En kopp Green och Cupcakes läsning

Skrivet den 2012-01-31 kl 04:19:25 i kategorin av Jenira
Permalink


En bra avslutning på dagen är en kopp grön te. 


Jag ska baka massa cupcakes tills på fredag, så här skall det hittas bra recept. Jag föredrar mini cupcakes då ingen någonsin orkar äta stora cupcakes. Boken fick jag från mina föredetta SEB kollegor. 



Sweden in USA

Skrivet den 2012-01-30 kl 23:36:29 i kategorin av Jenira
Permalink

Suttit på Starbucks i snart fyra timmar och nu känner jag hur jag börjar bli trött. Jag har haft en annan taktik idag och kontaktat massa Svenska personer som jag hittat på google och mailat dem om råd. De har ju lyckats i USA, då kanske de kan ha lite råd till mig hur jag ska lyckas i USA?

Min kusin sa att: Detta land har inte brist på amerikanska akademiker och det är verkligen sant. Jag måste hitta ett annat sätt. Men nu börjar ögonen snurra och det är dags att bege sig hemmåt. Jag tror att jag ska ta en sväng förbi Mongomery Mall och leta efter en present till min svägerska som fyller år på Onsdag. 

Denna vecka blir det mest fixande för hennes fest som är på fredag och jag måste hitta en "banner" som alla kändisar har på deras kändisfester. Sedan skall jag till DC imorn och äta middag med två bengaliska tjejer och snacka lite skoj. Min teori i livet är att INTE glömma bort att ha lite roligt även om jag är mitt inne i en seriös fas i livet. Jag vet att amerikaner inte tänker på det sättet. De kämpar för livet  och är vana med att jobba ihjäl sig. Men jag bryr mig inte, jag tänker att unna mig själv lite skoj och lite skratt för jag vet att jag kan jobba hårt även om jag har lite kul då och då. Livet är kort och det gäller att skapa minnen som gör en lycklig. Det gäller att hitta den rätta balansen.

Min Hubbz är borta några dagar så det blir några ensamma dagar, men tiden går ofta snabbt och "poff" är det helg igen och vi har en fullspäckad helg framför oss. Det är äntligen dags för min första SUPERBOWL och det lag jag gillat hittils har inte klarat sig till Superbowl som förra året. Men alla som jag ska titta med på söndag är New York Giants fan och jag hejade på Boston laget förra gången, så jag tror att jag ska hålla mig till dem. Deras Quaterback är ju trots allt tillsammans med modellen Giselle, jag har en kusin som bor i Boston och de slog ut Green bay (det bästa laget). SÅ jag ska heja på dem, känns mer rätt hehe :) Nej nu ska jag gå innan jag somnar.

Ny vecka, nya utmaningar & nya lösningar




I helgen blev det äckel Chinese som INTE alls var lika gott som förra gången.


En ny film som verkar vara bra med Slumdog skådisen.






New for the face

Skrivet den 2012-01-28 kl 22:23:03 i kategorin av Jenira
Permalink



1. Ny primer från Laura Mercier -  som har lite shimmer i sig.
2. Ny maskara från Benefit -  som verkat fått bra kritik, får pröva och se. 
3. Chloé Roller -  är min favort doft och denna i roller form. Jag kunde inte välja mellan den och Viktor & Rolf som jag gillade)
4. Serum från Ole Henriksen - Detta är av mina favorit saker som jag inte kan leva utan och är den bästa investeringen för min hud.
5. Jag behöver även en ny hudkräm och fick Ole Henriksen på köpet - GRATIS i Like.

Chef a la Fredag

Skrivet den 2012-01-28 kl 22:16:44 i kategorin av Jenira
Permalink


Minibitar med spenatröra och gräslok


Italiensk sallad mi favorita

Tomat
Mozarella
olivolja
salt & peppar
rostade pinenötter
basilka

Sweet potato con Garlic mayo

Sweet potato i ugn i 45 min
3/4 cup mayonäs
1 vitlök (minibitar)
Citronsaft & lite citronskal


Chicken a la Carolina


Voila.....& min svamrisotto.




Vit Choklad pannacotta med bär

600 g grädde
150 gr vit choklad
1 tsk vaniljsocker
3 tsk socker
3 tsk gelatin pulver med 1/3 cup vatten
(i sverige skulle jag använda 3 gelatinblad)

Valfria bär


Jag måste säga att det var en lyckad middag, men fa fasiken var mycket jobb det är att ha middag. Jag glömde ta kort på mina fina cockosbollar som jag gjorde med olika toppingar. 5 stycken med pärlsocker, 5 stycker en kockos och 5 stycken med hackade hasselnötter. Jag måste säga att det var gott med svamprisotto men jag tror inte att jag kommer att göra den för en stor grupp igen. Det var lite stressmoment för att den skall göras precis innan den skall serveras och man måste röra om hela tiden. Jag kommer nog att göra den igen och blev nöjd med resultatet, men nästa gång kanske för en mer intim middag och inte när man har 10 andra saker samtidigt som skall göras. Snacka om att jag var trött efter att ha diskat av den sista kastrullen och sov väldigt gott igår natt. 









Surpuppa

Skrivet den 2012-01-27 kl 06:17:02 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag har inte varit på bra humör idag, därav mitt icke bloggande. Men när mannen kom hem så förslog han att vi skulle pigga upp dagen med lite Nandos och det hjälpte lite. Mat och godis är två saker som kan göra mig glad på en sådan rutten dag. Men bara för att den varit rutten, så har jag inte varit lat. Jag har tvingat mig söka jobb, städa, tvätta och träna och sedan handla massa mat. Så rutten eller ej, jag fick en massa gjort. 

I morgon ska spendera stora delar av dagen att laga mat till våra gäster som kommer imorn. Jag ska som sagt pröva göra svamrisotto för första gången och är lite nervös. Men någon gång måste det vara det första. Nu ska surpuppan sova. 

Dagens största händelse - Micro GRÖÖÖT
En påse + 1,5 dl mjölk +  micro 2 min = KLAR 
(+ lite nötter & sirap)






Jätte snabbt och gott men väldigt sött om man jämför med svensk gröt. MEN INGET ÄR lika gott som mannagryns gröt, får mig att tänka på SEB frukostarna. Varje morgon åt jag deras gröt nom nom. 



NYC nästa eller?

Skrivet den 2012-01-26 kl 04:48:21 i kategorin av Jenira
Permalink

Idag började kolla på jobb i NYC, jag känner inte att det går så bra här och jag är redo att vidga mina chanser någon annanstans. Jag kollade runt och det är verkligen stor skillnad på hur många träffar man får och det är nästan för mycket så jag vet inte vart jag ska börja. Men jag tror att jag ska börja kolla lite utanför DC och i andra stora städer där jag kanske får mer träffar än vad jag får här. Igår träffade jag en ny rekryterare och han är bra för att han är ärlig till skillnad mot min förra. Jag skickade flera positioner som jag själv anser är kvalificerad för OCH överkvalificerad och han sa på direkten att ingen kommer att anlita mig av dessa. Visst det är hårda ord, men han sa att alla ville ha erfarenhet i USA även om två av positionerna var assistent jobb och krävde knappt något. Det är visserligen frusterande men jag uppskattar hans ärlighet och fortsätter att söka annat. Jag vet att jag kan få ett bra jobb, jag tror bara att jag bara inte varit på rätt tidpunkt och rätt plats. 

Idag så vaknade jag tidigt för att kolla lite positioner på olika banker i New York och sedan åkte jag till Immigration för att ge mina fingeravtryck. Min GPS krånglade lite och jag hade hjärtattack hela vägen i rädslan över att det var fel adress. Ni förstår inte, missar jag detta tillfälle så BLIR DET INTE roligt att kontakta dem för ett nytt möte. Man måste vara tillgänglig för allt när de skickar ett brev. Sedan åkte jag till Rockville town, som ligger typ 5 min från min lägenhet och träffade två härliga tjejer. Jag träffade dem för första gången i lördags och de frågade om jag ville luncha och åka skridskor i Rockville town. Det blev ingen skidskoåkning, för vi åt god mat och babblade för mycket. Jag hade även förberedd allt till en smuläppelpaj hemma och tyckte det var bättre att dricka kaffe hemma. 

