Ett av mina mål...

Skrivet den 2012-02-29 kl 23:05:55 i kategorin av Jenira
Permalink



EN DAG (inte idag eller imorgon) vill springa ett halft Maraton och nej inte ett helt, för det är ju sinnessjukt. Men mitt mål för detta år är att lära mig öka takten lite. Idag springer jag 5 km på 31 min, dvs ungefär 6 min per km. Jag har som drömmål att springa 5 min per km (yeaaaaah right). Men målet för 1 mil är alltså inom en timme. Vi får se om det ä möjligt....

Full Rulle

Skrivet den 2012-02-29 kl 22:45:38 i kategorin av Jenira
Permalink

Ja, det har varit mycket de senaste dagarna, ena intervjun efter den andra och de flesta med olika rekryterings firmor som hittat mitt CV via Monster. Detta på grund av min kusin som jag måste TACKA SÅ MYCKET, som fick mig att sätta mig ner och jobba med mitt CV och jag känner att jag redan fått mycket bättre feedback och folk förstår mer vad jag gjorde i Sverige. Bra tips!

Igår var jag på mitt första styrelsemöte och det var riktigt trevligt och sorgligt på samma gång. Det var nämligen även en avskedsfest för den gamla styselsen som jag verkligen gillar. Men de kommer givetvis vara medlemmar i organisationen, där vi kan träffas. Vi var på middag hemma hos Barbro och gick igenom punkter osv. 

Idag är det inte så härligt väder, spöregn och av alla dagar var jag tvungen att åka in till DC för att träffa en rekryteringsfirma som hade en tjänst åt mig. Det jobbiga var att mina fötter och skor var helt blöta och håret var alldeles frissigt när jag väl kom fram. Men de var trevliga och efteråt passade jag på att äta lunch med vännen Tarmin och ta igen lite skvaller. Det var meningen att jag skulle sitta kvar i DC och läsa lite, men jag kunde inte låta bli att känna mig så sunkig med blöta fötter och skor, att jag åkte hem. 

Min man jobbar hemifrån, vilket är mysigt även om vi befinner oss i olika rum. Skönt att mysa ihop sig medan regnet faller ner utanför. Det är såhär jag gillar att spendera mina regn dagar. Imorgon ska det bli fint väder igen och jag har ett ytterligare möte med SWEA för att få mina bankbehörigheter som kassör. Sedan skall vi ha ett 5 km race tydligen och den som förlorar mellan mig och tre andra personer ska få laga middag. Jag vet att jag inte kan köra race för att jag försöker alltid hålla jämn takt hela vägen när jag joggar. Min man är däremot bra på kortare distans på snabbare tid och jag kan köra längre distans på längre tid. Jag ska även försöka boka in ett pass Bikram på fredag och se om jag kan hålla ut längre än förra gången då jag höll på svimma efter 60 min.



Våta tassar.


Såg dessa coola blommor i affären igår.


Just nu 



Månadens bok

Skrivet den 2012-02-28 kl 17:34:03 i kategorin av Jenira
Permalink


Ser fram emot att läsa denna.



Oscar favoriter 2012

Skrivet den 2012-02-27 kl 22:56:54 i kategorin av Jenira
Permalink


Dessa är chefredaktören Charlotta från tidningen Chic's favoriter som även var mina. Jag älskar fall, ljusa färger, stilrent och Elie Saab.  


Emma Stone är ätbar i sin Giambattista Valli.


Den här tjejen har sällan fula klänningar.

Bilder från Chic.se


Tubing is fun fun fun

Skrivet den 2012-02-27 kl 22:48:31 i kategorin av Jenira
Permalink

Det har varit en rolig helg och jag fick uppleva "Tubing" för första gången. Tubing är lite som pulka men man sitter i en ring som liknar ett bildäck. Det är inte världens brantaste backe, men fort går, det kan jag lova. Det är "fake" snö eftersom det nästan är vår här. Men det blåste så myckte i lördags att jag tyckte att det var kallt och var glad att jag hade min FETA jacka. Mina skor däremor var däremot ingen "hit". De var blöta efter första halvtimmen, men jag försökte att ignorera detta och hade kul ändå. Det var riktigt kul och man blev som ett litet barn igen. Vi kommer defintivt att åka tillbaka nästa år. 

Innan tubingen åt vi brunch på ett härligt ställe i Frederick så att vi hade tillräckligt mycket energi i backen. Efteråt var vi så hungriga och åt Peruvian chicken på ett "hole in the wall" ställe som både jag och min man blev förälskade i. Lite som Nandos men nästan lite bättre och det kändes som om vi var i ett mysigt ställe i Sydamerika. 

Kvällen tog inte slut där även om vi var helt slut när vi kom hem, efter en låååååång varm dusch så åkte vi till Baltimore hem till en kompis som hade 30 års fest. Vi kom väldigt sent och var kvar ända tills 8 på morgonen. Så ni kan tänka er att jag spenderade min söndag i sängen. 

Igår kollade jag på Oscars galan och var sjukt emotionell, jag kunde inte sluta böla efter varje person som fick pris. Jag tror 1. att jag ska få min månadens icke-kompis och 2. att jag har så mycket att tänka på och såg alla människor vara stolta över något som de kämpat för och sedan fått tilldelning för detta. Jag behöver bara böla ibland för att få ut det ur "my system". Just nu har jag en grej på gång och man vill så gärna att det ska gå bra, men vi får se vad som händer de närmsta veckorna. 

Jag hade en intervju med en ny rekryteringsfirm idag och på Onsdag har jag en till med en annan firma, så det är mycket på gång. Jag är tillbaka till min Starbucks för att få ordning på alla saker så att jag inte blandar ihop tider och intervjuer samt platser. Imorgon har jag även mitt första styrelsemöte med SWEA och på samma gång är det en avskedsfest för den gamla styrelsen, så det ska bli kul att få träffa alla igen. Idag är det sjukt fint väder så jag väntar på min Hubbz ska komma hem så att vi kan springa våra 5 km och träna till 10 km som jag vill springa i slutet av April. Sedan blir det Mac n Cheese till middag som Hubbz ska göra. Skönt att äta lite slisk ibland :)





Brunch och jag beställde en omelett med hummer och yummy sås.


Banan som inte ser så läskig ut men var riktigt hal.






Desi tubing crew. Man kan tro att det är vinter, men allt är fake snö.


Vi sjöng Tavalo Tavalo, Tavalo de mubarak...hur det nu än stavas..


Happy B-day till min älskade Mosh Mosh. Temat var: Import Iranier och vissa hade så roliga outfits, speciellt hennes kille Amir :)




Kvällens Nom Nom

Skrivet den 2012-02-25 kl 05:59:09 i kategorin MAT av Jenira
Permalink


Bladspenat med Advokado, rostade pinjenötter, sesam krutonger och feta ost med Whole foods dressing.


Kalkonköttbullar med feta ost innuti (säg till mig om ni vill ha recept)


Sötpotatis med chiliflakes toppad med parmesan ost


Nom nom fredag






You could be a model for kids?

Skrivet den 2012-02-25 kl 05:48:21 i kategorin OUTFITS av Jenira
Permalink

Han sa att han skämtade, men igår kände jag mig riktigt kort bland alla långa människor på fashion eventet vi var på igår. Kanske därför han skojade om det. Eventet i sig var inget att skryta om, men det var himla kul att hänga med Malin, Johanna, Camilla och Annika. Nästan alla är är blondiner och sjukt snygga och stack verkligen ut bland människorna på stället, speciellt Malin som är hur lång som helst och det var jättekul att se hur olika argenturer drogs till henne. 

Men vi stannade inte länge på eventet, eftersom man hörde knappt vad någon sa och det blev tröttsamt att glo på varandra, så vi gick till en restaurang bredvid och gottade oss med mat och en härlig konversation. Jag körde ju som sagt även på bara ben och fick frysa lite på vägen hem, men så är det väl alltid på våren. 

Idag har jag inte gjort något vettigt, men jag hann gå till affären för att köpa en present till Parya som fyller 30 på imorgon och sedan lagade jag middag till Hubbz. Jag åt som vanligt för mycket. Nu är det sovdags, men imorgon ska vi upp tidigt och gå på Tuuuuuubing. 


Fick ingen bättre bild än denna.


Älskar ringar




Malin blev intervjuad av någon kille som sa att jag hade en framtid som barnmodel....grrrrrrrrr.


Candle in the rain

Skrivet den 2012-02-25 kl 01:02:30 i kategorin av Jenira
Permalink




Mysdags i regnet, dags för hemmalagade köttbullar mums

Kvällens Outfit

Skrivet den 2012-02-23 kl 22:37:13 i kategorin MODE av Jenira
Permalink



Kom precis hem från en härlig joggingrunda (eller ok jag gick lite oxå), men vädret har varit fantastiskt och jag har hunnit göra ganska mycket idag. Men nu ska jag in i duschen och sedan iväg på ett fashion event i DC och träffa mina svenska skönheter. Tänkte att jag skulle ha lite färg på mig ikväll och på grund av att det är 18 grader, skall jag inviga mina bara ben. Hoppas det blir kuuuuul :)



Var livet någonsin enkelt?

Skrivet den 2012-02-23 kl 01:07:35 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag sitter och tänker om mitt liv någonsin var enkelt, eller är det meningen att man alltid ska kämpa? Är det kanske det som är meningen med livet? Jag minns när vi studerade Kotler (Marketing författare) att man aldrig riktigt nådde sin maximala nytta. Det är nog inte möjligt, många (nästan alla) spenderar sitt liv för att nå större mål och utvecklas. Ta ett exempel på en person (som jag såg på TV) som blev läkare och sedan tjänar miljoner per år, han fick inte ut något utav sin karriär och läste även till ingengör för att utvecklas mer och sedan tjänade ännu mer pengar, men idag jobbar han som kock för en häftig restaurang i New York med namnet Budakhan och tjänar inte alls lika mycket i livet men är lyckligare än någonsin. Men hade han aldrig nått sina mål från början så kanske han inte insett vad han hade velat bli och i hans fall så behöver han aldrig titta tillbaka i livet och kan vara lycklig med det han åtstakommit. Onödig väg? Det tycker jag inte, för man vet inte alltid vad som gör en lycklig. Denna kille gick uppåt för att sedan gå neråt för att bli lycklig (om man tänker pengarmässigt samt karriärsmässigt). 

Jag sitter och tänker hur jag kände när jag hade min fasta tjänst på SEB, innan det så jobbade jag som konsult på Adecco och drömde om en fast tjänst och tänkte på alla förmåner jag kunde få när jag väl hade min fasta tjänst och samtidigt vara en del av gänget. När jag väl hade min fasta tjänst och köpte min första lägenhet, satt där och ville ha någon att dela mina framgångar med. Visserligen var jag tryggare med mitt liv, men jag ville utvecklas mer och lära mig mer samt tjäna mer pengar. 

Jag tror inte att jag är typen som nöjer sig, just nu tänker jag att så fort jag kommer få ett jobb så kommer allt bli bra, men jag vill ju vara bra på det jag gör och lära mig mer i livet och leva ett fantastiskt liv. Just nu känns det som om man tagit 3 steg tillbaka och jag lämnade många av mina fördelar hemma, men jag klev 4 steg fram när det gäller kärlek. Så jag har egentligen inte förlorat något? Man blir trött på att kämpa och tänker på alla som har ett jobb och livet rullar i vanlig takt. Men samtidigt gör jag mitt bästa för att se de positiva sakerna i livet just nu, jag menar, hur mycket sovmorgon har jag inte fått under dessa månader och hur mycket har jag inte lärt mig känna mig själv? 

Min poäng är (jag tappar alltid bort min poäng och glömmer den röda tråden i texten, men det är min blogg så jag får mumla), oavsett vart man är i livet, så slutar man aldrig att utveckas. Oavsett om man är singel eller gift, mamma eller inte. Man har olika faser i livet som betyder något, även om man kanske inte kan se dem just nu. Men om man kollar tillbaka på allt som hänt i ens tidigare liv, så kunde jag inte någonsin tro för 5 år sedan att jag skulle sitta här på en Starbucks i USA, gift med en amerikan och söka jobb varjedag. För 5 år sedan var satt jag med hela andra människor i mitt liv på Universitetet med helt andra mål i livet. Man vet inte vad man hamnar och man ska aldrig tro att man inte kan förändra allt i livet om man så vill det. Det tar bara lite tid och man måste ha massor massor med tålamod (jobbigt ibland). Min pappa sa alltid: Don't worry about the future, it comes soon enough och han har så rätt.  Jag vet att jag kommer kolla tillbaka i livet, 5 år frammåt och skratta år mig själv (jag hoppas det haha) och tänka: tänk att jag satt där på Starbucks och trodde att jag aldrig skulle bli något :)


Have faith and give me some support and inspiration and I know that I will make it one day....


Mina vita tulpaner


New Starbucks

Skrivet den 2012-02-23 kl 00:29:43 i kategorin av Jenira
Permalink





Starbucks finns ju överallt, men jag har bytt ställe och hittat en lite mysigare hörna. Det roliga är att min kompis precis sms'a mig att hon sitter på den andra Starbucks just nu och pluggar medan jag sitter på denna. Kanske åker förbi och hälsar på, men det är så skönt med lite miljöombyte. Jag tror att det är bra för hjärnan. 



Tre är bättre än noll

Skrivet den 2012-02-23 kl 00:26:25 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag måste börja med att ge ett skönhetstips (är blind just nu för att jag glömde mina glasögon hemma..typiskt mig) som jag fick från en härlig tjej från Uppsala. Hon gav mig detta tips många år sedan, men det funkade verkligen. Jag målade mina naglar som vanligt i sista sekund och de hade inte riktigt torkat när jag skulle iväg och jag ville inte att det skulle bli en "mess". Hon sa att ett trick är att spola naglarna under kallt vatten, så torkar de ut snabbare och "Hoppsan Kerstin" det funkade verkligen. Lycklig!!

Sedan begav jag mig till Student karriärsmässan, men Hubbz fick följa med mig eftersom man var tvungen att vara student där eller gift med någon som var/varit student. Mässan var inte lika stor som den jag var på förra gången och jag försökte göra en karta för vilka företag jag skulle besöka. Väl på plats, så stod det en STOR GRÖN SKYLT på 80 % av företagen att man behövde vara US citizen och att ett greencard eller workpermit inte gällde för dem. Det jobbiga var att alla ställen som jag ville gå på hade denna skylt och många företag som sökte mer tekniska positioner accepterade greencard ( såååå typiskt). 

Först var jag lite besviken för jag hade ju kommit ända vägen hit, men samtigigt så försökte jag hitta företag som inte krävde US Citizen och hittade bara tre stycken som sökte Finans positioner. Men vad ska jag säga, tre är väl bättre än noll eller hur?

Åkte hem för att byta om till myskläder och har suttit på Starbucks för att gå igenom de tre företag jag väl fick prata med. Snart ska jag åka hem, Hubbz är någonstans i USA (tappat kollen helt) så jag ska mysa framför TV och hyra en film eller något. Det har varit så fint väder här idag och borde firas med en joggingrunda även om jag inte orkar just nu. Men jag är aldrig motiverad att jogga förrän jag börjat springa, men you just have to DO IT, speciellt om jag ska klara springa ett 10 Km lopp en dag. 




Mina nymålade svarta naglar & min vackra brännskada (har massa av dem, fråga min kompis Mandy)


Man får alltid massa gratis saker på mässor, dessa från Unilever



Körkorts Rysningar

Skrivet den 2012-02-22 kl 04:47:34 i kategorin av Jenira
Permalink

Det var hemskt, hemskt, riktigt hemskt. Det kändes som att sitta på en flygplats men att inte ha någonstans att åka. Jag bara liksom satt där timme efter timme. Jo, jag pratar om min svägerskas körprov som hon tyvärr inte klarade, men jag klandrar henne inte. 

Det börjar med att vi var en timme tidiga för att se till att vi hamnade rätt. Jag ljuger inte när jag säger att det var minst 800 personer i denna lilla sal och köerna var riktigt hemska. Personalen var vidriga och ingen kollade mig i ögonen när jag försökte fråga om vart vi skulle gå. Till slut hittade vi en skylt som ledde oss till en del av byggnaden och kvinnan jag åter igen frågare, vägrade titta på mig när hon pratade gav oss en lapp att fylla i. Jag förstod inte hälften av det som stog och en av rutorna var "driving licence number". Jag forstod ingenting, vadå "driving licence number"? Hon var ju här för att få ett körkort. NEJ NEJ NEJ, då var det mitt nummer de ville ha. Jag sa; att jag inte hade ett amerikanskt kort än, men att jag hade ett giltigt internationellt körkort. Jag vet inte ens vad som är poängen med den, hon kunde inte bry sig mindre. Så vi fick panik och var tvungen att ringa hennes pappa som fick komma långt ifrån bara för att visa hans körkort. Då är frågan, VARFÖR SKA PERSONEN SOM ÄR MED SOM STÖD VISA SITT KÖRKORT? Kan man inte få komma själv och göra testet?

I alla fall det ordnade sig när hennes pappa kom och jag beslöt mig för att ställa mig i kön eftersom jag vet att jag har ett eget test snart. Detta var mitt problem: Jag måste ta om hela mitt körkort här, så min man har försökt ringa och boka en tid eftersom det inte gick att genomföra detta via nätet. Jag minns att han sa i mitten av december att han hade bokat en tid åt mig, men ingen av oss har lyckats skriva ner detta någonstans (jag = pucko). I alla fall, det måste ju finnas registrerat någonstans på deras databas (men icke sa nicke). Både jag och min man har ringt flera flera gånger men vi får aldrig några vettigt svar. Så min man förslog att jag skulle fråga dem direkt idag eftersom jag ändå var där. Jag fick vänta en timme på kö och när jag istället reste mig upp för att fråga en annan kvinna som verkade ledig så sa hon: No maam, I can't check the date for you, cause then I need Internet and she is only one with Internet. Jag får panik av att tänka att det sådant stort kontor och det är bara en person som hade tillgång till internet. Oh well....

Så jag satt kvar tills det var min tur och det var då min huvudvärk började. Hon kunde inte hitta min bokning och jag visade alla mina papper, men jag vet att vi pratade med kvinnan i telefon och jag är hundra procent säker att vi bokade in ett datum och hon gav oss ett datum. Hon tog mitt amerikanske person nummer men deras system är nog från 1800-talet.

Jag orkade inte bråka och frågade om jag kunde få boka om igen, men då säger hon att jag måste komma in och göra teorin först och sen kan jag få boka. (Huvudvärken blir värre...snart migrän) Såhär ligger det till, på telefon frågade jag kvinnan när vi bokade i december, MINST 10 ggr om jag skulle komma in tidigare för att göra teorin, eller om jag kunde göra båda på samma dag. Jag måste vara döv, men jag minns att hon sa at det är bättre att jag gör båda på samma dag. Nu när jag väl satt där så skrattade hon åt mig och sa att man måste göra de på olika dagar (Huvudvärk blev just migrän). Jag orkar inte, så jag sa inget och bestämde mig att vara tyst, gå därifrån, läsa på boken en vecka och göra testet och sedan boka detta eländiga test. En ytterligare sak som hon sa att jag började se svarta prickar var att, jag måte ha med mig minst 2 papper som intygar att jag bor i Maryland och jag visade mina immigration brev som jag fått hem. Hon bekräftade att de inte var giltiga om jag inte hade kuveret kvar till brevet FASTÄN min adress och datum står på dem (kan kan inte andas just nu). Jag har sparat alla mina papper som jag fått de senaste året i en pärm och NEJ jag har inte sparat mina kuvert. Så jag måste hitta på en lösning för att få hem brev till min adress.

Jag satte mig åter på bänken för att vänta på min svägerska. DÅ ska ni veta att vi hade tid 14.20 och kl 17.00 ringde hon mig och sa att jag skulle komma ut. Där satt jag och väntade, timme efter timme och bara analyserade läget. Jag menar, jag förstår inte hur de påstår att hon hade en bokad tid när vi ändå fick vänta så länge på hennes tur. Det var inga roliga minuter och det värsta är ändå att jag måste komma tillbaka hit snart för min tur. Det är som att de har sett till att göra det så jobbigt som möjligt för immigranter att bosätta sig i detta land. Det är bara att bita ihop och börja om från början. En sak som stör mig är att, i detta land kryllar det av fantastisk smarta akademiska studenter, och miljoner av ingenjörer och tekniska människor, men ändå kan de inte hitta bygga en simpelt system för att håla lite koll på saker. Jag är inget geni, men ett säkert bokningssystem kan väl inte vara för jobbigt att skapa, eller? Många många människor är arbetslösa i detta land, så kanske skulle de utvecka lite och skapa lite jobb samt använda alla dessa smarta hjärnor för ett effektivare system. Men vad vet jag,  jag är bara bitter att jag skall behöva gå tillbaka.  

Jag tror att huvudvärken släppte när jag väl kom hem och tog en joggingtur (terapi) och sedan en lååååååååång lång lång varm dusch och sedan myste med en film med mannen, vi såg American Gansters med Denzel Washington. Imorn är det bara att ladda batterierna igen. Jag ska nämligen på en karriärsmässa på min mans gamla Universitet och jag hoppas att det ger något. Just nu vill jag inte tänka på det alls och bara sova i min sköna säng. Natt mina vänner....


Här satt jag och hade sår i rumpan


Hann läsa ut Oprah 2 ggr typ

Hello my new friend

Skrivet den 2012-02-21 kl 06:06:37 i kategorin av Jenira
Permalink


Min nya prenumeration

Pappas födelsedag idag

Skrivet den 2012-02-21 kl 05:49:19 i kategorin av Jenira
Permalink

Idag är det pappas födelsedag (hurraaaaa). Han är på resa med min mamma och har jätteroligt och jag ringde precis till dem. Saknar de hela tiden och hade önskat att ge pappa en stor kram, men det får bli en "mental hug". Jag har varit dålig på att skicka kort detta år och måste göra det imorgon genast. Min mamma fyller också år om två veckor så det är lika bra att jag köper båda imorgon och skickar de genast.

Jag vill passa på att tacka för alla fina kommentarer om att jag kommer bli en bra mamma en dag, det är skönt att höra, speciellt från vissa som har egna barn idag. Men idag har jag inte varit barnvakt, utan en riktigt bra hemmafru och städat varje låda och vrå som vi har i detta lilla hem. Jag trodde ett tag att jag hade tappat bort massa viktiga intyg och fick panik, men när de kom fram, bestämde jag mig att göra något åt detta elände. Jag har bara bott här i 5 månade och har redan lyckats fylla alla lådor med allt som INTE skall vara där. Sedan tog jag på mig ett projekt som jag inte gillar (pappa sa alltid att man inte får saga hata) och det är att städa garderoben, eftersom jag även där inte hittar något någonsin. Jag passade på att gå igenom allt plagg och sorterade alla ytor som såg kaotiskt ut. 

Jag tvingade även Hubbz att jogga med mig ute i mörkret, även om han ville att vi skulle köra inomhus. Jag att jag kunde jogga ute själv, men (hihi) det ville han inte, så jag fick med honom (yes). Jag gillar inte att köra löpbandet nu när det inte är lika kallt ute. Jag älskar att spinga ute och känner att jag får ut något utav det. Jag känner mig som en hamster som inte kommer någonstans när jag springer på löpband, BORING. 

Sedan gjorde jag min pesto pasta kyckling rätt som är på min favoritlista just nu, jag behövde inget recept och jag menar inte att skryta MEN JAG KLARAR MIG INTE normalt utan ett recept, så jag känner mig lite stolt. Jag har blivit duktig på att se vad vi har för ingredienser och laga utifrån det och inte springa till affären hela tiden. Jag såg på facebook att någon hade fått hem Linas matkasse i Sverige. Jag hade gärna velat ha detta, i alla fall varannan vecka. Många av mina vänner i Sverige använder detta och med familj så är det ett fantastiskt alternativ.

Imorn ska jag skjussa min svägerska till hennes körprov och passa på att fråga när mitt test är. Jag har helt totalt glömt bort vilket datum jag bokade och kan inte hitta vart jag skrev ner detta. Jag måste ha en vecka för att studera till provet. Hoppas det är om två veckor eller något. Jag BORDE ju klara detta om alla småbarn som JAG ANSER INTE KAN köra kan klara det. We shall se....

Jag lovar att det inte såg ut såhär innan...


Hatobjekt projekt


Allt som behövs för en god middag: Vitlök, basilika,parmesan, kyckling, pinjenötter, olivolja & Pasta


Resultat: yummy pasta





Movie chill weekend

Skrivet den 2012-02-20 kl 05:55:51 i kategorin av Jenira
Permalink

I fredags var jag som sagt barnvakt och nu ska jag berätta hur det gick till. I mitt huvud hade jag ett vackert scenario om hur roligt och enkelt det skulle gå och vi tre skulle se oss själva i framtiden. Jag hoppades om att få en romantisk familjebild framför mig med en liten bebis i bilden. Ja, så det gick det verkligen inte till. Sanningen är att det inte alls gick så bra som vi hade hoppats på. För det första är bebisen 10 månader och lämnade sin mamma första gången. För det andra så är han tydligen rädd för killar (det är vad hon sa). När föräldrarna lämnade Gianni (bebisen) så var situationen helt ok, jag tror inte ens att han märkte att mamman och pappan var borta. Vi lekte i en halvtimme och jag tänkte att jag börjar med middagen när Hubbz kommer hem.

Så fort Hubbz kom hem så gick det hela inte alls som vi trodde. Han fick helt enkelt panik av min älskade man och grät som om han sett ett spöke. Det var även då kan började kolla sig omkring och fattade att mamma och pappa var borta. Jag tror att hade Hubbz varit där från början så hade han säkert inte gråtit. Efter denna stund kunde inte min söte man vara med oss och jag kunde inte lämna Gianni en sekund annars så började han gråta. Han mamma sa att min man skulle leka lite med honom så skulle han vänja sig, men det funkade inte. Jag har träffat Gianni många fler gånger än min man så jag vet inte om det var det som var problemet.

Till slut kom vi överens att sitta i olika rum och han kom in lite då och då men då blev det kaos helt plötsligt. Jag kunde inte laga maten, för han blev rädd när jag lämnade honom och jag fick dåligt samvete av att höra honom gråta. Så det sluta med att jag inte åt min middag och lekte med honom tills hans föräldrar kom och hämta honom. Min man kom in på slutet för att titta om vi levde för att jag försökte sova med honom och han bara skrattade åt mig eftersom mitt hår stack ut åt alla håll och jag var helt slut efter 4 timmar. Hmm...Undrar om jag blir en bra mamma?

Jag älskar barn och jag har varit redo hela livet att bli mamma och självklart är det en annan sak när man har egna barn och jag tror inte de skriker varje gång de ser min man hehe. Jag fick sån himla dåligt samvete att han fick sitta själv i ett rum, men vi kom inte på någon annan lösning och jag ville inte ringa föräldrarna när de äntligen hade en mysig stund för sig själva. Men jag känner massor massor massor respekt till mina älskade vänner som är mammor och tycker att ni alla är helt fantastiska. Även om jag och Gianni hade en jättemysig stund när min stackars man fick sitta själv i sovrummet så har jag insett att jag ska vänta lite och få i ordning mitt liv innan jag ger 100 % av mig själv till någon annan, så det var min fredag.

Resten av helgen har varit ganska lugn, jag trättade bilen för hand och höll på frysa ihjäl mig, men den skrek för att den var så smutsig och min andra halva INSISTERADE att vi skulle skippa automat tvätt. Sedan åt vi lunch hemma hos mina svärföräldrar och på kvällen hyrde vi filmen "Ides of March" som var himla bra och jag tycker att ni ska se den. Idag åt vi brunch på en klassisk amerikansk diner eftersom jag tjatat om att få gå till en diner rätt länge. Det var så mysigt och det verkade vara otroligt populärt att äta brunch här, för att kön var mil lång men det gick snabbt att få sittplatser. Sedan satte vi oss på en Starbucks och min man hjälpte mig hitta tjänster att söka. När vi väl skulle lämna tillbaka filmen, hyrde vi "Bad teacher" med Camron Diaz och jag skratta massor (se den). 

Vi har egentligen inte gjort något speciellt, men det är skönt ibland och nu ska jag försöka planera min vecka och samtidigt få lite skönhetssömn. Natti natt




Lugnet före stormen.




Titta vad ren han är, jag känner mig som stolt ägare medan Hubbz tvättade sin egna lilla filur. 


VRÄKT i mig massa massa popcorn.










Yummy in my tummy. Vi delade på en pepparmint oreo shake och jag beställde sweet potato panncakes och turkey bacon. 


just nu

Skrivet den 2012-02-19 kl 19:35:15 i kategorin av Jenira
Permalink


Never give up

White pants & femininity

Skrivet den 2012-02-17 kl 22:50:52 i kategorin av Jenira
Permalink

















Jag lovar att livet är enklare på sommaren även om det är lite för varmt i Maryland och DC. Men man kan liksom vara utomhus och göra saker och finns det något bättre än sommarkvällar. Förra sommaren rockade jag mina vita treggings och bar många klänningar samt kjolar. Jag är mycket mer feminin på sommaren and I love it. 
Längtar...........

Babysitter

Skrivet den 2012-02-17 kl 22:34:19 i kategorin av Jenira
Permalink

Så ikväll ska jag vara barnvakt och min största erfarenhet med barn är väl med min egen bror men han är bara 3 år yngre än mig, så jag är lite nervös över att vara barnvakt. MEN jag ser väldigt mycket fram emot det. Nu har jag i alla fall massa vänner som har barn så jag kan sägert fråga om råd. Men det är bara fär 2 timmar och han är 10 månader. HOPPAS JAG FÅR MATA HONOM, jag älskar mata bebisar och speciellt barn som älskar mat. Jag ska ta en bild på honom och så får ni se hur söt han är. Han mamma och pappa ska gå på en fest nära där vi bor, så ifall att han skulle bli uttråkad av mig och sakna sina förälftar så kan jag alltid ringa dem. 

Nu ska jag städa lite innan han kommer och så att han inte hittar något kul att äta från golvet :)


Han kanske gillar mina nerd glasses?
Eller inte...



Grey sky

Skrivet den 2012-02-17 kl 00:25:55 i kategorin av Jenira
Permalink

jag la mig så himla sent igår och måste genast sluta med det. Jag visste att jag skull upp idag och träffa den gamle kassören och jag tror att jag börjar fatta basjobbet i alla fall. Sedan fick jag hem en hel låda med saker som man måste ta över och nu börjar även mailen komma in. 

Sedan åkte jag till Montgomery Mall för att köpa lite saker som jag behöver för att ha en ren hy och passade på att köpa en kaffe och sätta mig och kolla igenom vad marknaden har att erbjuda idag. Jag är fortfarande hungrig och snart kommer Hubbz hem från New York. Jag tror att jag ska göra en enkel avocado sallad till middag och skippa gymmet idag. Jag orkar inte alls på en sådan här grå och tråkig dag. Vill bara mysa framför TVn idag och äta god mat. 

Jag fick en nyhet om en intervju imorn...I'll tell u later. Men som sagt det är bara en intervju, wish me luck!


Jag läste att Frida Fahrman hade köpt en liknande produkt på Åhlens och denna skall vara magisk för oss som byter nagelfärg hela tiden.


Jag använder denna Toner efter min ansikts tvätt och är riktig nöjd med den än så länge. Man skall bara spruta på och vänta tills den torkar lite och sedan smörjer jag in mig med ansikts serum som jag älskar från Ole Henriksen.

Go Green

Skrivet den 2012-02-17 kl 00:16:04 i kategorin av Jenira
Permalink







Nej jag har inte shoppat, eller det beror på hur man ser det. Jag fick ett par skor av min svägerska i julklapp men de var för små och jag hittade inga som jag gillade och såg denna vid kassan by Ralph Lauren. Så jag bytte bara ut denna lilla kompis som jag tror kommer komma tillanvändning i Sommar. Jag är egentligen en RIKTIG väskperson och har allt i min väska. Men ibland kan det vara skönt att ha någon litet att bära på. Man behöver ju som sagt 4 saker: Nycklar, mobil, ID + bankkort och läppbalsam.

Sedan är det även färg på mini väskan och jag ska göra mitt bästa för att vara lite mer färgglad i vår eftersom min garderob enbart består av svart, vitt och marinblått. Jag älskar att ha en diskret färgklick eftersom för mycket kan jag inte hantera på en gång.



Framtidsinspiration

Skrivet den 2012-02-16 kl 07:09:56 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag har varit rätt bra på att nätverka sedan jag kom hit och idag träffade jag Åsa som jobbar på Världsbanken. Jag träffade henne mest för att få inspiration och höra hennes historia i DC. Hon tog även med mig på en föreläsning om sociala medier som facebook och hur man idag kan utnyttja sociala medier för att utvecka och nå ut till fattigare länder. Sedan gick jag en "tour" och vi år lunch på den mest fantastiska matsal jag sett i mitt liv. Det fanns så många val att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Som många andra är detta en drömarbetsplats, men ingenting är omöjligt. Jag måste bara hitta rätt person att impornera "I guess". 

