Time for vacation

Skrivet den 2012-06-28 kl 20:45:12 i kategorin LIVET av Jenira
Permalink

Time for some vacation, see you next week :)


My philosophy..

Skrivet den 2012-06-26 kl 16:50:36 i kategorin LIVET av Jenira
Permalink


Amen...Everyday Italian

Skrivet den 2012-06-26 kl 16:45:53 i kategorin MAT av Jenira
Permalink

Everyday Italian med Giada på food network är mitt favvo program. Ni vet ju hur mycket jag älskar pasta och italiensk mat, så när Munia sa att hon skulle komma över, så passade jag på att göra en klassisk rätt som jag älskar: Spagetti (i detta fall Linguini) med köttfärssås. 
Det är en klassisk rätt som jag aldrig uppskattade som ung tjej, men idag älskar jag kombinationen av pasta och köttfärssås. Jag fuskade i detta fall av tidsbrist och använde mig av en färdig marinara sauce, men det är lika gott. Till detta, gjorde jag en caprese sallad som jag älskar, men istället för att bara ha vanliga skivade tomater så rostade jag dem i ugnen i över en timme på låg värme med vitlök, olivolja och balsamvinäger. 


Simple Italiano


Linguini with Bolonese and mushroom

Roasted Tomato Caprese Salad

by Barefoot Contessa. Click Here

This is a fantastic recipe and the mozarella will melt in your mouth since it gets a little bit soft from the tomatos.

A piece of Venice

Skrivet den 2012-06-26 kl 16:36:15 i kategorin LIVET av Jenira
Permalink

Jag har faktikst inte varit i Venedig, ett ställe jag gärna velat se länge i många år. Men när min familj åkte till Rom när jag var yngre, ville min pappa att vi skulle åka till Venedig, men jag ville verkligen spara det till en mer romantisk resa med någon som jag tyckte om. Min man har redan rest stora delar av Europa och har inte så mycket intresse av det längre, så det blev ju inte som jag hade tänkt mig. Han vill hellre åka till Asien, vilket i sig är lika fantastiskt. Men jag har ju inte rest klart, så jag har bestämt mig för att resa till vissa delar av världen och träffa en vän varje år, så att jag får mina drömmar uppfyllda. 

Min vän Munia var över för middag igår och vi hade inte träffats på länge eftersom hon varit på resa med sin man i Europa, hon hämtade en sådan fin grej till mig att jag hoppas på att bli bjuden på maskerad nu. Vi tog igen massa girltalk och det var mysigt att få se henne igen. 

Jag vaknade imorse och bestämde mig för att tänka på allt jag velat göra i livet men som varit på hold, jag har delat de med er förr och jag kommer att dela med er igen. Jag vill åka till Paris med min kusin. Jag vill lära mig franska och framför allt vill jag bygga på mitt självförtroende. Jag ska minska mitt facebook beroende, jag börjat ogilla facebook mer och mer. Det gör mig inget nytta i livet, det är bra för event och sådant samt kolla på söta bilder på mina vänner, men att slösa tid på denna sidan är något som jag vill bort från. Jag kommit bort från mitt läsande på grund av detta och jag vill utvecka mig själv mer. Ska kolla om jag kan hitta någon Måbra bok idag som boostar en med confidence. Jag växte upp med väldigt dåligt självförtroende och kände mig aldrig tillräcklig. Med åren har detta ändrats mot det bättre, men inte helt där än.

Av att vara hemma så mycket, har jag tappat mig själv så mycket, om vem jag var innan och vad jag ville göra i livet. Det blir många ensamma stunder och mycket analyser i huvudet. Jag tror att man kan börja bättre mig idag, sluta jämföra och börja leva. Det är mitt måtto. Jag vet att mår man bra i sig själv så gör man andras liv till det bättre. Idag ska jag simma tänkte jag (terapi för mig) och träna lite armar och mage. Sedan ska jag träffa upp Rosh för lite pedikyr samt kanske äta middag med mina svärföräldrar. 

Ha de vänner, jag tänker mycket på er. 

En underbar present från Venedig från Munia, jag bara älskar den.

Ocean City in pictures

Skrivet den 2012-06-25 kl 16:41:35 i kategorin LIVET av Jenira
Permalink
On our way to the beach, something I have not done since Barcelona two years ago.
Relaxing was the word.
And good and NOT healthy food, that's vacay for me :)


We also went to this place called: Secrets and it was a blast. A lot of people with great music.
Partner in crime.
Love of my life.


Found a candy kitchen store and you know I love my candy.And that's the end of this wonderful weeked, filled with sun, bathing, sant, pool, good nasty food and some dancing. What else do you want in a mini vacay with great company. 

Little slow

Skrivet den 2012-06-22 kl 06:30:59 i kategorin LIVET av Jenira
Permalink

Har av någon anledning har jag inte hunnit blogga på ett tag känns det som, det har varit något hela tiden. Jag har suttit mycket med SWEA och sprungit omkring och gjort ärenden med mannen. Igår hade jag en traumatisk upplevelse hos körkorts verket här i Maryland, orkar inte ens gå in på detaljer men Roshini var underbar och bjöd mig på en manikyr som grattis till jobbet (ska göra det till en vana) det räddade hela den jobbiga dagen. Idag har jag städat, packat, eftersom vi ska åka till Ocean City som ligger 3 timmar från oss med Roshini och hennes man. Det är en strand många åker till och övernattar och det blir min första gång dit. Såååå spännande!
Idag åt jag lunch med min svärmor på ikea, så himla gott och enkelt. I helger är det svensk midsommar och jag har nog aldrig riktigt firat det även om jag tycker att det verkar vara riktigt mysigt, men Svenska Ambassaden har ett event på söndag som jag kommer att missa. Kanske nästa år.
Jag ska ta igen lite bloggis när jag kommer tillbaka. Nu ser jag fram emot att njuta lite av sommaren några veckor innan jag börjar jobba. Det blir massa resor, jag har ju inte rest mycket sedan jag kom hit, då min prioritet var att hitta ett jobb. Nu kan jag äntligen slappna av och njuta lite, fast jag längtar tills jag börjar. Här i DC är det 40 grader varmt och alla bara klagar hela tiden, utom jag, jag gillar värme framför kyla. De har inte upplevt minus 30 grader vinter. Nu ska jag sova och vakna tidigt och fixa lite fler saker, här ska det SOLAS och bli bajsbruuuun!!

Trevlig midsommar mina vänner!Godnatt Amigas, have a nice weekend.Like

Skrivet den 2012-06-19 kl 21:29:19 i kategorin MODE av Jenira
Permalink


I love these from Zara.com but I can see how they don't fit my feet. And I am going to guess the confort level is a 4 of a 10. However, trying doesn't kill anyone, right?Detail on the White

Skrivet den 2012-06-19 kl 04:59:06 i kategorin MODE av Jenira
Permalink

I want nr 1
I want nr 2

I really want a white skirt right now and I love these two with a nice detail on both of them. I am a sucker for white clothes at summertime. Makes everything a lot more pretty and gives you the fresh look. 

From zara.comHelgen som gick

Skrivet den 2012-06-19 kl 04:52:39 i kategorin LIVET av Jenira
Permalink

Det blev lite ditten och datten. Det började med en mysig fredag med sushi med mannen och några vänner och sedan hängde vi på ett otroligt mysigt ställe i Gaithersburg och rökte vattenpipa och pratade gott. Lördagen åt vi brunch i dc och sedan tog vi det lugnt hela kvällen och tittade lite på masterchef som vi hade spelat in. På söndagen var det farsdag och vi åkte ut till Great Falls och grillade med familjen. 

De kommande tre veckornas helger ser jag fram emot. Om allt går väl och hälsan är på topp (jag tar aldrig det för givet, sjukan kommer när man minst vill det) så är det Ocean City (stranden) med Rosh denna helg och veckan efter åker jag till Vegas, LA och San Diego och helgen efter det så blir det efterlängtade NYC med kussen och måndagen efter det så börjar jag jobba. Idag fick jag en feting hire kit från jobbet, börjar kännas på riktigt nu. Jag har även precis fickparkerat med min man, något som jag suger på. Snart är det dags för uppkörning nr 1. Så måste träna lite mer på det. Nu ska jag fixa all tvätt som jag lagt åt sidan. Kul NOT!

Translate/ Had a good and chill weekend with sushi with Hubby and Rosh and her hubby and then, they took us to a great and cozy hoocka place in Gaithersburg. Saturday, we went to busboys and poets, my favorite and just chilled the whole night with some episodes of Masterchef. And Sunday was of course American fathers day, where we went to Great Falls and had a family picnic with loads of food. I am really looking forward to the weekends to come before I start working, have a lot to look forward to. Hope I stay healthy and not get sick.
Girly amiga Rosh

(Bad picture)
A lot of food for BBQ Fathersday grilling, we bought him a good DSL Camera, we think he liked it :)

Fresh Hair

Skrivet den 2012-06-15 kl 00:58:28 i kategorin LIVET av Jenira
PermalinkI really really needed the trim and 2 inches makes such a difference to my hair and volume.

Mint + Sushi = Love

Skrivet den 2012-06-15 kl 00:56:32 i kategorin OUTFITS av Jenira
Permalink


Had lunch at Green Bamboo with Joya, I couldn't finish it all, but it was good. 


Hihihi...I hope sooo :)Pants: Zara
Top: H&M
Scarf: H&M
Shoes: ZaraMint and coral is for sure this years colors and I love the comb of mint+white+pink.
I used to wear scarfs all the time before, but never do it here cause of the heat, but its a great Acc. for sure. 

Älskar fynd

Skrivet den 2012-06-14 kl 06:07:27 i kategorin LIVET av Jenira
Permalink

Idag har jag haft en lugn men produktiv dag. Jag började morgonen med att klura ut hur man scannar in dokument och skickar pdf och det kan jag säga er tog en stund. Jag behövde skicka in massa papper till Ashmore för att de ska kolla en bakgrunds check. Sedan hoppade jag på tåget och åkte till DC för att träffa Tarmin för en kortis och kolla lite kläder från Ann Taylor. 

En sak ska ni veta, att det lönar sig inte att handla kläder till fullpris ( i vissa butiker), om man inte ÄLSKAR varan. För allt går på rea efter ett tag. Ni vet hur mammor är, alltid när vi skulle handla så sa min mamma, vänta några månader så kommer den vara halva priser och det stämde aldrig och om det var så att det stämde så fanns den givetvis inte kvar i ens storlek. Men här i alla fall (i vissa butiker) så går allt på rea, speciellt på Ann Taylor. Jag såg en klänning för 200 dollar förra månaden och nu var den på 79 dollar, men jag vet inte vart jag skulle ha på mig den, även om den var fin. Men jag har brist på toppar, så jag hittade två som jag gillade. Den ena var ett fynd från 88 dollar till 9 dollar, yohoooooo. Älskar fynd!

Sedan gick jag till H&M en snabbis för att kolla på bikinin (vilket är det värsta jag vet) men jag insåg att jag måste eftersom vi ska till Vegas och OC Beach snart. Men tro det eller ej, jag hittade två som jag gillade, så yohoooo igen. 

Jag sprang hem och skyndade mig till TV ‘n för att Tyskland är ju mitt andra lag i VM och de vann över Holland idag, vilket gjorde mig massor med glad. Hoppas de spelar lika bra nästa match. På fredag är det Sverige igen, de måste ju vinna. Har även varit duktig och invigt mina nya shorts på en springrunda och ligger nu i sängen och längtar tills min Hubbz kommer hem imorgon från Houston. Natt mina vänner....