Anledningen till att de även kom hem till mig var för att detta är två VÄLDIGT attraktiva tjejer som aldrig bär smink och en av tjejerna är gift men skall ha sin fest i sommar och ville inte bli sminkad av ett proffs för att hon inte litade på dem. Så jag förslog om hon ville att jag skulle provsminka henne, jag menar, I AM NO PRO men jag har sminkat mig i hundra år och kan lite basic. Hon gillade verkligen mitt förslag och vi passade på att provsminka henne idag. Det var kul och vi provade lite olika stilar, för det sättet jag sminkar kanske inte passar allas ögonform. Men till slut blev vi alla nöjda och jag var NOGA med att säga till henne att hon VERKLIGEN INTE behövde ha mig om hon hittade någon bättre. För mig är det viktigast att hon är nöjd och jag skulle aldrig bli sårad om hon inte gillade min stil. Men än så länge verkade hon gilla det, men bröllopet är inte förrän sommaren så hon har massa tid att tänka på saken. 

Imorn har jag inga ärrenden, men jag ska ta mig till Starbucks igen och sätta mig och söka jobb. Jag är mest effektiv där och sedan ska jag handla mat tills på fredag. Vi ska några vänner över och de har en 3 årig son som är världens sötaste. Jag tänkte våga pröva svamprisotto, men är lite nervös ifall att det inte blir bra. Tänk om det blir gröt? Ska jag våga ta en risk eller go safe? Vad tycker ni? Till efterrätt ska jag göra en klassisk vit choklad pannacotta med bär och lite annat till maten. 

Nu ska jag krypa ner i sängen och Zzzzzzzzzzzzzzz


Så sugen på ny brun väska till våren. Dessa från zara.com







Intervju looken

Skrivet den 2012-01-25 kl 03:12:19 i kategorin av Jenira
Permalink


Idag var det så varmt att jag slapp ha jacka på mig och kunde köra med en enkel kavaj. Så himla skönt och bara lääääängtar tills våren kommer. Men imorn blir det kallare buhuu. 

Jag kan även meddela att hela min look är från H&M utom skorna som är Vagabond samt klocka & väska från Marc J. Min bruna väska är Vintage och en present från min svärfar. 


Lätt som en pesto

Skrivet den 2012-01-25 kl 03:09:23 i kategorin av Jenira
Permalink

Från att inte kunna laga mat alls till att våga göra egen hemmagjord pesto till middag. Ja nu när jag är hemma och får pröva på att laga mat så har man blivit mer innovativ med maten till skillnad från förr, då jag aldrig lagade god mat. Jag hade lite bladspenat hemma och blev sugen på pasta så det blev:

PESTO PASTA MED KYCKLING & SOLTORKADE TOMATER & PINJENÖTTER

Pesto
2 cup Bladspenat ( man kan ta en cup basilika om man vill blanda)
2 st vitlöksklyftor
2/3 cup pinjenötter (rostade)
1/2 cup parmesan ost riven
salt & peppar
3/4 cup olivolja

Kyckling (jag tog rester av grillad kyckling)
några soltorkade tomater
handfull pinjenötter (rostade)
Parmesan ost


Det behövdes inte många ingredienser för kvällens middag och jag hade resten från gårdagens kyckling.


Mixa alla ingredienser utom olivoljan.


Jag rostade mina pinjenötter innan jag la in dem i pestoröran.


När allt var mixat så hällde jag i olivoljan och smakade av om det behövdes mer salt och peppar.


Hackade kycklingen och de soltorkade tomaterna och hällde alltsammans i en stor skål med rostade pinjenötter och pastan som skall vara al dente. Lägg sist i pestoröran och lite av pasta vattnet (pyttelite) och rör ihop allt till en mosh gosh massa. 


Häll på mer parmesan ost medan pastan e varm och det blev mumsfilibaba. 


Snipp snapp slut och så var denna middags saga slut. 



Min bästa vän just nu

Skrivet den 2012-01-24 kl 20:26:51 i kategorin av Jenira
Permalink

 

 


Boost & Upplyft

Skrivet den 2012-01-24 kl 15:50:05 i kategorin av Jenira
Permalink







Mitt hår har varit så himla platt att jag gick till frissan i lördags för att klippa mig. Jag gillar verkligen klippningen och ska försöka ta en bild. Det är inte världens största skillnad förutom att det är mer etapper och lite kortare än vanligt, så att jag får mer volym i håret. Men för att hjälpa mitt hår lite på tråden, så köpte jag två produkter som ska hålla mitt hår borta från tråkiga platta dagar.

Ge mig en spark i baken

Skrivet den 2012-01-24 kl 15:36:41 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag hann inte riktigt berätta vad jag gjorde i helgen, men i fredags var jag på Vapiano och njöt av deras goda pasta. Nästan så att jag känner för att göra pestopasta ikväll. Har massa kyckling över från igår när jag gjorde en enkel kycklingsallad. I lördags gjorde vi en massa ärenden hela dagen och på kvällen var det fest hemma hos min svärmor. Det var verkligen trevligt då jag inte alls hjälpte till som jag brukar göra, för det kom massa tjejer i min egen ålder och jag hade roligt istället. De var så himla trevligt och den ena smartare än den andra, två hade PhD från Harvard och en från Stanford och alla yngre än mig såklart. Ångest???? hehe. 

Men till skillnad från de tjejer jag träffat innan så var dessa otroligt trevliga och jordnära och jag hoppas vi allla kan ses igen. I söndags tittade jag på Amerikansk fotboll hemma hos Hubbz kompis och han hade ett helt hemmabio hos sig vilket gjorde upplevelsen roligare. En typisk söndagskväll med pizza och fotboll. 

Idag ska jag träffa en rekryteringsfira vid 15.00 men den ligger långt borta. Dessutom ska jag träffa Adecco men hennes tjänster lät inte roliga så jag har ingen motiovation för att möta henne. Men jag måste ta mig i kragen då de är mitt enda hopp om att få intervjuer här känns det som. Jag känner lite att jag tappat bort mig själv om vad jag vill göra i livet. Jag ser sällan en tjänst som ser rolig ut och det känns lite som om, vad jag än får för tjänst så kommer den inte att vara rolig och då tappar jag motivationen lite (BAD THINKING CARRA). Mitt drömjobb är att jobba med inspirerande människor i en härlig jobbmiljö på en cool arbetsplats. Kontoren här i USA känns mer som små fängelsehålor om jag ska vara ärlig. 

Nu ska vi inte sura och börja planera dagen. Vädret är tydligen bättre och jag får vara glad för det. Imorgon ska jag och ge fingeravtryck för mitt greencard, ETT STEG NÄRMARE.



Gårdagens kycklingsallad med nötter, sesam krutonger och gorgonzola ost




Keyword: Working on my CV

Skrivet den 2012-01-23 kl 23:29:40 i kategorin av Jenira
Permalink

Dags att gå hem nu, för jag har spenderat mina sex timmar på Starbucks, men gösses vad tiden går snabbt och ändå sitter jag och tänker vad jag har gjort under alla dessa timmar. Men jag har druckit en kopp kaffe och en kopp te och massa nötter och yogurt. Mitt mål idag har varit att jobba på mitt CV. Snällaste Martina från SWEA skickade hennes kommentarer till mig om mitt CV och sitt eget CV så att jag hade något att jämföra med. Jag har suttit och filat på meningar och vet inte vad som skall bort och vad som skall varas kvar. Mitt CV är tydligen fortfarande för långt och tråkigt men jag är rädd att ta bort viktig information. 

Men jag lyckats hitta en annan rekryteringsfirma samt fixat en kontakt på Adecco. Detta är mitt bästa sätt att komma in i arbetslivet då de kan representera mig väl och hitta positioner som kan passa mig. Jag fick även en annan förfrågan igår om att vara kassör för SWEA Washington DC istället för att fixa events.Programgruppen har mer de roliga arbetsuppgifterna som att fixa events för SWEA osv. Men SWEA behövde verkligen kassör och det innebär att ha hand om den ekonomiska biten. Visserligen är det mer jobb, men jag funderade hela natten om jag var redo för detta och insåg att jag är en fegis. Nu fick jag en chans att breda mina kunskaper inom bokslut och amerikansk deklaration, varför skulle jag INTE ta den?

