Tips till Alla hjärtans dag eller vilken dag som helst

Skrivet den 2011-01-30 kl 22:06:55 i kategorin av Jenira
Permalink

Igår så hade jag middag med mina älskade Sarah och Bobbsan. Vi åt god mat och tog igen om vanadras liv. Till efterrätt som jag måste tipsa om kanske några kg övervikt. Vi doppade frukter i smält choklad. Har man ett fondue set är detta mkt lättare, men vi körde mer manuellt. 

Det var himmelsk gott, alla satt och mumsade i sig frukten. Det var fantastiskt och ett jätte mysigt tips om man vill skämma bort sin älskade, eller varför inte sig själv eller en vän. Det var värt varje kalori. Detta kommer jag definitivt att göra om igen.


Idag vet jag inte vad jag har gjort. Ibland flyger tiden bara förbi. Jag hade en mysig frukost stund med mamma och pappa och sen lite träning och lite TV. Sen blev det räkningar samt ett samtal från min älskade bästaste kusin från BD. Vi har lyckats hålla kontakten bra även om våra scheman krockar, men jag hoppas på att träffa honom i sommar. 

Imorn är det en ny laddad vecka. Jag har inte mycket inplanerat mer än mina matlådor (imorn blir det fisk). Men jag ser fram och jobba. Jag trivs på detta mysiga ställe och det är kul att ha saker att göra under dagarna. Mot helgen ska jag nog hitta på något kul. Vad det blir får vi se :)

Hoppas ni haft en underbar vecka.

Jakten på lycka

Skrivet den 2011-01-29 kl 12:31:48 i kategorin av Jenira
Permalink

Idag såg jag programmet, jakten på lycka. Jag älskar roliga journalister. Det är det bästa med deras program. Jag tyckte i alla fall att det verkar vara ett roligt program som ska försöka följa. Idag träffade Journalisten Hanna livs och glädje coachen Mia Törnblom. Jag har sett hennes böcker men aldrig läst dem. Hon verkar vara en glad person, men jag visste inte att hon satte inne för drogmissbruk. Man blir alltid glad av att se henne på TV. Man kanske skulle ta och läsa en bok. 

Bild från Dn.se
Bild från Adlibris.se

Idag är det lördag, sen bästa dagen självklart. Jag blev lite peppad efter programmet, så jag håller på att städa till något som gör mig glad. MUSIK. Eftersom mamma är hemma, så fick det bli indisk musik i hög volym. Allt blir liksom lite roligare. 

Sen ska jag hjälpa min mor att göra Shingara som vi kallar det. Jag kallar dem slavarbete, så himla många steg. Men som sagt med bra musik, är det nog inte så illa.


Halle Baby - en liten docka

Skrivet den 2011-01-27 kl 23:48:57 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag råkade se några bilder på Halle Berry's baby. Hon ser ut som en docka. Måste bara dela med mig. Hon kommer bli farligare än Halle B när hon blir stor. (Bilder från google)


Smala pannkakor

Skrivet den 2011-01-27 kl 23:35:09 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag älskar pannkakor, men man blir ju alltid spyfärdig. Jag hitta ett recept på boveteplättar i tidningen MåBra. Inte många kalorier alls om jag ska vara ärlig. Jag tror att jag skall pröva det i helgen. Man byter ut grädde mot keso och sylt mot färska/frysta bär och sen liten klick honung eller sirap. 

Jag tror starkt på att det är små sakerna som gör skillnaden. Så detta är ett bra alternativ. Varför skippa allt, när det finns andra bra recept. (Recept och bild från MåBra.se)



Ingredienser
2 port


5 msk bovetemjöl 
½ tsk bakpulver
1½ dl lättmjölk, ev. låglaktos
1 ägg
2 tsk flytande smör/olja
2 tsk honung

Servera med:
1½ dl keso mini eller laktosfri
2 dl färska eller frysta bär

Så här gör du

Vispa ihop mjölet och bakpulvret med mjölken till en slät smet. Vispa ner ägget. Pensla laggen med lite av fettet och rör ner resten i äggsmeten. Grädda plättar och ringla över honung.


Idag var det mycket på jobbet, men jag tycker att det är kul, dagen går snabbt och man känner sig aktiv. I morgon är det redan fredag. Jag har inga planer, så jag kommer nog att mysa med en film i sängen. Ska kolla klart på Devil wears Prada och sen en annan film som legat på hyllan ett tag. I helgen blir det städning och träning samt en dejt med mina underbara tjejer. Vi ska äta lite gott och mysa. Sen skall vi göra en chokladfondue och doppa massa frukter. SMASKENS!!