Translate/ Have had a productive day, started by trying to figure out our scanner and then send paper to Ashmore. I also had a date with Tarmin, it was a short one, but always to fun to see her. We went to Ann Taylor and I bought two tops that I found at the sale section. I also peaked in at H&M to find some bikinis for the summer (hate looking for bikinis) and bough a pair of new shorts for my running collection. Came home and watched the Germany game and was very glad that they won, since they are my number 2 team after Sweden of course. Very excited over Friday's game.I tried to do this steps by Jillian från Biggest looser, but I was dying cause they were much harder then I thought. I'll have to do them tomorrow at the gym to fix my stomach. 

From Magazine: Woman's HealthRun in coral

Skrivet den 2012-06-14 kl 05:45:24 i kategorin TRÄNING & HÄLSA av Jenira
Permalink


I also bought these colorful coral shorts from H&M, it's so much more fun to run in style :)Necessary Tops

Skrivet den 2012-06-14 kl 05:41:53 i kategorin MODE av Jenira
Permalink


Visited Ann Taylor in DC today and I didn't think they had all that today, but I found two tops on sale. 

Will go great with my summer shorts, but also my summer jeans. I can also use these during fall and to work with some more dressy pants. All in one, I like. Paris Paris Paris

Skrivet den 2012-06-13 kl 05:10:04 i kategorin LIVET av Jenira
Permalink

Jag såg en sådan underbar film, allt som en sådan kväll kan önska sig. Regn och åska ute, jag hemma med tända ljus och ett öppnade en flaska Merlot och njöt av Midnight in Paris. Magnifique!

Jag har haft många ensamma stunder, men man får göra det bästa av det. Jag har många filmer kvar att se :)


Myskväll avec moi


Drömmer du också om Paris, 20 tal, fantastiska miljöer och härlig musik. Då är det en film för dig.Önskelista...

Skrivet den 2012-06-12 kl 18:36:21 i kategorin ÖNSKELISTA av Jenira
PermalinkRight now I can't stop thinking about:

1. Kindle fire
2. Black Flats by Tory Burch
3. New Iphone case (you should see mine, disaster)

Me want!!!!

(Pictures: Google.com)


Jenny Lind för SWEA

Skrivet den 2012-06-12 kl 18:23:06 i kategorin LIVET av Jenira
Permalink

Igår var det dags för det årliga eventet Jenny Lind som hålls på House of Sweden i DC. Det var min första gång och jag valde att för en gång skull ställa upp och hjälpa till. I år så kom två svenska tjej musikartister till DC, en som sjöng fantastisk opera och en annan tjej som spelade piano. Jag trodde inte att jag skulle gilla Opera, men jag var chockad över hur fint och underhållande det var. 

Jag själv spelade piano i många många år, men efter 5 år var jag på top och sedan gick intresset bara neråt. Stackars föräldrar satsade många tusenlappar på mig, men efter 9 år så var det nästan så att min pianolärare blev lycklig av att jag slutade. Han förstod nog att jag hade tappat intresset totalt. I många år har jag undrat om jag någonsin skulle ta upp det igen, men jag vet inte om jag är tillräckligt bra. Kanske någon dag, börjar jag om från början. MEN inte nu, jag vill helst fokusera på karriär och annat just nu. Men vem vet, en vacker dag kanke, allt är möjligt. 

Jag har suttit och jobbat med SWEA i några timmar och snart skall jag bege mig till banken för att göra lite "stuff". Sedan har jag inte många fler planer för denna vecka. Jag har simning på listan idag och passa på att basta och sitta i Jacuzzin tills man blir skrynklig. Sedan ska jag unna mig mat från Whole foods ikväll med mysig TV eftersom de regnar ute :)

Translate/ I went to the yearly Jenny Lind concert yesterday at House of Sweden in DC and it was truly amazing. The event was created by SWEA. The two performers were from Sweden and one was a Opera singer and the other a pianist and I didn't think I would enjoy Opera that much, but I did. I used to play piano when I was little for many years, and I have been thinking of taking it up again, but not right now, maybe later in the future. Right now I want to focus on other things in life. 

Have been working with SWEA stuff all morning and soon I will go swimming and since its raining I'll enjoy good TV with some Wholefood dinner :)Jenny Lind concert at HOS

 

Mucho Poolhäng

Skrivet den 2012-06-11 kl 16:54:15 i kategorin LIVET av Jenira
Permalink
A lot of Pool hanging this weekend with Hubby, talk about me getting a TAN for sure.

EM is back

Skrivet den 2012-06-10 kl 04:59:34 i kategorin LIVET av Jenira
Permalink

Kan inte fatta att det är EM dags igen, tiden går för fort. Jag hejar SÅÅÅÅ KLAAART på Sverige. men mitt andra lag har alltid varit Tyskland och inte Spanien som alla verkar ha. MEN jag saknar Ballack (KOM TILLBAKA), för det var nog den tråkigaste matchen jag sett hittills även om de vann. Höll på dö av den tråkigaste matchen ever. Hoppas de går vidare och möter Sverige och spelar lika bajs. 

Men vi startade dagen med en härlig brunch på efterlängtade Founding Farmers som ligger i DC och en nära vårt hus. Jag gillade maten, för jag är besatt av Crab Egg Benedict, men jag må säga att den som jag hade på Peacock café går inte att slå. Men gott var det! Sedan kom vi hem och tittade på två matcher och latade tills min Hubby föreslog att vi skulle gå till vår pool. Jag var chockad, han är INGEN pool människa men vi begav oss till vår pool som ligger på vår rooftop och det var helt underbart. Vädret var så härligt att jag tvingade min man att komma ut och springa med mig. 

Nu sitter jag och chillar lite, för Hubbz kollar på Miami vs Boston Basket och jag lagade en enkel pastarätt till middag. Om vi orkar ska vi gå och sätta oss på en hoocka bar, men det var varit en mysig dag så jag är nöjd ändå :)

Translate/ I can't believe its time for EM again, time just flies by so quick. I am OF COURSE rooting for Sweden, but Germany is my second favorite team and NOT Spain who everyone else has as favorite. BUT, I was dying of how boring Germany was playing against Portugal, Cmooooon. I miss Ballack :(

We started the day at Founding Farmers in Potomac and I ordered a Crab Egg Benedict that I liked, but it wasn't for sure as good as Peacock cafe. We came home to watch the two games and then Hubby suggested that we should go to our rooftop pool, I was so surprised and happy cause he is not a pool person, but we both loved it. For sure going back more times. Hubby is watching Heat vs Boston and I made a simple vodka sauce pasta dish for dinner. We were talking about doing hoocka after, but I am happy either way cause this day turned out really good. 
Probably the best Bloody Mary I've ever had.


How cute is this, the check came in a litte mail box.


Afternoon sun at the pool.


Hubbz swimming :)Äntligeeeeeeeeeeen!!

Skrivet den 2012-06-08 kl 20:28:47 i kategorin LIVET av Jenira
Permalink

Sitter och kollar på EM och vad man kan göra i Turkiet, för vi har ÄNTLIGEN bokat våra biljetter till Sverige. Det är första gången som jag åker hem och det ska bli kul att få träffa alla. Min man har inte haft semester på ett BRA tag så vi kom överens att vi även under några dagar skulle åka till Istanbul. Det var egentligen meningen att vi skulle åka dit på vår smekmånad men åkte istället till Barcelona, så nu får vi äntligen vår chans att se denna stad. 

Jag kommer åka fredag natt den 17:e men kommer inte fram förrän sent den 18:e och hoppas på att kunna fira Eid den 19:e men familj och vänner. Om det är så att Eid är den 18:e så ska jag tvinga alla att fira med mig även på söndagen. Jag kommer att vara där tills den 29:e då vi åker till Istanbul och sedan vidare till Washington DC. Det blir en kort resa tyvärr, men jag hoppas på att göra det bästa av resan. 

