Nytt i Garderoben

Skrivet den 2011-08-31 kl 20:22:54 i kategorin av Jenira
Permalink


Min nya kompis till hösten, vissa gillar skor och vissa som jag gillar kappor
Kappa från H&M



Min milda senapsgula loose fit skjorta, perfekt till hösten med skinny jeans
Skjorta från Forever 21


Jag gillar klänningar som man kan pimpa upp med acc och dessa kommer jag nog pimpa upp lite.
Båda från Forever 21


Zebra soft jacket/cardigan. Denna tror jag kommer piffa upp en tråkig look, super bekväm och härligt material. Love it från Forever 21

Gilla?????


Back to School

Skrivet den 2011-08-31 kl 16:50:03 i kategorin av Jenira
Permalink

I måndags var det dags för min första lektion och vad konstigt det kändes att vara tillbaka vid skolbänken (kändes mer som en datasal). Men jag tror att detta kommer vara en kurs jag kommer ha användning för. Kursen heter som sagt "Business Writing" och det var väldigt blandat med människor. Vissa var som mig själv, nyimorterade (hihi) och villig att förbättra sin engelska och andra vanliga studenter som är tvungna att ta kursen. 

Jag hoppas att de inte ger för mycket läxor, men jag tror tyvärr att det kommer att hända då de inte har ett slutgiltigt prov i slutändan. Men det kändes ändå kul att få göra något annat och träffa nya människor även om vissa av dem var lite skumma. 

Nu ska jag upp och försöka göra en lista på allt jag måste göra. Min man är i Mexico och jag måste ta tag i allt som jag lagt åt sidan under ramadan. Känns lite konstigt att jag kan gå ner och äta frukost :) Min mage har tyvärr blivit arg på mig så jag måste äta massa fiberrik mat från och med nu. Så det är dags att gå tillbaka till mina vanliga rutiner och hitta en balans i min mage. 


Howard Community Colllage

Back to school I guess, men bara en gång i veckan på kvällarna. Det ska jag väl kunna klara av.



Eid Mubarak

Skrivet den 2011-08-31 kl 16:16:13 i kategorin av Jenira
Permalink

Igår firade jag min första Eid i USA. Eid är en stor högtig som min familj alltid firat stort sedan jag var liten. Mina föräldrar tar Eid på största allvar och därav så kommer jag alltid att ta med mig det i framtiden. Jag har många roliga minnen från Eid. Jag saknade min familj och mina vänner och tänkte massor på dem hemma i Sverige. Min mamma gör alltid hennes goda Chicken Roast och jag ÄLSKAR den, så den var saknad. Men framför allt att få krama alla mina vänner och min familj. 

Min första Eid här har varit en härlig upplevelse. För under en månad har det nästan bara handlat om mat, fastän man fastar i en månad, så blir dagens höjdpunkt att sitta ner tillsammans och äta massa mat tillsammans. Det har varit så mysigt att äta middagar tillsammans varje dag. Det händer inte annars kan jag säga, men vi ska försöka bevara lite av den traditionen ibland. 

Efter en månads fastande, så är det dags för den stora matfesten och till det så lagar man mat i flera veckor och hela dagen är det öppet hus. I USA bjuder man hem folk eftersom det är så långt mellan alla ställen här, inte som älskade Uppsala precis :) Vi började dagen med att gå till Moskén och HERREGUD vad det är annorlunda från Sverige. Det var för det första miljoner människor, afrikaner, pakistanier, araber, bengaler u name it och sedan var alla sååååååå uppklädda och hade typ en fest utanför moskén. Jag vart helt chockad men kommer defintivt gå tillbaka nästa år och vara mer uppfixad. 

MAT MAT MAT, det vart så mycket mat under en dag. Allt var hemmagjort utan den kända butterchicken som min man hade beställt. Vi älskade den från bröllopet så vi beställde hem den till igår. Men mitt favoritbord var efterrätterna och självklart bakade jag min marängtårta som dessa amerikaner verkar älska. Jag gjorde en dubbelsats för att det skulle räcka till alla. Jag och min svägerska prövade även på att göra en krämig "Chotpoti" och den var en hit. Jag och hon var själv förvånad över att den smakade som en "Chotpoti" ska göra. Jag kanske kan lära mig bengalisk mat trots allt (Sakta men säkert).

Jag tror att det kom omkring 100 personer om inte mer och jag sprang fram och tillbaka för att vara social ena sekunden och samtidigt hjälpa till i köket, men när de flesta gick hem var det mysigt att sitta ner med dem som var kvar och bara prata shitsnack och njuta av maten. Man äter verkligen hela dagen.

Traditionen är att besöka flera hushåll och äta hos dem, men jag och min man gjorde oss bara i ordning och gick till vår vän Libby och deras hus och slaggade resten av kvällen där. De hade tyvärr drabbats av Irene och hade ingen ström, men det var nästan lite mysigt att sitta på verandan med tända ljus. En bra avslutning på en festlig dag.

Nu ska jag njuta av det bästa.......RESTER!!!!!!!!!!!



I am in Heaven, welcome to fatso day


Massa folk i huset


Jag och min Libbbbby


Outfit nr 1. Tack Mamma :)


Prata massa shitsnack och kom in på massa konstiga ämnen.



Fab 5


Min andra halva


Outfit nr 2. Tack mamma igen :)


Mysig avslutning på Eid





Irene på väg till oss

Skrivet den 2011-08-28 kl 00:03:08 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag vet inte vad de visar hemma i Sverige, men nyheterna håller på att bli galna med alla dessa "Hurricane" nyheter på ALLA kanaler och det är verkligen skrämmande vad de säger kommer att hända i NYC. Vad de påstår är att hela manhattan kommer att ligga under vatten. Redan nu saknar 1 miljon människor ström i North Carolina. Den heter Irene och är på väg till oss. 

Vädret hos oss är mest regnigt. Jag måste säga att det sällan regnar här, så det är lite skönt med regn, men man börjar märka att det inte är vanligt regn och att något stort kommer att hända imorn. Folk är rädda att gå ut, men jag och min ska ut och hämta thaimat och massa filmer inför imorn. Det är imorn som stormen kommer att slå oss som mest och alla påstår att strömmen kommer att försvinna. Så jag får väl läsa eller något.  Det märks att man inte är hemma i Sverige, ena dagen är det jordbävning och nu denna storm. Det värsta jag har varit med om är väl hagel :)

Jag har fått en jäkla munblåsa innanför munnen och det gör såååååååå ONT, det är som knivhuggning i munnen. Det syns inte utåt (thank God) men det känns så mycket att min man fick springa och köpa något imorse för att jag höll på dö. Det roliga är att det känns som om jag har gjort en läppförstoring. Önskar att jag kände mig lika sexig, men nope.

Igår var vi ute och åt ethopian mat i DC och det är en annorlunda erfarenhet. Jag tyckte att maten var OK, jag tycker dock att maten i Sthlm (Rådhuset tror jag) var så mycket godare, men det var en mysig erfarenhet. Efter det gick vi för att röka vattenpipa och äta efterrätt på Chi Cha Lounge och jag beställde den bästa efterrätten. Chokladkakan var så mjuk och kladdig och bara smälte i munnen. Älskar Choklad yummi.