Jag kom på en annan sak som jag prövade i USA, jag minns inte om jag redan har skrivit om detta. Men vet ni vad bubbel tea är? Det är varm eller kall te med kulor i. Jag föredrog te utan dessa bubblor, men många älskar det där. Jag uppfattade bubblorna som lite slemmiga. Men det är en kul idé. Sen pröva jag även Sweet tea från McDonals. Jag har inte ens socker i mitt te eller kaffe, men detta var gott dock otroligt sött. Jag tror bara att man blir mer törstig efter att ha druckit en hel sweet tea, sen är förpackningen så förbannat stor. Så om du vill ha en socker chock, pröva sweet tea. (Bilder från google)




Matlåda

Skrivet den 2011-01-26 kl 23:53:06 i kategorin av Jenira
Permalink

Matlådor är det mest spännande i mitt liv just nu (säger jag som torkar mina Chanel naglar, färgen börjar ta slut buuuu). Det är sanningen tyvärr. Jag googlar massa maträtter hela tiden och jag är hittills stolt över mitt nya matlådeliv. Man har liksom själv kontrollen över vad man ska äta och lite kul är det att ta med matlåda efter 3 år (nästan).

Jag har börjat följa Masterchef Sverige på 4:an. Jag kollade på den amerikanska varianten i USA. Men den svenska är roligare. Jag hejar på två tjejer. Jennie och hon som hackade bäst lök. HEJA!!!!

Ok, jag måste sova. Men jag ville uppdatera er om H&M nya grej. Jag tycker idén är bra. De har gjort en kollektion över alla rest kläder från Lanvin kollektionen. Jag vet inte hur de sitter på eller prisklass. Men jackorna verkar vara i min stil. Ska bli kul och se dem i butiken.

Bild från http://shine.yahoo.com/channel/beauty/h-m-turns-lanvin-waste-into-new-collection-2444851/

I morgon ska jag träffa Haffa innan hon far iväg till Kurdlandet. Många av mina bra vänner har åkt iväg. Tråkigt och samma gäller ju för mig själv. Men man inser inte hur snabbt livet förändras. Einstein sa: Don't worry about the future, it comes soon enough. Bra där Einstein, vi glömmer ofta nuet. Vad är liksom bra just nu.  Jag köpte tidningen MåBra på vägen hem igår. Ska tipsa om lite saker som jag tyckte verkade bra. 

Ok nu har nagerlacket torkat. Natti

Träning med SATC

Skrivet den 2011-01-22 kl 21:01:11 i kategorin av Jenira
Permalink

Idag var det dags att börja träningen igen och nu med min apparat i rummet, så kan jag inte komma undan. Är det inte svårt att komma igång när man inte varit aktiv några dagar?

I alla fall, jag kom på ett sätt att börja träningen idag, jag satte på 2 avsnitt av SATC och plötsligt var det inte så himla jobbigt. Idag är det lugn lördag som gäller för mig. 

Jag är så himla sugen på lösgodis men jag tror inte jag orkar gå och köpa, kan inte någon komma hem med lite godis, ska det vara så himla svårt. Nu kommer pappa med te iaf, det är alltid något och sedan ska jag lyxa till den med en ostbricka. Yummi....

Min mamma e rolig
Inte så dumt att träna trots allt. Sa jag att jag var sugen på godis?


Trauma upplevelse

Skrivet den 2011-01-22 kl 14:19:59 i kategorin av Jenira
Permalink

Hej svejs!

Häromdagen åkte jag till stan för att köpa ansiktskräm. Jag kan stå i timmar och välja, jag tänkte att det var dags att byta igen. Jag hittar ingen bra natt och dagkräm som passar min hudtyp. Jag har alltid trott att jag är torr, men jag kanske har fel. Det finns bara en lösning. Jag måste boka en behandling för ansiktet och bli fattig. Ska googla lite idag.

I alla fall (jag kom bort mig) så gick jag förbi butiken Weekdays eller var den heter (på väg att köpa det onödigt dyra pendlarkortet). Jag kom på att " jag behöver ju jeans". Det är det värsta jag vet att köpa och att pröva. Men på bordet låg hundratals jeans för 60 - 100 kr styck. Jag kunde ju inte ignorera detta och bestämde mig för att pröva ett par stycken.

Omgång 1: Jag tar den storlek som jag tror jag har. Får ångest när mina vader inte går in i byxerna. Garvar lite åt saken och tänker "klart jag inte är samma storlek som förr".

Omgång 2: Jag tar någon storlek större och märker att jag inte kan få in ett lår. Nu börjar man tänka " ok visst kroppen förändras med åren, det är väl normalt eller?" 

Omgång 3: Jag som är 34-36 i H&M storlek börjar fundera. Så jag gör ett sista försök och tar 5 storlekar större än vad jag trodde att jag hade. Men dessa kunde jag inte knäppa och vissa var för stora att jag drunkna. Jag fattar ingenting. Byxan kostar för i skjortan bara 60 kr "snälla rara, passa bara". Men icke sa nicke. Otroligt frustrerad över situationen slänger jag alla jeans och frågar tjejen som jobbade i butiken:

Säg att det är något fel på byxorna? Hon skratta och sa: Varför tror du att det bara är små storlekar kvar. Finns inga stora storlekar kvar. Puuuuuh tänkte jag, men lite besviken att jag inte fick köpa ett par jeans för 100 kr. 