Så jag tackade ja även om jag tycker att den andra tjänsten kändes roligare, så ser jag detta mer som en erfarenhets möjlighet. Jag vill lära mig så mycket som möjligt och vem vet om jag i framtiden vill starta eget så kan det vara bra att ha jobbat som kassör. Vi får se om jag kan klara av uppgiften. Jag tänkte på första hand på min vän Karine, som är min stora inspirationskälla i livet när det gäller non-profit. Hon har jobbat hårt hela livet åt sidan av hennes riktiga jobb och kan hon så kanske jag också kan. 

Nu ska jag köpa lite mat och sedan hem för att träna lite och göra en god sallad till middag. Nog med jobbsökande idag. Nu ska jag mysa med Hubbz.


Härliga nya vänner från lördags


Ingen fest utan min svenska marängtårta med hemmagjord lemoncurd.






Platta hallongrottor och en pimpad banankaka

Skrivet den 2012-01-23 kl 06:10:51 i kategorin av Jenira
Permalink

PLATTA HALLONGROTTOR


Baka baka liten kaka eller i detta fall hallongrottor som inte alls blev som jag hade tänkt mig. Jag följde ett recept på nätet och gjorde tyvärr ett misstag. Om man har i bakpulver så måste man lägga hallongrottorna i små formar. Jag vet inte varför jag hade i bakpulver i mitt recept. Men ibland kan misstag leda till bra saker. 




Såhär såg de ut innan jag lade in dem i ugnen och det var ju meningen att de skulle hålla formen, men icke sa nicke när jag insåg att jag INTE SKULLE haft i bakpulver för att få kakorna att hålla denna form. 


Det blev istället en enda stor kaka med massa röda prickar. Men jag smakade lite på kakan och den smakade verkligen YUMMI när den var tunn istället för den runda formen. Så jag skar ut de till fyrkantiga bitar och ringlade lite vit choklad över och jag lovar att det blev en HIT. Så att göra misstag kan få en att tänka i nya banor. 
Det som är skillnad mellan detta recept på hallongrottor än andra är att jag hade en tesked kanel i och gösses vilken skillnad. 

Recept på Hallongrottor

200 g smör
0,75 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver (tänk efter om du har form eller inte)
4,5 dl vetemjöl

Hallonsylt (gör en grop och lägg in din favoritsylt)

Blanda allt i en mixer om du har det och forma bollarna som du vill och sedan lägg de i formar eller gör som mina och grädda i 200 grader i ca 12 min. 


VÄRLDENS GODASTE BANANKAKA MED CHOKLADBITAR

(PIMPAD med mörk & ljus choklad)


Gillar ni inte banankaka så kommer ni ändå att gilla denna kaka. Jag hade två bananer som höll på ruttna och snälla rara människor, släng inte era bananer. Det finns så många recept på härliga banankakor man kan göra och detta är min favorit. Knepet är att ta ut den i tid så att den e lite lös i mitten och låt den stå över natten.

Tips: När du lägger i mjöl och de torra ingredienserna var alltid försiktig när du blandar smeten annars blir kakan hård. Samma gäller när du blandar i äggvitan. Rör försiktigt ihop smeten och ta din tid, jag lovar att det lönar sig.

Recept från denna BLOGG

75 g smör
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g choklad (jag använde mjölkchoklad)
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

Smält smöret och låt svalna. Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.

Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka chokladen. Blanda ihop mjöl, choklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.Häll blandningen i bröad form med löstagbar botten. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig.


Jag valde även att ringla mörk choklad som jag smälte i ett vattenbad och sedan ringlade på. Samma sak gjorde jag med vit choklad. MUMS!!


Jag skar den i bitar och jag lovar att det var den bästa banankakan jag ätit för att den var saftig och mjuk med smak av choklad.





Hemmagjord lemoncurd a la Leila

Skrivet den 2012-01-20 kl 04:51:57 i kategorin av Jenira
Permalink

Så jag gick ner till Whole foods för att köpa lite ingredienser för bakningen och tyckte att lemon curd var väldigt dyrt och kom på att Evalena hade sagt att det var lätt att göra själv. Så jag köpte 3 citroner och gjorde min egna lemon curd från ett recept av Leila Lindholm såklart. Det var hur enkelt som helst, kanske lite surt men det kommer bli så gött när jag blandar lite med vispgrädde. 

Såhär gjorde jag:

Färdigt på 25 min (recept från recept.nu)

3 ekologiska citroner
1,5 dl strösocker
50 g smör
1msk maizena
2 ekologiska ägg
2 ekologiska äggulor


1. Tvätta tre av citronerna noga och torka. Koka upp citronsaft från 2 av citronerna, rivet skal från tre, med strösocker och smör. Sila sedan av vätskan.

2. Blanda ut Maizenan med saften från den tredje citronen och rör ner detta i vätskan.

3. Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud tills krämen tjocknar.

4. Häll över i en ren skål och låt krämen svalna.


Riv skal och pressa ut saften.


Koka upp.


Sila bort skalet och blanda i maizena och resten av saften.


Var försiktig med äggen så att det inte blir äggröra av det hela eftersom smeten är varm. 


Tadaaaaaa Leilas hemmagjorda Lemoncurd a la me me me.

 



I love Fika

Skrivet den 2012-01-20 kl 01:21:39 i kategorin av Jenira
Permalink

Idag har jag haft en underbar dag och fikat för första gången på länge. Jag vaknade upp tidigt för att köra 20 minuters intervallpass på löpbandet. Det var meningen att jag skulle köra 30 minuter men jag höll på dö efter 20 min, så jag bestämde mig för att lyssna på kroppen. 

Jag mötte upp mitt "ragg" från gymmet för en härlig lunch på Whole foods och det var mycket trevligt och hon var väldigt trevlig och jag tror nog att vi kommer bestämma en "Mall" dejt snart eller något annat mysigt. Hon sa att hon var duktig på att laga indisk mat och jag sa att jag ville jättegärna lära mig, så vi skulle byta kunskaper. Jag skulle baka och hon skulle laga mat. 

När jag var på väg upp hade jag ett sms från Evalena som bor rätt nära mig och är även gift med en amerikan. Hon har även världens sötaste bebis och hon frågade om vi kunde ta en kaffe på Wholefoods. Jag som redan hade spenderat 2 timmar på Wholefoods frågade om hon hellre ville komma upp på kaffe. 

Vad är en fika utan något sött ? Så jag hade lite blåbär och hallon hemma och slog ihop en enkel smulpaj som blev riktig smarrig med lite vit choklad. Det var verkligen snabbt och enkelt. Vi hade i alla fall en mysig stund hemma hos mig och jag insåg hur mycket jag saknat att fika. Man fikar typ aldrig här om det inte är på Starbucks men jag är inte så förtjust i deras bakverk och så är det så himla irriterande med alla skyltar över hur mycket kalorier allt innehåller. Jag föredrar att ignorera den biten :)

Det var en mysig eftermiddag och jag fick reda på att Evalena har en fikablogg som hon bara måste ta upp igen. Jag har redan snokat igenom den och hittat massa bra recept jag bara måste pröva. Hon är inte bara bra på att baka men även dekorationsbiten, något som jag vill lära mig mer av. Efter all snack om bakning så sitter jag nu och kollar massa recept inför helgen. Min svärmor skall ha en stor fest hemma hos sig och vill att jag skall göra min vanliga marängtårta med lemoncurd. Jag är lite trött på att göra den, men den verkar poppis så varför säga nej. Sedan gillade hon de enkla hallongrottorna, dessutom så har jag 3 omogna bananer hemma som ingen äter. Jag har lärt mig att aldrig kasta bananer när man kan göra en saftig banankaka med chokladbitar. På söndag skall jag våga mig på att göra svamprisotto för första gången yuuuuum. 

Snart kommer Hubbz hem och jag ska värma lite tomatsoppa som jag vet att han gillar och för lite tuggmotstånd skall jag ha i lite korv så att den blir lite mer mäktig. Imorn jobbar mannen hemifrån så det blir myspys umgås hela dagen (fine... ska låta honom jobba lite). Men på kvällen så blir det älskade VAPIANO, ett bra sätt av inviga helgen.




Blåbärs smulpaj med vit choklad

Smultäcket
3 1/2 dl Vetemjöl
125 g smör
1 dl strösocker
1 nypa salt
1 msk ljus sirap
Frukt
500 g blåbär och hallon
3 msk strösocker
1 msk potatismjöl
20 g grovt riven choklad (här snålar jag inte och har säkert mer)

Amerikanska blåbär är inte lika sura som svenska blåbär och därför skippade jag att sockra bären och jag glömde att lägga på potatismjölet som håller ihop pajer mer. Men det blev gott ändå. Jag gillar när pajen blir mer syrlig än söt. Men i sverige hade jag nog haft sockret om bären är mer sura (smaka och avgör själv), men jag lovar att det inte behövs då man har i chokladen. Gillar man inte vit choklad kan man alltid byta ut den mot mjölk eller mörk choklad. Min paj blev väldigt saftig pga att jag glömde potatismjölet men jag gillar lite sås, så ingen skada skedd :)


Misslyckad hårfärgning

Skrivet den 2012-01-19 kl 05:04:19 i kategorin av Jenira
Permalink

Ok det blev helt misslyckad, eller rättare sagt ingenting alls. Jag tror inte att det var helt waist då jag fick lite mer shine i håret (eller jag kanske inbillar mig), men jag ville ju ha en liten förändring. Jag är sugen på att pröva en riktig hårfärg nu för toning var nog lite för fegt. Min dag var inte så himla produktiv, men i morgon är det en ny dag så jag får väl ge det en ny chans. Jag ska faktiskt äta lunch med den där tjejen som jag "raggade" upp i gymmet (hehehehe). Hon bor även i byggnaden så jag föreslog att vi åt lunch en dag och imorn ska vi luncha på Whole foods. 

Nu ska jag sätta på lite nya lakan för att jag sover alltid bra med nya lakan och läsa min bok och vara beredd på en ny och bättre dag i morgon. 

Ps. Jag kollade Toddlers and Tiaras och mår dåligt av att titta på denna tv-serier. Det finns verkligen sjuka människor i detta land. Det handlar om skönhetstävlingar för 2-6 åringar. De är små monster dock med hemska mammor som gör allt för lite pengar och oftast i småstäder i södra USA. HEMSKT!



Min favorit klänning från Golden Globe galan, en magisk dröm by Couture Dior.






Just nu

Skrivet den 2012-01-19 kl 00:56:43 i kategorin av Jenira
Permalink

 

 


I love my H&M

Skrivet den 2012-01-18 kl 18:38:11 i kategorin av Jenira
Permalink


Inte riktiga jeans men det bästa som har hänt mig i jeansvärlden då jag aldrig kan hitta jeans för mina ben.


Jag hatar axelvaddar, hur trendigt det än är, så kommer aldrig att passa mina axlar. Jag ser hemsk ut så jag klippte ut mina vaddar för att slippa se ut som HEMAN. 



Zatanya

Skrivet den 2012-01-18 kl 18:27:38 i kategorin av Jenira
Permalink

Igår var jag och träffade fyra svenska tjejer bland annat från Uppsala och en av tjejerna gick i samma gymnasieskola som mig fast ett år före. Vi samlades på den fantastiska restaurangen Zatanya som är en blandning mellan grekisk, turkisk och lebaneniska mezes. Jag gillade maten och har alltid varit förtjust i smårätter så detta var helt perfekt för mig och jag hoppas de andra tjejerna gillade det också. Det var en väldigt trevlig kväll och några av tjejerna hade helt galna historier som fick min mat att nästan komma upp. Just nu har jag av någon konstig anledning ont i ryggen, men ska tvätta lite kläder om några minuter och sedan söka dagens jobb. 



Klänning & halsband från H&M

Älskade Zatanya





Den enda fördelen med arbetslöshet

Skrivet den 2012-01-17 kl 19:20:07 i kategorin av Jenira
Permalink

Det finns inte många fördelar (om man inte är hemma med barn) att vara arbetslös men idag är det en sådan där dag när man vill vara hemma och mysa istället för att ta frysa ute. Det regnar och det är kallt och jag vill bara krypa under täcket och inte röra mig. Men jag har ju som sagt lovar mig själv att inte bli en soffpotatis, så jag måste göra min fem jobb per dag regel, som numera har blivit fyra jobb per dag och efter det så tappar jag tålamodet. Det är verkligen en huvudvärks process att gå igenom alla fält som arbetsgivaren kräver. Allt finns ju på mitt CV men ändå vill de att man detaljerat ska gå igenom allt under sina 28 åriga liv. 

Idag körde jag en old-school-söka-jobb metod. Hubbz hade köpt söndagstidningen till mig och jag ringade in alla jobb som man gjorde på den gamla goda tiden (förutom att jag inte hitta en röd penna). Det var ju ganska bra då man lätt kan gå igenom alla sektioner och sedan söka jobben. 

Jag sov så himla dåligt igen så jag ska ner och köpa kamomill te och pröva det, för jag tror att det har funkat förr. Jag vaknar flera gånger om natten och då vaknar Hubbz också. Kanske är orolig över något och så har jag konstiga konstiga drömmar hela tiden, mest stress drömmar. 

Ska bli städtant om en timme eller så, men först ska jag unna mig ett kapitel ur den bok jag läser just nu och kan verkligen rekommendera den om ni gillar härliga kärleksromaner. Jag är faktiskt en sån människa som kan tycka att kärleksromaner kan bli tråkiga, men denna är jättebra än så länge. "Best of me" av Nicholas Sparks och som många känner igen honom som författaren till favorit filmen"The Notebook". 

Ikväll ska jag ju på middag med tjejerna...wohoooo lite girltalk



Back to old school





Beach 2012 comes early this year

Skrivet den 2012-01-17 kl 04:57:03 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag hatar beach 2010, 2011 och nu 2012. Det är sällan jag åker på solsemeter ändå men varje år hypar man upp detta stressmoment och det funkar aldrig för mig. Men i år ska jag och Hubbz åka till Miami i mars och när jag började tänka på det så insåg jag att Mars = två månader = snart = bikini = sommarkläder = diet. Jag hatar dieter, det bara går inte för mig. Jag kan inte svälta mig själv, jag mår så dåligt och det är så tråkigt att inte se fram emot en god middag eller en mathelg. Så min taktik är att minska på mina småätande och fortsätta min träning så mycket som det går. Jag har ju som sagt lovat att börja tycka om min kropp i år, så detta är väl ett bra tillfälle. 

Jag sov så himla dåligt i natt och hade lite dåliga drömmar. Men jag var motiverad över att vara duktig på att söka jobb. Fem jobb per dag är regeln och jag orkade bara söka fyra stycken idag, men jag är nöjd och hoppas jag kan få ett svar snart. Sedan sprang jag mina 30 minuter och gick till H&M för att byta ut ett par jeans. Jag köpte en storlek för liten och fick ångest över att jag hade gått upp lite i vikt, men till min förvåning hade jag köpt en storlek för liten och kände wohooooooo. På vägen ut så vinkade en kavaj lite snällt till mig och fick följa med hem. Jag visar den imorn. 

Imorn ska jag träffa några Svenska skönheter (som jag träffade på julmiddagen) och äta middag på en restaurang i DC. Jag ville boka bord på CocoSala som jag länge velat gå till (Choklad inspirerad restaurang) men det var fullbokat så det fick bli Zatanya som även är en restaurang jag gillar och jag har inte varit där på ett år. Så det ska bli kul att prata lite svenska och hänga med nya människor. 

Jag och Hubbz fick för oss att gå på en promenad i regnet och jag invigde min Canada Goose i USA, då det faktiskt är kallt här denna vecka. Sedan värmde vi oss med Starbucks te. Det bästa med min Hubbz är att han alltid vill hitta på saker och en enkel sak man vara så mysigt en vanlig måndagskväll. 


Promenad och myste för att värma oss


Beach 2012 kommer inte vara enkelt med våran aptit.
Gårdagens hemmagjorda burgers med saftigt kött och karameliserad lök.

Just nu

Skrivet den 2012-01-16 kl 00:36:10 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag kom hem från Giant (typ ICA) och handlade lite nödvändiga saker till hemmet och Hubbz ska göra burgers ikväll (yummy) så jag passade på att titta lite på hårfärger. Jag är så trött på min vanliga look och sist jag färgade håret var flera år sedan. Men på den tiden brukade jag färga mitt hår blåsvart men nu vill jag ha det lite ljusare. När jag säger "lite" då menar jag "lite" och vill inte bli blond eller något, jag vill bara att det ger lite skimmer av brunt. Jag är en totalt fegis när det gäller att färga håret och är rädd att förlora det lilla hår jag har kvar, så det fick bli en Chestnut Brown toning. Får se om den ens funkar, men jag har ganska mycket piggment i håret. 

Nu är det Golden Globe röda mattan på tv, det är den bästa delen för man vill ju bara se vad alla har på sig.





Golden Globe mys och dregglar över alla fina klänningar i väntan på BURGERS. 






Min garderob skulle behöva....

Skrivet den 2012-01-16 kl 00:16:43 i kategorin av Jenira
Permalink

Go Green





Jag är helt inne i min jeans period och jag skulle vilja ha mer grönt i vår med mina mörkblåa jeans samt denna härliga gröna klänning med guld acc, FAB!

C for Casual




Jag behöver enkla vardagsplagg som jag kan slänga på och gå på bio eller piffa upp med lite acc. 

I love Spets





Jag har alltid älskat spets och VILL HA DESSA två plagg och kan se massa olika kombinationer att leka med dessa två plagg.


Alla plagg kommer Zara.se

Vad hände med min fashion blogg?

Skrivet den 2012-01-15 kl 20:40:58 i kategorin av Jenira
Permalink

Ja, en gång i tiden så shoppade jag mycket och kläder var mitt största intresse i livet. Jag kan säga att jag fortfarande får gåshud av snygga kläder och känner mig lycklig när jag ser mode omkring mig, men när man inte har jobb så går det inte att shoppa på samma nivå. Så jag har märkt att mitt matintresse (som jag alltid haft) växt mer i bloggen. Men en dag ska jag ta igen mitt modeintresse. 

Igår så var hela familjen och åt lunch på La Madeline, det är en fransk (snabb) restaurang med en härlig meny. Jag gillar att portionerna är små och maten är så himla "fresh". Efter maten hade alla matkoma av alla de små efterätter som vi beställde. Jag och min svärmor åkte till Jared efteråt, där min Hubbz köpte min förlovningsring och han har tjatat i 3 månader att jag ska lämna in den för shine och sånt där. Jag måste lämna in min ring varje 6 månader för att de ska kontrollera att allt är ok och så ger de ringarna en "polish shine" så att den ser ny ut igen. Om man inte går på dessa "inspection" så går mitt lifetime garanti ut och jag kommer få skäll av min Hubbz som betalat massa pengar för denna garanti. Men lat som jag är så orkar jag aldrig gå dit, men igår fick jag för mig att göra detta. Efteråt så gick vi runt lite i en "Mall" nära butiken och jag nappade på två toppar från H&M. Om det är något jag har dåligt av så är det basplagg. Jag använde oftast inte basplagg/vardagsplagg när jag jobbade på SEB. Måndag till fredag hade jag mina jobbkläder och på helgerna blev det ofta mjukisar. 

Nu när jag inte jobbar, så vill jag inte ha mina jobbkläder till vardags och försöker samla mig på lite mer basplagg eller rättare sagt "Casual" plagg. Ett av mina favorit outfits är en enkel tunn viskos vit skjorta med mörka jeans. Men jag försöker att få lite mer färg i garderoben, vilket jag är dålig på. 

Igår när vi kom så åkte vi förbi en Yogiberry och jag ville så klart ta hem lite och "lite" blev FÖR mycket och jag mådde illa resten av kvällen eftersom jag bytte ut middagen mot glass. Jag ska nog inte ha Yogiberry på ett tag, kanske ska spara det mot våren.

I morse fick jag världens sug på svenska pannkakor och det blev en härlig brunch som jag tror vi kan leva länge på hela dagen. Snart ska vi ut och jogga, även om det är minus grader ute, men solen skiner och vi känner inte för att sitta inne när solen är uppe. 



Gårdagens middag. Ingen bra förebild mot mina framtida barn :)


Hemma brunch med inspiration från min kompis Sarah som hade brunch hemma hos sig. 


Vardagsplagg, JA tack!





Dessert overload

Skrivet den 2012-01-14 kl 23:00:09 i kategorin av Jenira
Permalink

 



Nej jag åt inte allt själv, det var för hela familjen :)

 


Mätt och belåten

Skrivet den 2012-01-14 kl 02:07:37 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag har precis ätit middag med min Hubbz och är mätt och jätte belåten, men ändå finns det lite plats för efterätt och det är ju fredag trots allt. Jag tjatade lite om Frozen Yogurt även om det är minus grader ute men jag säger aldrig nej till frozen yogurt och detta är ett nytt ställe som vi inte har prövat. Vi tänkte även gå på bio för att se Sherlock Holmes. Detta är del 2 och exakt 2 år sedan så såg vi del 1 tillsammans och min Hubbz somnade. Jag kan inte fatta hur man kan sova till Sherlock Holmes som är så spännande (hihi). 

Jag gillade vår middag idag för jag fuskade lite och köpte en färdig marinerad fisk med pistachio nötter på från Whole foods, INTE billigt men jag tänkte unna mig lite idag (och kände mig lat). Jag gjorde en mango salsa på: Mango, en halv lök, lite koriander och en jalapeno samt salt och peppar. Sedan skulle vi ju äta coconut ris med det hela min älskade Hubbz glömde den i Colombia, så det fick bli grillade sötpotatis pommes (alltid lika gott). 

Nu är det dags för helg och jag har INGA planer för denna helg, känns lite skönt att vara mer spontan som min Hubbz. Vi får se vad vi hittar på. 


Jag stod verkligen och stirrade på fisken i 10 min för att jag inte kunde välja vilken topping jag skulle ha på fisken, snacka om beslutångest.


Yum yum yummmmy lax


Köpte även lite fina blommor till sovrummet. Dessa fick följa med hem.





Älskar smarta lösningar

Skrivet den 2012-01-13 kl 17:18:50 i kategorin av Jenira
Permalink


Hitta bilden på facebooks fika grupp och jag fattar inte att man själv inte kom på denna smarta lilla lösning. Jag älskar innovativa lösningar, hurra för kreativa entreprenörer. 



Byggare Bob för en stund

Skrivet den 2012-01-13 kl 05:01:16 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag har suttit mig ner efter en lång dag och satt på lite vatten för att dricka en kopp Grön te och bara koppla av med lite TV. Jag vaknade upp och sprang till gymmet för att träna lite och sedan åka till Ikea för att äta lunch med min svärmor och kolla runt lite i IKEA. Jag ville köpa ett nytt påslakan och hittade massa trams på vägen ut, ni vet hur man blir när man går till IKEA. 

Sen gick jag till H&M för att köpa ett par jeans. De är egentligen inte riktiga jeans, men de är de mest bekvämaste sak jag haft på mig på länge. Jag kan verkligen inte hitta jeans och dessa är så bra och sköna så jag köpte ett par till då de bara kosta 20 dollar. När jag väl kom hem så började jag göra allt sånt där som man tänker att man ska göra men inte orkar. Städa alla skor och få ordning på mina saker samt bygga en hylla som vi köpte på Ikea. Fy hur kan en sådan enkel grej vara så jobbig men till slut fick jag till det och den passar in i vårt lilla hörn. 

Sitter och kollar på gamla avsnitt av Sex and the city maraton på TV. Jag fick boxen av några vänner när jag fyllde 25 och jag tror att den är hemma hos mina föräldrar om inte någon annanstans. Men jag har nog sett alla avsnitt 3-5 gånger om inte mer och de är lika roliga och underhållande fortfarande. I dagens avsnitt skall Charlotte gifta sig med Harry och efter det visar de det bästa avsvittet när hon förlorar sina Manolos skor, jag skulle kunna döda för de snygga silvriga skorna. När jag ser henne med det korta håret vill jag nästan tillbaka till min korta period, men det kommer nog inte att hända då jag har världens plattaste hårperiod för tillfället. Något tips för volym?

