Banking again?

Skrivet den 2011-05-31 kl 22:40:40 i kategorin av Jenira
Permalink

Idag har jag legat på samma plats hela dagen, eller nej, jag har ju faktiskt ätit frukost och lunch om det räknas att röra på sig. Men jag har ringt runt massa ställen för att göra de sista ärenden som vi har innan den 18:e. Jag kan inte fatta att dagen snart är här. 

Sedan har jag kollat på jobb andra delen av dagen. Från att jag letat allt annat än bankjobb, har jag BARA tittat på bankjobb idag. Det finns ganska många tjänster ute, men det gäller väl att hitta rätt tjänst på rätt plats. Jag har jobbar på SEB Operations i nästan 3 år och har många roliga minnen från den tiden. Några av mina bästa vänner kommer från SEB. Kollegorna på SEB har varit de bästa och jag saknar de massor.

Dagen bara flög förbi idag. Snart kommer min Gubbe hem och då ska vi kolla på ett hotell där vi ska bo under bröllopshelgen. Jag försöker göra listor som man kan bocka av, men det känns hela tiden som om jag glömmer bort något. Sen kom jag på en annan sak. Jag måste ju skriva mitt tal till bröllopet på engelska. Skjut mig långsamt.....
Att prata inför människor är en sak, men att prata engelska framför massa amerikaner, GREAT liksom. Men det måste jag göra imorn. 

Blir man latare av att lata? Finns det några studier om detta?

En av mina första AW från SEB, här även solbrun från Grekland

Såhär ser det alltid ut när folk ska betala :)
Älskade Milla och Jessa (Steffy saknas på bilden)

Härliga människor :)





Memorial day med Hangover 2

Skrivet den 2011-05-31 kl 05:38:13 i kategorin av Jenira
Permalink

Idag är det "Bank Holiday" i USA och alla är lediga och antingen hänger de vid en pool eller grillar. Vi gjorde inget av de då min Gubbe hatar 35 graders värme. Så vi har latat rätt mycket idag (öppnade min O Magazine för första gången idag) och sedan blev det bio på kvällen. Idag kollade vi på Hangover 2. Jag älskade såklart ettan och detta är ungefär samma film, men i en annan miljö. Sjuk och rolig humor och en knasig historia. 

Nu börjar det närma bröllopet och stressen börjar komma igång lite. Det mesta är klart, det är mer små sakerna som måste dubbelkollas. Jag måste göra klart min slide show till festen och massa annat denna vecka. Jag måste gå och besöka deras bibliotek här och komma igång med pluggandet (hur sämst är jag liksom).

Bra sagt Oprah...




Tacos lunch

Skrivet den 2011-05-30 kl 22:23:36 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag var så himla sugen på Tacos idag, jag vet inte varför. Så efter all tjat, så åkte vi för att handla alla ingredienser. Är det inte den enklaste med godaste maten som finns (ok kanske finns bättre)? Men det var så gott och jag lyckas alltid äta för mycket. Det går liksom inte att stoppa sig själv. Men istället för köttfärs så använde vi kalkonfärg, som är ett mycket mer smalare alternativ och minst llka gott. 

Har ni inte många minnen från alla Tacos kvällar man haft med sina tjejkompisar? Mitt första tacos minne var när jag gick i 6an och en tjej med namnet Linnea hade tacos på hennes födelsedagskalas. Sedan dess har jag älskat denna enkla matkombination. 

Mmmmm hemma gjord Guacamole och salsa, vad mer kan man önska sig?

Bengali Wedding

Skrivet den 2011-05-30 kl 21:39:00 i kategorin av Jenira
Permalink

Igår skulle vi sko shoppa till mannen min, men det gick inte så bra. Han är petig som mig själv och Tysons Mall är en av de största i Maryland, så vi gick mer vilse än att hitta bra skobutiker åt honom. Jag tror att man behöver minst en heldag för att orka med alla dessa stora köpcenter som finns här, det tar liksom inte slut. Vi gick även till DSW som är ett sko paradis för skoälskare, jag blir helt yr av alla skor i affären.

På kvällen var vi bjudna på ett bengaliskt bröllop i Virginia och jag blev helt kär i deras dekoration. Festen och maten var OK, inte direkt det bästa. Jag och han hade verkligen sett fram emot riktig Chicken Tikka Masala, men istället så fick vi Lax. Jag hade försig valt det själv, men SÅKLART var jag inte sugen på det just då. Misstro mig ej, jag älskar Lax, men denna var torr och tråkig och jag äter lax hela tiden. 

Jag måste berätta hur tokig jag är ibland, jag var så himla hungrig innan festen, så när satte oss ser jag massa små vita blommor framför mig som i mitt huvud ser ätbara ut. Så dum som är tror jag att det är Vit Choklad, sedan tar jag en bit och märker att det är SMÖR. JAG HOPPAS ATT ingen såg, men min man höll på kvävas av skratt. Tack för den liksom....

Jag älskar indiska/bengaliska kläder, men i denna värme (35 grader) så vill man döda någon med detta 6 meters tyg och min var så tung att jag fick ont i ena armen, men som tur sitter man ner för det mesta på dessa bröllop. Brudparet var väldigt gulliga och det roliga är att jag kände igen bruden, då hennes släktingar bor i Uppsala som jag är väldigt nära. Liten värld eller hur??

Soft look med mina Favvo jeans som jag fick av min vän Camilla (kärlek till dig)

Medan han kollade skor, så passade jag på att ögon shoppa lite och hamnade här


Vilken skulle ni välja??

Hitta en liknande skönhet hos Mikael Kors

Snälla döda mig nu, detta är det godaste jag vet...yummi...

Fika paus på Starbucks, ice latte med en tiramisu klubba

Min fina och tunga sari från min svärfar

SER NI SMÖR BLOMMAN JAG ÅT? SÅ PINSAMT....

Gullig påse med godis i

Det fina brudparet



Lördagens hemmakväll

Skrivet den 2011-05-29 kl 05:27:53 i kategorin av Jenira
Permalink

Eftersom dagen varit så fullspäckad är det skönt att komma hem en lördag och inte ha planer inför kvällen. Jag fick världens "cravings" på Cola Zero så jag åkte till butiken för att köpa lite gottigott och hyra en film. Det blev filmen Salt (fast jag är såååå mer lust och kolla på en Non-brain film, ni vet chick flick).

Sedan har jag huvudvärk av någon konstig anledning, eller det kanske inte är så konstigt eftersom jag inte har druckit vatten idag. Men det är inte mitt fel, jag bli kissnödig så himla snabbt så jag vågar inte dricka för mycket vatten ute (inte smart). 

Jag älskar matbutiker, jag blir alltid så ivrig och köper alltid för mycket saker

Billigt eller hur?

Våran besatthet:
Cinnamon Egg muffin med russin
Spicy Beef Salami
Peppar Jack cheese
Sylt
YUMMIIII


Att vara oplanerad

Skrivet den 2011-05-29 kl 05:06:39 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag är en sådan där typisk människa som planerar allt, speciellt mina helger. Min man är helt motsatta, så förra helgen var det jag som planerade helgen. Men denna helg har vi bara tagit dagen som den kommit och det är verkligen skönt ibland. 

Min man hade "Guys night out" igår, så han kom hem imorse och vi kom på att Champion Leage finalen var idag. Jag är inte sport typen egentligen (jag kollar hellre på hemska reality serier om jag ska vara ärlig), men om det är en sport jag gillar så är det väl fotboll. Jag har nog aldrig i mitt liv sett så mkt basket och amerikansk fotboll sedan jag flyttade hit. Men fotboll gillar jag så det såg jag fram emot idag när han föreslog det. Eftersom vädret var på topp ville vi titta på matchen ute. Därefter åt vi lunch på min FAVORITA VAPIANO, men herregud var stark kycklingen var. Jag sa väl spicy men KOM IGEN, jag kunde knappt äta salladen utan att all mitt snor hamnade på tallriken. Vi fortsatte därefter vår resa in till Georgetown för att tvångs shoppa slipsar till hans "Groomsmen" och avslutade dagen med härlig gelato vid Washington Harbour. 

Mot slutet av dagen önskade vi att man kunde "Zappa" hem oss, så trötta som vi var. Det har varit en skön och varm dag. Imorn fyller min kompis Nerr (Nadia) år och 29 maj är en minnesfull dag för mig. Jag har många minnen från alla hennes roliga födelsedagskalas som hon haft, eftersom det även var början av sommaren samt slutet av skolåret. Härligt att vara ett maj barn. 

Klänning: Zara
Halsband: Forever 21

Det var inte många amerikaner på plats, mest internationellt folk :)

Detta måste vara alla sportfånars (min man) dröm, TV sporten på toan

SER NI DEN ORANGA CHILIN????



Hittade en rolig tandkräm på Urban Outfitters

Gelatoooooo
Kaffe (såklart) och hallon



Girls day at the Mall

Skrivet den 2011-05-28 kl 08:00:10 i kategorin av Jenira
Permalink

Idag hängde jag nog i " the mall" hela dagen, fy fabian, vad jag måste hitta ett nytt ställe. En tjej sa: Didn't I see you the other day. OMG jag måste sluta gå dit, de måste tro att jag är knäpp. 

Anledningen till att jag hängde där var för att jag först skulle bjuda min söta man på lunch och sedan tänkte jag sätta mig och plugga och såg ett manikyr/pedikur ställe. Jag messade en tjej kompis och frågade om vi kunde ha en tjejdag eftersom jag ville att alla killar skulle ha en boys night out. 

Men när jag väl började plugga (dvs öppnade hemsidan) så ville hon mötas upp tidigare än jag hade räknat med från början, så jag fick springa till gymmet. Sedan fick jag åka tillbaka till samma "Mall" och träffa upp henne.

Mysig tjejdag på salongen, men jag förstod inte ett ord av vad de sa i skönhets salongen och jag kände att kvinnan stressade mig och gav mig den snabbaste franska manikyr jag någonsin gjort (speeeeeed woman). Så det blir ingen "tip" till henne. Jag hann knappt njuta utan att bli stressad. Så dit kommer jag inte att gå tillbaka, måste hitta ett nytt ställe. Hela poängen är väl att man ska slappna av och ha en skön stund. Hon hade typ damp och ville få bort mig ur butiken för att få in nästa kund, så kändes det i alla fall. En gång sa hon: "wha yo ha" jag frågade nog 18 ggr "Excuse me??" tills jag fattade att hon menade " Wash your hands". Jag bryr mig inte om accenten, men hon var bara extremt stressig, kanske på grund av att det var fredag och för många kunder. 

Efter shoppingrundan, jag hittade en kjol och top från forever 21 som jag blev kär i, mycket prisvänliga måste jag säga, men kanske inte en hit tillsammans. Sedan begav vi oss till Cheesecake factory och det var kanske en dum idé en fredag efter kl 8. Det är alltid så långa kö väntetider och de säger alltid 20 minuter som känns som snarare 50 minuter. Vi beställde för första gången OK mat, jag har nog ätit godare mat från deras meny, så jag kompenserade med en cheesecake (där kan man aldrig gå fel). Libby gillade inte choklad (HUR KAN MAN INTE GILLA CHOKLAD) så jag tog hennes favorit. Så om ni någonsin undrar varför jag tränar, så är det för att jag älskar mat och desserter yummmiiiii.....

Det här är det enda i deras food court som inte är hamburgare och pizza

Billigt, men de lurade mig lite när jag väl skulle betala... men det är fortfarande billigt

Mitt hängställe Panera Bread, de har så goda brödsorter

Och gott kaffe

Det här var bara en del av hyllorna och när jag väl valde färg, så gav de mig en annan. De trodde väl inte att jag skulle märka skillnaden på röd och röd. 

De få sekunder jag njöt, men mina fötter känns fräscha :)

Libby i massage stolen

Ett suddigt resultat av min manikyr och pedikyr
Ring: Aldo (två finger ring)
Dagens outfit gissa tre ggr: H&M H&M H&M
Skor: Vagabond
Väska: Aldo
Halsband: Lindex (jag var en rosettmänniska en gång i tiden)
Ring: Aldo
Skärp: Ginatricot

Ingen snygg kombo tillsammans, men separat var de fina, är kär i kjolen 
ALLTID FÖR LÅNG KÖ, men väl värt all denna väntan...för god mat och....

God Cheesecake
Denna vart inte en av favoriterna, men den får godkänt

En dag i Columbia Mall som jag ska undvika hela nästa vecka...



TGIF

Skrivet den 2011-05-27 kl 17:17:59 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag saknar lite att känna den här härliga känslan som man får varje fredags morgon. Det är något med fredagar, hela kroppen pirrar oavsett om man har en fullspäckad helg eller om man bara ska lata hela helgen. För mig är fredagar fortfarande speciellt FÖR DÅ ÄR ALLA ANDRA LEDIGA, SÅ JAG FÅR EN KOMPIS ATT LEKA MED!

Snart ska jag iväg och träffa upp min Boo och bjuda honom på lunch. Det är den där perioden på måndagen och jag valde att ha vitt på mig GREAT! Jag har varit duktig idag och bokat tid hos en läkare för nästa vecka (äntligen) och trots min magvärk ska jag inte låta den ta över min dag. Mumsar i mig lite jordgubbar med yogurt och min nya besatthet Mini cheese. Jag älskar dem för jag älskar ost. OST OST OST är livet. 

Idag är det premiär (eller var det igår) för Hangover 2. Ettan var så himla rolig, så den blir svår att slå. Men vi får se. Nu ska jag packa min gym väska och min laptop och sätta mig på min Panera och plugga. Sedan ska jag FÖRSÖKA hinna med Hot Yoga eller jogga...nåt ska det bli i alla fall beroende på vad min mage säger. 

Ciao vänner, ha en bästaste fredagen. 


Chesssses
Min marin randiga cherry top <3

detaljorienterad

Skrivet den 2011-05-27 kl 06:48:20 i kategorin av Jenira
Permalink

Idag träffade vi vår bröllopsfotograf och vissa människor är menade att bli framgångsrika. Hon var så detaljorienterad och ville ha koll på allt, sedan visade hon ett av hennes arbeten och jag vart riktigt impornerad. Men hon tar BETALT för det också, blaaaah vad allt med btöllop är dyrt, det är en business som man borde satsa sin karriär på. Money money money...

Tjejen i albumet hade ett par råååååååå snygga CL skor och jag tänkte, varför inte ge mig själv ett par skor i bröllops present, det förtjänar jag väl, eller? Vilka tycker ni att jag skulle välja? Jag hatar mina tår, annars hade jag valt öppen tåmodellen.

Min mage är inte på min sida idag, den är dum. Jag har en dum mage men hittils har det gått bra tills idag, men nu är den bara svullen och dum. Aktivia yogurt brukar hjälpa. 

Imorn är det fredag eller det är väl fredag just nu, och här i USA är det memorial weekend, så de får en dag ledig på måndag. Då öppnas alla pooler i USA och alla hänger där. Men jag vet inte än vad våra planer är, då min man är en sista minuten människa (motsatsen till mig). Jag vill ha en tjejkväll, men har inte lyckats övertala Libby än om att slita sig från sin man för några timmar. Jag älskar min man och att spendera all min tid med honom, han är aldrig tråkig, men ibland måste man låta varandra komma bort lite och jag vill att han ska vara lite med sina killpolare och göra nåt kul och slippa tänka på bröllopet en sekund. 

Så jag ska slita henne ifrån hennes man för en kväll och göra massa tjejsaker som jag älskar. Just nu är det sååååååå varmt i rummet och jag kan inte sova och finns det något värre än att vänta in sömn.

Vi åkte i Max för en gång skull 

Jättemysigt ställe med god franskaktig mat

Vilka är finaste?


Tack för härliga kommentarer

Skrivet den 2011-05-26 kl 22:20:41 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag måste tacka för de härliga kommentarerna, kändes som julafton all over. Jag blev så himla glad. Jag ska verkligen tänka på allt ni sagt och ta in detta och fortsätta kämpa. 

Idag är det över 30 grader här och man smälter i solen, jag som inte ville sola innan bröllopet har inget annat val. Jag har väldigt mycket pigment i ansiktet och på armarna, så 3 sekunder promenad gör att jag blir brun (tro mig, jag skryter verkligen INTE ) Jag tror jag måste göra om min provsminkning då jag blivit en nyans mörkare i huden. Jag älskar dock sommarkvällar mer än sommardagar. Sommarkvällar är helt fantastiska. 

Idag har jag försökt kolla massa jobb men även häng lite i gymmet. Jag fick ta igen mig efter gårdagens flopp. Nu sitter jag med en härlig lunch och ska göra lite stuff som jag hade i dagens agenda. Det som är dåligt med min dator är att jag inte har word, så jag kan inte söka till de tjänster jag hittat. 

Idag ska jag och min man till La Madeleine och träffa bröllopsfotografen. Hon verkar vara otroligt ambitös och detaljerad. Innan bröllopet skall vi ta massa kort i DC med varandra. Det känns kul, för även om vi har massa kort från bröllopet i Sverige, så kan vi slappna av mer denna gång.

Idag hade jag även tjafs med killen som gör min outfit för mitt bröllop, han tycker att min kropp inte stämmer med det jag sa. Jag har ju ingen rumpa och han tror att jag har skrivit fel. Jag vågar inte ens tänka hur "outfiten" kommer att se ut, men jag tror att den kommer nästa vecka. Min "tiara" eller diadem har i alla fall kommit och den är jag väldigt nöjd med. Inte långt kvar nu. 

Temat kommer att vara svart, vitt och blått :) Vi utgick efter min mans kläder som jag tycker är fantastiskt fina. Ska bli kul att visa er. 