Märket var Cheap monday. Visserligen vet jag att de är små i storlekarna och jag har två stycken i garderoben som jag inte kan få in vaden i längre. Tro inte att de på den tiden passade mig heller men jag lyckades alltid klämma in mig i den, men jag kunde varken böja eller sätta mig ner. Men jag hade mer tålamod och högre smärtgräns. Men de är en gåva till mina barn. Titta barn vad mamma plågade sig med. Nu när ni är 5 år kanske ni kan komma i dem. Får väl bli ett par shorts till mina 5 åriga barn. 

Jag ska gå dit i morgon med, för det finns bra cheap monday jeans för 400 kr. Men den här gången vet jag vilka storlekar jag skall undvika. 




Elin Kling för H&M - I love H&M

Skrivet den 2011-01-19 kl 22:20:19 i kategorin av Jenira
Permalink

En av mina favvo bloggerskor är såklart Elin Kling. Hon har en unik stil och passar i allt hon sätter på sig. Hon har en modells kropp och ett otroligt sinne för mode. Hon är för mig Sveriges Sarah Jessica Parker som även har en unik stil, i alla fall som Carrie i SATS.

Hon sticker liksom ut. Finns många bloggerskor som har pengar, men Elin verkar kunna sin grej. Jag tror att man antingen gillar eller inte gillar henne. Jag är i alla fall en gilla. Jag tror starkt på "Less is more" och det är precis det hon har gjort för H&M. Den 3 februari kommer Elin att släppa en kollektion för H&M. Jag har lyckats se några bilder, men man måste vara press för att få publicera dem. Men det är mest basplagg. Jag kan dock redan säga att jag är för kort för hälften av hennes kollektion och jag vet att det mesta kommer se konstigt ut på mig. Kollektionen enligt mig passar någon som är 1,67 uppåt. Om man istället har energi att skräddarsy kläderna kanske det kan vara något. 

Det som lockade mig, var en häftig vit kavaj (jag älskar kavajer, det är som skor för många andra tjejer) och ett häftigt halsband till min lilla samling.Snart kommer jag behöva en egen garderob bara för halsband. Men jag kommer definitivt att åka och kolla på kollektionen. Go Elin. Besök hennes coola blogg: http://www.elinkling.net/stylebykling/

Bilder från hennes blogg (http://www.elinkling.net/stylebykling/)


Elin i sin nya kollektion. Ovan från Elle galan, båda H&M.

Elin från förra årets gala. I love it! Det är väldigt hon.


Idag var jag och träffade Sarah, min älskade vän och vi tog igen lite snack. Jag var i alla fall tvungen att besöka trendavdelningen på H&M. Om det är något som jag saknade i USA så var det H&M Trend avdelning. Så jag gick in och tittade omkring allt som jag missat under en månad. Hittade massa godis för ögat. Men de är lite dyrare än vanliga H&M så man får tänka till innan man gör några impulsköp. 

Idag ska jag försöka undvika Jetlag, jag somnade 6 på morgonen och varit grinig hela dagen. Hoppas jag lyckas sova i natt, för på fredag börjar jag jobba och då är det kl 6 som gäller. 

//Tudeloo


Begraven hemma

Skrivet den 2011-01-18 kl 23:28:30 i kategorin av Jenira
Permalink

Hej, 

Idag har jag varit i en koma i mitt eget hem. Jag vaknade kl 14 och då efter att jag tvingat mig att gå upp. Hela dagen har varit deppig, men nu ska jag skärpa mig och ta tag i lite saker. Ska jag göra en lista vad jag behöver göra. Jag är en sådan person, jag behöver mål för att komma igång.

Jag ska börja med att packa upp och sedan fixa lite pappersarbete. Sådana saker är tråkiga, men måste göras helt enkelt. Så idag var ingen bra dag, men efter regn kommer sol, right?

//Tudeloo

Hemma i Uppsala och kollar på kändisar

Skrivet den 2011-01-17 kl 23:55:43 i kategorin av Jenira
Permalink

Hej svejs!

Nu ligger jag i mitt rum och kollar in alla snygga klänningar från årets Golden Globe gala, den var igår kväll av alla kvällar denna månad, så den missade jag så klart. Men jag hitta några favoriter bland klänningarna. Jag undrar vad man själv skulle ha på sig om man fick gå på en sådan gala. 

Flygresan gick super, och jag köpte hem en påse Reese's. Så himla goda. Som jag sagt tidigare är jag beroende av peanut butter helt plötsligt. Men jag tror inte jag kommer köpa hem en burk här, inte samma känsla. När jag kom hem hitta jag en sak i mitt rum, jag ska visa en bild i morgon. Bra sak men den tar massa plats i rummet.