Det känns som om Hubbz varit borta jättelänge denna gång men han kommer imorn, yeiiiii så jag ska försöka hitta ett bra recept och laga Lax med spicy mango salsa och Hubbz lovat att ta med sig den där grejen från Colombia som gör att riset blir så himla gott. Det är nog det godaste ris jag ätit, Colombiansk cockosris.

Oh well nu ska jag chilla lite då jag e helt slut av att bygga hyllan och njuta av min grapes.







Tadaaaaaa, en liten detalj bara


Köpte nya lakan från IKEA och det blev så stor skillnad med lite vitt, I love it. Ska bara köpa ljusa färger från och med nu. Det passar nog vårt rum som är rätt mörkt men mysigt. 


Nu kanskt ni tänker är hon 5 år och har en koja, men här sitter jag varje morgon och sminkar mig och jag älskar min lilla hörna och kanske har en 5 åring i mig som gillar sin lilla koja. Min Hubbz skrattar åt mig varje morgon :)


Bakgrejer från IKEA











Kom på ett minne av min fader

Skrivet den 2012-01-12 kl 06:33:41 i kategorin av Jenira
Permalink

Min baba jaan (älskade pappa) han gjorde mycket för mig. Jag är väldigt öppen med sin kärlek och offrar allt för oss och han har en sådan karismatisk karaktär som jag inte sett hos många människor. Han lever ett enkelt liv men är mycket lycklig med det han har. Jag är väldigt olik honom på det sättet då jag drömmer om massa materialistiska saker. Min fader han behöver inte mycket för att vara lycklig. Jag saknar honom hela tiden så jag kom och tänka på ett minne av honom som jag ville dela med mig. 

En gång när jag var i Uppsala så åkte jag hem till Stockholm då jag hade jobb på måndag morgon och när jag hade kommit tillbaka till min lägenhet så insåg jag att jag glömt hela min sminkväska i Uppsala. Jag ville skjuta mig själv i huvudet men försökte komma på en lösning. Jag tänkte på alla vänner som bodde nära mig för att åka dit och låna något. Nu tänker ni säkert; OMG kan hon inte gå till jobbet utan smink. SVAR: NEJ! Folk skulle tro att jag var sjuk eller något så jag har inte självförtroendet att gå till jobbet helt osminkad. Jag kan gå med mindre smink, men att gå helt utan är som att vara naken. 

Efter en stund ringer min pappa mig och nämner att jag glömt min sminkväska. Jag gnällde lite över att jag är ett pucko och att det är så typiskt mig, men att jag skulle hitta en lösning och köpa lite smink under veckan. Jag kunde ju klara mig en vecka. Men min älskade fader sa att han skulle komma och lämna väskan hos mig. Jag sa givetvis nej då jag inte vill att han ska komma ändå till mig för denna lilla grej, men han insisterade och sa." Jag vet att det betyder mycket för dig och då betyder det mycket för mig. Jag blir bara glad av att få träffa dig lite mer idag."

Det kanske inte låter som världens grej, men jag kan fortfarande inte glömma det han sa till mig och är tacksam över att ha en sådan fin pappa som räddade sin dotter med lite smink :)



Min baba jaan är Fab!







Sömnig

Skrivet den 2012-01-12 kl 06:12:01 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag har precis kommit hem från middag hos mina svärföräldrar och på vägen dit höll jag på krasha med bilden framför. Jag vet inte om det var jag som var idiot eller han/hon. Det var massa traffik och regn på samma gång och i detta land kan INGEN köra i regnet. Jag var tvungen att byta fil för att ta en "exit" och försökte hitta en lucka för att komma emellan två bilar. Nej då bestämmer sig bilen framför mig att byta fil precis på samma gång UTAN ATT BLINKA så jag och det blev 4,5 sekunders kaos och jag vet inte vad som hände, men det gick väldigt fort och poff var jag tillbaka på min plats och allt var ok. Det var inget som hände och jag vet inte ens om det var mitt fel för att koncentrera mig på bilen bakom mig och den till höger, men han var nog lika skakad som jag då hans blinkers var på ett bra tag.

Jag kunde typ inte röra mig i 5 minuter efter det. Usch, jag vågar inte tänka på det. Jag är tacksam och tror att jag har en ängel vid min sida. Det bästa man kan göra i dessa situationer är att lära sig utav de. En av mina första olyckor var första dagen jag körde min pappas bil och krockade vid parkeringen. Jag grät som ett barn medan min pappa var helt lugn och inte alls arg (jag har världens bästa pappa). Det var hemskt men jag är alltid försiktig när jag parkerar i alla situationer, jag kan inte glömma den hemska känslan. Så man får lära sig av sina misstag" I guess". 

Ok time to sleep, jag är sååååå trött och fattar inte vart tiden tar vägen. Imorn ska jag kanske till IKEA om jag orkar och köpa påslakan. Är det inte konstigt att man inte kan köpa påslakan i detta land. Jag hittar inte det någonstans. Men jag vet att IKEA har det och jag behöver ett vitt sådant eller nåt ljust. Kanske får i mig några köttbullar medan jag är där eller varför inte
gravad lax....yuuum!


Godnatt mina bananer


I want a busy life

Skrivet den 2012-01-11 kl 19:04:26 i kategorin av Jenira
Permalink

Så igår var jag på mitt första möte med SWEA programgruppen och träffade även tjejerna som inte ska vara med längre. Det var lite trist på samma gång, då de även var väldigt trevliga. Men de är ju fortfarande med i SWEA så jag kommer ju att träffa de på olika event. Vi gick till Busboys där jag alltid äter brunch med min Hubbz men igår beställde jag en Veggie Burger som jag är väldigt förtjust i. 

Vi pratade om årets events och de har några fasta event som ärtsoppadagen och sedan midsommarfest och lite annat. Men sedan planerar man en Afterwork per månad där olika personer ansvarar för olika månader. Mitt ansvar är för Februari och Evalena kom på att ha den i Vapiano i Bethesda, vilket är rätt nära där jag bor. JAG ÄLSKAR JU VAPPE, så det tyckte jag var super. Nu är jag ju även med i styrelsen och får även gå på de mötena. Det ska bli kul att lära sig lite mer om SWEA och hoppas att jag är ett bra tillskott för gruppen. Vi får väl se.

Idag har jag en telefon intervju klockan 15.00 och jag har suttit hela morgonen och förberett mig så mycket som möjligt. Jag tror att jag är redo och kan bege mig till gymmet nu innan de ringer. Idag är det bara HR som ska ringa mig och om de gillar mig så får jag gå vidare till en grupp intervju som sedan leder till en individuell intervju. Process process process....

Ikväll ska jag även till mina svärföräldrar och käka middag och planera min svägerskas Hollywood fest för den är inte långt borta. Sedan har jag försökt att boka in massa saker i kalendern så att det känns som om ja har ett busy life, hihi...det e ju min dröm :) Bland annat så ska jag träffa Anette från House of Sweden och de svenska tjejerna från Uppsala (som jag träffade på julmiddagen) och vi ska äta ute på någon restaurang, då det är DC Restaurant Week nästa vecka. 


Nä nu ska jag vara Busy med att diska...wohooooo


I think I am ready...





Lite sådär frustrerad, men bara lite...

Skrivet den 2012-01-10 kl 20:38:54 i kategorin av Jenira
Permalink

Inget negativt, men man blir ju lite frustrerad när alla säger att man borde ha läst statsvetenskap och då talar vi om amerikansk statsvetenskap. Det är något som inte faller i mitt intresse alls. Killen som jag träffade var otroligt otroligt trevlig och han får bli en ytterligare kontakt till min kontaktnät-samling, vilket är bara bra för man vet aldrig när man behöver dem.

Ok jag är tillbaka i soffan igen och ska bocka av lite grejer som var på min lista samtidigt som food network är på. Lite kul kan jag väl få ha :)






Måste klippa mig....





En vän varje månad

Skrivet den 2012-01-10 kl 05:25:57 i kategorin av Jenira
Permalink

 

 


Inte lätt att komma igång

Skrivet den 2012-01-10 kl 03:32:36 i kategorin av Jenira
Permalink

Idag har min Hubbz åkt på resa med jobbet och det är väl inget nytt tänker ni, men av någon anledning så saknar jag honom lite extra mycket idag. Inge kul att mysa i soffan själv och det är ingen som mosar mitt ansikte med kudden eller klämmer på mina fettvalkar. Så jag längtar redan till fredag tills han kommer hem (kom fredag nu nu nu). Jag ska försöka göra något mysigt för honom när han kommer hem.

I alla fall, idag har jag inte varit så effektiv och gjort allt i slow motion. Jag kunde bara inte komma igång av någon anledning. Men jag lyckades på något sätt städa lägenheten och kolla på för mycket tv och släpa mig till gymmet och det var nog där jag piggnades till lite. I övrigt har jag nog haft en ganska så värdelös dag. Jag måste nästan göra något vettigt innan jag går och lägger mig så att jag känner mig som en bättre människa. Dessutom så är jag är besatt av the Kardashians att jag drömmer om de nu. Nu är min Hubbz lika besatt som mig hihi :)

Ok jag ska göra en vettig sak idag och det är att skriva en lista på allt som skall göras denna veckan. Jag bara fååååår inte sova bort veckan. Imorn ska jag på en intervju (tror jag) eller det är kanske ett info möte. Sedan ska jag träffa mina nya SWEA kollegor för första gången och det ska bli spännande. Jag är den nya medlemmen i styrelsen och ser fram emot att bli aktiv i något igen. Jag vägrar bli en soffpotatis för jag har hela mitt liv drömt om att bli något och jag vill inte tappa den drömmen.

Nej nu ska jag kolla på klart på mina vänner The Kardashians och sedan göra min lista....wohoooo... 









Bilder från våran mysiga dag i DC. Försökte göra en ballerina pose men jag tror att den drömmen krossades för många år sedan. Om jag får barn ska jag tvinga dem dansa balett oavsett om det är en pojke eller flicka. Nu njuter jag att titta på andra balettdansörer istället. 



Spring tease with a lot of Brunch

Skrivet den 2012-01-09 kl 04:55:19 i kategorin av Jenira
Permalink

Man blir nästan lite bortskämd av det fantastiska vädret vi har haft under denna helg, alla är chockade för förra året var jag här i USA och det var en normal vinter. Men som sagt det är en "tease" eftersom det kommer bli kallt igen nästa vecka. Våren kommer inte i Januari, men jag är lycklig ändå över att fått uppleva hur det kommer att vara om några månader och förhoppningsvis några helger till innan våren kommer. 

I fredags skulle det inte vara så varmt men när jag steg ut ur lägenheten var jag tvungen att knäppa upp jackan och ta bort halsduken och jag är en person som fryser hela tiden. Jag var på ett möte med en man från US Chamber of Commerce. Mötet var kort men effektivt då han snabbt kom på en annan person som han ville att jag skulle möta och bokade ett möte till oss på tisdag (yeiii). Jag vet inte om det är en intervju eller vad, men all kontakt är bra. När jag kom ut från mötet så satte jag mig en lååååååång stund och bara njöt av solen. Det kändes som om det var längesen jag fick lite solsken i ansiktet. 

Jag har som vanligt ätit massa goda saker i helgen och det blev en massa brunch. I lördags åkte jag och Hubbz till Georgetown för springa runt vattnet i DC. Det var helt fantastiskt och min första joggingrunda efter 2 veckor. Jag måste vara ärlig och säga att jag fick kämpa lite i början, men efter ett tag så kändes det bra igen. Vi stannade upp några gånger för att se den fantastiska utsikten och satte oss ner för att njuta av solen lite då och då. Vi kom även på att det var exakt 2 år sedan jag kom till USA för att träffa min Hubbz och de som känner mig vet att det var en väldigt viktig resa :) För att "fira" detta så bruncha vi på mitt favvo ställe i DC som heter Busboys and Poets. På kvällen tittade jag ÄNTLIGEN på filmen "One day" men en kompis efter att ha läst boken och tyckte den var helt ok och mysig.

Idag har jag varit VÄLDIGT kulturell och mötte upp några vänner för att bruncha i stan och sedan gå och se en utställning (DEGAS) jag velat se sedan Oktober. Idag var det den sista dagen och tro mig, tydligen var det många andra som var lika värdelösa som oss och väntade med att se denna utställning på deras sista dag. Vi fick köa länge men det var väl värt och jag älskar hans fantastiska tavlor med de fina ballerina dansörerna. Kul att göra något kulturellt med tjejerna. Vi försökte lova att göra något sådant minst en gång i månaden.

Imorn ska kylan komma tillbaka, men jag är tacksam över det lilla vi fick uppleva och har något att längta till............VÅREN!!



Njuter...


Älskar att glo på månniskor som går förbi (jag vet lite psyko)


Lagade lite lasagne till oss i fredags...yummi




Joggning i Georgetown


Bloody Mary och den var sjukt spicy


Hälsosamma pannkakor med kalkon korv


Mera Brunch, mera brunch, mera brunch....


Fick stå i lång kö för att se utställningen men VÄL värt väntan.


Hollywood party

Skrivet den 2012-01-06 kl 05:47:50 i kategorin av Jenira
Permalink

Nu är jag är på GÅNG igen. Planera planera planera, vad är roligare än det? Så min svägerska fyller 18 år i Februari och här i USA så firar man inte 18 år lika mycket som man firar Sweet 16. Hon hade en STOOOOR 16 års fest med över 120 personer för två år sedan. Så jag frågade vad hon skulle göra för hennes 18 års dag och hon sa att man inte riktigt firade 18 här på samma sätt. Jag var chockad, INTE FIRA FÖDELSEDAG och det är hennes 18 års dag, det är inte möjligt. 

Jag minns min 18 års dag mycket väl, den var helt galen. Mina vänner lurade mig på morgonen att de hade glömt min födelsedag och när jag kom till skolan var mitt skåp fyllt med ballonger. Sedan tvingade dessa människor mig att ha på mig massa ballonger under dagen och under alla lektioner skulle de ställa sig upp för att sjunga Ja må du leva. När jag kom hem blev jag kidnappad och jag fick ögonbindel för att sedan följa en röd tråd någonstans på gården som skulle leda mig till min present. Självklart hade de kul genom att göra narr av mig och bad mig hoppa och ducka lite då och då. Men det hela slutade med att jag fick känna på tre olika killar för att till slut välja en kandidat. Ja det kanske låter komplicerat men det var jättekul och den fredagen hade jag fest med mina närmsta vänner i en liten lokal nära vårt hus. Som avslutning på mitt födelsedags firande fick jag en tårta i ansiktet. Det var mitt 18 års minne. Vi hade en grej i vårt lilla gäng på den tiden, att vi alltid gjorde galna grejer när vi fyllde 18. 

Åter till min svägerska, så jag som älskar att planera tyckte såååååå klart att vi skulle fira hennes födelsedag men inte med 100 gäster (ehhhhh) utan kanske 20 gäster. Jag frågade om hon ville ha ett tema till festen (hallååååå man måste ju ha tema) och hon sa hollywood och mina idé lampor började lysa. Så den 4e februari ska jag hjälpa henne ordna en hollywood fest. Jag frågade 3 av mina vänner om de kunde hjälpa mig med mina ideér. En av mina ideér är att ha en röd matta och en banner i entren så att de kan ta bilder. En av tjejerna har en bra kamera och skall vara Paparazzi fotograf och två av dem skall vara catering, dvs servitörer som skall servera små smittar och drinkar under kvällen. Detta är några av mina ideér, så om ni har fler, feel free to give them to me :) Jag vet att jag har massa kreativa kompisar....

Idag tränade jag lite och sedan begav min till Starbucks tills min rumpa börja värka. Imorn ska jag nämligen träffa en gubbe from US Chamber och jag vet inte vad vi ska prata om, men han ville träffas så jag tar emot alla tips. Sedan ska jag äta lunch med min Mosh mosh Pariya kompis. 

