Holiday Weekend is over

Skrivet den 2011-11-28 kl 04:51:07 i kategorin av Jenira
Permalink

Så då var denna lilla lediga helg över och Gud vad mycket saker man kan klämma in under några dagar. Det började redan Onsdags då vi hade några vänner över och jag försökte stress fixa mat till oss alla och sedan kan jag säga att det var en låååååång natt för jag fick knappt 3 timmars sömn den natten.

Thanksgiving
Tordag var det självaste Thanksgiving dagen och jag bestämde mig för att baka en klassisk svensk marängtårta eftersom jag gjort den många gånger och ville ta med mig något svenskt. Middagen var fantastisk och jag längtar redan tills nästa år. Men vi ska försöka göra lite av sakerna till julafton, för jag orkar inte vänta ett år. Allt var väldigt kaloririkt kan jag lova, men Sweet Potato Suffle med pekannötter blev helt klart min favorit med cranberry chutney. Jag hamnade definitivt i en matkoma efteråt tack vare efterätterna som säkerligen var 100 stycken. I fredags fortsatte våran matfest hemma hos några bekanta, så igår bestämde vi oss för att göra något annat än att äta hela dagen, samt bränna bort allt fett vi mumsat i oss. Vi hade tänkt oss en extra lång joggning i parken, men Amir, hubby's kompis frågade oss om vi ville vandra i bergen. 

Black Friday
Så i USA så finns det något som kallas Black Friday och det är deras typ mellandagsrea men 1503283923 gånger värre. Folk är HELT galna och det är en tradition att man efter ätit 2000 kalorier till middag går och shoppar. Detta år öppnades vissa affärer och malls redan vid midnatt och jag ville så klart inte missa detta. Jag och min man var inte så sugna att köpa kläder för de bästa köp gör man på elektronik affärer och vi behövde en ny TV till sovrummet. Vid midnatt åkte vi till Best Buy (som är som Sveriges Elgiganten) och kön var minst en MIL lång, jag skojar inte. Vissa människor hade köat över hela 36 timmar, HELT GALET. Så vi skrattade lite och åkte hem. På morgonen åkte vi tillbaka och hittade vår lilla TV för ett bra pris, men alla billiga saker var slut såklart. Men jag skulle inte orka köa så länge. Det enda som kunde få mig att stå ute i kylan skulle vara om de reade ut chanel väska. Jag skulle tälta i en vecka. 

Lördags hiking
Vi åkte tidigt på morgonen dit, med lite mackor för att äta uppe på toppen. Det tog oss 2 timmar att åka dit och USA är verkligen ett stort land. Den delen av Virginia som vi hamnade i, är så himla annorlunda från området där jag bor. Men det är så himla kul att se lite annan kultur än den man är van vid. Det fanns ingen mottagning på telefonen eftersom man är så långt bort från det vi kallar "the city".

Jag kan säga att jag hade verkligen ingen aning om vad som väntade oss. Jag har vandrat med Hubby förr men detta var mer "Rock climbing" än vandring. I början vandrade vi upp en timme och man kände redan då hur det började kännas i benen. Det är många som vandrar, vilket känns tryggt, men det finns ett vandringsspår med blåa markeringar så att folk inte skulle gå vilse. JAG KAN LOVA ATT DET ÄR LÄTTHÄNT att gå vilse om man inte följer spåret. Efter en och en halvtimme så började vi klättra upp för stora stenar och vissa ställer var så branta och man kunde se flera hundra meter ner. Vissa ställen fick vi ta hjälp av varandra för att komma vidare. Men det var så himla häftigt och spännande att jag kunde inte slute le under hela vandringen. Alla kallade mig "monkey" hela tiden eftersom jag hoppade omkring mellan klipporna. Min man trodde jag skulle ramla av klippan hela tiden av mitt hoppande. 

Efter drygt 3 timmar nådde vi toppen efter att ha gått vilse till fel topp. Hela poängen var att komma till "the summit" där de flesta njuter av utsikten med lite mat. Mot slutet var vi sååååå hungriga att vi BARA ville komma till denna summit för Amir insisterade att vi inte fick äta våra mackor förrän vi var där. Men han hade rätt, för det var verkligen värt det och utsikten var helt fantastiskt. Det var den godaste och mest välförtjänta macka jag ätit i mitt liv.

Vi kunde inte sitta där för länge för vi var tvungna att gå tillbaka ca 8 km för att komma till bilen innan det skulle bli mörkt. Plötsligt blev det lite kallt också. Mot slutet så ville man bara komma fram, speciellt jag som hade varit kissnödig i 5 timmar och vägrade gå i skogen (gör aldrig som mig). 

Det var en fantastisk upplevelse och jag skulle ABSOLUT göra om detta, MEN INTE NU, kanske i vår. Vi har planerat att gå till ett annat berg som skall vara ännu brantare än denna. Vi får se om vi klarar det, men just nu så kan jag inte gå för att alla delar av kroppen värker. Men jag kan lova att det är ett bra sätt att bränna MÅNGA MÅNGA kalorier. 

Idag var jag och mannen på en lunchbjudning med fantastisk mat och träffade massa äldre härliga damer. Som "nygift" bengal så är det tradition att besöka olika familjer och man måste gå minst en gång, annars kommer de aldrig att ge upp, tills man besökt deras hus. Så jag har typ en bjudning per helg framöver. Nästa helg avbokade jag en bjudning då jag ska arbeta på Julbazaaren och sälja våffor och baka prinsesstårta samt se ett svenskt luciatåg. 

Nu ligger jag i sängen och kan inte röra på mig för att jag är så trött men tacksam över att jag är ledig imorn men måste tillbaka till verkligheten. Jag har massa att göra, städa, gå till posten, betala räkningar och gå till banken och lite annat. Men snart är det även december och det är jättevarmt här för att vara så pass sent på året och jag har många härliga event att se fram emot. Det enda som saknas är att jag skulle döda för att få träffa mina vänner och krama min famlj lite. Men jag hoppas alla mår bra och jag sparar mina kramar till sommaren. 

Muaaaaaaaaaaaaahhhhh


Lite snacks hemma hos oss




Me and sister på Thanksgivingdagen


Det var svårt att inte fylla tallriken även om man tog en matsked av allt. 


Jag bakade min klassiska tårta med lemoncurd




Nom nom nom


Kön var minst en MIL långt, jag skojar inte


Lugnet före stormen


Dagen efter var vi tillbaka och hittade lite godis. Man kan se hur trött jag är här, men vad gör man inte för lite shopping. 


Körde en black look mot kvällen


Feta gänget






Lite coolt hur creepy det var, tur att vi inte var själva.






Vissa grejen är värt att göra bara för att få uppleva känslan att nå toppen. Jag kände att efter detta så kan jag klara allt, man möter massa hinder på vägen, men tillsammans kan man ta sig genom det. I can do this....





Kommentarer
Bobby

Ge mig tårtan!!

2011-11-29 @ 04:08:36
URL:
Carra

Det är den bästa tårtan :)

2011-11-29 @ 04:10:17
URL: http://madebyjenira.blogg.se/
Namn:


E-postadress:


URL/Blogg:


Kommentar: