Just nu

Skrivet den 2012-04-30 kl 22:34:28 i kategorin LIVET av Jenira
Permalink


Fortsätter att jaga och köpte en tidning som fångade mitt intresse....


Spring look

Skrivet den 2012-04-30 kl 19:06:51 i kategorin OUTFITS av Jenira
Permalink

Igår firade vi dagen med en födelsedags middag med mina svenska vänner här i Washinton DC. Camilla fyllde 30 år för några veckor sedan och jag och Annika kunde inte vara med så vi ville gära fira henne innan hon åker tillbaka till Sverige. Jag körde med en enkel vår look med ljusa sommartoner. 





Byxa: Zara
Kavaj & Top: H&M
Skor: H&M


Amigas




Slut på denna roliga helg, nu är det dags att fortsätta JAGA!


First Goal accomplished

Skrivet den 2012-04-30 kl 19:00:18 i kategorin LIVET av Jenira
Permalink

Som många av er redan vet så lyckades jag och min man vakna upp 6 på morgonen och ta oss till starten för att springa 10 km eller 1 svensk mil. Jag vet vad det var med mig men jag var så himla nervös hela morgonen och när vi väl kom fram så såg vi en grupp afrikaner som joggade samtidigt som vi körde dit. De joggade i samma takt som vi förmodligen skulle springa loppet. Jag kunde redan då förstå att dessa var top runners och att de skulle säkerligen ha mindre än halva vår totala tid. Jag och Hubbz blen nästan lite stressade av att se dessa pro joggare. 

När vi väl kom fram såg jag över 3000 människor, par, föräldrar, morföräldrar & barn, you name it alla var där och det var en sådan härlig motivationskick att se alla med samma gål: att komma fram till slutet. 

Min dröm var att jag och min man skulle springa till slutet tillsammans och till min lycka så lyckades vi båda jogga tillsammans och avsluta tillsammans. Den bästa överaskningen var att se våra vänner Roshini och Kashif heja på oss halvvägs eftersom vi passerade deras hem på vägen till slutet. Jag blev så chockad av att se dem och det gav mig en motivationskick. 

Vi båda hade som mål att springa loppen inom en timme och var nöjda med den tid vi fick till slut. När vi väl kom fram så fick jag en liten astma attack men inte så farlig som den brukar vara. Jag var bara för lycklig i den stunden. Organisationen som hade ordnat detta "race" hade en festival vid mållinjen och det fanns en massa mat och gottigheter gratis att njuta av och ett live band spelade bra musik. Den snabbaste kvinnan spang på 35 min och det är 20 min före mig, helt fantastiskt. 

Nu är det bara och forsätta och förbättra tiden och distansen. Jag vet inte om jag kommer springa något mer lopp i år. Jag sa till Munia att jag kan springa ett 5 km race med henne som precis börjat springa hon också. Då kommer jag mer satsa på att öka farten. Nästa år vill jag springa Washington dc Cherry Blossom 10 mile vilket är ungefär 16 km och det skall vi göra tillsammans med andra kompisar. Men det kommer inte bli lätt, för med våran pace så är det ytterligare 40 min till från gårdagens distans. Sedan vill vi ha som tradition att sprinag detta lopp och jag vill även springa mini 10 km i central park NYC nästa år med några tjejkompisar och min kusin. 

Det här är det bästa träningen för alla och alla som börjar kan INTE sluta, det är som en positiv drog. Man kan äta utan att må dåligt men det bästa är nog känslan efter själva jogging rundan. Det håller en levande LÄNGE!! PROVA DU OCKSÅ!



Jag är ingen morgonmänniska och mina ögon var knappt öppna här.


Blev så happy av att se alla människor. 


Klara färdiga JOGGA! Vi var ganska nära starten.




Halvvägs träffade vi våra hejarklackare som gav oss en massa motivation. 


Det bästa vi gjort på länge och jag är blessed att få uppleva denna stund med min andra halva. 
Det är inte ofta man ser honom le på kort :)


Jag tror att jag kom på plats 500 något och är nöjd att få vara med på listan av 2000 personer. Om man sprang saktare än 14 min per mile, var man tvungen att kliva av vägen så det var min värsta "fear". Jag och Hubbz höll 9.16 min/mile och har ni inte denna app så måste ni skaffa den. Runkepper och den hjälper en att hålla distans under hela loppet.







Help me pick

Skrivet den 2012-04-30 kl 16:51:15 i kategorin LIVET av Jenira
Permalink



Hej vänner, hjälp mig välja!!!

Antingen:

1. Den rosa av denna som man kan ta ut telefonen.


eller





2. Denna. Jag tror jag kommer gå med denna, men vilken färg. Den ljusrosa är slut så antingen orange eller seris rosa. Vad tycker ni?




T-2 days till my first 10 km run

Skrivet den 2012-04-27 kl 22:13:56 i kategorin LIVET av Jenira
Permalink

Jag är nervös, varför är man liksom det? Jag ska ju bara springa, ingen som ska döma mig eller något, men ändå pirrar det i magen på en när jag tänker på springningen på söndag morgon. Jag har hämtat våran lapp och nu ska jag spinga min sista runga innan loppet. Det får bli en normal runda så att jag inte tröttnar ut kroppen. 


Vet inte om jag kommer använda tröjan, kanske blir för varmt. 



På min önskelista....

Skrivet den 2012-04-27 kl 04:56:39 i kategorin ÖNSKELISTA av Jenira
Permalink


Kindle fire

Jag vet att man borde önska sig en ipad, men jag vill ha en kindle fire, eftersom jag har blivit blind och läser ofta innan jag lägger mig och då ser jag inget. Kindle fire är liten och perfekt och jag tror att jag skulle läsa mer om jag hade den. VILL HA!! Med en fire kan man även surfa och annat, precis som en ipad.

Sedan vill jag kunna läsa svenska böcker och engelska böcker. Vad tycker ni?






Lamb Ragu with Grilled Tomato Salad

Skrivet den 2012-04-27 kl 04:24:19 i kategorin MAT av Jenira
Permalink

Idag har jag varit duktig och städad hela lägenheten, tvättat kläder, lakan och sorterat om hela min garderob. Sedan lyckades jag träna och springa och handla mat och gjorde en mumsig middag. Jag såg ett recept på tv och var tvungen att pröva den. 





Grillad tomater med Mozarella & Basilika

5 plommon tomater
2 msk Olivolja
2 msk balsamvinäger
2 vitlöksklyftor
salt & peppar
Mozarella
Färsk Basilika

Dela tomaterna i mitten och sleva ur alla kärnor och saft från tomaterna. Lägg de på en plåt och ringla över olivolja och balsamvinäger. Strö över hackad vitlök och salt och peppar. Sätt ungnen på 135 grader och grilla tomaterna i 2 timmar. Ta ut tomaterna och hacka Mozarella och basilika. Dekorera!

Recept från: Food Network




Lamb ragu med koriander

(I receptet använde hon mint istället för koriander, men jag gillar koriander mer)

Rigatnoni pasta
1 st Sharlotten lök (eller vad det heter)
1 st vitlöksklyfta
500 g lammfärsEn burk
Salt & peppar
Rött vin
Marinara sås (köpt eller hemmalagad)
Koriander blad
2 dl Ricotta ost

Recept från: Food Network


Middagen är klar


Jag älskar dessa mini Ben & Jerry's 








Kaffe framför Vita Huset

Skrivet den 2012-04-26 kl 05:34:50 i kategorin LIVET av Jenira
Permalink

Nu när man bott här över ett år och spenderat lite tid i DC så tänker man inte lika mycket på att man sitter utanför Vita huset och att det sitter (kanske) en mäktig inspirerande man därinne. Idag var jag i DC på en intervju med en ny rekryterings firma. Det blir nog min sjätte eller sjunde, jag har tappat räkningen. Men det var nyttigt för mig att klä upp mig och åka in till staden för att se andra människor i arbetslivet, man blir så inspirerad. 

Efter intervjun träffade jag upp en kompis som jobbar i DC och köpte en kaffe och gick runt lite för att njuta av solen som lyckats komma tillbaka. Efter vår lilla pratstund insåg jag att vi satt bakom Vita huset och jag hade helt missat det. Jag tror att jag äntligen smält att jag bor här, ett år sedan sprang jag omkring med kameran överallt. Nu börjar det smälta in att jag är "typ" granne med Obama (jag sa typ).

Imorgon kommer Hubbz tillbaka från Dallas och jag ska laga lite hemmalagad mat, känns som jag inte har lagat en god måltid på ett tag. Jag såg ett recept på Lamb Ragu som jag vill laga på fredag och imorgon vill jag köpa lite lax och få i oss lite omega 3, det blir inte att jag äter så mycket fisk annars. 

Idag har jag joggat 4 miles och jag har en joggingrunda kvar innan söndag (min astma var heeeemsk). Ska nog hålla den runt 3-4 miles för att inte trötta ut benen, men det är inte förrän på fredag. Imorgon ska jag se om jag kan hitta något zumba pass på morgonen och på lördag är det min lediga dag från träning. Jag försöker ta 2 dagar ledigt och träna 5 dagar (som sagt, jag har mycket tid nu i mitt liv). 

Det som är kul med bloggen är att man kan se vad man gjorde exakt för ett år sedan och tydlign köpte jag min Max förra året. Det var en härlig känsla. 





Kramis till MAX



Önskar mig....

Skrivet den 2012-04-25 kl 01:46:47 i kategorin MODE av Jenira
Permalink




Jag tror att denna kjol skulle lysa upp min mörka garderob :)

Från zara.com



En bra ny start

Skrivet den 2012-04-25 kl 01:41:31 i kategorin LIVET av Jenira
Permalink

Så idag var jag back på Starbucks med samma kaffe i handen och min plats som alltid är ledig. Det är alltid tufft att börja om något, samma sak gäller det när man ska börja plugga eller börja jogga. Samma frustration som till slut alltid går över. Jag kom igång efter en timme och imorgon har jag en intervju med en ny rekryteringsfirma, vilket är bra eftersom det tvingar mig att åka till DC för att se lite människor. Jag har även bestämt mig för att gå på ett event på torsdag för Swedish Chambers DC då en tjej som heter Maja skall komma, som har startar ett företag i NYC. jag har kommit bort lite från nätverkandet, så det är nog bra att jag börjar igen. 

Jag flyttade min position från Starbucks till Whole Foods, eftersom jag inte gillar Starbucks mat och unnade mig en yummy sallad. Jag gillade verkligen ljudnivån där så jag ska byta min Starbucks till WF istället (ett tag i alla fall). Jag sitter och tänker om jag ska gå på en prommis eller träna på crosswalken på gymmet? Jag tror att det börjar bli mörkt, så lika bra att jag går till gymmet. Tänkte bara leka med mina tre små barn dvs. vikterna som jag försöker göra när jag inte springer. Jag använder lätta vikter men upprepar mina övningar flera gånger.

OK dags att smyga ut....



Say Hello to my friends...Håkan, Bråkan och Kråkan!





Från 30 grader till iskallt

Skrivet den 2012-04-24 kl 02:47:43 i kategorin LIVET av Jenira
Permalink

Förra måndagen satt jag ute på ett café med shorts och solade mina ben och idag så frös jag med min höstjacka. Vädret är väldigt konstigt måste jag säga. Har spenderat hela dagen i Baltimore Harbour med några tjejkompisar. En av tjejerna fyllde år så vi alla åkte dit, för att hon jobbar där och lunchade med henne. Vi besökte några butiker men jag hittade inget. Jag vill hitta en sommar klänning, som jag kan ha till en "graduation". Naureen min svägerska ska "typ" sa studenten, eller rättare sagt gå ut High School och min kompis ska gå ut Universitetet. Men jag hittade inget denna gång. 

Det regnade stora delar av helgen, men jag kan tycka att det är mysigt att ligga under filten och bara mysa med lite snacks. Skönt och slappna av då jag vet att nästa helg är fullbokad. 

Jag har en vecka till löpningen och jag ska vara ärlig och säga att jag är sjukt nervös, mycket på grund av min astma. Den styr så mycket så jag hoppas att den är snäll mot mig. Jag måste sköta mig och ta all medicin, sen vet jag inte om jag ska vila denna vecka eller jogga för att träna. Jag vågar inte jogga för länge så att knäna gör ont. Så idag joggade jag 5 km och stannade där, jag tror att jag ska göra det två ggr till i veckan och inget mer. Jag är så rädd att kroppen ska bli trött om jag joggar mer, men som sagt jag vet inte. Men bättre att jag inte har ont i knäna, I guess. Jag har inte hittat de perfekta skorna än, så jag har bestämt mig för att springa med mina gamla. Om jag köper nya, måste jag hinna springa med dem ett tag och det kommer jag inte hinna innan loppet. Det får väl gå som det går, jag menar i värsta fall kanske jag stannar och fortsätter, men håll tummarna!

Oh well, ny vecka och jag måste ta tag i mitt liv igen, jag har lagt jobbsökande på hyllan under två veckor och nästan glömt bort hur jag fick mina intervjuer. Dags att börja igen.....måste kämpa!!


Bästa söndagsmyset


Jag kan inte fatta att det blev så kallt helt plötsligt, hoppas det vänder snart. 


Födelsedagslunch på Cheese Cake Factory



Jag är en rosett

Skrivet den 2012-04-21 kl 05:30:57 i kategorin OUTFITS av Jenira
Permalink

En gång i tiden var jag besatt av rosetter, tack gode Gud kom jag ur den besattheten, men igår insåg jag att jag hade kvar lite saker från den tiden jag handlade allt med rosetter. Jag har alltid faser då jag gillar något extremt mycket och sedan lugnar jag ner mig. Jag kommer nog alltid gilla rosetter, men som tur inte lika mycket som förr. 

Ballerina Rosett från H&M.


Gammalt halsband från Forever 21.



Whole in the Wall Sushi

Skrivet den 2012-04-21 kl 05:27:34 i kategorin MAT av Jenira
Permalink


Crispy Chicken Dumplings


Tre sorters sushi: Sweet potato tempura roll, philly rolls & Spicy Crispy scallops roll. Alla lika goda mmmm



Vecka 16 som gått

Skrivet den 2012-04-21 kl 05:22:49 i kategorin LIVET av Jenira
Permalink

Vi är inne i vecka 16 och det känns som om veckorna bara försvinner, jag hänger nästan inte med. Ena sekunden är det februari och nu slutet på april. Tiden har gått snabbt och veckodagarna försvinner även om jag är hemma. Denna vecka lyckades jag plugga till teoriprovet och klara den, DET VAR PÅ TIDEN och nu slipper jag tänka på det tills det är dags för uppkörning. Jag fick en tid om 2 månader, helt sjukt, men det var den tidigaste tiden tillgängligt.

I onsdags körde jag Zumba med en kompis och jag köpte 10 pass på Livingsocial (typ som Groupon) och läraren va så konstig, jag kan verkligen inte säga att det var zumba, men jag skrattade mycket av passet. Igår var vi i DC och kollade på Hockey vilket var kul eftersom Caps vann :)

Idag har jag hängt lite med min syrra och vi åt lite glass och kollade på present till två små killar, vars kalas vi ska gå på imorgon. Sedan kom jag hem och jogga lite och det blev yummy Sushi till middag. Vi hittade en ställe som fick bra betyg online och vi kommer nog att gå tillbaka dit snart.

Helgen är rätt lugn, jag tror att Hubbz kommer kolla på massa hockey, så jag ska passa på att fixa och trixa, kanske gå på ett pass eller något. Hoppas ni får en superhelg!!


Hela metron är röd av alla fans, på vägen hem.


Jag tror att hon försökte få mig att åka till Rita's som även är ett glass ställe, men sedan gav hon sig när jag gav henne min VA-INGEN-FRO-YO blick.


Jag hade en blandning av cockies n cream, choklad och vanilj, väldigt basic denna gång, normalt går jag crazy med alla smaker, men ibland är det skönt med lite klassiker. 


Passade på att sitta ute, eftersom det ska regna hela helgen ;(


De borde betala mig för så mycket reklam som jag gör för dem. 



Dagens i-landsproblem

Skrivet den 2012-04-18 kl 05:56:41 i kategorin LIVET av Jenira
Permalink

Så jag kom hem från SWEA styrelsemötet och på mötet idag tog en av tjejerna med sig en påse full med saker som hon hade fått av ett par tjejer som hon hade haft ett event med och som jag inte gick på. Hon personligen använder inte dyra produkter så hon gav något till alla styrelsemedlemmar. En grej som jag märkte på produkterna var att det var för rynkor, och dit har jag (ännu) inte kommit. Men jag fick med mig en ögonkräm hem. 

Jag googlade precis produkten på nätet och den kostar 250 dollar. Hoppsan Kerstin!!! Men nu till dagens i-landsproblem. Jag använder inte dyra saker för mitt face, men om jag använder denna kräm och den gör mirakel för mina påsar under ögonen (har jag ens det?) och sen tar burken slut, måste jag då köpa en ny? Eller blir det värre av att använda denna produkt och inte fortsätta?

Vad tycker ni, snälla säg till mig. Analyserar jag för mycket nu och ska bara använda det och sen inte tänka på det mer när den tar slut. Jag menar 250 dollar är typ nästan 2000 kr och jag köper inte ens min kräm för 200 kr för ögonen (nästan). Jag är typ rädd att jag ska älska det och sedan kommer jag inte ha råd att köpa den igen? Jag menar det man inte prövat, kan man inte veta. Normalt så tycker jag att det är fel att tänka så, men i detta fall kanske det är en huvudvärk i-landsproblem mindre....

Den dagen jag har råd att köpa såna dyra krämer....den dagen....Men jag förväntar mig mirakel!

Mint & White

Skrivet den 2012-04-18 kl 05:41:41 i kategorin MODE av Jenira
Permalink





Dessa köpte jag igår från Zara till ett förmånligt pris måste jag säga som passade plånboken. Jag måste hitta lite toppar till de mintgröna. Vad ska man ha mer än vitt?



30 grader från ingenstans

Skrivet den 2012-04-17 kl 06:01:40 i kategorin LIVET av Jenira
Permalink

Idag var det 30 grader här och jag har gjort åkt runt med bilen hela dagen samt suttit fast i trafik och det är INTE så man vill spendera en sådan här dag. Så Rosh ringde mig och frågade om vi kunde gå och käka ute eftersom hon också missade den varma dagen. Vi satt ute på en uteservering och njöt av stunden med god mat. Finns det något bättre än sommarkvällar. Folk klagar mycket här att det blir för varmt på sommaren, kanske är det lite fööör varmt på dagen, men jag älskar kvällarna. 

Jag gick till en träningsbutik idag för att kolla på nya skor och jag fick pröva springa lite för att de skulle se hur jag sprang, och det visade sig att jag springer med hälen och det är där jag behöver stöd. De som springer med tårna de använder mer minimala skor (såna som jag vill ha), för att det ska kännas som om man är barfota. Men de skor som tjejen tog fram till mig var inte de finaste. Stora, klumpiga och inte något som jag hade kollat på i normala fall, sedan sa hon att man helst ska ha en storlek större för att fotterna sväller upp mer när man springer. Jag var lite tveksam i början, men hur fula än de var, så var det så himla bekvämt att jag slutade klaga. 

Jag pratade lite med Rosh och hon verkade ha samma problem som mig, så jag ska nog köpa de skor som hon köpt, men bara gå upp i en halv storlek. Jag gillade inte att ha såååå stora skor. 

Imorgon är det SWEA möte och jag ser alltid fram emot det. Jag köpte Quickbook idag som jag hoppas att kunna lära mig snabbt. Jag shoppade även två par byxor idag, ett par vita och mint gröna. Kan visa imorgon, jag glömde de i bilen. Men i år kommer jag satsa mycket på byxor med enkla toppar, jag är egentligen en klänning tjej, men jag funnit ny kärlek till byxorna igen. 



Tog fram en gammal flamma från förra sommaren från H&M.


Inget bakning på ett år

Skrivet den 2012-04-16 kl 05:36:55 i kategorin LIVET av Jenira
Permalink

Den 12 Maj är det EU dagen och SWEA har blivit tillfrågade att baka inför detta event. Jag tog på mig att ha hand om detta och kommer nog inte baka en kaka på ett bra tag. Vi bakade över 2000 kakor och det skulle givetvis vara 7 sorters kakor. Jag hade hand om detta både på Torsdag och Fredag och bakade i flera flera timmar, men jag fick hjälp av andra SWEA medlemmar och fick låna Ambassadörens kök. 

Det var mycket jobbigare än jag trodde, speciellt att köpa ingredienser, för allt skulle bakas i stora satser så jag fick göra om allt från dl till gram och sedan räkna matte i affären. Det var kul, men jag är glad att det är över. 

Sedan var det Bengaliskt nyår och detta firades i lördags hemma hos mina svärföräldrar med massa god mat och trevligt sällskap. Idag var vi även på en bengalisk bjudning och sedan åkte vi till Virginia för att gå på en minnesstund hos en av våra vänner, vars pappa gått bort. 

Nu är det dags för en ny vecka och jag måste jobba massa med SWEA, för det är dags för styrelsemöte igen på tisdag. Måndagar är mina städdagar och jag måste handla lite mat. Bloggningen har varit lite fattig, kanske för att det är mycket som händer i mitt huvud just nu. Lite i-landsproblem och lite annat, men alla problem vare sig i-land eller u-land har sina lösningar. 

Sedan har jag tyvärr börjat få ont i mina knän och det är ingen härlig känsla, så jag ska sätta mig ner och läsa en artikel som en kompis skickade till mig. 10 km är om 2 veckor, så jag måste köpa skor snart och knäskydd. Jag har ignorerat min smärta ett tag, men nu måste jag lyssna på kroppen. 

Natt mina vänner..



Jag lekte med denna lilla sötis idag och försökte övertala Hubbz att låta mig skaffa en, men det gick inte så bra :)




Saying my name

Skrivet den 2012-04-12 kl 04:31:20 i kategorin MODE av Jenira
Permalink



Den här jackan skriker mitt namn "all over", färg, passform och kragen. Jag vet att jag kanske inte skulle passa med breda axlar, något som jag hatar på mig. Men modellen i sig är fab. Dock lite dyr för min plånbok för en kavaj. Men fin är den :)

Kavaj från zara.com

Nom Nom Pasta

Skrivet den 2012-04-12 kl 04:10:16 i kategorin MAT av Jenira
Permalink

Jag vet att jag egentligen skulle varit Italiena, speciellt när det gäller Italiensk mat. Jag skulle kunna äta pasta och andra italienska rätter 7 dagar i veckan. Men idag gjorde jag ett klassiskt recept, nästan som mammas köttfärssås, men ändå inte. Jag brukar använda nötfärs som jag tycker är godare, men jag hade kalkonfärs hemma och valde att använda det istället,vilket går lika bra. Tvisten är att jag steker köttfärsen i rött vin, vilket jag tycker gav mycket mer smak än det recept jag normalt använder. Mums!!



Pasta Bolognese a la Barefoot Contessa

Barefoot Contessa är en kvinna som jag älskar på Food Network och lagar massa god mat. 

500 g köttfärs
1 - 1,5 cup rött vin
4 st vitlöksklyftor
1 msk Oregano
1tsk Chiliflakes
En burk krossade tomater
2 msk tomatpure
Salt
Pepper
1/4 tsk muskot
1 dl Matlagningsgrädde
Valfri pasta (jag hade fjärilar hemma)
2-3 dl Riven Parmesan (jag är besatt)
Hackad Basilika (en handfull fresh basilika)


Stek köttfärsen i 2 msk olivolja (eller vad du nu använder) tills den är genomstekt. Tillsätt vitöken och stek i en minut. Häll i vinet och Oregano, Chiliflakes och Muskot. Häll sedan i krossade tomaterna och tomarpuren samt smaka av med salt och peppar. Låt koka och häll sedan i matlagningsgrädden och basilikan. Koka valfri pasta och lägg pastan i en skål, häll i såsen och riv parmesanost och blanda allt. Använd så mycket parmesan som du vill, men jag sparar alltid lite extra till att sprinkla på pastatallrik. Mums!!

Run Forest, Ruuuun

Skrivet den 2012-04-11 kl 18:58:46 i kategorin TRÄNING & HÄLSA av Jenira
Permalink

Det bästa med att bo i det område jag bor i just nu är att jag har så mycket omkring mig. Igår så gick jag på ett Zumba pass i en Zumba studio och jag älskade det. Musiken var så bra och helt underbart att dansa till Reggeton och annan latino musik, hon hade även lite Bollywood. Jag ska försöka gå en gång i veckan eller minst 2 ggr i månaden. 

Jag och Hubbz har ÄNTLIGEN anmält oss till 10 Km run den 29 april. Jag är så "hypad". Jag kommer förmodligen att ha PMS, mensvärk eller astma problem, men det ska INTE stoppa mig. Om jag klarar detta så har jag som mål att:

2013 - Springa 10 mile Cherry Blossom run i DC (16km)
2014 - Springa ett halft Maraton (Omg, iaf 2 år kvar puuuuuh)

Jag menar vad har jag på att förlora, om jag är trött så kan man väl gå lite. Men allt är ett plus eller hur? Låt oss börja med 10 km i år och det är bara 2 veckor kvar. Det som är bra med denna runda är att den börjar 10 km från vårt hus och VERKLIGEN stannar utanför vår lägenhet och så har en liten festival för att hylla alla "runners". 

De hade även en 10 mini run i NYC men jag tror det får bli nästa år. Det är inte billigt att springa dessa rundor, så det räcker med denna 10 km för i år och sedan kan jag springa gratis i skogen eller i Georgetown :)

Terapi för sinnet, att springa ute är hundra gånger bättre än att springa inne och det bästa är att variera olika platser. Då kan man till och med springa utan musik :)



Filmsugen?

Skrivet den 2012-04-10 kl 05:27:51 i kategorin LIVET av Jenira
Permalink


Jag gillade verkligen denna film. Inte alls som jag trodde den skulle handla om. 



Jag analyserade i dagar efter denna film, om du är känslig så ska man inte se den. Men jättebra film som får en att vilja stackars unga tjejer. 



Cupcakes + Frozen Yogurt = Yocake

Skrivet den 2012-04-09 kl 05:24:25 i kategorin MAT av Jenira
Permalink

Ni vet ju att jag är galen i Frozen Yogurt och äter det säkert minst en gång i veckan. I torsdags åt jag på Pinkberry som har en av mina favorit smaker (salted Caramel) och igår upptäckte vi ett nytt ställe som öppnats 5 min från vår lägenhet. De har som alla andra samma yogurtglass men det som skiljer de från de andra ställen är att man först väljer en valfri cupcake (de har många olika smaker) och sedan väljer man glass plus topping. 

Hur smart är inte det, jag älskar cupcakes och jag älskar Yogurtglass så vad mer kan man begära av livet. Varför kom jag inte på denna idé själv? Jag kommer gå tillbaka dit igen, det kan jag lova. 




Inte så svårt att gissa vilken som är min.

En med coconut cupcake med rasberry sorbet glass och gummibjörnar och den andra med Cookies and Cream Cupcake och Chockladmint glass. Båda var supergoda.

Skydd för benen

Skrivet den 2012-04-09 kl 05:17:46 i kategorin TRÄNING & HÄLSA av Jenira
Permalink


Mina förra träningsbyxor har gått sönder, eller rättare sagt dragkedjan gått av och jag är för lat att fixa dem så jag gick till H&M för att köpa nya och hitta dessa. Man ser inte hur de ser ut på knäna, men de är så bekväma och de har små lufthål vid knäna. Gilla!

Saturday is funday

Skrivet den 2012-04-09 kl 05:11:23 i kategorin LIVET av Jenira
Permalink

Helgen går mot sitt slut. Jag har verkligen inte känt av att det är påsk tyvärr, inga påskägg eller godis eller påskkärringar, men jag har ändå haft en superhelg. 

I fredags så joggade jag i Georgetown vilket är en fantastisk upplevelse om vädret är bra. I lördags så mötte vi upp våra buddy's som också gillar att hitta på nya saker som oss. Hela lördagen gick ut på att vi skulle till en speciell "Hole in the wall" ställe i Virgina som vi hade hört är fantastisk. Innan det ville vi vandra, cykla eller spela badminton. Det blev inget av dem och eftersom vädret var på vår sida åkte vi till Georgetown igen (tre dagar i rad för mig) och hyrde kayaking båtar. Det var riktigt kul men jobbigt för armarna och vi sattes på prov om vi hade teamwork eller inte. Sedan åkte vi till restaurangen för att fira OCH DE HADE SIESTA. Snacka om att vi blev besvikna av att se personalen äta maten och jag har aldrig hört talas om siesta i Usa. Så det blev Koreansk mat istället, vilket också är gott.

Resten av helgen har varit riktigt soft med film och massa golf och lite fotboll. Alla fotbollsmatcher visas tidigt på morgonen här och i morse åkte vi hem till Rosh för att se matchen eftersom hennes man är Arsenal superfan. Jag ville hellre titta på Golf av någon anledning, jag vet inte vad det är med mig nu för tiden hehe.




Twinny


Under Key bridge


Hur svårt kan det vara?




We are ready, bring it on!


Team Islam


Team Malik


Vi paddlade utanför Svenska Ambassaden, de måste vara trötta av att se mig där :)


Mucho fun men man blir trött efter en timme. Vi försökte sitta stilla ibland och titta på utsikten. 




Siiiiister dagen

Skrivet den 2012-04-06 kl 18:47:19 i kategorin LIVET av Jenira
Permalink

Igår var det systerdagen och jag hade lite roligt med min svägerska. Hon är inte ofta i DC så jag tyckte att vi skulle ta Metro dit som även är en grej som jag aldrig tror hon har åkt (det märktes hehe). Vi hade jättekul och gick runt i butikerna och hittade ett par söta vårskor till henne. Sedan åkte vi till mina gamla trakter i Georgetown, vilket är den finaste delen av Washington DC om man frågar mig och åt GLASS så klart (Pinkberry). Sedan satte vi oss vid vattnet och solade några minuter innan det var dags att åka hem igen. 

Naureen är på hennes sista år i High School och de har sin stora Prom snart. Jag har föreslagit att hon skall bära min röda klänning som jag hade på mig förra året på det störa bröllopet jag var på. Hon passade så bra i den och det är kul om den kommer till användning. Jag hoppas hon väljer att ha den till slut. 

Vid 6-tiden träffade vi upp några vänner och åt på Nandos, sedan var det meningen att vi skulle se Hunger Games, men Naureen hade redan sett filmen så jag och hon såg 21 Jump Steet. Gud vad jag skrattade :)

Kolla på hennes hälsosamma glass och min med massa gummibjörnar och choklad. Det är ju påsk :)


En av mina favorit platser i DC.


Dags för bio och mat nom nom. 


Jag beställer alltid samma på Nandos och här får jag njuta av min Hallomi ost. 


En bra dag med siiiiister. 



Korall till våren

Skrivet den 2012-04-06 kl 18:33:29 i kategorin OUTFITS av Jenira
Permalink




Jag önskar jag kunde ha på mig dessa byxor varjedag. De är sköna, billiga, de är min längd (vilket aldrig händer, men jag tror de skulle vara capri för normallånga människor) och de ger en härlig färgklick till min svarta garderob. EN HIT!

Middag a la Svärföräldrar

Skrivet den 2012-04-06 kl 18:26:17 i kategorin MAT av Jenira
Permalink


Siiister på besök


Spanish rice med bönor och koriander.


Stekt tosk med lemon sås och persilja. 


Sauté Edamame


Räkor med broccoli med massa vitlök

Vet inte hur gott det ser ut på bilderna då det var ganska mörkt i rummet, men det var inte så dumt och jag fick i mig lite nyttiga grönsaker. Hade en bild till med spenat och spenat, men bilden var inte värd att läggas upp. 





Zlatan fans

Skrivet den 2012-04-05 kl 06:33:59 i kategorin LIVET av Jenira
Permalink

Det är spring break för många skolor i USA och min svägerska är ledig hela veckan. Jag frågade om hon ville övernatta här en dag och passade på att bjuda mina svärföräldrar på middag eftersom de skulle komma och lämna av henne. Mina svärföräldrar är väldigt hälsosamma och de gillar grönsaker så jag gjorde mitt bästa för att ha en middag anpassad till dem. Visar bilder sen vad jag gjorde. 

Igår var vi i alla fall hemma hos Rosh för att titta på Milan vs. Barca matchen hemma hos henne och tråkigt nog så förlorade Milan (vi spelade in den för att kunna titta på den efter 19.00). Jag är inte något stort fan av Milan, men man älskar ju Zlatan. Men maten var god, jag och Roshini hjälptes åt att förbereda middagen. Hon gjorde jätte jätte goda lamburgers och jag gjorde mina sötpotatisar pommes och varm orzo sallad. Orzo är en pasta sort som ser ut som ris men det är egentligen pasta. Jag har nyligen upptäckt denna pasta sort. 

Idag har jag läst boken Hunger game som jag tycker är bra, men jag trodde den skulle vara bättre. Den är INTE bättre än Harry Potter eller Twiligt böckerna, tycker jag i alla fall. Det var meningen att vi skulle se filmen imorgon, men min svägerska har redan sett den (dvs. Hunger Games). Så jag får kolla på den med Hubbz nästa vecka, jag är sugen på att se 21 Jump street, den verkar rolig och jag är ett fan av Channing Tatum :)

Imorgon ska jag leka med min syrra hela dagen, jag vill göra en stoooor frukost så att vi håller oss mätta och sedan åka in till DC och Georgetown. Sedan ska vi äta middag med en grupp tjejer på kvällen. Sov gott nu alla vänner.




Gör mina favvo pommes


Varm Orzo sallad med tomater, basilika, pinjenötter och parmesan.


Det här har jag gjort många gånger.


Middagen var i alla fall god även om Zlatans dag inte var så bra.

Dagens middag

Skrivet den 2012-04-03 kl 05:13:30 i kategorin MAT av Jenira
Permalink



Jag har inget recept på detta för att:
1. Min svärmor gjorde köttbullarna
2. Jag hade köpt en färdigblandad mix (Spanish rice) från Wholefoods. Jag lade till lite koriander och bönor i riset. 

Bra måndags mat, enkelt och gott!



Back to reality

Skrivet den 2012-04-03 kl 05:08:45 i kategorin LIVET av Jenira
Permalink

Nu är det ny vecka och nya utmaningar. På måndagar är jag tillbaka på hamsterhjulet och spenderar ofta dagen hemma med att fixa och trixa saker och komma igång med mailandet. Idag hade jag en sådan där lagom produktiv dag. Hann tvätta och städa, springa och laga mat till Hubbz och mig. 

Helgen har varit väldigt rolig, den började lite slö då vi spenderade första delen med att lata i sängen, men det är väl ok på en lördag. Sedan åkte vi till en park som ligger 30 min från oss och sprang 6 km. Efteråt kände vi oss nöjda och ville belöna oss med en ordentlig måltid på Sardi, vilket är en Peruansk restaurang. Det är nog den bästa peruanska restaurang som jag har ätit på, man vet att den är bra då många peruaner äter där med deras familjer. Jag är helt förälskad i Yuca som är något de äter där, nom nom och kycklingen är så saftig och god. 

Sedan var vi bjudna på födelsedagsfest hos en tjejkompis, vars syster jag är kompis med, men lillasyster är lika härlig och det var en rolig kväll. Jag spenderade mest tid att ta foton med deras kamera. Så himla kul, längtar tills jag får skaffa mig en egen systemkamera. 

I söndags var det dags för Chandras överraskningsfest och till min förvåning så vart det jätte jätte lyckat. Jag vet inte hur många gånger alla råkade försäga sig om festen vid flera tillfällen, men hon grät av chock och det var väl ett bra tecken. Vi hade ordnat en fest hemma hos mina svärföräldrar och temat var Koreansk mat, vilket är något hon är besatt av. Maten var fantastiskt och alla hade med sig olika rätter. Jag hade hand om tårtan, jag och min man har blivit förälskade i denna nya tårta som vi ätit på flera fester. Jag åkte låååååångt för att få tag på tårtan och den var värd det, jag lovar. Tårtan är en Napoleon tårta, ungefär som bakelsen, men inte lika söt. 

Efteråt åkte alla "young adults" som våra föräldrar kallas oss till en minigolf bana och spelade golf, jag måste bara säga detta JAG VANN!!! (Mohahahaha) Vem visste att minigolf kunde vara så kul?

OK, nu är det dags att tänka på lite viktigare saker och SWEA har mycket på gång, så jag måste ta tag i det. Imorgon är det fotboll och de visar matchen på dagtid här, så vi har bestämt att stänga av alla elektroniska apparater tills kl. 19 och heja på Zlatan tillsammans med några vänner. Jag och Rosh ska laga mat till killarna och vi har en yummy meny på gång. Heja Zlatan!!



Hubby hämtade nom nom saker från sin resa.




Surpriiiiiceeeee


Och hon blev riktigt chockad.




Maten var faboloso 






Happy Birthday på koreanska. Kvinnan trodde jag var knäpp när jag försökte stava orden. 

Minigolf är ju kul.


Sedan slog vi några bollar, jag missa typ alla. Baseball var inte min grej tydligen.



*
Hubbz var lite bättre än mig ;)