Vi sitter och tänker om vi ska gå ut eller inte, men jag är så sugen på Thaimat och vi har hittat det bästa stället och jag beställer alltid deras "Drunken Noodles".

Jag pratar bara om mat hela tiden, att jag har glömt att jag fick välja ut kläder från Forever 21 igår. Det var min Eid present från mina svärföräldrar och min pappa skickade lite cash, så jag köpte en jacka från H&M som är supersöt. Ska visa :)


Kan detta hjälpa mot min dumma blåsa?


Helt ok men kul


Choko Orgasm :)


De beställde flan, men den var inte lika god som min choko kaka


Mixed fruit Hooka



Bättre fru nästa gång

Skrivet den 2011-08-26 kl 04:33:00 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag borde vara en bra amerikansk fru och kolla på amerikansk fotboll med resten av familjen, MEN JAG ORKAR INTEEEEEEEEEE!!! Så jag vill kolla på Project Runway och bara unna mig brain free TV. Maten idag var fantastisk, idag åt vi ungsbakad lax med grillade rotfrukter med god sås, men jag borde haft palsternackan i ugnen mycket längre. Till efterrätt bakade jag min mans favorita svenska Smulpaj. Han älskar smulpaj och det är ju bra för mig, eftersom det är det lättaste receptet jag kan baka och det går snabbt. Men ni bara MÅSTE pröva detta nya recept hittade och pimpade upp lite med choklad och valnötter.

Min mans favorit recept är blåbär men jag gillar äpplen, så jag blandade dem och mums vad gott det blev. Här kommer receptet: 

4 dl mjöl
3 dl havregryn
1 1/2 tsk bakpulver
2 1/2 dl socker
175 g smör (rumstemperatur)
1 tsk vaniljsocker
Blåbär och äpplen (gröna, sura)
kanel
socker
potatismjöl

(hackad choklad över och valnötter)


Blanda de torra ingredienserna och lägg in det mjuka (EJ SMÄLTA) smöret tills det blir en grynig massa. Smöra en form och skär gröna sura äpplen och pudra lite kanel över. Lägg i så mycket blåbär som du önskar och pudra över med socker och blanda äpplen och blåbären tillsammans och sedan ska man lägga lite potatismjöl över vilket jag inte hade hemma, men det blev bra ändå. 

Häll över den smuliga massan och sedan för att jag är jag, så la jag över lite hackad choklad samt valnötter. Men nästa gång ska jag lägga valnötterna med bären, för jag tror det blir ännu bättre. 

Lägg i ugnen på 175 grader i ca 40 min. Ett gott och enkelt fredagstips!

Till detta köpte jag Hagendaz Vanilla Bean glass yummi. Pröva!!!

Idag var jag på bio med min svägerska. Jag har länge velat se filmen "The help" och GUD vad bra den var, jag älskar skådespelerskan Emma Stone, men de andra skådespelerskorna spelade även mycket bra. Jag både skrattade och grät mycket. Mycket bra film!! Nu vill bara jag se "One day" och i September kommer det en ny film med Sarah Jessica Parker "I dont know how she does it", verkar superbra och jag kollar givetvis alla filmer med Sarah härliga Parker. 

Sedan får vi inte glömma min intervju idag med finans konsultfirman och det gick bra, men den var två timmar lång. Jag fick visserligen vänta en stund, men jag fick fylla i hundra papper och hälften av dem fattade jag ingenting vart man skulle fylla i, speciellt skattedelen. Men tjejen som jobbade i kundtjänst var otrolig trevlig så det gick bra. Själva intervjun gick bra och Craig som intervjuade mig var super trevlig, men han frågade mig om jag kunde Excel och jag jobbat massor i Excel men inte trodde jag att han på plats skulle be mig göra ett test om Excel, jag höll bokstavligen på att pissa på mig. Speciellt när han sa att det är ok om jag fick 0 p. Men tack gode Gud gick det bättre än jag trodde, annars hade det varit pinsamt.  

Just nu vill jag bara börja på House of Sweden och se vad jag får göra, det är en fantastisk arbetsplats och jag hoppas på att kunna lära mig snabbt och komma igång, för är det något som jag hatar så är det första veckan på en ny arbetsplats. Man känner sig som en svans och vet aldrig vart man ska ta vägen, men efter första veckan brukar det kännas bättre. 

Imorn är det fredag och jag ska hjälpa mig svärmor i köket lite samt ska vi till "mall" och köpa lite presenter inför Eid :) Min fader skickat lite pengar, så jag köpte en tröja till Naureen idag och kanske kanske kanske kan jag köpa den där fina kappan från H&M. 



Jag älskar lösa tröjor med min svarta pennkjol. Den här kjolen har verkligen blivit använd.

Min tröja från Forever 21, såå jag och superbekväm.


Allt jag behövde för att grilla rotfrukter i ugnen


Before and After
Den ser inte så fab ut, men den blev god med blandningen av äpple, kanel och blåbär
Lätt som en plätt!


Passed step One

Skrivet den 2011-08-25 kl 03:03:38 i kategorin av Jenira
Permalink

OK ett steg närmare detta körkort, så nu har jag teori och uppkörning kvar. Testet gick bra och jag klarade det. Det var 20 frågor och jag ska vara ärlig och säga att jag gissa på hälften av frågorna. Men passed is passed right? Och hur mycket behöver jag veta om droger egentligen när de inte intresserar mig. 

Så nu ska jag lära mig fickparkera och försöka boka en tid för uppkörningen. Resten av dagen har varit aptråkig men nu när det är över kan jag göra annat. Imorn bitti ska jag på en intervju med Robert Halfs konsultfirma som specialiserar sig på Finans och jag hoppas att de ka kunna hitta mig ett bra jobb på ett stort och härligt företag med MASSA möjligheter :) (I hope)

Men vi kanske ska börja med intervjun imorn och jag måste ta med mig värsta portfolion tills imorn, de har skickat en lista på allt man ska ta med sig. Känns som om det var ett tag sedan jag gick på intervju. Aja, nu ska jag faktiskt till gymmet fastän klockan är 21.00 för imorn ska jag fasta mina sista dagar och då blir det inge gym, så man måste väl passa på och min käre man kommer hem sent ikväll från Huston, så jag ska unna mig lite vikter yummi. 

Har ni några tips på vad jag kan baka till Eid, jag måste göra nåt som man kan ge till många personer eftersom de kommer komma runt 80 personer under hela dagen. Kom gärna med tips, jag är trött på min toska kaka, jag vill göra något annat kul. 


Inte så konstigt att många är feta här, fastän det är super skönt med Pengarautomat drive in. Man behöver liksom ALDRIG lämna bilen :)




Varför så komplicerat?

Skrivet den 2011-08-24 kl 16:34:04 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag tror att USA vill göra allt de kan för att jag skall vara inlåst hemma. Visserligen så har jag fått mitt social security nummer, men jag gick imorse för att fråga om varför de hade blandat ihop namnet och då sa kvinnan: Its not wrong, it says your name Miss Rahman Carolina. HUH??? Så mitt namn är numera Rahman Carolina. Så tydligen var det fel på jobbvisumet i alla fall fastän vi klagat. Men varför kunde hon då liksom inte fråga mig på direkten, när jag stod där framför henne, eftersom hon tittade på mitt pass i hundra år. 

Jag vet inte vad de jobbar med här, men de vill i alla inte göra det enklare för människor som vill jobba. Jag tycker tyvärr inte att det är så konstigt varför många här jobbar olagligt. Det är nästan så att de vill att man ska göra det. Så vi får se, jag har mitt social sec så jag kan i alla fall börja med det, sedan får jag väl byta mitt namn. 

Usch vad jag inte är van att vakna på morgonen, men snart är det dags. Fast jag kan lova att det är positivt att vakna tidigt på morgonen och ha hela dagen kvar istället för att vara en latis som jag varit de senaste månaderna. Men kanske har folk rätt, jag kommer nog (förhoppningsvis) aldrig att få tillbaka denna tid, dvs att lata 24 timmar om dagen och ha tid för så mycket träning och sömn. 

Vädret här har blivit fantastiskt, nästan vad jag skulle kalla "svensk sommar". Alla här påstår att "Fall" snart skall komma, men om detta är fall så ser jag verkligen fram emot det. Jag har inget emot att ha på mig lite långärmat och koftor. Det är vinter jag inte gillar, men en lång höst har jag inget emot. 


Kö in till Soc Sec Office
Jag som trodde jag kom tidigt


En brev kommer lastat. Jag brukar sätta 3 frimärken för att det inte är någon som kan svara på hur många man skall sätta. Men de brukar iaf komma fram.


Ett brev till min älskade moder

Skrivet den 2011-08-24 kl 06:20:06 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag tänker mycket på min mamma (nästan hela tiden), vi hörs inte lika ofta som min pappa och jag eftersom hon inte har en mailadress och oftast är det pappa som ringer innan han ska sova. Min mamma vill inte störa mig och så var hon när jag bodde själv också. Hon vill ofta att jag ska höra av mig när jag har tid. Det blir alltid knas med tiderna och min mamma lägger sig tidigt och när pappa ringer så har hon oftast somnat. 

Jag saknar hennes närvaro och hennes lukt. Hon luktar alltid så gott och är alltid så fräch hemma, tip top helt enkelt. Jag tänker att det är konstigt att en dag är man med dem varje dag och den andra är de bara borta. Men min mamma lämnade sina föräldrar när hon var 18 år så hon av någon borde veta hur det känns att vara långt borta från sina föräldrar. 

Jag kom på en sak, om hon inte kan maila mig (även om jag skapat ett mail konto till henne) så får jag köra "old school". Jag skrev ett brev till henne idag och om hon vill kan hon skriva tillbaka. Är det inte lite charmigt att få brev. Jag ÄLSKAR brev och hade brevkompisar och brevväxlade massor som liten. Jag älskar att få hem ett litet kuvert med mitt namn på och som INTE är en räkning, för det är de enda brev jag får tyvärr. Så jag satte mig och skrev ett brev och oboy vad konstigt det kändes. Man skriver verkligen inte mycket för hand längre, jag fick verkligen kramp och jag har verkligen INGEN handstil, jag tappat den totalt. Allt görs ju via dator och telefon, man behöver liksom inte en fin handstil. Det enda negativa är väl att det tar hundra år för brevet att komma fram, men vi får se om det funkar och om jag blir brevkompis med min egen mor (hihi).

Jag tror tyvärr inte att jag klarar testet imorn och om jag gör det är det för att jag hade tur eller för att det var lätt. Men jag minns inget av det jag läst och inga siffror minns jag, men det känns bättre att pröva göra den en gång och veta vad man ska plugga på. Fattar inte varför det ska vara ett test, kan det inte vara teori som hemma i Svealand. 



Jag hatar AC

Skrivet den 2011-08-23 kl 23:04:33 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag gick till Starbuck efter morgonen joggingrunda men jag blir så irriterad att det är så himla kallt i rummet efter 10 min. Mina händer var liksom iskalla och jag var tvungen att byta ställe och gick till Cosi och satte mig där istället. 

Som ni kanske hört var det jordbävning här i USA, jag vet att det drabbade NYC och DC. Men det hela var lite konstigt och kom från ingenstans. Jag satt i bilen på väg till Cosi och stannade vid rött ljus och plötsligt började bilen gunga och jag var helt förvirrad och trodde att jag hade tryckt på något och tänkte inte på att det skulle vara en jordbävning just då. Jag var under en bro, så jag hörde ett konstigt ljud. Men det hela varade kanske bara i några sekunder vilket gjorde att jag trodde att jag hade fått fnatt och glömde det hela tills jag öppnar facebook och ser att alla pratar om jordbävning. Knas! Många har fått gått hem eftersom de pratar om efterskalv, förhoppningsvis blir det inga. 

Jag har nog upplevt de konstigaste väderdagarna här, först regnet och det är inte något jag skulle kalla regn, mer regnstorm. Känns som om träden skulle flyga bort och att landet skulle drabbas av översvämning. Man ska verkligen inte underskatta naturkatastrofer, speciellt inte i USA.

Idag skulle mitt paket komma med min klänning som jag beställt men ingen öppnade dörren hemma (grr) så jag måste vara hemma imorn när den kommer. Jag är så nervös att den är för liten eller för stor. Jag är även såhimla sugen på att shoppa, jag sett lite toppar på Forever 21 och en klänning från H&M. Men vi får se...

Nästan morgonpigg



Tre på samma dag

Skrivet den 2011-08-22 kl 23:20:39 i kategorin av Jenira
Permalink

Idag har tre personer frågat mig om mitt recept för marängtårtan och givetvis kan jag ge den på min blogg :) Den är lätt som en plätt och man kan använda sin fantasi hur mycket man vill. Jag har prövat lite allt möjligt men mina bästa tips är att antingen blanda Dajmbitar i grädden så att den blir knaprig eller lägga ett lager Lemon curd under grädden eller varför inte både och. Använd fantasin ;) Googla på marängtårta och du hittar minst 10 000 liknande recept.


"Carras" goda Marängtårta med Hallon och Lemon curd



Botten:
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
5 äggulor
4 msk mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Maräng:
5 äggvitor
2 1/2 dl strösocker
50 g mandelspån (kan uteslutas)

Fyllning:
3 dl vispgrädde
2 dl lemoncurd
Ett paket Hallon 

(Här kan man man chokladbitar eller daimbitar istället för hallon om man hellre tycker om det, eller varför in bananer och chockladbitar)

Gör såhär:


Sätt ugnen på 150°. 

Vispa smör och socker poröst. Vispa ner en äggula i taget. Rör i mjölken. Rör ner mjölet blandat med bakpulver. Bred ut smeten till botten i en långpanna med bakplåtspapper, 30x40 cm. 

Vispa därefter vitorna med hälften av sockret till ett fast skum. Vispa ner resten av sockret.Bred marängen över bottensmeten toppigt. Strö på mandelspån. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min. 

Låt kakan kallna. Dela den på mitten.

Lägg på ett lager med Lemoncurd eller blanda den i grädden. Jag la ett lager på tårtan och sedan la på grädden och hallonen ovanpå detta. Lägg sedan på den andra hälften av tårtan och garnera med jordgubbar eller servera som den är :)

Lycka till




Jag åker hellre karusell

Skrivet den 2011-08-22 kl 23:05:55 i kategorin av Jenira
Permalink

Än att plugga detta tråkiga bla *********. Jag bara måste för på onsdag ska jag dit och även om jag kuggar så måste jag gå dit och visa mitt face för dessa människor. JAG KAN JU KÖRA BIL bättre än 1098987498 andra i detta land, kan de inte bara liksom ge mig mitt amerikanska körkort???

Eller inte, men jag får iaf mumsa på min Vanilla Latte. Jag har verkligen saknat dig Latte, sist jag drack dig var i Boston. Jag saknar även mina vänner hemma i Svea land och min väns man har kommit till Sverige för första gången och massa annat har hänt samt många som har förlovat sig. Men nästa vecka händer det lite här också. Det är bland allat Eid (min första i US) och jag börjar min första kurs här: Business English på måndag. Det är ett event som heter "Chand Raat" som betyder Månens natt typ och man träffas dagen innan Eid och ger henna på varandra och klär upp sig och äter god mat innan självaste MATDAGEN. Man bryter sista fastan tillsammans. 

Jag brukade ha ett litet event med de nämsta vännerna hemma i Sverige vilket var mysigt, så det skall bli intressant och se vad som händer här. Jag ska även träffa alla tjejer och öva på dansen innan den 2:a September. Så Eid veckan blir roligt. Sedan är det Labour day Weekend och många åker bort eftersom de har måndagen ledig den 5:e. Men jag börjar jobba den 6:e så det ska bli spännande och se vad jag kommer att få göra. Jag har bestämt mig för att fortsätta söka jobb i alla fall, för jag vill ha ett heltidsjobb med en fast inkomst. Men detta är en kul erfarenhet tills dess (även om jag får åka låååångt varje morgon). Men jag har i alla fall bokat upp mig på en intervju på en Finans konsultfirma på torsdag och hoppas på att de kan hjälpa mig lite på vägen. Jag var ju som sagt konsult på SEB innan jag fick fast, visserligen hatade jag att vara konsult men det hjälpte mig att få fast till slut :)


Just nu ser karusellen mycket roligare ut....


Chand Raat i Sverige







Möbelshopping

Skrivet den 2011-08-22 kl 16:15:59 i kategorin av Jenira
Permalink

I helgen besökte vi en massa möbelbutiker och det är mycket svårare att hitta saker här än jag trodde. Det finns nästan för mycket men för lite i vår smak. Mycket är av samma stil men vi letar mer efter en mer contemporary och modern look blandat med hemtrevligt. Jag är petig med soffan, den måste vara bekväm och en sån där soffa som man bara vill lägga sig i när man kommer hem. 

Vi hittade dock en butik som öppnade våra hjärtan med namnet BOVA furnitures. Det var mycket moderna möbler men för att det inte ska bli för stelt så vill jag blanda lite från andra möbelbutiker. 

I helgen fastade jag inte pga lingonveckan så det blev brunch ute i Baltimore. Det var helt knas att äta mitt på dagen efter att ha fastat i tre veckor. Jag kände mig nästan skyldig att äta haha. Men gott var det, jag tror inte jag åt något vettigt under hela gårdagen. Jag beställde en fantastisk Coconut cream fylld french toast med grillade bananer med sirap och kalkon korv. Sedan var det storm ute och vi fortsatte att leta efter möbler. 

Mot kvällen åkte vi till Centennial park för att ta min första joggingrunda efter tre veckor och jag blev själv förvånad att jag orkade hela varvet utan problem, min kropp kanske behövde denna vila trots allt. Sedan blev vi sugna på mer onyttigheter och åkte mot tutti frutti och åt deras gooooda glass. 

Idag ska jag skärpa mig och göra lite saker som jag lovat min man, det är att besöka manpower och ringa en annan consultfirma samt ta mitt ass och plugga alkoholbajset. Man kan inte ha kul heeeela tiden!!

Vackra Baltimore



yummi


mer möbler


Bästa medicinen efter träningen




bridal shower iftar party

Skrivet den 2011-08-22 kl 01:07:33 i kategorin av Jenira
Permalink

I fredags var det full rulle hela dagen och jag tittade på bilder från Frida Fahrmans foton och fick inspiration att sätta upp håret. Hon var självklart snyggast på Guldknappen eller vad det heler som Damernas värld har varje år och som hölls förra veckan med hennes smaragdgröna klänning. I alla fall, så fick jag för mig att sätta upp håret i en bulle som tog mer tid än jag hade anat, inte självaste bullen utan håret som skulle framför. Men till slut fick jag till det och tåg med mig min kaka och grejer och åkte tidigare till Libby's hus för att förbereda och hjälpa henne med saker.

Väl på plats var brudens syster och kompis där och hade dekorerat så fint med temat: Hawaii, eftersom de tydligen ska till Hawaii på smekmånad (JAG VILL OXÅÅÅ). De hade verkligen ansträngt sig och engagerat sig för sin lilla syster, jätte söta tjejer. Jag gjorde klart min tårta och hjälpte dem med maten och till slut kom alla människor och det var bara och hugga in. Det var nog miljoner av maträtter. Alla hade med sig så mycket mat att det inte fick plats på bordet, så vi fick köra allt i omgångar. Det var nog totalt 5 tårtor på bordet.

Jag blev jättenöjd med min tårta, den blev en hit och speciellt med lemoncurd i mitten. Den var så polulär att jag själv fick en milimeters bit, men jag kan ju alltid baka den igen :) Kul att den tog slut i alla fall, det är väl ett gott tecken. 

Det var mycket mat och lekar, bland annat att man skulle klä en av tjejerna med toapapper som en brudklänning. Sen hade de även köpt de godaste och krämigaste cupcakesen jag ätit, de bara smälte i munnen. Kvällen var en hit och jag tror jag fick i mig för mycket socker på en månad och jag tror tyvärr att mitt sockersug är tillbaka som jag kämpat bort i många månader :)


Pink Lemonade yummiii


Tadaaaa min svenne marängtårta


Så mycket mat och detta var bara en del av det.


En av hennes 5 tårtor


Supergoda Cupcakes, den översta med choklad och den andra med vanilj. Jag som är chokladfan gillade vanilj bättre


Oreo glasstårta

Så fint och tjejigt



Bridal games


Mina sötisar, Naureen och Ivy (Libbys sister)


Jag hade Ivy i min grupp


Söta små Goodiebags

Sexy underwear







Matblogg kanske ?

Skrivet den 2011-08-19 kl 19:32:59 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag känner att jag bara bloggar om mat men så är det när man fastar, det enda som är intressant i livet är MAT, resten kan man lägga undan åt sidan. Igår åt jag en fantastisk middag som min man hade lagat. Han lagde butterchicken och yummi vad det blev gott. Jag kunde inte sluta äta och vid sidan hade vi något som vi kallar "chotpoti" som innehåller kidneybönor och annat gott. Till butternut hade vi naan bröd och min mans UNDERBARA sallad med karameliserade valnötter och blue cheese, behöver jag säga mer. 