Hurtbulle

Min favorit sallad:
Bladspenat
körsbärstomater
Hackad sötmande (eller andra nötter)
torkade tranbär
jordgubbar
blue cheese
balsamvinäger/olivolja
citron
salt

Men nu är jag hungrig igen så ska komplementera med något :)




tankeställare

Skrivet den 2011-05-26 kl 05:45:44 i kategorin av Jenira
Permalink

Idag har vandrat runt i 30 graders sol och haft en tankespridd dag. Jag borde egentligen hoppa omkring och tänka hur bra det gick dag på House of Sweden, men så kändes det inte efterråt. Tjänsten är halvtid och kanske inte den lön jag tycker att jag förtjänar (med tanke på hur långt jag måste åka varje dag). Men min älskade man som är min klippa i livet gav mig en tankeställare. 

Det finns vissa människor som min fantastiska bror, han har jagat sin dröm hela livet, medan jag är mer en materiell människa (tyvärr). Jag önska jag var mer som honom ibland, men jag gillar att leva gött, jag gillar att äta bra saker och handla bra saker, men inget sånt kommer gratis i livet. Så vad gör man? Jagar sin dröm och lever under minimala förhållanden eller kanske tänker mer i ett mer amerikanskt tanskesätt och tänjer på sina gränser och våga tro att man förtjänar något bättre. 

Jag vet inte, men om det är något jag blev idag så är det förvirrad. Han sa visserligen att jag skulle få gå upp i tid efter ett år kanske, men är det tillräckligt för mig. Vissa är fantastiska och vågar ta chanser, men jag tänkte massor idag. Vad vill jag liksom?

Min älskade man tror på mig och säger att jag inte ska ta "less" än vad jag förtjänar (never settle for less). Inte så konstigt att de flesta kvinnor tjänar mindre än män, även om de är lika kompetenta. De vågar mer och vågar ta för sig, medan jag själv är för tacksam för allt och nöjer mig lättare. Kanske ska jag tänka lite större om mig själv, som han ser på mig.

Det var i alla fall en varm dag och mot eftermiddagen satt jag på Cosí och åt en bit mat och fortsätte att tänka alldeles för mycket. Gymmet vart därav katastofalt, jag orkade knappt gå 10 minuter, så jag satte mig i ångbastun istället för att slösa massa tid på dumma löpbandet. Ibland får jag lite ångest i detta land, då de flesta i min omgivning är så otroligt ambitiösa och siktar högt hela tiden. Men det e dags att börja tro på mig själv lite. Jag har inte bestämt mig för vad jag ska göra än men efter en lång konversation med min man, så har jag fått nytt hopp om mig själv. 

Imorn ska jag sätta mig någonstans och göra den där förbannade teorin och söka lite jobb. Ciao vänner saknar er massor. 

Top: Ny från Benetton (rea, 100 kr yeiii)

Var lite tidig, så jag njöt lite av utsikten

Cosí påminner lite om Panera bread men cosí är de godaste efterrätterna, måste pröva deras smores bricka en dag

Shopping: Förnyade mitt serum från Ole H. Dyrt men en av mina favoritprodukter, men jag ska använda den sparsamt denna gång :)


I did it

Skrivet den 2011-05-25 kl 05:14:13 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag gick på bio själv, jag gick och såg "Something Borrowed". Jag har velat se den ett tag och den var väldigt mysig och roliga och väldigt tjejig. Jag satt och tänkte på det länge och sen gick jag bara dit. Min debut att gå på bio själv och det var helt ok. Jag tyckte det var kul när hon sa: " how many tickets mam?" ehhhh one 

Det var lite tröstande att det satt två andra tjejer själv, jag kanske inte är så mobbad som jag tror :) Det kanske är fullt normalt :)

Ser ni, fler som var lika mobbade som mig själv :)

Kaffesug

Skrivet den 2011-05-25 kl 00:29:06 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag älskar min nya top från Nike, den är en inbyggd BH, så det blir extra stöd för mig, jag ska defintivt investera i en till.  Sedan fick en sån himla kaffe sug, så idag bestämde jag mig för att komma till mitt mysiga ställe i Columbia mall och äta lite och mysa en stund. Jag borde egentligen plugga teori, men ni vet hur det är. Man kommer på hundra andra saker att göra. Jag har skrivit ett mors dags kort som jag måste skicka imorn men kommer säkert komma fram för sent ändå. Jag köpte även en liten notebook, normalt skulle jag köpt en lite roligare färg, men jag tänkte ha den på intervjuer och sånt, så rosa prickig kändes inte så proffsig :)

Jag kan tipsa om en mysig bakblogg som jag hittade här: http://www.littledessert.se/ så om ni gillar att baka som mig, kolla in bloggen. Man kan nämligen beställa små härliga choklad skor på hennes sida. Skor + Choklad = Kan det bli bättre? En bra present till en chokladtokig sko tjej. 

Jag älskar att följa mina vänners blogg, min vän Anna som precis fått sin son, har en sådan härlig och positiv blogg. Hon och jag hängde mycket under mina unga dagar och jag beundrar hennes sätt att skriva. Hon får vardagliga saker att bli så spännande och det kan jag säga är en konst. Det är så kul att se ens vänner utvecklas och följa dem vart de befinner sig i livet, även om de är många mil bort från en själv. Så tummen upp för din härliga blogg. 

Imorn ska jag tillbaka på intervju på House of Sweden, tjänsten är inte så många timmar i veckan, men miljön är fantastisk, så det ska bli kul att höra vad de har att säga. Ska passa på att kolla lite i Zara medan jag ändå är i Georgetown och kanske kan sätta mig och njuta lite av vädret medan jag är där.

Torde jag se bio ikväll? Är det den dagen idag?

Min bror som modell :)
Snygg kille min bror

Top: Nike store - måste ha en till i en roligare färg

Härlig butik med massa fina saker, allt från böcker till fantastiska kort och presentpapper osv.






Randigt & Vitt

Skrivet den 2011-05-24 kl 05:21:37 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag älskar randiga plagg, kanske är det lite europeiskt, då jag inte ser mycket av det här. Men jag verkligen gillar det och speciellt om det är marinblått. Sedan är vita plagg det snyggaste jag vet på sommaren, man kan liksom inte gå fel. Här hitta jag lite kul från Zara (vill haaaaa):


Inte precis vad jag hade tänkt mig

Skrivet den 2011-05-24 kl 05:06:38 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag vet inte vart jag ska börja med dagens sjuka intervju. Jag skulle först och främst inte kalla det det en intervju utan ett olagligt brott. Jag kommer till kontoret som ligger 15 min från där jag bor med bil och inne i lokalen väntar massa välklädda unga männskor, alla är förmodligen där av samma anledning. 

Observera att jag fått informationen att jag ska ha min andra intervju och som vanligt att jag skall vara välklädd. Så jag tas in på kontoret och får träffa en tjej som tydligen skulle vara min mentor och jag skulle få följa med henne på hennes dag. Vid detta läge är hon välklädd och ser väldigt proffsig ut. Men icke sa Nicke, när vi kommer till hennes bil som ser ut som en soptipp inne i bilen (jag höll på spy inombord) så tar hon av sig skorna och kavajen och tar på sina flip flops och frågar om jag har några själv. Jag är så förvirrad vid detta läge:

1. VART SKA VI?
2. FLIP FLOPS????? JAG GÖR INTE FLIPFLOPS PÅ ARBETSTID

Men jag är en open-minded person så jag sätter mig i bilen och börjar med mina 13083749 frågor. Vid detta läge förstår jag inte riktigt vad vi ska göra. Hon berättar om att vi ska träffa kunder och bla bla bla bla bla. Jag är fortfarande förvirad tills hon säger att vi ska köra till Gathersbourg som ligger LÅNGT borta. När vi väl kommer till stället som visar sig vara ett GETTO så börjar jag få lite panik. Meningen är att man skall jobba själv om jag nu hade varit intresserad. Så jag tänker:

1. VART ÄR KUNDERNA?
2. VARFÖR HAR HON FLIP FLOPS PÅ VÄG TILL KUNDEN??

Sedan visade det sig att vi skulle gå runt som dörr till dörr säljare i gettot och sälja el eller något. Jag var förbannad eftersom de inte sa något om detta innan. Varför är jag liksom redan ute på fältet efter en 10 min intervju förra veckan ?

Så vi bokstavligen gick runt (med mina klackar) till olika ställen i 8 timmar. Jag ville skjuta mig huvudet. Jag var hungrig, hade ont i fötterna, det var 30 grader och jag svettades som en gris och jag stod som en idiot i varje butik medan hon sa samma sak till alla "kunder". Sen åt vi lunch på något som hette "Wendy's",inte min typ av mat, men just då kunde jag ätit en bok, men salladen smakade gräs (Gud vad jag klagar, men jag kände mig faktikst lurad). Så bokstavligen slösade de en hel dag av mitt liv (hehe). Efter dagen så skulle jag tillbaka till kontoret och sammanfatta dagen och jag sa bokstavligen till deras manager " This is not exactly what I was looking for" hans svar blev, just think about it. EHHHHHHHHHHHHHHHHHH....ok. Inte så konstigt att det var lätt att få jobbet.  

Jag hade som tur min iphone och kunde sysselsätta mig i 8 timmar, och min man kom på att jag egentligen jobbade gratis och olagligt. Jag har ju inte fått mitt jobbtillstånd än, så min man var ursinnig när han fick höra detta. De borde frågat om jag har ett tillstånd eftersom jag berättade att jag enbart bott här i en månad eller lite längre. Jag önskar bara att de hade sagt " Ta med platta skor".

