Ice cream week and off to NYC

Skrivet den 2011-07-30 kl 20:12:11 i kategorin av Jenira
Permalink

Oh vilken härlig vecka det har varit. Jag känner mig verkligen hemma här i Boston. Otrolig härlig stad med massa sevärdigheter.  Vi har ätit så mycket vad mycket glass, varje kväll har vi ätit olika glassar från olika ställen. Den bästa blir nog Pink Berry och Coldstone. Koncepten är rätt så lika men smaken har varit annorlunda från ställe till ställe. De borde verkligen öppna detta koncept i Sverige, för jag tror att det skulle gå jättebra. 

I torsdags var vi på ett museum här i Boston " Science museum" med barnen och tittade på massa saker. Vi var där under några timmar och gick vidare till ett "Mall" i närheten. Ingen shopping för oss men på kvällen lagade min kusin god mat och som efterrätt bestämde vi oss för att äta glass i ett ställe som heter "Coldstone". Jag tyckte att det var väldigt gott och valde såklart kaffeglass med massa grejer innuti. Konceptet är att man skall typ göra sin egna Ben and Jerry glass som de mixar ihop. 

Barn är så inspirerande och jag har verkligen haft kul med mina kusinbarn. I fredags fick jag sitta barnvakt en liten stund vilket var otroligt kul och jag kan inte fatta att att veckan gick så fort.

När jag tänker Boston så tänker jag i första hand Harvard University vilket vi var och besökte i onsdags. Det var lika maffigt som det var mysigt. Tänk att få plugga i en sådan miljö? Riktigt häftigt. Vi tog med oss lunch och som tur fanns det en massa stolar i området vilket gjorde att vi bara satt där och njöt av maten och det härligt vädret samt den fantastiska miljön. Efter lunchen gick vi omkring i området. 

På kvällen blev det middag ute och min kusin bjöd mig på restaurangen "Mumbai Chopstick". Jag tyckte att maten var god men det var mer kinesisk mat än indisk. Miljön i restaurangerna är så mysiga och det var härligt att gå på den långa gatan i Newbury med alla restauranger. Det var en onsdag men ändå så var det så mycket folk ute, det gör mig lycklig. Vi blev SÅKLART glass sugna och åt en yogurtglass som vi älskade "Salted Caramel" (FAVORITEN) från Pinkberry. 

Igår var jag barnvakt på morgonen och sedan åkte vi till Boston Common som är en stor park här i centrala Boston. Min kusin hade med sig USA's motsvarighet till franska Macarons som hette "Woppies". Jag tycker faktikst att de var goda, men vi båda kom överens om att INGET går att jämföras med klassiska Macarons. Parken var mysig och efteråt åkte vi till lilla Italien i Boston, med massa italienska restauranger. Otroligt mysigt område som påminner om Soho i NYC. Där hittade vi en restaurang där vi åt Ravioli med skaldjur, helt ok tyckte vi men min kusin skulle kunna göra bättre hemma. Men eftersom vi hade ätit glass under hela veckan så kunde vi ju inte lämna stället utan att smaka på Italienska Gelato. Jag tycker dock att den var minst god om man jämför med de andra glassarna och ger tummen upp för de amerikanska kedjorna. Det var även en liten "Lucia" festival i området. Men på grund av regnet blev det en snabb runda då vi vann nallen Tweedy och begav oss hem. 

Vilken vecka, jag kommer sakna Boston och min kusin och hennes familj. Men jag e tacksam att ha henne nära nu när jag bor här :) Jag kan inte lägga upp bilder då bussens (sitter på en buss nu) internet är inte på G. Men jag tar det när jag kommer fram. NU ÄR det dags för mig att få krama min man och besöka NYC för helgen. 


Saknat min andra halva





Boston I like

Skrivet den 2011-07-27 kl 06:40:52 i kategorin av Jenira
Permalink

Än så länge så är jag helt förälskad i Boston, det är helt annorlunda från Maryland (men jag älskar MD också). Det ger liksom en mysig city känsla. Nu kanske jag inte har sett hela Boston, men idag var jag i Newbury som är ett shoppingområde i Boston. I början tyckte jag att jag fick en liten Georgetown känsla av det hela, men det var liksom mycket större men samtidigt mysigare. Jag älskar hur shoppinggatan är uppbyggd med massa olika slags butiker. Det var en lång gata och vi hann gå in i några butiker som verkade intressanta. 

Vi spenderade mest tid i Marc Jacob men handlade inget från butiken, jag hittade ett par örhängen som jag nu funderar att jag borde köpt. Efter den långa promenaden avslutade vi vår vandring innan lunch i Chanel butiken. Min kusin är en sann Chanel älskare och hon introducerade mig till denna vackra butik med alla dessa dyra frestelser. Det som gjorde mig mest överaskad var hur trevlig personalen visade sig vara och till slut hittade vi denna fantastiska lilla väska som varje kvinna borde ha. Men men....en dag skall den dag komma då min garderob skall förgyllas med min första Chanel...en dag. 

Vi åt i alla fall lunch på ett jättemysigt ställe och jag beställde en jättegod shrimp (stark) sallad, min man hade älskat den. Jag bara älskar alla uteställerna här och folket är mycket snyggare än vad jag sett i DC. Alla är välklädda och har koll på modet. Är det inte något magiskt med sommaren och uteserveringar....

Min kusin har de sötaste barnen någonsin och jag älskar att leka med barn. På kvällen efter den goda middagen som min kusin lagade (pasta med pesto och räkor) gick vi alla på en prommis och åt yogurtglass. Pricken på i'et för denna dag var att jag blev bjuden på SVENSKA ahlgrens bilar. I love Swedish Candy. 


Fanns många mysiga butiker som denna


Och mysiga bakelse ställen, vi smög in en snabbis i denna mums butik



Chanel i mitt hjärta

Sa

Supergod lunch



och middag :)






Semester

Skrivet den 2011-07-25 kl 22:54:06 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag har precis packat klart inför min lilla resa till Boston. Det skall bli så himla kul att få umgås lite med kusinen och hennes söta familj. Jag är dock lite förvirrad av min packning. Jag är dålig på att packa för en vecka. 3 dagar klarar jag men inte en vecka.

Min helg har varit fullspäckad, hela lördagen var vi ute för att hitta på lägenheter och vi såg massor med intressanta lägenheter. Men till slut gillade vi ändå den första vi var och kollade på för några veckor sedan. När jag kommer tillbaka från min resa ska vi fortsätta kolla lite mer. 

I fredags var jag på jazz in the park, det var rekord varm i DC och på nyheterna uppmanade de att folk inte skulle gå ut, men det stoppar inte mig. När solen hade gått ner var det inte så farligt att vara ute och vi satt med fötterna i vattnet. I slutet av kvällen så skulle Imrul vara rolig och skvätte mer mig med vatten. Som tur var det så varmt och jag torkades snabbt. 

Igår var vi bjudna på lunch hemma hos en av mina svärföräldrars vänner och Herregud vilket hus. Det var en lång resa hem till dem, men när vi väl var framme kändes det som om vi hade hamnat i ett litet slott mitt ute i ingenstans. Man gick nästan vilse i huset och jag önskar att jag hade tagit en bild på deras toalett i deras "master bedrom". FANTASTISKT! Jag tror att de hade 5 eller 6 toaletter i huset. Huset bledvid hade till och med en hiss. 

Vi lekte kareoke hela kvällen. Nu väntar jag på att min man skall komma och hämta mig för att åka till flygplatsen. Jag kommer nog att ta med mig min dator så det kanske blir lite bloggning under veckan "who knows". 

Boston here I come....


Inte lika mycket folk som förra gången, men lika bra för nu fick man plats att sitta.


Jag hade med mig kryddig korv med bröd mmmm BESATT


Kan inte bli bättre



Så skönt att bada fötterna och lyssna på Afro funk musik


En man bad oss hålla denna ram för att ta kort på oss :)




KOLLA så blöt jag blev tack vare dumma Imrul :)


Lång dag efter att ha kollat på massor av lägenheter


GOD lunch hos Chandra som bodde i det största hus jag sett hittils. 


Bengalisk kareoke, tur att jag kan läsa bengali :)






Min belöning

Skrivet den 2011-07-22 kl 18:03:29 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag älskar mat och allt som har med mat att göra. Lycka för mig är bra sällskap i en bra omgivning med god mat. Igår åt jag ute hela dagen. Först hade jag lunchdejt med två trevliga tjejer på Cheesecake factory. Jag har lärt känna deras meny nu men det kommer nog ta 30 år innan man hinner smaka på det mesta. 

Jag beställde en fantastisk laxbit som smälte i munnen med min favorit förrätt Edamame bönor med salt. Jag skulle kunna äta dem hela dagen. Jag gillar det lilla pillret att få ut dem ur skalet. På kvälllen så ville vi fira ATT MITT JOBBVISUM BLIVIT GODKÄNT, ja ni hörde mig. Men jag måste fortfarande vänta på mitt kort och mitt social sec nummer som kommer med kortet, men den är på väg hem till oss (yeiii). Nu kanske jag kan få jobba och ha mindre tid för saker (yeiii). 

Aja nog bloggat, nu måste jag tvätta och plugga och träna...blaaaaaaaaaaaaah. Men sen på kvällen skall vi ut i denna bastu värme och möte miljoner andra i "Jazz in the garden". I dag är det Afro funk jazz from Togo, spännande :)



Lunch at Cheesecake F med de godaste bönorna ever


Jag e en sucker för Mexikansk mat :)





Smithsonian DC

Skrivet den 2011-07-21 kl 05:00:37 i kategorin av Jenira
Permalink

Igår var det en varm dag i DC och just nu är det en sann värmebölja i landet och alla bara klagar. Visserligen är det varm och det känns som att ta en dusch när man kommer ut, men jag älskar det och har inget emot att duscha två gånger per dag :)

Libby är som sagt ledig denna vecka så jag har tvingat henne umgås med mig hela veckan. Igår tog vi tunnelbanan till DC för att besöka lite museér och tro mig det finns många att välja mellan. Vi tog två som låg rätt nära varandra. Den första var "Natural History museum" och den andra "National American Museum". Båda var gigantiska och intressanta. Den andra hade en utställning som hette "First lady" och självklart gick vi dit för att se alla fantastiska klänningar som presidenternas fruar haft på sig. 

En annan del som var intressant var de svartas historia i USA och det fanns fantatiskt fina bilder på Martin Luther King. Jag måste säga att jag inte kan så mycket om Amerikas historia och deras civil War, men om jag någonsin ska bli medborgare i detta land måste jag lära mig det har jag hört och alla presidenter i USA. (SOM OM FOLK HÄR KAN ALLA PRESIDENTER?)

Efter att ha gått i timmar blev vi hungriga och hitta en korvkiosk i närheten och det var den godaste korv jag ätit, kanske för att vi båda var hungriga och inte orkade gå långt för att hitta mat. 

På vägen hem blev vi båda sugen på glass och stannde förbi Yobiberry som är ingefär samma som Tuttifrutti som jag visat bilder på innan. Inget är så gott som glass under sommaren och i stora mängder. Det finns många museér kvar att besöka, men det får bli en annan dag. 




Älskar dinosarier


Titta jag hitta Nemo och Dora, ser ni dem?


Sedan kom vi till oss själv :)


The diamond room blev nog favoriten, detta är den störta och dyraste diamanten från Indien.


Några favoriter :) Jag försökte ta kort på några andra, men de är så bling bling och blir inte bra på kort.


Sedan blev vi hungriga och vad bättre än en FET beefkorv utomhus. Så himla gott!


Jag och Libby utanför museeum nr 1


Museeum nr 2


Jag minns inte vem denna tillhörde men det var den finaste klänningen i huset


Favoriten och skönheten


Och självklart den första svarta amerikanska "first lady"


Jag blev kär i Michelle Obamas klänning, smycken och skor (Jimmy Choo)


Blaaah jag måste lära mig la dessa om några år när jag skall söka medborgarskap. Jag tror jag kan 6 presidenter av 44 stycken.


Fantastisk bild


Usch detta var en hemsk men intressant del


Ingen tjejdag utan Yobiberry glass :)



Hello smores

Skrivet den 2011-07-20 kl 15:47:10 i kategorin av Jenira
Permalink

Igår hade jag en jätte trevlig kväll med två väldigt söta tjejer. Jag lärde mig att köra till Bethesda själv och Roshini kan stället väl och valde restaurang. Vi alla tre är sushi fan och åt den godaste sushin på ett ställe som heter Raku. Jag skulle kunna leva av sushin här och min favorit blev spicy tuna som hade en jalapeno bit i mitten som gav den där sista underbara eftersmaken...yummi

Jag älskar sommaren här, det är alltid soligt och om det regnar är det max 10 minuter. Jag älskar att sitta ute, men igår så var det första gången i mitt liv som jag kände att jag höll på att smälta bort. Jag svettades under hela middagen och efter middagen var det meningen att vi skulle vidare till ett annat ställe för att äta efterrätt utomhus, men vi valde att sitta inne. Att sitta ute i 40 grader går nästan inte om det inte blåser. 

Jag fick uppleva min första "smores" igår och jag tror jag dog av lycka (det är farligt att bo här). Det var nog en av de godaste och enklaste saker jag ätit i mitt liv och jag älskade den lilla brickan man fick med flamman i mitten för att smälta den goda mashmallowsen. 

Nu har jag ätit frukost och väntar på att min mage ska bli normal så att jag kan gå och träna innan jag åker till DC. Jag ska nämligen till Smithsonian museét med Libby och leka lite turist, man måste ju passa på när man hittat en dags kompis :)


Libby och jag väntar på Rosh


Förrätt: Jumbo räkor = 10 poängare


Fyra olika sushin men de två understa blev mina favoriter



Hello into my mouth


Bröllopsåret

Skrivet den 2011-07-19 kl 19:22:59 i kategorin av Jenira
Permalink

Så många bröllop som jag varit på i år har jag nog aldrig upplevt förr och då har vi inte kunnat gå på alla. Igår kom det en inbjudan från en av min mans bästa vänner. De båda är indier och skall ha ett stort bröllop och självaste mottagningen kommer att vara i "National Gallery of Art" OCH den är på min födelsedag. Detta är en dag jag ser fram emot, för jag har inte gått på många icke-bengal bröllop.

Igår gjorde jag ABSOLUT ingenting hela dagen, jag skulle göra hundra saker men måndagar har blivit en städdag för mig. Idag har jag tvingat mig ut ur huset, för jag är alldeles för lat hemma. Jag har suttit och mailat tråkiga CSN och skatteverket och försökt få ordning på min ekonomi. Man blir lite nervös när man ser sparkontot minskar varje dag och igår försökte vi se om man kan spåra vart jag ligger i jobbstatus. Jag förstår inte varför det skall vara så krångligt. Jag känner mig helt knäpp av att inte ha ett jobb och en rullande ekonomi. Men finns bara ett ord och det är: TÅLAMOD

Denna vecka är Libby ledig så idag skall vi träffa upp en annan tjej och käka middag i Bethesda och imorn ska jag och hon ha en heldag som turister i DC. Jag har länge velat gå in i Smithsonian museét och hon ville göra mig sällskap vilket gjorde mig lycklig. Jag har även spanat in ett FAB lunch ställe i DC som jag hoppas kunna tvinga henne att äta där. Sedan måste jag även hitta en långklänning till bröllopet i September för det finns en BCBG butik i Georgetown som jag vill besöka. 

Jag skall även på min första semester till Boston nästa vecka för att hälsa på min kusin som bor där, vilket jag ser fram emot, så nu har jag lite "lined up" innan Augusti :)


Vå fina indiska inbjudan


National Gallery of Art





Indisk mathelg

Skrivet den 2011-07-18 kl 18:22:12 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag kan beskriva denna helg med ett ord: MAT. I fredags hade vi ju vår lilla BBQ och i lördags var jag på bröllop och igår var jag på lunchfest, så det enda vi gjort är ätit med trevligt sällskap.

Lördagens bröllopsfest var på samma ställe där jag och min man hade vår bröllopsfest. Vi fick bra platser och det var rätt konstigt från början att se någon annan sitta på samma plats där vi hade suttit för några veckor sedan. Men jag måste säga att detta var det bästa bröllop jag varit på hittils. De hade en sak som var bättre än oss och det var belysningen. Våra dekoratörer misslyckades med vår belysning och nu fick vi se hur det skulle ha sett ut. Men maten var god, vi satt vid ett bra bord med roliga männsikor och till slut så dansade vi i två timmar. Jag tror aldrig att jag dansat så mycket på ett bengalisk bröllop. DJ'n var super och spelade superbra musik.

Igår så hade min mans kompis ordnat en fest för hans pappa som hade tagit sin PhD, så de hade hyrt en liten indisk restaurang där de hade en mer privat fest för honom. Det var trevligt och de hade väldigt dog mat. På kvällen var det meningen att vi skulle titta på sista Harry P, men vi var alldeles för trötta och åkte hem istället. Jag och min man låg i koma hela kvällen och kunde inte röra på oss tills vi tvingade oss för att ta en liten promenad på kvällen.

Nu är det slut på bröllop på ett tag i alla fall och dags att gå tillbaka till verkligheten. Denna vecka är Libby ledig så jag ser fram emot att spendera lite tid med henne :)


Min underbara man


Det fina brudparet. Det hade lyckats med festen och de dansade hela kvällen och nu ska de åka till Maldiverna, såååååååå AVIS.


Me and my Libby






Time to dance och jag dansade i 2 timmar i sträck och hade ont i fötterna som aldrig förr efter festen. Mina Jimmy Choo H&M var ingen bra idé att ta på sig, men men det var så värt det.



PhD party


Detta är vår favorit del av den långa promenaden


Grill Fredag

Skrivet den 2011-07-16 kl 05:43:51 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag älskar grillmat och har under hela vecka velat grilla och kom på att det kunde vara kul att göra det idag eftersom min man kom hem från Californien. Vi grillade korv, hamburgare, kyckling och majs. Min favorit blev korven som var: Spicy chicken sausage med Jalapenos. Jag hittade något som liknade bostongurka men jag hittade inte rostad lök. Jag frågade gubben i butiken och han visade mig något som jag tvekade var samma sak. 

Jag bakade även en klassisk marängtårta, jag älskar detta recept och har ätit den sedan jag var liten. Jag "hypade" upp grädden i mitten med dajmbitar (mamma hämtade från Sverige, men de finns på IKEA) och hallon i mitten. Detta är en tårta som alltid uppstattas, mums :) Jag gjorde även hemmagjorda sötpotatis pommes, detta är något alla måste pröva. De var supergoda och enkla att göra, bara hacka de i bitar, lägga de på en plåt och sedan stö över sea salt, pepper, olivolja och valfri krydda. Sedan skall de var i ugnen i ca 30 min. PRÖVA PRÖVA PRÖVA!!!

Idag var jag på zumba och fick ett fint armband, men jag tyckte att ledaren var lite slapp. Jag gillar inte zumbaledare som är tröga på att förklara vad de gör. Hon vände liksom sida utan att säga till i förväg, hur ska jag veta som inte hade gått på detta pass innan, men musiken var bra och jag ska försöka gå på ett annat zumba pass med en annan ledare nästa gång. 

Det har varit en soft fredag och under grillningen kom min mans kompis och vi chillade på altanen tills det blev mörkt och myggornas krig utbröt (HATAR MYGG) och jag fick panik och sprang in. Nu är det dags för helg och imorn är det ett till bröllop på samma plats som jag hade mitt så jag hoppas den är bra. 

Jag är så mätt......och belåten.


Fick mitt coola armband på passet


Såhär såg de ut innan de gick in i ugnen, jag skulle kunna äta hela plåten.




Tadaaaaa lite Svenskt i huset



Grilla grilla grilla


Tänk om man kunde äta såhär varje fredag :)





Ny besatthet

Skrivet den 2011-07-15 kl 06:52:24 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag har alltid varit besatt av TV och serier men nu har jag hittat en ny besatthet och det är the "Food network ". En hel kanal med massa matprogram och en av favoriterna är programmet "Chopped". Fyra kockar får en korg med konstiga ingredienser och måste laga en rätt under kort tid. Jag önskar verkligen jag hade talang för att laga mat. Jag är duktig på att läsa recept, men jag hoppas på att lära mig laga från hjärtat och lära mig hur smaker kombineras på olika sätt. Min mamma kunde inte laga mat som ung och nu är hon FAB så det finns hopp för mig :)

En gång när jag och min man var i DC så kollade vi in i ett skyltfönster och där pågick en "cooking class" och det får bli en aktivitet för oss någongång. 



Man måste ju älska killen från Fab 5


Loooove it



Dill i maten

Skrivet den 2011-07-15 kl 04:38:47 i kategorin av Jenira
Permalink

Idag bestämde jag mig för att laga mat efter simningen. Jag älskar att simma men hatar att kliva in i vattnet, den första känslan av det kalla vattnet ger mig rysningar redan nu. Men jag vet att en belöning väntar då man är klar med simningen i det varma bubbelbadet bredvid. 