Köpte lite färsk torsk på vägen hem och gjorde mandeltosk med sallad till middag och har farligt nog mumsat på mina julskum som jag fick av Sara mmmmmmmums :)


Jag upptäckt en ny maskin som är 10 ggr jobbigare än vad jag förväntade mig.


Gårdagens middag: Varm soppa med knäckemacka. Enkelt och mums


Köpte mig lite fisk på vägen hem.


Tadaaaaaa

Mina matbilder ser alltid så oätliga ut på bilderna. Men jag lovar att det var gott. 






Ny bok and nya sökningar

Skrivet den 2012-01-04 kl 22:25:24 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag hade glömt hur tidskrävande det är att söka jobb. Man tröttnar efter en timme men sedan slår jag mig i ansiktet och fortsätter igen. Idag gick det sådär. Jag känner att jag tappat mig lite i networking området. Jag vet inte vart jag ska börja igen. Jag fick en intressant ide om att starta en egen grej i DC. Konceptet finns redan i NYC men inte i DC och jag tror verkligen att det finns marknad för det. Men grejen är att jag har viljan, men inte erfarenheten eller resurser för att göra detta. Jag har massor med frågor till min kusin när hon kommer tillbaka till USA :) 

Jag vet inte, det är bara en idé men jag försöker att komma tillbaka till verkligheten och söka söka söka. Jag ska nog gå hem snart för jag har en ny bok som jag kan läsa. Sedan vill jag ut och gå lite innan det är dags för att äta middag. 

Jag har nämligen ett annat litet projekt på gång och jag behöver alla ideér jag kan få, men återkommer om det senare :)


Skinny Latte Mocca idag





Och så börjar vi om på nytt igen

Skrivet den 2012-01-04 kl 02:30:19 i kategorin av Jenira
Permalink

Nu är jag hemma igen efter 5 månader och tillbaka på ruta ett. Men jag gillar verkligen vår lägenhet och det är inte så himla dumt att vara i detta hem. Men jag vill inte göra det till en lat vana (lätthänt under vintertid, jag vill bara sova), så imorn ska jag ta min rumpa till Barnes & Noble och sätta mig och söka jobb ordentligt. Det är farligt att vara hemma när det är varmt och skönt hemma och man har 800 kanaler framför sig. Idag spenaderade jag hela dagen att titta på the Kardashians och deras olika shower. Jag var fastklistrad i flera timmar tills jag var tvungen att tvinga mig ut ur huset. Jag lyckades ta mig till gymmet för att göra lite lätt träning och sedan för att gå till läkarbesöket.

Jag har precis ätit lite middag och myser med lite Glee. Jag väntar på att New Girl ska visas. Jag antar att jag har tid att kolla på mina serier igen (bittert hihi). Men jag vill inte bli för lat hemma, vilket är lätthänt när det är kallt ute och man kan krypa och värma sig i soffan. Jag får helt enkelt tvinga mig att gå ut imorn, no Kardashians!!!!!!


Veggie burger med ärtor och en sallad på tomater, koriander, mandlar, mozarella och rödlök. 




Om det är något jag inte gillar..

Skrivet den 2012-01-03 kl 22:39:32 i kategorin av Jenira
Permalink

 


så är det läkarbesök...

 


New Years kiss 2011/2012

Skrivet den 2012-01-02 kl 20:43:33 i kategorin av Jenira
Permalink
















Det var en fantastisk nyårskväll med nästan över 5000 eller mer människor omkring oss. Men nästa år hoppas jag att ha träffat lite mer vänner häri USA och gå på en mer intim fest i mindre storlek. Sen vill jag se fyrverkerier, något som jag saknade här. Men kul var det och året började med en nyårs kyss så klart :)

Outfit:
Kjol: H&M Trend
Top: H&M Modern Classic
Skor och Väska: Primark (gamla)


Ett viktigt mål för mig

Skrivet den 2012-01-02 kl 19:39:04 i kategorin av Jenira
Permalink

Varje år har jag alltid många mål som jag vill åtstakomma men som sagt i år ska jag bli bättre på mig själv. Men det gäller inte bara att äta bra och dricka mycket vatten. Jag försöker mitt bästa att tränar mycket för att hålla mig frisk (förutom nu när jag inte kan jogga) men av någon anleding känner jag mig aldrig nöjd med mig själv. Jag är aldrig riktigt nöjd med hur jag ser ut och klagar alltid över något med mig själv, jag klagar kanske inte högt för att jag kan tycka att det är irriterande när andra tjejer ska tjata om deras kroppsproblem och så vidare. Men är det mycket bättre att klaga tyst för sig själv varje gång jag ställer mig framför en spegel? Så mitt största mål i år är att:

Älska mig själv och hur jag ser ut

Detta kanske låter som ett lätt mål för många, men inte för mig. Jag kan hitta 20 stycken fel på mig själv på 10 sekunder och inte många bra. Jag kan hålla på i timmar och klaga över att mina lår är si och så och min mage aldrig blir platt. Men vad handlar det egentligen om? Har jag ingen självkänsla alls? Jag minns att när jag var yngre så var jag inte alls lika "fit" men var mycket lyckligare med mig själv. Nu när jag tränar ofta, äter bra så tittar jag enbart på mina brister och hur jag ska förbättra dem hela tiden. Jag känner att jag slösar så mycket energi och tid på den perfekta figuren att jag inte njuter av livet lika mycket. Tänk om jag kunde slösa den energin på något annat, som tex att vara nöjd och må bättre. Jag kommer aldrig att sluta tänka på vad jag äter och leva ett sunt liv, men jag måste ju må bra under tiden, vad är poängen annars?

Så i år ska jag hitta ett sätt att försöka sluta klaga på mig själv. Det handlar inte om att vara smal eller inte, för när jag ser tjejer som utstrålar självförtroende oavsett kroppsform vill jag bara vara som de och känna vad de känner. Jag vet att: tjejer som är nöjda med sig själva, mår bättre och ser bättre ut och ens omgivning märker det bättre. Jag vet inte hur jag ska komma dit men jag ska verkligen försöka. Jag har sett tv-program där man ska säga "jag är vacker" eller något sånt. Vet inte om det kommer att funka. Men självkänsla går att bygga, det är jag säker på. 

Ett annat mål som jag och min Hubbz satte upp igår är att vi ska springa en mil (10km) i april. Vi kollade upp det igår och känner oss redo för detta. Jag ska börja min dag med att ringa läkaren och ta reda på vad som egentligen hände när jag föll, så att jag kan komma igång med mitt joggande igen. 



Hemskt men sant






Some Memories of 2011

Skrivet den 2012-01-02 kl 02:43:37 i kategorin av Jenira
Permalink


Många minnen från 2011 men dessa är några som jag minns mest utav året. Jag hoppas att 2012 blir ett ännu mer fantastiskt år. 



Jag läste boken French Woman don't get fat och den förändrade mitt liv och mina matvanor. Jag lärde mig att uppskatta mat men att äta allt med måtta. 

Köpte min älskade väska


Hälsade på Nadia i Gävle, min gamla barndomskompis.


Mina föräldrar firade 30 år som gifta.




Mysiga vårdagar i Stockholm med härliga vänner.




Härliga middagar i Uppsala


Lärde mig att baka Macarons, men det var en process första gången. 




Härliga SEB Afterworks








Bai Bai Brunch






First Cherry Blossom i USA


Gifta enligt lag den 15 April


Köpte min nya vän Max 




Började våga göra saker för mig själv utan sällskap och kom igång med träningen.


Många ensamma timmar på Panera bread för att hitta ett jobb. I am still there...


Träffade nya vänner som min Libbo


Ny besatthet


7 bröllop på en sommar inklusive vår egen bröllopsfest i juni.


Ett år som gift kvinna.


Varmaste sommaren i mitt liv


Underbara sommar resan till Boston


10 september my B-day var jag på det bästa bröllopet i mitt liv


Började jobba på House of Sweden.


Flyttade till vår nya lya i Bethesda ovanför en Wholefoods och jag trivs jättebra i området.