Japp, det var en plågsam och konstig dag och jag vet vad jag ska ringa och säga till honom imorn. Men jag kommer att minnas detta länge och nu vet jag att jag skall vara lite mer kritisk när jag söker jobb. Min söta man tyckte synd om mig, så det blev god suchi efter gymmet :) Vem blir inte glad av det?? :)


Blääääääh


Mums :)

Fullspäckad helg

Skrivet den 2011-05-23 kl 05:12:39 i kategorin av Jenira
Permalink

När jag inte hinner blogga, så har jag haft för mycket att göra hela helgen. Men det har varit en helt fantastisk helg ända in i slutet. Denna vecka har varit emotionellt upp och ner för mig, så att få en sådan härlig helg har gett mig my energi att orka med saker och ting. 

Vi började fredagen med att titta på Pirates if the C och jag tyckte den var OK. Inte världens bästa film men jag ser den enbart för Johnny Depp. Jag hittade till och med lite godis att äta på bion som smakade som lösgodis :) 

Lördagen var en av de mest hektiska dagar jag upplevt på länge, min Hubby hade sin MBA Graduation så på morgonen var den en låååång cermoni, det enda som var coolt var att Benjamin Carson (känd läkare som jag sett på TV, som fått 60 awards) var där och hade ett inspirerande tal som fick mig att tänka på framtiden och gav mig massa inspiration. Jag tror att skolan var lite religiös eller något, för det var två präster som hade två alldeles för långa tal. Vädret var fantastisk så vi begav oss till Baltimore Harbour och åt en god lunch på min favorita Cheesecake Factory. Jag älskar deras mat, men portionerna är inte att skämta om. Naureen beställde en Burrito som gav alla en hjärtattack. Det var mat för en hel familj. Vi hade lite bråttom, så tyvärr hann vi inte med efterrätten som jag egentligen ville ha. Men jag hade ju en helkväll planerad för min käre man. 

Jag hade ordnat ett litet event och bokat ett hotellrum på härliga Hilton eftersom jag älskar fina hotellrum. Sedan hade jag ordnar en cocktail fest hos hans bästa kompis som har en lägenhet i DC. Allt blev lyckat och det var en lyckad kväll. Jag hade förberett mat hela veckan samt handlat resten i smyg när han var på jobbet.

Idag hade hand familj en grillfest för honom och jag tog med mig alla rester från gårdagens fest, det blev så himla mycket över. Men det har som sagt blivit för mycket mat denna helg, men vad är bättre än MAT MAT MAT. Men nu är det 3 veckor kvar till bröllopet, så jag ska verkligen skärpa mig. Allt jag hade lyckats tappa har jag nog lagt på mig denna helg. Men det var det värt :)

Vi har verkligen latat idag, men vi tog en lång promenad vid en park som ligger i Columbia. Nu är det dags att ladda batterierna för en ny vecka. Min måndag kommer börja med en arbets dag, jag ska nämligen på min andra intervju, men den kommer att hålla på hela dagen. Det ska bli spännande men det känns väldigt konstigt på samma gång.

Wish me luck för imorn och hoppas ni haft en bra helg.

Bio med för sköna stolar så att man blev sömnig


Klänning: H&M 
Kofta: Ny H&M
Skor: Nine West
Väska: Aldo (ny rea)

Så många studenter som skulle upp på scen och Ben Carson som jag tyckte var fantastisk

Vem uppfann denna pingvin dräkt?



Jag höll på dö av hunger och så står man bredivid sådana godsaker medan man väntar på sitt bord, vi fick vänta i 30 minuter. 

Detta är inte en normal portion enligt mig


Jag och Anu delade på Bang Bang Chicken och Shrimp, något jag kommer beställa igen nästa gång jag är på besök. Deras meny är som en fet bok.


Vackra Baltimore


Girl Kärlek

Jag älskar fina hotellrum
Klänning: Zara


Top: Forever 21


Min dajmtåta som jag bakade, receptet finns här



En kompis i USA

Skrivet den 2011-05-21 kl 00:59:28 i kategorin av Jenira
Permalink

Idag hitta jag något som jag förknippar med amerikanskt, affären heter Costco. Det var som ett stort lager, med ALLT. Jag menar verkligen allt, och allt säljs i jumbo pack. Import som jag är, så kunde jag inte sluta säga WOW hela tiden. Jag vart helt faschinerad över hur stort allt var och allt var i 18-pack. Det fanns inte en enda vara som såldes i en-pack utan hela poängen var att man skulle köpa mycket på en gång. Detta är super för alla barnfamiljer och billigt är det också. 

Jag tror jag spenderade för mycket tid att kolla på alla tårtor som de hade, de såg som vanligt coola ut, men säkert sjukt äckliga med massa smörkräm. Jag hittade även min första vän i USA. Min kompis Nalle som tagit lite väl mycket anabola steroider. Det värsta är att han inte skulle få plats i min lilla bil, så himla söt och tjock. Det roliga var att han vägde säkert lika mycket som mig. En kvinna sa: "He is bigger than you". Så om jag känner mig ensam så vet jag vart han finns, så himla kramgo. 

Vid kassan kom jag på att jag behövde en ny deodorant, men så klart som allt annat i butiken kom den i 5 pack hehe. Tycket att det var lite roligt. Idag har jag bakar två kycklingpajer och lite annat. Jag är lite trött, då jag åkt runt som en galning mellan alla butiker, men ser fram emot popcorn och bio med min älskade. 

Ha de gött vänner

Jag kan inte visa på bild, men det var den FETASTE tårtan jag sett, undrar om den är god på insidan?

Svårt och visa hur stor butiken var

Min kompis Nalle

Köpte en tidning i min Oprah mode period

Jag sa liten efterrätt

Skrivet den 2011-05-20 kl 16:11:40 i kategorin av Jenira
Permalink

Igår var jag så duktig och tränade och åt en nyttig middag och sen kom min älskling hem och ville att vi skulle ut och träffa lite vänner. Inget fancy, men vi satte oss i en sportsbar med den FETASTE menyn någonsin. Jag som redan hade ätit tänkte, jag kan väl ta en lite efterrätt (när är någonting i detta land litet?). Jag vet inte om de hade damp, men det var inte vad jag hade tänkt mig. 

Jag kan ha mycket discplin men inte när det ligger en varm brownie framför mig med valnötter, så kommer mitt sötsug monster fram. Men det var trevligt att göra något en vardag och inte spara alla roliga saker till helgen. Jag kommer defintivt att ha mysiga vardagskvällar senare när jag får ett hus. Man ska göra saker när man minst anar det och inte ha ett så rutinerat liv. Att få blommor när man minst anar det istället för alla hjärtans dag är ju mycket roligare. 

Men det är fredag idag och jag har tagit min detox och ska ut och jogga bort en tredjedel av min brownie. Jag känner inte för att gå till gymmet, så det blir parken igen. Solen är borta, så det kan vara skönt att springa ute. Varje morgon har jag en rutin då jag vaknar till "Regis and Kelly show" och Whatsupp'ar (app på mobilen) med min Mandy.

Sedan ska jag göra lite ärrenden idag. Jag har en hel lista för saker jag ska göra idag, mer om detta senare. Idag är det även premiär för Pirats of the Carribean och den måste jag se med min Boo :) 

Later....

Hur många glasskulor kan man få plats på en tallrik?

Mina två morgon kompisar


Terapi

Skrivet den 2011-05-20 kl 02:09:38 i kategorin av Jenira
Permalink

Att sitta och titta på naturen kan vara terapi för mig. Helt underbart att jogga när det är fint väder, speciellt på kvällen. Denna park "Lake View" är perfekt lagom för mig, det finns en till men jag dör av den. För den är upp och ner hela vägen, och dubbel så lång. Jag gillar denna park och att sitta och stretcha medan man beundrar utsikten. 


En stund för mig själv :)

SATS boxen och Oprah Boxen

Skrivet den 2011-05-19 kl 23:14:29 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag har kvar min Sex and the city boxen i Uppsala och nu behöver jag bara Oprah boxen, så kan jag leva lyckligt för alltid. Bästa redskapen om man är hemma och är sjuk. Den var heller inte så dyr, så det får bli min första internet beställning här i US. 


I Love You Oprah



Bölar till Oprah

Skrivet den 2011-05-19 kl 23:01:56 i kategorin av Jenira
Permalink

Nästa vecka är det sista avsnittet för Oprah, jag får liksom panik redan nu. I dagens avsnitt visar de massa sorgliga saker, jag står inte ut och sitter och bölar hela tiden. Jag älskar henne och kommer sakna henne, jag vet inte vad jag ska göra. Kanske börja prenumerera på O magazine. (Bra idé Carra)

I övrigt så hade jag min första amerikanska intervju idag och det tog 10 minuter och det var massa kostym människor där. Men jag kan berätta att: JAG GICK VIDARE till nästa intervju och den är på måndag. Detta innebär att jag kommer få spendera en hel dag på jobbet och få se när de arbetar. Sen är det tydligen en till intervju, vilken process. Men kul va :) Och självklart sa han: " Don't forget to dress professionally like today" ehhhhh I GET IT!!! och samma i mailet. 

Vad knas om jag skulle få mitt första jobb som jag sökte, men jag tyckte det lät spännande och det var väldigt amerikanska och trevliga. Nog om detta, vi får se nästa vecka hur det går. Det enda som är störande är att jag kanske missar Oprah...(hihihihihi) Jag får kolla på nätet. 

Annars åkte jag till Mall eftersom jobbet låg precis bredvid och sedan åt jag lunch med Hubby på hans favorit Thai ställe och jag kan lova er att det var sjukt gott. Han har pratat om stället så himla mycket, men det levde verkligen upp till mina förväntningar. 

Jag var duktig och bakade när jag kom hem och såg att jag hade köpt fel grädde, så himla irriterade. Jag hade köpt typ "cream", som visade sig vara en tjock aktig mjölk av något slag. Så jag fick åka och köpa rätt, eftersom jag redan var inne i bakningen. Ni får se på söndag hur den blev. Jag älskar denna tårta :)

Nu ska jag åka och träna, men är osäker i vilken form. Det finns ett pass kl 6. Men orkar jag verkligen med Zumba? Jag ska även erkänna en sak, jag har smygätit alhgrens bilar som jag hittat i deras skåp här hemma. De var säkert ett år gamla, men de vilar härligt i min mage. Jag är ett monster när det gäller svenskt godis. 

Jag har funderat på en sak, kan man gå på bio själv? Jag vill se filmen: Something Borrowed, men jag har ingen att gå med (mobbad) så visst kan jag gå själv? 

Aja, nu ska jag kolla klart på min sista Oprah och svara på lite mail. Jag fick 6 st mail av privata franska lärare som vill lära ut, nu måste jag kolla hur mycket de tar betalt. 

Ciaooooo

Körde klassisk kontors look


Hängde en timme i Columbia Mall, så härligt utan massa folk

Otrolig god Thai lunch

Jag måste säga att denna gubbe och Sami är de enda personer jag känner igen från Våra Bästa år och den suger fortfarande.  Men ibland kan jag inte låta bli att smygkolla lite och sedan spy.

Lära mig franska

Skrivet den 2011-05-19 kl 02:40:09 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag bad ju om lite kreativitet och jag har skrivit till en kvinna som lär ut franska. Min kusin tipsade mig om att om jag nu ska åka till Paris en gång per år (ett av mina mål), så måste jag ju lära mig lite franska. Sjukt bra idé (Men körkortet först). Jag hittade massa privata lärare på nätet, men jag ska kolla om det även finns i en skola. 

Idag har jag inte varit så aktiv, men en rolig sak hände, jag nämnde ju att jag sökte jobb igår och idag ringde en kvinna upp från ett företag som heter Vivid Marketing Inc, så jag ska på intervju imorn. Det ska bli spännande. Sedan bakade jag piroger och tränade lite. Jag var ej aktiv, men ibland är det skönt att bara promenera på löpbanan och inte springa. Det handlar väl om att röra på sig. 

Imorn ska jag fortsätta min bakning och sedan berättar jag om intervjun senare. Min första amerikanska intervjun, det roliga är att hon sa "You have to dress professionally" ehhhhhhhhh ja det tar jag för givet. Sen skickar hon mail och skriver "Don't forget to dress professionally" I get the point liksom. Måste studera adressen nu så jag inte åker vilse imorn. 

Ätit en god middag och ska läsa och sova och fundera på min beige/rosa clutch väska som jag vill ha. 

Tänk om jag slapp dessa varje dag

Min störta lycka varje morgon - FRUKOST (NÖRD VARNING)

Bakade piroger

Vill så gärna ha en clutch i denna färg







Brist på Kreativitet

Skrivet den 2011-05-18 kl 04:44:55 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag försöker komma i kontakt med min kreativa sida. Vad kan man göra utom att blogga, läsa eller surfa? Jag vet inte alls, kanske skulle man ha en hobby av något slag. Förr brukade jag måla, men det känns lite sådär. Jag funderar på att börja en matlagningskurs. Det kan ju nästan vara bra att lära sig alla basics. Men jag vet inte, jag googlade lite och det kändes som en process. 

Imorn ska jag göra mitt bästa för att vakna lite tidigare än vanligt och därmed träna och sedan köra min svärmor till läkaren. Kl 2 skall vi träffa våran "Catering " firma och prata om lite saker inför bröllopet.

Om ni har tips på vad jag kan hitta på, nämn gärna de för mig, tack! Idag åkte jag och handlade mat, jag kan nog spendera timmar i deras butiker, det finns så mycket saker att titta på. Jag fastnade såklart på deras bakavdelning och sötsaker avdelningen. 

Älskar att titta på äckliga tårtor med massa smörkräm

Detox varje morgon

Skrivet den 2011-05-17 kl 19:19:53 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag vaknade vrålhungrig denna morgon, så det blev en stor frukost. Men innan frukosten så börjar jag min dag med ett glas vatten med citron, rätt äckligt om jag ska vara ärlig, men vad är gott med detox egentligen. 

Idag har jag sökt jobb och det är dötrist, men ett måste. Jag skulle lämnat huset men det regnar ute så jag blev lat. Jag ska iväg till affären och handla lite snart. Tänkte baka lite under veckan, så jag behöver lite ingredienser. Jag hitta ett jättemysigt recept som jag bara måste pröva. Receptet kommer från denna blogg

Hon har gjort små minipajer, men blåbär och vaniljkräm. På bloggen finns bra bilder, hur man bakar dessa söta pajer. Det bara måste göras helt enkelt. Jag ska titta efter muffinsformar också, mycket bra att ha hemma om man vill baka muffins eller minipajer. 

Jag har fått nog av att söka jobb, nu ska jag göra något annat. 

Blaaaah, men bra för mig....

Kolla in hennes blogg:
http://kreativity.blogg.se/2011/may/vanilj-och-blabarspajer-i-miniformat.html



Mysa i ett Café

Skrivet den 2011-05-17 kl 00:54:18 i kategorin av Jenira
Permalink

Sitter här på ett café och äter en bagel med cream cheese och gör lite research. Jag måste säga att det har varit väldigt mysigt och imorn ska jag fortsätta med detta. Jag har fått massor gjort och ska fortsätta denna trend under veckan. Jag är lite trött på att sitta hemma och göra min research och det var min mans idé att komma bort och göra samma sak.

Det e rätt skönt att komma bort hemifrån och sitta och hålla på med datan istället för att sitta hemma. Jag har lite bus på G också, men det berättar jag om senare. Nu ska jag dra mig runt butikerna lite, tanka och sen dra mig hemmåt. 

Jag ska köpa en Notebook, jag tror jag glömde min i Uppsala. En note book är ett måste, tycker jag. Man kommer alltid på en massa saker som jag senare aldrig kan minnas. Min vecka kommer vara relativt lugn, jag ska baka lite denna vecka och på lördag ska vi fira min Hubby´s MBA graduation. Saknar mina vänner massssssor.

Imorn ska jag sätta på mig och söka lite jobb, jag har kollat lite idag, men det är ett jobb i sig har jag märkt. Idag kom även min health insurance, jipppiiiiiiiii ett steg närmare mänskligheten :)





Lite snyggare träning

Skrivet den 2011-05-16 kl 17:48:57 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag var på Nike Factory igår, de hade 30 procent på deras redan billiga priser. Så det blev en keps, en top och ett par nya shorts. Redo att träna med lite snyggare outfits. Jag borde ha köpt en sportsbehå till, men men...




Söndags lathet

Skrivet den 2011-05-15 kl 19:40:06 i kategorin av Jenira
Permalink

Idag ska jag bara lata hela dagen och det verkar som om vädergudarna haft fel, jag ser lite sol ute. Mot kvällen måste vi ut och springa. Den där Empenadas ska bort :)

Vi firade söndagen genom att äta frukost ute en liten stund tills vi började koka och begav oss in som typiska bengaler. Lata lata lata är dagens nyckelord och sen vill jag hitta på något mot kvällen. Det finns ett ställe som heter Cosí och de har en efterrätt där som jag sett på någras bilder på facebook. Om vi går dit så ska jag ta bilder ovh visa. Ciaooooo


Helgen - Brunch & Prom

Skrivet den 2011-05-15 kl 19:12:13 i kategorin av Jenira
Permalink

Helgen började inte bra för mig, i fredags så var det meningen att jag skulle åka in till Ambassaden för att träffa lite nya människor på ett event, men istället blev jag sängliggande hela dagen. Jag tar alltid pollen medicin under våren, oftast Claretyn. Men tydligen hade jag under tre dagar tagit en Claretyn medicin som inte var till för vanliga allergiker. Jag har ju under flera dagar sagt att jag mått dåligt. 

Efter en timmes verkan kunde jag knappt stå upp och meddelade detta för min svärmor som då bekräfta att jag tagit ett recepbelagd piller för akuta fall. Vi läste biverkningarna och mycket verkade stämma in, jag kunde liksom inte ens stå upp utan att känna mig yr. Så det var min härliga dag, men nu har jag iaf lärt mig en läxa. På eftermiddagen kom iaf min Hubby hem så vi myste med hyr film (127 hours, fy vilken äcklig scen det var i filmen) och snacks i sängen. 

Lördagen mådde jag bra nog för att träna och vi åt brunch ute. De som känner mig vet att jag är svag för brunch. Frukost är min abosoluta favorit måltid, jag bara älskar frukost. Sedan var det även Naureen's Prom kväll. Jag köpte klänningen till henne och körde hela sminkningen samt håret. Jag måste säga att jag tyckte hon såg ut som en liten prinsessa, jag kan visa bild senare. På slutet var vi så stressade men jag hann köra henne till hennes kompis och kände mig som en stolt mamma :)

På kvällen gick vi på en Indisk Fashion show av Deepak Pervani. Jag personligen tyckte inte att det var en hit, då kläderna inte impornerade mig alls, men det var ett kul event. Många snygga desi tjejer på ett och samma ställe.


Choklad från hans resa, me love :)


Den här filmen hade den värsta scenen ever, men den va OK, utan scenen var den sådär.

Lördagsbrunch på La Madeleine ÄLSKAR BRUNCH


Bilder från Fashionshow. Min outfit var såå 2009, men så den kommer jag inte köra mer. 
Klänning: H&M Trend (Gammal rutten)
Skor: H&M Jimmy Choo
Väska: Fris & Co
Örhängen: Jag tror det e Sara Mahmoods...oppppsssssss!!!

Våran nya onyttiga trend, Empenadas efter alla kvällar. Jag var så hungrig eftersom vi hade skippat middag och jag åt som om jag aldrig sett mat förr. Igår provade jag en med spenat och ost. En slags pirog helt enkelt.




Prov make up hos Mac

Skrivet den 2011-05-13 kl 04:54:17 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag vet inte om jag håller på att bli sjuk, men jag mår lite sådär dåligt hela tiden. Men jag orkar liksom inte sitta stilla hemma, så jag åkte hela vägen till gymmet och kom på att jag hade glömt mina skor hemma. Hur bra var det liksom på en skala, så det var bara att vända för att hämta skorna. Efter träningen så åkte jag till Columbia Mall och njöt av en härlig sallad, ny på deras meny. Den hade en jäkla massa saker i den, allt från rostbiff och blue cheese och rostad lök. Den var väldigt god, men vad e det med USA och överdriva portionerna. Detta var helt klart en rätt för två personer. 

Jag var på min provsminkning hos Mac idag, tjejen med namnet Catlyn var otrolig duktig, men jag måste erkänna att jag var skeptisk från början. Hon ha en vit färg och jag fick lite panik, men hon sa att det skulle göra mina kines ögon större. Men när hon var klar så jag vart jag riktigt nöjd, men vi fick kämpa med läppfärgen, för jag anser att jag inte passar i läppstift. Till slut fick vi till det och jag blev nöjd. Men det känns lite som en risk att gå på det vita, men jag måste erkänna att ögon kändes större. Jag tror det dock kommer passa min outfit. Hon gav mig öven två fina ögonbryn (jag hatar mina ögonbryn, då jag förstörde dem i 8:an och sedan dess har de aldrig växt ut). 

Idag ska jag sova tidigt, jag vägrar liksom bli sjuk för imorn kommer min Boo hem yeiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :)

Mitt nya halsband från H&M
Like like like

Liten smygtitt från mina nta plagg från Zara

För stor portion men jättegod sallad på Panera Bread


Smygtitt från sminkingen



En process människa

Skrivet den 2011-05-12 kl 18:32:20 i kategorin av Jenira
Permalink

Varje morgon och kväll har jag en liten spa moment för mig själv. Jag kan hålla med om att det är mycket snyggare att ha en och samma hudserie hemma. Men jag älskar att pröva nya produkter. Senaste jag var på Sephora så sa hon att det är bra att byta produkter då och då, då händer det lite mer i huden. Men jag vet inte, alla säger så olika saker. Men personligen älskar jag att pröva nya produkter. Just nu använder jag verkligen helt olika produkter från olika serier. Så här e min lilla process:

1. Ansiktstvätt från Philosophy - Jag gillar den och den ska ta bort all smuts

2. Ögonmake up remover BLISS - Denna är helt ok, inte en favorit, men den funkar

3. Toner från DDF - Jag byter toner hela tiden och denna var dyr, men detta är en spray toner som man sprayar på ansiktet för att ge balans åt huden. Man kan använda den flera ggr om dagen. I like :)

4. Ansikts peeling - Två ggr i veckan tvättar jag även mig med denna scrub. Denna funkar bra på mig, men vilken scrub som helst funkar. Det är bra för huden. 

5. Serum Ole Henriksen - Detta är min absoluta favorit produkt, den innehåller C-vitamin som ger en härlig lyster i ansiktet. 

6. Ansikskräm Ole Henriksen - Detta är min sommarkräm, mot vintern måste jag ha något fetare, men denna funkar bra på sommaren och ger en fräsch känsla efteråt.

7. Ögonkräm LUSH - Jag har prövat alla olika sorters, men denna ger en härlig känsla, denna kan man ha i kylen och då får man en härlig avkylande känsla när man tar på sig den.

House of Sweden

Skrivet den 2011-05-12 kl 04:38:13 i kategorin av Jenira
Permalink

Idag har det varit en väldigt rolig dag, jag hade nämligen en intervju på House of Sweden och en träff med en tjej som jobbar där på svenska handelskammaren. Det hela lät fantastiskt och vi får se hur det går. Men stället är så fantastiskt. Visserligen är det en process att åka dit för mig som bor i Laurel som ligger utanför DC. Men det var väl värt när jag var på plats. 

Jag fick träffa massa härliga människor och hoppas nu på det bästa. Vädret var fantastiskt så jag gick omkring i Georgetown ett tag efter träffen. Jag skulle egentligen till Zara för att titta på en klänning, men jag kom hem med lite mer saker.... OPS!

Jag ska visa imorn vad det blev. Men jag hitta bland annat ett fynd på Benetton som jag vart mycket nöjd med (100 kr på rea). Jag får lite (ok mycket) ångest att jag shoppar när jag inte har ett jobb och lever på mina sparpengar. Men nu ska jag hålla mig borta, jag lovar. Jag bara kunde inte låta bli. Jag känner att jag är trött på att använda samma kläder som jag haft två somrar i rad. (Känns som om jag försöker övertyga mig själv) Men ibland är det bara kul att shoppa :)

Nog rabblat om det, nu ska jag sova. Jag mår inte alls bra, känner mig illamående (nej jag är inte gravid) och har huvudvärk. Jag behöver nog sova, läser en ny bok som får mig att skratta med namnet Babbeldrottningen. 

Imorn ska jag bara ta det lugnt och träna och fixa saker hemma. Men på fredag ska jag tillbaka till ambassaden och gå på ett event som jag blev bjuden på, det ska bli kul. 

Det är väl ingen nyhet om jag säger att hela min outfit är från H&M utom skorna

Jag var tvungen att byta skor på vägen dit, mina Vagabond är INTE sköna att gå i, fast det inte är så hög klack.

House of Sweden 

Inte så dum utsikt från deras arbetsplats

Strosade omkring i GT, hittade massa fina sommarklänningar från Urban Outfitters, men det blev inget köp där.

Ett av mina köp blev mitt fynd från Benetton och jag som aldrig går in i den butiken annars, blev glad att jag gjorde det. Ett bra köp för hundra lappen. Jag älskar kläder som inte är för tajta men som ändå framhäver min kroppsfigur.

Kan stoppa in den i en svart eller annan kjol, eller ha den med jeans och vida byxor med HÖG klack. I övrigt blev det bland annat en fin lila klänning från Zara som jag längtar till att få använda. Jag har letat efter en lila klänning, så nu är jag nöjd.




Simma simma som Nemo

Skrivet den 2011-05-11 kl 04:27:59 i kategorin av Jenira
Permalink

Idag åkte min Hubby till Danmark, efter det har jag haft en lugn dag. Städade rummet lite och därefter åkte jag till gymmet för att simma (Usch jag hatar att kliva in i poolen, så himla kallt). Vill du variera din träning och se till att träningen kommer in i ditt schema så har jag ett tips:

Skriv in i din kalender (man måste ha en kalender) varje söndag vad du vill träna under veckan och ha realistiska mål. I dagsläget hinner jag träna varje dag, vilken tid som helt, men så ser inte verkligheten ut. Senare kommer jag göra mitt schema efter mitt dagliga liv. 

Jag försöker att planera in olika saker som jag tycker är roligt. En gång i veckan vill jag simma och köra Hot Yoga, sen blir det mest joggning, men jag och Hubby varierar att springa ute och på löpbandet. Då blir det aldrig tråkigt. 

Men träning är så himla individuellt, jag pratade med min Mandy om detta idag. Det beror helt på vad man vill åstakomma och vad man har för kroppsform. Men det spelar väl ingen roll vad man tränar BARA ATT MAN TRÄNAR. Jag styrketränar inte alls, men kör lätta vikter så fort jag har tid. Hitta den träning som passar dig och ditt schema. När jag bodde i Stockholm så brukade jag jogga på morgonen, det var den bästa känslan innan man åkte till jobbet.

