Middagstips

Skrivet den 2011-12-06 kl 05:26:28 i kategorin av Jenira
Permalink

Hemmagjorda kalkon meatballs med sweetpotato

Köttbullar


500 g Kalkonfärs
1 st lök (finhackad)
2st vitlöksklyftor
1/2 dl mjölk
1 ägg
salt
Peppar
Chilicorn krydda (grov chili krydda)
Valfria kryddor

Blue cheese (går säkert bra med valfri ost)

Sweet potato
Sötpoatisar
Olivolja
salt
peppar
Valfria kryddor
Lite kanel




Blanda färsen med alla ingrediense och krama ihop dem till små bollar. Du kan välja att skippa osten, men jag gillar ost så jag väljer ett mer magert kött som kalkon än köttfärs för att ha lite ost i dem istället. 




När alla är klara, häll lite olivolja i pannan och stek tills de blir gyllenbruna. Mina blev inte så runda efter stekningen, men vem vill ha perfekt runda bollar:)



Skär upp sötpotatisen i små bitar. Detta skall man helst göra först, då det tar ungefär en timma innan de blir klara. Lägg potatisen på en plåt och häll lite olivolja samt alla kryddor. Blanda väl så att alla potatisar får ta del av kryddorna. Lägg in i ugn i ca 45 min och rör om då och då. Kolla om potatisarna är klara annars låt de vara. Beroende på ugn så tar det olika lång tid. 






Tadaaaaa....enkare än så kan det inte bli och med lite sötsur sås blir det en mer Thaikänla, vill man hellre köra ett svenskt sätt kan man tillsägga lite brunsås och sylt. Jag skulle nog gillat båda. 






Kommentarer
EMMAS!- julkalender i bloggen

Var gärna med i dagens lucka om du inte redan är de :D länk: http://eemma.se/2011/december/julkalender-lucka-nr-6.html#comment

2011-12-06 @ 13:33:28
URL: http://eemma.se
Bobby

Får bli morgondagens middag. Tack för tipset!!

2011-12-06 @ 17:52:29
URL: http://mrskhan.blogg.se/
Namn:


E-postadress:


URL/Blogg:


Kommentar: