅÅNG JÄKLA DAG. Nu är jag helt slut och ska analysera lite över dagens händelse. Jag måste göra lite anteckningar på vem jag träffade och vem som kan kastas. Jag har iaf kämpat lite idag och fick reda på att det är en till karriärsdag i DC imorn, men jag måste ju jobba.

Min Hubby är tillbaka yeiiii så inga mardrömmar i natt :)




Vår lilla road trip till Södra Virginia. 




Vi behövde en dos av Starbucks innan vi in till mässan.





Lång dag och jag har pratat med för många människor, men jag hoppas på att det skall ge resultat i slutändan.




Jobba mer på mitt CV

Skrivet den 2011-11-02 kl 00:07:23 i kategorin av Jenira
Permalink

Det är allt jag tänkt på sedan jag kom hem från jobbet. Jag hade lite pepp talk med min kusin och nu är jag lite mer motiverad att ändra min och jobba på mitt CV mer. Den är för "boring" och jag tror inte den lockar arbetsgivarna alls. Jag ska på en jobbmässa imorn hade hoppats att jag hade pratar med henne INNAN jag skrev ut alla CVn. Jag hoppas även på att träffa lite bra människor som kan förhoppningsvis ge mig lite bra tips. 

Jag har bestämt mig för att skriva ner lite delmål. Mitt stora mål var att skaffa mig ett "FAB" jobb, men för att komma dit, måste jag nog bryta ner mitt stora mål till mindre delmål. Det finns många jobb att söka i detta land, men även många att tävla mot och många hungriga monster som vill lyckas lika mycket som mig själv. 

  1. Jag måste jobba med mitt CV så att den blir mer attraktiv för arbetsgivaren. Men jag har kommit på att jag nog ska ha två olika CV'n. En som är mer professionell och en som är mer utåtriktad.

  2. Vara med aktiv när jag har tid. Jag måste kolla runt mer och ge mer tid att hitta rätta tjänster. Mitt problem är att jag inte följer upp mina ansökningar i USA. Jag brukade göra detta i Sverige, men jag är rädd att säga något knäppt när jag ringer dem, men så kan jag ju inte tänka. Jag måste våga ta för mig mer. 

  3. Inte förlora hoppet. Det är något som jag är bra på nuförtiden. Jag kan lätt bli missnöjd och lat när det blir lite för jobbigt, men jag kan säga att människor här kämpar hårt för att lyckas. Jag ser min svägeska söka till alla dessa universitet och hon går genom samma process som mig, och måste sälja sig själv för att komma in på ett bra universitet. Jag måste kämpa lika hårt och inte våga tro på mig mer. 

    Mitt problem är att jag lätt tycker synd om mig själv och tänker tillbaka på allt som jag haft innan, men folk som har lyckats har fått kämpa, så det gäller väl mig själv.

  4. PEPP PEPP PEPP!!!
OK, igår hade jag gäster och jag lagade en enkel Butterchiken med naan och mango chutney. Jag hade köpt en massa godis och hoppades på att det skulle komma massa barn. I vårt komplex hade huset anordnat en Halloween party för alla barn och ute på gården grillade de härliga Smores. Jag stannade inte länge, då Gianni är för liten för att hänga på festen, så vi gick hem och mumsade på vår middag. Under middagen kom det massa barn och jag försökte ge så mycket godis som möjligt så att jag inte skulle äta upp allt senare. 

Nu ska jag till gymmet och bränna bort lite godis och sedan bege mig till Arlington och ha en Career slumberparty med Parya. Ohh vad jag inte känner för att gymma, men är man GODISGRIS SÅ ÄR MAN.



Redo för alla monster.




Alla som ville att monsterna skulle hälsa på, fick en Boo lapp.




Guest of honor.






Min Trick or Treat kompis.








Godis monster




Vi snodde lite cupcakes från Barnen :)