Idag är det fredag och jag har hållit på med små projekt som jag lagt år sidan och skall snart ut och jogga, väntar bara på att solen ska lägga sig lite. Men sedan vill jag även klippa mig, mitt hår är KAOS. 

Translate/ Watching EM soccer and looking up facts of what to do in Istanbul. Me and Hubby have finally booked our Sweden trip and also going to Istanbul, Turkey for a few days at the end. So exited, cause It’s the first time I’m going home since I’ve moved here.
Two weeks vacay....yeiii!

I love to Chill

Skrivet den 2012-06-08 kl 17:02:40 i kategorin LIVET av Jenira
Permalink


Chillin with ma homie's

Fun day, Fun girl

Skrivet den 2012-06-08 kl 04:19:44 i kategorin LIVET av Jenira
Permalink

I had a lunch date today with a new friend I've met and today we had our first date. We ended up going to this place called Ping Pong that only serves Dumplings. I have to say the portions was too small and I ended up being hungry on my way home. The day was really fun and we ended up doing hooka at a place in Georgetown. When you spend 4 hours with someone and still having fun, you know you've met a great person. Hopefully she will come back here soon from Houston and we can hang again. 

Friday tomorrow and Eurocup is starting, GOOOO SWEDEN!!!!From Dupont to Gtown

Stuffed Paprika

Skrivet den 2012-06-08 kl 04:09:31 i kategorin MAT av Jenira
Permalink
For dinner today, I made stuffed paprika with orzo pasta, sausage and mushrooms, mixed with store bought vodka sauce. Vodka sauce is kind of like a creamy marinara sauce but soooo much better. Let me know if you want the recipe. I ended up just eating the pasta inside the paprika, but it looks better served like this :)
Natti Natti with O

Skrivet den 2012-06-07 kl 04:54:10 i kategorin LIVET av Jenira
Permalink


She makes me more Spiritual and calm, just by reading her magazine. Alright peeps, Good night and tomorrow I am going to go for a swim at LA Fitness and then have lunch with an awsome girl who is visiting from Houston. 

xoxo

Hours of nothing

Skrivet den 2012-06-07 kl 04:41:50 i kategorin LIVET av Jenira
Permalink

Så jag har varit hemma inlåst i två dagar och jag vet inte varför men jag har inte känt för att gå ut helt enkelt. Jag haft massa städ projekt, då det var jordbävning i min garderob i helgen, detta tog jag hand om. Sedan städade jag hela min kyl och frys. Jag fattar inte vad vi har där inne och ändå hittar jag inget som går att äta. Så jag slängde massa mat (tyvärr) som vi samlat på oss sedan vi flyttade in. Det är knas hur mycket saker vi köper men inte äter. 

Idag jobbade jag med SWEA för jag lagt det lite åt hyllan pga. all jobbsökande. Sedan joggar lite och lyfte lite vikter. Men mer än så har jag inte gjort, blivit mycket tv och latande och många timmars ensamhet. Igår så fick jag världens prat ryck när vi skulle lägga oss och jag lät inte min stackars man sova. Jag fick lite dåligt samvete i morse när han skulle upp tidigt. 

Det var meningen att jag skulle laga lite mat men min Hubbz tyckte att vi skulle skippa matlagningen och pröva detta ställe som han hörde var bra, dyrt för att vara ”Mall” food men SÅÅÅÅÅ VÄRT DET. När vi väl var i "Mall" så köpte han ett presentkort till mig utan att jag märkte av det på Ann Taylor. Det är en klädkedja som säljer mer jobbanpassade kläder. Min svägerska tycker att det är mode för äldre människor, men jag vill ha vissa kvalitets baskläder som man kan använda mycket utan att de slits. 