Idag har jag vaknar och stått i köket hela morgonen, hela familjen har stått och lagat mat. Det är lite förberedelser inför Eid (våran lilla julafton) och inför ikväll. Jag lärde mig även att göra Tandori kyckling (från färdig kryddblandning som man kan köpa i asiatiska butiker)  och som just nu håller på att marineras i kylen och jag gjorde min klassiska marängtårta med bär. Men för att göra den lite annorlunda har jag köpte färdig Lemoncurd som jag ska lägga som ett lager under grädden för att få den lilla syrliga känslan. 

Jag ska ta med mig alla delar, så jag har redan förberett grädden och jordgubbarna i förväg så att när jag kommer på plats bara kan sätta ihop delarna till en FAB tårta :) Hoppas de gillar den.

Nu ska jag till gymmet och röra på mig lite (ORKAR INTE) och sen måste jag plugga bajs teori, jag ska ta ett test nästa vecka. BUUU!!



Anantas speciale


Jag älskar Chotpoti yummi



Baka baka liten kaka


Eftersom det är en marängtårta så måste man givetvis dela på ägg gulan och äggvitan och jag har äntligen blivit bra på det utan att klanta till mig TACK VARE alla matprogram och tips. 


Before


After
Nu är det bara vänta tills den svalnat och sedan ska jag ta med den till festen :)



Fynd

Skrivet den 2011-08-19 kl 00:48:29 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag älskar fynd men hittar de sällan, men idag hittade jag en blush från Sephora för 5 dollar. Såååå billigt och fin var den också. Min favorita färg på kinderna är apricos. Jag har i många år haft en favorit från Bobby Brown tills de krossade mitt hjärta och slutade tillverka den och sedan dess har jag aldrig hittat någon lika bra.

Idag har jag åter igen stått i köket och hann ta en tur till "the mall" för att köpa en present. Imorn ska nämligen jag och Libby ha våran Iftari Potluck hos henne, men det har blivit en dubbelfest. Det kommer bli en Bridal Shower på samma gång, så jag sprang och köpte ett snyggt nattlinne till tjejen som jag gärna hade velat behålla själv. 

Jag hann så klart springa in i H&M och hittade massa gott till hösten men här dröjer det nog tills hösten kommer, så jag tror jag väntar lite. Men jag spanade in en jacka som jag ville gråta för, den var marin blå och hade rosetter HALLÅ, så me :)

Har varit fint väder hela dagen, men det verkar bli storm snart. Idag ska min Boo laga mat, det blir hemmgjort Butterchicken med naan och hans kända sallad som bara han kan göra. Jag längtar....

Imorn blir mer massa matlagning och bakning till vår "potluck" det kommer vara såååååå mycket mat. Jag såg listan och jag måste på något sätt göra plats för allt. Jag ska även baka min marängtårta och Joya, en av tjejerna ska ta med sig cupcakes från Georgetown cupcakes som är väldigt känd här YUMMI :)


Min nya peach shimmer blush


Lilla fisken i folie

Skrivet den 2011-08-19 kl 00:39:25 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag älskar fisk i folie och jag gjorde ett lite mer krämigare trixt igår. Jag la in laxen i i en folie, saltare och pepprade laxen och hällde på lite citronsaft, sen är det bara och proffa folien med allt som finns hemma. Jag la i:

- Rödlök
- Morätter
- Dill
- Smörklick
- Citronskivor
- Tomatskivor
- En bit stark pepper med frön

Jag älskar att fisken får lite spice i sig, den blir liksom inte stakt men den får en kick i smaken. Sen på slutet när men mosat igen folien lite så hällde jag i lite grädde och YUMMI vad saftig fisken blev. Den skall vara i ugnen mellan 30 - 40 min beroende på ugn. Jag brukar ha 40 min och sedan får stå ute och svalka lite innan man stoppar den i munnen. Till detta gjorde jag en kall dillsås och färsk potatis med dill och scharlottenlök. Som ni ser var temat DILL :)

Jag bakade även en fruktkaka som håller länge om man fryser in den. Jag bakande nog min FÖRSTA fruktkaka, det är sååå min mammas grej att göra men nu får jag ta över hennes bakning också (saknar min mammas mat). 



Det här behövde jag för min laxrätt


Fullproppat


Min första fruktkaka med olika frukter och hackad mandel









dansfever

Skrivet den 2011-08-17 kl 18:07:56 i kategorin av Jenira
Permalink

I två dagar har jag dansat och övat hemma. Jag tränar till ett bröllop som kommer vara i början av september. Igår var jag med Libby hela kvällen för att öva tills vi dog. Det är två olika danser. En grupp dans med 8 tjejer och den andra är med mig och Libby. Vi har även lite skådespeleri i vår dans och jag som är så dålig på att spela. Drama var inte min grej, men vi ville liva upp dansen lite för det ska ju vara underhållande att titta på vår dans PLUS att det är MASSA andra som ska dansa, så vi måste sticka ut lite.  

En av låtarna heter Barso re och är från filmen Guru och jag hitta ett fantastiskt upptränande på Youtube, om ni gillar indisk dans så klicka HÄR

Idag ska jag ta en liten paus från tränandet och göra annat. Jag tänkte laga middag och det bli lax och sedan baka en fruktkaka, det uppskattas alltid och man kan frysa in den länge om man så vill. Min mamma bakade den godaste fruktkakan och idag ska jag pröva min första. 

Idag kommer min man hem från en av hans jobbresor yeiiiiiiii. 


Duck train

Skrivet den 2011-08-15 kl 17:07:14 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag har en glad nyhet att berätta och det är att min work card ÄNTLIGEN har kommit och idag åkte jag och min man direkt till Social Security Office för att skaffa mig ett Social sec number så att jag inte är en Alien längre. Ja, ni hörde rätt. De kallar mig för Alien, och jag har ett A nummer, så jag frågade: vad står detta A för och fick veta att det stod för Alien. Vilket snille kom på den roliga förklaringen?

Men idag åkte vi dit och fick vänta onödigt länge som vanligt, dock gick det bra och hoppas på att ha det om några dagar (yeiiiii). Från Alien till människa!!!

En rolig grej, på vägen dit så var vi tvungen att stanna då det var ett duck train mitt på vägen och OBOY vad sakta de gick förbi och det roliga var att tåget inte tog slut. Såååååå söta men irriterande :)


Jag vet inte om ni ser de söta ankorna eller vad de egentligen kallas..



Godis jag saknat dig

Skrivet den 2011-08-15 kl 17:02:21 i kategorin av Jenira
Permalink

Helgen har varit både lugn och rolig och lite annat. I fredags var vi på en rooftop fest och det var si sådär, jag tror att jag hade för stora förväntningar på hur kvällen skulle bli, men det var kul att träffa Roshini och Libby. Men jag var så hungrig, att jag tjatade om att äta någonstans. Vi gick till ett coolt ställe i Virginia där alla satt ute och rökte vattenpipa och åt härlig Libanesisk mat. Jag älskar Libanesisk mat och hela konceptet med plockmat. Vi satt där och vädret var i perfekt och bara njöt av stunden. 