På planet såg jag en film, som hette "The Switch". En jätte rolig film som handlar om Jennifer som vill bli gravid via en donator och det visar sig att hennes bästa vän som är kär i henne och råkar kasta ut donatorns sperma och måste därav ge sin egen. Ungen är så söt. En rolig må bra film, passade mig perfekt under resan. Jag var så himla dåsig då jag hade tagit åksjuke tabletter innan jag åkte, så jag orkade bara en film sedan var jag i koma. 

Nu ska jag försöka sova och hoppas på att jag slipper uppleva jetlag. Tills vi ses igen, här är några av mina favorit klänningar från galan. (Bilder från style.com) Det är mycket puderrosa/beige i år, vilket jag älskar.




Packat och klart - Dags för Svealand

Skrivet den 2011-01-16 kl 21:06:30 i kategorin av Jenira
Permalink

Hej vänner, 

Nu har jag packat klart allt och såklart har jag för mycket kläder med mig som vanligt, men that me. Igår så hittade jag min passion i livet, Chocolate Strawberry's. De var så goda att jag kunde inte sluta tjata om dem hela dagen. Jag vill ha fler. 


Min nya passion

Sedan åkte vi till DC och satte oss på Gazuza, en lounge aka vattenpipa ställe och åt suchi. Jättemysigt och sedan kom två av våra vänner och gjorde oss sällskap. Idag har jag packat och det är svårt och veta hur mycket kläder man ska ta med sig, för allt ska ju tillbaka hit igen. Men jag ska jobba ett tag när jag kommer tillbaka. Inte på mitt gamla jobb, en ängel Camilla har hjälpt mig att få jobba ett tag på Aktieinvest. 


Gazuza - Bild från google

Ser fram emot att jobba med henne och att få sysselsätta mig ett tag. Då behöver jag ju arbetskläder så jag var tvungen att packa ner lite mer än vad jag hade tänkt :)

Nu har jag precis ätit en underbar lunch och åkte till Colombia Mall för att byta storlek på en svart kjol som jag hade köpt från HM och sen hade jag köpt ett par snygga chic glasögon från Banana Republic, men de gick sönder när jag skulle använda dem, så typiskt. Men jag fick de lagade. Måste ju vara snygg till min vår look. Nu har två av de solglasögon som jag vill ha till sommaren. Ett par chic, ett par casual och jag vill ha ett par till.


Älskar hennes kattliknande Dior glasögon

De klassiska Rayban ser jag fram emot att använda i vår/sommar
The bigger, the better :)


Jag ska nog gå genom min sista packning och vila en stund innan jag åker till flygplatsen. Ha det bra vänner, vi ses i Sverige :)

Tudelooo



Cheesecake factory

Skrivet den 2011-01-13 kl 06:49:49 i kategorin av Jenira
Permalink

Hej vänner,

Idag har jag latar hela dagen hemma och på kvällen träffade jag en vän som hämtade mig. Vi gick till Cheesecake factory. Deras meny var som en bok eller rättare sagt bibel. Jag aldrig sett en sådan tjock meny i mitt liv. Jag har sedan jag kom hit velat gå dig och idag blev drömmen sann. 

Maten var fantastisk. Jag åt jättegod mat, tallriken var lika stor som stället. Men efterrätten. Hur väljer man? Jag har något som kallas beslutsånget. Jag kan inte bestämma mig, men jag är så himla inne på Peanut butter så det fick bli en cheesecake med peanut butter och jag dog av lycka för att den var så himla god och stor var den också. Så vi fick ta hem resten. 

Tjejen som jag träffade är så himla underbar, hon råkar ha samma personnummer som mig. Vi är födda samma år och samma dag och samma månad och när jag satte mig ner så hade hon samma väska som mig, dvs min nya väska. Lite fab!

Jag kommer att ha som mål att smaka minst 10 olika cheesecakes innan jag dör, definitivt! Nu ska jag sova, imorn kommer min Boo hem, yeaaaah! Jag måste träna, all denna mat idag har redan satt sig på min lilla rumpa (hihi, men det var väl värt det).

Ha det bra vänner!

Ställets hemsida: http://www.thecheesecakefactory.com/menu/Cheesecake/Reeses+Peanut+Butter+Chocolate+Cake+Cheesecake




Vid disken kunde man ta hem alla de olika cheesecakesen som fanns att beställa och det var många.



Den som jag beställde, den var supergod och hette Reese's Peanut Butter Chocolate
10 poäng

COS till Sverige yeaaaah!

Skrivet den 2011-01-12 kl 04:18:18 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag läste i Chic.se att COS skall komma till Sverige nu när jag ska flytta. COS ägs av H&M och är en av deras lyxigare varor. Utbudet är mer exklusivt och stilrent. Jag älskar COS kläder, dock äger jag inga själv. Jag har varit inne i butiken i London hastigt och jag såg butiken i Barcelona. Men tills idag har den inte funnits i Sverige. 