Translate/ I have looked myself in our house for two days and done nothing, only cleaning and a lot of laziness. Also done some work for SWEA today and spent a lot of time alone, talking to no one which I kind of took out on Hubbz yesterday and didn't let him sleep last night cause I just wanted to talk. Poor guy was dying this morning, BAD wifey!

We also tried this food place in Montgomery Mall, Grill Kabob and it was amazing, expensive to be mall food, but totally worth it. My hubby also bought me a gift card at Ann Taylor. I just want some basic clothes from there that I can wear without it being ruined after a short time.


We orded this and Lamd gyro (kind of like Swedish Saffets food, but it was lamb)
From Grill Kabob, Montgomery Mall


A gift from Hubby :)

Thank you family, friends and all my loves

Skrivet den 2012-06-05 kl 18:40:43 i kategorin LIVET av Jenira
Permalink


Yesterday, my family here took me out for dinner to celebrate the great news and I feel very grateful and blessed for all the support. Big thanks to both of my families.

A special thanks to my Hubby, who have been there for me every step of the way and had the patience to listen to all my sad moments and always believing in me from day one. LULT forever!

A special thanks to my cousin, who daily encouraged me and reminded me to never give up and with her wise words, kept me going. Looking forward to celebrate with you in NYC and I will also start the day after our trip.  

A special thanks to all my friends, here and in Sweden, who has given me soo soo soo much support and I am thankful to have you in my life. 

Like my Hubby and cousin said: It only takes one phone call.....

Good and Bad news

Skrivet den 2012-06-05 kl 18:05:42 i kategorin LIVET av Jenira
Permalink

Som många kanske vet, så har jag ÄNTLIGEN fått ett jobberbjudande från ett brittisk Investment Management Firma som ligger mittemot mitt favoritställe i DC. Jag är så glad att jag nästan inte fattat det. Men tyvärr så fick jag reda på lite tråkiga nyheter igår, då min mormor inte mår bra i Bangladesh och mina föräldrar har akutbokar biljetter. Min mormor är den roligaste figuren någonsin, hon är motsatsen till min morfar som var väldigt lugn och sansad. Min mormor är den roliga och säger precis allt utan att tanka igenom vad som kommer ut från hennes mun. Man kan skratta i timmar när man är med henne. 

Jag har många härliga minnen med henne men jag minns sist jag var i Bangladesh för att köpa min bröllopskläder så insåg jag att hon alltid var borta tidigt på mornarna och frågade vart hon tog vägen och hon berättade att alla människor som har diabetes måste promenera och det är den enda tiden i bangladesh som man kan vara ute innan all folkmassa kommer ut. Så jag bestämde mig en dag att vakna kl 5 och följa med henne. Jag må säga att det var den mest långsamma promenad jag tagit i mitt liv, men jag fick se en helt annan bild av Bangladesh. Som oss, hade all på sig promenadskorna och gick runt i cirklar i området. Det var en mysig stund med henne. 

En annan gång minns jag att det regnade och innan min morfar dog så hade mina morföräldrar ett underbart stort hus men en stor terass. Min mormor är ganska så rund och svettas mycket och när det regnar så brukar hon sätta sig mitt i regnet på terassen och bli blöt av regnet och jag och mina kusiner bestämde oss för att göra indiandansen runt henne i regnet. Jag tror att det var den bästa dagen på den resan, jag blev såklart JÄTTE JÄTTE sjuk av det hela, men det var det värt. 

Livet är kort, det gäller att skapa så många härliga minnen med de man älskar.


Translate/ As many may know, I've FINALLY got a job offer from a British Investment Management Company, located directly opposite my favorite place in DC. I am very very happy and can’t almost believe it. But unfortunately I found out some sad news yesterday, that my grandmother is not doing well in Bangladesh and my parents have booking tickets to leave soon. My grandmother is the funniest character ever, she is the opposite of my grandfather who was very calm and collected. My grandmother is the fun and says everything without thinking anything over and you never know what comes out of her mouth. One can laugh for hours when you're with her.