En sak som jag tycker är intressant i boken "French woman don't get fat"  är att hon aldrig tränade och hatade träning men gick ner massor i vikt. Hennes grej var att promenera varje dag överallt och det är en slags träning i sig. Jag kan säga att det är omöjligt här, om jag inte åker till DC, det finns liksom inga promenadvägar någonstans ialla fall där jag bor. Jag tror inte det är många som promenerar till affären här.

Nog om träning, känns som jag tjatar om det, men det är ju så himla viktigt :)

Jag hittade mango hemma idag, finns det något godare än mango men jag hatar att skala mango, min mamma brukade alltid göra det åt mig hihi. Nu ska jag titta lite på TV och gosa i sängen. Saknar min Boo lite, men jag ska passa på planera lite saker inför kommande veckor. Mer om det senare....

Ciao...




Vad tycker ni?

Skrivet den 2011-05-10 kl 17:44:24 i kategorin av Jenira
Permalink

Så vad tycker ni om nya layout???

Ett bättre liv

Skrivet den 2011-05-10 kl 16:00:46 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag ska vara ärlig och säga att jag verkligen kommit igång med min träning och jag mår jättebra, jag som alltid har ont i ryggen har sedan någea veckor tillbaka inte fått några besvär. MEN det gäller inte bara att träna, man måste ÄTA BRA. Jag har varit sådär med maten. Så nu e det skärpning som gäller. 

Jag har några nya mål när det gäller ett hälsosamt liv:

* Äta mer frukt - Jag är lite känslig mot massa frukter på sommaren pga min pollen, men det finns apelsin, banan, blåbär, hallon, äpple (ibland kliar det mot vissa sorter).

* Dricka mer vatten - Jag dricker redan väldigt mycket vatten, men jag vill dricka mer. Minst 1,5 liter om dagen är det bästa. 

* Börja dagen med ett glas ljummet vatten med citron, jag gjorde alltid detta i Sverige, men tappat bort mig här. Men allt är upp till mig själv och ingen annan. 

*Äta regelbundet - Ge kroppen den näring den behöver.

Jag kommer aldrig att glömma boken "French Woman don't get fat", den är min bibel hur man skall leva och äta. Jag älskar mat och älskar att äta ute, det gäller bara att hitta en balans. 

Nu ska jag ta min lilla rumpa och orka upp ur sängen och äta en bra frukost, min Hubby åker till Danmark idag så jag ska krama honom lite extra hårt. Hoppas vi har citron hemma?


Tröja: Denim H&M Trend
Byxa: Leggings Vero Moda
Skor: Urban Outfitters
Väska: Aldo



Just nu - Sola

Skrivet den 2011-05-09 kl 18:01:47 i kategorin av Jenira
Permalink

Ohh vad det e fint väder och fastän jag sitter och nyser passar jag på att sola mina ben lite :) Ny vecka och nya utmaningar. Planer denna vecka:

* Träffa två tjejer från SACC på Svenska ambassaden
* Göra klart min slideshow till Reception
* Börja med körkorts shitet
* Träffa Libby
* Simma
* Gå till läkaren
* Event på Svenska Ambassaden på fredag 

Ha deeee



Red Lobster

Skrivet den 2011-05-09 kl 17:51:07 i kategorin av Jenira
Permalink

Igår var vi på Red lobster för att äta Mors dags middag, fy vad gott det var och prisvänligt med hummer. Jag måste nog dit igen och BARA äta hummer. Jag ville inte ens dela med mig av den. Gott gott gott.

Tröja: H&M
Byxa: H&M
Skor: Vagabond
Väska: Aldo
Hitta en tjockis som fick namnet: Motu
Pilgrimsmussla, Humer och Grillade räkor, kan det bli bättre?
Mors dag löve



Mothers day

Skrivet den 2011-05-09 kl 00:39:21 i kategorin av Jenira
Permalink

Idag är det Mors dag i USA och givetvis firade vi detta. Jag började dagen med gym och ge min present till min svärmor och resten av dagen höll vi på med "Wedding planning". Det var kul och några av personerna som är inblandade i programmet kom hem til oss för att äta pizza och planera inför dagen.  Mors dag i Sverige kommer snart om några veckor, jag måste komma ihåg att skicka ett kort, mamma e ju speciell <3

Grattis till min underbara Sana som fyller år idag och Jessica som fyller år imorn. Massa kramar till er, saknar er båda. 

Mors dag, alla gav ett varsitt kort och presenter

Lördagen i Georgetown

Skrivet den 2011-05-09 kl 00:35:58 i kategorin av Jenira
Permalink

Helgens väder har varit fantastiskt så vi bestämde oss för att åka till Georgetown och äta brunch. Stället var fullpackat av turister och andra människor, så det var ingen vidare shopping för oss båda. Jag kan inte shoppa om det är för många människor inne i butiken, jag blir bara stressad. 

Så vi begav oss till vattnet och hängde där med hans vänner, sedan blev vi sugna på mat igen av någon anledning och rökte vattenpipa tills vår bio film skulle börja. Det blev "Fast five". Jag tycker att den var helt Ok underhållande. Men jag hade aldrig valt filmen om jag själv fick välja, just nu vill jag se två filmer: Bridemades och Something Borrowed. 

Twin glasses
Klänning: H&M
Kavaj: H&M
Skor: Vagabond
Väska: Aldo
Solbrillor: Ray Ray
Jag vet inte var detta var, men det var det godate mini muffinsen jag ätit med cream cheese
Det var så mäktigt att jag inte ens kunde äta hälften, vi brukar alltid byta talltik efter halva, för detta var för sött för mig och JAG KAN ÄTA SÖTT.
Hängde vid våran favoritplats Waterfront
Hockaaaaaaa
Jag behövde något starkt för att klara av bion.
Jag älskar min Hallomi

Phó uttalas Fo

Skrivet den 2011-05-06 kl 22:17:41 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag har kört omkring som en miffo för att hitta till läkarens mottagning, men till sist kom jag fram. Jag absolut hatar väntrum, jag vet inte varför men det är något med mig och väntrum, jag får alltid en dålig känsla. Men jag fick i alla fall mina vaccinationer till slut. Innan dess blev det lunch på ett Vietnamesisk ställe, jag minns inte namnet, men någor med An Lou. Maten var faktikst god, jag tog deras klassiska Phó, som är någon slags soppa med kyckling  och risnudlar. Men jag tyckte det var helt ok men jag kunde inte äta allt.

Nu väntar jag på att min Boo ska komma hem så att vi kan åka till parken och jogga. Sedan tror jag att det blir en lugn helg. Det är mors dag på söndag, så det blir hemma gjord brunch :)

Tröja: Forever 21
Byxa: (gröna) H&M
Skor: Urban Outfitters
Väska: Marc by Marc J
Brillor: Ray Ray
Phó

Flop Career day men ett besök i parlamenthuset

Skrivet den 2011-05-06 kl 01:31:36 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag är helt slut efter en lång dag. Jag åkte ända till Virginia för att gå på denna mässa, men jag kan inte säga att den var så himla bra. Jag gav mitt CV till någa människor men många av företagen var helt flummiga. Ett företag ville att jag skulle sälja kryssningar och en annan sälja dammsugare hemma hos folk. NEJ tack!

Men vissa var OK och jag lämnade mitt CV hos dem, ett av företagen var Mary Kay, jag får panik bara att tänka på dem. Sedan var jag vrålhungrig och hitta ett ställe för att äta lite brunch. 

För någon vecka sedan träffade jag en jätte trevlig tjej och jag fråga henne om hon ville luncha, men hon föreslog att jag skulle komma till hennes jobb och titta omkring. Så när jag fick adressen så insåg jag att det var självaste parlamenthuset. Jag älskar hela det området, allt är vitt och väldigt rent och vädret var fantastiskt. 

Jag tog bilder inomhus, men jag vågar inte visa dem, för vi satt i Vice Presidentens rum, men jag är rädd att de ska stämma mig eller något. Det är trots allt det landet jag bor i, här stämmer man alla för allt. Jag vågar inte ta risken. Men det var trevligt och en fantastisk arbetsmiljö. 

Det fanns ett litet "Mall" i närheten men jag hann gå in i en butik, mina fötter ville dö. När jag kom fram så var det dagens nästa projekt: VART LA JAG BILEN????????

Såklart åkte jag hem i den värsta tiden ever under dagen RUSNINGSTRAFIK. Mina 20 minuter tog nog mer än en timme. Nu är jag helt död, men jag ska ta en promenad eler något eftersom vädret är så fint och lyssna på lite bra musik. 

