Baka till fredag
Skrivet den 2010-12-07 kl
23:10:52 i kategorin av Jenira
Permalink
Den heter New York cheesecake. Jag har gjort den en gång förr och det gick bra. Det är många feta ingredienser i dem, men det som är bra med Leilas recept är att de alltid bli goda. Jag har inte bestämt mig hundra procent, men jag tror det i alla fall. Har ni inte provat den så tycker jag att ni ska göra den. Det är sjukt god och inte så svår att göra.
Servera kakan med Sockrade bär, fantastiskt gott. Men jag ska tänka lite till, vill inte att det ska bli krångligt bara.
Ingredienser
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smält smöret.
2. Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret.
3. Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.
4. Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kesella och färskost och vispa krämigt med en elvisp.
5. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.
6. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.
7. Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 30 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
8. Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.
Receptet är från www.recept.nu
Vi får se vad det blir till slut. Nu ska jag googla lite recept, om ni har tips GE MIG!!!
//Godnatt