I have many wonderful memories with her, I remember last time I was in Bangladesh to buy my wedding clothes, I realized that she was always gone in the early morning and asked where she went and she told me that all people who have diabetes have to walk. The only time in Bangladesh that you do that is early in the mornings before all the crowd comes out. So I decided to wake up at 5 am and go with her. I must say that it was the slowest walk of my life, but I did see a very different picture of Bangladesh. Like us, everyone was wearing walking shoes and walked around in circles in the area. It was a cozy moment with her.

Another time I remember it was raining and before my grandfather died, my grandparents had a lovely big house but a large terrace. My grandmother is quite round and sweat a lot and when it rains, she usually sit in the middle the terrace in the rain and get wet. Me and my cousins ​​decided to make Indians dance around her in the rain. I think it was the best day of the trip and  of course I became really really sick, but it was worth it.


Life is short, it’s important to make as many wonderful memories with those you love.
My wonderful Nanu staring at the cake of course, now you all know where my sweet tooth comes from :)

Girly Bridal Shower

Skrivet den 2012-06-03 kl 02:06:03 i kategorin LIVET av Jenira
Permalink

I just came home from a bridal shower and I have to say that these girls are not just smart but extremely beautiful. Tomorrow is her wedding and today her sister invited like 50 girls to celebrate her with sexy underwear and other fun stuff. She has sooooo many friends but it was fun to hang out with all girls for once. With respect that she normally wears hijab I will not put on any pics from the party, however, she and her sister looked amazing. Tarmin my buddy was there too, she always makes me laugh, such a wonderful girl. The theme was summer and flowers, so I found this huge flower at H&M.


Dress: Forever 21


Somehow we ended up matching. 


Food was amazing.


Love the theme, her friends and sister did a great job. We got these cute goodiebags!


Congratz.....


Keep a clean Face

Skrivet den 2012-06-01 kl 17:11:18 i kategorin MODE av Jenira
Permalink

När det gäller att tvätta ansiktet så finns det inget som heter lathet, jag personligen använder inga dyra produkter men jag ser till att tvätta ansiktet två gånger om dagen. Var noga med detta så kommer du inte ha onödiga problem med ansiktet. En dag kanske jag satsar mer på dyra produkter, men poängen är egentligen att hitta produkter som passar en själv. Jag kommer nog börja använda mer dyrare produkter efter 30 för då kan man börja med mer Anti age produkter. Men just nu vill jag ha lyster och en ren hud. 

Min produktserie varier mycket och jag prövar nya saker hela tiden. Men just nu ser den ut såhär:

Translate/ When it comes to washing my face, laziness is not for me. I personally don't use any fancy products, but make sure to wash my face two times a day daily. If you do that, I promise you good skin forever. I might buy some more expensive products in the future, maybe after 30 when I start using anti aging creams, but right now I'll settle for shine and clean/fresh skin. These are the products I use right now:1. Rengöringskräm: Fresh - luktar gurka och ger en härlig efterkänsla.

2. Toner: Sephora - jag använder Sephoras egna märke för att det funkar för mig, men det finns många andra dyrare märken som även är bra. Jag tar först en bomullsbit och tar bort rester och sedan sprayar jag den i ansikten och låter torka. 

3. Serum: OleHenriksen - Det bästa och dyraste produkt jag har i min samling.

4. Ansiktskräm: FAB (First Aid Beauty) - Jag använder en vanlig serie som även finns som dyr serie, men tjejen som hjälpte mig sa att jag inte behövde använda den dyra just nu och att denna var lika bra. Typ 100 dollars skillnad i pris.

5. Ögonkräm: Lush - Jag personligen är ett stor Lush fan, men använder bara deras produkter på vintern men denna ögonkräm är en favorit till ett förmånligt pris. 

6. Roll on EyeCream: Sephora, även här finns det massa olika märken, men jag älskar efterkänslan efter att ha satt på denna.

Ta hand om huden under ögonen, det är ett känsligt område och behöver speciall vård. Tänk på huden nu och inte när det är försent.