När jag kom hem blev jag sugen på att laga mat och min svärmor hade tagit fram em hel kyckling som jag marinerade och sedan lade in i ugnen i en timme. Till detta gjorde jag en varm potatissallad med dill. Jag älskar dill och hitta receptet från recept.nu. Det är inga konstigheter utan det är potatis med dill, olivolja och sharlottenlök  med lite ost på toppen. Egentligen skulle man använda sig av parmensanost, men jag hade bara annan ost hemma och det gick lika bra. 

Imorn kommer min man hem från Californien och familjen tänkte ha en liten enkel grillning. Jag tänkte baka en efterrätt och jag hitta det perfekta receptet från arla.se. Det är en klassisk Marängtårta som jag ska ha färska hallon och blåbär i och jordgubbar på toppen. Ni får se imorn :)


En liten färgklick på foten




Med osten på toppen så blev det hela underbart gott och enkelt


Mums





Butterchicken

Skrivet den 2011-07-14 kl 06:13:06 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag älskar min butterchicken, men jag har tröttnat på den efter alla bröllop vi gått på, men det finns ett ställe här som är allt annat än FANCY , men har den godaste butterchicken av dem alla. Innan vi tog oss dit så stannade vi snabbt förbi ett ställe som sålde indiska kläder, jag behöver en överdel till min Sari men så klart fanns den färgen inte. Butiken stängde 10 minuter efter att vi varit där så jag hann knappt kolla och av det jag såg vart jag inte speciellt impornerad. 

Sedan irrade vi omkring en stund tills vi bestämde oss för att röka vattenpipa och äta klassisk butterchicken i ett ställe som heter Prince. Det var trevligt och jag älskar "girltalk" men toaletten var det värsta jag sett i mitt liv (blaaaaaaaaaaaaah).

Idag hann jag ta ett test för alkohol delen och jag ville strypa någon. Kan ni fatta att det hade en hel del om: Alkohol som är en "drug" och unga killar dricker alkohol för att de har dåligt självförtroende och då vågar de prata med tjejer (VA?) och många dricker för att det är en social grej och känner sig tvingad att ta ett glas. SEEEEEN när man druckit alkohol så kan man få huvudvärk och det är inte bra... HALLÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ?????? Vad har det med körning att göra överhuvudtaget? Men jag ska fortsätta imorn och hoppas jag kommer till ett vettigare kapitel. 

OK ska kolla på min andra besatthet här och det är deras Food network :)




Det var mycket godare än vad det såg ut och jag brände min tunga. Brödet var helt nybakat och gott. 


Love the vattenpipa :)



Just nu

Skrivet den 2011-07-13 kl 19:28:28 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag försöker plugga lite, dock är det roligare att göra allt annat än att plugga alkoholtjafs. Men jag är inne på min andra beställning hihi. Att komma hit på morgonen var ingen dålig idé, men just nu är stället fullproppat med människor och jag hoppas att det lugnar ner sig efter lunch. 


Brist på motivation

Skrivet den 2011-07-13 kl 05:04:11 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag älskar många bollar i luften och känna att man inte hinner med något i livet men ändå så hinner man med allt. Idag vaknade jag upp inte så himla glad på morgonen. Jag hade ingen motivation att göra något. När man inte behöver vara någonstans på morgonen så krävs mycket självdisiplin att hitta på aktiviteter själv på dagarna. Vissa dagar är jag duktig på att ta mig till ställen, men sen finns det dagar som idag och jag bara känner mig helt deppig. Men efter att ha tyckt synd om mig tillräckligt länge, så tog jag min rumpa till gymmet och beslöt mig för att laga lite mat till familjen. Jag behöver en "slap" i ansiktet ibland. 

Det blev inget avancerat, utan jag gjorde en hemmagjord broccolisoppa med nybakat bröd. Brödet var det enklaste eftersom det var en färdigmix från IKEA. Jag måste dock säga att det var väldigt gott. Det var nästan 40 grader idag, men på kvällen var det helt underbart, så jag och min svärmor gick på en powerwalk. 

Imorn ska jag inte lata på morgonen, jag tror det är då jag tappar motivaionen helt. Men imorn ska jag träffa Libby på kvällen och hitta på något så det ser jag fram emot. 

Jag får påminna mig litegrann över all mål som man satt upp under åren och inse att det kommer vara dagar då det känns roligt och dagar man inte vill vakna upp. Imorn ska jag ta min mans råd och sätta alarm på morgonen och ta mig någonstans och sätta mig med datorn. Jag skulle kunna äta frukost dit jag kommer på morgonen :)


Medan jag stretchade tittade jag på alla barn som spelade spökboll, en av mina absolut favorit aktiviteter i skolan. 


Titta vad jag hittade :) Men det är juh plättar och inte pannkakor





Lite Shopping

Skrivet den 2011-07-12 kl 03:11:48 i kategorin av Jenira
Permalink

Idag åkte min Boo till Californien med jobbet och han ska vara där tills på fredag, så jag måste hitta på saker att underhålla mig med. Jag har lovat att börja plugga till US körkortet så det får bli imorn. Idag latade jag och städade och åkte till gymmet. Sedan blev det familjemiddag på kvällen. Det positiva när jag är ensam i huset med familjen är att jag får tid att umgås med dem mer än vanligt och på kvällarna äter jag alltid middag med familjen, vilket vi sällan gör annars. 

Jag har inte shoppat så mycket under de senaste veckorna, man behöver liksom inte det lika mycket när man inte jobbar (säger vi). Men i helgen var vi i DC och medan min man sprang in i H&M så speed shoppade jag under 15 minuter. Det blev en klänning från H&M under 300 kr och två par ballerinas. Under veckan hittade jag även en soft klänning från Forever 21 under hundralappen. Så lite budget shopping gör väl ingen skada :) 

Nu ska jag fortsätta kolla på Cake Boss, jag måste besöka hans butik när jag är i New Jersey.


Puderrosa klänning: H&M
Blåvit: Forever 21


Jag använder oftast ballerina till vardags

Jag älskar Cake Boss



Nyttigheter och onyttigheter

Skrivet den 2011-07-11 kl 18:12:44 i kategorin av Jenira
Permalink

Helgen som gick innehöll inte bara massa bröllopsfestligheter utan även massa annat. I lördags så åkte vi till Bethesda för att kolla på lägenheten vi såg för någon vecka sedan. Jag gillade verkligen lägenheten, vi kollade på både lägenheter med en och två sovrum. Vi gillade vad vi såg, men vi tänkte i alla fall kolla vidare så att vi vet vad vi har att jämföra med.  I en av lägenheterna så blev jag helt kär i dekoreringen och kommer definitivt att sno vissa ideér :)

Igår så beslöt vi oss att göra något annorlunda, så vi packade en picknick korg med massa onyttigheter och begav oss till Cunningham Falls som ligger ingefär en och en halvtimme från där vi bor. Väl framme så var vi hungriga och bestämde oss för att sätta oss vid vattnet och äta och ta det lugnt innan vi började vår vandring i skogen. 

Det hela var väldigt avkopplande och jag besöt mig för att åtminstånde doppa mina fötter i det varma vattnet. Det var många barn familjer där och det fanns många aktiviteter att göra om man inte ville bada eller sola. När vi väl hade förätit oss, så ville vi bränna bort kalorierna. 

Vandringen var jätte jätte jätte rolig och tuff och vi hade nog gått vilse om det inte var för alla människor som gick före oss. Poängen med vandringen är att man till slut hamnar vid ett vattenfall. Det hela var fantastiskt och vill man så man kan stoppa in huvudet under vattenfallet. Vi spenderade en bra stund att enbart koppla av vid vattenfallet och sedan begav oss tillbaka till bilen för att åka hem. 

En superdag och jag ser fram emot att göra om detta :)


En inredning i vår smak 


I Bethesda blev vi sugna på riktiga hamburgare och dessa var nog de bästa jag ätit hittils


Jag hatar min man för att introducerade mig till "Sweet potato chips"


Min man skulle lämna tillbaka några skjortor på H&M och jag kom på, OMG jag bär H&M från top till tå. Allt från väska, till halsband, skor och underkläder. Jag borde bli sponsrad :)




Inget riktigt badande men jag var tvungen att doppa fötterna i alla fall.


Då var det dags att "go hiking"


Vattenfallet




Min Boo har riktiga hiking skor den nörden :)


Jag skulle kunna sitta här i timmar...


En super dag tillsammans


Dags att åka hem


Men varför inte en Beefdog på vägen hem. Våra Sunday är vår nya funday.



Hårbullen

Skrivet den 2011-07-11 kl 05:36:17 i kategorin av Jenira
Permalink



Min 10 minuters hårbulle


Wedding helg

Skrivet den 2011-07-11 kl 04:25:16 i kategorin av Jenira
Permalink

Som ni kanske märkt så har jag varit lite upptagen under helgen med alla bröllopsfestligheter. Vi hade en vecka på oss att träna på en dans som vi skulle göra i fredags. I torsdags var det  henna kväll med enbart tjejer. Det var mysigt men jag och Naureen åkte vilse då deras address inte kom upp på min gps och tog oss till ett helt annat ställe. Men kvällen var lyckad och jag bad om en enkel henna tatuering och kom hem med något helt annat, min man sa: Har du doppat handen i en henna burk? Ja det var lite för mycket, men det var kul i alla fall. 

I fredags var det "Holud" dvs. Gulfesten vilket är den färgglada festen innan bröllopet. Jag hade verkligen jätteroligt. Det var god mat och trevligt sällskap och på slutet av kvällen blev det dans. Vårt uppträdande gick bra, med tanke på att vi tränat kring en vecka och aldrig tillsammans förrän när vi skulle uppträda. 

Igår var det bröllop och stället var jättefint och de hade satsat på maten. Jag älskar indisk buffé med många valmöjligheter. Bröllopet i sig var sådär, jag och min man är så trött på bengaliska bröllop men vi har en till nästa vecka. Vi tackade nej till en som var idag. Kvällens höjdpunk var på slutet av bröllpet då alla vi som satt på bord 9 gick vidarare för att umgås utanför alla bröllopsfasoner. 

Jag hörde tre olika hårfrisyrer under tre dagar. Dag nr 1 blev det utsläppt och dag nr 2 så hade jag en traditionell fläta. Men som ni ser är håret blont och det var för att vi under två timmar försökte köpa billigt löshår, men kunde bara hitta riktigt löshår för 1000 kr. Sen hittade vi detta blonda löshår och köpte det för 10 dollar. Det var antingen blont eller rosa. När vi kom hem och flätade in det så såg vi ut som två avatars men det var en kul touch så vi brydde oss inte så mycket, bättre än rosa i alla fall. 