Jag kan tänka mig att många tycker att kläderna är överskattade eftersom det billigaste plagget kostar 500 kr. Men jag gillar deras stilrena känsla. Jag gillar självklart inte allt, men det är kul att man kan få möjligheten att handla lite mer kvalitets H&M kläder om man nu skulle vilja det. 

Min favorit "label" som H&M har är deras Trend avdelning. Detta kan man se genom att kläderna är markerade med en ljusrosa "label". De flesta av deras klänningar och tröjor kostar 399 kr och alla butiker har inte trendkollektionen. Jag har inte hittat några när i USA, men om butiken har en trendavdelning så skall den ligga i början av butikens lite finare del. 

Men kul att COS äntligen skall lanseras i Sverige, jag förstår inte varför de väntat så länge. Jag tror definitivt att det finns en marknad i Sverige. Om det är något folkslag som är stilrena så är det svenskarna. Jag kan redan nu säga att svenskar klär sig mycket finare än många jag sett här. Svenskar är kända för att ha bra stil även om vi alla klär oss likadana :)




Bild från Chic.se

Bak-Tant

Skrivet den 2011-01-12 kl 03:49:48 i kategorin av Jenira
Permalink

Hej vänner, 

Idag har jag varit en riktig baktant. Jag bestämde mig för att städa lite och sen dega framför Tv'n som vanligt. Har fått lite rutiner på morgonen och vilka program jag kollar på. Sen så fick jag nog av att lata, så jag bestämde mig för att baka. Jag bakade två stycken Lingonlimpor och en Toscakokos kaka (Min älskade Bobbsie tipsade mig om denna).

Jag verkligen älskar denna kaka (min mamma också). Det är en kladdkaka med ett täcke av en kokos blandning. Himelskt god. Jag måste säga att den blev god, men den smakar ändå inte som den jag gör i Sverige. Kan bero lite på ingredienserna. 




Ni bara måste göra den, den e enkel och god. Tack Bobbsie som tipsa om denna. Recept hittar du här:

http://www.recepten.se/recept/kokos_tosca_kaka.html




Pröva den, du kommer inte ångra dig. Det finns bilder på hemsidan hur man gör.

Sen åt vi lax till middag, med mitt nybakade bröd. Himmelsk gott. Jag har aldrig i mitt liv ätit så ordentligt. När jag bodde ensam, så blev det mest fil och mussli till middag eller en macka. Jag var lat. Men det är jättetrevligt och gott att äta en riktig middag. Kanske inte varje dag, men lite då och då.


Imorn ska jag träffa en tjejkompis och äta middag. Det ska bli trevligt och sen kommer Boo hem dagen efter. Idag har jag även prövat min nya väska. Den e enkel och fin, jag älskar den. Den kommer göra mig sällskap ett bra tag. Jag gillar inte att byta väska så ofta. Jag ville ha en basväska som passar till allt. Jag är nöjd. I morgon ska jag pröva min nya primer, jag återkommer om den då. Lite tips: 

Primer
Jag är en primer freak. Jag kan inte ha smink utan att ha en primer under. Jag har prövat många olika modeller. En av de dyraste var Smashbox primer. Jag tyckte att den var bra, men inte värt ca 400 kr. Jag har även använt Lumene i några år och den är en av mina favoriter. Billig men bra. Passar min hudtyp. Den kostar ca 115 kr. När jag kunnat har jag köpt min abosoluta favorit primer och det är Benefits primer Firmology. Den är prisvärd och ger mig en otrolig fräshhets känsla. 

Men jag kände att det var dags att pröva en ny. Jag hört att Victoria Secrets primer var bra, men jag ville pröva Sephoras egna primer. 


Min nya primer och ögonprimer/conceler (ej prövat än)

Ögonkräm
Ögonkräm är ett måste, eftersom hudlagret under ögonen är tunnare än resten av ansiktet. Så jag använder Benefits eyecon. Jag har använt den i 3 år och den har fungerat för mig. Jag har inte börjat med anti- aging än så länge. Men om några år kommer jag nog att byta ut den mot en mer anti-aging verkande ögonkräm. Men jag älskar denna produkt och den håller ganska länge.








I did it....en ny liten bebis hamnat i min famn

Skrivet den 2011-01-11 kl 07:20:58 i kategorin av Jenira
Permalink

Ja, det e gjort. Jag har gjort det. Jag har köpt väskan. Yipppiiiiiiiiiiii. Jag prövade den 10 ggr och jag tvekade 18 ggr. Men jag är värd den och jag har inte alls shoppat mycket i USA alls. Det är helt sjukt, jag hittar hur mkt saker som helst men avstått för att jag velat ha väskan och kläder kan jag ju alltid köpa sen när jag bor här.

Men jag visar bild imorn. Sen spenderade jag 10 timmar i sephora. En sak jag är duktig på att shoppa är smink. Jag kan bara kolla och kolla i timmar. Men det blev en primer/conceler från Benefit och en primer från Sephora. Jag hitta massa ögonskuggor, men just nu behöver jag dem inte. Jag fick massa fina färger i julklapp. 

Sen köpte jag lite inredningssaker från Walmart till toaletten. Bara för att piffa upp det lite och få lite ordning och reda. Mer än så blev det inte. Jag köpte två väskor eftersom en var en beställning från Jessa. Så det var lite kul när kvinnan frågade: You need two of the same bag?

Well, jag fick värska servicen iaf. Sen blev det Trash mat med Libby från Food court och efter det träffade vi upp hennes man och tog en afterwork, eller Happy hour som de kallar här. 

Nu är jag trött som bara den, ska glo lite på TV och sova. Saknar min Boo. Imorn får ni se min nya bebis. Jag tror den kommer vara med mig ett bra tag, mycket pga storleken. Jag hitta en annan väska som även var fin och lite billigare, men jag gillar storken på min M Jacob.

//Natti hörs imorn, ska ha en riktig latdag :)

Lat söndag - med god mat och serier på TV

Skrivet den 2011-01-10 kl 04:01:25 i kategorin av Jenira
Permalink

Hej söndag!

Ohh ni vet när man varit förkyld ett tag och det känns som om man har en slembomb i näsan. Well jag mår bättre men så mycket slem. Trevligt va?

Jag har blivit så gammal, i fredags var jag ute med Boo och hans vänner. Vi åt middag på en restaurang som vi varit på tidigare. Mycket trevlig atmosfär, men namnet Mie N Yu. Förrätten var fantastisk, någon slags sallad, men hur god som helst. Sen åt jag Pilgrimsmussla till varmrätt och en fantastisk choklad efterrätt, Yummi :) Men hela lördagen var jag trött. Vi åkte i alla fall och kollade på en lokal där våran Wedding reception ska vara, jag tyckte att den var fin/stor och modern.

Så igår var vi hemma resten av dagen, det blev som sagt lite sent på fredagen och idag åkte Boo till Danmark med jobbet. Så jag ska passa på att bli frisk idag så att jag kan göra saker under veckan. Det är min sista vecka innan jag åker tillbaka till Sverige. 

Kittling fight
En av de godaste Choklad efterätter jag ätit, dock mäktig

Idag har jag degat framför tv:n ganska länge, tittat på the real house wifes hela dagen, sen gick jag till gymmet. Men det blev bara 40 min promenad eftersom jag har slem i hela huvudet. Medan jag gick, så kollade jag på the real housewifes Beverly Hills och sen kom jag hem och bakade Rågmjöls scones till middag med valnötter. Mums!

Nu degar jag till "The real housewifes Atlanta" (Jag behöver vård). Imorn måste jag nog till affärerna och kolla lite. Jag vet inte hur jag ska packa till Sverige resan, eftersom jag inte vet hur länge jag ska vara där. Igår kollade vi lite på bilar eftersom man inte kan göra något här utan en bil. Men eftersom vi ska ha en wedding reception här, så vill jag inte spendera för mycket pengar på bilen. Det är trots allt min första bil (eftersom jag var så sen att skaffa körkort). Men jag vill ha en liten bil, men det verkar inte vara så populärt här. 

När jag var liten ville jag alltid ha en Peugeot, men den bilen finns inte ens här. Alla bilar verkar vara stora, men kanske en Toyota Yaris eller varför inte en Wolkswagen Bettle, helst svart. Boo sa att han aldrig skulle köra bilen, hihihihi...well jag e lite knäpp och jag skulle kunna tänka mig en gullig bil. Jag är inte så mycket för sportmodeller, det är liksom inte "me" dessutom hatar jag att sitta så lågt i bilen. Jag är kort och jag känner mig bara ännu kortare. Så småningom kommer jag definitivt att köpa en Jeep modell, men inte som första bil. Måste lära mig fickparkera först :)

Vilken är mer jag?










Mer NYC

Skrivet den 2011-01-07 kl 19:49:08 i kategorin av Jenira
Permalink


Boo lagar mat och bilder från mini NYC trip

Skrivet den 2011-01-07 kl 02:44:15 i kategorin av Jenira
Permalink

Hejsan Svejsan vänner,

Min NYC resa var kort men ändå kul. Först lämnade han av mig i Princeton, nära Princeton University. Det var en väldigt mysig stad, hade nog inga likheter med NYC, helt tvärtom om jag ska vara ärlig. Man kunde se att staden var inspirerad av Engelsmän. Jag satt och läste på Starbucks en stund och sen bestämde jag mig för att gå runt. Starbucks var fylld av studenter med deras laptops. Man blev lite sugen att börja plugga när man tittade på dem (men egentligen inte). Sen gick jag runt i lite butiker. Jag hittade massa konstiga butiker som jag kunde spendera massa tid i. Jag hittade till slut en J.Crew, jag hitta inga kläder men 2 st nagerlack från Essie. I like :)

På kvällen åkte vi in till NYC och åt middag på en jättemysig restaurang i SOHO, en libanesisk tapas restaurang. Sen åkte vi till Marc by Marc Jacobs butiken för inhandla min väska. MEN DEN VAR SLUT I SVART. Så jag får vänta lite till :) Det roliga var att det var fullspäckad i butiken och jag trodde det var rea eller nåt, men tydligen inte.