Sedan var jag även på Bikram Yoga med en ny kompis som jag verkligen gillar. Det var hennes första gång och jag har gått på Hot Yoga på mitt gamla gym flera gånger men detta var INGET jag upplevt tidigare. Jag vet inte hur jag ska förklara klassen, men stället var i alla fall specialiserat på Bikram Yoga och jag minns inte att rummet var lika varm under Hot Yoga. I Hot Yoga, så känns det som att vara i ett varmt land och i Bikram så är det en helt annan grad av värme, dvs MYCKET VARMARE. Jag klarade mig i 60 minuter (klassen är 90 min) och svettades som en gris från första början, men sedan var jag tvungen att ta det lugn och mitt huvud började snurra och jag mådde jätte jätte illa. Kvinnan sa att jag inte skulle gå ut men att ta det lite lugnt. Vi båda fick kämpa på slutet och var chockade hur jobbigt det var. Men samtidigt var det så himla härligt och svettas så mycket och det kändes som att kroppen fick en detox. Jag har två gratistimmar kvar och trots att vi trodde att döden var nära (eller spyan) så kommer vi givetvis att gå tillbaka. 

Jag har nämt innan att jag hade en jobbig vecka och i livet så möter man många många motgångar. Men jag känner att jag hanterat mina problem på fel sätt, i alla fall denna vecka. Jag skulle nästan kalla mig för en fegis. Bara för att man har lite motgångar i livet så kan man inte sitta och tjura och ge upp, utan man måste stötta varandra och kämpa vidare. Så jag ska försöka bli mer positiv och jobba mer som ett team med vissa saker med min Hubbz.

Imorn ska jag träffa den gamle kassören och sedan sätta mig i älskade Starbucks och söka jobb. Jag måste lära mig att ta en dag ledig lite då och då,så att man inte tröttnar på sökandet lika lätt. En rolig sak som jag fick veta idag, är att jag ska vara barnvakt åt en otroligt söt bebis på fredag. De ska på en födelsedagsfest nära vårt hus och hon frågade om jag kunde vara barnvakt några timmar. Jag älskar barn och hade mina kusinbarn bott nära, så hade hon aldrig blivit av med mig. Men det ska bli kul att leka lite med en bebis :)




Häftig byggnad och ännu häftigare innuti


Jag stod och väntade på grönt ljus och plötsligt hoppas en häst fram, så söt men jag är allergisk.




Heart day

Skrivet den 2012-02-16 kl 06:50:47 i kategorin av Jenira
Permalink





Det var jag och 20 killar i kön för att köpa blommor :)









Ostbricka och Hush Puppies


Lamburger

Jag har fallit för den traditionella Mac n Cheese.


Smores efterrätt och jag kunde knappt äta en sked. Jag och min boo delade på all mat för att vi gillar att pröva fler små rätter än en stor. 

Min heart day var rätt lugn men på kvällen kom älskade mannen med en gigantisk bukett och jag hade även köpt en ros till honom och skrivit ett COOLT kort till honom. Men jag fick en massa choklad och han har gömt boxen och jag vet inte om det är för att han är rädd för att jag ska bli fet, men jag kan inte kontrollera mig så det är lika bra. Men han lova att ta fram den på fredag hihi.


Off day on Valentines day

Skrivet den 2012-02-14 kl 21:48:54 i kategorin av Jenira
Permalink

Well, det har inget med Valentines day att göra men jag har inte varit så effektiv idag och känner att jag behövde en lat dag. Jag hade en jobbig dag igår och jag behövde varva ner innan jag skaffar mig ny energi och börjar om. Så jag stannade hemma idag för att jag kommer inte vara hemma i tre dagar så det kändes helt ok. Tänkte ta en sväng förbi gymmet och köra lite styrka idag och sedan kolla på en film eller något. Jag har inte hunnit kolla på alla serier som jag spelat in: Michael J Glee, New Girl och den nya serien Smash.

Igår var jag på älskade Nandos och vi pratade om boken och bestämde en ny bok och till min lycka blev det "The Hunger Game", YES YES YES!

Idag är det som sagt alla hjärtans dag men jag har inte gjort nåt speciellt, men vi ska faktikst gå ut och äta på kvällen och jag har kollar igenom menyn och hittat vissa rätter som ser bra ut. Restaurangen heter Food, Wine & Co och det ska bli mysigt att äta ute med honom, det var ett tag sedan.

OK iväg till gymmet.....


Mina bookclub kompisar (en saknas)


Ett besök på FroYo, yummy!


En ny Mommy

Skrivet den 2012-02-14 kl 17:59:59 i kategorin av Jenira
Permalink

Min älskade vän Bobby har precis blivit mamma till en vacker liten varelse som jag bara längtar tills att få krama. Jag fick en bild efter födseln och jag satt och åt med några vänner och jag visste inte vad jag skulle göra i den stunden. Jag bara glodde och glodde och glodde. Han är helt fantastisk, precis som sin mamma och pappa. Jag tycker att han liknar Ruddans (pappan) lillebror när han föddes. Ruddan är en av mina äldsta barndomsvänner och jag är så glad för de båda. Grattis till den nya lilla prinsen, ser fram emot att följa eran resa. 


Nyårsafton




Eid


Min mendhi


Min förlovning




Book club meeting

Skrivet den 2012-02-13 kl 16:22:49 i kategorin av Jenira
Permalink

I fredags vet jag inte om jag nämnde så var jag på bio med Hubbz och såg "The Vow" och jag gillade verkligen filmen. Om ni vill se en romantisk film med den fantastiske Channing Tatum, så se denna film. Jag gillade historien och lite extra mycket för att det var en sann historia. Min man som somnar till alla filmer var till och med vaken, så jag vart nästan lite förvånad och insåg att han måste ha tyckt om den. 

Idag är det måndag och ny vecka och har en massa att göra när det gäller jobb denna vecka. På onsdag ska jag träffa en tjej som jobbar på Världsbanken och äta lunch med henne för att diskutera min framtid. Idag ska jag beställa visit kort, jag är så dåligt på detta för att jag kan inte välja vilken jag ska välja (idiot problem). Jag ska även fortsätta min utbilningen och lära mig bokföringen för SWEA och på onsdag ska jag på Bikram Yoga med en kompis. 

Sedan är det Bookclub möte ikväll. Jag ska träffa alla tjejerna för första gången och prata om boken, förra gången hade vi svårt att hitta en dag som alla kunde träffas på, men idag tror jag att vi lyckades. Hittils är vi 5 personer och idag ska en av tjejerna välja en ny bok. Jag sitter och hoppas att hon väljer den nya boken "The Hunger Game" för alla pratar om den och jag vill veta vad detta hype är om. Men hon får välja vilken hon vill, men man kan ju lägga in en hint :)


Detta är min första bok av Nicholas Sparks, men om ni gillar sorliga men romantiska romaner så kommer ni att älska denna.



inspired by Coco C

Skrivet den 2012-02-13 kl 16:08:41 i kategorin av Jenira
Permalink






Oh yeeeah, jag drömmer forfarande om min första chanel och jag är inte där än. Men jag hittade denna väska i min svägerskas garderob, som hon fick av hennes kompis i födelsedags present. Jag personligen har aldrig sett henne bära en väska, så jag ansåg att jag gjorde välden en stor tjänst genom att sno den från henne. Ska man vara systrar så måste man ju bete sig som en också. DENNA VÄSKA ÄR MINE MIN MINE, i alla fall tills hon börjar Collage, men innan dess är den MINE MIN MINE MOhahahhaha!





Romantic wifey

Skrivet den 2012-02-12 kl 00:13:11 i kategorin MAT av Jenira
Permalink

Well, jag försöker i alla fall. Allt jag lagar, görs för första gången. Jag har sagt innan, jag lagade aldrig mat när jag bodde hemma eller när jag bodde själv. Visst, alla kan väl göra spagetti köttfärssås, men jag menar mer utmanade mat. Nästa vecka är det Alla kärlekens dag, jag har inte varit anti- alla hjärtans dag, men här i USA blir man nästan TOTAL ANTI. Det är för mycket reklam om det hela, överallt och det är nästan lite "tacky". Det som jag dock gillar är, när jag var nere i Whole foods, är alla fantatsiska blommor och bakverk de tagit fram. 