Igår på bröllopet hade jag en sidbulle som jag lyckades göra på 10 minuter. Det kändes bra då vi inte hade mycket tid att fixa oss.  Nästa vecka ska jag bara ha utsläppt och klassiskt. 





Henna kalas


Alla tjejer hade likadana sarisar



"Holud"



Syns det att vi hade tjafsat 5 minuter innan och blev vänner precis här hehe





Jag har blivit gammal

Skrivet den 2011-07-07 kl 06:32:29 i kategorin av Jenira
Permalink


Ut och vandra

Skrivet den 2011-07-07 kl 06:08:09 i kategorin av Jenira
Permalink

Idag så gjorde jag och min man en pakt, en gång i månaden ska vi pröva nya saker. Det är lätt att hamna i en hamsterbur med det dagliga jobbsökandet eller jobbet och sedan gymmet på kvällen. Jag och min man älskar att motionera men vi tröttnar snabbt på samma slags motionering på gymmet.

Idag invigde vi får första utmaning: vandring i skogen. Vi ville hitta en bra park att vandra i så vi googlade och hitta två parker inom bra avstånd. Den första parken vi hittade visade sig vara helt katastrof. Den låg mitt i ingenstans och det fanns inga människor någonstans och skogen var sjukt läskig, det kändes mer som en djunel. Det värsta var att mitt i skogen, hörde vi  skottlossning, jag gissar på att det låg en skjutarbana i närheten men efter 10 minuters vandring så kändes skottlossningen allt närmare och vi fick panik och åkte därifrån. Jag kände mig inte alls trygg och vi skämtade om att det var tagen från en skräckis. 

Vi lämnade platsen efter att ha lekt lite på lekplatsen (hihi) och gick till en annan plats som visade sig vara precis det vi önskade oss. En Normal skog som såg ut som en skog och inte djungel samt där det fanns människor överallt som också vandrade. Det tråkiga var att det började bli mörkt så vi hann knappt vandra i en kvart men nu vet vi iaf vart vi ska vandra nästa gång. På söndag tänkte vi ta vandringen på allvar och åka till en mycket större park som ligger en bit bort. Den parken ska till och med ha ett vattenfall :)

Vi får se vad vi hittar på härnäst men livet blir vad man gör den till. Jag och han älskar att pröva nya saker och speciellt när det har med motion att göra. På vägen hem så hamnade vi på älskade Tutti frutti och belönade oss för en misslyckad vandringsdag :)



Vi kom inte längre än så innan skottlossningen började och vi fick panik och sprang tillbaka



Men först var jag tvungen att pröva lekplatsen


Sedan hitta vi en normal park


Mums, idag prövade jag cockie dough och rocky road med massa saker på.




Drömklänning

Skrivet den 2011-07-05 kl 23:38:12 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag älskar vitt och kan ha på mig vitt hela sommaren. I september skall jag på ett bröllop och jag letar efter den perfekta långklänningen och idag hittade jag den. Det står i inforutan att klänningen beige och inte vit. För man kan väl inte ha vit långklänning på någon annans bröllop? Visst kan jag ha denna klänning?? Ohhhh jag blir så sugen...

Kan jag ha samma klänningen igen på ett bröllop i november??




Ormen igen

Skrivet den 2011-07-05 kl 23:01:20 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag och mannen min sprang i parken häromdagen och jag vet att jag skrev och skämta om att jag inte ville se ormen igen men såklart så ligger det en orm om det inte var samma. Grejen är att jag och min man är dumma, vi sprang efter regnet och precis innan det började bli mörkt bara för att slippa hettan men ALDRIG MER!!! Jag ska springa på dagtid och när det är torrt och massa folk omkring. Jag fick panik igen och efter ormen så kändes det som om den var överallt. Blaaaaah

Jag gottade mig i ett par nya skor från H&M. De är faktiskt bekväma och prisvänliga och kommer nog att pryda mina fötter i sommar. 





Happy 4th of july

Skrivet den 2011-07-05 kl 16:35:37 i kategorin av Jenira
Permalink

Igår var det 4th of July och en tradition är väl att titta på fyrverkerierna som många arrangerar. Man kan nog titta på fyrverkerier överallt här, men eftersom det var min första så ville min man att jag skulle få se de bästa fyrverkerierna i USA och det råkar vara i DC där vi bor och självklart gick vi dit.

Vi åkte in tidigt och var tvungen att åka bil en bit för att sedan ta in metro in till stan, eftersom det finns NOLL parkering i stan. Vi åkte till Dupond Circle för att äta på Nandos innan vi fortsatte in till White house området. Jag älskar Nandos, men jag måste säga att jag tycker att smaken på något sätt är starkare här i USA än vad jag minns i UK, min mun BRANN efteråt. 

Vi hade med oss en filt och hitta en plats mittemot "The Washinton Memorial". Det var MASSSSSA människor där och det kändes nästan som en liten festival med musiken i bakgrunden. Folk är tidiga och alla tar med sig sin egna picknick korg och lekar osv. Medan vi vilade på gräset så började det SÅKLART dugga litegrann, men eftersom det är så himla varmt här så gjorde regnet inte så mycket. En kille bredvid oss var snäll och offrade sitt paraply till oss men regnet försvann efter några minuter lagom till att fyrverkerierna började. Libby och hennes man kom och gjorde oss sällskap precis innan det hela började. 

Jag blev helt paff av dessa fyrverkerier det kändes som om vi var helt under dem. Det var nog det maffigaste jag sett hittils och helt klart värt väntan på något gott. Nästa år vill jag göra en annan tradition och det är att grilla hamburgare med massa ost mmm :)


I sista sekunden bytte jag ut min väska mot den röda, lite kul och mobbad, men väl på plats så hade alla samma färgerna på sig :)


Mums Nandos



Libby joinar oss


Det kända monumentet


yeiiiiii poff




Buddha

Skrivet den 2011-07-04 kl 00:34:12 i kategorin av Jenira
Permalink

Igår åkte vi till Bethesda för att titta på vår första lägenhet och när vi kom fram hade personen som skulle visa oss runt redan åkt hem (såklart). Det var lite tokigt då vi hade bokat upp en tid, men vi fick titta oss omkring i entrén och alla dess föremåner man får av att bo i dessa lägenheter. Jag har helt sold och har redan bröjat drömma om att vi ska bo där om några månader. 

Sedan firade min mans bästa vän sin andra bröllopsdag så vi spenderade resten av kvällen med dem. Det blev lite H&M shopping i DC och sedan åt vi på Buddha bar. Restaurangen är en kedja vars orginal finns i Paris. Jag älskar deras mat och var nöjd och mätt över alla tre rätter. 

Idag började jag med att göra amerikanska pannkakor med sirap och bär. Receptet var lite mer komplicerat än vad jag är van vid eftersom man måste vispa ägg gulorna och ägg vitorna separata och jag klantade till mig några ggr. Detta för att få den fluffiga effekten, men det går säkert lika bra att inte göra så. Men jag gillar fluff :)

Receptet kommer från www.recept.nu (klicka på linken för att komma till receptet)

Sedan åkte jag till Libby och tränade på dansen med hennes lillasyster. Det började som en katastrof men slutade väl och jag hoppas att vi inte skämmer ut oss på fredag. Jag tror att vi ska ut och springa snart men jag hör regnet komma, dock tycker jag bara att det är mysigt att springa i regnet (HOPPAS PÅ INGA FLER ORMAR DOCK).


Bästa delen är såklart efterrätten


Hemmagjorda pannkakor






Värmen

Skrivet den 2011-07-02 kl 21:29:25 i kategorin av Jenira
Permalink

Sitter ute på altanen fast det är 34 grader ute och min man gömmer dig hemma med AC. Jag gillar värme och kan mycket av det. Jag har ofta ont i ryggen och fryser hela tiden så lite värme gör mig bara gott även om jag svettas som en gris just nu. 

Igår kväll var jag på min första "Jazz in the garden" och det var helt fantastiskt. Det fanns människor från hela världen kändes det som och stället var helt fullsmockat. Jag älskar att se mycket människor och fylls helt med liv. Vi hade med oss lasangen som jag gjorde innan vi åkte och satt där och njöt av musiken, människorna och min hemmalagade lasange med fullkornsplattor. Den såg inte så god ut, men jag var helt nöjd med resultatet.

Efter det gick vi på bio och min man ville se Transformers, jag kan erkänna att jag gillade ettan, men jag kände på mig att jag INTE skulle gilla den tredje filmen och visst hade jag rätt. Jag somnade på slutet och det händer nog aldrig. 

Idag har vi varit duktiga och gymmat på morgonen och sedan blev vi sugna på Nachos. Jag är inte en höjdare på att laga mat, men tacos mat är alla bra på. Så jag gjorde något som jag och min vän Mandy gjorde mycket under våra unga dagar, en Nacho de Lux tallrik. Det var riktigt gott och nu kan jag inte andas för att jag är så mätt. 

Så nu sitter jag och svettas i skuggan och solar benen i solen. Vi ska åka till Bethesda lite senare för att kolla på vår första lägenhet, jag är superglad och hoppas att vi gillar det. Men det är som sagt vår första, sedan blir det en tur till DC och möta upp hans kompisar och kanske röka lite vattenpipa. 

Ibland är man en hurtbulle...ibland


Bakade min svärmors favorita tosca kaka



Jazz in the garden, hit måste jag komma tillbaka, det är varje fredag med olika artister


Nacho de lux MUMS



Vad är en sommar utan glass

Skrivet den 2011-07-01 kl 04:18:25 i kategorin av Jenira
Permalink

Idag blev jag så sugen på Tutti frutti glass, det är en kedja här som säljer frozen Yogurt glass med massa olika toppings. Jag skulle kunna gå dit varje dag men det är en bilresa dit. 

Min mage mår inte bra, vad ska man göra när matsmältningen inte fungerar. Jag brujade ta samarin men nu vet jag inte vad jag ska ta. Jag får fråga imorn på deras "Pharmacy". 

Imorn är det fredag och helgen innan 4th of July dvs. deras Independence day. Det är en stor helg här och alla har den dagen ledig för att grilla och kolla på fyrverkerier. Eftersom vi precis haft bröllopsfesten har vi inte kunnat planera något ordentligt. Vi tänkte åka till Ocean city och bada men alla hotell är fullbokade. Så vi får se, jag blir nöjd om vi kan åka till DC för att kolla på fyrverkerierna och äta amerikanska burgers. 

Imorn blir det mer chill, än så länge har vi planerat att åka in till DC, för varje fredag har de något som kallas "Jazz in the park". Min man pratar om det hela tiden och att jag kommer älska det, så vi får väl se :)


Sommar fisk middag och en bit butter chicken :)



Tre helt olika blandningar

Mums vill ha mer