Haaaaa deeeeeee :)

Jag körde en mer klassisk look idag
Äggen var så goda och Yogurten var krämig med färska jordgubbar MUMS
Så himla fin dag, man vill bara sätta sig och njuta en stund eller ha en picnic.
VART ÄR MIN BIL????? AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA jag kommer inte ihåg :)

Girls talk

Skrivet den 2011-05-05 kl 16:09:14 i kategorin av Jenira
Permalink

Igår träffade jag en jätte underbar och otroligt snygg tjej, vi delar samma födelsedag, samma år och likasinnade intressen. För att komma till DC på lättaste sätt åker man bilen till en metro station, parkerar där och tar metron till DC. Men jag kände att det gick bra, även om jag var lite nervös att ta mig hem sent på natten. Men man måste våga om man ska bli något i livet. Det är i alla fall lite skillnad från lilla Ljusdahl där jag tog mitt körkort. 

Men vi hamnade en bra stund på H&M, men jag hittade inte skorna :(. Sedan blev det sushi på Zentan, mycket god mat och trevligt sällskap. En trevlig kväll helt enkelt, men nu ska jag tillbaka till DC för att gå på karriärsmässan. Solen skiner men det verkar vara lite kyligt.

Varför bli jag nervös av att ta mig ut på vägen igen? Måste skärpa mig.

H&M min vän
Jättegod sallad, med 19 ingredienser
Spicy sushi
Såklart måste jag ha pilgrimsmussla
Efterrätt är ett måste

Costume Institute Gala 2011

Skrivet den 2011-05-04 kl 04:10:45 i kategorin av Jenira
Permalink

Oh, denna gala som jag döda för att få på gå och i år tillägnades den till den bortgångna Alexander McQueens. Galan hålls varje år på The Metropolitan Museum of Art i New York. Ett måste när jag åker dit och hoppas jag kan hinna se utställningen de har just nu med Alexander M.

Dessa var några av mina favoriter och första priset går till min absoluta favorit Sarah Jessica Parker. Sjukt fantastisk klänning. På delad andra plats gillade jag Eva Mendez klänning och Taylor Swift. Blått i denna nyans går alltid hem hos mig och Taylors är ett konstverk. Bilder från chic.se



Man kan om man vill

Skrivet den 2011-05-04 kl 02:51:59 i kategorin av Jenira
Permalink

Det är mitt måtto i livet. Allt är möjligt. Jag kan erkänna en sak, egentligen är jag en liten fegis, men en fegis som vågar saker. Jag säger alltid till mig själv, sluta vara fegis och våga. Så jag stog och kollade på klätterväggen ett tag och tänkte, ska jag verkligen göra det själv, sen boxade jag bort min fegis själ och sa SJÄLVKLART!

Min dag började bra då jag åkte till Hubby's jobb för att äta lunch med honom. Vi hittade en ute servering eftersom det var riktigt sommar väder idag, men det blåste så himla mycket att jag säkert åt 5 av mina hårstrån med maten.

Jag beställde en Thai soppa som jag verkligen gillade och han beställde nåt annat som var extremt starkt, jag fattar inte hur ovana amerikaner kan äta det där. Men gott var det och mysigt att sitta ute. Sen kom helvettet, jag har ju flera gångern sagt att jag åka vilse, men idag var nog det värsta jag varit med om hittills. 

Jag tog fel "exit" från början, så jag tänkte, det gör inget jag har bara nästa "exit" och vända. MEN NEJ NEJ då hamna jag på en annan motorväg och var helt vilse. Jag stanna bilen efter ett bra tag eftersom jag inte hitta någonstans att åka in i. Men det var en lång resa hem, till sist när jag låg bra till, så ser jag en polisbil följa efter mig (eller det kändes som om han följde efter mig) så jag började typ svettas och missade min nästa "exit" IGEN och hamnade helt åt helvettet igen. Polisen däremot tog den exit jag skulle ta. Jag ville strypa mig själv, för jag behövde verkligen tanka bilen också. 

När jag väl kom hem, var jag helt slut. I helgen ska jag skaffa mig en riktig GPS, så här kan jag inte ha det, google map är inte för mig, någon måste säga HÖGT "turn left at the exit" osv.

Sen kom jag på att jag kunde göra något kul för att pigga upp mig själv, klättra på klättervägg. Jag har klättrar några gånger förr men det var längesen. Jag joggade en stund och sen gick och klättrade. Fick en liten kurs av en jätte trevlig kille som fick chock när jag sa att jag var från Sverige. Men det var så himla kul, dock måste jag erkänna att jag höll på pissa på mig ett tag, det var inte så lätt som jag trodde, men bra träning för armarna. Jag försöker underhålla mig själv här och jag är egentligen rädd för att klättra, men jag gillar rädslan lite grann och det är samma när jag åker berg och dalbana.  

Dagen avslutade bra och jag ser fram emot att klättra igen :) 

Spegeln ger lite "special effects" men den är lite trasig. En man har levt här, så ni vet hur det är :)
Invigde mina nya skor från Vagabond
Thai soppa med nudlar, chili och kyckling.
Det ser ut som om jag har en GIGANTISK blöja, men det var saken jag hängde på. Jag ska pröva en mer avancerad vägg nästa gång. Denna gång tog jag bara en rak vägg.



Warrior Yoga

Skrivet den 2011-05-03 kl 03:55:50 i kategorin av Jenira
Permalink

Det lever verkligen upp till sitt namn, det är minst 40 grader i rummet och man svettas som om man duschar samtidigt, men det är verkligen helt underbart. Jag hoppas ni får prova på det. Det är lite jobbigt om man inte prövat Yoga innan men efter några gånger blir man van. Jag hitta även en intressant ZUMBA workshop som jag ska försöka gå på.

Jag hitta de snyggaste skorna och de är från H&M, de är inte mina än men jag skall jaga dessa och hoppas att de sitter lika fint på fötterna som på bilden. 

Jag förstår verkligen inte vart tiden tar vägen, med tanke på att jag inte jobbar, så hinner jag inte göra hälften av de saker som jag tänker göra under dagen, men på tordag ska jag gå på någon slags Career day i DC, hoppas det finns några bra företag. Man skulle klä sig snyggt eftersom de anställer på plats, men JAG HAR JU INTE MITT TILLSTÅND ÄN. Jag har bestämt mig för att gå ändå.

Min fina Yoga matta
Ska anmäla mig, dock tråkigt och gå själv, men det står merenge och Bollywood, jag älskar båda.
Skor från H&M, vill haaaaaaaaaaaaaaaaaaa



I Like <3

Skrivet den 2011-05-02 kl 00:34:47 i kategorin av Jenira
Permalink

Ohhh vad jag vill till Zara, jag får inte shoppa, men jag blev sugen att titta på dessa:

Denna skulle sitta fint till ett par ljusa byxor





Lördagskvällen i Baltimore

Skrivet den 2011-05-01 kl 22:07:55 i kategorin av Jenira
Permalink

Bara 20 minuter (om min Boo kör) från Columblia där vi bor ligger Baltimore, en storstad som är mindre än DC men har en hamn med massa bra restauranger. Igår kväll åkte vi dit eftersom vädret var på topp. Maten var god, men jag gillade inte min efterrätt. Jag hatar när man beställer Chocolate cake och får en kaka som lika gärna skulle vara gjord via en färdigmix. Stället var charmigt och stort och de hade en egen cheese meny och jag är en galning för ost. 

Idag var vi duktiga och gick direkt till gymmet och sedan lagade min Hubby mat åt oss, hans kända Butter chicken med ris och hans goda sallad som jag aldrig tröttnar på. Jag sparade lite tills imorn. 

På gymmet finns det en klättervägg och jag ska våga mig på det denna vecka, ibland kan det kännas konstigt att göra alla dessa saker själv, men jag tänker inte bara sitta och vänta på att saker ska hända. Jag älskar att pröva nya saker, dock har jag klättrat förr, men denna vägg är en ANING högre än den jag prövat tidigare. Återkommer om detta under veckan. 

Jag har bara joggat de senaste veckorna och simmat en gång i veckan, men jag anser att det bästa sättet att motionera är att VARIERA sin träning. Göra så mycket och olika saker som möjligt. Då hinner man aldrig tröttna.

Igår hade jag lite hemlängtan, men att träna ger mig motivation, jag kan känna mig långt bort från mina vänner och familj och man läser alla facebook inlägg och känner sig lite kluven mellan två världar. Men allt tar sin tid, så då ställer jag på mig löpbandet eller löpbanan och motiverar mig själv om vad jag vill bli och vad jag vill åtstakomma. Man kan inte få allt på en gång. Denna vecka ska jag ta tag i körkortet (BLÄÄÄ). 

Saknar er amigas...


Fick ingen bra bild eftersom jag hade lite bråttom.
Vida byxor: H&M
Linne: Gina
Skor:Vaga bond pumps
PAZO i Baltimore, härligt ställe med maffigt tak
Vi åt middag med våra vänner Imrul och Libby
Hubby´s efterrätt, den var OK, lite för mycket tycker jag. Less is more. Maten var bättre än efterrätterna. Jag var nöjd med min pilgrimsmussla och ost brickan

Butter chicken
Den godaste salladen som finns, man kan ha i det mesta, men han brukar ha:
Spenatblad
körsbärstomater
Valnötter (karameliserade som man köper i färdig påse)
Krutonger
Blue cheese
Vindruvor
Balsamvinäger dressing (färdigköpt)

Man kan använda hackad sötmande, äpple, avocado som också är gott.