Men lördagen var lugn och på kvällen gick vi hem till nya människor och jag hamnade lite mittemellan. Det fanns en grupp med 13-17 åringar och till början gick jag till dem, men efter 5 min insåg jag att vi inte hade mer gemensamt än vårt kön så jag gick till tanterna och roligt nog hade jag mycket roliga konversationer med dem. Ja, jag är väl tant trots allt. 

Igår mådde jag inte så bra och hade lite hemlängtan. Så mot kvällen åkte vi till Ikea, för vi ska ju troligtvis flytta ut om 2 månader(yeiiiiiiiiiii) och jag behöver ideér. Men vi kom enbart ut med massa svensk godis och annat gottigheter. Sedan åkte vi hem till Libby, för det var egentligen meningen att jag skulle lära mig en dans där med 7 stycken andra tjejer. Vi alla bröt fastan tillsammans med hittils BÄSTA IFTARI (det man bryter fastan med). Det fanns allt en människa kunde önska sig och sedan lärde tjejerna mig deras dans som vi ska uppträda den 2:a september. Nästa helg är det jag och Libby som ordnat en stor Potluck iftari hemma hos henne :)


Dovovan House Rooftop


Älskar Libbe mat

Besökte lite inrednings ställen
Pirrar i fingrarna på en


JAG HITTADE MIN ANDRA KÄRLEK I LIVET: SALT LAKRITS




Bara massa mat

Skrivet den 2011-08-12 kl 18:03:06 i kategorin av Jenira
Permalink

Med tanke på att jag INTE äter under dagarna så blir det mycket mat bilder, jag måste nog säga att det är det mest intressanta i mitt liv just nu. Vi var även och kollade på lägenheter igår, vilket är spännande. Vi får se hur det blir med min situation de senaste månaderna och så kommer vi att göra ett stort beslut. 

Idag ska jag på en rooftop party på kvällen som jag ser fram emot. Ska bli kul att träffa alla gamla bekanta samt så ska jag få träffa lite nya ansikten. Nu ska jag dra till gymmet och tona min kropp lite med en prommis och lite lätta vikter och sedan ska jag göra ett ärende. 


Tre sorters Nachos


Lax med valnötter och dill med bakad sötpotatis


Creamy fugde cake och massa annat gott mmmmm


Hemmagjorda köttfärsfyllda (kalkon) grillade paprikor med ost


Vi svängde förbi favoriten Wholefood och plockade med oss lite gottigott och min favorit blev italienska Cannoli




Kungen av Sushi

Skrivet den 2011-08-10 kl 23:06:36 i kategorin av Jenira
Permalink

Igår bröt jag fastan med sushi. Jag är ett stort sushifan, men jag måste säga att jag ätit mina bästa sushi sorter i USA. De har så många variationer av sushi att jag aldrig vet vad jag ska beställa, men gårdagens favorit blev Spicy Lobster roll, yummi. Jag åt även massor med edamame bönor, jag tror nog att jag är besatt av dessa bönor. Jag älskar pillret att få ut dem och alla bara kollade på mig. Men de är ju så GODA!

Efter blev det tredje bion på raken, vi såg filmen "The rise of apes" Eller något sånt, filmen var faktiskt helt ok för att vara en apfilm och Frieda Pinto från Slumdog var med i filmen och såg fantastisk ut som vanligt. 

Idag har jag varit på gymmet fast jag har fastat, men jag gjorde inte något drastiskt så att jag skulle bli törstig. Men det blev lite core och så gick jag på gåbandet. Det funkade bra, tyckte jag :) Nu ska jag börja göra mig ordning. Jag ska nämligen få vara med och planera en Möhippa veckan innan min födelsedag och jag älskar att planera. Jag hade själv en fantastisk möhippa och ska ta med så mycket influenser jag kan från min egna möhippa men ändå göra den till hennes egna.

Min banankaka från igår vart en hit, ni bara måste pröva den, för den är så himla saftig och god :)



Den med gula såsen och Phillirolls är mian favvosar







Fantasi och kombination

Skrivet den 2011-08-09 kl 22:13:43 i kategorin av Jenira
Permalink


Outfit nr 1: 
Klänning: Forever 21
Väska: Bianco
Halsband: (bronz) från marknad
Skor: H&M


Outfit nr 2: 
Klänning: Nordstroms (turkosgrön)
Väska: Fris & Co
Skor: Nine West
Halsband: H&M

rutten banan

Skrivet den 2011-08-09 kl 21:56:58 i kategorin av Jenira
Permalink

Det finns inget som heter ruttna bananer. När jag jobbade på SEB så hade vi alltid massa bananer över på fredagarna och jag och några andra brukade ta hem dem för att baka olika slags banankakor. Ett av mina favorit recept kommer från Leila så klart och hennes banankaka med valnötter i. Hon behöver 3 mogna bananer i hennes recept och det var exakt det som jag hade hemma.

Så jag bestämde mig för att baka denna kaka idag och det tog max 30 minuter att baka den och den skall gräddas 30-35 min i ugnen. Här är receptet

1 dl strösocker
2 dl florsocker
150 g mjukt smör
3 st mogna bananer
2 st ekologiska ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.5 tsk malen kanel
0.5 tsk malen ingefära
50 g valnötskärnor
smör och ströbröd till formen

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.

2. Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt.

3. Mixa bananerna och blanda dem i smeten, tillsätt äggen.

4. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten.

5. Fyll en smord och bröad 24 cm i diameters kakform med löstagbara kanter.

6. Grädda kakan mitt i ugnen, i cirka 30-35 minuter.


Mina fina ruttna bananer


Jag lägger alltid fram allt jag behöver innan jag bakar, så att man slipper springa till affären under bakningen
Tadaaaaaa en banankaka con Valnötter a la Leila



Budget lycka

Skrivet den 2011-08-09 kl 05:22:26 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag kommer verkligen sakna Harry Potter och hans vänner, jag kan inte fatta att det har gått 10 år och nu är det slut på sagan. Jag minns när jag gick i gymnasiet och såg den första Harry Potter filmen och idag 11 år senare såg jag den sista delen och känns lite konstigt samt tomt men allt har sitt slut, även Harry Potter.  

Ibland när man minst anar det så hittar man sina fynd. Jag behövde två klänningar men jag vill verkligen INTE spendera för mycket pengar just nu på kläder och då blir man glad när man hittar två klänningar för 20 dollar styck. En grön klänning från Forever 21 tills på fredag och en annan turkos till kyrkbröllopet i September. Jag visar bilder imorn. Klänningarna ser inte så märkvärdiga ut, men med de rätta acc så tror jag att det kommer bli super. Den turkosa var från Nordtrom och den hittade jag på rea (yeiiiii). 

Jag gör sällan fynd men visst är det kul :)

Billigt att gå på dagen


En speciell helg

Skrivet den 2011-08-08 kl 20:06:28 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag skriver mycket vad jag äter och det är nog det jag gjort denna helg. I fredags hade vi massa människor över på Itfar bjudning hos mina svärföräldrar och oboy vad mycket mat det blev. Jag och min man kunde inte röra oss på den kvällen, men det blev inte bättre under helgen. Jag fastade på lördagen men vi bestämde oss för att gå på bio och såg filmen: Crazy Stupid Love och jagt tror att det var första gången min man INTE somnade på bio. 