Idag hade jag en träff med en kvinna från Svenska Handelskammaren. Hon var så himla trevlig och det var kul att prata lite svenska. Jobbet är avlönat, men det lät så himla kul och jag tror att det är något jag kommer att syssla med på sidan även om jag får ett annat heltidsjobb. Sen så kom jag hem och bakade en tigerkaka och Boo lagade hans kända Chicken Butter Masala med Naan bröd, såååååå himla gott, 10 plus till den middagen.

Ok, imorn är jag ledig. Låter konstigt, men nu har jag vaknat kl 7 tre dagar i rad, så det får vara nog. Imorn ska jag sova och kolla på alla världelösa serier som "Days of our lifes", de är så himla före i Sverige, så jag fattar ingenting och Sami är fortfarande levande. Fantastiskt!

Jag har tagit massa bilder. Saknar er.

Ha de vänner :)

Det mest bekväma jag någonsin har gått i. 

Mysiga Princeton och hitta en så himla söt Sushi resturang.

På väg till NYC Yayayaya


Jag såg min vän Oprah. I love you Oprah


OMG M&M store, var tvungen och gå in och larva mig. Jag älskar Godis.


yeeeeyyyy Svea land!!


Jag var bara tvungen att ha en till T-shirt, jag är ju turist trots allt. Mina fina nagerlack, men den neutrala var FÖR neutal. Ska pröva den andra imorn.



Mmmmmmmm Butter Masala
(Bild från Google)




Extra kilon maste ner

Skrivet den 2011-01-05 kl 18:07:47 i kategorin av Jenira
Permalink

Hej vanner,

(Jag ber om ursakt att jag inte har tre svenska bokstaver pa denna dator) Men jag maste blogga lite om tva saker som jag sett. Jag har gatt upp nagra kilon av att vara har och jag har varit sjuk, sa jag har inte kunnat trana. Men det maste andras. Aldrig forsent eller hur? Pa MaBra's sida hittade jag detta. (Jattebra tidning)

10 tips som snabbt tar bort julens extrakilon



1. Ät allt - med måtta

Du behöver inte tacka nej till mat, men ät med måtta. Träna på att äta bara en chokladbit, i stället för en hel chokladkaka.

2. Ät en rejäl frukost

Hoppa inte över något mål i hopp om att tappa kilon snabbt. En stadig frukost håller dig mätt längre och gör att du äter mindre under resten av dagen.

3. Drick vatten…

Vatten sätter fart på förbränningen. Försök dricka 1,5 liter om dagen.

4. …och undvik flytande kalorier

Se upp för onödiga flytande kalorier i form av juice, läsk och kaffedrinkar.

5. Smarta val

Välj tomatsås före gräddsås till pastan och morötter till hamburgaren i stället för pommes frites. Med många små smarta val kan du komma långt.

6. Sitt ner och ät

Försök att äta i lugn och ro, inte på stående fot. Du känner lättare att du blir mätt om du äter långsammare.

7. Välj fullkorn

Byt ut vit pasta, ris och bröd mot fullkornsprodukter. De innehåller mindre socker och mättar mer.

8. Ät en stor lunch

Ät hellre en stor lunch och mindre middag i stället för tvärtom. Om du äter för lite på lunchen riskerar du att överäta när du kommer hem på kvällen.

9. Stäng köket

Städa undan rester och annat som kan fresta dig på kvällen. Bestäm att köket ska vara stängt efter en viss tid.

10. Ta fram en ”smalbyxa”

Hitta ett plagg som blivit för litet som du verkligen vill komma i igen. Låt det ligga fram – så kommer du bli peppad att gå ner i vikt varje gång du ser det!

 

 

FAKE LUGG

Sedan sag jag detta pa en blogg. Fake lugg. Har ni nagonsin hort talas om nagot liknande? (PS. mitt te smakar fisksoppa just nu) Det ar tydligen Jessica Simpsons produkt och den gar att kopa pa Nelly.com

Jag tycker att produkten ar ratt cool, men sedan om den fungerar vet jag inte. Jag alskar lugg, men har en virvel som gor att jag inte kan ha en lugg ordentligt. Men hur far man min harfarg att passa detta?




Outsourced besatthet

Skrivet den 2011-01-04 kl 04:35:03 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag vet inte vad det är med mig och tv men jag blir besatt. Samma hände med mig och Heros och Greys anatomy. Jag blir besatt. Så idag var jag sjuk hemma och jag hade inte tråkigt alls. Naureen satte på en ny serie som jag inte hade hört talas om: Outsourced. Det handlar om en amerikan som blir tvungen att jobba från Indien pga att hans företag bli outsourcad dit. Hans medarbetare är så himla roliga och han blir kär i en indisk tjej vars föräldrar har ordnat ett arrangerat bröllop.

Så himla rolig, jag garvade så högt att alla trodde jag hade fått fnatt. Men jag lyckades se alla 10 avsnitt på samma dag. Jag är kär i karaktärerna Gupta och Madhuri. Så om ni har samma mobbade humor som mig, så kommer ni älska den. 

Imorn ska jag följa med min Boo till NYC, han har nåt möte där, så jag får följa med. Dock ska jag åka bil fram och tillbaka vilket suger eftersom jag är åksjuk. MEN det är ändå NYC, JAG BITER IHOP!!!

Vi får se om jag hinner se något, hans möte är inte på Manhattan, men vi hinner säkert ta en tur in. Jag blir exited av minsta lilla :). Jag uppdaterar alla efter resan på onsdag, då jag kommer hem. Så länge: SE OUTSOURCED!!




Blää att vara sjuk

Skrivet den 2011-01-03 kl 19:30:39 i kategorin av Jenira
Permalink

Usch, jag måste säga att jag inte är sjuk ofta, men när det väl händer vill man bara krypa ihop. Men jag får göra det bästa av situationen. Men veckan har vart bra och det nya året började med en sjukdom, men sånt är livet och det är bara att bita ihop. Men jag SKA bli frisk idag, så är det bara. Några tips?

Nytt år nya utmaningar eller hur? Så vad blev mina nyårslöften. Mina nyårslöften 2008/2009 var att köpa en lägenhet och 2009/2010 var att ta körkortet och det gick ju bra. Men i år har jag bestämt mig för att sätta igång min karriär lite. Jag är i ett mittemellan tillstånd nu, där jag har lite svårt att veta vad som kommer hända några månder frammåt. Men steg ett är väl att skaffa en bil, så att jag kan ta mig fram. Jag skall tillbaka till Sverige och vänta på att alla pappersarbeten blir klara, sedan kan jag börja.

Med lite tålamod går saker och ting säkerligen lättare. Nu ska jag ner och göra lite te. En rolig incident imorse: Jag går ner och alarmet börjat pipa och jag får lite panik, sen gick alarmet av och som tur kunde jag koden och sen ringer securitas hihihihih. Men allt ordnade sig, någon glömde bort att jag fortfarande sov. 

Ha en bra måndag, här e lite bilder från veckan som gått.



Dinner at PT CHANG


My day at DC, finally some kaffe mmmmm
Gick lite vilse och hamna i Chinatown
Dags för fika

FAAAAAAAN jag kunde ätit häääääär

Avsluta dagen med Chi-Cha, jag antar att det blev för mycket för mig och detta kan ha orakat min halsont



Wedding reception



Gott nytt år

Skrivet den 2011-01-02 kl 23:17:41 i kategorin av Jenira
Permalink

Hej vänner,
Så klart har jag blivit sjuk, jag behöver vila från alla galna saker och sena kvällar. Det värsta som finns är väl att ha ont i halsen. Men men, sånt ät livet.

Men Gott Nytt År till alla mina älskade vänner, jag hoppas ni hade en fantastisk nyår oavsett om ni var hemma eller om ni var ute. Jag kände mig dock otrolig krasslig på morgonen och trodde att dagen skulle sluta dåligt, men Buddha bar gav mig en sådan energi att jag glömde bort för några timmar hur jag egentligen mådde. 

Vi åt en fantastisk middag på en restaurang med namnet Buddha bar. Otrolig god mat och fantastisk stämning. Jag är nöjd, men nu säger kroppen ifrån och året börjar men en liten förkylning. Men efter regn kommer sol, så jag gör allt för att bli frisk. 




Idag har jag hunnit med tre filmer och massa te. Jag var även ute lite på rean, det är bara huvudvärk all over. OMG vad mycket folk. Jag var i den största forever 21 jag sett i mitt liv. Den påminner mig lite om Top Shop i London. Den är så stor att jag bara blir förvirrad. Men jag fick stå 45 min kö, så aldrig mer rea för mig.

SHOPPING: Det blev inte så mycket som jag trodde, men en bastop från Forever 21 och en annan från Zara och en kavaj till min kavajsamling från HM (somrig) och 2 halsband. Thats it people.

Jag orkar inte lägga upp bilder nu, huvudet känns tungt. Men det kommer senare. Igår var jag iaf på ett bröllop, jag tycket att det var fint, men tydligen så var detta ett enkelt bröllop. Well, då har de inte sett bröllop i Sverige. Jag tror ingen i Sverige skulle kalla detta enkelt. Nu vill jag bli frisk. OK, 2 veckor kvar innan jag kommer hem, jag undrar vad jag skall hitta på hemma.

Åter igen vill jag önska mina vänner ett gott nytt år och jag önskar alla en fantastisk 2011. 

//Kramar