Jag lagade i alla fall en enkel middag för oss, det blev fylld kycklingfilé som jag hade bankat och fyllt i med spenat, svamp och ost. Sedan grillade jag sparris och som förrätt hade jag polenta räkor med dip. Det var faktikst inte så dumt. Jag hoppas att jag kan fortsätta utvecklas och en dag bli en bra hemma kock :)

Äntligen helg och då latar vi alltid lite extra länge i sängen, speciellt när det inte är fint väder. Även om jag inte jobbar, så har jag en väckarklocka på vardagarna för att ha lite rutiner och inte sova bort dagen. När helgen kommer så gillar jag att det känns som helg och inte att jag tappar bort vilken dag det är (lätthänt). 

Idag har vi varit ute och joggat och jag trodde jag skulle dö av kylan, imorn blir det träning inomhus. Jag kommer nog att bli sjuk annars. Nu ska jag göra mig i ordning och sedan gå på middag med Hubbz hemma hos några bengaler. Ha en BÄSTASTE helg!



Förrätt


Fylld kycklingfile (mitt egna påhittade recept :)


Sparris med rostade pinjenötter


Tadaaaaa


Ville baka dyka in i alla tårtor, GIVE ME!






Mint är Vår

Skrivet den 2012-02-11 kl 23:51:45 i kategorin av Jenira
Permalink


Tro mig, det är allt annat än vår idag, men jag vill ändå pröva mitt nya lack och låtsas ha vårkänslor.

A white beauty

Skrivet den 2012-02-10 kl 19:40:18 i kategorin av Jenira
Permalink


Klänning nummer ett var klassisk men ingen aha-känsla


Jag gillar ju spets och gillade denna bättre på henne.


NO NO NO


Den här tror jag Annika gillade och den satt bra på hennes FAB kroppsform.




Jag tvingade henne pröva denna som är mer min stil.


Men jag tror hon gillade mer denna som satt bra på henne och verkade vara hennes stil och hon kände att man kunde röra sig mer i klänningen.


Men jag bara ville se henne i en Vera Wang och plockade fram denna skönhet.


Och denna som var 2 in one klänning. Under klänningen gömmer sig en liten kort klänning (jättesöt). Hur smart är inte det?


Jag gillade denna på henne, men jag skulle nästan kunnat ha på mig denna som icke-brud.


Denna sista klänning fick henne att le som mest och jag tror jag vet vad vi ska ta fram om vi går en gång till :)





Mitt första årsmöte

Skrivet den 2012-02-10 kl 19:15:26 i kategorin av Jenira
Permalink

Så igår blev jag utnämd som Kassör för organisationen SWEA och fick träffa de andra styrelsemedlemmarna från gruppen och det var en väldigt trevlig kväll. Vi fick nöjet att vara hemma hos den svenska ambassadören i DC och de bor så himla fint. Jag hade varit i huset en gång innan på DC tjejmiddagar eventet, arrangerat av deras kock Frida (härlig tjej). 

När jag kom in på mötet möttes jag säkerligen av 70 äldre härliga svenska damer och det kändes som om att alla tittade lite extra på mig (förmodligen inbillning i huvudet). Jag är en sådan person som INTE gillar att få den sortens av uppmärksamhet. Jag vill hellre passa in än att sticka ut. Det var nog 5 damer som frågade mig om jag var svensk och jag tänkte, hmm ja jag är ju som sagt på ett SWEA möte. Men jag förstår de samtidigt om man tittade omkring lite i rummet. Men i övrigt så var det kul att höra allas historier om hur de hade kommit till USA på 50- talet. Jag fick även träffa några nya kompisar och maten var fantastik god med inslag av Sverige. 

Idag har jag filat på min CV som jag äntligen gjort i PDF format och kan börja skicka ut igen. Idag ska jag börja dagen med att städa lite och sedan ska jag hinna träna och laga mat :) Läste ut min bok imorse och hoppas på att nästa person som väljer bok tar en mer positiv bok. No more sad stories please. 








Yummy in my tummy




Jag och Evalena hälsade på kungaparet




Dagens

Skrivet den 2012-02-10 kl 00:06:30 i kategorin av Jenira
Permalink







Försökte roa mig mellan prövningarna. Tjejen bakom mig valde den vackraste klänningen men hon var redan vacker så hon hade nog sett fin ut i allt. 


I would wear Vera Wang

Skrivet den 2012-02-10 kl 00:01:45 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag vill inte bli brud igen, men jag fick titta på när Annika pröva olika brudklänningar idag på David's Bridal. Det finns fantastiskt jättefina fina klänningar där som inte alls kostar så mycket. Om du ska gifta dig och inte vill slösa alla dina pengar på en brudklänningen men ändå vill bära en Vera Wang, så KOM HIT till denna butik. 

Vi prövade alla möjliga klänningar och jag tvingade Annika pröva mina favoriter också som givetvis var Vera och hon såg fin ut i alla klänningar. Men jag tror inte hon föll för någon men var fin i alla och det blir tyvärr lite mycket känslor med alla dessa fina klänningar. Detta med bröllopsklänningar är så personligt att det spelar ingen roll hur fin klänningen är, för är den inte rätt för just den personen, så är det inte. 

Nu ska jag iväg på årsmötet och jag har varit en riktig bra fru och städat och tvättat och lagat mat till min Boo. Det blev Chipole Corn Soup (färdigköpt) och så gjorde jag en Grilled Cheese macka med svamp som han måste värma upp. Han kommer hem från Louisiana idag och jag ska krama honom massor. Snart är det helg wohoooo.





Lite sådär SÄD

Skrivet den 2012-02-09 kl 17:33:38 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag läser mina sista sidor av "Best of me" och den är verkligen sorglig och man blir nästan deppig men samtidigt så är den vacker och så romantisk. Min pappa berättade även något lite sorgligt häromdagen om en historia som han upplede i Indien. Mina föräldrar ska nämligen på semester till Goa och Mumbai i Indien och jag frågade pappa om han hade varit där innan och han sa att han hade rest själv till Mumbai innan när han var yngre. 

Anledningen till att han åkte till Mumbai var på grund av att han hade flyttat till Sverige några år innan och saknade min farmor. Han kunde inte åka tillbaka till hemlandet på grund av pappersarbete som var för komplicerat. Pappa ville verkligen träffa min farmor och hans två kusiner från Bangladesh föreslog att han skulle åka till Mumbai och att de kunde ta med henne dit. Min farmor ville se Mumbai och andra ställen ändå. 

Men på den tiden fanns det inga mobiler och jag vet inte hur folk klarade sig, men det var meningen att pappa skulle ringa till hans kusiner när han anlände till Indien för att ge kusinerna adressen till hotellet och då skulle de bestämma en plats de skulle träffas vid. Men när pappas samtal kom fram visade det sig att hans kusiner och min farmor redan lämnat Bangadesh några dagar innan, utan att ens ta reda på vart de skulle träffas (oh noooo). Så stackars pappa, fick åka runt hela Mumbai och andra ställen i hopp om att de skulle hitta varandra, men de träffades aldrig och han fick aldrig se min farmor (tydligen hade min farmor gråtit hela resan). I efterhand fick han veta att de hade vart på samma platser men vid olika tillfällen, vilken otur.

Jag fick bara ett sorgligt scenario i huvudet när pappa berättade historien och han lät så sorgsen över att han inte fick se henne den gången. Nästan som en sorglig film men farmor flyttade till Sverige efter några år och han och mina farbrödrar fick sin tid med henne. Denna gång i Mumbai hoppas jag på att pappa får en mer positiv upplevelse och kan njuta av redan och allt som Indien kan erbjuda. 




Jag som Mowgli (och han är en pojke) och min farmor med min snor bror. Jag undrar vad som hände med min docka?




Utbildningsdag

Skrivet den 2012-02-08 kl 23:33:10 i kategorin av Jenira
Permalink

Idag kändes det som om jag satt på en lektion eller första dagen på jobbet då jag var tvungen att lära mig det nya kassör jobbet för SWEA. Jag vet inte exakt när jag tar över rollen, men snart är det i alla fall och jag har mycket att lära. Det svåraste är nog att lära sig hela check systemet. Vi har ju inga (tack gode gud) checkar i Sverige och alla har ett konto som man kan överföra till. Här går alla runt med checkböcker som jag inte skaffat än och jag tycker bara att det är krångligt och gammalmodigt. Hur svårt är det att skapa ett konto som man kan ha koll över och inte behöver springa till banken hela tiden. Men så är systemet här och jag hoppas på att kunna ta mina erfarenheter och lära mig nya saker och utveckla systemet lite. Jag föredrar när allt är elektroniskt, men det är nog en lång bit kvar för SWEA USA. 

I morgon ska jag till en brudklänning butik som heter David's Bridal och kolla på brudklänningar med en kompis som ska gifta sig. Jag har nog aldrig kollat på västerländska brudklänningar förr så det skall bli kul. Jag hoppas på att kunna vara ett bra stöd för henne och det är ju som sagt ett stort beslut att välja brudklänning och ibland kan det vara svårare när det finns många alternativ att välja mellan. Sedan är det SWEA årsmöte på kvällen och det ska bli kul att träffa alla medlemmar från styrelsen samt de som inte är med i styrelsen och mingla lite på svenska. 

Nu ska jag fortsätta jobba lite och FÖRSÖKA att inte surfa för mycket, vid 7 tiden ska jag dra iväg till gymmet och sedan mysa i sängen med min bok som jag inte hunnit läsa under hela veckan. 



Lobster Ravioli och en liten ostbricka


Jambalaya pasta med sötpotatis fries (mina favoriter) och Rosh beställde mash potato


Jättegod pasta med en kick av spice

Italian gelato och favoriten blev Pistachio

Ett tips för alla som tror att man inte kan äta olika rätter och samtidigt vara hälsosam. Jag och Rosh älskar att pröva olika saker på menyn och vi delade på allt och på så sätt kunde pröva olika rätter. Sedan behöver man alltid inte äta upp allt bara för att det är framför en. Kanske inte rätta metoden om man tänker på vad mamma och pappa sa när man var liten: ÄT UPP ALL MAT PÅ TALLRIKEN. Men i den här åldern anser jag att man kan göra ett undantag och inte äta upp all mat när man känner att mättnaden slår till. 
ALLT HANDLAR OM PORTIONER!!


Gult är ju inte fult

Skrivet den 2012-02-08 kl 07:33:27 i kategorin av Jenira
Permalink

Kom precis hem från en middag från restaurang Circa som ligger i Dupond Circle i DC. Jag hade middags dejt med Roshini och vi båda älskar italiensk mat och beställde allt möjligt. Jag älskar folk som gillar att beställa olika rätter, ALL IN helt enkelt. 

Igår var jag på en Mentoring Career fair för The Woman Foreign Policy Group. Jag träffade massa intressanta människor men jag var inte ensam bland alla 300 tjejer, därav många som gick på George Washington University där eventet hölls (snobb skola tydligen). Konceptet var att man skulle välja 5 bord bland 23 bord och träffa olika högt satta kvinnor och fråga massa frågor. Jag måste säga att jag vart lite nervös i början att fråga frågor vid mitt första bord, för alla dessa unga tjejer hade så bra frågor. Men när jag bytte bord tvingade jag mig att sluta vara fegis och fråga lite frågor. Jag tycker att jag valde bra bord, bland annat: International Organisation, International Development och Corporate Social Responsibility som är det jag är mest intresserad av. Jag råkade sätta mig vid US Foreign bordet som tydligen var diplomat bordet och ville skjuta mig i huvudet eftersom jag fick skämmas då kvinnan frågade mig varför jag hade valt just hennes bord. Jag mumlade något och bytte snabbt bord efter 25 minuter. 

Idag har jag tränat och sedan satte jag mig på Starbucks (mitt andra hem numera) och jobbade på mitt CV i över 5 timmar och jag tycker ÄNTLIGEN att det börjar ge resultat, men jag hade lite mer att jobba med. I slutet av veckan ska den nog vara klar. Sedan träffade jag Rosh och åt massa god mat. Lägger upp bilder i morgon. Nu ska jag sova för jag måste vakna tidigt (vilket är 8.30) och träffa Monica den förra kassören för SWEA och göra lite noteringar. Sedan ska jag komma hem och söka hemifrån. Natti Natt!





Jag hade lite volym innan jag lämnade huset och efter 6 timmar var det platt som en pannkaka. Men vad gör det efter en mysig kväll som denna.

Jag drömmer om Céline

Skrivet den 2012-02-06 kl 19:27:35 i kategorin av Jenira
Permalink






En dag................

Weekend Details

Skrivet den 2012-02-06 kl 19:25:51 i kategorin av Jenira
Permalink


Man kan leka ganska mycket med H&M ringarna, men jag valde att köra denna stil. 
(brände mig även i helgen)


Vårkänslor med Beige, orange & Turkost

Kavaj: H&M
Armband & Halsband: H&M
Top: Ann Taylor




Jag tog bort axelvaddarna då jag inte anser att de passar min kroppsform, men jag gillar skärningen att den är kortare i bak än fram. 



Crazy weekend

Skrivet den 2012-02-06 kl 18:49:57 i kategorin av Jenira
Permalink

Vilken helg vi har haft, helt fullspäckad med rolig och det skönt att han en måndag för att varva mer lite. I fredags så var jag på full rulle från sekunden jag vaknade tills mitt huvud höll på att sprängas. Det var som sagt Naureen's födelsedags fest och jag höll på fixa och trixa hela morgonen och springa omkring mellan affären, men i min stress så glömde jag tex min plånbok hemma och insåg det när jag stod i kön och hamnade såklart i trafik på vägen dit. När jag väl var hemma hos dem var det bara att börja jobba och dekorera, fixa maten och sedan fixa min lilla syster som jag hade lånat ut en klänning från H&M och skulle fixa hennes sminkning. I det stora hela så blev allt väldigt lyckad fest och jag tror att hon hade riktigt roligt, trots att jag trodde att jag skulle få hjärt attack lite då och då av ljudnivån i huset. Dessa tonåringar var helt galna och de hoppade omkring och skrek och sjöng och dansade, hoppade på soffan och klättrade upp på varandras ryggar för att ta kort och sedan ramlade såklart. Jag var tvungen att säga till dem två gånger och kände mig som världens tant. MEN, de hade roligt och jag och mina vänner (som jag aldrig hade klarat mig utan) gjorde vårt bästa för att underhålla dem med mat och lekar. Jag tror att vi lyckades!

Det roliga var att efter festen, när de flesta tjejerna hade gått hem och vi hade städat upp det mesta, så ringde jag min man som var på en klubb i DC. Han hade ingen bil, så jag tänkte att jag skulle gå och hämta upp honom. Jag vill påminna er att jag redan här led av huvudvärk och när jag kom till klubben ville han givetvis att vi skulle gå in. Jag fick en chock av ljudnivån och insåg att det var en HARDCORE house club och trodde att jag skulle dö de första 5 minuterna. Men vi var inte där länge och det var faktiskt trevligt att träffa lite vuxna människor efter alla skrikande galna tonåringar :)

I lördags var vi bjudna på middag på kvällen och det var väldigt trevligt, Roshini hade lagat fantastisk mat och de har vattenpipa hemma som vi chillade med hela kvällen. Söndagen var som sagt SUPERBOWL och även om laget som jag hejade på inte vann, så hade jag riktigt roligt. Det var hemma hos Hubbz kompis som har en hemmabio i hans hus och vi var omkring 25 personer. Vi åt all slisk mat som man kan tänka sig, men helt ok för ett sådan tillfälle som igår. Jag som ÄNTLIGEN lärt mig alla regler för denna sport måste säga att jag faktkst tycker att det är roligt att kolla på amerikansk fotboll. Det händer saker varje sekund och man vet aldrig vad som kan hända. Nu är det slut på all fotboll på söndagar så jag har massa tid med min man på helgerna (förutom att han följer hockey, basket, baseboll och fotboll såklart).

Idag är det en ny dag, ny vecka och jag har lite att göra denna vecka. Idag ska jag på en Mentoring fair och träffa massa kvinnor som ska föreläsa. Mer vet jag inte om eventet, jag får väl se när jag kommer dit. Denna vecka är det även årsmöte med SWEA hemma hos den svenska ambassadören och jag ska väl få titeln kassör för organisationen i DC. Jag hoppas att jag kan göra ett bra jobb för dem. Ska träffa upp den gamla kassören och lära mig all basic som skall göras för att klara uppgiften. Sedan ska jag som vanligt sätta mig på cafét och leta efter stuff, för jag har lite material att gå igenom. Wish me luck!



Fredag


Födelsedagsbarnet bland alla ballonger


Vi hade även en röd matta




Lite snacks innan maten


Försökte pimpa upp dessa glas med lite rött socker som blev en hit bland tjejerna. 