Vi både verkligen gillade filmen, det var en komidi men hade sin lilla twist, så tummen upp för denna film. Efter filmen så var vi båda konstigt nog sugna på indisk mat, för det är sällan vi går till en indisk restaurang tillsammans. Men min man hitta ett mysigt ställe och jag gillade verkligen maten, men det var så himla kallt tack vare AC'n de hade i rummet. De hade en speciell ny förrätt som gick rakt in i våra hjärtan: Salmon sliders. Det såg mer ut som en mini burger och yummi vad vi njöt av denna, ska kolla om man kan hitta receptet någonstans. 

Igår var det en speciell dag för oss, vi firade vår första bröllopsdag och jag bestämde mig för att inte fasta, för istället för middag ville vi äta en god brunch tillsammans (vi är sååå brunch männikskor). Min man är en sån där som vaknar tidigt på morgonen och tydligen hade han gått iväg för att köpa blommor och choklad till mig utan att jag märkte något. Sedan försökte han göra sitt bästa för att väcka mig (hihi inte lätt). Jag tyckte jag såg något rosa när jag lyckades öppna mina ögon och det var en bukett med fantastiskt fina rosor, men det bästa är ändå kortet. Jag älskar att få kort med en speciell text....

Men när vi öppnade dörren hade resten av familjen lagt ut en present i hallen och det visade sig vara något som jag VERKLIGEN önskat mig. En kitchenAid :) Hur glad tror ni inte att jag blev, vi fick färgen vit, men kommer nog att byta den till en svart. Jag ser verkligen fram emot att börja baka. 

Sedan hade svårt att bestämma vart vi skulle bruncha och jag ville verkligen äta en god men enkel brunch så vi valde ett ställe som vi besökte för ett och ett halvt år sedan. Stället är populärt och avslappnat samt väldigt ekologiskt. Men vår matresa forsatte när vi kom hem och mina svärföräldrar hade förberett en god middag åt oss med massa efterrätter (min favvo). Så idag är jag på detox mode och är så glad att jag fastar :)

Nu måste jag göra mig i ordning och ta min svägeska till bion, vi ska se Harry Potter ÄNTLIGEN!!!


Salmon sliders


Yeiiii




Härligt brunchställe


One year already


Jag är ju trots allt bengal och då måste man skära tårta när man firar något :)



Agenda

Skrivet den 2011-08-04 kl 18:27:01 i kategorin av Jenira
Permalink

H&M har redan kommit ut med höstkläder och det har många andra butiker också. Självklart älskar jag sommaren eftersom jag alltid fryser resten av året, men det är något med pre-hösten. Jag känner mig alltid som mest fashionable i början av hösten. Jag vill även hitta en fin jacka till hösten, men har än så länge inte sett något som fångat mina ögon. 

Färger som senapsgul och orange, brunt snappar mina ögon när jag tänker på hösten. Jag såg en härlig marinblå klänning häromdagen när jag gick förbi H&m, kanske luktar lite på den idag :)

Idag ska jag laga Lax i folie i ugnen och göra en kall dillsås till detta och eftersom jag har kvar massa sötpotatis så skall jag grilla dem i ugnen. Vad är bättre än lax?

Jag har även hittat en långklänning som påminner om den som jag ville ha från BcBG och den är från självaste H&M och vem blev mer chockad än jag själv, men jag tycker att det fattas något på klänningen och har köpt lite saker för att se om jag kan pimpa upp den. 



Det är något som fattas och jag måste kemtvätta den



Inspiration från Michelle Obama & Grattis Till Obamas 50 års dag



Vad jag ville ha från början 




Be active

Skrivet den 2011-08-03 kl 18:06:14 i kategorin av Jenira
Permalink

Igår hade jag en down dag och det positiva med att inte ha så mycket liv är att man har råd att ha dessa dagar. Jag sov nog bort halva dagen och sen handlade mat och gick på en promenad innan jag skulle bryta fastan. Eftersom jag inte har (mitt älskade) spottify på min mobil, så använder jag ett program som heter Pandora. Den är nästan lika bra, men man kan liksom inte gå tillbaka om man hittar en låt som man gillar, utan man väljer en artist som ex: Norah Jones och sedan gör den en egen spellista med musik som liknar hennes. 

Igår gick jag en lååååång promenad innan fasta brytningen och lyssnade på bra musik och till slut kom låten "At last" omgjord av Beyonce. Den gav mig massor av inspiration av någon anledning. Lyssna på den!

När jag kom hem så gjorde jag i ordning två olika potatis sorter, en till min man och mig som älskar sötpotatis och en till min svärmor som älskar dillpotatis. Jag kan verkligen rekomendera båda. Sötpotatisen är bara att hacka och salta och lägga in i ugnen i ungefär 30 min och röra om en gång.

Recept på Varm potatissallad (PRÖVA!!!!!)

600 g färskpotatis
100 g parmesanost
1 knippa dill
0.5 st schalottenlök
2 msk olivolja
salt & peppar

Repa dillen. Putsa och koka potatisen och dillstjälkarna med lite salt i en kastrull tills potatisen är mjuk. Häll sedan bort vattnet och lägg potatisen i ett fint uppläggningsfat. Hacka dillbladen och löken. Riv osten och fördela tillsammans med dill och lök jämt över potatisen. Salta och peppra. Avsluta med att droppa olivolja över.

Pröva den och du kommer inte att ångra dig, jag brukar inte ha parmesan, utan en annan rivost men båda är lika goda. Idag ska jag vara lite mer aktiv och inte så lat. Jag ska gå till Mall för att köpa en present och ett kort och sedan till posten. Jag har även köpt en långklänning som jag vill "Pimpa" upp lite, för detta måste jag åka till "Micaels" som är en pysslarens drömbutik. 



Ibland önskar jag att man orkade äta allt...

Efter att ha ätit sötpotatis kommer du aldrig kunna äta vanliga pommes igen :)

Dillpotatis mmmm


Motivation?

Skrivet den 2011-08-02 kl 19:09:30 i kategorin av Jenira
Permalink

Det här med immigration är inte lätt kan jag lova er. Man gör allt rätt men ändå kan de hitta något fel. Imorse fick jag veta att mitt jobb visum blivit tillbaka skickat för att vi hade skrivit ett fel och de hade uppfattat att mitt namn var Rahman och mitt efternamn Carolina (GAAAAAAAAAAAAAH). Jag har under ett år fått rätt brev till rätt namn och nu skulle de blanda ihop dem. Tror ni att man blir galen eller? Det värsta är att de ALDRIG kontaktar en när det är mig eller min man, men när de behöver något så är de väldigt specifika med vad de behöver.

Hur som helst, så får vi se vad som händer nu. Kvinnan i desken var så otroligt irriterande och dramatisk, vilket inte gör situationen bättre. Det är vad det är, nu ska jag vänta några dagar innan jag ska få svar. Allt har sin mening, så ingen idé att grubbla. Jag bara blir lite SMÅGALEN över att inte veta när saker och ting ska hända, men det är min personlighet. Jag vill ha veta idag vad jag ska göra i morgon. 