Mina fantastiska tjejer som hade klätt sig efter servitör koden








Mat hade vi gott om och den fina tårtan som jag aldrig hann ta bild på eftersom den hamnade i Naureens ansikte. Jag fick även en tårta i ansiktet så det verkar vara en rolig tradition. Min tant reaktion i huvudet var: OH NOOO NOT OUR EXPENSIVE CAKE!!! 




Trots allt skrik och hopp så verkade tjejerna ha väldigt roligt och det är väl det som räknas i slutändan. Jag är glad att de hade roligt :)


Lördag




Hemma hos Roshini som hade lagat härligt god italiensk mat


Söndag


Min första superbowl fest spenderade jag hemma hos Amir och Parya och de har en cool hemmabio i huset. Kul kväll även om Pats förlorade :(









Accessorise me

Skrivet den 2012-02-04 kl 23:10:15 i kategorin av Jenira
Permalink









Det bästa sättet att piffa upp något är nog via snygga accessoarer och jag hittade några gobitar på H&M. 


Förberedning pågår

Skrivet den 2012-02-03 kl 18:56:25 i kategorin av Jenira
Permalink




50 påsar done check check check


Just nu

Skrivet den 2012-02-02 kl 21:56:40 i kategorin av Jenira
Permalink


Försöker att inte sitta hemma för att få motivation.


Köpte tre pass av Bikram Yoga

Networking Thursday

Skrivet den 2012-02-02 kl 21:45:33 i kategorin av Jenira
Permalink

Idag var jag tvungen att stiga upp klockan 8 och det är tidigt för mig kan jag lova för jag har ju sovmorgon varje dag och är inte van att väckarklockan ringer. Men anledningen till att jag skulle vakna var på grund av att jag hade ett möte med en man som ville träffa mig för att ge mig tips och råd om hur jag ska lyckas i USA. Jag hade inte stora förhoppningar, men denna kontakt var fantastiskt. Han bokstavligen tog fram en bok med alla människor vars visitkort han fått under hans karriär och gav mig en kontakt efter den andra. Jag kunde inte varit mer tacksam. 

Han sa att dessa personer kanske inte kunde erbjuda mig jobb, men att de kanske känner någon som känner någon. Så jag fick en spark i baken för att kämpa vidare och han sa att det bara handlade om att träffa rätt person på rätt plats. Kämpa kämpa kämpa!!

Sedan träffade jag upp min söta nya vän Tarmin och vi har massa saker gemensamt och jag tycker att hon är riktigt rolig. Hon jobbar mitt i DC och jag ville ta en sväng förbi H&M så det passade mig perfekt. Vi åt lunch på en typ food court och snackade kläder och sånt. Jag älskar att snacka kläder och är glad att hittat nån med samma intresse. Jag hitta även en fin kavaj på H&M som var för dyr och jag borde inte ha köpt den, men jag bara kunde inte lämna butiken utan den. Jag får lida sen helt enkelt....DUMMA CARRA.

Nu ska jag byta till mina ballerina och bege mig hemmåt och till affären och köpa det sista till Naureens fest imorn. Jag hoppas att det blir lyckat och att hon blir glad. 


Inte ofta jag äter snabbmat men detta var gott, sallad i ett tacos skal.


Me today


Me and söta Tarmin








Nästan 20 grader

Skrivet den 2012-02-02 kl 07:14:53 i kategorin av Jenira
Permalink

Något var fel idag, det är februari och jag behövde ingen jacka när jag gick ut idag. Snacka om global warming, men man är rädd att det ska vända till det värre hela tiden. Idag var det i alla fall min svägerskas 18 års födelsedag och jag var hemma halva dagen för att förbereda lite saker inför hennes fest. Sedan gick jag för att köpa helium ballonger och en glasstårta som hon gillar från Baskin Robins och mina svärföräldrar hade gjort en trevlig födelsedags middag åt henne. Det var jätte trevligt och efter middagen åkte jag och hon till Party city för att hitta saker för att kunna dekorera på fredag. 

Jag har lite huvudvärk och borde sova just nu för att jag ska upp tidigt imorn och åka in till DC för att träffa en gubbe som jobbar för Grameen Bank. Jag tror inte att han ska erbjuda mig ett jobb, men han ville träffa mig för att ge mig råd och det tar jag givetvis alltid emot. Jag måste sedan hem för att forsätta baka mer cupcakes. Har ni några tips för vad jag kan på efterrätts bordet som är lätt och kul? 

Februari är redan här, tiden går verkligen fort.....


De ljusa är vaniljcupcakes med vitchoklad i och de lite mörkare har mjölkchokad i. 




Massa kockosbollar med olika toppingar, ena satsen hade jag det traditionella kaffet och den andra apelsinsaft och jag gillade verkligen satsen med apelsinsaft. En ny favorit!


Min Orea glasstårta som höll på smälta på vägen, det är den enda nackdelen med dessa goda tårtor, men den var mumsigt god.


Min lilla bebis syster är inte så bebis längre i alla fall enligt lagen. 




Dagens

Skrivet den 2012-02-02 kl 07:01:23 i kategorin av Jenira
Permalink


Kändes som vår idag, här klädd i H&M från top till tå. 



Heaven for Chocolate lovers

Skrivet den 2012-02-01 kl 07:41:27 i kategorin av Jenira
Permalink

Idag träffade jag två tjejer i DC och vi skulle bara umgås och äta något gott. Vi träffades nära en restaurang som jag velat prova i flera månader. Den heter Coco Sala och var helt fantastisk för mig som älskar chocklad och efterätter. Deras specialitet på menyn är givetvis CHOKLAD men deras meny har allt från olika choklad drinkar och vissa maträtter har även choklad i sig men deras bästa sida är självklart efterrätterna. Vi valde att äta något lätt och sedan dela på deras 5 rätters efterrätts meny. Jag vet bara en sak, jag måste gå tillbaka dit snart för det var fantastiskt gott och jag vill pröva så mycket annat. De har även en brunch på helgerna som jag bara måste besöka. Tummen upp för detta besök och trevligt sällskap. 


Till middag blev det fantastiskt goda Lamb sliders och Spicy Shrimp Mac n Cheese. Yummy in my tummy!


Nummer ett var dessa varma sticks som smakade som varma kanelbullar med härlig bitter chokladsås som jag njöt med en kopp espresso. 


Nummer två beställde vi en choklad chock men i rätt mängd av Caramel Creme Brulee med Choklad mousse och en caramel pralin. Behöver jag säga mer?


Nummer tre var en härlig krämig Mango sorbet. 


Nummer fyra var en enkel ostbricka som jag bara älskar och samtidigt gav det en härlig brytning på mot chokladen. 


Sist men inte minst en liten tartar med en chokladpralin med smak av Earl Grey, mycket intressant och gott. 


Jag blev inte alls för mätt och det var en perfekt kombination att dela på. Här med mitt trevliga sällskap och det slutade med att vi spenderade flera timmar att prata om livet. 




Vi ses snart älskade Coco


What's my key performances?

Skrivet den 2012-02-01 kl 07:21:24 i kategorin av Jenira
Permalink

Det är nog allt vad jag har tänkt på hela morgonen. Jag har försökt att jobba på mitt CV och jag kan säga att jag hade brain freeze i två timmar innan jag faktiskt kom igång. Jag vet vad jag vill säga men kan inte få ner det på papper, men jag tror att jag ska ge det några dagar och kanske det blir bra till slut. 

Idag gick jag ut för att ta en joggingtur och hemma hade jag inte värmen på så jag frös lite och tog på mig massa kläder för att inte frysa ute. Till min förvåning hade vi en sådan där VÅR dag helt plötsligt och folk sprang med shorts ute och jag höll på dö av svett. Det är verkligen konstigt väder här, för man kan ju tro att det så ska bli fint väder imorn också, men det vet man aldrig. Jag skämdes nästan att springa bland alla shorts människor, jag kan säga att det INTE var så varmt att man skulle ha shorts, men jag var definitivt överklädd. 




A fresh cut

Skrivet den 2012-02-01 kl 07:05:09 i kategorin av Jenira
Permalink





Jag klippte mig för några dagar sedan och har inte hunnit visa upp frisyren. Jag gillade verkligen hon som klippte mig för hon var snabb men förstod exakt vad jag ville ha. Jag ville inte klippa det för mycket på längden, men ändå tillräckligt mycket för att få lite volym och stuktur på det hela. Lite mer "layers" helt enkelt. Kan ni se min toning? Förmodlingen inte, men den syns bara när jag är ute i solen. Jag får pröva en ljusare färg nästa gång.