Aja nog grubblat. Nu ska jag kolla på kläder eller något online. Det piggar alltid upp en. Sen såg jag nyss en annons från MåBra tidningen som säger att man nu ska äta kolhydrater för att gå ner i vikt. OMG kan de bestämma sig. Jag säger bara en sak: ÄT NORMALT MEN ÄT LAGOM PORTIONER så kan man njuta av allt. BALANS E ALLT!!!!!I dagen läge bör man veta vad som är bra och inte bra. 




Och då var det dags igen för Ramadan

Skrivet den 2011-08-02 kl 04:36:47 i kategorin av Jenira
Permalink

Vart tog året vägen? Kändes som igår när man fastade. För mig är religion något personligt och väldigt spirituellt (INTE SÅ MYCKET gemensamt med islamister och talibaner om man säger så, snarare tvärtom). Alla tolkar saker och ting olika och samma gäller det för mig och religion. Jag tycker inte att man ska döma någon för vad de tror på, det e helt individuellt vare sig du är ateist, buddist eller vad som helst. 

Men Ramadan månad är då jag skärper till mig lite och man kan säga att det är som en slags meditation månad. Man tar ett steg tillbaka och ser vad man har omkring sig och börjar uppskatta saker och ting lite mer. Svårast för mig denna månad kommer vara att avstå från springningen och INTE maten. Anledningen till att man fastar är för att känna hur de fattiga har det i världen och det är en bra anledning för mig (personligen) att fasta. Man kan nästan beskriva det som "Detox" (typ). Men de första dagarna är lite jobbiga för mig EFTER att jag brytit fastan, för min matsmältning är KAOS. Men det blir bättre efter några dagar. Nu saknar jag min dofilus svenska yogurt. 

Idag har jag klarat min första ramadan och det är nästan en lätt match om man jämför med mina vänner och familj i Sverige som måste bryta den mycket senare. Det största misstaget dock man kan göra när man fastar är väl att gå in i en matbutik, vilket jag gjorde idag. Jag fick syn på något som jag måste köpa under veckan, Philadephia rolls YUMMI!!

Det positiva med denna månad är att alla knytkalas träffar man har och det blir mycket familjetid då man alltid äter maten tillsammans. Sen ser man fram emot den sista dagen, Eid. Men nu är det dag ett, så det är en bit kvar... en dag i taget. Tack vare Facebook är det kul att följa alla andra liv och statusar om denna månad. 


Måste ha detta under veckan...


mmmmm ögongodis



Its something about NYC...

Skrivet den 2011-08-01 kl 20:00:40 i kategorin av Jenira
Permalink

Efter en härlig vecka i Boston, så åkte jag buss till NYC för att möta upp min man som skulle på en Yankees Baseboll match med jobbet. Jag har varit i NYC två gånger innan och varje gång får jag en Aha-upplevelse. Det är så mycket att ta in. Bara bussresan genom New York är en upplevelse i sig. Jag fick åka igenom hela Central Park och det är en park jag inte fått besöka en, men jag ser fram emot att åka dit med min kusin i höst. 

Jag fick även se en liten glimt av Metropolitan Museum och hoppas på att Alexander MQueen föreställningen finns kvar då. Det är så stora kontraster i NYC när man åker igenom staden, ena sekunden är vi i Harlem och andra minuten i Times Square, helt olika miljöer inom 10 minuter. 

Mitt favorit ställe är självklart Soho och dess charmiga kvarter och det var dit jag skulle träffa min man som hade bokat hotell där. När jag väl kom fram skulle jag hitta en taxi som kunde ta mig till hotellet, men OBOY var det var knepigt att stoppa en taxi för lilla mig. Men till slut stannade en härlig Gul taxi och jag kände mig lite stolt (sååå turist) :)

Hotellet hade en underbar utsikt över NYC men vi spenderade inte mycket tid där då vi tog en liten promenad in i mysiga Soho. Jag gick förbi en Chanel och måste säga att det var den finaste Chanel jag sett hittils. En vacker dag......(Tänker alltid på kusinen)

Vädret var helt underbart, inte för varmt och lite blåsigt. Men efter en liten promenad gick vi tillbaka till hotellet för att göra oss i ordning för att bege oss till Restaurangen Buddakhan där Hubby hade bokat bord och TILL MIN STORA ÖVERASKNING SÅ visade det sig, att i samma restaurang så hade Carrie från Sex and the City sin "Rehersal dinner" från första Sex and the city filmen. Bara det gjorde besöket lite extra värt, men det som var ännu bättre var den fantastiska maten. Jag tror inte jag ätit så god lamm ribs i mitt liv. 

Efteråt träffade vi upp en av min mans vänner som även var på besök i staden och de bodde i självaste "Meatpacking District" området och deras hotell var modernt och coolt med ett badkar mitt i rummet. Vi hängde mest på deras "Rooftop" och beundrade utsikten. 

Det var en kort resa i NYC men man hinner göra så mycket. Jag hade läst att Leila (från Leila bakar) hade rekomenderat ett ställe (hole in the wall som man säger här) som skulle ha fantastisk mat. Men tydligen var det ett populärt ställe i Soho. Stället var trashigt men fullproppat med turister. Jag tyckte att deras corn var värt att gå dit för, men resten kanske lite över "över hypat". Sedan gick vi bara runt i  NYC och förbi Brodway där alla butiker finns och genom NYU området, nära där Carrie bodde. Jag hitta även en Dean & Deluca där jag skulle kunna spendera min dag. Jag ser fram emot att komma tillbaka till denna butik med min kusin och pröva lite goda delikatesser och kanske lite mer shopping.

Men sedan var det dags att åka de 4 timmarna hem till Maryland och tillbaka till verkligheten. Idag ska jag bara ta in alla de underbara minnen man skapat under några dagar.  

OCH EN SAK TILL: JAG SÅG WITHNEY från the City i NYC. Jag önskar jag kunde filmat mitt face när jag såg henne. Jag kunde inte röra kroppen och stod bara och glodde på henne under de 5 minuterna jag hann se henne. Hon var lika fab och snygg i verkligheten.


En utställning jag måste se nästa gång


Våran utsikt

Finaste Chanel jag sett hittils


Restaurangen Buddakhan, här hade Carrie sin Rehersal dinner. Fantastisk ställe med fantastisk mat. Min man vet hur man gör mig glad :)


Gick förbi denna mysiga restaurang med namnet Hiro. Nästa gång kanske...


Rooftop på kompisens hotell 



Love of my life


Little Italy in NYC


Här skulle jag kunna bo


Vi firade vår ett års dag i NYC sju dagar för tidigt, bästa presenten...








Love från Boston

Skrivet den 2011-08-01 kl 17:57:01 i kategorin av Jenira
Permalink

Jag hann ju inte lägga upp bilder innan, men här kommer lite kärlek från Boston. Tack för en underbar vecka.





Tänk att få studera på Harvard University


Glass efter maten hela veckan...



Tre fantastiska troll, de har en varsin plats i mitt hjärta





Naomi kan visserligen också hantera en iphone i 4 års åldern


Boston Common


Min kusin kan verkligen laga mat: Auburgine med Mozarella och tomat i ugn med pestosås.



Bostons lilla Italien med smak av Caneolli (italiens delikatess) och lite Tweedy som vi vann